|
Szerző |
Üzenet |
shipper
|
Mivel masoljak DVD-R t ? ( DVD-DVD ) Nero kozvetlen, nero image , vagy imgtool image es nero ?
|
szomb. jan. 18, 2003 8:01 |
|
|
dtss
|
A gyári menüt ujra elkészíteni igen időigényes feladat.
De megéri megcsinálni,csak sok türelem kell,és "rutin".
dtss
|
szomb. jan. 18, 2003 1:38 |
|
|
Pis1
vas-tag
|
Hali!
A mozgomenu szerintem is jobb es szebb, amennyiben 3/4 eve ezt muveled, akkor nagy lehet a rutin. Esetleg megoszthatnad velunk reszletesen, igen csak csabitoan hangzik.
Elore is koszi: Pis
|
pén. jan. 17, 2003 23:45 |
|
|
latya1
|
BUBU
CineMaster2000 az a progio amit a dvd maestro elfogad.
latya1
|
pén. jan. 17, 2003 23:14 |
|
|
kiwi1hu
|
Szerintem sokkal jobb ha gyári mozgómenü +gyari gombokkal megy a
dvd. Igényessebb!
Nekem mind igy megy!:-)3/4 éve
Nem kell semmi photoshop stb..
Izelitő:Amerikai pite1, 33 move menüböl mintha gyári
lenne.(feliratok,sexkommentár,hang)
üdv
""KIWI""
|
pén. jan. 17, 2003 23:10 |
|
|
kiwi1hu
|
ChapterXtractor nem jo gyári movienál.(többségben)
Nem jó a timeoffset:-(
Csak ha tömöritve van.
""KIWI""
|
pén. jan. 17, 2003 23:10 |
|
|
dugen
vas-tag
|
www.fukrulez.com szerint a CineMaster2000 megy a Maestro alá.
Van valakinek tapasztalata MULTIDISC DVD-R és SD-R5002 frigyből születendő kreatúra életképességéről?
|
pén. jan. 17, 2003 23:08 |
|
|
Bubu
|
CineMaster2000
Ez lenne a matrox szoftvere?
|
pén. jan. 17, 2003 22:48 |
|
|
Bubu
|
De melyiket? )
Valami link esetleg?
|
pén. jan. 17, 2003 22:35 |
|
|
latya1
|
BUBU-nak
Nyugodtan telepitsd azt a progit.Meglátod meni fog
layta1
|
pén. jan. 17, 2003 21:34 |
|
|
danibaoriginal
|
hali
köszi az eddigi segítséget.
Tudnátok e abban segíteni hogy van egy hifi videoval rögzített Wav fileom, milyen programmal tudnám a minőségét
egy kicsit csinosítani zajmentesíteni és hogyan.
Előre is köszönöm
|
pén. jan. 17, 2003 20:57 |
|
|
Bubu
|
"Aki használja a dvd maesrtot. nem kell hozzá hadveres
kütyö meert létezik egy progi amit csak telepitesz és a
mestro elfogadja lejátszojának igy a menüt simán ki lehet
probálni élesben, a progi neve Matrox dvd player."
Ez a progi csak matrox VGA kártyával működik, vagy
bármilyennel ?
|
pén. jan. 17, 2003 20:01 |
|
|
Gergo21
ezüst tag
|
esetleg ha valaki elküldeni emilbe,azt megköszönném!
|
pén. jan. 17, 2003 19:31 |
|
|
Gergo21
ezüst tag
|
nem tudnátok adni egy olyan címet,ahol a totál hozzá nem értőknek /nekem/ le van írva a dvd írás titka?
mert ezt a fórumot olvasgaton,de hát tök kínai...
szal van egy dvd író a haveri körben,és gondoltam nekilátok:-)
Gergo
|
pén. jan. 17, 2003 19:28 |
|
|
latya1
|
unsennek
VAloszinü hogy amikor a képet és a hagot behuztad a movi1 ablakba akor a a hang képét véletlenűl elcsusztattad és igy nem nullárol kezdödött. figylej oda rá és kezd újbol. Dalay érték szeintem nen lényeges mivel a kirippelt filmet és a saját hangját használod.igy elcsuszás nem lehet.
