Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. jan. 10, 2025 7:10

Hozzászólás a témához  [ 10034 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185 ... 201  Következő
Hangfal hangolása 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
1. A mélysugárzóval párhuzamosan kapcsolt RC söntnek nem az lenne a szerepe, hogy a hangváltó "konstans" ohmos terhelést lásson?
2. Ha a fordított bekötésre gondolsz, akkor SPafira hallgattam (meg a rajzokra). :)
3. Arra gondolsz, amit "time alignment"-nek hívnak a külföldi oldalakon (bocsi, de külföldi "irodalomból" tanultam mindent), amikor "hátrébb" kerül a magassugárzó, mint a mélyközép? Lehet benne valami, lspCAD-es szimulációk szerint eléggé elcsúful az átvitel, ha erre nem figyelünk. Itt csak a famunka az érdekes, jó asztalos kellene, vagy ki kellene tanulnom a szakmát (anyám mondta, hogy menjek asztalosnak, de én balga módon inkább főiskolára mentem :D).

A mérésben igazad van, ezt kellene tenni, egyszer majd rá is szánom magam (az a baj, hogy közgazdász meg informatikus vagyok, az elektro ismereteimet hagyjuk, tk. innen próbálok morzsákat csipegetni, bár fél évig tanultam, jól meg is jegyeztem, hogy "kommutátor nélkül nem létezik egyenáramú forgógép").

hétf. jún. 02, 2003 14:59
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
subvoice!
Első lépésként szerintem vedd fel a hangszóróid impedanciamenetét. Ebből megtudhatod, hogy a váltási frekvenciákon mekkora impedanciákra kell számolni a szűrőket, és azt is, hogy pl. a mélysugárzó soros induktivitása mekkora további elektromos fáziskésleltetést okoz. Ha olyan szűrőd van, ami egyforma induktivitásokból és kondikból áll, az ohmos terhelésre gyönyörűen viselkedik, de valós hangszórókra nem. Általában a mély csatorna induktivitását növelni, kondiját csökkenteni kell. A váltási frekvencián alulterhelt (pl. 8 helyett 16 ohm) hangváltó bemenő impedanciája a váltási frekvencián erősen lecsökkenhet, túlterhelheti a végfokot. Ezért aztán célszerű felvenni az egész rendszer impedanciamenetét is.
Második lépésként hallgass SPafira.
Harmadik lépésként nézz utána a csoportfutási idők fogalmának. Ezt leginkább négyszögjellel mérve tudod vizsgálni, és a közép-, ill. a magassugárzók térbeli elhelyezésével tudod behangolni.

Üdv fdsa

hétf. jún. 02, 2003 12:15
Profil Privát üzenet küldése

Hozzászólás 
> > És mi történik a sávhatárokon kivül vagy belül? (ez egy agyrém
> megoldás..)
>
> Mi történne? A közép fázisa 180 fokot fog késni, a magasé 360-at
> (ami ugyanaz, mint a 0, ha úgy vesszük). A frekimenet viszont
> egyenletes lesz. Szívesebben hallgatsz lyukszűrőt?
Bocs - nem Veled vitatkozom, hanem a rossz megoldásokkal. Nagyon jól tudod,
hogy a fázismenet jósága legalább annyira fontos mint a fr. meneté. Ráadásul
amit írsz csak elvileg igaz. Hiszen eseti impedanciákról van szó és a
hangszórók egyéni fázismenete is erősen beleszól az összképbe. (Korrekt
hangváltót nagyon nehéz készíteni)

Üdv BA

hétf. jún. 02, 2003 8:13

Hozzászólás 
A 0 nem 360 ám.

hétf. jún. 02, 2003 6:59

Hozzászólás 
Most akkor egy kicsit meg vagyok kavarva ám!
A 12dB-es akkor másodrendű?
Most akkor fordítva kössem vagy nem?

hétf. jún. 02, 2003 6:54
a fórum lelke

Hozzászólás 
> És mi történik a sávhatárokon kivül vagy belül? (ez egy agyrém megoldás..)

