Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. nov. 20, 2024 4:49

Hozzászólás a témához  [ 166 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4  Következő
Monitor javítás! 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Emberek!Hiperlámer hacker kérdések következnek!!

Van egy halom ratyi monitorom...ami megy,az mind 15ös maximum,és domború mint a hátsó felem.
Vannak 17esek is,azok mind "javíthatatlanok" hivatalosan.Egy része tuti sorkimenős vagy tápos,a többi kitudja.Egy pár jó KS cső biztos van.

A nagy KÉRDÉS:lehet valamit "kavarni",valamennyire hasonlít egy 17es és egy 15ös KS cső meghajtása,vagy felejtsem el,és szórjam az egészet a konténerbe?

---Nem gyári minőségű még 20évig jó monitor előállítása a cél,ezt leszögezem:) Legyen valami elfogadható élességű kép,elfogadható geometriával,és csao.--

pén. jún. 16, 2006 15:52
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Hozzászólás HIbás monitor
Sziasztok,

Van egy monitorom 17"-os, amin "elhomályosodott" a kép, a menü és a graf.kártya beállításait azt hiszem maradéktalanul végigpróbáltam, de nem javult a helyzet. Műszakilag nem értek hozzá, nem szedtem még szét. Egy másik családi szintén 17"-os darabbal az a helyzet, hogy "besötétedett". Ha vki meg tudná javítani elvinném hozzá,

Akos (Bp.)

pén. jún. 16, 2006 11:04
arany tag

Hozzászólás 
Persze hogy létezik: a régiek csak a 640x480 (31,5kHz) és a 800x600 (35kHz) módot tudták.

csüt. jún. 08, 2006 11:39
vas-tag

Hozzászólás philips
szevasztok

kukáztam egy szines moncsit szépen megy csak 800*600-on kívül nem szeret más felbontást /szétesik a kép/. létezik, hogy csak ennyit tud vagy valami baja van merre keresgéljem?

szer. jún. 07, 2006 12:38
arany tag

Hozzászólás 
OK
Akkor szerintem a tranyó jó.
B-E között azért ir 40 mV-ot mert a multiméterek méréséből adodóan a 100 ohm alati elenállásokat annyinak méri amilyenek a valóságban.

Nézd meg akkor a feszültségek meg vannak e iletva a vezérlőjelet

Üdv

kedd jún. 06, 2006 12:04
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Az értékek:
B-C közt nyitó irányban 450.
B-E közt dióda teszten is 40et ír.
C-E közt nyitó irányban 456.

Elég xar ez a "műszer" de már nem sokáig kell szenvednem vele..

Üdv: Isti_

kedd jún. 06, 2006 11:01
arany tag

Hozzászólás 
Mégegyszer bocs !!
Megnéztem az adatlapot !
Lehet ott 40 ohm !
De nézd meg dioda állásban is
C-E között igy szintén nyitó irányban kb 400-600 mV kellmérni

Üdv

kedd jún. 06, 2006 9:53
arany tag

Hozzászólás 
Bocs :
E-C !!!!! között teljes szakadás(mert szerintem nincs benne dioda)

kedd jún. 06, 2006 9:50
arany tag

Hozzászólás 
Szia !
Ugy van ahogy irták :2sc5250

A multiméter dioda mérésében kell a tranyót nézned:
B-E között kb 600-700 mv nyitó irányban
B-C között teljes szakadás(mert szerintem nincs benne dioda)
Az a 40 ohm nem tudom mi de ha ennyit mérsz akkor az a tranyo kuka.

