Szerző |
Üzenet |
.watt
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3333 Tartózkodási hely: Új nick-em watt (pont nélkül)
|
Igen.
|
kedd nov. 18, 2003 5:34 |
|
|
Funk
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1206 Tartózkodási hely: Bp
|
Köszi Atta!
Ez a része megvan, inkább az égetés az égető probléma.
Ebben is jártasok vagytok?
|
kedd nov. 18, 2003 4:07 |
|
|
atta
arany tag
|
LIST P=16F874
#include <P16f874.inc>
;NOLIST
ERRORLEVEL -302 ;
__IDLOCS 1234 ;
__CONFIG _XT_OSC & _PWRTE_ON & _LVP_OFF & _BODEN_ON & _CP_OFF & _WDT_ON
;
;
;********************************************************
;*Define
#DEFINE elso_byte 0x55 ; a pelda kedveert
#DEFINE masodik_byte 0xAA
;*reset, isp vectors
org 0X00 ;reset vector
goto RESET
;program start
RESET:
bsf STATUS,RP0 ;Bank 1
movlw 0x06 ; AD ki
movwf ADCON1
clrf TRISB ;output
clrf TRISD
WRITE:
bcf STATUS,RP0
movlw elso_byte ;elso byte kiirasa a PORTB - re
movwf PORTB
movlw masodik_byte ;masodik_byte kiirasa a PORTD - re
movwf PORTD
goto WRITE ; vegtelen ciklus, kezdi elorol
END
|
hétf. nov. 17, 2003 13:26 |
|
|
Funk
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1206 Tartózkodási hely: Bp
|
Hali skacok!
Van nékem 2 db 16F874-em. Szeretnék az egyikbe egy primitív progit beégetni. 2 * 8 bites kimenetére kellene különböző szavakat kilöknie egymás után.
Ha valaki megírná ezt a pár sort és felvenné velem a kapcsolatot, azt megköszönném.
funkee@freemail.hu
Üdv, Funkee
|
hétf. nov. 17, 2003 10:33 |
|
|
ezekbet
|
|
hétf. nov. 17, 2003 9:05 |
|
|
.watt
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3333 Tartózkodási hely: Új nick-em watt (pont nélkül)
|
Szia igallo!
Mit akarsz kijelezni? Vannak beépített regiszteres kijelzők (TiL306). Ezeket néhány vezérlőszállal lehet vezérelni. (CLK, CLR, LS).
Bármilyen számot ki lehet jeleztetni velük ezen a három szálon úgy, hogy a megfelelő számú impulzust kitoljuk a számlálókra és utána kitesszük a kijelzőre. Nem olcsóak, de mint mondtad a pénz nem gond!
PIC-el simán lehet vezérelni megszakításból.
Üdv! watt
|
hétf. nov. 17, 2003 6:31 |
|
|
_optikus_
arany tag
|
Ha mar ugyis nagy a pangas irok meg:)
Szoval en LDR-keyt hasznalok (nekem eleg egy-egy darabhoz). Az LDR a pic egyik labinkojan csatlakozik. Eddig ezzel sokat nem foglalkoztam mikor a vegleges helyere kerult ecceruen nem kotottem sehova (igaz a doksi sem irta hogy csinalni kene vele valamit...)
Legutobbi cumot ugy szereltem hogy a vegleges lemezre is rakerult a letolto csatija, stb. Viszont a letolto nelkul bekapcsolva nem indult el. Egy reset utan megindult de ki-be kapcsolasra ujra lehalt. Persze nyilvan az van hogy a labon ilyenkor csak egy kanoc van igy az lebeg ezert azt hiszi hogy letoltes lesz. Vegul is csak annyi hogy fel kell huzni nehany k-s ellenallattal a tapra. Csak azert irom hogyha valaki kinlodik az ldr-el akkor elofordulhat ilyen problem is.
|
hétf. nov. 17, 2003 0:36 |
|
|
_optikus_
arany tag
|
Nem tom megnezni mert a vege elveszik... Kuld el a cimet mailban please.
|
kedd nov. 11, 2003 12:41 |
|
|
ezekbet
|
|
kedd nov. 11, 2003 8:52 |
|
|
_optikus_
arany tag
|
Haliho, reg jartam erre...
