|
Loomax X-50 (DIVX-DVD-Player )
Szerző |
Üzenet |
fuzy75
vas-tag
|
Rajah, meg azt lehet csinalni, hogy egyutt hasznalod a videoddal. A videon van sima antennakimenet, azt tudod beduni a tv-be.
|
csüt. dec. 04, 2003 7:12 |
|
|
Papabear
vas-tag
|
BoNorbert: Neked legalább válaszoltak. Én már egy rakás kérdést feltettem nekik, és semmire nem jött egy hang válasz sem.
MaxyData: A directory-ban sem a könyvtárak, sem a file nevek esetében nem rajzolja ki az ékezetes karaktereket, csakúgy, mint a felirat esetén.
Nincs most jpg v. mp3 CD-m, amin 10-nél több könyvtár lenne, de ha lesz időm, kipróbálom. A directory-ban nem tudsz a le nyíllal lejjebb menni? (Bocs, ha hülye a kérdés...)
|
szer. dec. 03, 2003 23:26 |
|
|
karlos
ezüst tag
|
Rajah.:
Sajnos,igen.Ez a koaxiális kimenet a hanghoz tartozik.Vagy veszel egy újabb tv-t,vagy próbáld visszacserélni.Az MM-ben 3 napon belül minden indoklás nélkül visszaveszik.
Olyan dvd lejátszót nem fogsz találni,amin van antenna-koax kimenet.Talán,ha video-dvd combót veszel.
|
szer. dec. 03, 2003 21:12 |
|
|
Rajah.
|
Sziasztok!
Pronyó egy kérdés, de ez van:
Az én tévémen se scart, se rca bemenet. Ilyenkor meg se vegyem, vagy vegyek mellé egy új tv-t? Én azt gondoltam, hogy a koaxiális kimenet az a régifajta koaxkábelt jelenti, amin a kábeltv is jön. Tévedtem?
Köszi
Rajah
|
szer. dec. 03, 2003 20:25 |
|
|
BoNorbert
|
Sziasztok!
Na Én is vettem egy ilyen kütyüt, s mikor megtudtam, hogy gond van a magyar karakterekkel, mindjárt meg is kérdeztem tőlük, hogy esetleg nem akarják-e a későbbiekben támogatni!
Ezt a válszt kaptam:
Sorry to inform you that an update for this is not planned.
Hát ez van.
|
szer. dec. 03, 2003 16:53 |
|
|
MaxyData
|
Esetleg valaki találkozott-e azzal a "hibával", hogy *.JPEG lejátszásakor (lehet hogy .MP3 .AVI-nál is, de azt nem próbaltam) miért csak 10 alkönyvtárat lát. (Az ékezetekről is lehetne egy kicsit beszélni)
Vajh a többi adatot hogyan érhetem el?
Ékezetre ötlet: A LOOMAX.COM oldalon az egyik read.me-ben egy elég magyar hangzású emberke volt a copyright gazdája.
"6. Copyright
Copyright (C) 2000-2003 Csaba Budai
This program is released under the..."
Ha valaki ismeri adja át neki az előző oldalakon leírt ékezetes problémáinkat.
Köszi
|
szer. dec. 03, 2003 10:10 |
|
|
Zolar
ezüst tag
|
Aha, de kár! Azért köszi szépen az infót!!
Hali!
|
kedd dec. 02, 2003 21:45 |
|
|
Nemezis
vas-tag
|
Hello!
Tudomásom szerint nem árulják csak a MM-ban.
|
kedd dec. 02, 2003 19:54 |
|
|
Zolar
ezüst tag
|
Hi!
Egyet szeretnék megtudni tőletek! Ilyen Loomax dvd lejátszót lehet kapni Tesco áruházakban? Csak azért kérdem, mert Pécsett csak jövőre lesz Média Markt!
Köszi! Zé
|
kedd dec. 02, 2003 18:13 |
|
|
lalbert
|
Hi!