latya1
|
pén. jan. 17, 2003 19:00 |
|
|
latya1
|
Danibaoriginal-nak
Fölötted lévő sorokban olvashatod hogy lehet a menühöz szükséges képeket előálitani.
latya1
|
pén. jan. 17, 2003 18:54 |
|
|
latya1
|
Mrt-nek és mindenkinek
Aki használja a dvd maesrtot. nem kell hozzá hadveres kütyö meert létezik egy progi amit csak telepitesz és a mestro elfogadja lejátszojának igy a menüt simán ki lehet probálni élesben,
a progi neve Matrox dvd player. Ez fel van telepitve a maestro nem fog kiabálni elinditáskor hogy realtime preview hiányzik.Ezzel lesz igazán egész a dvd maestro.
MRT mivel én csak a paintot tudom kezelni azt is sirva igy ezt tudtam ajánlani. DE ezzel is leeht valamit kezdeni
latya1
|
pén. jan. 17, 2003 18:51 |
|
|
latya1
|
Djrednek
Köszönöm Mindig tanulok tőled valamit.Alkalmazni fogom a menü készitéséshez, Bár én meg a maestroban szoktam a képeket előálitani mert ott is van lehetőség a filmből valö fényképezésre.De a powerdvd az jobb ugy vettem észre.
Ami a kaptereket illetti Rájöttem hogy a mestroban azokat a gombocskákat ami a chaptereket jelenti kb 30 másodperc alatt beállitom igy a ChapterXtractor progit lassunak találom de azért köszi.Maradok a modszerem mellett. amozgo menütől félek igy meg sem probálom.
köszi
latya1
|
pén. jan. 17, 2003 18:45 |
|
|
tazoli
|
Hi Mindenkinek!
Egy lehetősége hangfájl szinkronizálása Maestro 2.9-ben:
1. 1 vagy több M2V fájl feltétele a videósávra.
2. Jobb gomb a hangsávon -> Create Sync Audio Track ...
3. Megfelelő "Video File" sorának kiválasztása.
4. Assign Audio File... gomb
5. AC3-s fájl kiválasztása.
6. Ha több videofájl van, akkor mindegyikhez rendeld hozzá a megfelelő hangfájlt.
Megjegyzés: minden hangfájl azonos kbps beállítású kell, hogy legyen.
7. Audio Output File Name megadása.
Itt kell megadni egy új AC3-s fájlnevet.
Szükség esetén Sync To Audio Time Code opció bekapcsolható.
8. Create Audio File... gomb
Eredmény:
A program összefűzi a kijelölt AC3 fájlok tartalmát egy új, AC3 fájlba (7. pont)
és szinkronizálva hozzárendeli a videófájlokhoz. Nekem eddig egyszer sem csúszott el.
Amúgy az eredeti AC3 fájlokat nem szükséges az Import Media Assets paranccsal
behozni, mert ez a műveletsor az összefűzött AC3 állományt fogja automatikusan
becsatolni.
Egyébként pedig menüt izgalmasabb olyat készíteni, aminek mozgókép a háttere.
Még az is beállítható, hogy a mozgókép melyik frame-jétől ismételjen.
A csúcs pedig az, legalábbis nekem, amikor bárminek a kiválasztásához nem egy
egyszerű képet állítok be, hanem az is mozgókép, pláne, ha az a film adott jelenetének
néhány másodperce.
|
pén. jan. 17, 2003 15:21 |
|
|
djred
|
Latya1!
Csak egy hozzászólás:
A chaptereket legegyszerűbben a ChapterXtractor progival
lehet kiszedni az eredeti filmből, ismeri a Maestro
formátumot, így csak be kell hívni az elmentett xxx.chp
file-t.