Üdv !

kedd jún. 06, 2006 9:48
arany tag

Hozzászólás 
Kszi Tab!
Ezexerint van 1 ellenállás a B-E közt ugyh elvileg jó a tranyó, de megvárom a szakvéleményt, addig nem forrasztom vissza :)

kedd jún. 06, 2006 9:38
gyémánt tag

Hozzászólás 
http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... C5250.html

kedd jún. 06, 2006 9:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... C5250.html

kedd jún. 06, 2006 9:11
arany tag

Hozzászólás 
Üdv újra!
Kiszedtem a tranyót, így 40 Ohm van E-B közt. C-E közt ok..Próbáltam rákeresni az adatlapjára, de vmi egész más alkatrészet hoz ki a kereső..Erre csak annyi van írva h "C5250".

kedd jún. 06, 2006 8:36
arany tag

Hozzászólás 
Szia!
Na akkor holnap újra nekikezdek a nyomozgatásnak..+ néztem az oldalad, nagyon jó, sok hasznos infó van rajt! A kutya nagyon király :)
Kiv leszek holnap milyen bakot lövök, ma is eltévedtem a tanyóval.. :)

hétf. jún. 05, 2006 22:46
arany tag

Hozzászólás 
Szia !
Beforrasztva az E B között rővidzárat mérsz ,mert impulzustrafóval van meghajtva. Az a biztos ha kiveszed. C E között pedig egyik irányban 1 diodát kell mérni mert ott a visszdioda.
A B+ fesszt azon a lábon kapja a tekercs amelyiknek a másik lába a C megy . Kikapcsolt állapotban először ellenállásmérővel meg tudod keresni.
Nézd meg az oldalam (fentebb meg van a cím is) ott vannak általános rajzok ,leirások.
Üdv.

hétf. jún. 05, 2006 18:16
arany tag

Hozzászólás 
Szia!
Na ameddig eljutottam..Átforrasztottam a trafó lábait hátha kontaktos, de sajna ez nem jött össze..
Ezután a tranyót néztem meg..Gondolatom szerint egyrészt az a tranyó vezértli a sorkimenőt amelyiknek a kollektora megy a sorkimenő lábához..Igaz úgy mértem h nem forrasztottam ki, de az Emitter-Bázis közt zárlat van..Egy cserét megér a dolog? A screen potit jó lenne megmérni, hátha az is rossz, akkor meg mind1..úgy próbáltam h a G2 &a sorkimenő lábai közt mértem ellenállást, de 1ikre se jelzett..lehet rosszul csináltam. B+ feszt a sok láb közül sajna nem tudom melyiken mérjem, megmérném mindegyiket csak hátha egyikmásik több mint 1000V.
Kapcsolási rajzzal könnyebben menne, de az meg nincs.

ui: tudom h nehéz, ezt meg is értem...Jól elbénáztam azt a fűtést, de a következőnél már biztos nem fogom.. :-)

hétf. jún. 05, 2006 14:01
arany tag

Hozzászólás 
Szia!
Ha a G2-őn semmit nem mérsz akkor az azt jelenti:
1 nem megy a sorkimenő, tehát eltérítésed illetve nagyfesz sincs. Ekkor a sorvégkőrnyékén kell szétnézni. Pl tranyó jó e, B+ feszt megkapja e a sortrafo vezérlést kap e stb...
2 Kontakthiba a trafo lábainál
3 Szakadt a G2 poti (screen) a sortrafon belül (ez esetben kuka)
Mérj és akkor tőbbet tudok segíteni.
(Ezért mondtam ,hogy nagyon nehéz igy segíteni mert ha az elején ez kiderűl, és nem onnan indulunk ,hogy nincs fűtés akkor teljesen más hibával állunk szemben. )

Üdv

hétf. jún. 05, 2006 11:39
arany tag

Hozzászólás 
Kszi a választ! Szval átnéztem mindent amit tudtam a kontraszt&fényerő poti áramkörben, de nem találtam hibás alkatrészet..Bocsi a 37V-ért, a megadott tartományodon belül értettem, tehát -37V. Figyeltem a változást a fényerő poti állításakor, de semmit nem változik, tartja magát. Viszont ami gondolom nem vmi jó..G2-n földhöz képest semmi fesz nincsen..Most megpróbálom azt a kört átnézni.. Kszi mégegyszer!

