Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. jan. 13, 2025 10:43

Hozzászólás a témához  [ 8 hozzászólás ] 
5.1-es DivX Avi-ból 5.1-es DVD, hogyan? 
Szerző Üzenet
Hozzászólás Re: mpg összefűzés
Bordijoci írta:
Ja, még azt szerettem volna megkérdezni, hogy mpg fájlokat hogyan tudnék összerakni.

Köszi!

Józsi

Hááát, ez elég körülményes, legalább is első ránézésre még a virtualdub mod sem tudja. Ha dvd-t akarsz belőle csinálni akkor pedig felesleges is összerakni. A maestro-ban külön movie-ként rakod be, majd az első rész végén meghatározod, hogy a következővel folytatódjon a lejátszás.

mrzed

csüt. ápr. 22, 2004 20:23
ezüst tag

Hozzászólás mpg összefűzés
Ja, még azt szerettem volna megkérdezni, hogy mpg fájlokat hogyan tudnék összerakni.

Köszi!

Józsi

csüt. ápr. 22, 2004 18:50
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás Encoder
Sziasztok!

Ez engem is érdekelne töréssel együtt.

Üdv.: Józsi

csüt. ápr. 22, 2004 18:37
arany tag

Hozzászólás 
H@li!
Segítenétek abban, hogy honnan tudnám letölteni ezt: Cinema Craft Encoder.
Köszi
Üdv
Krisz

szer. ápr. 21, 2004 18:27
Hozzászólás 
A tapasztalatom az, hogy nem nagyon érdemes divx-es, vagy xvid-es aviból mpg-et, dvd-t készíteni, siralmas képet ad.

A házi felvételek digizésére az iuvcr programot használom, a PICVideo MJPEG Codec, vagy a Huffyuv codec-kel. Inkább az elsőt szoktam használni, mert nem vagyok túlzottan eleresztve hellyel, ennél beállítástól függően 1 óra anyag ~8GB. Ez az anyag nagyon jól vágható, szerkeszthető, mert itt még minden kocka kulcskocka. A további tömörítésre a tmpegenc-et használom, ez felismeri és kezeli rendesen az interlaced anyagokat is, 3000-es CBR bitrátától már elég jó képet is ad. Sajna még a többmenetes cce-es tömörítést nem sikerült kisilabizálnom interlaced anyagokra.

mrzed

szer. ápr. 14, 2004 11:21
ezüst tag

Hozzászólás AVI-ból DVD
Sziasztok!

Engem is érdekelne, hogy melyik a legjobb program az AVI-ból és MPG-ből DVD-t készíteni.

Tele vagyok videófilmekkel és ezeket szeretném digitalizálni.

Jó lenne egy kis gyorstalpalló is ezekből a programokból.

A válaszokat a bordas.jozsef@chello.hu címre kérném, mert azt mindig megnézem, a fórumot meg csak néha.

Van egy RICOH DVD-RW íróm.

Köszönöm a segítséget!

Üdvözlettel:

Bordojoci

szer. ápr. 14, 2004 10:35
vas-tag

Hozzászólás 
1. verzió:
Lemész a sarki videotékába, kikölcsönzöd a filmet és átmásolod pl. DVDSHRINK-kel, DVDCOPY-val, Instant Copyval, CLONEDVD-vel vagy bármi egyébbel és élvezed.

2. verzió:
Ha görcsölni akarsz a már egyszer átalakított és persze kissé rosszabb minőségű filmmel, akkor Virtual Dubbal fűzd össze az összes file-t, lesz egy bazi nagy avi file. Szerezd be pl. a DVD2SVCD programot (és persze hozzá a Cinema Craft Encodert, vagy a Canopus Procodert). DVD2SVCD-ben a misc fülön jelöld ki, hogy DVD legyen a kimeneti file. Adj meg egy jó nagy munkakönyvtárat (kb. 8-10 GB). Töltsd be az avi file-t és indítsd el a kódolást. Sok-sok óra múlva lehet, hogy kész a végtermék...

3. verzió:
Virtual Dubbal összefűzöd egybe az összes file-t, kiírod egy DVD-re, veszel hozzá egy MPEG4-et is tudó asztali gépet és vidáman nézed.
Én ezt az utóbbi megoldást választottam. Ha kapok kölcsön egy DVD-t, AutoGordiannal készítek belőle egy 5.1 hangú DIVX-et. Mikor összegyűlt 3-4 ilyen, akkor kiírom egy DVD-re sima ISO-nak. Senki meg nem mondta még, hogy nem DVD.

Üdv.

hétf. ápr. 12, 2004 19:41
vas-tag

Hozzászólás 5.1-es DivX Avi-ból 5.1-es DVD, hogyan?
A Gyürük ura 3 3db DivX Avi-ban van meg, és ebből szeretnék 5.1-es DVD-t írni, lehetséges?, ha igen hogyan, mivel?
Előre is Kösz !

Üdv : Laci

vas. ápr. 11, 2004 9:03
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 8 hozzászólás ]