Mi történne? A közép fázisa 180 fokot fog késni, a magasé 360-at (ami ugyanaz, mint a 0, ha úgy vesszük). A frekimenet viszont egyenletes lesz. Szívesebben hallgatsz lyukszűrőt?

vas. jún. 01, 2003 23:32
Profil Honlap

Hozzászólás 
> Azért kell fordítva bekötni, mert a sávhatárokon a másodfokú
> váltók fázistolása (kb.) 90 fok. Pl. az alsó keresztezési frekin
> a mély 90-et késik, a közép 90-et siet, és ha a két jelet
> összegezzük, akkor szépen kioltják, vagy legalábbis gyengítik
> egymást, és a lineáris frekimenetnek annyi!
És mi történik a sávhatárokon kivül vagy belül? (ez egy agyrém megoldás..)
Üdv BA

vas. jún. 01, 2003 21:03
a fórum lelke

Hozzászólás 
Azért kell fordítva bekötni, mert a sávhatárokon a másodfokú váltók fázistolása (kb.) 90 fok. Pl. az alsó keresztezési frekin a mély 90-et késik, a közép 90-et siet, és ha a két jelet összegezzük, akkor szépen kioltják, vagy legalábbis gyengítik egymást, és a lineáris frekimenetnek annyi!

vas. jún. 01, 2003 20:21
Profil Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
HI! itt az 1000. hozzászólás:) én nyitottam a topicot, és elértük az 1000. írást. Szal jó kis topic ez:) Már elég sokat hallgattam a dobozokat, kezdenek látszani a hibái és az elõnyei is, még fülelek és ha meglesz az erõsítõ is hozzá, akkor majd leírom a végsõ eredményt. Egyenlõre meg vagyok vele elégedve. (bár nem egy nautilus:)

vas. jún. 01, 2003 18:25

Hozzászólás 
> A 12dB /oktávos hangváltó másodrendű? Az enyém 12dB-es, akkor
> annál is fordítva kellene bekötnöm?
> Miért van ez így?
Ne kösd fordítva.
Üdv BA

vas. jún. 01, 2003 17:02
ezüst tag

Hozzászólás 
Hi! HÁt kis számítási hiba csúszott be:) de sztem díízájnosabb is lett picit:) meg a hangszórók közelebb is kerültek egymáshoz ami ugye jó is:P Szal nem votl végzetes hiba mert megoldottam, igaz hentes módszerrel:)

vas. jún. 01, 2003 16:52
vas-tag

Hozzászólás 
Hi!
Szultán! Megnéztem a képeket, biztató!!!
Pontosan mi is történt a dómokkal?:)
bye

vas. jún. 01, 2003 15:20
vas-tag

Hozzászólás 
Hi!
Én sem tudom pontosan, valami olyasmi a lényege, hogy a 12dB/oktáv hangváltók egyes tipusai a magas részen fázist fordítanak.
DE ezt ne vedd készpénznek!
Próbáld ki! ha jobb fordítva, fordítsd meg! Ilyenkor szokott az a duma jönni, hogy elveszik a tere, meg nem szól szinte semmit...
Nem tudom.
Próba, szerencse.

vas. jún. 01, 2003 15:13

Hozzászólás 
Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy mostanában olvastam a Somogyis újságban, hogy a másodrendű hangváltók esetén a középsugárzót "fordítva" kell bekötni.
Ki mit tud erről?
Nekem még egy hv316-os régebbi hangváltóm van a hangfalban. Én annó egyenesen kötötem be: + a +hoz - a -hoz.
Mi az, hogy másodrendű?
A 12dB /oktávos hangváltó másodrendű? Az enyém 12dB-es, akkor annál is fordítva kellene bekötnöm?
Miért van ez így?

