Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. jan. 01, 2025 5:05

Hozzászólás a témához  [ 1109 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Következő
PIC-ek égetése WPB_F18, PICKit2_klón és más égetőkkel. 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Vigyázzatok! Valaki figyel a háttérből!! :)

cs_gaborka!
Ez milyen nyák, az oshon? Milyen PIC-el próbálod majd?

Amúgy jó lett. A NAP tényleg bejött!

hétf. szept. 13, 2004 5:03
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
cs_gaborka írta:
...Azután jöhet a próba, remélem belefér a holnap estébe, persze lehet el sem tudok addig aludni :D

Ismerős dolgok ezek! 8)

vas. szept. 12, 2004 1:22
ezüst tag

Hozzászólás 
Már csak egyet kell aludnom, és kezdhetem az összeszerelést :)
Azután jöhet a próba, remélem belefér a holnap estébe, persze lehet el sem tudok addig aludni :D

szomb. szept. 11, 2004 21:39
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
cs_gaborka írta:
... de az jutott eszembe, az égetőt magát ki tudom próbálni úgy, hogy valamilyen adattal beégetem, majd kiolvasom a PIC-t. Jól gondolom?

Jól gondolod. Bármit beleégethetsz, azt ha visszaolvasod korrektül, akkor OK a cucc :!: :)

szomb. szept. 11, 2004 15:38
ezüst tag

Hozzászólás 
Szia watt!

watt írta:
Na akkor ezek szerint hamarosan az égető is meg lesz nem?

Íme az eredmény, ahogy ígértem (remélem nem haragszik meg senki, hogy betettem):
Kép

Hétvégére elutazunk, vasárnap este következhet a fúrás, talán lesz időm a forrasztásra is, ha nem akkor hétfő, és lehet "éleszteni". Próba panelom még nincs, de az jutott eszembe, az égetőt magát ki tudom próbálni úgy, hogy valamilyen adattal beégetem, majd kiolvasom a PIC-t. Jól gondolom?

pén. szept. 10, 2004 14:04
arany tag

Hozzászólás 
arnd írta:
Jelentkezem én is :) Illetve csatlakoznék az előttem szólóhoz...

Kép Kép

Most éppen ez szúrta ki a szemem:
Idézet:
Laposelemer irta:

Sziasztok!

Akit netán érdekelne ICD2 az megtalálja a http://www.mcu.cz/modules/news/article.php?storyid=449
oldalon. Ez csak soros porton kommunikál. De ez is több a semminél.

Mit szóltok ehhez, érdemes :?: Csináljunk ilyet :?:

pén. szept. 10, 2004 13:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
Jelentkezem én is :) Illetve csatlakoznék az előttem szólóhoz...

pén. szept. 10, 2004 13:06
arany tag

Hozzászólás 
watt írta:
mono, tellhun11, RTT, arnd, _neo, golyo001, DAni192!

Mi van veletek? éltek még? :)

Aham! :) Persze-pesze. Itt vagyok, figyelek a háttérben :)
Csak a pénz kergetése miatt kevés az időm, de itt vagyok! :)

pén. szept. 10, 2004 13:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
mono, tellhun11, RTT, arnd, _neo, golyo001, DAni192!

Mi van veletek? éltek még? :)

pén. szept. 10, 2004 12:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na akkor ezek szerint hamarosan az égető is meg lesz nem?

pén. szept. 10, 2004 5:11
ezüst tag

Hozzászólás 
Hűtöttem, lefújtam, hagytam száradni, majd hajszártóval jónéhány percig szárítottam :wink: Ezután két réteg pauszra nyomott rajzolatot összeillesztettem, üveglapra ráragaszt, fölé a panel, gondoltam lesz ami lesz, a r.sseb egye már az egészet. Azután kinézek a (nyugati fekvésű) ablakon, vakítóan süt a nap... nyáron mindeni panaszkodik, mennyi az UV én meg hagyom a semmibe veszni, és különben is "trendi" a nap energiájának a hasznosítása :lol: gondoltam egyet, fogtam és kitettem. Három perc és olyan szépen elszíneződött, ahogyan meg van írva. Előhívás, maratás, holnap megpróbálom belinkelni a képet, mert lefényképeztem ám :D