hétf. jún. 05, 2006 11:30
arany tag

Hozzászólás 
OK Bocs
De a G1-en sima műszerrel mérve a testhez képest a +34 V nem JÓ !!
A -34 V az már jó lehet .
A G2-őt lehet mérni minimultival csak az beterhel de igy kb +250 V körül kell mérni.
A fényerő változtatás emlékeim szerint ennél a monitornál pont a G1 feszültségének változtatásával tőrténik ,tehát ahogy tekered a fényerő potit mérned kell a fessz. változást.
A kontraszt poti áramkőrének a bibije is okoz olyan híbát ,hogy nincs kép
Üdv

hétf. jún. 05, 2006 9:25
arany tag

Hozzászólás 
Nem haraxom meg.. :) De sztem senki nem úgy van vele h egyből tud mindent.. scoppal csak suliba tudok mérni pénteken. G1 37V másik 2nél milyen értékre lehet számítani? műszer 750 váltót 1000v egyent mér, belefér?
A nagyfeszpipa csatlakozásánál nem lehet vmi gond? Igaz h a trafón hallom h működik, de a képernyőn nem érzem, ha odateszem a kezem.
Kszi!

ui: természetesen nem kötelező segíteni, de ha van 2 perc ráérős időd, megköszönöm. Jah, és a fényerő potit 1. alkalommal jól feltekertem.. :)

vas. jún. 04, 2006 9:09
arany tag

Hozzászólás 
Akkor mostmár a katódokon scoppal jelalakot nézni (fehér képnél mind a 3 nak egyformának kell lennie)
G2 (tőbb száz volt vigyázni !!) feszt mérni G1 feszt mérni (- 30 -50 v)
Ezek jók ?
De ne haragudj meg, valszeg nem fogod tudni igy megcsinálni ha már a fütés megállapítása is gondot okozott.
Esetleg a fényerő poti le van csavarva :roll:

szomb. jún. 03, 2006 14:28
arany tag

Hozzászólás 
Hát..le se merem írni.. Rámértem ellenállás mérővel kb 3,5 Ohm...mondom a fesz megvan, nem szakadt, érintkezik is...Izzania kéne.. Szépen elsötétítettem a szobát, mindjárt izzott...... :oops:
Hát ez égő, na mind1 :)
Hát ha fűtés van...nagyfesz van (márha tényleg van, azért inkább le nem mérem) akkor miért nincs még 1 villanás sem a képernyőn?

szomb. jún. 03, 2006 12:29
arany tag

Hozzászólás 
Esetleg ellenállásmérővel meg kéne mérni a fűtést :( és akkor rőgtön látod szakadt e. Nem igazán szokott ezeknek a csőveknek a fűtése elégni . Bár minden lehet. Az már sűrűbben előfordul ,hogy sz...r a képcsőfoglalat v kontakthibás.
Tessék mérni és mérni.
Ja és teljes sőtétben nézd a fűtést. Vagy csak koszos a képcső nyaka vagy.....

pén. jún. 02, 2006 18:24
arany tag

Hozzászólás 
Kszi kem! Megtettem amit mondtál, a főpanelról jön a fűtés, nincs közbeiktatva semmi..Az érték 6,2V..Pedig akárhogy nézem, nem fűt..vszinü akkor a cső a gond?

pén. jún. 02, 2006 11:27
arany tag

Hozzászólás 
"Rohadt nehéz ám lemágnesezőt csinálni....."

Esetleg sorba teszel egy eredeti PTK-t (amit onnal kiveszel ahonnan a tekercset ) és akkor nem ég le a kezedben :D

Kétszer háromszor megcsinálod csak megvárod amig kihűl a PTK és tőkéletes.

Vagy ugyaneztmeg lehet venni kb 13000 is

csüt. jún. 01, 2006 18:56
arany tag

Hozzászólás 
A monitoroknál a fűtés ellentétben a tv-kel egyenfesszel van megoldva amit a kapcsolóűzemű táp állit elő 1 diodával egyenirányitva + 1 kondi pufferel . Itt kb 7 V van amit a képcső nyakán lévő panelen ellenállás után megkőzelítőleg 6,3 V ra állitanak be. Sima multimérővel tudnod kell mérni. De egy csomó monitornál beiktatnak egy kapcssoló tranyót ,hogy készenlétben ne fűtsön a cső .
Nézzz végig a fűtőkőrben visszafelé haladva ,hogy hol nincs meg a fesz.

csüt. jún. 01, 2006 18:51
arany tag

Hozzászólás 
Üdv mindenkinek!

