|
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 7 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
ezekbet
|
Sziasztok!
Ha már mindenképpen EPROM, akkor ajánlanám a Willepro-t. Eszméletlen sok tipust ismer. Legutóbb egy elflashelt biost élesztettünk vele. Ezeken túl persze sok EEPROM-ot, jópár procit - PIC, Atmel, stb - ismer. Progi a neten, nyákrajz szintén, de meg is veheted jó áron készreszerelve. Linket adhatok, ha kértek.
Tibi
|
szer. jan. 07, 2004 7:10 |
|
|
Gilszkilabor
gyémánt tag
|
Szia kispedro!
No, hajrá! Kis helyreigazítással kezdeném. A 24Cxx nem EPROM hanem EEPROM. Próbára bármilyen alkalmas méretű fájlt beleégethetsz, nekem anno megfelelt az autoexec.bat is (kéznél volt ugye). Ha PIC programozást is szeretnél, éppen most bukkantam rá egy nagyon jó kis frekvenciamérőre, nézd csak:
http://www.qsl.net/om3cph/counter/lcd/c ... oh6cj.html
Még valami: az asm fájlt persze le kell fordítani és a kapott hex kiterjesztésűt kell a PIC-be égetni. Az LCD modulra is rá kell szánni vagy 1-2 ezer forintot és akkor lehet egy príma kis műszered...
Gilszkilabor
|
szer. jan. 07, 2004 1:40 |
|
|
kispedro
gyémánt tag
|
Hi!
Rászántam magam, hogy megpróbálok én is epromot írni.elolvastam egy csomó dokumentációt és nagyjából értek is mindent.vagyis az tulzás, hogy mindent, de sok dolgot.Holnap veszek nyákot és csinálok egy 24Cxx eprom égetőt.Az 3-4 alkatrész az egész.Nincs mit elbaltáznom.
Az lenne a kérdésem, hogy mit égessek az epromba, amit utána ki is tudnék könnyen próbálni.Először valami egyszerű kellene.Vagy lehet, hogy csinálok egy PIC programzót is holnap.Abba is mi lenne, amit elsőre programozhatnék?Valami egyszerű.Pl. valami led villogtató, vagy futófény, vagy valami ilyesmi.Persze aminek le is lehet tölteni netről a tartalmát.
kispedro
|
szer. jan. 07, 2004 0:55 |
|
|
_Mono_
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 141 Tartózkodási hely: Budapest
|
Mondta, EPROM-ot. Első körben több, mint 3000 oldal közül bogarászhat.
|
kedd jan. 06, 2004 18:51 |
|
|
Gilszkilabor
gyémánt tag
|
Ja, igen Ha Skizofren Fórumtárs kibökné, hogy konkrétan mit is akar égetni, többet lehetne segíteni.
Gilszkilabor
|
kedd jan. 06, 2004 18:24 |
|
|
_Mono_
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 141 Tartózkodási hely: Budapest
|
Persze:
"Keresett kifejezés: "eprom programmer schematic". 1 - 10. találat a 3,020 közül. A keresés 0.06 másodpercet vett igénybe. "
http://www.google.co.hu/search?q=eprom+ ... l=hu&meta=
|
kedd jan. 06, 2004 18:10 |
|
|
Skizofren
|
Szisztok!
Tud valaki rajzot eprom égetőről?
|
kedd jan. 06, 2004 17:59 |
|