A cd hangjának teszteléséhez nem kell vájtfülűnek lenni, hiszen a hőskorban is hangra teszteltük a cd lejátszókat. Hiszen a beépített alkatrészek minősége tényleg befolyásolja a kimenetet. Ez nem csak az optikán múlik, hiszen van ott még egy erősítő elem is, és ennek a zaja ugyebár nem elhanyagolható. Egyébként valakitől kaptam egy teszt lemezt amin, több teszt zeneszám is található, ezen kívül hitelesített frekvencia szólal meg egyenként a csatornákon. A zene hallgatása - ha sokszor hallotuk - viszonyítási alapot jelenthet. Ez csak egy dolog, a lényeg: van egy ismerősöm aki zeneőrült és otthon elég profi hangstúdiót hozott össze. Itt mértük a kimenetet, összehasonlítva egy stúdió minőségű lejátszónak a kimeneti eredményével. (a csatornánkénti frekvencia kimenet mérhető) Szerintem egyik eszközben sincs beépített dekóder, mivel a hat csatorna előállításához egy DTS dekódert kellet közbeiktattni. Vagy ha van is akkor csak a sztereó kimenetre keveri le az anyagot. A digitális kimeneten csak kiküldi a jelet. -Érthető én is így csinálnám-. Tudom, kapcsiból azt kérdezitek mi volt az etalon, nem tudom a tipusát legyen elég annyi, hogy rohadt drága készülék valami angol gyártmány, talán ha 3-4 van az országban belőle.
Ennyi, én csak a tapasztalatomat írtam le, ezzel is könnyítve a vállasztási lehetőséget.
üdv.
|
kedd dec. 02, 2003 15:52 |
|
|
Papabear
vas-tag
|
Egy DTS v. Dolby Digital DVD lejátszásakor milyen ismérvek
alapján lehet a digitális kimeneten megjelenő jel
hangminőségét bírálni? Analóg kimenet esetén ez egyértelmű.
Szerintem a DVD-k hangja (a koax v. optikai kimeneten)
egyedül a dekódoló program minőségétől függ, utána a
digitális kimenetre adott jel nem tud jó v. rossz lenni.
(Nem úgy az analóg kimeneten megjelenő jel...)
Azt tudja valaki, hogy a Loomax az audio CD-k lejátszásakor
a digitális jelet veszi ki az olvasóból, vagy az analóg
jelet, és esetleg ezt alakítja vissza digitálissá (koax
kimenet használata esetén)? Esetleg extrém esetben a
digitális jelből analóg lesz, és utána megint digitális?
|
kedd dec. 02, 2003 13:42 |
|
|
lalbert
|
Hi!
A fórum olvasása hatására én is vettem egy készüléket A Debreceni MM-ben. (35EFt ha valakit érdekelné)
Hazavittem, és az itt szerzett tudással felvértezne alapból firmware frissítés és teszt.
Nekem bejött, mindent lejátszott egyedül a kakaós tekerccsel volt egy kis gondja.
Bár sikerült zavarba hoznom, mégpedig azzal hogy, DVD-RW-re könyvtárba elhelyezve írtam fel 3 filmet (UDF/ISO módban) ezzel nem bírt, tekergette majd kiköpte a lemezt. De lehet, hogy másképp kell felírni mivel az AVI-s CD-n is könyvtárból kellet előbányásznia a filmet és ott ment.
A viccet félretéve, hardverekkel foglalkozom és otthonra mindig köröltekintően szoktam vásárolni. Én azt vallom, hogy a filmet "bármin" lejátszhatom de amit hallok és látok az legyen jó. Ezért profi erősítőt és hangszórókat vettem. A DVD lejátszókat pedig cserélgetem.
Nálam az eredmény: 1-10
Külalak: 7
Kép: DVD (7) AVI (nem volt mihez hasonlítani ezért 10)
Audió: CD (6) NEM erre tervezték kissé hiányzik belőle a dinamika. DVD-DTS koaxon próbáltam (7) szépen szólt.
Nagyjából ennyi, mindenesetre szerintem megérte az árát.
üdv.
|
kedd dec. 02, 2003 11:37 |
|
|
Papabear
vas-tag
|
MaxyData: Velem egyszer előfordult, hogy a digitális
kimenetet bekapcsoltam, és utána hiába állítottam vissza
analógra, nem volt hang. Ekkor előhúztam a default
beállítások visszaállítása menüpontot, és minden
helyreállt. Ha bekapcsolod a digitális kimenetet, akkor
egyébként normális, hogy az analóg kimeneteken nincs hang.
