|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 7 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
Mac
ezüst tag
|
Még mindig nem jó a hang, de már sokkal többet tudok mondani a dologról.
A lényeg az, hogy digitalizálás után az mpeg2 file tökéletes, vagyis nem csúszik a hang, tehát a Snazzi III jól dolgozik.
Az eltérés csak akkor jelentkezik, ha a DVD2AVI programmal az mpeg2 fájlt áttömörítem divx511 avi-ba.
Találtam egy olyan VirtualDUB-ot, amely be tudja olvasni az MPEG2 file-t és az is rosszul tömöríti át divx-be a filmet.
Ha betöltöm a VirtualDUB-ba az eredeti mpeg2 fájlt, utána meg a tömörített avi fájlt, akkor a képkocka szám nem egyezik meg. Miért?
Hol rontja el a DVD2AVI? A FlasKMPEG az egyetlen progi amely tökéletesen dolgozik, de az meg a 4GB-nál nagyobb fájlokat nem tudja beolvasni. A digizõprogram meg fájlokat nem tudja vágni. Jó mi?
A lényeg, hogy a DVD2AVI és a VirtualDUB-MPEG2 program is valahol elveszít képkockákat mpeg2->divx konverzió közben.
Remélem valaki, tud erre valami orvosságot.
|
szomb. jan. 03, 2004 17:22 |
|
|
nemmondommeg
|
Ha a bemeno videojeled nem tokeletes, akkor van ugy, hogy ecceruen nem tud elkapni egy-egy kepkockat. Emiatt lehet a kepvesztesed. Ez viszont soha nem egyenletes eloszlasu... (
|
pén. júl. 11, 2003 9:45 |
|
|
macisajt111
arany tag
|
MAc, amire én gondoltam:
- ha folyamatos és egyenletes a képkocka vesztés akkor megfelelő megoldás, hogy a hangot lassítsd hozzá az anyagodhoz, amire találsz tippet az általam javasolt témában (WLA proggy)
amúgy: én se értem, hogy lehet képkockavesztésed; mit mond a kártyád szállítója? a Snazzit mindenki agyon szokta dícsérni, a 6Mb/sec az semmi, egy DVD is képes ennél gyorsabb lenni (max. 10 körül), reálisan a winchi körül kell, hogy valami nem stimmeljen mivel ha hw. mpeg tömörítőd van akkor a gépnek már nem kell csinálnia semmit... (csak elraktározni a bejövő adatfolyamot) (nekem PCTV kártyám van s a Pinnacle Studio azzal kezdte annak idején hogy megnézte: milyen gyors a wincsim s ez alapján döntötte el hogy mekkora felbontást bír a gépem - s ott több adat ment a buszon mert az szoftveresen tömörít....)
|
pén. júl. 11, 2003 9:20 |
|
|
Mac
ezüst tag
|
macisajt111: elolvastam a témát, de nem egészen értem, hogy rajtam ez hogyan fog segíteni.
Valószínûleg tényleg képkockavesztés történhetett, ezért lett rövidebb a film. Viszont azt nem értem, hogyan lehet képkockavesztés hárdveres mpg tömrörítõ-nél? A gépem egy 633@950 cerka 786MB-RAM és Maxtor kb 9400/perc fordulatú 8MB cache-vel szerelt vinyó.
6Mb/sec-et (768KB-ot) szerintem simán fel kell tudnia dogozni a gépemnek, vagy nem?
|
pén. júl. 11, 2003 8:16 |
|
|
macisajt111
arany tag
|
> Esetleg még arra gondoltam, hogy kéne egy olyan program,
amely 4 másodperccel összébb nyomná a wav filet.
olvasd el a 23,976 -> 25 fps témakört
|
csüt. júl. 10, 2003 15:19 |
|
|
nemmondommeg
|
>4 másodperccel összébb nyomná a wav filet.
Ez lesz a megoldas, mert gyanitom a kepbol hianyzik nehany kepkocka es ezert hoszabb a hang. (Persze az igazi az lenne, ha megtalalnad a hianyzo kepkockakat es ott vagy kivagnal a hangbol 40ms-et, vagy megduplaznad az adott kepkockat.
|
csüt. júl. 10, 2003 15:10 |
|
|
Mac
ezüst tag
|
Egyszerûen nem bírom összehozni a képet a hanggal. Az elején még jó, de ahogy halad a film egyre jobban elcsúszik a kép a hangtól. Létezik valamilyen program, amivel ezt ki lehet küszöbölni?
Az eredeti mpeg file 5,2GB-t. A snazzi III PCI kártyával digiztem a gépemre. A dvd2avi programmal betömörítettem divx-be az mpeg2 filet. A hangot mpa-ba kirakta a file mellé. Az mpa-t a winamp-al átalakítottam wav file-ra onnan meg mp3-ba. Azt viszont nem értem, hogy a divx avi 01:34:43 másodperc hosszú, az mpa file pedig 01:34:47. Szerintem már itt nem jó valami. Egyébként akár milyen programmal (pl: bbtool19) demuxolom ki a hangsávot mindig 4-5 másodperces eltérés van a hang és a kép között.
Sajnos a flaskMPEG programot nem tudom használni, mert 4GB-nál nagyobb filet nem tud beolvasni. A virtualDUB meg azt írja, hogy „MPEG Import Filter: pack synchronization error”.
Esetleg még arra gondoltam, hogy kéne egy olyan program, amely 4 másodperccel összébb nyomná a wav filet.
Elõre is köszönöm a segítséget!!
|
csüt. júl. 10, 2003 9:22 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 7 hozzászólás ] |
|