Nagyon köszönöm Mindenkinek, sokat segítettetek !

csüt. szept. 09, 2004 21:15
arany tag

Hozzászólás 
OFF/
cs_gaborka: hűsd le a POSITIV 20 - as lakkot, utána fújd le a tiszta nyákot, majd hagyd állni legalább 10 percet, sötét helyen. Utána hajszárítóval 3 x 2 percet szárítsd. Amit te leírtál, abból az tűnik ki, hogy nem volt megszáradva a lakk.
ON/

szer. szept. 08, 2004 22:32
ezüst tag

Hozzászólás 
Köszönöm a linket, mindjárt elkezdem az olvasást. Ami a fotozást illeti, szerintem is szebb ;-) Eddig én leragasztottam a panelt, majd szikével kivágtam a vezetősávokat. Az eredmény jobb (szerintem) mintha szabadkézzel rajzolnék, viszont iszonyatosan lassú, vékonyabb vonalakat elég nehéz és fárasztó készíteni, nem beszélve a szememről, mire egy kisebb panellel végzek, rendesen megfájdul és egy órán át nem látok, csak közelre élesen. És a lényeg amiért jó lenne megtalálnom a megoldást, ha a próba sikerül, egyéb terveket szeretnék kivitelezni, melyek némelyike viszont már bonyolultabb panelt igényelne, és van amelyikből több (5-10) is kellene.

szer. szept. 08, 2004 20:45
platina tag

Hozzászólás 
Helló Gábor!
Előkerestem neked az erről szóló topicot: http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=6126&start=0
Ebben megtalálod, hogyan kell "összerakni" egy ilyen lámpát!
Annyit én is elmondanék, hogy ha kicsi a panel ill. egy darabra van csak szükség, sokkal gazdaságosabb (és talán még gyorsabb is), ha kézzel megrajzolod. Viszont a fotózással szebb... :wink:
Sok sikert!

Üdv.:Kaninjo

szer. szept. 08, 2004 14:09
ezüst tag

Hozzászólás 
Először messzebb, úgy 10 CM-re volt a fénycső, gondoltam közelebbről több fény hasznosul. A pauszt csak tegnap próbáltam, előtte sima A4-es lap+Tanszpausz. Ha jól emlékszem anno iskolás koromban a szakkörön is csak egy izzó volt a fényforrás, és nagyobb volt a távolság, persze az melegedett rendesen, viszont nem tudom hány watt;-)-os és milyen típus volt, csak ahogyan most leírtad a higanygőzről ugrott be. Egyébként hogyan érted, hogy a belével, bocsi de nem tudom hogyan képzeljem el.

szer. szept. 08, 2004 13:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szia cs_gaborka!

Az a 2cm nem túl kevés? Nem lesz túl meleg a panel? Én kb- 20cm-ről szoktam higanygőz belével, de ha csak egy panel kell és egyszerű, mint ez (és csak magamnak csinálom), akkor kézzel szoktam megrajzonlni. Szerintem jobban járnál Te is!
Az is gond szerintem, hogy a pauszpapír szórja a fényt, főleg, ha nagyon közelről van megvilágítva(a sugarak meredeken érkeznek).

szer. szept. 08, 2004 8:10
ezüst tag

Hozzászólás 
Szia Watt !

watt írta:
Hát persze! Mondjuk rá, hogy azért írtam! :)

Jutottál valamire a PIC-ekkel? (szabin voltam, azért a fáziskésés)

Mégegyszer is nagyon köszönöm az engedélyed.