Feltételezem, hogy van koax digit bemenettel rendelkező
erősítőd, ekkor úgyis minden hangot ide ad le, akár stereo,
akár 5.1-es a hang. Egyszerre valószínűleg nem fog menni.
|
kedd dec. 02, 2003 10:03 |
|
|
gyurka77
|
Milyen gaz az, hogy Nemetben 19e forint egy ilyen gepes... Az ottani atlagkeresetrol mar ne is beszeljunk
Kerdes: Megeri kintrol hozatni? Volt mar minőségi probléma?
Nem varhato hogy karacsonyra lemegy valami masik divix player ara? Vagy eze?
|
kedd dec. 02, 2003 9:43 |
|
|
MaxyData
|
Üdv Mindekinek
Tegnap a Szegedi MM-ben én is vásároltam egy 50-est.
Segítségetekkel (külön köszönet PapaBear) sikerült is a rendszert üzembe dobni.
Még egy kis probi, melyre ne igazán tudok megoldást.
HA A HANGMODNÁL MEGADOK DIGITÁLIS KIMENETET, AKKOR A EUROSCART KIMEETRŐL LETILTJA AZ ANALÓG HANGOT!
|
kedd dec. 02, 2003 8:10 |
|
|
Papabear
vas-tag
|
Nemezis: azt irtad hogy ismeri a wma-t. Nekem sajnos nem
megy, sőt nem is látja az ilyen fájlokat. Nálad hogy
sikerült elidítani?
Felírtam mindenféle mp3-at és wma-t egy CD-RW-re, most csak a kipróbálás kedvéért. WMA-ból régebbit próbáltam, a VBR-es állítólag nem működik. Media Player 9-el készített WMA sem megy.
|
hétf. dec. 01, 2003 8:12 |
|
|
bandzsok
|
Kösz cache!
**** gyerek vagy!
Szia
|
vas. nov. 30, 2003 21:20 |
|
|
cac
|
Bandzsok:Szia!
Az update instrukciós doksi file-ban a végén van erre a jelenségre utalás.
1. open gomb lenyomása (cd tálca nyitott állapotban)
2.távírányíton a következőkjet egymás után beütni:
1, 0, 3, 0, 2,
Az utolsó szám a régió kód!
3. kijelzi az aktuális régió beállítást a képernyőre.
4.a lejátszó kikapcsolása a power-kapcsolóval.
5.a régió beállítások tárolva.
ui.: ha a 2-es pontban a 1, 0, 3, 0, 0, -át állítod be akkor régió független lesz a lejátszó!!!
Üdv.
cache
|
vas. nov. 30, 2003 21:09 |
|
|
bandzsok
|
Sziasztok!
Segítsetek nekem. Az update után dvd lemeznél kiirja,hogy:
WRONG REGION. A lemez 2-es régiójú,az update előtt simán vitte, Mo-on vett lemez.
Mi a baj?
Előre is köszi
Zsolt
|
vas. nov. 30, 2003 20:18 |
|
|
Nemezis
vas-tag
|
Sziasztok!
Papabear: azt irtad hogy ismeri a wma-t. Nekem sajnos nem
megy, sőt nem is látja az ilyen fájlokat. Nálad hogy
sikerült elidítani?
üdv.: Nemezis
|
vas. nov. 30, 2003 15:50 |
|
|
cac
|
Papabear: Bocs, nem fogalmaztam világosan.
Az nem megszokott, hogy a cd tálca kinyítás után néhány mp-el (kb. 5-6 mp.)magától visszazáródjon. (lemez v. tálca törés veszély!!!:-))
Már kezdtem összecsomagolni a lejátszót, hogy visszavigyem az MM-be amikor egy utolsó tesztként ki húztam a 220-as aljzatból, majd vissza dugtam és bekapcsolás után megszünt a jelenség!
Ennek a cuccnak lelke van...
Most müködik rendben és én is megvagyok elégedve a készülék szolgáltatásaival.
Üdv.