vas. jún. 01, 2003 12:29
ezüst tag

Hozzászólás 
Hi! Na elkészült az a 2.1-es szet TL dobozokból:) még az apróbb simítások és a szobához hangolás hátra van, de a fõpróbát ma megtartottuk. A "kis" TL dobozokban dtf12 és mnc 16cm papír hangszóró van. A csõ hossza 1,7m körül van. A hangja nem rossz, mélyben igencsak kell mellé egy sub, de egyszerû zene hallgatásra nagyon jók. A frekimenete a TL-t meg nem hazudtolva elég hullámos, de zenében szinte alig észrevehetõ, a közepei elég dominánsak a magasak nem harsognak, a mély hangok is megvannak:) sacra 45-50Hz az alsó határfreki ez még kellõ erõsséggel szól. A külsõ méretei 93*22*25cm. A sub egy 160 literes monstrum:) Külsõ méretek 100*50*40cm. Még nem igazán tudok sokat mondani róla, mivel a hangszóró nem járódott még be. Erõteljes hangja van, bár "csak" mnc eclipseII (papír) 30 centis hangszóró került bele. A doboz egy 3 méter csõhosszúságú TL, a falak párhuzamosak.Még 1-2 nap kell neki, hogy a hangszóró azt adja ami tényleg tud, de már így is elég meggyõzõ a hangja:) Az én szobámban szólnak, döngenek, ez egy kis 9nm^2-es szoba, sajna majdnem kocka alakú:( Viszont a nappaliban 5,4*4,8*2,7, sacra 26 nm^2 a hangja szellõsebb, sokkal részletezõbb, a subok is jobban elõjönnek. A mélyláda sacra 10e és a kis TL dobozok (1 pár) 15e bõl megvolt. Szerintem nagyon megérte a veszõdséget, és a munkát. Cortezmester barátom jóvoltából képek is készültek: http://web.interware.hu/kontor/temp/cor ... u/szultan/ címen.
Bár ma már kiderült néhány hátránya a rendszernek, nagyobb hangerõn azaz kb. mikor 15wattot ad le az erõsítõ) a szekrények a polcok igen szép táncba kezdenek, tehát amint kész a hangberendezés, a többi bútort is hozzá kell "erõsíteni":)
Na bocsi kicsit hosszú lett:)

pén. máj. 30, 2003 22:08
ezüst tag

Hozzászólás 
Bezony PA=Public Address
Legalább nem hülyén halok meg:)

kedd máj. 27, 2003 12:04
ezüst tag

Hozzászólás 
Hát a keresés úgy látom nem engem igazol, pedig szerintem jobban hangzana:)

kedd máj. 27, 2003 9:11

Hozzászólás 
Én meg azt hittem Power Amplified.:)

kedd máj. 27, 2003 9:05
ezüst tag

Hozzászólás 
Én mindig azt hittem hogy, PA=Professional Application,
sõt még mindig azt hiszem:), de javítsatok ha rosszul következtettem annak idején.

kedd máj. 27, 2003 8:54
platina tag

Hozzászólás 
Kela:

Megtaláltam az SP382PA-t. Kis mágnesû lemezkosaras hangszóró. Szerintem keress jobbat, ez nem lesz jó a céljaidra (a PA is azt jelzi, hogy Public Address, azaz hangosításra való).

kedd máj. 27, 2003 8:09
a fórum lelke

Hozzászólás 
> Ha nem tevedek, a mostan igen elterjedt minihifik is ezt
> a technikat hasznaljak

Nem! Ezt abból is láthatod, hogy azok reflexek, és abból
is, hogy a saját (nem túl nagy) erősítője is ki tudja
hajtani. Ezek hangolt, rezonáns hangfalak,
ezért "dübörögnek". Az én megoldásom teljesen más, pont a
másik véglet: semmi rezonancia, nagy erősítő, és csak Xmax-
ig kihajtott hangszóró. (A mini-hifik hangszóróit simán ki
lehet hajtani Xmax fölé.)