Hoztak nekem egy viszonylag régi monitort, vmi Axion típusú...A probléma az h bekapcsolom & no kép. Ha nem adok neki jelent villog a led a bekapcs gombnál, ha ráadom a jelet folyamatosan világít (sztem ez így jó is)
Nagyfesz van m kikapcsolásnál hallom, fűtés viszont nincs (nem világít a cső).. Előbbre olvastam h vmi másféle műszerrel lehet csak mérni a fűtésfeszt, ez tényleg így van?
Esetleg lehet h rossz a cső? azt hogy tudnám kimérni, ha egyáltalán lehet?
Kszi a válaszokat!

csüt. jún. 01, 2006 16:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kedves nepe és Többiek!

Több oka is lehet, elöregedett a képcső és már fókuszálhatatlan a kép, túl nagy felbontás miatt életlen a kép, vagy a video-kártya ilyen, csak eddig nem volt észrevehető. Általában a gyengébb videokártyák kevésbé éles képet adnak.
A képcső nyakán lévő szerelvény elmozdult, vagy el lett állítva, ez is okozhatja az életlen képet, bár ehhez már a színtisztasági hibák is hozzáadódnak, konvergencia-hibák is lehetnek.
A képfeldolgozó áramkörben van valamilyen alkatrész-hiba.
A lemágnesezés hiánya, vagy hibája is okozhat életlen képet.
Zavarja a monitort a közelében lévő valamilyen elektromos készülék.
Üdv! SMA

hétf. okt. 10, 2005 14:19
arany tag

Hozzászólás MAG MX17S képélesség gondok
Sziasztok

Kaptam egy MAG MX17S tipusu monitort, amin nem tul éles a kép.

Probáltam beállítani a sorkimenőn a fókuszt , de sokkal jobb nemlett.
Az lenne a kérdésem , hogy mi okozhatja még ezt a problémát.

Udv NePe

vas. okt. 09, 2005 22:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
aaa123 írta:
Legeslegelőször lemágnesezés. Utána ha még mindig nem jó, lehet állítgatni.

A lemágnesezés megvolt, a lila foltok eltüntek belőle.

Idézet:
Magától soha nem állítódik el. Minimális mértékben romlik az idők során de, nem annyira , hogy azonnal neki kelljen esni. Általában idióta emberek szokták eltekergetni a legkülönbözőbb okokból. (Ebben semmi személyeskedés nem volt, csak láttam már egy pár szép darabot... :)

Szerintem ez sem magától állítódott el, ugyanis olyan jelek voltak a belsejében, mintha esett volna egyet a monitor. Pl. a függőleges erősítő ic a hűtőlemezével együtt félig ki volt szakadva a nyákból, meg ilyenek.

szer. júl. 20, 2005 7:51
arany tag

Hozzászólás 
Legeslegelőször lemágnesezés. Utána ha még mindig nem jó, lehet állítgatni. Magától soha nem állítódik el. Minimális mértékben romlik az idők során de, nem annyira , hogy azonnal neki kelljen esni. Általában idióta emberek szokták eltekergetni a legkülönbözőbb okokból. (Ebben semmi személyeskedés nem volt, csak láttam már egy pár szép darabot... :)
Mint a zsebrádiónal... Nem szól ? Tekerjünk szét a KF et, hátha megszólal... (Természetesen lehetőleg a kés hegyével, hátha eltörik az összes vasmag.)

kedd júl. 19, 2005 23:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
aaa123 írta:
Konvergencia és színtisztaságmágneseket alapból tekerjük szét , hátha jobb lesz...

