Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: kedd jan. 07, 2025 22:37

Hozzászólás a témához  [ 15 hozzászólás ] 
Fisher CA-520 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
LÉGYSZÍVES!!!!!!!!!

pén. dec. 17, 2004 0:05
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
Segítsen már nekem valaki! :-(
Az egyik végtranyó (2sb1039) elszált!
A baj hogy csak helyettesítőt kaptam!
Nincs véletlenül valkinek ez a 2sb1039 otthon?
Továbbá ha csak helyettesítőt kaptam aminek a sávszélessége 20MHZ helyett csak 2MHZ meg nem 40 hanem 60W-os akkor most cseréljem ki a "tesóját" is? vagy mehetnek így...

Mit tegyek???

csüt. dec. 16, 2004 16:13
ezüst tag

Hozzászólás 
Köszönöm a segítséget!

csüt. dec. 09, 2004 14:51
arany tag

Hozzászólás 
2sd1311: Si-N 100vV 4A 40W 20MHz
2sb1039: Si-P 100vV 4A 40W 20MHz
2sd947 : Si-N-Darl 40V 2A 5W 150MHz

csüt. dec. 09, 2004 8:35
gyémánt tag

Hozzászólás 
A tranzit határfrekit adják meg, kisjelű nagyobb, nagyáramú kisebb határfrekivel jellemezhető. A két láb peddig a diodának való kötést feltételezi.(feszültségeltolás, hőmérséklet függvényében)

szer. dec. 08, 2004 23:08
ezüst tag

Hozzászólás 
[quote="akki]
Ha eléírod, 2SD947, 2SD1311 és 2SB1039 akkor találsz tranyó katalógust[/quote]

Mit jelent a 2S??? Honan tudtad hogy kell elé?

Továbbá a középen lévő 2SD947 az egy tarnyó? Vagy egy darlington(ezt mint rövidítést láttam a hq árlistályán, bár utána meg ott van magyarul hogy tranzisztor)?

Jah és mire való ez a "középső" tranyó?
Ennek 150MHZ a többinek 20MHZ a sávszéle! Minek??? Ez csak egy hangfrekis 2*40w-os végfok:-/ (azt jelenti, hogy az erősítő sávszéle 20MHZ???)

Jah meg függetlenül, hogy tranyó vagy darlington, mért csak két lába van kivezetve? (vezeték!!! fenti képen)

szer. dec. 08, 2004 21:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
[quote="zsoca"]Tudna valaki segíteni? Az lenne a problémám, hogy nem találok ezekről az "alkatrészekről" (azért "" mert nem tom tranyók e vagy fet ek) semmilyen infót!

quote]

Ha eléírod, 2SD947, 2SD1311 és 2SB1039 akkor találsz tranyó katalógust

szer. dec. 08, 2004 20:48
ezüst tag

Hozzászólás 
bandita írta:
nekem valamikor volt
ez egy védelmi IC ha jol tudom, egy akai erősítőben találkoztam vele.
Figyeli a kimenet dc-szintjét, késleltet, és ha megvban hozzá a kiegészítő ák. akkor a tulterhelés ellen is megpróbál védeni de nemsok sikerrel.

Köszi a segítséget! Ez is jobb mint a semmi mert én azt a felvilágosítást kaptam, hofgy ez az ic hajtja a komplementer végpártranyókat!

Eseleg adatlapod????

szer. dec. 08, 2004 19:48
ezüst tag

Hozzászólás 
Tudna valaki segíteni? Az lenne a problémám, hogy nem találok ezekről az "alkatrészekről" (azért "" mert nem tom tranyók e vagy fet ek) semmilyen infót!

Valaki segítene nekem?
Hol lehet kapni, mennyiért és egy-egy adatlap is jól jönne!

Kép

Jah mégannyit mielőtt mondaná valaki! NEM ÉN KENTEM BE ÍGY PASZTÁVAL! Igy jött a gyárból! Nekem se tetszik de ha őket nem érdekelte....

szer. dec. 08, 2004 19:44
arany tag

Hozzászólás 
nekem valamikor volt
ez egy védelmi IC ha jol tudom, egy akai erősítőben találkoztam vele.
Figyeli a kimenet dc-szintjét, késleltet, és ha megvban hozzá a kiegészítő ák. akkor a tulterhelés ellen is megpróbál védeni de nemsok sikerrel.

szer. dec. 08, 2004 18:51
ezüst tag

Hozzászólás 
aaa123:

Köszönöm szépen a segítséged! Nagyon sokat segítettél!
Most őszintén! Oda mernéd adni egy ilyen gyereknek, hogy csinálja meg? ÉN NEM! Majd megcsinálom és benyújtom a számlát!

Az erősítők tudom, hogy nem 100%osak! DE Én 25W-ot számoltam! 2oldala van! az már 50W legyen ugyanennyi a veszteség! még az is csak 100W...! Na meg ugye a 185W az a maximum... de akkor is! szerintem többet szól ez mint 25W!