Egyébként én a menü képeit a Powerdvd-vel szoktam "kifény-
képezni" az eredeti filmmenüjéből, így nem kell más progit
használni szerintem ez a leggyorsabb és nem kell az elké-
szült képpel variálni.
Mozgómenüt pedig az Ifoedit-tel készítek, a VTS_0X_0.vob
file-ból kivágom a megfelelő cellákat. Az így elkészült
kisméretű vob-okból, már csak ReMpeg2->.m2v és DVD2AVI->
.ac3 és kész.
Üdv.
Ui: Én Mrt-vel értek egyet én is így csinálom.
|
pén. jan. 17, 2003 13:23 |
|
|
Mrt
ezüst tag
|
Latya1:
Kosz a leirast, igazan irhattad volna 1 hettel hamarabb is, akkor nem nekem kellett volna mindent kibogarasznom
De azert rajottem az alapokra aranylag konnyeden.
"a meglévő képekre a Startmenű /kellékek /ott a pain nevű progival könnyedén lehet gombokat rajzolni"
Ez tetszett )
De vegulis igaz..
"Maestrobol hiányzik a lejátszo rész.
legfeljetbb ha metüt készitesz nem tudod elelnörizni hogy jol készitetted e el a menüt "
Nekem eppen hogy ez meg mukodott, csak a videolejatszas nem.
Biztos te is ezt akartad irni.
Szerintem csak hardveres kartyaval megy a lejatszas.
Annyival egeszitenem ki a leirast, hogy
-importnal ki lehet jelolni egyszerre tobb file-t is, nekem elfogadta
-a gombok chapterekre valo mutatasakor nem kell huzogatni a connections fulon, hanem a gombon jobb klikk es innen kivalasztani, hogy melyik movie melyik chaptere tartozik hozza. Bar, lehet hogy a te modszered a gyorsabb
- gombok auto assign jo dolog, de en megis manualisan szoktam megadni/ellenorizni az elotte levo valamelyik fulon. Van negy szam, ott lehet megadni, hogy a kulonbozo iranyokra, melyik szamu gombra ugorjon. Nagyon kiraly!
A menu hatterre hogyha bmp helyett m2v file-t huzol, motion menut kapsz
Daniba:
Photoshop nagyon jo menukeszitesre, foleg mint mar feljebb irtam az echofire pluginnel.
.talan hasznos voltam.
|
pén. jan. 17, 2003 13:05 |
|
|
Mrt
ezüst tag
|
Latya1:
"a meglévő képekre a Startmenű /kellékek /ott a pain nevű progival könnyedén lehet gombokat rajzolni"
Ez tetszett )
De vegulis igaz..
|
pén. jan. 17, 2003 12:57 |
|
|
danibaoriginal
|
unseen. Használj AC3 delay correctort mert valőszínű a hangod delay értéke nem 0.
|
pén. jan. 17, 2003 12:39 |
|
|
danibaoriginal
|
latya nagyon szuper a leírás, azt hiszem mindenki nevében hálás lehetek. De akad egy kérdése hogy a menühöz szükséges bmp-ket és hangokat mivel tudom előállítani??
Köszi előre is
|
pén. jan. 17, 2003 12:38 |
|
|
unseen
|
Sziasztok!
Szükségem volna némi segítségre!
DVDMaestro-val a leírt segítség alapján sikerült elkészítenem a DVD-t! De a film és a hang elcsúszott, mit tudok tenni hogy ez szinkronban legyen??