Cache
|
vas. nov. 30, 2003 11:49 |
|
|
Papabear
vas-tag
|
Cac: Az enyém semmi ilyesmit nem csinál. Mi ebben a megszokott???
Tegnap kipróbáltam az x-vid képességeket, legalább 8 filmmel próbáltam, kiváló. DiVX-ből próbáltam 4.02-t, 5.01-t, mindent elolvasott! A stereo kimenetre gyönyörűen lekeverte az AC3 hangokat is. Gondoltak még a mono TV-vel rendelkezőkre is, így egy csatornára is le tudja keverni! (ugye olcsó készülékről van szó
MP3-akat is próbálgattam tegnap: 256kbps megy, VBR megy, sőt, WMA-t is lejátszik! A zene file-okról megmondja milyen hosszúak, és milyen bitrátával lettek tömörítve (a VBR-nél tévedett, ott 48kbps-t írt ki, de lényeg, hogy nem okoz neki gondot!)
MP3 lejátszás közben nem enged a directory-k között mászkálni, ilyenkor csak a számbillentyűkkel vagy a next/previous gombokkal lehet az aktuális folderben lévő számok között ugrálni. Egyéb könyvtár eléréséhez stop, és utána lehet böngészni!
A directory-ban egyébként minden file-ról ad valami info-t, ha ráállok a file-ra és leütöm a display gombot! DiVX-eknél ugyan a file méretén és dátumán kívül nem árul el sokat, de ez még bizonyosan fejleszthető!
Végre sikerült találnom olyan CD-ket, amit nem evett meg. Az egyik egy 90 perces CD volt, ezt beolvasás nélkül kiköpte magától a close után pár másodperccel. A másik CD egy túlírt CD volt, ezzel ugyanezt művelte. (Mindkettő saját készítésű DVD-rip volt, ami túl nagyra sikerült, így nem fértek rá a normál 80 perces CD-kre)
Azt hiszem eddig egyedül a Photo CD-t nem próbáltam ki, de nem is fogom! A jpg/mpg-kel teli CD-ket tökéletesen lejátszotta. A képek nagyíthatók/forgathatók!
|
vas. nov. 30, 2003 9:02 |
|
|
cac
|
Sziasztok!
Én is boldog tulajdonosa vagyok egy x-50-esnek.
Nálam jelentkezett egy fucsaság, ha kinyitom a cd tálcát az néhány másodperc múlva automatikusan vissza csukja magát!!!
A tálca csak egy dupla open/close nyomása után marad nyitva mint az megszokott más ilyen jellegű eszközök estében...
Találkozott már valaki ezzel a jelenséggel?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv.
cache
|
vas. nov. 30, 2003 0:50 |
|
|
Papabear
vas-tag
|
Ja, ha valakit érint, a német Media Markt-ban a Loomax X-50-es 77 (~20e Ft), és 2 év garanciát adnak rá.
|
szomb. nov. 29, 2003 10:57 |
|
|
totoapu
|
üdv!
papabear:nem,én még nem jártam így cd rw-vel.nálam vitte az x-videt is(mindent)!
|
szomb. nov. 29, 2003 10:56 |
|
|
Papabear
vas-tag
|
Köszi Totoapu, otthon majd kipróbálom. Azért ez jó hír.
Macerás dolog, amit a feliratokról írtál, ha már egyszer
beteszem a gépbe a CD-t, akkor megnézem azon. Én azért
vettem ezt a kütyüt, hogy gép nélkül tudjak DIVX-et is
nézni. Azért kipróbálom ezt is, csak a kíváncsiság miatt.
Te még nem jártál úgy, hogy a film, ami elfér egy CD-Rn,
nem fér rá a 80 perces CD-RWre?