A PIC folyamatban van... a konyha átalakítást követően, múlt héten nekiláttam a panelnek, először csak az égetőének... még mindig ott tartok :-( Egyszerűen nem tudom rendesen megvilágítani a panelt. Van egy régi epromtörlőből kiszerelt UV csövem (15W) azzal világítom, most már az egy óránál tartok, éjjel 11-kor végeztem, a panel egy részén látszik a rajzolat, máshol elhalványodik, illetve van ahol a rajzolat helyén is már elszíneződik a lakk. A panel méret kb 7*7 cm-es, úgy 2 cm-re van a csőtől. A lakk vadi új, papír helyett amelyet transzpauszal kezeltem, vettem valódi pausz papírt, egyszerűen nem tudom mi a baj. Arról nem beszélve, hogy az előhívó, amely ugyan jópár éves, de úgy látom nincs rajt lejárati idő, szinte önkényesen távolítja el a lakkréteget, ott is hagy ahol elszíneződött a lakk, de a rajzolatot is szépen megkezdi. Teljesen le vagyok törve :-( Arra gondoltam még, lehet hogy a cső mivel öreg, esetleg nem ad már megfelelő UV teljesítményt, ez persze csak elmélkedés. Elakadtam...

szer. szept. 08, 2004 7:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
cs_gaborka!
írtad!
Idézet:
valóban használhatom-e a progir?

Hát persze! Mondjuk rá, hogy azért írtam! :)

Jutottál valamire a PIC-ekkel? (szabin voltam, azért a fáziskésés)

hétf. aug. 23, 2004 5:21
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Akit netán érdekelne ICD2 az megtalálja a http://www.mcu.cz/modules/news/article.php?storyid=449
oldalon. Ez csak soros porton kommunikál. De ez is több a semminél.

vas. aug. 01, 2004 22:25
ezüst tag

Hozzászólás 
watt: Régóta szemezgetek a PIC dolgokkal, de igazából az égető építés mindeddig elriasztott, és más megoldásokra ösztönzött.
Történt azonban, hogy a gyerkőcnek kigondoltam, készítek egy közlekedési lámpát, piros-sárga-zöld, három kapcsolóval. Azután gondoltam jobb lenne, ha nyomógombokkal oldanám meg, ehhez azonban már elektronika kell, ekkor viszont miért ne lehetne még egy gomb, ami a rendes üzemállapotot (folyamatos váltások) indíthatná, így még érdekesebb lenne és még "tanítana" is. Innen egyenes út vezetett a felismeréshez: PIC-el KELL! megoldanom, tehát nem kerülhetem el az égető építését. Ha jobban belegondolok, felfoghatom egy lökésnek is, ha meglesz, később könnyebben rászánom magam egyéb, már jó ideje a fejemben lévő vezérléssel kapcsolatos dologra.
Amiért Neked írok, elolvastam a másik "PIC kérdések" forumot is, (onnan keveredtem ide) letötltöttem mindenféle rajzot, programot, "kipróbáltam" őket, hogy mégis hogyan festenek, mennyire szimpatikusak. Sokat vacilláltam, többre is rámondtam, ez lesz nekem az igazi, de én is szeretem tudni mi miért van, és a rajzok elemzése közben sorra kiestek, nem tetszettek a megoldások. Ami végül megmaradt, az Oshon, és a Te általad készített progi, NAGYON jópofa és ha jól emlékszem VB-ben készült, ami számomra plusz pont :wink: illetve a kapcsolás. Ma megyek is az alkatrészekért...
Köszönet a munkádért, és azért megkérdezném, valóban használhatom-e a progir?

Üdvözlettel: Csikós Gábor

pén. júl. 30, 2004 10:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
Dani198! Jól esett! Köszönöm!

tellnum!
Igen, de még mindig csak a 16F vonalom maradt a kolléga, de arra én is ezt használom(ill. már nem használok új fejlesztéshez 16F-et már.). Az áramkör lényegében azonos, de mégsem...
Üdv! watt

pén. ápr. 23, 2004 16:13
arany tag

Hozzászólás Oshon PIC Programmer
Helló Watt!