Ezt írtam én, erre válaszolok. Tekergetés előtt természetesen összejelöltem őket. A végeredmény jó lett. Te hogy csináltad volna ha pl. egy fekete betűd jobb oldala kék, a bal oldala sárga? Akkor legközelebb majd így csinálom.

kedd júl. 19, 2005 23:02
arany tag

Hozzászólás 
Na megint benéztem ide, megint sikerült lefárasztani a sok okossággal. SDA SCL Minek az... Na jó... Zenert csípjük, véletlenül se cseréljük, a bizti helyett is jobb a csavar, mert az nem megy többet tönkre...
Konvergencia és színtisztaságmágneseket alapból tekerjük szét , hátha jobb lesz...
Fix tápot hiába teszel a lemánesező tekercsre, mert a kikapcsolás pillanatában valamilyen mágnesezettség mindenképpen meg fog maradni, függetlenül attól, hogy AC-t vagy DC-t vezetsz bele. Állandó mágnessel soha ne próbálj demegnetizálni, nem fog sikerülni.

Rohadt nehéz ám lemágnesezőt csinálni... Kiszedsz egy rossz TV-ből egy demag tekercset és egy nyomógombbal rákötöd a 220-ra. Benyomod a gombot, mozgatot a képcső előtt , és elhúzod a képcső elől kb 1-2 m-re, utána ELENGEDED a gombot. Kb 1-2 másodperc alatt feleforrósodik a tekercs, ki is gyulladhat úgyhogy Ésszel és gyorsan !!!!.(max. 1-2sec) Áramfelvétel több Amper. Mágnesesesen érzékeny anyagok Floppy, Kazetta stb. közelében ne csináld !!! Legálább 3 m távolságra csináld az ilyenektől, mert letörölheti a dolgaidat !!! Rakhatsz sorba a cuccal valami párszáz W-os izzót is, akkor tovább bírja, de a legmánesző hatása is jóval kisebb lesz.

kedd júl. 19, 2005 22:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
Charlie61 írta:
Tab120L

Nincs véletlenül egy jó öreg szlovák pillanatforrasztód?
Tökéletes ilyen célra.

Amúgy ilyenem természetes van, mint mindenkinek :D

kedd júl. 19, 2005 20:03
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sikerült megoldani. A képcső nyakán lévő tekergetőkkel szépen sikerült egymásra hozni a színeket, de mire rájöttem melyikel mit állítok :D

kedd júl. 19, 2005 20:02
platina tag

Hozzászólás 
Tab120L

Nincs véletlenül egy jó öreg szlovák pillanatforrasztód?
Tökéletes ilyen célra.

kedd júl. 19, 2005 19:43
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ros-Co. írta:
Valami bazi nagy trafót terhelj meg jól, hogy legyen neki szórt tere, és húzkodd előtte. Vszínűleg segíteni fog. A weller páka trafója általában elég **** ahhoz hogy ide jó legyen :)

Ez nem jó, mert egy jó kis toroidról megy a Wellerem :D

Magától nem áll helyre ha folyamatosan megy?

Esetleg sima mágnessel nem lehet?

kedd júl. 19, 2005 18:39
arany tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Egy TVM AS6S monitorról lenne szó. Az OSD menüben nem tudom állítani a V-Position-t. A kép most fel van csúszva, a teteje kilóg felül, de nem tudom lehozni, az OSD olyan, mintha álítaná, megy a csík, és a számok, de a kép változatlan. Minden más OSD funkció működik. Mi lehet a hiba?

Petya

kedd júl. 19, 2005 18:29
a fórum lelke

Hozzászólás 
Valami bazi nagy trafót terhelj meg jól, hogy legyen neki szórt tere, és húzkodd előtte. Vszínűleg segíteni fog. A weller páka trafója általában elég **** ahhoz hogy ide jó legyen :)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Ros-Co. kedd okt. 11, 2005 13:13-kor.

kedd júl. 19, 2005 18:24
gyémánt tag

Hozzászólás 
Gafly írta:
> Lesz ebből még monitor?

Talan elobb-utobb lemagnesezodik.

Kikapcs, dugo kihuz, var, var, visszadug, remenyked, bekapcsol.
Karomkod, ismetel...