XVID-et este kipróbálom, tegnap csak vakon dobáltam bele a
CD-ket
|
szomb. nov. 29, 2003 10:45 |
|
|
totoapu
|
üdv!
papabear:az igaz hogy belepörgetésnél eltünik a felirat,de a subtitles gomb újbóli lenyomásával már elő is csalogatható!!!
az ékezetcserénél én sem arra godoltam hogy a már kiírt cd cseréled ki a karaktereket(elég érdekes lenne)hanem cd rw-re kell rádobni a cuccot átalakítás után.én legalábbis ezt teszem,mindig cd rw-re írom ki a filmeket,így az a veszély sem áll fenn hogy esetleg írásnál vmi gond lenne vagy a film kódolásával,és akkor elúszott a cd!
szerintem próbáld ki (egyelőre) azt a verziót amit dadinak is tanácsoltam és meglátod mindjárt más lesz a téma!!!én személy szerint nemis igazán érzem az ékezetek hiányát!de kinek hogy.
|
szomb. nov. 29, 2003 10:29 |
|
|
csekey
vas-tag
|
hello=0D lehet, h nagyon hulye kerdesem van=0D xvid-et lejatszik?=0D =0D koszi=0D laci=0D =0D =0D =0D -------Original Message-------=0D =0D From: list@dvd.lx.hu=0D Date: Saturday, November 29, 2003 9:23:48 AM=0D To: list@dvd.lx.hu=0D Subject: Re: [dvd] Loomax X-50 (DIVX-DVD-Player )=0D =0D -----------------------------------------------------------------=0D Elindult Magyarorsz=E1g Legnagyobb =C1ll=E1skeres=F5 Szolg=E1ltat=E1sa:=0D http://www.jobinfo.hu=0D-----------------------------------------------------------------=0D Tegnap =E9n is vettem egyet (otthon m=E9g CD lej=E1tsz=F3 sem volt, =EDgy= t=F6bb legyet =FCt=F6ttem 1 csap=E1sra...)=0D A firmware upgrade eg=E9szen sim=E1n ment, ezzel kezdtem. Kis m=E9ret=FB = CD-RW-re r=E1=EDrtam a ROM file-t (csak ilyen volt k=E9zn=E9l), =E9s r=F6gt=F6n me= gkaj=E1lta. Ki=EDrta, hogy FLASH, ut=E1na ERASE, majd WRITE, az eg=E9sz nem volt 1.5 perc.=0D A le=EDr=E1s azt =EDrja, hogy a g=E9p az upgrade ut=E1n kikapcsol, nos ki= kapcsolni nem tud, hiszen a power gomb mechanikus:-) Minden els=F6t=E9t=FCl rajta, ekko= r kikapcs k=E9zzel, bekapcs, lemez r=F6gt=F6n kivesz, kikapcs, bekapcs =E9s k=E9sz.= =0D A feliratoz=E1s val=F3ban m=FBk=F6dik, de a magyar bet=FBkkel hadil=E1bon= =E1ll. A magyar karaktereket lecser=E9li valami m=E1sra, 1-2 egy=E9b karakterrel helyette= s=EDti azokat, vagy kihagyja. Az 1-2 egy=E9b karakter legt=F6bbsz=F6r bet=FB, =ED= gy, ha sok az =E9kezet, el=E9gg=E9 olvashatatlan lesz. A felirat (szerintem) el=E9gg= =E9 kicsi, ennek m=E9ret=E9n eddig nem tudtam v=E1ltoztatni.=0D Jobban zavar enn=E9l, hogy amint beletekerek a filmbe, a felirat elt=FBni= k, =E9s nem lehet visszacsalogatni, csak a film =FAjraind=EDt=E1s=E1val, rem=E9lj= =FCk ezt kijav=EDtj=E1k. (Nem =E9rtem, mi=E9rt az angle gombbal kell kiv=E1lasztan= i a feliratot mikor van egy subtitle gomb is, ami divx lej=E1tsz=E1sn=E1l nem csin=E1l= semmit. Azt sem =E9rtem, hogy ezt mi=E9rt csak a n=E9met nyelv=FB le=EDr=E1s eml=ED= ti, az angolb=F3l kifelejtett=E9k?)=0D A 2x-es zoom is m=FBk=F6dik az upg ut=E1n, =E9n m=E9g egy 1.5x-est hi=E1n= yolok, mert ezt a DVD-n=E9l tudja. A 16:9-es filmek lej=E1tsz=E1s=E1n=E1l =EDgy lehet v=E9= kony=EDtani az igen vastag fekete cs=EDkokat.