Szoval lenne egy olyan feladatom miszerint numerikus (7szegmenses) kijelzoket kene vezerelgetni. A kijelzo csak ledes verzson lehet olyan atlagos magassagu. Letezik ilyenbol valamilyen egyvezetekes megoldas? Valami shift regiszteres tarolos dologra gondolok a kijelzobe integralva (esetleg mas megoldas?). Maceras lenne egy rakat icbol osszedrotozni. A picre minel tobbet kellene rakotnom de minimum 8-at, raadasul csak ledes jo (lcd kijelzok kilove). Van e ilyen amit nalunk meg lehet venni? (az ar most mindegy)
|
hétf. nov. 10, 2003 12:19 |
|
|
_Mono_
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 141 Tartózkodási hely: Budapest
|
Hahó!
Sorry, hogy nem voltam, de Netter jól emlékezett! - Hét végén nem voltam net közelben, péntek kicsit rázós volt, most lett pici időm.
Igazából én sem tudom, mi a helyzet. A múlt héten a cég csönben volt, akik gyártanák a NYÁK-ot, kértek egy kis türemi időt tőlem, mikor leadtam a tervet, mondván, hogy rengeteg SOS munkájuk van. Ez már letelt a megbeszélés szerint, ill. eleve 10 napra kértem akkoriban a panelt, mivel nem akartam, hogy túl sokba kerüljön. Szerintem elindult már ez a 10 nap, csak nem tudom, pontosan hol tart
Most el kell rohannom, kicsit zűrös a napom, holnap viszont felhívom őket, rákérdezek, ennyit tudok mondani erről.
Rengeteg sok időt, energiát öltem bele ebbe a NYÁK-ba, megtanultam vagy három NYÁK tervezőt, mire ide jutottam el vele, nem fogom "elengedni" egykönnyen ezt a dolgot.
Szólok, amint tudok valamit!
Mono
|
hétf. nov. 10, 2003 10:52 |
|
|
.watt
gyémánt tag
|
Öt láb kell:
1. Vss (0V)
2. Vdd (5V)
3. Vpp (13V)
4. PGC
5. PGD
Ebből 3 vezérelt:
Vpp : "égető" fesz
PGC : órajel
PGD : adat (soros, de protokoll szerint)
"Ennyi"!
(Szinte mindegyik 18F egyformán működik, csak akkor nem használjuk ki a gyorsabb égetési lehetőséget.)
Üdv! watt
|
hétf. nov. 10, 2003 7:08 |
|
|
joeapi
arany tag
|
Valaki legyen szives elmagyarazni a kovetkezoket.Koszi
ICSP-n keresztul azt programozol, amit tamogat a programozod! (meg persze a PIC) Aki nem igazam erti annak csak annyit, hogy eleg bekotni 5-6 labat, es kesz is. Sorosan programozza a PIC-et.
|
vas. nov. 09, 2003 11:01 |
|
|
NickE
platina tag
|
PIC-em nekem is van itthon is. A C-sekel nem sokat lehet játszani, max 1x programozható.
Egyébként szerintem itt van pár érdeklődő 17c44 -re, ha ilyened is van. Nekem van ilyen itthon pár darab, ezért ez nem érdekel. Már régebben egyébként vettem tőled néhány cuccot, csak a ChipCAD levlistán találkoztunk. Most néztem, hogy a prog.hu -n is egy topicba irkáltunk, gyakori, hogy egyeseket több fórumban is megtalálok.
Soros porton keresztül fel lehet programozni a piceket, sőt a willemnek van ICSP csatlakozója, és teljesen publikus minden, csak azért kicsit macerás minden egyes pichez a méretéhez, konfigurációs részéhez megírni a progikat. Tény, hogy végülis ugyanazok az eljárások lennének, csak kicsit másként kéne őket paraméterezni. A lényege az, hogy mindenképp macerás, és könnyebb kiadni néhány ezer forintot, mint mindent otthon magamnak megcsinálni, leprogramozni. Lehet pro és kontra érveket felsorakoztatni, de a programozóhoz szükséges alkatrészek minimum fele itt van a fiókban, tehát nem sok kiadás lenne, csak a 2 oldalas nyákot nem tudom megcsinálni. (ezt már igen sokszor írtam)
|
vas. nov. 09, 2003 10:00 |
|
|
Thony
|
Szevasz!
Miért kellene 18-as sorozathoz programozó, mikor az élből soros porton letölthető? Ha karasz játszani velük, van néhány nagyobb 17- 18c-s darabom, amit ( megbeszélés tárgya) olcsóbban megkaphatsz tőlem.
