Szerző |
Üzenet |
phallos
ezüst tag
|
Macisajt111 altal felvetett problemam nekem is van.
Az uj PCTV vision a rohadasert nem akrja PCTVpro nak
felismeri a kartyat, hanem csak RAVEnek.
Namost a felvetel beallitasakor csak 320x200 (vagy hasonlo) felbontasu
AVI-t ennged beallitani. A tobbi lehetoseg "szurke".
Mondjuk a hangot siman engedi MP3ba, tetszoleges
tomoritessel.
Az az erdekes, hogy az eredeti PCTV vision ami a CD-n volt,
az siman vitte az osszes lehetseges tipust, beallitast, ami a
felvetel panelon volt. Csak az a gaz vele, hogy nincs benne csatorna
lista kezeles, meg egy kicsit meg **** is.
Amugy a kartya nekem bejon.
Szoval ha valaki tudja a megoldast erre a problemara, a tanacsait
en is szivesen varom.
|
hétf. ápr. 19, 2004 18:47 |
|
|
Vendég
|
Próbáljátok meg az iuvcr programot, annak az options részében van egy Sync using stream offset kapcsoló, ezt kipipálva nem csúszik el a hang még avinál sem!
Innen letölthető:
http://www.iulabs.com/download/iuvcr_setup.exe
mrzed
|
hétf. ápr. 12, 2004 20:38 |
|
|
htomi
vas-tag
|
Nekem is ugyanez a problemam!
Felvettem mpeg2-be a VHS-rol, minden szep es jo! Ezt szerettem volna DVD-re atirni. Kaptam a kartyahoz Ulead Moviefactory progit, mivel ez adott volt, ezzel csinaltam egy DVD-iso-t. Amikor ezt lejatszom nekem is kesik a hang. Mit csinaljak maskepp? Ujra kell digitalizalni is, vagy megoldhato valahogy a DVD-re iras?
Udv: Tamas
|
vas. ápr. 11, 2004 21:52 |
|
|
JOEPAPA
arany tag
|
nekem virtualdub-al is csuszik.
ugy vettem eszre mpeg esetet kiveve csuszas van.
mpegben ugye nem lehet mert a kep+hang 1 adatfolyam ha jol selytem.
amugy en is szeretnek realidoban divxelni (teljesitmeny megvan),de elcsuszik a hang,es igy nezhetetlen.
lehet en vagyok luzer?
pl atv2000 nel van olyan hogy mervado sav : hang,kep,mindketto,egyik sem
lehet ez lesz a megoldas (mintha mar probaltam volna...na majd ma megnezem...)
|
pén. ápr. 02, 2004 16:37 |
|
|
Vendég
|
JOEPAPA írta: nekem is pont ilyen (1.hozzaszolas) gondom van csak ha mpg ben veszek fel akkor nem csuszik el a hang ,amugy idovel egyre jobban,meg akkor is ha kep/hang-tomoritetlen/tomoritetlen (12 szazalekos cpu terheles)
Nekem is volt ilyen gondom, egy vivo-s kátyával szoktam digizni, és a saját szoftverével csúszik a hang. Virtualdub-bal jó a hang, de ott meg néha beugrik egy fehér csík középre, keresztbe, 2 cm vastagon. Egyszerűen nem tudok rájönni, hogy mitől van, már rengeteg driver verziót kipróbáltam. A legrosszabb az, hogy teljesen véletlenszerűen jön elő, van amikor órákat digizek, és semmi gond, van amikor meg még 10 percet sem sikerűl, hogy ne szaarakodjon.
mrzed
|
kedd márc. 30, 2004 13:38 |
|
|
JOEPAPA
arany tag
|
nekem is pont ilyen (1.hozzaszolas) gondom van csak ha mpg ben veszek fel akkor nem csuszik el a hang ,amugy idovel egyre jobban,meg akkor is ha kep/hang-tomoritetlen/tomoritetlen (12 szazalekos cpu terheles)
|
kedd márc. 30, 2004 13:15 |
|
|
palos61
ezüst tag
|
Nekem is ez van és müxik. Ird le pontosan mit akarsz!
|
kedd márc. 16, 2004 14:22 |
|
|
macisajt111
arany tag
|
"Vevő" lennék egy értelmes leírásra, hogy a PCTV Pro kártyával miként lehet rendesen felvenni tévé műsorokat XP alatt - sztereoban, általam megadott csatornáról és kép /hang kodekkel.
Nekem az egészből semmi nem megy és nem ment sohase rendesen, leginkább a sztereo hang, de a PCCTV Vision az istennek nem akarja tudomásul venni hogy legális PCTV PRO kártyám van, mindenáron Rave-nak gondolja magát stb.stb.stb.
Szóval egy nagy rakás sz@@r ez a kártya vagy én vagyok az.
Na jó, csak kis rakás (a kártya), mert szinkronozási céllal már több hangot vettem fel belőle, időzítve is - azaz az XP adott időben elindította a Visiont (érdekes, lejátszáskor gond nélkül sztereo a "dög").
|
kedd márc. 16, 2004 13:12 |
|
|
Slayerke
ezüst tag
|
pisti: háááát,én probáltam a virtual dub ot de nem igazán ment a dolog.a kártyát felismeri,meg zug is meg sistereg a kép ahogy annak kell,de hogy lehet benne csatornát keresni,és állítani???
amugy pinnacle pctv pro kártyám van.mondjuk elég elterjedt tuner,bizti támogatja a virtual dub. most virtual vcr-t használom meg a driverhez tartozó felvevőt.de mindkettö ****.Pedig a gépnek birnia kellene a realtime divx et is.Pláne hogy wav ba veszem a hangot.
Ha tudsz segiteni a virtual dub beállitásaiban megköszönném.
|
vas. márc. 14, 2004 22:23 |
|
|
pistisoft
|
A virtual dub nagyon jól kezel többféle tuner és digit kártyát azzal digizz. Divx is megy neki és nem csúszik el a hang.
|
vas. márc. 14, 2004 20:58 |
|
|
zeet
|
Hello!!!
Nálam is volt ilyen probléma, és rájöttem , hogy a szoftver volt a **** amivel felvettem.A Win DVD Creatorral, még soha nem volt ilyen.Szerintem próbáld ki azzal felvenni vagy próbáld ki ugyan ezzel a progival átalakítani avivá vagy mpg-gé és elvileg mágátol szinkronba hozza a dolgokat.
|
szomb. márc. 13, 2004 7:52 |
|
|
Slayerke
ezüst tag
|
Hello!
Az lenne a kérédésem hogy mit lehet azzal csinálni hogy felveszek tv tunerrel egy filmet,a hang meg a kép nincs szinkronban.Pedig nincs frame drop sem.
Másik hogy hogy lehet korrigálni?Mert pl goldwave val kilehetne sakkozni hogy mennyivel gyorsitsam a hangot de az elég maceráns.Virtual dub ban nem találtam ilyen dolgot.
Valakinek nincs ötlete hogy hogy lehetne a hangot meg a képet szinkronba hozni?a hang nem elvan csúszva hanem idővel egyre később jön a hang,mintha a kép mondjuk 25 fps-el menne a hang meg mondjuk 24 -el.tudom hogy a hangot nem frame per secben kell mérni,csak a hibaleírás miatt irtam.
Előre is kösz!
üdv.: Viktor
|
csüt. márc. 11, 2004 19:20 |
|
|