=0D A vastag keret (oldalr=F3l) is elt=FBnt az upg. ut=E1n, ez j=F3 h=EDr.=0D Annyi probl=E9m=E1m volt m=E9g vele, hogy az audio CD-k eset=E9n a shuffl= e gomb nem m=FBk=F6d=F6tt. Ezzel m=E9g lehet egy=FCtt =E9lni, de pl. olyan CD-n, ami= n jpg-k vannak, ez a funkci=F3 m=FBk=F6dik. Az ilyen CD-n egy=E9bk=E9nt ki lehet v=E1lasz= tani b=E1rmelyik k=F6nyvt=E1rat, majd az ebben l=E9v=F5 k=E9peket slide-show szer=FBen j=E1= tssza le (a pause, next, previous gombokkal lehet navig=E1lni). A k=E9peket lehet nag= y=EDtani (zoom gomb, majd az el=F5re-h=E1trateker=E9s gombbal lehet kicsiny=EDteni= -nagy=EDtani) =0D Kellemes meglepet=E9s volt, hogy a digit=E1lis f=E9nyk=E9pez=F5g=E9ppel k= =E9sz=EDtett jpg-k k=F6z=F6tt volt mpg is, =E9s ezeket is lej=E1tszotta hanggal egy=FCtt.=0D SVCD-t =E9s DVD-t pr=F3b=E1ltam m=E9g, ezeket gond n=E9lk=FCl lej=E1tszot= ta. Ma sajnos dolgozom, de m=E9g =EDrok majd a tapasztalatokr=F3l.=0D Ak=E1r mpg-t, ak=E1r divx-et j=E1tszottam le, a kijelz=F5re azt =EDrta ki= , hogy MP3. SVCD eset=E9n SVCD-t =EDrt ki, mp3 CD-t m=E9g nem pr=F3b=E1ltam.=0D M=E9g annyit, hogy a felirat file-b=F3l az =E9kezetes karakterek kisz=FBr= =E9se nem seg=EDt a m=E1r CD-re =EDrt DiVX-eken, =EDgy rem=E9lj=FCk ezt jav=EDtani = fogj=E1k.=0D =0D =0D =0D --=0D =DCzenet a csoportnak: list@dvd.lx.hu=0D Feliratkoz=E1s: subscribe@dvd.lx.hu=0D Leiratkoz=E1s: unsubscribe@dvd.lx.hu=0D =0D =0D =0D =0D =0D =0D =0D =2E
|
szomb. nov. 29, 2003 9:52 |
|
|
Papabear
vas-tag
|
Tegnap én is vettem egyet (otthon még CD lejátszó sem volt, így több legyet ütöttem 1 csapásra...)
A firmware upgrade egészen simán ment, ezzel kezdtem. Kis méretű CD-RW-re ráírtam a ROM file-t (csak ilyen volt kéznél), és rögtön megkajálta. Kiírta, hogy FLASH, utána ERASE, majd WRITE, az egész nem volt 1.5 perc.
A leírás azt írja, hogy a gép az upgrade után kikapcsol, nos kikapcsolni nem tud, hiszen a power gomb mechanikus:-) Minden elsötétül rajta, ekkor kikapcs kézzel, bekapcs, lemez rögtön kivesz, kikapcs, bekapcs és kész.
A feliratozás valóban működik, de a magyar betűkkel hadilábon áll. A magyar karaktereket lecseréli valami másra, 1-2 egyéb karakterrel helyettesíti azokat, vagy kihagyja. Az 1-2 egyéb karakter legtöbbször betű, így, ha sok az ékezet, eléggé olvashatatlan lesz. A felirat (szerintem) eléggé kicsi, ennek méretén eddig nem tudtam változtatni.
Jobban zavar ennél, hogy amint beletekerek a filmbe, a felirat eltűnik, és nem lehet visszacsalogatni, csak a film újraindításával, reméljük ezt kijavítják. (Nem értem, miért az angle gombbal kell kiválasztani a feliratot, mikor van egy subtitle gomb is, ami divx lejátszásnál nem csinál semmit. Azt sem értem, hogy ezt miért csak a német nyelvű leírás említi, az angolból kifelejtették?)
A 2x-es zoom is működik az upg után, én még egy 1.5x-est hiányolok, mert ezt a DVD-nél tudja. A 16:9-es filmek lejátszásánál így lehet vékonyítani az igen vastag fekete csíkokat.