Üdv Thony
|
szomb. nov. 08, 2003 21:40 |
|
|
NickE
platina tag
|
Willepromot már csináltam és általában ezt szoktam használni. A propic2 nem szimpatikus. Azért akarom a PicStartot, mert le akarom tudni a Piceket ezzel. Korábban már írtam, hogy kb. 10 programozóm van, és ha valami új project készül, ahova valami újabb cuccot szeretnék, akkor mindig gond a programozó. Nincs kedvem minden projecthez új programozót csinálni. Nemsokára ki fogja adni a Microchip az PIC18F család usb-s verzióit, és ezeketre is szükségem lesz, pontosabban ha már kiadta volna is késő lenne. Most is bajban vagyok, PIC18 programozóm nincs. Hiába építek meg egy neten található programozót, az újakat nem fogja tudni, vagy csak nagyon késve. Vagy pl. adatátvitelhez is kellene rfPIC-el ismerkednem. Ehhez sincs programozóm. Kár sorolni, már korábban sokszor leírtam ebben a topicban a véleményem, és ezen nem akarok változtatni.
Egyébként az előző kérdésem elég fontos lenne, ha valaki tud segíteni, az jól jönne.
NickE
|
szomb. nov. 08, 2003 14:47 |
|
|
technique
|
Ha nagyon gyorsan kell a programozo, szerintem csinalj egy Propic2-ot, vagy villeprot. Egy propic2 kompletten 4000Ft. http://www.startolj.hu/elektronika/
|
szomb. nov. 08, 2003 12:33 |
|
|
NickE
platina tag
|
Mono szerintem hétfőn fog válaszolni, korábban azt írta, hogy otthonról (hétvégén) nem tud netezni.
Gyakorlatilag azt mondta már többször, hogy le lett adva a nyák gyártásra, csak mivel olcsót szeretne, ezért úgy adta le, hogy a határidő elég nagy lehet. Sajnos ez nekem is gáz, mert már nagyon nagy szükségem lenne egy ilyen programozóra, és ha még sokáig nem lesz, akkor nem tudom, hogy mit csinálok. Lehet, hogy megveszem elkészítve, bár már nem szívesen tenném ezt.
Más. Com port programzással küzdök. A helyzet az, hogy win98 és dos alatt tökéletesen müködik az irományom, de xp és nt alatt nem. Nem volt túl meglepő a dolog, mondhatnám, hogy várható volt. Oka az, hogy az xp és nt nem enged olyan nagy szabadságot a programozónak azaz a direkt memória-hozzáféréseket letiltja. A problémám az, hogy szükségem van a DTR, RTS vonalak kapcsolására és a CTS és DSR vonalak figyelésére, melyek a szabványos write eljárásokkal nem kezelhetők. A kérdésem az lenne, hogyan lehet ezeket a vonalakat xp, nt, (win2k) alatt kapcsolgatni.
NickE
|
szomb. nov. 08, 2003 12:06 |
|
|
_neo
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 64 Tartózkodási hely: Szeged
|
Lehet hogy már nem aktuális a dolog. Pedig nekem is tetszik.
//EO
|
szomb. nov. 08, 2003 9:38 |
|
|
Hertz
arany tag
|
Hová lettél Mono?
Hertz
|
szomb. nov. 08, 2003 9:27 |
|
|
Hertz
arany tag
|
Szia Mono!
Nem készült még el a nyák?
Hertz
|
szer. nov. 05, 2003 22:49 |
|
|
arnd
gyémánt tag
|
Hi alvo!
Szóljál nekem is ha találsz valamit...
arnd
|
szer. okt. 29, 2003 17:23 |
|
|
alvo
ezüst tag
|
Tisztelet az Uraknak !
Az iránt érdeklődnék hogy van-e valakinek ill. látott-e valaki egy olyan pic-programot amivel i2c tunert lehet működtetni.Csak minimális parancsra volna szükség, az előre programozott csatornákat kellene le és fel léptetni. Állítólag ezt egy pic12ce518 -ba valaki már megírta.
Érdekelne ez a prg. téritéssel, vagy csere formában.
A tuner ic: TDA6503.
Előre is kösz.
|
szer. okt. 29, 2003 13:48 |
|
|
kalmi62
|
|
kedd okt. 28, 2003 14:49 |
|
|
technique
|
Jogos, csak mivel az uzenet eleje nem erdekelt, nem olvastam el a veget.. )
|
szer. okt. 22, 2003 14:03 |
|
|
_Mono_
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 141 Tartózkodási hely: Budapest
|
"A programozo hogy all?"
