|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 29 hozzászólás ] |
|
Pattogó projektor RCF LS 6200 LD
Szerző |
Üzenet |
CortezMester
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 0 Tartózkodási hely: BudaPest
|
ELFSZER !
Ok, köszi csak számomra nem pont ez jött át az előbbi írásból.
De a másodikat pl már értem ! ;-]
h_johnny !
Nem teszel fel képeket akkor ?
|
pén. márc. 12, 2004 12:11 |
|
|
stol
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1929 Tartózkodási hely: Há' miko' hol... ;o)
|
h_johny!
Sajna erre nincs más mód,hogy kiderítsük a tényleges "csattogás" helyét.
De te üzemközben megsimogathatod a sorkimenőt.... ;o)
|
pén. márc. 12, 2004 9:04 |
|
|
h_johnny
vas-tag
|
ELFSZER!
Tegyük fel, hogy a "pattogó" kivetítőm ott lenne előtted. Hogy próbálnád megkeresni a hibát, hogy indulnál?
Az itteni TV szerelő azt mondta, hogy ő TV-knél csak úgy tudja megállapítani, ha látja szabad szemmel a kisülést. Ezt elég nevetségesnek találom a mai világban. Igaz, nem értek hozzá, nem tudom lehet-e komolyabb módszerekkel.
Meg lehet állapítani az egyes alkatrészek esetleges hibáját műszerrel úgy, hogy azok a helyükön maradnak, vagy ki kell őket forrasztani?
Megpróbálom sűrített levegővel portalanítani, hátha segít...
|
pén. márc. 12, 2004 1:39 |
|
|
ELFSZER
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 120 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Üdv Mesterem!
Arra akartam rávilágítani, ha kicseréled a lyukas
sorkimenőt, az kis tanulópénz ahhoz képest, amit az
"elszabadult" anódfesz rombolásának helyreállítási
költsége jelent. Aki nem hallgatja meg a tapasztaltabb
műszerész tanácsát, az saját zsebén fogja érzékelni az
elektronáramlás eme következményeit, nem az enyémen.
Gúnyolódhatsz tehát!
Ha mégis a sorkimenő (soxorozó) cseréje mellett döntesz,
a duma ellenére segítek azonosítani és ár alatt beszerezni
a cuccot.
ELF
|
csüt. márc. 11, 2004 22:04 |
|
|
CortezMester
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 0 Tartózkodási hely: BudaPest
|
Köszönjük, sokat segítettél, eddig ezt nem is tudtam... !
|
szer. márc. 10, 2004 23:45 |
|
|
ELFSZER
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 120 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Hi!
Minden rosszindulat nélkül!
Ha valaki megvásárol tőlem egy készüléket, az a vevő saját tulajdona
lesz a vételár kifizetése után.
Ha a bolt előtt leönti benzinnel és fölgyújtja, vagy a fél év gar. után 30szor csattogtatja percenként, szabad emberi joga.
A következményeit ő viseli, mint bármely felhasználó, aki azt hiszi,
hogy a technika olyan mint az ember, aki a kis bajból meggyógyulhat!
A tévedés árát nevezik tanulópénznek!
ELF
|
szer. márc. 10, 2004 23:11 |
|
|
CortezMester
|
johnny !
Nem tudsz szép közeli képeket csinálni a projiról ?
Főleg a belsejéről a képcsövek tájékáról !
Nekem el van helyezve, és csak 1 fotózás miatt bonyi leszedni megminden.
|
szer. márc. 10, 2004 8:30 |
|
|
aaa123
arany tag
|
Ha azt akarod, hogy más is tönkre menjen benne , csak nézegesd. Totál semmi jelentösége , hogy 10 percenként, vagy 2 óránként csattan egyet, főleg semmi értelme ebből bárminemű következtetést levonni arra, hogy ha ritkán csattog talán soha nem lesz más baja. Több 10000 grundig végezte processzorhibásan az ócska csattogós zöld sokszorzója miatt, volt ami az első csattanásnál megpusztult, volt amelyik a szerencsének köszönhetően csattogva bár, hosszabb ideig megúszta. Hogy mikor üt át, függ a levegő páratartalmától is. Ragaszd be minél előbb, ha látod hol húz át, kicserélni úgysem fogod. A potikat meg ne tekergesd ész néklül.
|
szer. márc. 10, 2004 3:55 |
|
|
h_johnny
vas-tag
|
Tehetetlennek érzem magam. Nem tudom szervizbe vinni, mert nemtom, h. hova? Balatonon lakom. Ez a kivetítő meg nagy és nehéz. Helybéli TV szerelők nem vállalják.