Az égetődhöz megjelent az 1.7 version amint láttam http://www.oshonsoft.com/picprog.html oldalon.

Üdv

Tellhun

pén. ápr. 23, 2004 15:06
ezüst tag

Hozzászólás 
Szia WATT

Most kezdtem el PIC programozással foglalkozni (hobbiból) és most megtaláltam a legkönnyebben utánépíthető égetőt (+TE progid +MPLAB), úgyhogy számomra ISTEN vagy, az ilyen emberek viszik előre a világot mint TE.
Sok sikert és
Üdv Dani

pén. ápr. 23, 2004 3:55
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szia RTT!
Köszönöm megnézem, de valószínűleg már nem építek más égetőt. Nekem eddig minden feladatra megfelelt az enyém.
Üdv! watt

csüt. ápr. 22, 2004 5:07
ezüst tag

Hozzászólás 
Hello Watt

Tudom, hogy nagyon rég volt téma, de az ICD2 nyákterv még érdekel? Ha igen akkor érdemes szétnézni ezen a Lengyel elekrtonikai fórumon: http://www.elektroda.pl

A nyákterv simán letölthető, de a firmware már csak vmi ponlevonással. Nem igazán tudom, hogy venni, vagy hasznos anyag feltöltésével szerezni kell-e a pontokat.

üdv.: RTT

szer. ápr. 21, 2004 18:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
golyo001!
képet úgy tudsz felrakni, hogy valamelyik ingyenes webtárba bepakolod a képet, majd itt megadod az elérését. Ezt a legegyszerűbben úgy tudod megtenni, hogy egy másik böngészőablakban megnyitod a kérdéses képet és a Cím sorból árkopizod az elérési utat.

PIC:
Nem értem miért nem tudod a többi bitet átírni. Nekem egy 18F458 van itthon, de minden megy rajta. Jó lenne tényleg látni mi van a képernyődön.
Azóta változott valami? Mit tudsz és mit nem a PIC-en végül is?
Üdv! watt

kedd ápr. 20, 2004 5:20
arany tag

Hozzászólás Re: NightPic
_Mono_ írta:
tellhun írta:
Helló Watt!

, amit egy 8mm-es lemezen árul 13ezer Ft ért. :(

Azt hova kell dugni :?: :o

Bocs de túl gyorsan írtam természetesen a 8cm-es lemez a jó válasz az az a kisebbik lemez.

Üdv
tellhun :o

szomb. ápr. 17, 2004 10:39
ezüst tag

Hozzászólás 
szia watt

az a WRTC bit az 1 es de a melette lévőtket se a magas sem az alacsony szinteket nem tudom megváltoztatni és a cp-ket nem tudom módosítani. a vezeték meg kb fél méter azt mag lerövidítem. a nyák meg telejesen gyári szerelés és beültetés de átnézem. az a védést hogy be lehessen rakni az jó lenne nekem. köszi
tényleg képet hogy tudok ide felrakni? elküldeném a képernyőképet.

andrás

pén. ápr. 16, 2004 13:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szép!
Most vettem észre, hogy a WPB_F18_2.0-ás égetőm a fejlécben 1.0-án felejtődött!

Persze ez nem jelent semmit, csak azt, hogy feledékeny vagyok! Ki fogom javítani..

Érdekes, hogy eddig nem szólt senki...
Üdv! watt

pén. ápr. 16, 2004 5:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szia golyo001!

Az hogy a 6L ilyen, még nem lenne olyan nagy baj, mert ez csak a flash memót titkosítja, de mi van a 6H WRTC bitjével!? Ha az 0, akkor levédted a Config bájtokat írás ellen, ami annyit tesz, hogy soha többé nem tudod megváltoztatni a Configot! :cry:

WRTC: Configuration Register Write Protection bit
1 = Configuration registers (300000-3000FFh) not write protected
0 = Configuration registers (300000-3000FFh) write protected

Ezt viszont nem tudom, hogy hogyan sikerült elérned (ha így van), mert az én progimban védve van ez a bit, elvileg nem tudod beállítani a config védelmét (akinek erre lenne szüksége szóljon!).