Gondolom, hogy észrevetted egyből a kérdésed feletti sort, miután megkérdezted.
|
szer. okt. 22, 2003 12:43 |
|
|
technique
|
A programozo hogy all?
|
szer. okt. 22, 2003 11:38 |
|
|
_Mono_
arany tag
|
Metex:
Magyar nyelvűről nem tudok, régebben még kaptam a ChipCAD-nél a 16C84-hez magyar nyelvű segédletet, elképzelhető, hogy van már 628-ra is. Hívd fel őket, kérdezd meg. Egyébkén lehet, hogy jó lenne neked a 84-esnek is a magyar nyelvűje, párosítva a 628-as angol leírással, amit a Microchip oldaláról PDF formátumban le tudsz tölteni, egész jól el lehet vele boldogulni.
Mindenkinek: A NYÁK gyártása folyamatban van, kissé el vannak havazva, egy hét plusz időt kértek, ez ezen a héten zárul, fut a dolog, de már nem rajtam múlik. Szólok amint van valami fejlemény.
|
szer. okt. 22, 2003 8:02 |
|
|
metex
vas-tag
|
Kedves Mono!
Köszi a tanácsokat!
Annyit szeretnék kérdezni, hogy a 627/628-hoz van-e valamilyen magyarnyelvű doksi?Ha van hol található?
Üdv:metex
|
kedd okt. 21, 2003 14:24 |
|
|
_Mono_
arany tag
|
Metex: Azt, hogy pontosan hogyan tudnád megoldani, hadd ne meséljem végig, de a lényeg, hogy igen, megoldható. Ha picit elkezdesz majd játszani a mikrokontrollerekkel, programból villognak majd a LED-jeid, esetleg 7 szegmens kijelzőn számol, megérted majd, hogy abszolút nem bonyolult az, amit szeretnél.
Természetesen kicsit meg kell ismerkedni a PIC-ekkel, mire megindul a dolog, de nem bonyolult. Hasonlóképpen működnek pl. az infravevő áramkörök, amikben mikrokontroller van.
Nyilván a PIC nem képes közvetlenül meghajtani egy relét, így kell valami illesztő teljesítmény kapcsoló, ezt egyszerűen megoldhatod egy tranzisztorral.
Szükség lesz persze egy égetőre is, amivel "beégeted" a PIC-be a PC-n megírt programodat.
Bőségesen elég (bár talán egyszerűbb PIC nem is nagyon van nála) a 16f84-es. Amennyiben megfogadod a tanácsom, vegyél inkább 16f627-est, vagy 628-ast. Ez olcsóbb, mint a 84-es, van benne analóg komparátor is.
|
szer. okt. 15, 2003 18:14 |
|
|
metex
vas-tag
|
Kedves PIC szakértő!
Nézegetve ezt a témát elhatároztam,hogy én is megpróbálkoznék egy egyszerűbb áramkör készítésével.Eddig még soha nem foglalkoztam PIC-el ezért most arra szeretnék választ kapni tőletek, hogy az alábbi feladatot meglehet-e oldani 16f84-el(vagy ha nem akkor mivel?):egy bizonyos jelsorozat(pl:egy nyomógombbal adott)3rövid-3hosszú-3rövid hatására egyik kimenetén meghuzatna egy relét.Valószinű nektek ez már unalmas és a kisújjatokból kiráznátok egy ilyen programocskát, de azért kérem segítsetek!
Előre is köszönöm!
Üdv.:metex
|
szer. okt. 15, 2003 12:20 |
|
|
_Mono_
arany tag
|
Örülök, hogy még nem felejtettetek el!
Szólok, ha kész a panel, onnantól pedig mindig tájékoztatva lesztek!
|
pén. okt. 10, 2003 22:11 |
|
|
Hertz
arany tag
|
Helló!
Én is várom.
Hertz
|
pén. okt. 10, 2003 21:32 |
|
|
NickE
platina tag
|
Izgatottan várjuk a fejleményeket.
NickE
|
csüt. okt. 09, 2003 19:28 |
|
|
_Mono_
arany tag
|
A Picstarter NYÁK gyártatása a mai nappal elkezdődött. Egyelőre egy prototípus készül, ha nincs semmi fennakadás a működösével és működik, akkor kérek csak belőle többet. Amint van valami fejlemény, szólok.
|
csüt. okt. 09, 2003 8:53 |
|
|
ezekbet
|
Hali!
Az I2C busz nyitott kollektoros meghajtókkal van felépítve,
ezért, ha növelni akarod a távolságot első lépésben
csökkenteni kell a felhúzó ellenállásokat. Nálunk kb 2-2,5
m hossz van ipari környezetben megvalósítva, sima kábelen.