Köszi, sziasztok
|
pén. jan. 17, 2003 10:49 |
|
|
latya1
|
trinity666
Maestrobol hiányzik a lejátszo rész.Nem érdekes attol még müködik
legfeljetbb ha metüt készitesz nem tudod elelnörizni hogy jol készitetted e el a menüt
Attol még mindent meg leht a progival csinálni
latya1
|
csüt. jan. 16, 2003 23:30 |
|
|
latya1
|
PIS1-nek
Maestro használata Menü készitése
Első lépés:
Maestro megnyit. A megjelenő ablakban jobb alsó sarokban, ahol bézs színű a felület, jobb egér gomb kattint, megjelenő ablakban az Import Media Assettet kell választani. A megjelenő újabb ablakban (Import Media) ott kiválasztod az előzőleg elkészített m2v kiterjesztésű és az AC3 kiterjesztésű filét (természtesen egymás után egyenként), ekkor a program a VIDEO és AUDIO állományunkat ellenőrizni fogja. Mikor kész, kiírja, hogy OK. Ide kell még betenni azokat a bmp-ket vagy jpg kiterjesztésű előre elkészített képeket, amikkel majd a menüt fogjuk elkészíteni. Kettő vagy három kép. Ezek sorba : menü1; fömenü mely tartalmazza / play,capterek,language,subtitle/gopmbokat. Menü2; capterek tartalamazza /a filmbe tett capterek számának megfelelő darabszámú gombokat/. Menü3; Nyelvet és aMenü4 a subbokat tartalamzza. Ezek a képek lehet a filmből kivett egy egy képkocka , de lehet egy előre megkreált rajz a megfelelő gombokkal / gombok a szokásosak: Play, Capter, Language, Subtitle /. a meglévő képekre a Startmenű /kellékek /ott a pain nevű progival könnyedén lehet gombokat rajzolni, majd kimentve KÉSZ.
Második lépés:
Bal fölső sarok az ikonok alatt Untitled 1 Project. Itt a movi1-et választod két kattintás, és jobb oldalt megjelenik a movi-1 ablakunk.
Harmadik lépés:
A jobb alsó sarokban elkészült VIDEO és AUDIO állományunkat, az egérrel megfogva egyenként felhúzzuk a második lépésben kinyitott movi-1 ablakunkban. Értelem szerűen a hangot a hanghoz, a videot a videohoz. Ekkor a video felett az idő jelző melynek a neve, ha rá állsz az egérrel, video timestamp Offset. Erre kattintva a megváltozott időt vissza állítjuk 0-ra, azaz az időt átállítjuk. Ha netán van feliratunk is,(előzőleg elkészített bmp-t tartalmazó) akkor ebben a movi-1 ablakban ahol az Abc van az 1-es felirtahoz a vonalra, jobb egér gomb, és a megjelenő ablakban import subbtitles file. Itt adod meg az előzőleg elkészített son kiterjesztésű filénket. Természetesen kiválaszthatod még az AUDIOnál és a Feliratnál, hogy milyen nyelvű.
Mikor ez is meg van, a movi-1 ablak alján lehet beállítani a bal alsó sarokban is a filmünk fps-sét, például 25 fps, és mellette a kép arányát. Például. 16:9 Latterbox.
Ugyan ebben az ablakban állitjuk be a film captereit.Mikor már a képet behuztuk a movi1 ablakban, akkor a kép fölött megjelenik egy felirat, hogy capter 00:00:00:00: pirossal. Ezen a vonalon tudjuk magadni a kapterpontokat. Következő képpen:
movi1 ablakban felsö sorban barna csíkon van egy minusz és egy plusz jelzésünk. azoknak a nyomkodásával tudjuk a movi1 ablakban a filmünket annyira összehuzni, hogy az egész film felférjen a képernyönkre. Ha ez megvan, akkor az elöbb említett piros szinnel írt capter vonalra állunk bal egér gombbal, majd a megjelnö ablakban ok vagy enter.és már megjelent egy kis zöld gombocska. Ezt addig folytatjuk, míg a nekünk tetsző darabszámú captereket el nem helyeztük.Én 10 darabot szoktam tenni egy 1.5 orás filmre.