A 20 Hz csak bónusz, a zenék 90%-ában úgysincs jelentős
amplitúdóval.

hétf. máj. 26, 2003 18:29
Profil Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Biztos nem, mert a monacor oldalán létezik Sp-382pa és Sp-380pa-is.
Az utóbbi 1 kategóriával drágább és nem is a Universal speakers kategóriába tartozik.

vas. máj. 25, 2003 15:18
platina tag

Hozzászólás 
Kela:

Én nem találtam SP-382PA-t, csak SP-380PA-t. Nem nézted el a tipust?

szomb. máj. 24, 2003 18:51
ezüst tag

Hozzászólás 
Letöltöttem a Monacor tervező progit, de nincsenek benne a hangszóró adatai. Elég fontos lenne ha valaki meg tudná adni a Monacor Sp-382pa títusjelzésű hangszóró adatait mert megvan a lóvé, a hangváltó, a közép és a magas - most ez a hangszóró és a Tesla Arn-312-es között filózok - a Monacor csak 3e vel drágább és a frekimenete amit a homlapon találtam egész jó, csak adatok nincsenek még...

szomb. máj. 24, 2003 15:38
a fórum lelke

Hozzászólás 
"Ha a dupla integrátor nem más mint a linkwitz szűrő... alias 71-es project. "

Őszintén szólva passz, a szűrők neveit soha sem tudtam (akartam) megjegyezni, de valószínűleg ez az.

"Egyébként ez nem csak egy sima kiemelést végez a megfelelő mélytartományban ?"

Így is mondhatjuk, de ezt a "sima" kiemelést pl. grafikus EQ-val nem lehetne megvalósítani! Az integrátor fázisban, és amplitúdóban is pontosan kompenzálja a doboz vágását.

"Egyébként ez a megoldás bármilyen mélyhez jó lehet a megfelelő
alkatrész méretezéssel vagy csak az ilyen kisebb dobozok kompenzálására alkalmas?"

A legfontosabb, hogy _zárt_ dobozhoz való! Elvileg nagyobb (a hangszóróhoz kell viszonyítani) dobozhoz is használható, de ott nem lesz pontos a kiegyenlítés a rezonancia miatt. A kis dobozok előnye a nagyon kis jóságú rezonancia, ez kell a kiegyenlíthetőséghez. Persze túl kicsi doboz sem jó, mert akkor meg nagyon leromlik a hatásfok. Ja, és kötelező a nagy Xmax!

szomb. máj. 24, 2003 11:09
Profil Honlap

Hozzászólás 
Ja asszem megvan...
Ha a dupla intergrátor nem más mint a linkwitz szűrő... alias 71-es project.
Egyébként ez nem csak egy sima kiemelést végez a megfelelő mélytartományban ?
Van egy másik hasonló project is a 48-as.
Egyébként ez a megoldás bármilyen mélyhez jó lehet a megfelelő
alkatrész méretezéssel vagy csak az ilyen kisebb dobozok kompenzálására alkalmas ?

szomb. máj. 24, 2003 9:25

Hozzászólás 
spafi melyik az ?
az eliot oldalon nem tudom melyik az, nem adnál 1 linket ?
thx

szomb. máj. 24, 2003 9:17
vas-tag

Hozzászólás 
Helló Mindenki!

