Sziasztok!
Van egy Schneider digitális TV-nk, és most vettünk egy JVC TH-A35 ös házimozit (iszonyú szép hangja van és hangos!).
Az lenne (volt) az első gondom, hogy hogyan kellene megoldani azt, ha a házimozin szeretném hallgatni a TV hangját, SCART-on kersztül, mert amikor bekapcsoljuk a DVD-t, az egyből megjeleníti a TV-n a saját JVC-s logóját és a TV-t sehogy sem lehet visszaváltani "TV-módba", tehát szól a TV hangja a házimozin, csak a kép picit monoton
(logó)
Megoldás: ki kell kötni a SCART kábelen a 8as lábat (kapcsolófeszültség (MODE)). Így szabadon lehet kapcsolgatni a TV-n hogy mit szeretnénk nézni.
Viszont a másik gond, pontosabban még nem csináltam ilyet: hamarosan veszek egy Abit NF7 S vagy SL alaplapot, amin elvileg van ugye SoundStorm és DIGITÁLIS OPTIKAI hangkimenet. A DVD-n is van ugye optikai bemenet, és mivel biztos drága az optikai kábel, megkérdezném, hogy tuti menne-e és milyen optikai kábelt kell hozzá venni hogy tudjam a házimozin hallgatni a computer hangját, valamint ez mennyibe kerülne, továbbá milyen hosszon lehet vezetni a jelet erősítés nélkül. Láttam valami rágcsálóvédelemmel felfegyverzett kábelt is. Tehát hol és milyet vegyek?
A képet (valószínűleg ATI 9600 Pro-m lesz) hogy tudom a TV-re vinni, ha azon csak SCART csatlakozó van? (remélem az RGB lábakra kell csak kötni a dolgokat) jah és a TV-n van RGB gomb, szóval tud azt is fogadni. Ötletek?
Köszi - Zsolti