Megfogadtam a tanácsotokat. De csak máig. Ma újra bekapcsoltam. Egy különbség volt, hogy most teljesen ki volt kapcsolva, nem standby üzemmódban volt. Az első pattanás 3 órával a bekapcs. után volt. Majd 2 órát még néztem, nem volt több pattanás. Most megpróbálom mindig csak 1 film erejéig használni. **** ügy, mi?
A TV-szerelő, ahol voltam, mutatott egy kilukadt sorkimenőt. Ezt egyszerű lehet beragasztani, hiszen csak 1 lyuk. Nem?
|
szer. márc. 10, 2004 1:57 |
|
|
CortezMester
|
Ok, köszi az infót !
|
pén. feb. 27, 2004 22:13 |
|
|
Anubys
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 274 Tartózkodási hely: Söröskorsó mellett(esténként)
|
Kb. 28 az lehet 30 is. Egyébként televizióban is előfodul 30-32kV.
A kilukadás ellen lehet az ELF által javasolt módszerrel védekezni, de csak azokat a tipusokat érdemes összekenni, amik szeretnek is kilukadni. Nem tudom, ez a tipus szokott-e kilukadni, vagy ez csak egyedi eset, esetleg más módon szabadul ki valahol valami nagyfesz.
Én már próbáltam az emlitett módon megelőzni a hibát, de nálam nem segitett, persze ez semmit nem jelent.
A trafócsere az mindig bejött, főleg az eredetinél megbizhatóbb tipusra.
Sajnos pl. tvnél úgy van, hogy az utángyártott trafók sokszor megbizhatóbbak, mint a gyár által szereltek.
|
pén. feb. 27, 2004 22:12 |
|
|
stol
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1929 Tartózkodási hely: Há' miko' hol... ;o)
|
Cortez!
Ha kiveszed a sorkimenőt, és erős fénynél közelről nézed, fel fogod fedezni az apró hajszálrepedéseket...........
Nekünk is volt a kúltúrházunkban egy ilyesmiféle projektor pontosan evvel a problémával, igaz 95 környékén....
Akkor 50ezer környékén javították!
Vigyázni kell meég a külső fizikai behatásokkal is, mert ezek a csövek gyakran zárlatosodank!
Tisztíttatni csak szervizben tisztíttassátok, mert a szakszerűtlen tisztítás konvergenciahibát okoz, mert a lencse elmozdul, amikor tisztítod.....
|
pén. feb. 27, 2004 22:07 |
|
|
stol
gyémánt tag
|
Anubys!
A CRT-s projektorokban min. 30KV-os gyorsítófesz van, de nem ritka a 35-40KV sem!
A másik probléma, hogy a csövek fényporrétege nagyon gyorsan öregszik, a 100x-os fényerő miatt...
|
pén. feb. 27, 2004 21:56 |
|
|
CortezMester
|
Nekem még nem pattogott egyáltalán, tudok valamit csinálni, hogy konzerváljam az állapotot, de nem átmeneti megoldásra gondolok, hanem vmi stabilabbra. Majd vmikor szétkapom, a cuccot és átnézegetem, bár nekem első ránézésre igen igényes, jó állapotú berendezés érzetét keltette...
|
pén. feb. 27, 2004 21:55 |
|
|
ELFSZER
arany tag
|
Ha már szigetelhatnákod van, vedd le a hátlapot, és a sorkimenő
vasát 1MOhmmal tedd le testre, úgy hogy menet (hurok) ne jöjjön létre.
Előtte a nagyfeszcsöcs és a vas közötti levegőt acetát bázisú
szilikonkaucsukkal szigeteld le.
A pattogás (nem csattanás) általában a trafó vasa és valamelyik
testpotenciálú alkatrészoldali átkötés közötti "kis" ívkisülés
eredménye. Ezért rakták ki Németországban.
Igazi megoldás: L.O.T. csé.
Anubys! Az emil megtalált?