Azt mindenképpen ajánlanám, hogy nézd át a nyákot és minden feszt mérjél meg menet közben is, hátha valami eltérés van. Szerintem rosszul olvas be valami miatt és akkor rosszul is írhat. Nem árt azért azt a csúszkát nagyobbra venni, annyival nem lassul le! Még valami, a vezetékek a PIC-ig ne legyenek 10cm-nél hoszabbak, és a PGM lábat testeld le írás-olvasáskor.
Üdv! watt

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára .watt pén. ápr. 16, 2004 5:40-kor.

pén. ápr. 16, 2004 5:34
ezüst tag

Hozzászólás 
nézed meg ez itt nem tetszik config 6L úgy van hogy 11000000 és ennek 00001111 kellene lennie mitől lehet ez?
hogy tudok ide képet berakni? elküldeném akkor.[/img][/url]

csüt. ápr. 15, 2004 15:06
ezüst tag

Hozzászólás 
szia watt

köszi de most mármeg olyan gondom van, hogy valait áírtam a confban és nem tudom módosítani a conf állományt és az ID-t sem.
a gépem meg nem olyan gyors 700 as PIII.

köszi

csüt. ápr. 15, 2004 13:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
golyo001!

A PGM (38.láb) lent van testen íráskor? Próbáltad lassítani a komunikáció sebességét a csúszkával? (nagyobb érték beállítása, pl. 2000, ha gyors géped van)
Nem tudok mást hirtelen kitalálni, mert nekem mindig ment a dolog.

Üdv! watt

csüt. ápr. 15, 2004 12:28
arany tag

Hozzászólás Re: NightPic
tellhun írta:
Helló Watt!

, amit egy 8mm-es lemezen árul 13ezer Ft ért. :(

Azt hova kell dugni :?: :o

csüt. ápr. 15, 2004 11:59
ezüst tag

Hozzászólás 
elnézést a hibákért, gyorsan irtam

csüt. ápr. 15, 2004 8:51
ezüst tag

Hozzászólás 
szaisztok lenne egyo lan kérdésem pic 18f452 vel kapcsolatosan. vagy egy olnya kártám amibe ez a pic van benne és mellé van épitve egy hálózati csatoló. és a picet szeretném átirni illetve felfrissíteni a a programmot benne. betudom olvasni és a configjába is tudok módisítani a watt által irt programmal és égetővel. el is menti de mikor törlöm a pic-et és újra beolvasom a flash rész ugyanúgy maradad teli adatokkal. a 452 adatlapjában olbvastam valami FREE bitről hogy át kell állitani és úgy jó lesz ez engedi a törlést. de az égető szoftverben nem találtam olyet. segítséget kérek tőletek.
köszi

András

csüt. ápr. 15, 2004 8:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
Jól hangzik! Gondolom a matematikai műveleteket is lehet benne könnyen használni. Ez biztosan kényelmes(és jó nagy hex-et csinál! :) )
Az a legnagyobb gondja, hogy csak 16F-eket támogat.
Aki teheti már 18F-eket használ, mert nem drágább és sokkal jobb.
E felé haladok én is....
Üdv! watt

csüt. ápr. 01, 2004 12:11
arany tag

Hozzászólás NightPic
Helló Watt!

A NightPic nem ingyenes program, egy úriember csinálta, amit egy 8mm-es lemezen árul 13ezer Ft ért. :(
Idézett a web oldalról:

( Saját fejlesztésű windows-os BASIC szerkesztő és fordító

PIC16F84, PIC16F628 és PIC16F877 típusú mikrokontrollerekhez. )

A magasszintű programozási nyelvek igen széles körben elterjedtek könnyü használatuk miatt.

