Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. jan. 13, 2025 10:36

Hozzászólás a témához  [ 10 hozzászólás ] 
Szinkron csuszás. 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
>macisajt111
>Tanulságul talán két dolog:
Három lett. :-)

>3. Használj jobb hangkártyát
Az mondjuk alplapra integrárt gagyi.

>illetve capture alatt ne fusson semmi más a gépeden /Task managerben >irts ki mindent/.)
Nem szokott semmi fölösleges futkorászni.

kedd dec. 14, 2004 14:57
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
Tanulságul talán két dolog:
1. Használj másik progit capture-re
2. Nagyobb darabokra darabold a filmedet (csak nem emlékszem, hogy vajon 1 vagy 2 Giga az AVI méretkorlátja)
(3. Használj jobb hangkártyát, illetve capture alatt ne fusson semmi más a gépeden /Task managerben irts ki mindent/.)

kedd dec. 14, 2004 9:40
ezüst tag

Hozzászólás 
>macisajt111

>Max. arra tudok gondolni, hogy a hang az egyes szeletekben rövidebb >mint maga a film.
Ez így van, mert azt javasolták ha időnként elmenetem akkor egyforma hosszú lesz a kép a hangal.
A virtualdub szerint meg nem lett. :-)

>de egy mozdulatos - utólagos - javítást nem tudok mondani neked.
Azért köszi.

Cool 2000-rel stretch-eltem a hangon 1235.016 mp-ről 1235.970 mp-re ennyi volt a csuszas 20 percél.
Kb.-re jó lett, azért észrevehető. :-(

Godfather

kedd dec. 14, 2004 7:52
ezüst tag

Hozzászólás 
>macisajt111

>Max. arra tudok gondolni, hogy a hang az egyes szeletekben rövidebb >mint maga a film.
Ez így van, mert azt javasolták ha időnként elmenetem akkor egyforma hosszú lesz a kép a hangal.
A virtualdub szerint meg nem lett. :-)

>de egy mozdulatos - utólagos - javítást nem tudok mondani neked.
Azért köszi.

Cool 2000-rel stretch-eltem a hangon 1235.016 mp-ről 1235.970 mp-re ennyi volt a csuszas 20 percél.
Kb.-re jó lett, azért észrevető. :-(

Godfather

kedd dec. 14, 2004 7:52
arany tag

Hozzászólás 
the-godfather írta:
>macisajt111
Üdv!

Arra tudsz valamit mondani, hogy tömörítetlen avi-ba és wav-be capture-öltem (progi beállítva, hogy 500 megánként elmentve).
A hang és kép jó. Viszont ha összefűzöm a 10-20 file-t már csúszik az egész. Akár tömörítem közbe (divx5-mp3, divx5-wav) akár csak simán összefűzöm.

Válaszod előre is köszi.

Godfather

Hááát! Max. arra tudok gondolni, hogy a hang az egyes szeletekben rövidebb mint maga a film. Ha pl. csak egy frame-nyivel az 10-20 résznél már 4-800 ms ami nagyon sok. 40-50 milisecundumot is meg lehet már hallani. Ezt **** le tudod ellenőrizni. de egy mozdulatos - utólagos - javítást nem tudok mondani neked.

hétf. dec. 13, 2004 13:08
ezüst tag

Hozzászólás 
>macisajt111
Üdv!

Arra tudsz valamit mondani, hogy tömörítetlen avi-ba és wav-be capture-öltem (progi beállítva, hogy 500 megánként elmentve).
A hang és kép jó. Viszont ha összefűzöm a 10-20 file-t már csúszik az egész. Akár tömörítem közbe (divx5-mp3, divx5-wav) akár csak simán összefűzöm.

Válaszod előre is köszi.

Godfather

hétf. dec. 13, 2004 7:56
arany tag

Hozzászólás 
Nos akkor lássuk:

1. A hangnál is szokás megadni hogy melyik változatú AVI-hoz (avagy a DVD kópiához) készült.
2. A hangnál nincs fps, ott mintavételi frekvencia van. Azért szokásos viszont az fps használata hangnál, mert az AVI-ban egy mozdulattal át lehet írni a kép lejátszási fps-ét:(pl. a Virtualdubban) arra az értékre ami a hangnál meg van adva és akkor elméletileg akár végig passzolni fog a szinkron.
3. Az induláskor nulla, majd folyamatosan növekvő eltérés a kép és hang között azt valószínűsíti, hogy a hang "fps"-e mégse 25. Ami lehet attól, hogy a hangforrást adó video nem pontosan a névleges sebességre volt állítva, vagy a hangkártya mintavételi frekije nem volt pontos, vagy:
4. A valóság azonban más: az esetek zömében ugyanis az van hogy a videoról felvett hang "hullámzik", hol jobban hol kevésbé eltér a képtől, bizonyos helyeken pár képkockával több, máshol kevesebb lehet a filmben, stb. stb.
5. Kép- és hang codecet ebben az összefüggésben nem való idekeverni. Ha tényleg itt van a baj akkor a lecserélés után már nem kell semmit manipulálni, ha meg kell pl. a Sonic progival akkor nem a kodekben volt a baj.
6. Végülis az lehet megoldás hogy az előbb leírt módszerrel a két file hosszát egymáshoz igazítjuk - de mi van hogyha a hangunk végén nem pont annyi szünet van, mint a film végén, vagy netán több...? (Az eleje ugye állítólag stimmel - de ez még nem garancia arra is, hogy a kép és hang ugyanott ér véget...)

szer. szept. 15, 2004 9:59
arany tag

Hozzászólás 
Hogy mi okozhatja? Valószínüleg a kép és a hang Codec nem azonos készítőtől van és nem 100%- ig kompatibilisek egymással. Én megpróbálnám betölteni a két fájlt egy szerkesztőprogiga, ami kezel hangot és képet is és ott fűzném össze. Ajánlom a Sonic Foundry Acid (4) hangszerkesztőt - ez videot is kezel és a 2 fájl hosszát grafikusan egymáshoz igazíthatod.

kedd szept. 14, 2004 11:44
arany tag

Hozzászólás 
Hogy mi okozhatja? Valószínüleg a kép és a hang Codec nem azonos készítőtől van és nem 100%- ig kompatibilisek egymással. Én megpróbálnám betölteni a két fájlt egy szerkesztőprogiga, ami kezel hangot és képet is és ott fűzném össze. Ajánlom a Sonic Foundry Acid (4) hangszerkesztőt - ez videot is kezel és a 2 fájl hosszát grafikusan egymáshoz igazíthatod.

kedd szept. 14, 2004 11:43
ezüst tag

Hozzászólás Szinkron csuszás.
A problematika a következő.
Film: 25fps
Hang: 25fps
Aviba össze akarom rakni elcsuszik a hang az eleje ok pár percig de a végén már akér 20 sec is lehet.
Van valami szinkronizálási lehetőség?
Ötlet stb.

vas. szept. 12, 2004 16:10
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 10 hozzászólás ]