Tomy:
Sok Reflex hangfalnál előfodul ez hogy szemből nem hallod a mély hangokat! Máskor is halottam ilyet. Egy havernak van egy hangfala ami ugyan ezt csinálja! Lehet hogy a rengetek közép hangtól nem hallod a mélyet. Meg kell hagyni elég magasra mennek ezek a hangfalak ahoz képest hogy 30cm-esek, nem sokat ilyan hangszórót láttam ami 5000Hz-ig fölmegy és még ott jól szól.
Szerinted milyen mélyre mehetnek ezek a hangfalak? Szerintem mélyebre mint 60Hz! A Reflex szerintem azért ír ekora adatot mert ezen nagyon jól szól, de szerintem még ez alatt is szól csak nem 99Db-en. Ennek a hangszórónak megtaláltam a Sub változatát is. Lehet hogy én inkább ezekkel éítek hogy ne szenvedjek hiányt mély hangokban.

pén. máj. 23, 2003 21:44
a fórum lelke

Hozzászólás 
"Hi! 3eFt? Erősítővel? Azt meg hogyan?"

Használt alkatrészekből!

Az erősítő dobozt 800Ft-ért vettem a LOMEX-ben, a ventillátort 200-ért a Király utcában, a hűtőbordát hozzámvágta egy volt osztálytársam, a tranyók hegyekben állnak a műhelyben, ALPS potikból régebben bespájzoltam 100 Ft-ért, trafót 100Ft-ért vettem a Verseny utcai bolhán, mélynyomót ugyanitt 700-ért (be volt horpasztva, de szike+epokitt mindent megold), az ovál szélessávúakat szintén itt vettem 100Ft-ért, mélyláda doboza egy régi UNITRA láda hermetikusra szigetelve (már nem emlékszem, hogy honnan, de biztos nem adtam érte 100Ft-nál többet), elkók, diódák, stb. szintén kilószámra állnak itthon, a kis hangfalak dobozát kb. 800 Ft-ért vágták ki 10-es rétegelt lemezből.

Csak dolgozni kellett vele vagy egy hetet.

"Ja és 7l-ből 20Hz-en a -3dB?"

A dupla integrátor pontosan az ellenkezőjét csinálja, mint amit a kis dobozba zárt levegő, és a membrán rugalmassága okoz. (-12 dB/oktáv.) Ha ideális integrátort használnék, akkor elvileg 0 Hz lenne az alsó határ, csak ez fölerősítené még a semmit is, és szépen elszállna, ezért le kell rontani, hogy 20 Hz alatt már ne emeljen tovább.

A módszert részletesen leírta Sipos Gyula a Rádiótechnika egyik számában (kb. 2001?), és az Elliot Sound Project-en is van róla szó.

pén. máj. 23, 2003 20:50
Profil Honlap

Hozzászólás 
Hi! 3eFt? Erősítővel? Azt meg hogyan? Ja és 7l-ből 20Hz-en a -3dB?

pén. máj. 23, 2003 18:39

Hozzászólás 
7 L-es dobozban ? Részleteznéd kicsit ? És mie a 2ős intergrátos ? És hogy jött ki 3eből ? ;)

pén. máj. 23, 2003 13:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kedves SPafi!
A 7 literes dobozból levontad a hangszóró által kiszorított térfogatot, vagy ez a bruttó volumen?
:)

pén. máj. 23, 2003 13:21
a fórum lelke

Hozzászólás 
"Ha pont szemből hallgatom a hangfalat, nincs mélyhangja.. "

Gyanús nekem, hogy fordítva van bekötve az egyik hangszóró!

Nekem egyébként 1 db 20 centis, 150W-os Magnat nyomja a mélyet 7 literes dobozban, 80W-os erősítővel. Persze kettős integrátoron keresztül, így 20Hz-90Hz-ig -3dB-en belül van. Nagyon szép a hangja! SPL fullon kb. 95 dB. Nem egy diszkó hangerő, de így sem használhatom ki, mert anyámat zavarja 2 szobával arrébb. Meg a szekrények is rezegnek.

Ezzel számomra a mélynyomófejlesztés be is fejeződött.