Ok. Próbálkozom :D

És ha kötnék egy fix tápot a lemágnesező tekercsére? :? :oops:

kedd júl. 19, 2005 16:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
> Lesz ebbõl még monitor?

Talan elobb-utobb lemagnesezodik.

Kikapcs, dugo kihuz, var, var, visszadug, remenyked, bekapcsol.
Karomkod, ismetel...

kedd júl. 19, 2005 16:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nah, megvan a probléma. A függőleges erősítő IC-nek ki voltak törve a lábai :) De most meg van egy másik gond az én hibámból.

A monitort egy nagy hangfal tetején javítottam :? :oops:
Mire észre vettem már késő volt :(
Elmágnesezte az egészet. A foltokat nagyjából ki tudtam húzkodni belőle egy mágnessel, de még az a gond, hogy a színek el vannak csúszva egymáshoz képest :( Lesz ebből még monitor?

kedd júl. 19, 2005 16:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ros-Co. írta:
SDR, SCL valószínűleg egy I2C busz. Az úgynevezett EDID információkat lehet kiolvasni a monitorból. Általában egy írásvédett 24C02-es EEPROM lapul a drótok végén. Ha nincs bekötve akkor a PC ismeretlen monitorként teszi be ami elvileg scak a spéci felbontásoknál jelent gondot.

A monitor minimális működéséhez 6 drót kell:
-gnd
-R
-G
-B
-HS
-VS
Ha már ezt bekötöd mennie kell. Ha valami nagyon kakin lett bekötve, előfordul hogy elkattan a bemeneten lévő 5V-os Z-dijóda (már ha van védelem) Kicsíptem, oszt ment rögtön :)

Szóval akkor az a 3 vezeték nem kell nekünk :D Megnyugodtam :

Megvan az eprom is, 93C56.

Megkeresem azt a zenert :DDD

kedd júl. 19, 2005 14:22
a fórum lelke

Hozzászólás 
SDR, SCL valószínűleg egy I2C busz. Az úgynevezett EDID információkat lehet kiolvasni a monitorból. Általában egy írásvédett 24C02-es EEPROM lapul a drótok végén. Ha nincs bekötve akkor a PC ismeretlen monitorként teszi be ami elvileg scak a spéci felbontásoknál jelent gondot.

A monitor minimális működéséhez 6 drót kell:
-gnd
-R
-G
-B
-HS
-VS
Ha már ezt bekötöd mennie kell. Ha valami nagyon kakin lett bekötve, előfordul hogy elkattan a bemeneten lévő 5V-os Z-dijóda (már ha van védelem) Kicsíptem, oszt ment rögtön :)

kedd júl. 19, 2005 13:37
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hali!

Hoztak hozzám egy Proview PV-850DM típusú monitort. A tulaj kábelt cserélt benne, mert állítólag törött volt régi, azóta se kép, se hang. Méregettem az új kábelt, és a bekötésének köze sincs a penelen lévő feliratokhoz :( Gondoltam elvágom és szépen átkötözgetem, de elakadtam :(

A panelen ezek a feliratok vannak:

R-IN
GND
G-IN
GND
B-IN
GND
H.S.
V.S.
GND
S/T
SDR
SCL

Nah, gondom az utolsó 3-al lenne. Ezek mik? Valami féle SPI kommunikásió lenne? Nézegettem VGA csati bekötéseket, de abban nem ilyen jelölések vannak :(

Az SDR az gondolom DATA, az SCL az CLOCK, de mi az S/T?