Negyedik lépés:
Menük elkészítése. Bal felső sarok egérrel álljunk a menü feliratra, jobb egérgomb majd ad menüt. Annyit adjunk, ahány menüt akarunk készíteni filmünknek. (Fő menü, chapter menü, nyelv és felirat menü.) Nyissuk meg az elkészített menü1 pontunkat, (dupla klikk bal egér gombbal) Jobb oldalt megjelenő ablakunkban, a fehér menőbe huzzuk be jobb alsó sarokból az előre elkészített fő menü bmp vagy jpg kiterjesztésű kép filénket. A menü1-ket nyissuk szét annyira, hogy normálisan lehessen látni, ha így sem látod rendesen, akkor a képernyő felbontását állítsd át 1024-re, vag 1600-as felbontásra. A filmünknek megfelelően az aspect-et állíítsd át 4:3 vagy 16:9 képarányra. Mivel a képünkre felrajzoltuk a nyomógombokat, más dolgunk nincs, mint az egérrel a nyomógombunk egyik sarkától a másik sarkáig bekeretezzük úgy, hogy a bal egérgombot közben nyomva tartjuk. Vigyázzunk a számozási sorrendre, hogy melyik az 1, 2, 3 stb.Ha ez meg van, Color mappingban beállíthatjuk a nyomógomboknak a szinét. Utána az Advanced fülre megyünk, és ott az Auto assingot megnyomjuk. Majd OK. A manü1-es tartalmazza Play, chapter, nyelv, és felilrat gombokat.
Ötödik lépés:
Menü2 elkészítése. Ez tartalmazza a chaptereket. Én 10-et szoktam beletenni egy filmbe, ezért a menü2-nek 10 gombot kell tartalmaznia, plusz egyet arra, hogy a menü2 visszaváltson a menü1-re. A menü2 elkészítése ugyanúgy készül, mint a menü1.
Hatodik lépés:
Menü3 elkészítés. Ez tartalmazza a film nyelvezetét. Vegyük alapállásnak, hogy az elkészítendő filmünkek egy angol, és magyar nyelve van. Elkészítése ugyan az mint a menü1-nek, annyiban különbözik, hogy az advanced fül után, buttons fülre megyünk és ott a Stream Pre Selectionban kipipáljuk a Set Audio To-t és ott hozzá rendeljük az egyes gombnak megfelelő hangokat. Tehát az 1-es gomb helyén angol nyelvezetnek kell hogy legyen, akkor attól függően, hogy a movi1 ablakban hányas számú volnalra tettük, aszerinti számot kell itt megadni. Ugyan így járunk el a többi nyelvvel is.
Hetedik lépés:
Menü4 elkészítése. Ez tartalmazza a feliratokat. Alapállásnak van egy magyar és egy angol feliratunk. Ennek megfelelően a menünk is két gombot fog tartalmazni, ugyan úgy, mint a nyelv menüt megcsináltuk. Ugyanazokat a lépéseket hajtjuk végre mind a menü1 és a menü3-nál azzal a különbséggel, hogy a Buttons fülnél Stream Pre-Selectionban a Set Subtitle To-t kell kipipálni és itt aszerint, hogy a movi1-be melyik nyelvet hányas számú vonalra tettük, aszerinti számot kell itt megadni. Azaz itt is egy gombhoz hozzárendeltük az egyes feliratokat.
Nyolcadik lépés:
Csukjuk be az eddig elkészített a movi1 és menü ablakokat, (nem bezárni) és kattintsunk az egérrel a menük alatt lévő Command Sequences feliratra, és megjelenik a Connections ablakunk. Itt kell életre kelteni a menüket ,következő képpen. Segítségül annyit, hogy a Targets Bin ablakból csak fel kell huzogatnunk az egérrel az egyes sorokat a felső Targetbe a megfelelő helyre.
First Play-ba behuzzuk a menü1-et, hogy ez játszódjon le először.
Title menü: menü1, azért, mert az információnak vége, a menü automatikusan be fog töltődni, másképp a lejátszás megszakad.
Movi1 Chapter 0000000 end akció: menü1 ez azért kell, hogy a filmnek vége van, automatikusan főmenüben menjen vissza.