A programozással ismerkedők igen gyakran valamelyik BASIC, vagy PASCAL klónt választják

első programozási nyelvként. A BASIC nyelv elsajátítása igen könnyű, legyen szó akár DOS, vagy

WINDOWS alatti, akár MIKROKONTROLLERES fejlesztőkörnyezetről.

A mikrokontrolleres BASIC a C64-es magasszintű nyelvével áll a legközelebbi rokonságban.

A PIC áramkörcsalád assembly nyelve nem jelent nehézséget a profi programozók számára, de a

jóérzésű embereket elriaszthatja a PICinyek alkalmazásától.

A most bemutatásra kerülő szerkesztő-fordító páros az alapfunkciók mellett rengeteg plusz

szolgáltatással lepi meg az őt használó fejlesztőmérnököt. Csak a legfontosabbak:

- Parancsszavak és a számok különböző színezése

- Keresés a BASIC kódban

- ASCII kódtáblázat

- Egyszerű átváltás a BINÁRIS-DECIMÁLIS-HEXADECIMÁLIS számrendszerek között

- Beépített számológép

- Hex fájl megtekintése

- Azonnali információk az aktuális basic és hexfájlról

- Gyorsbillentyűk

Üdv
Zsolt

csüt. ápr. 01, 2004 11:39
ezüst tag

Hozzászólás 
Szia Watt!

Igen én vagyok a Neo001, bocsi hogy nem szoltam, nevet valtoztattam _neo-ra.

Olvasom a témát, nemsoká nekiállok megcsinálni a nyákot, amit közzétettél a weben!

Jó munkát továbbra is! :)

hétf. márc. 29, 2004 20:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
arnd!
Az X3.hu nálunk le van tiltva, ezért nem tudtam megnézni, de gondolom valami Basic compiler PIC-hez. Ezeknek egy hátránya, hogy pazarolják a drága memóriát. Kicsi progikhoz biztosan jó hatákonyságú. Ingyenes? (gondolom nem...)

Gombkezelés: "két" lehetőséget írok röviden.

Alap kérdés: megszakításból(így illik), vagy programból(erőből)(így is működik)

A megszakításos módszernél időnként megszakítást generálunk egy számlálóval, majd ezt lekezeljük úgy, hogy megvizsgálja a gombokhoz kapcsolt vezetékek szintjeit.

A mási megszakításos, hogy a gomb(ok)-al a külső interupt vezetéket(álltalába az RB0) is lehúzzuk, amikor bármelyik gombot megnyomjuk. Ez azért jó, mert csak akkor kell a PIC-nek gomb(ok) vezetékeivel foglalkozni, amikor tényleg lenyomjuk. Áramköri elemként diódákat szoktunk alkalmazni több vezeték egyidejű lehúzásához.

A programból történő időnkénti ráfigyelés olyankor jó, amikor a többi dolog mellett van elég idő ezzel foglalkozni. Sok esetben ez a helyzet. Sokszor én is így oldom meg. Első körben ez a javasolt próbamegoldás.
Fogsz egy lábat és bemenetnek konfigolod, felhúzó ellenállást akasztasz rá(10Kohm), majd egy gombot teszel rá a test felé. Ha ezt a gombot megynyomod a bemenet 0 szintű lesz, egyébként 5V. Ezt programból le tudod ellenőrizni.
Ha ez megy, akkor lehet gondolodni, hogy a gomb úgy működjön, hogy csak az elengedéskor generáljon eseményt, de közben minden más működjön tovább!
Várom kérdéseid.
Üdv! watt

hétf. márc. 29, 2004 10:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hi watt!