Aztán le kell lassítani a busz sebességét is, de ezt már a
kapacitás miatt. Ha túl nagy, valóban elrontja a felfutást,
és akkor annyi a kommunikációnak. Egyébként kapható hozzá
buszerősítő IC, azzal kb 1500 métert értek el )
Tibi
|
hétf. okt. 06, 2003 8:27 |
|
|
icm
|
RTT!
Biztosat nem tudokmondani, csak sejtést. Szerintem itt a
busz kapacitásának jelalak csillapítására gondolnak.
Valószínüleg tartom, hogy a négyszög jeleket (éleinek a
meredekségét) 400 pF felett annyira lapossá teszi és
késlelteti, hogy az előírás szerinti max frekvencián
bizonytalanná válhat a biztos adatlevétel (az IC-k
hardveres fix busz mintavétalazéssal dolgoznak).
Szerintem lasabb sebességek mellett biztosan 400 pF felé
lehet menni csak ekkor nem garantált az I2C spec. szerinti
max sebesség (viszont az egyszerübb IC-k fix
mintavételezését nem tudod megváltoztatni csak a
szoftvereseket (pl: uP)).
Nekem ez a véleményem.
Üdv!
|
vas. okt. 05, 2003 8:34 |
|
|
NickE
platina tag
|
Szerintem felejtsd el a hibajavítást. Fontos az, hogy olyan buszon vidd át az adatot, ami az általad leírt követelményeknek megfelel. Az I2C -t IC-k közötti kommunikációra találták ki, mely IC-k normál esetben 1 panelon vannak és nem túl messze egymástól. Az I2C nem igazán alkalmas 2m kábelen keresztüli adatátvitelre, de ha mégis így oldod meg, akkor könnyen hibás lehet az adatátvitel. Hibadetektálásnak és még a hibajavításnak is sok módja van( pl. paritásbitek, újraküldés, ellenőrzőösszeg(checksum), CRC, Hamming távolság), de ha a nem megfelelő átviteli módot használod, és sok lesz a hiba, akkor egyik sem használható! Jobban jársz, ha a hőmérő mellé beteszel egy kis pl. 8 lábú picet és pl. rs232 szabány szerint küldöd el az adatokat. Ez jobban bírja a távolságot.
NickE
|
vas. okt. 05, 2003 8:09 |
|
|
RTT
ezüst tag
|
Hi
icm:
Kösz a gyors reagálást bár a problémát egy meglehetősen bagatel probléma okozta. A TNC75 hőmérő IC NYÁK-én volt egy szabad szemmel észrevehetetlen "majdnem szakadás". A hibát kijavítva a 2m-es kábel sem okozott gondot.
Lenne még egy kérdésem az I2c-vel kapcsolatban. Mit jelent az, hogy a buszra köthető eszközök számát a busz max. kapacitása határozza meg? (400 pF)
Üdv RTT
|
szomb. okt. 04, 2003 20:01 |
|
|
icm
|
Diztos, hogy jó helyen fékezted a szoftvert? Az I2C bus leírása szerint akár 0-ra is lemehet a sebesség. Én régen készítettem egy általános tesztelő I2C busz monitor/vezérlő áramkört és hozzá szoftvert ( www.hobbycnc.hw.hu) amivel tesztelhető minden I2C buszos IC. Ezzel lementem majdnem 0 bit/sec-re is. Ekkor már azért tetemes vezeték hoszt is bínia kell (én kb 1.5m-en teszteltem), hacsak nem maga a vezeték szed össze valamijen kritikus (50Hz) brummot a környezetből...
|
szomb. okt. 04, 2003 8:22 |
|
|
icm
|
Szerintem jó az ötlet! De mit teszel ha nem egyezik (adig
olvasod míg nem jó egymás után 2x?). Könnyen végtelen
ciklusba mehet (esetleg időtúllépést alkalmazhatsz).
|
szomb. okt. 04, 2003 8:13 |
|
|
RTT
ezüst tag
|
Illetve mé egy kósza ötlet:
Mi lenne, ha progiból mondjuk 2x olvasnám be az adatokat, és csak a két érték egyezése esetén "rögzíteném" az adatot.
Vajon ez beválhat?
RTT
|
szomb. okt. 04, 2003 8:02 |
|
|
RTT
ezüst tag
|
Kösz a tanácsokat icm. A sebesség csökkentésével már próbálkoztam, de nem vezetett közelebb a megoldáshoz. A többit tippet kipróbálom.
