Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. nov. 17, 2024 0:12

Hozzászólás a témához  [ 6 hozzászólás ] 
MPEG konvertálás AVI-ba 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
sazsmadar írta:
panczeli írta:
Sziasztok!
Azt elfelejtettem írni, hogy azért szeretném DivX AVI-ba, mert így egy korongon több film is elfér. Bocs a hiányos információért. Várom továbbra is a segítő javaslataokat, és előre is köszönöm a hozzászólásokat.
Üdv: PP

Én a gordian knot-ot ajánlanám erre a feladatra. Bár a kezelése nem túl egyszerű, de nem is olyan túl bonyolúlt.
Le tudod tölteni a www.doom9.org -ról

Készítettek egy egyszerűbb progit, az AutoGordianKnot-ot, pofon egyszerű a használata:). Korábban én is a hagyományos GordianKnot-ot használtam, de ez egy jóval felhasználó barátabb kis progi :wink:

kedd márc. 07, 2006 9:05
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás MPG-ből DivX AVI-ba
8)
Javasolom a WinMPG Video Convert 5.4 programot. ALL to DivX menüpont. http://www.winmpg.com
Jobbnak tartom a ImTOO MPEG Encoder-t. ImTOO MPEG Encoder-t meglelheted: http://www.imtoo.com/index-rn.html
Sajnos mind a két program kéri a regisztrációt. Bár a WinMPG Video Convert és az ImTOO MPEG Encoder regisztrálás nélkül is működik - csak állandóan figyelmezetet arra, hogy regisztrálj!
ifjabb Czakó József - Jászszentandrásról

csüt. márc. 02, 2006 21:27
arany tag

Hozzászólás 
panczeli írta:
Sziasztok!
Azt elfelejtettem írni, hogy azért szeretném DivX AVI-ba, mert így egy korongon több film is elfér. Bocs a hiányos információért. Várom továbbra is a segítő javaslataokat, és előre is köszönöm a hozzászólásokat.

Én a gordian knot-ot ajánlanám erre a feladatra. Bár a kezelése nem túl egyszerű, de nem is olyan túl bonyolúlt.
Le tudod tölteni a www.doom9.org -ról

csüt. máj. 12, 2005 15:21
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

csüt. máj. 12, 2005 12:48
gyémánt tag

Hozzászólás Re: MPEG konvertálás AVI-ba
panczeli írta:
Sziasztok!

Van egy pár jó minőségű MPEG filmem, szeretném átkonvertálni DivX AVI-ba. Így DivX-es asztalai DVD lejátszóval is tudnám nézni. A bökkenő az, hogy nem sikerül rendesen a dolg. A Canopus Procoder-el próbálkoztam, de nem igazán tudom használni. Végül is átkonvertáltam, de a TV képernyő felső részén lázható a kép. Ezenkívül nem tudom, hogy pontosan mit is kellene állítani a konvertálás kimenetén.
Szóval ha valaki csinált már ilyet (MPEG-ből DivX-be), akkor szívesen vennék minden tanácsot. Esetleg másik program ajánlatot (habár úgy hallottam, hogy a Canopus Procoder elég profi).
Előre is köszönöm: PP

Ha az MPEG MPEG2 akkor szerintem felesleges azért átkonvertálni DIVX-be, hogy az asztali DIVX-es DVD lejátszóval meg lehessen nézni. Készíts belőle DVD-t és kész. Ezt bármilyen asztali DVD lejátszóval le lehet játszani függetlenül attól, hogy ismeri e a DIVX-et vagy nem.
A félreértések elkerülése végett a DVD=MPEG2 azaz MPEG2=DVD szóval a file ugyanaz csak a DVD-n egy úgynevezett DVD-VIDEO struktúra van ami elkészíthető DVD authoring (tartalomszerkesztő) programmal aminek a bemenete az MPEG file a kimenete pedig a VIDEO_TS könyvtár melyben a VTS*_*.VOB, IFO és PUB file-ok vannak. (a *.VOB állomány valójában MPEG2 csak a kiterjesztése VOB)

csüt. máj. 12, 2005 7:07
vas-tag

Hozzászólás MPEG konvertálás AVI-ba
Sziasztok!

Van egy pár jó minőségű MPEG filmem, szeretném átkonvertálni DivX AVI-ba. Így DivX-es asztalai DVD lejátszóval is tudnám nézni. A bökkenő az, hogy nem sikerül rendesen a dolg. A Canopus Procoder-el próbálkoztam, de nem igazán tudom használni. Végül is átkonvertáltam, de a TV képernyő felső részén lázható a kép. Ezenkívül nem tudom, hogy pontosan mit is kellene állítani a konvertálás kimenetén.
Szóval ha valaki csinált már ilyet (MPEG-ből DivX-be), akkor szívesen vennék minden tanácsot. Esetleg másik program ajánlatot (habár úgy hallottam, hogy a Canopus Procoder elég profi).
Előre is köszönöm: PP

szer. máj. 11, 2005 20:21
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 6 hozzászólás ]