Menü1 Button1 (menü1- a főmenünk) ide huzzuk a movie1 Chapter 000000-át.Ekkor a film lejátszás elindul. Azaz ez a Play gombunk.
Menü1 Button2 ide huzzuk a menü2-öt. (menü2- a Chapter menü)
Menü1 Buttom3 ide huzzuk a menü3-at (menü3 a nyelv menünk)
Menü1- Button4 ide huzzuk a menü4-et (menü4 a felirat menünk)
Menü2 Button1 ide huzzuk movie1 valamilyen időre állított elsö Chapterünket.
Ezt a folyamatot, ha 10 Chaptert állítottunk be egymás után egyenként végre kell hajtani és behuzkodni a megfelelő idővel ellátott Chaptereket. (Ez mindenkinél egyéni).
Menü2 Button11 az menü1 lesz, a 11-es gombunk azt jelenti, hogy vissza a főmenübe.
Menü3 Button1-hez huzzuk menü3 Button1-et ez az egyik nyelvünk,
Menü3 Button2-höz huzzuk menü3 Button2-öt ez az a másik nyelvünk.
Menü3 Button3-hoz huzzuk a menü1-et ez a 3-as gomb visszatérés a fő menübe.
Menü4 Button1 huzzuk a menü4 Button1-et ez lesz az egyik feliratunk,
Menü4 Button2 huzzuk a menü4 Button2 ez lesz a másik feliratunk.
Menü4 Button3 huzzuk a menü1-et ez lesz a visszatérés a fő menübe.
Kilencedik lépés:
Ezzel a beállítások megtörténtek, jöhet a próba.
Az ikonok közül válasszuk Navigátion Simulation gombot. Ha mindent jól csináltunk, a megjelenő ablakban a menü1 lesz látható, a négy darab gombbal. Bármelyik gombra rákattintva végre kell, hogy hajtódjon a gombnak megfelelő feladat. Értem ez alatt ki kell, hogy válassza a Chaptereket, nyelvet, feliratot, és a lejátszás menüt is. Úgy kell működnie, mint az eredeinek. Itt ellenőrizhető, ha valamelyik lépést elrontottuk, a szimuiláció addig működik, amig a beállítások jók, és ahol elakadt, onnant kell csak javítani.
Tizedik lépés:
Az ikonok közül kiválasztva a mentést, lementjük a munkánkat.
Tizenegyedik lépés:
Ikonok közül kiválasszuk a Compille gombot, vagy felül a Tools-t menüből.
Ekkor a program elkezdi a vobokat készíteni, amit a bal alsó sarokban látsz. Készítés ideje, gép erősségétől függően kb. 20 perc.Ha kész, akkor DVD lejátszó progival pl. Power DVD lejátszuk a végterméket. De nem a vobokat nyitjuk meg, hanem a VIDEO ts ifot és a VIDEO ifot. Ha így indul a film, nyugodtan kiírhatjuk DVD-re.
latya1
|
csüt. jan. 16, 2003 23:26 |
|
|
dugen
vas-tag
|
Sziasztok!
Próbálta már valaki összehasonlítani a DOOM9 féle (először 1pass VBR majd multipass VBR, ...) illetve egyből multipass(3, 4, 5... 9) VBR CCE-SP beállítást, hogy melyik produkál szebb eredményt?
|
csüt. jan. 16, 2003 23:25 |
|
|
Rece
vas-tag
|
> Milyen a Philips DVD-R lemez, amit 2x lehet írni?
Van a Philipsnek DVD-R lemeze? Eddig úgy tudtam, hogy csak DVD+R(W) lemezei vannak.
|
csüt. jan. 16, 2003 21:35 |
|
|
Trinity666
|
Sziaztok!
Tud nekem valaki segiteni abban, hogy mitől lehet az, hogy amikor indítom a dvd maestrot, akkor miért írja ki, hogy a realtime preview nem működik?
Esetleg van valakinek jól működő verziója?