Ja: összesen kb. 3000 Ft volt az alkatrész a 2+1-es erősítőhöz+hangfalakhoz összesen! :-)

pén. máj. 23, 2003 2:33
Profil Honlap
vas-tag

Hozzászólás 
Látom azért helyesen még nem tudok írni.
Más: Csak így tovább! Nemsoká meglesz az 1000. hozzászólás...

csüt. máj. 22, 2003 21:25
vas-tag

Hozzászólás 
Hi mindeki!
Neo:
Gyanús nekem ez a 12R150.
szitu: 2db 55les dobozban van 1-1db 12R150.
Szép nagyot szól, de ekkora dobozban természetesen az alja hiányzik(50Hz>)
De nagyon hangos és nagyot üt egy 2*80-as erősítővel:)
A dobozépítésnek valamikor juni 20 körül tudok nekiálni, mert addig még le kéne vizsgáznom.(Hiradásipari technikus:)
Viszont van egy frucsa dolog, amit nem értek:
Ha pont szemből hallgatom a hangfalat, nincs mélyhangja..
érdekes.. mert az sbx2030 ilyet nem csinál, az nyomja a mélyet szemből is(ezt úgy kell elképzelni, hogy ilyenkor a fejem pont egyvonalban van a mélysugárzóval, és a hnagfallal előről is kb szembe)
Meg, mondjuk ez lehet hogy a szobám hibája, de minden helyen szinte teljesen másképp szól.

csüt. máj. 22, 2003 21:24
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kedves Air Yoda és Többiek!

Keressél jobb hangszórót, az az MNC nem megy le 40-45Hz-re, legfeljebb 60Hz-re.
Még a SAL tipusok között is találni elfogadhatót, de ha jobbat szeretnél, akkor a Beyma 8Woofer/P már elmegy 40-45Hz-en, reflex-dobozban, de nem bulira való!
Üdv! SMA

csüt. máj. 22, 2003 15:56

Hozzászólás 
Valaki válaszoljon!!!!!!!!!!!

csüt. máj. 22, 2003 8:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sziasztok hangolók!

Egy újszülöttnek minden vicc új - ezt most megtapasztaltam. Egyik haverom "spájzolja" a hibás hangszórók mágneseit (most már Én is). Rátapasztja egy adott hangszóró mágnesére és az (állítólag) profitál belőle. Még nem volt alkalmam zenével meghallhatni, de otthon előkaptam a SpectraLAB-ot és impedanciát mértem. Kisebbek lettek a rezonanciacsúcsok, tehát valóban bekerül egy kis plusz "delej" a mágneskörbe. A csillapítás tehát jobb lesz, feltehetőleg a hatásfoknak is az előnyére válik. Nektek van tapasztalatotok ezzel kapcsolatban?

Gilszkilabor

u.i.: fdsamano, 23 cm ez előlap-hátlap távolsága.

szer. máj. 21, 2003 20:34
vas-tag

Hozzászólás 
Helló mindenki!

Helló Tomi!Hogy szól a 12R150 100 literes dobozban? Szerinted édemes megvenni vagy soha nem lesz telt basszusa?
Megtaláltam ennek a hangszórónak a Sub változatát. Ez 50-5000Hz-ig dolgozik. Szerintetek jelent az valmit hogy Subbasszus hangfalba van írva? Lehet ezt egyeltalán egy síma mély hangszórónak a helyébe tenni? Ez a hangszóró 2X150 Watnak van írva! Ez azt jelenti hogy 300 Wattos erősítővel meg lehet hajtani? Menyiért lehet összehozni egy hangváltót összehozni?

szer. máj. 21, 2003 19:53

Hozzászólás 
Én is rengeteget kísérleteztem, és a következő technikát
javaslom:
1. MDF-et 100-as csiszolóvászonnal simára csiszolni.
(előtte javítások műfával)
2. Impregnálás (nem feltétlenül szükséges) pl. Xilamon és
társai.
3. Lefújás "BODY 950"-nel. (Ez egy alvázvédő-szerü felületi
rücskösító, kőfelverődés gátló autóhoz.) Rendkívül jó a
fedőképessége, az élek nem űtnek át.
4. Néhány hét(!) száradási idő.
5. Ha nem jó a színárnyalat (antracit), akrilfestékkel
korrigálható.
6. Végső felületvédelem (karcolódás ellen) szintelen
akrillal.

