Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. jan. 13, 2025 2:40

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 7 hozzászólás ] 
Divx --> DVD 
Szerző Üzenet
Moderátor

Hozzászólás 
Ezt zárom ha már fel lett hozva évek után, már van egy frissebb változat.

kedd márc. 07, 2006 10:35
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás Re: DivX to DVD
Czakó József írta:
:D
DivX AVI-ból DVD lemez\DVD POSTER___ __.htm
DVD Poster - http://borito.zsaminet.hu

DivX AVI-ból DVD lemez?
(de csakis csúcs minőségben... )
Szerző:
Szemo © 2004.10.11.
Forrás:
Közvetlen a szerzőtől
A lényeg nekem az volt hogy olyan filmeket amiket nem nagyon kaptam meg DVD-n csak DivX-en (de csakis csúcs minőségben), hogyan készítsek belőle dvd-t. Én a következőképpen csináltam :
1.A DivX-et felmásoltam a vinyóra (vagy lehet lemezről is)
2.A TMPEGenc Plus progival készítettem egy MPEG-t amit a Windows Media Player is lejátszik (meg néztem a minőséget, hogy nem hull e szét a kép pixelekre), ezt a műveletet a TMPEGenc attól függően milyen típusú a DivX 1 órától 4-5 óráig készíti (de a minőség az dvd!). Ez a progi igazából nagyon szereti az Xvid-et azzal nagyon gyors és csúcs a minőség.
3. A progiban a File legördítésében van egy olyan pont, hogy MPEG TOOLS, ebben van a DEMULTIPLEX, itt megadod az MPEG-t amit készített és megjelenik egy video és egy audio. Klikkelj egyszerre mind a 2-re és demultiplexeli a video-t M2V-re és az audio-t MP2-re.
4. Az audio-t az AC3Encoderrel átkonvertálom ac3-ra (amiben ki kell választani a stereo-t), az ac3encoder elfogadja az mp2-t mp3-t aiff-et szóval többféle formátumot.
5. Ezek után DVD MAESTRO-val vagy SONIC SCENARIST-al össze lehet szépen csomagolni és kész a dvd (ezek kezelése már másik téma).
Ezzel a módszerrel készítettem el a Dzsungel könyve 2-t ameddig megkaptam dvd-n, és a kettő között nem volt semmi különbség még most is meg van.
Szerző: Szemo © 2004.10.11.
ifjabb Czakó József - Jászszentandrásról

"De a minőség az DVD!" egy kicsit erős volt. :lol: :lol: :lol:
Ha valaki nincs tisztában az avi készítés TECHNIKAI rejtelmeivel, akkor ne akarjon okosabb lenni, mint ami.....(vak vezet világtalant).
A gyengébbek kedvéért a tömörített avi eleve TÖMÖRÍTETT, tehát nem lehet visszaállítani a DVD minőséget, mert....
(A tömörítettlenre ez nem vonatkozik :wink: )

Ui:Igaz, hogy idézet, de nem elég konkrét.....nem tudtam szó nélkül hagyni!

kedd márc. 07, 2006 8:28
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás DivX to DVD
:D
DivX AVI-ból DVD lemez\DVD POSTER___ __.htm
DVD Poster - http://borito.zsaminet.hu

DivX AVI-ból DVD lemez?
(de csakis csúcs minőségben... )
Szerző:
Szemo © 2004.10.11.
Forrás:
Közvetlen a szerzőtől
A lényeg nekem az volt hogy olyan filmeket amiket nem nagyon kaptam meg DVD-n csak DivX-en (de csakis csúcs minőségben), hogyan készítsek belőle dvd-t. Én a következőképpen csináltam :
1.A DivX-et felmásoltam a vinyóra (vagy lehet lemezről is)
2.A TMPEGenc Plus progival készítettem egy MPEG-t amit a Windows Media Player is lejátszik (meg néztem a minőséget, hogy nem hull e szét a kép pixelekre), ezt a műveletet a TMPEGenc attól függően milyen típusú a DivX 1 órától 4-5 óráig készíti (de a minőség az dvd!). Ez a progi igazából nagyon szereti az Xvid-et azzal nagyon gyors és csúcs a minőség.
3. A progiban a File legördítésében van egy olyan pont, hogy MPEG TOOLS, ebben van a DEMULTIPLEX, itt megadod az MPEG-t amit készített és megjelenik egy video és egy audio. Klikkelj egyszerre mind a 2-re és demultiplexeli a video-t M2V-re és az audio-t MP2-re.
4. Az audio-t az AC3Encoderrel átkonvertálom ac3-ra (amiben ki kell választani a stereo-t), az ac3encoder elfogadja az mp2-t mp3-t aiff-et szóval többféle formátumot.
5. Ezek után DVD MAESTRO-val vagy SONIC SCENARIST-al össze lehet szépen csomagolni és kész a dvd (ezek kezelése már másik téma).
Ezzel a módszerrel készítettem el a Dzsungel könyve 2-t ameddig megkaptam dvd-n, és a kettő között nem volt semmi különbség még most is meg van.
Szerző: Szemo © 2004.10.11.
ifjabb Czakó József - Jászszentandrásról

vas. márc. 05, 2006 17:54

Hozzászólás 
unseen! Nem akarok szemelyeskedni, de szerintem tudod mikor olvasgattad a temakat!!!

Ha valoban korulneztel volna, akkor lattad volna, hogy a topic egy oldalt hatracsuszott!!!

A gyengebbek kedveert: http://forum.terminal.hu/messages.php?l ... &sb=4&ow=2

pén. jún. 06, 2003 18:17

Hozzászólás 
Elso korben keszits SVCD-t. (Az simabb ugy, meg mellesleg az "eredeti" dvd menud mar ugysincs meg. Akkor meg minek a DVD)

TMPGEnc-rel mpg2 generalasa, burning nero mpg2 CD-re irasa.

TME wizard vegigvisz ("MPEG2-VBR Super video CD" legyen a uotput steam formatuma.)
Nero wizard vegigvisz (Ne engedd neki ujrakodolni a filet.)

pén. jún. 06, 2003 15:58

Hozzászólás 
Sziasztok!

Segítség kéne, Divx-ből DVD konvertáláshoz! Olvasgattam a témákat de sehol sem találtam megfelelő leírást. Amiben mind a programok nevei és az elkészítéas módja is le lett volna írva. Ha tudtok segíteni írjatok vagy ha van komplett leírásotok kérlek küldjétek el az unseen@freemail.hu címre.

Sziasztok

pén. jún. 06, 2003 10:56

Hozzászólás 

pén. jún. 06, 2003 10:51
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 7 hozzászólás ]