Más: Milyen a Philips DVD-R lemez, amit 2x lehet írni?
Van gond az aszatali lejátszóknál vele?
Thx
Trinity
|
csüt. jan. 16, 2003 20:37 |
|
|
Pis1
vas-tag
|
Hali!
Ha valakinek van egy jo leirasa, hogyan kell a DVD ele egy egyszeru, de nagyszeru menurendszert krealni az tegye kozkincse, mert nagy szuksegem lenne ra. A maestro leirasokat atbongesztem, de az nekem kinai.
koszi: Pis1
|
csüt. jan. 16, 2003 16:40 |
|
|
Rece
vas-tag
|
OK, köszönöm az infókat.
|
csüt. jan. 16, 2003 13:45 |
|
|
keccso
|
Köszi az ifót! Ki próbálom!
<Kecsó>
|
csüt. jan. 16, 2003 10:18 |
|
|
Hidden_Dragon
|
Az MPEG multichanel-t nem nevezném "legszarabb" minőségünek. Szerintem lényegessen jobban szól, mint az DD-AC3. Az DD-AC3 egyértelműen amerikai nyomásra lett a DVD hivatalos hangformátuma. Az Amcsik nem tudtak belenyugodni, hogy Európai MPEG képformátum mellé szintén európai hangformátum kerüljön szabványosításra. (fájt a foguk a jogdijra).
Norman
Kovacs wrote: > > Rece: > Hangformatum -5.1 , 2.0 stb - ami a dvd szabvanya de 2.0 nal jobb nem igazan jelenik meg . > Nagyon nagyon regi filmeken talalhatsz ( 5.1et is asszem ),ill. csinibaba (2.0). > MPEG2 kep es MPEG 5.1 hang ez volt a DVD alap, a dolby digitalt utolag vettek be. > Allitolag a harom sokcsatornas hangformatum kozul az mpeg a legszarabb minosegre...... >
|
csüt. jan. 16, 2003 9:46 |
|
|
danibaoriginal
|
keccso az íródat UDM -ról állíts át Pio-ra.
|
csüt. jan. 16, 2003 9:46 |
|
|
keccso
|
Sziasztok!
Ahogy olvasgattam, úgytűnik az 5.5.8.2-es nero a megfelelő író progi DVD íráshoz! Honnan lehet ezt megszerezni mert a nero honlapjáról már nem! Eddig 5.5.6.9-el próbálkoztam de random szerűen ˇCommunication failureˇ üzenettel elszál!Tapasztaltatok már ilyet? Ha igen légyszives valami megoldást ajánljatok! Írótól is függhet hogy mejik progit használjam? Ez a jelenség egy Pio 104-nél jött elő! De Toshiba ügyben is érdekelne hogy melyik nero-t használjam! Előre is köszi!
<Kecsó>
|
csüt. jan. 16, 2003 9:37 |
|
|
shipper
|
Rece:
Hangformatum -5.1 , 2.0 stb - ami a dvd szabvanya de 2.0 nal jobb nem igazan jelenik meg .
Nagyon nagyon regi filmeken talalhatsz ( 5.1et is asszem ),ill. csinibaba (2.0).
MPEG2 kep es MPEG 5.1 hang ez volt a DVD alap, a dolby digitalt utolag vettek be.
Allitolag a harom sokcsatornas hangformatum kozul az mpeg a legszarabb minosegre......
|
szer. jan. 15, 2003 21:58 |
|
|
Rece
vas-tag
|
Tudja valaki, hogy mi lehet az az "MPEG III Multichannel"? Sok asztali DVD-lejátszón látom, de nem tudom, mi lehet.
|
szer. jan. 15, 2003 21:43 |
|
|
Rece
vas-tag
|
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy mi lehet az az "MPEG III Multichannel"? Sok asztali DVD-lejátszón látom, de nem tudom, mi lehet.