Árak: 2db "bookshelf" dobozhoz: Xylamon : 800.- (pár deci)
BODY 950:1600.- (2db 400ml)
Akrilán spray: 400.-(1 db)

Ha sürgős a doboz, néhány nap után már óvatosan használható.
(Csak elég toluol stb szagot áraszt, de egy hét után már
nem veszélyes.)

szer. máj. 21, 2003 19:23

Hozzászólás 
Hello mindenkinek!
Admin, én is fóliáztam az első pár dobozomat(4-5 éve) de
nagyon sérülékeny. Festeni próbáltam az MDF-et, nem lett
jó és erre húztam tapétát az oldalfalról hajtottam hátra
peremet és utána borítottam a hátfalat, így nem vált fel
az éleken. Az eleje festett, kerekített élekkel.
Mindenkinek: Ha igazán igényes külsőt akartok, akkor
érdemes dekorit-lemezt használni,(kemény müanyag laminálva)
szerintem ez a 2.legjobb a furnérozás után, gyors, könnyű.
Csináltam már dobozokat házi-mozihoz, hi-fi-hez ezzel a
technikával, ha tudok segítek (pozsa@axelero.hu). Igény
szerint komplett elkészítem, előlappal stb.
Hali.

misq

szer. máj. 21, 2003 18:45
platina tag

Hozzászólás 
Innen is letölthető a Monacor tervezőprogramja:

http://tube.freeweb.hu/downloads.html

kedd máj. 20, 2003 19:06
ezüst tag

Hozzászólás 
Szevasztok, lehet hogy már 1* kérdeztem de akinek megvan a Monacor tervező progi legyen szíves fölrakni az SP-382PA- hangszóró adatait.
Ez egy 40cm-es hangszóró és 15e pénz.

kedd máj. 20, 2003 17:44

Hozzászólás 
Admin!!

Be van foliázva a ládád?
engem már csk optikai tuning érdekelne.

kedd máj. 20, 2003 17:09

Hozzászólás 
Hát nemtom, de amikor én mértem az erősítő teljesítményét, úgy hogy rá volt kötve a hangfal úgy 70-80W környékén kezdett kellemetlen lenni. Az új kétszer 120W-os erősítőm négy órán keresztül járt a torzítása határán. Mondjuk miután kikapcsoltam, még órákig hallottam a basszust. A gáz az, hogy mást csak alig.
Üdv!

kedd máj. 20, 2003 9:50
ezüst tag

Hozzászólás 
Az xmax témáról még annyit, hogy ha a nagyobb xmax mögött nincs minõségi fölény, akkor többnyire az érzékenység rovására megy. (tk. mindenképpen az érzékenység rovására megy, csak nem mindegy mihez képest)
Nagy xmax-ú hangszórók használata elsõsorban (kizárólag) helyszûke esetén indokolt, de ezért általában borsos árat kell fizetni. Ha mégsem kell, akkor majd az erõsítõnél lehet elszórni a pénzt, és persze lemondhatunk az energiatakarékosságról is.

kedd máj. 20, 2003 8:37
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kedves neodymium és Többiek!

Tökéletesen igazad van, az idézett mondatot azért fenntartom.:)
Üdv! SMA

hétf. máj. 19, 2003 9:13
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nyilván gagyi gyártók ráírhatnak minden baromságot, de ha valós adatot írnak rá, akkor az sokkal kisebb, mint a megengedhető maximális kitérés. Én még soha nem láttam 10 mm fölötti Xmax adatot, még az eminence kilomax pro is csak 9,8 mm, pedig az 1000W-os.

vas. máj. 18, 2003 19:09
Profil Honlap
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 10034 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185 ... 201  Következő