Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. dec. 28, 2024 14:06

Hozzászólás a témához  [ 12 hozzászólás ] 
hang késés probléma 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
Macisajt111 altal felvetett problemam nekem is van.
Az uj PCTV vision a rohadasert nem akrja PCTVpro nak
felismeri a kartyat, hanem csak RAVEnek.

Namost a felvetel beallitasakor csak 320x200 (vagy hasonlo) felbontasu
AVI-t ennged beallitani. A tobbi lehetoseg "szurke".
Mondjuk a hangot siman engedi MP3ba, tetszoleges
tomoritessel.

Az az erdekes, hogy az eredeti PCTV vision ami a CD-n volt,
az siman vitte az osszes lehetseges tipust, beallitast, ami a
felvetel panelon volt. Csak az a gaz vele, hogy nincs benne csatorna
lista kezeles, meg egy kicsit meg **** is.

Amugy a kartya nekem bejon.

Szoval ha valaki tudja a megoldast erre a problemara, a tanacsait
en is szivesen varom.

hétf. ápr. 19, 2004 18:47
Profil Privát üzenet küldése
Hozzászólás 
Próbáljátok meg az iuvcr programot, annak az options részében van egy Sync using stream offset kapcsoló, ezt kipipálva nem csúszik el a hang még avinál sem!

Innen letölthető:
http://www.iulabs.com/download/iuvcr_setup.exe

mrzed

hétf. ápr. 12, 2004 20:38
vas-tag

Hozzászólás 
Nekem is ugyanez a problemam!
Felvettem mpeg2-be a VHS-rol, minden szep es jo! Ezt szerettem volna DVD-re atirni. Kaptam a kartyahoz Ulead Moviefactory progit, mivel ez adott volt, ezzel csinaltam egy DVD-iso-t. Amikor ezt lejatszom nekem is kesik a hang. Mit csinaljak maskepp? Ujra kell digitalizalni is, vagy megoldhato valahogy a DVD-re iras?
Udv: Tamas

vas. ápr. 11, 2004 21:52
arany tag

Hozzászólás 
nekem virtualdub-al is csuszik.
ugy vettem eszre mpeg esetet kiveve csuszas van.

mpegben ugye nem lehet mert a kep+hang 1 adatfolyam ha jol selytem.

amugy en is szeretnek realidoban divxelni (teljesitmeny megvan),de elcsuszik a hang,es igy nezhetetlen.

lehet en vagyok luzer?
pl atv2000 nel van olyan hogy mervado sav : hang,kep,mindketto,egyik sem

lehet ez lesz a megoldas (mintha mar probaltam volna...na majd ma megnezem...)

pén. ápr. 02, 2004 16:37
Hozzászólás 
JOEPAPA írta:
nekem is pont ilyen (1.hozzaszolas) gondom van csak ha mpg ben veszek fel akkor nem csuszik el a hang ,amugy idovel egyre jobban,meg akkor is ha kep/hang-tomoritetlen/tomoritetlen (12 szazalekos cpu terheles)

Nekem is volt ilyen gondom, egy vivo-s kátyával szoktam digizni, és a saját szoftverével csúszik a hang. Virtualdub-bal jó a hang, de ott meg néha beugrik egy fehér csík középre, keresztbe, 2 cm vastagon. Egyszerűen nem tudok rájönni, hogy mitől van, már rengeteg driver verziót kipróbáltam. A legrosszabb az, hogy teljesen véletlenszerűen jön elő, van amikor órákat digizek, és semmi gond, van amikor meg még 10 percet sem sikerűl, hogy ne szaarakodjon.

mrzed

kedd márc. 30, 2004 13:38
arany tag

Hozzászólás 
nekem is pont ilyen (1.hozzaszolas) gondom van csak ha mpg ben veszek fel akkor nem csuszik el a hang ,amugy idovel egyre jobban,meg akkor is ha kep/hang-tomoritetlen/tomoritetlen (12 szazalekos cpu terheles)

kedd márc. 30, 2004 13:15
ezüst tag

Hozzászólás 
Nekem is ez van és müxik. Ird le pontosan mit akarsz!

kedd márc. 16, 2004 14:22
arany tag

Hozzászólás 
"Vevő" lennék egy értelmes leírásra, hogy a PCTV Pro kártyával miként lehet rendesen felvenni tévé műsorokat XP alatt - sztereoban, általam megadott csatornáról és kép /hang kodekkel.
Nekem az egészből semmi nem megy és nem ment sohase rendesen, leginkább a sztereo hang, de a PCCTV Vision az istennek nem akarja tudomásul venni hogy legális PCTV PRO kártyám van, mindenáron Rave-nak gondolja magát stb.stb.stb.

Szóval egy nagy rakás sz@@r ez a kártya vagy én vagyok az.

Na jó, csak kis rakás (a kártya), mert szinkronozási céllal már több hangot vettem fel belőle, időzítve is - azaz az XP adott időben elindította a Visiont (érdekes, lejátszáskor gond nélkül sztereo a "dög").

kedd márc. 16, 2004 13:12
ezüst tag

Hozzászólás 
pisti: háááát,én probáltam a virtual dub ot de nem igazán ment a dolog.a kártyát felismeri,meg zug is meg sistereg a kép ahogy annak kell,de hogy lehet benne csatornát keresni,és állítani???
amugy pinnacle pctv pro kártyám van.mondjuk elég elterjedt tuner,bizti támogatja a virtual dub. most virtual vcr-t használom meg a driverhez tartozó felvevőt.de mindkettö ****.Pedig a gépnek birnia kellene a realtime divx et is.Pláne hogy wav ba veszem a hangot.
Ha tudsz segiteni a virtual dub beállitásaiban megköszönném.

vas. márc. 14, 2004 22:23

Hozzászólás 
A virtual dub nagyon jól kezel többféle tuner és digit kártyát azzal digizz. Divx is megy neki és nem csúszik el a hang.

vas. márc. 14, 2004 20:58

Hozzászólás 
Hello!!!

Nálam is volt ilyen probléma, és rájöttem , hogy a szoftver volt a **** amivel felvettem.A Win DVD Creatorral, még soha nem volt ilyen.Szerintem próbáld ki azzal felvenni vagy próbáld ki ugyan ezzel a progival átalakítani avivá vagy mpg-gé és elvileg mágátol szinkronba hozza a dolgokat.

szomb. márc. 13, 2004 7:52
ezüst tag

Hozzászólás 
Hello!

Az lenne a kérédésem hogy mit lehet azzal csinálni hogy felveszek tv tunerrel egy filmet,a hang meg a kép nincs szinkronban.Pedig nincs frame drop sem.
Másik hogy hogy lehet korrigálni?Mert pl goldwave val kilehetne sakkozni hogy mennyivel gyorsitsam a hangot de az elég maceráns.Virtual dub ban nem találtam ilyen dolgot.
Valakinek nincs ötlete hogy hogy lehetne a hangot meg a képet szinkronba hozni?a hang nem elvan csúszva hanem idővel egyre később jön a hang,mintha a kép mondjuk 25 fps-el menne a hang meg mondjuk 24 -el.tudom hogy a hangot nem frame per secben kell mérni,csak a hibaleírás miatt irtam.

Előre is kösz!

üdv.: Viktor

csüt. márc. 11, 2004 19:20
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 12 hozzászólás ]