Csá - R.
|
szer. jan. 15, 2003 21:43 |
|
|
Pis1
vas-tag
|
latya1-nek
Hali, es ezer koszonet, megszuletett a film es szuper, bar a szovegnel a son-ba (15 0 0 15) volt a nyero. De ott volt a hiba, ahol montad. Van-e a Maestrohoz egy egyszeru de praktikus megoldas, hogy egy kis menuvel kezdjen a film, ne csak ugy durr-bele. A leirasokat atbongesztem, de ez a resz egy kicsit zagyva szamomra.
Ha van valami jo leiras errol elore is koszi!
Pis1
|
szer. jan. 15, 2003 12:14 |
|
|
Mr.o
|
Sziasztok!
Esetleg tudnátok nekem küldeni egy listát azokról a filmekről,amelyek átkódolás nélkül irhatok.
Előre is köszi.
Hali!
|
szer. jan. 15, 2003 7:08 |
|
|
Siposi
|
Sziasztok!
Lenne egy kis problemam: authoraltam egy DVD-t, de sajna 20 Mb-al nagyobb lett a kelletenel...
Mivel tudok belole lecsipni? A vobSplitter 2.6-al ,mar probaltam, de sajna igy nem lesz jo aztali lejatszoban (regen csinaltam igy egy filmet), a Nero kiabal is erte, a RecordNowMAX pedig error -1-el szall el...
Lehetseges DVD-re az overburning? Ha igen, akkor milyen progival? az iro egy pio105...
Tudna valaki segiteni?
Udv: Sipi
|
kedd jan. 14, 2003 23:15 |
|
|
shipper
|
+van ! THX LATYA MASTER !
|
kedd jan. 14, 2003 22:47 |
|
|
latya1
|
shippernek
szoval 80.98.4.175
user name vob
pass vob
szia
latya1
|
kedd jan. 14, 2003 22:33 |
|
|
latya1
|
Shippernek
Innen letőltheted a a kért progikat
FTP 80.98.4.175
user name: vob
|
kedd jan. 14, 2003 22:32 |
|
|
latya1
|
Pis1 nek
A son filét nyisd meg az F4 -el. keresd meg /contrast /feliratot és ott ird át a számokat 15 15 15 15 -re. vigyázz a formátumra hogy ugyan az legyen 4 db 15 kell. utánna keresd meg a color szöveget és ottr ird át a számokat 2 0 2 2 -re afelirat szine fehér.
latya1
|
kedd jan. 14, 2003 22:12 |
|
|
shipper
|
latya1:
A leirast koszonom!!! Nem is azzal van a gond, belevagok en batran... )) hanem az alabbi progik hianyoznak:
2: BitrateViewer
4: ChapterXtractor
5: VFAPI Converter
CCE rulez
|
kedd jan. 14, 2003 20:30 |
|
|
Pis1
vas-tag
|
Latya1-nek
Hali!
Reszben igazad volt, a DVD beallitasaban volt a hiba, ezert nem volt magyar felirat, most mar van, de nincs szerencsem, mert vekony feher keretben jelent meg piros feliratkent. Gondolom, a szineket a subripben kellene beallitanom, vagy a Maestroban. A pontos beallitasokat kuld el nekem, ha nem gond denesi@mail.datanet.hu
Koszi: Pis
|
kedd jan. 14, 2003 19:46 |
|
|
latya1
|
Rolcsuka
Valoszinüleg azért mert olyan progi volt telepitve ami eleve felteszi a neked most hiányzo prugint.
latya1
|
kedd jan. 14, 2003 17:09 |
|
|
latya1
|
pis1
Valoszinüleg rossz a szine a betünek. Ellenőrizted a maestroban irás elött hogy nézki a film és a felirat?
ahova a feliratot betetted ott a kis bopnta ami a feliraot jelképezi kattintsrá az egérrel és akor kinyilik az a képkocka amibena felieratod van. ott látszani kell a feliratnak. A szinnel kel manipulálni.
Probáld
latya1
|
kedd jan. 14, 2003 17:04 |
|
|