Szerző |
Üzenet |
Laj_
|
Itt nem a másolásvédelem volt a gáz, hanem a TV videokimenete összekuszálódott a sz.gép videokimenetével,a hangnál detto.Tudom mert nekem is idöbe telt mire rájöttem.
|
pén. szept. 05, 2003 16:48 |
|
|
kispedro
gyémánt tag
|
Tvtool-t felteszed és beixeled rajt a macro off kockát.Rögtön jó lesz.Én is sokat szoptam vele.Olyan, mint a másolásvédett videókazetta.Ez azt szűri ki.
www.tar.hu/kispedro/TVTool5.5.zip
kispedro
|
hétf. szept. 01, 2003 6:20 |
|
|
Fecoshy
|
Köszönet fiúk!
Kihúztam a SCART-ot és átállítottam a vidókártyát PAL-B-re és most már tökéletesen vesz fel!
Tartozok nektek egy (pár) sörrel! ))
A TV-Tool-t még beszerzem, de az mifenét tud?! Már hallottam róla, de nem tudom mire jó az!
|
hétf. szept. 01, 2003 4:37 |
|
|
Laj_
|
Neo001-nek igaza van, én is szívtam már ezzel a jelenséggel.A másik meg még az lehet, ami még szintén gond volt nálam,hogy a video össze van kötve a TV-vel SCART-on és azok összegabajítják egymást.Ha SCART-al össze vannak kötve, próbáld meg, hogy kihúzod a videóból, és úgy veszel fel. 10 mp múlva összedugod őket és megnézed a felvételt.Nekem ez bejött.
|
vas. aug. 31, 2003 12:12 |
|
|
Laj_
|
Neo001-nek igaza van, én is szívtam már ezzel a jelenséggel.A másik meg még az lehet, ami még szintén gond volt nálam,hogy a video össze van kötve a TV-vel SCART-on és azok összegabajítják egymást.Ha SCART-al össze vannak kötve, próbáld meg, hogy kihúzod a videóból, és úgy veszel fel. 10 mp múlva összedugod őket és megnézed a felvételt.Nekem ez bejött.
|
vas. aug. 31, 2003 12:11 |
|
|
CortezMester
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 0 Tartózkodási hely: BudaPest
|
Én meg feltenném a TVtool-t !!! Keress rá tölcsed le, sztem azzal jó lesz, ugyanilyen kártyám van és vígan fel tuttam venni filmet videora !
|
vas. aug. 31, 2003 9:49 |
|
|
_neo
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 64 Tartózkodási hely: Szeged
|
Nehogy ne tudjátok a baját! Szivtam vele én is borzostork! vagyis torkosborz. Tudja a video az NTSC-t? Mert a GF440Mx kimenete alapbol az! Tipikusan fekete a kép a tvn ha nem tudják. Videokártyát állitsd at Pal-g, vagy b-re. Igy elvileg kapásbol meggyogyul. Ha nem sikerul megjavulnia akkor mar nem tudok mit tanacsolni. Jah és még valami. Narha sz** a képe a GF440Mxnek tvn. Nem kell kidobni a kártyát, ennek nincs védelme, az inkább az ATIkra jellemzo.
Na szevasztok.
//EO
|
szomb. aug. 30, 2003 23:55 |
|
|
Fecoshy
|
Eszembe jutott még az, hogy legutóbb egy másik TV-n az összes(3db) AV bemenetén csak fekete-fehér volt a kép. Lehet ez is jelent valamit?
A sima windows hátteret sem tudom felvenni videóra!!! Az is lehet a Macrovision védelem?
Egyébként szerintem gagyi videóm van. Toshiba V83-CZ
Lehet még kapni valami PCI-os és TV-s videókártyát, hogy ne essen szét a rendszerem?
|
szomb. aug. 30, 2003 23:07 |
|
|
MadMag
vas-tag
|
Hello!
Esetleg még a ráolvasás segíthet! )) De félre a tréfát ...
A felvétel azért nem megy, mert a nagy jogvédő háborúban a videókártya készítőket sikerült rábeszélnie a filmgyártóknak, hogy a Videó-kimeneten legyen egy un. MACROVISION kódolás. Aminek az általad leírt jelenség a következménye gyk: TV-n jó kép, videó + behüjül tőle.
Egy-két videókártyánál hallottam, hogy van lehetőség kikapcsolni ezt a zavarást.
Egyébként meg egy gagyi videómagnóval simán fel tudod venni ... csakhát a sztereó hang.
A másik variáció, hogy a felvétel idejére egy régebbi videókártyát teszel a gépedre ...pl egy olyat amilyen volt is benne.
Üdv!
|
szomb. aug. 30, 2003 22:06 |
|
|
akki
gyémánt tag
|
Volt hasonló gondom, egy Gigabyte KT400as (7VA) alaplappal. A PC táp-ház ellenállásra marha érzékeny volt. Állandoan "dörzsölgettem" forgatgattam a tápot a házhoz, de alaplapcsere után a gond is megszünt.
A TV, vagy video hálozati dugó forgatást még próbáld meg, hátha..
üdv
|
szomb. aug. 30, 2003 19:57 |
|
|
Fecoshy
|
Az órajellel mit lehet kezdeni?
Nem sok kábellel. Egyenesen megy a gépből a videóba a kép RCA, a hang pedig álsztereóba megy be egy kábellel a videóba.
Próbáltam csak képet ill. csak hangot felvenni is. Ugyan ez a helyzet. Villogás, vibrálás, akadozó kép és hang...
|
szomb. aug. 30, 2003 18:30 |
|
|
akki
gyémánt tag
|
hogy, és mennyi kábellel csatlakoztatod?
|
szomb. aug. 30, 2003 17:54 |
|
|
stol
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1929 Tartózkodási hely: Há' miko' hol... ;o)
|
Az alaplap v.mejik órajele zavarja...
|
szomb. aug. 30, 2003 17:27 |
|
|
Fecoshy
|
De éppen ez benne a pláne, hogy a videón keresztül menő
jel a TV-n tökéletesen megjelenik! És ha csak simán a TV-
be dugom akkor is szép a kép! A videót zavarja valami,
mert már elvittem a videót is javíttatni, hogy nem vesz
fel és azt mondták annak semmi baja! Szóval nem tudom mi
lehet és nagyon idegesít! Megígértem egy ismerősömnek,
hogy veszek fel rajzfilmeket és már nagyon várják a
gyerekek. Mit tudtok tanácsolni erre?
Nem huszem, hogy csak én vagyok így a dologgal, hogy nem
tudok felvenni!!!
|
szomb. aug. 30, 2003 16:33 |
|
|
CortezMester
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 0 Tartózkodási hely: BudaPest
|
Akkor a TV kimenet sem jó már ? Szal ha TV-re kötöd akkor sincs kép ?
|
szomb. aug. 30, 2003 8:48 |
|
|
Fecoshy
|
Sziasztok!
Már hetek óta kűzdök olyan problémával, hogy nem tudok a számítógépről felvenni videóra semmit, mert csak ugráló (felismerhetetlen) képet rögzít és akadozó (szintén felismerhetetlen) hangot. A mostani config: Win XP, AMD2000+, GeForce MX440. Amíg a másik gépem volt Win98, 300A proci, Riva TNT videókártya addig tudtam felvenni.
Van valami megoldás, mert nagyon fontos lenne, hogy tudjak felvenni számítógépről videóra! Nem tudom mi lehet a baj. Talán túl erős a jel?
Kérlek segítsetek!!!
|
szomb. aug. 30, 2003 6:38 |
|
|