RTT
|
szomb. okt. 04, 2003 7:58 |
|
|
icm
|
RTT!
Sajnos előfordulhat, hogy 2m már sok az I2C busznak.
Három dolgot megpróbálhatsz esetleg:
1. vezes minden jel között egy-egy GND (föld) vezetéket is.
Tapasztalat azt mutatja, hogy javítani szokott a
stabilitáson (az UDMA 66 kábelen is így csinálják).
2. próbáld a busz végén terhelni egy kis árammal
(ellenállással). minél jobban áramhurkos jellegüre
alakítod, annál stabilabb lesz ha bírja az adó kimenete.
3. ha tudod, csökkensd le az adatok sebességét (szoftver?)
Sok sikert!
|
szomb. okt. 04, 2003 7:44 |
|
|
RTT
ezüst tag
|
Üdvözlöm a tisztelt Pic-elő Társakat!
Egy apró kérdéssel fordulnék hozzátok:
AZ I2C óra és adat "kábel" max. milyen hosszú lehet?
Az én esetemben egy pic 16F872 és két TNC75 "hőmérő" ic közti komunikációról van szó. Közvetlenül a próbapanelra kötve tökéletesen működnek, de egy kb. 2m-es (4vez+árnyék) kábelen már zajokat szed össze. Ez normális?
Előre is köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat.
RTT
|
pén. okt. 03, 2003 17:59 |
|
|
_Mono_
arany tag
|
Én is nagyon! Nem kevés munkaórám van már benne - de legalább megismerkedtem néhány NYÁK tervező programmal is, sok problémára rá lettem világosítva, amikor terveztem. Szóval nem bántam meg. Minden bizonnyal gyorsabban ment volna a dolog, ha nem az első tervezett NYÁKomról lenne szó és nem álltam volna le teljesen majdnem két hétig, mert nem kaptam analóg kapcsolót sehol.
Természetesen szólok, amint van fejlemény. Néha rendesen süllyed ez a topik, de nem hagyom elveszni!
|
szer. okt. 01, 2003 19:27 |
|
|
Hertz
arany tag
|
Köszönöm a tájékoztatást!
Drukkolok, hogy minden jól sikerüljön már az első körben is.
Akkor ugyebár előbb kezdhetek hozzá én is az utánépítéshez.
Üdv! Hertz
|
szer. okt. 01, 2003 18:41 |
|
|
_Mono_
arany tag
|
Szia Hertz!
Örülök, hogy van még érdeklődés!
Jelenlegi status report:
A NYÁKot tegnapról mára virradó éjjelen (vagy hogy kell ezt mondani )ellenőriztem olyan szempontból, hogy mindenki oda van-e kötve, ahova kell, jojózott a szemem, de lényeg, hogy minden vezeték a helyére került. Ma lesz még egy utolsó ellenőrzés, az pedig olyan irányba, hogy minden alkatrész bele fog-e férni a neki szánt furatba, elférnek-e majd egymástól, stb.
Amennyiben ez a teszt is rendben lefut, akkor küldöm is a tervet gyártatásra. Azt már megtudtam, hogy milyen fájlokra van szükségük. Első körben mindenképpen egy darab NYÁK készül, ki akarom próbálni először, hogy megy-e.
Megvan már minden alkatrész is hozzá, egyedül a 17C44-es PIC-et kell megvegyem. Ezen hezitálok ezekben a percekben, hogy merjek-e OTP-set venni, vagy inkább ablakos legyen. Ez utóbbi törölhető is, viszont drága. Találtam ismerőst, aki gyári PIC Starttal rendelkezik, többször frissített már firmware-t a sajátjában is, lehetségesnek tartom, hogy nyitok egy OTP PIC-cel.
Hát egyelőre ennyi, itt tartok.
|
szer. okt. 01, 2003 18:02 |
|
|
Hertz
arany tag
|
Szia Mono!
Sikerült elindítani a nyák gyártását?
Hogy haladsz? Mesélj valamit!
Üdv! Hertz
|
szer. okt. 01, 2003 12:41 |
|
|
_Mono_
arany tag
|
Köszönöm, bár időközben már "meglett" a megoldás.
A héten (legkésőbb hétfőn, mivel a hétvége eléggé termelékeny lehet egy utolsó debugolás szempontjából) megy a terv a NYÁKosokhoz, a prototípus legyártatására.
|
szer. szept. 24, 2003 18:36 |
|
|