Köszönöm, köszönöm...
NIGHTPIC: PICbasic
http://x3.hu/freeweb/frameset.x3?user=/winsoft&page=/index.html
Ezt az ilyen alacson képességű (programozásilag) tipusú emberkéknek találták ki, mint én is.
Minden esetre LED villogtatásra már tudom használni minden irányban, de a gomb kezelés nem megy grrr :(
Minden esetre közben azért olvasgatom a Kónya könyvet is (két frontos támadás).

hétf. márc. 29, 2004 9:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
arnd!
Kérdezz MPLAB ügyben, ha tudok segítek(és még van itt sok szaki)! Szerintem nem bonyolult :!:
Mi az a NightPIC? :oops:
Megnézem az editálást mennyire macerás és meglátom.....

neo_! (Te a neo001 vagy? :) )
Örülök, ha hasznodra válik a progi és hogy tetszik! Köszi a dícséretet, jól esik! 8)

Üdv! watt

hétf. márc. 29, 2004 5:31
ezüst tag

Hozzászólás 
Szia Watt!

Megnéztem, meg elolvastam amiket itt műveltetek, és nagyon tetszik a programod! Olvastam a véleményed a PICSTARTER+-szal kapcsolatban, és egyetértek veled. Én feltehetőleg csak egy-két fajta PIC-et fogok használni, amire az OSHON PIC programmer, meg a te égetőd, tökéletesen elég. Mégis beszéltem MONOval egy nyák ügyében, viszont az ára nagyon húzós, egyelőre nem engedhetem meg magamnak ez elkészítését.
A programod jól áttekinthető, és orvosoltad az összes olyan problémát, ami jellemző szinte az összes féle égetőre: pl. változtathatók a config bitek, a memóriákat külön lehet írni, és még sorolhatnám!

Úgyhogy csak igy tovább előre!
NEO

szomb. márc. 27, 2004 11:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hi watt!

Sajan nekem az Mplab kínai (még) :(
De a héten beruháztam egy NightPIC-be meg egy Kónya féle PIC mikrovezérlők alkalmazástechnikájá-ba remélem valamit majd csak sikerül okosodnom.
Minden esetre LEDeket már tudok villogtatni ezerrel :)
Az editálás azért hiányzik nekem mert én csak egy két adatot szoktam átvariálni a hex-ben, meg a config-ot.

pén. márc. 26, 2004 18:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
arnd!
Ha az MPLAB-ban fejlesztesz egy progit, akkor miért kéne editálni a tartalmat az égetőben? Vagy nem az MPLAB-ot használod?
Úgy is lehet elvileg, hogy az MPLAB-ba betöltöd a .MCH mentést, és onnan a dissasemlált progit bemásolod egy új .asm-ba, majd a javítások után(amit már assemlerben lehet elvégezni) lefordítod és ezt betöltöd az égetőbe. Ekkor már jobb környezet adódik mondjuk egy PIC-ből mentett program vizsgálatára, módosítására.

Ha Te más módon használod légyszi világosíts fel, persze, ha publikus! :)
Üdv! watt

pén. márc. 26, 2004 5:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szia watt!

Teljesen jól műxik a progid, eddig semmi hibát nem vettem észre, bár az is igaz, hogy csak 18F452-ővel próbáltam.
Az editálás lehetőség még azért hiányzik... :)
Bár lehet, hogy csak telhetetlen vagyok.

csüt. márc. 25, 2004 21:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szia arnd!
Van valami tapasztalat? Esetleg hiba?

csüt. márc. 25, 2004 7:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
Teszteltem jól működik, majd részletesen is leírom a tapasztalataimat vele, csak most más "projecten" dolgozom..

hétf. márc. 01, 2004 13:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sziasztok!
Azért írhatnátok valamit, hogy működik-e, vagy ilyesmi!
Üdv! watt

hétf. márc. 01, 2004 6:09
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Mit lehet csinalni, ha nem eleg a programemoria?
16F877-et szeretnek hasznalni de nem eleg a 8k.
I2C-s vagy barmilyen mas epromos megoldassal meg nem foglalkoztam tudna valaki segiteni?

pén. feb. 27, 2004 2:36
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 1109 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23  Következő