Továbbá ott van az is hogy most -40V van a kimeneten...! tehát az egyik félpőeriúdust ha nem is 100% ban de meg kellene minimum az 50%át közelítenie! ekkor ha a másik periódus +20V akkor a cs-cs 40V én meg 20at mértem! :-(

Amúgy nem írtad, hogy a mérés jó logika alapján ment és jól lett kiszámolva??? (leszámítva haver "segítő" kezeit)

Mégegyszer köszi a segítséget!

VAlakinek adatlapja a upc1270 hez vagy társaihoz? (csak úgy ha építenék...)

szer. dec. 08, 2004 17:51
arany tag

Hozzászólás 
Az egyik oldala hasonló szokott lenni a másikhoz, ott a minta, méregessél ! Megszakadt ellenállás, átvezetős tranyó, az IC is ki szokott feküdni néha néha. 1500 körül van az új. Előtte azért mérd meg az összes tranyót. Melyik kondit sikerült szétrobbantani benne ? Mi füstölt benne ? Ha DC van a kimenetén ne "zúgasd" vele a hangfalat, mert kinyírja.
Az régi autót sem célszerű végsebességre tesztelni, mert lehet hogy az sem bírja ... :)
Úgy látom te még hittél a zárlat és túlterhelés védelemben a kis erősítőkben.
Nem mondom, hogy cseréld át az IC-t mert, biztos bennehagysz valami hibás cuccot és lefüstöl a másik fele is. Mérd meg az összes félvezetőt ellenállást a hibás oldalon, cseréld ki ami rossz, és tegyél bele egy új IC-t. Ha szerencséd van elindul. Ha nincs és elnéztél valamit, és megint felrobban, kezdd előlről.
A HQvideo-nál van upc1270 http://www.hqvideo.hu
Ha meg olyan ügyes a haverod hogy kinyírta, igazán meg is javíthatná, ha már versenyekre jár... :)
A 185 W a max. összes felvett teljesítmény. Az erősítők nem 100%-os hatásfokkal dolgoznak. Tovább azt hiszem nem kell részleteznem.
A "koppanásgátló" valószínűleg csak az erősítő bemenetét némítja egy ideig. A kimeneten bizti van ami kb. semmit sem véd az erősítőn, max a hangfalat védi meg, ha már elszállt a végfok.

szer. dec. 08, 2004 2:27
ezüst tag

Hozzászólás 
???
Senki???
Ennyire szerintem nem bonyolult...
:(

kedd dec. 07, 2004 17:47
ezüst tag

Hozzászólás 
Arra gondoltam lehet hogy a uPC1270N típusú vezérlőIC-je döglött meg! De nem lehet sehol kapni! :-( Mi tegyek???

kedd dec. 07, 2004 16:38
ezüst tag

Hozzászólás Fisher CA-520
Hi all!

Ismeri valaki ezt az erölködőt?

A történet úgy kezdődött, hogy már rég óta meg akartam mérni a teljesítményét mert nincs ráírva! A sulimban a tanár meg is engedte, hogy megmérheseem... Volt is jó kis 8 ohmos terhelés, rátettem, 1kHz a bemenetre, majd figyeltem a kimenetet! "szép szinuszba" 10V/deg osztásban 2 egység volt csúcstól csúcsig! (nem akartam pontos lenni...) kiszámolva a terhelésből meg a cs-cs ből kilyött 25W! Ezt keveseltem! Szóltam is volt osztálytársamnak aki odajött és azt mondta a jelgencsi nem tudja kivezérelni :-/ mondom van benne előerősítő! de nem tudja... :-/ ok Elvégre ő okosabb nálam, versenyekre jár... odacsavartuk a jó kis hameg oszcillátornak! majd ő meg a volumét odacsavarta kb 3/4-ig! ekkor elszált 2 bizti (táp és a hangfal...) majd egy kondi szétrepült! Hazahoztam, kondicsere, bizticsere! (szerencsére csak az egyik oldalt néztük!) Most már szerencsére nem füstöl, bár nem mertem sokűig bekapcsolva hagyni! DE (mint mindig DE) az az oldal amit mértünk, zúg a másik szépen szól! Továbbá volt ebben egy nem tom milyen megoldás, a lényeg, hogy a hangfalak késleltetve kapcsoltak koppanás nélkül...(azért írtam, hogy nem tom milyen megoldás mert nincs benne relé) Most pedig ahogy bekapcsolom, az egyik oldal zúg a másikon meg szépen szól a zene!

-Hol csesztem el a mérést, hogy csak 25W (a hálóbol max 185W-ot vesz fel)
-Mért zúg?
-Miért nem müxik a koppanásgátló
-Milyen elven müxik a koppanásgátló?

Képek az erölködőről:

Kérlek segítsetek! Fontos!
Esetleg nem tud valaki szolnokon egy olcsó, precíz szerelőt? (ha persze nem találunk gyógyírt!

Bye :( http://zsoca85.freeweb.hu/fisher/fisher.html

kedd dec. 07, 2004 15:58
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 15 hozzászólás ]