Segítsetek, ezeket hova kell kötni a csatiban?

http://www.bbdsoft.com/video.html Ez alapján bekötöttem, de ezen nincs S/T. A monitor elindul, de nincs függőleges eltérítés. Megnyekkenhetett a V.S. a rossz bekötéstől?

kedd júl. 19, 2005 13:05
arany tag

Hozzászólás 
Ez csak olyan ideiglenes lusta megoldás volt. Nem akartam menni venni, ez meg van itthon marokszámra...

hétf. júl. 18, 2005 1:19
arany tag

Hozzászólás 
bandiras2 írta:
ha bekapcsolom, akkor nem gyújt, de az elektronika alapszinten éled(standbyled aktív). ha aktív bemenő jellel (monitorkábelről)indítom, akkor jó lesz: lekapom a hátáról a nagyfeszpipát, 3 centire eltartom a helyétől, és úgy indítom, akkor ívethúz, és akkor kell visszadugni rá, miután megtörtént az áthúzás. ekkor gyönyörű képe van az első ALT CTRL DEL ig vagy resetig, amikoris lemegy standbyba, és onnan már nem gyújt vissza. Indításnál akár 6-8 centit átüt, szóval félek tőle, és ezért nem birizgálom. Készültem erősáramú biztosíték kerámiatestéból és 20 centis kerámiarúdból 24 Kv-os kapcsolót építeni a nagyfeszkábelre, de mondták hogy a táp kondihibás lesz, úgyhogy ennek máig nem álltam neki.
Biztos érdekes lenne, de én inkább nyugodt akarok lenni, és nem azért aggódni, hogy vajon mennyire koszos-párás a kerámiakonfekcióinstallátum a moncsiban, azontúl hogy ronda, és nehezen kezelhető lenne.

Rossz olvasni amit írsz , ezt inkább a monitor gányolás topicba kellett volna írni.
Jót fog tenni a monitorba épített elektrosztatikusan érzékeny alkatrészeknek, hogy ötcentis íveket húzatsz tölük 10cm-re.
Ne haragudj, de ha egyáltalán nem értesz valamihez, akkor minek nyúlsz hozzá ?
1 Miért lenne tápkondi hibás a monitor a belegányolt kapcsolódtól?(Inkább a félvezetők életéért kellene aggódnod.)
2 Minek bele kapcsoló ?
3 Miért nem javítod meg a hibáját , ahelyett hogy szétbarmolod ?
4 Minek kell lehúzogatni a nagyfesz csatlakozót ?
A "műszerészedről" is van egy nem túl pozitív véleményem, ha így "szikra próbával" teszteli a dolgokat.
Mindig nagyon szerettem, mikor dilettánsok meg tudták magyarázni valamiről , hogy rossz tervezés , és ők persze okosabbak a mérnököknél és rájöttek, hogy "gyenge a gyárilag beépített alkatrész", plusz hűtést gányolnak rá, ventillátort építenek bele stb, ahelyett, hogy megtalalnák a valóban hibás alkatrészt, ami miatt túlságosan melegszik és tönkremegy a készülék.

vas. júl. 17, 2005 23:21
arany tag

Hozzászólás 
A by299-nél egy csomó jobb és gyorsabb dióda van már . Ehhez ragaszkodni olyan, mint mindenhová a bc182-t, meg bu508-at belegányolni.

vas. júl. 17, 2005 22:55
arany tag

Hozzászólás 
Sebi írta:
intruder

a képcsövek élettartama általában 3-4000 óra.

Ezt valami régebbi Samsung katalógusban olvastad ??? :)
Elég szomurú lenne, ha így lenne. Azért ennél jóval többet bírnak a jobb példányok. 0-24-ben ennyivel még fél évet sem bírna ki, és ennél azért mindegyik többet elmegy. 4000 óra az kb. 24 hét.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára aaa123 hétf. júl. 18, 2005 2:19-kor.

vas. júl. 17, 2005 22:52
arany tag

Hozzászólás 
Ok, köszi. 2*2db BY299 párhuzamban, majd ezek sorban. Ez így bőven jó. Vagyishogy ez jó, de a monitor még nem. UTT Classic, régi is,(bár digitális) nem nagy márka, szal leht nem szenvedek vele, megy alkatrésznek.

Azért köszi.

ui.: csak azért kérdeztem, mert a nyitófeszek így nem egészen u.a.-ok, gyanítottam, hogy lehet, de gondoltam megkérdezem, mert 1200V az 1200V...

vas. júl. 17, 2005 22:13
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 166 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4  Következő