A vastag keret (oldalról) is eltűnt az upg. után, ez jó hír.
Annyi problémám volt még vele, hogy az audio CD-k esetén a shuffle gomb nem működött. Ezzel még lehet együtt élni, de pl. olyan CD-n, amin jpg-k vannak, ez a funkció működik. Az ilyen CD-n egyébként ki lehet választani bármelyik könyvtárat, majd az ebben lévő képeket slide-show szerűen játssza le (a pause, next, previous gombokkal lehet navigálni). A képeket lehet nagyítani (zoom gomb, majd az előre-hátratekerés gombbal lehet kicsinyíteni-nagyítani).
Kellemes meglepetés volt, hogy a digitális fényképezőgéppel készített jpg-k között volt mpg is, és ezeket is lejátszotta hanggal együtt.
SVCD-t és DVD-t próbáltam még, ezeket gond nélkül lejátszotta. Ma sajnos dolgozom, de még írok majd a tapasztalatokról.
Akár mpg-t, akár divx-et játszottam le, a kijelzőre azt írta ki, hogy MP3. SVCD esetén SVCD-t írt ki, mp3 CD-t még nem próbáltam.
Még annyit, hogy a felirat file-ból az ékezetes karakterek kiszűrése nem segít a már CD-re írt DiVX-eken, így reméljük ezt javítani fogják.
|
szomb. nov. 29, 2003 9:26 |
|
|
dadi
|
Hali !
totoapu:Thanks! Ez a dolog eszembe nem jutott
volna,mindjárt másképp néz ki a dolog:))))
|
pén. nov. 28, 2003 23:32 |
|
|
totoapu
|
üdv!
dadi:word pad-dal cseréld le a hosszú ékezeteket rövidre úgy hogy megnyitod a feliratfájlt és nyomsz egy ctrl+h gombot.ezután csak azt kell beírnod melyik betűt akarod kicserélni és hogy milyenre,majd egy összes csere,és az egész szövegben kicseréli.ezt megcsinálod és utána minden ok!!!
nekem ez egyelőre bejön!!!élvezhető!
|
pén. nov. 28, 2003 21:55 |
|
|
dadi
|
totoapu
Kösz müködik.Bár hogy ez ékezeteket nem kezeli
kicsit abszurd a felirat
|
pén. nov. 28, 2003 20:06 |
|
|
totoapu
|
üdv!
dadi:menj rá a felirat fájlra majd angle gomb utána filmfájl enter.a film elkezdődik utána subtitltes gombbal tudod előhívni a feliratot.ennyi lenne.sok sikert!
|
pén. nov. 28, 2003 16:11 |
|
|
TheDaemon
arany tag
|
Én azt mondom, hogy amíg nem oldják meg a magyar feliratokat 100%-ig, én úgy kezelem ezt a témát, mintha nem is lenne rajta felirat. (ki tudja, lehet, hogy leállnak vele, és vége)
|
pén. nov. 28, 2003 15:56 |
|
|
dadi
|
Hali!
Áruld el hogy sikerült a feliratokat elöcsalogatni!
Fenn van az új firmware jó a kép egyedül felirat nem akar
megjelenni.
|
csüt. nov. 27, 2003 18:41 |
|
|
totoapu
|
üdv!tehát:kipróbáltam a feliratos témát,viszi az srt-t és a sub formátumot is,viszont tényleg nem támogatja az ékezetes dolgokat és néha ettől elég furi dolgokat ír ki,de nem mondanám hogy olvashatatlan!remélem a következő update már megoldja ezt a témát!!!egyébként kb. 1 hónappal ezelőtt megnéztem ezt egy yamadán és tökugyanez volt!azt nem tudom hogy ők megoldották-e már ezt a problémát?amúgy tökéletesen meg vagyok elégedve a loomax x-50-el!!!soha nem szaggat ez a mindenevő,és 30ezer ft nevetségesen alacsony ár érte!!(yamada-50-55ezer!!!)
ui:valójában egyaltalán nem olyan ormótlan mint amilyen a loomax.com képen!
|
csüt. nov. 27, 2003 16:56 |
|
|
Papabear
vas-tag
|
Az update-ből:
Untertitel (*.sub) im MPEG4-Format werden unterstützt (keine Umlaute oder Sonderzeichen!)
Ez nekem azt mondja, hogy az ékezetes és különleges karakterek nincsenek.
Ha valaki próbálta már, legyen kedves írja meg, hogy miként jelentkeznek a magyar feliratok! (Teljesen olvashatatlan, vagy csak az ékezetes karakterek nem/másképp jelennek meg)
|
csüt. nov. 27, 2003 11:01 |
|
|
TheDaemon
arany tag
|
azt olvastam, hogy ha feliratos divx-et akarsz, akkor srt kell, és a lejátszás előtt az angle gomb lenyomásával lehet kiválasztani a feliratot. utána nem. Valaki kipróbálhatná.
|
csüt. nov. 27, 2003 7:39 |
|
|
fuzy75
vas-tag
|
Totoapu, ha jol ertettem, akkor eloszor firmware-t kell frissiteni, csak az ujjal tudsz feliratot nezni.
|
szer. nov. 26, 2003 17:58 |
|
|
totoapu
|
üdv!én is vettem egy ilyen kütyüt,csak azt nem tudom hogyan tudok vele feliratos filmet nézni?ha vki tud segítsen,please!
|
szer. nov. 26, 2003 15:14 |
|
|
zuhler
|
Hello!
Attka: Nekem nagyon bejön.
Zuhler
|
szer. nov. 26, 2003 14:59 |
|
|
Attka
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 223 Tartózkodási hely: itt-ott
|
Sziasztok!
Zuhler:
Neked is ugyanazok a tapasztalaid amik nekem?
Csumi:Attka
|
kedd nov. 25, 2003 20:13 |
|
|
zuhler
|
Köszi szépen a segítséget!
Zuhler
|
kedd nov. 25, 2003 15:22 |
|
|
dadi
|
Töltsd le az update-ot a loomax.com honlapjáról
és megszünik a probléma,és teljes lesz a kép!
Negdee
|
kedd nov. 25, 2003 15:16 |
|
|
zuhler
|
Sziasztok!
Tegnap mi is vettünk egyet (Óbuda MM még ott áll hegyekben). Van egy kis problémánk: a DIVX-es filmeknél kisebb a kép (mintha be lenne keretezve a kép). Ezt el lehet tűntetni? Hogyan? Vagy ez normális?
Várom válaszotok. Előre is köszi.
Zuhler
|
kedd nov. 25, 2003 15:02 |
|
|
zuhler
|
Sziasztok!
Tegnap mi is vettünk egyet (Óbuda MM még ott áll hegyekben). Van egy kis problémánk: a DVIX-es filmeknél kisebb a kép (mintha be lenne keretezve a kép). Ezt el lehet tűntetni? Hogyan? Vagy ez normális?
Zuhler
|
kedd nov. 25, 2003 14:59 |
|
|
zuhler
|
Sziasztok!
Tegnap mi is vettünk egyet (Óbuda MM még ott áll hegyekben). Van egy kis problémánk: a DVIX-es filmeknél kisebb a kép (mintha egy keret lenne körülötte). Ezt el lehet tűntetni? Hogyan? Vagy ez normális?
Zuhler
|
kedd nov. 25, 2003 14:56 |
|
|
zuhler
|
Sziasztok!
Tegnap mi is vettünk egyet (Óbuda MM még ott áll hegyekben). Van egy kis problémánk: a DVIX-es filmeknél kisebb a kép (mintha egy keret lenne körülötte). Ezt el lehet tűntetni? Hogyan? Vagy ez normális?
Várom válaszotok.
Zuhler
|
kedd nov. 25, 2003 14:56 |
|
|
TheDaemon
arany tag
|
várjuk az eredményeket, és teszteket!
|
hétf. nov. 24, 2003 20:58 |
|
|
Huc
|
SubAdjust V1.56 programmal lehet a különböző felirat
formátumokat alakítgatni. Letölthető egy csomó helyről. Pl.
www.doom9.org
Várjuk az eredményeket, teszteket!
Huc
|
hétf. nov. 24, 2003 16:18 |
|
|