ELF
|
pén. feb. 27, 2004 21:37 |
|
|
Anubys
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 274 Tartózkodási hely: Söröskorsó mellett(esténként)
|
A sérült szigetelésű trafón semmiféle potitekergetés nem segithet, az anódfesz. az mindig ugyanannyi, mindegy mennyi fényerővel, vagy kontraszttal nézed.
A problémát a sorkimenő műanyag házának, és a benne lévő műgyantának a szétrepedése okozza, a nagyfesz igy érintkezik a külső levegővel, és az első megfelelő potenciálú dologra átüt.
Ezt a kb. 28kV-os feszt. pedig nem mindig szivlelik a gyengeáramú részek.
A problémát a gyenge minőségű műanyagok okozták. Régi tévékben simán birták a sorkimenők 20 évig is, pedig akkor még nem volt ilyen fejlett a műanyagipar. Csakhát akkor hosszú ideig nem vennénk újat.
A Pana projectorokról csak annyit tudok, van ismerősöm, aki ezekkel foglalkozott, és sajnos a Pana volt az, ami a leghamarabb csöves lett.
Egyéb Japán tipusok (Toshiba, Hitachi, Mitsubishi, Pioneer) tartósabbak.
|
pén. feb. 27, 2004 21:18 |
|
|
CortezMester
|
Még hogy olcsó..... )
Még jó hogy én nem használom, így nekem nem pattog... )
Vmi poti-állítgatással lehet mérsékelni a dolgot vajon ?
Pl az intenzitás szabályzó poti stb.
h_johnny !
Amúgy milyen felbontásban használtad és hány Hz-en ?
Fotózd le a belsejét és tedd ki a netre ! Hátha vki tud vmit segíteni.
|
pén. feb. 27, 2004 18:41 |
|
|
Anubys
arany tag
|
De tényleg, haza fog vágni valamit, ha sokat nézed.
Erre ne sajnáld a pénzt, legalább nézesd meg egy szakemberrel, hol csattog, hátha szerencséd van, és tényleg javitható.
A ragasztás kisesélyes, hosszú távon ritkán jön be.
A sorkimenő pedig valóban nem lehet olcsó. Én tudok valakit, neki lehet, hogy van sorkimenő hozzá. Küldj egy e-mailt , ha megvan biztosan a hiba, a sorkimenő számával (ne a projector tipussszámával !). Talán ott esetleg van emberi áron. És tényleg nézesd meg hozzáértővel, egy hibamegállapitás, meg a kiszállási dij nem lehet több pár ezer forintnál.
Sajnos itt is érvényes lehet az aranyszabály : Olcsó húsnak...
|
pén. feb. 27, 2004 9:06 |
|
|
stol
gyémánt tag
|
EEEEEEEMMMMMMMMMMMMBBBBBBBBEEEEEEERRRRRRRRRR!!!!
A projektornak csattog a sorkimenője, vagy a soxorozója!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ne használd, mert elkúrhat sok mindent benne!!!!!
Azért volt olyan olcsó, mert beragasztották a sorkimenőt, és úgy adták el gyorsan, amíg működik!
Jól átba**tak!
A sorkimenő ára a sillagos ég!
Vidd szervizbe, ott megpróbálhatják beragasztani!
|
pén. feb. 27, 2004 8:53 |
|
|
h_johnny
vas-tag
|
Sziasztok!
A kivetítővel tökéletesen meg lennék elégedve (képminőség szerintem nagyon jó, ennyiért tuti nincs jobb) ha ez a k***a pattogás megszűnne.
Most is be van kapcsolv, ezt az írást is azon nézem. Imádom. De egyre sűrűbben pattan. Sőt minden 5. (kb.) pattanás után a kép szélein elmásznak a színek, amit úgy lehet csak helyrehozni, ha megint megnyomom a bemenetválasztó gombot. Ultragáz!!!
Hogy tudnám felhívni valaki olyan figyelmét a problémára, aki ért a CRT-s projektorokhoz???
Mondjuk csináljak egy "CRT projektor szakértők ide!!!" topicot?
Csináltam pár képet a szobámról mozi közben, hova töltsem?
h_johnny
|
pén. feb. 27, 2004 1:33 |
|
|
CortezMester
|
Nem, CRT-s !
|
szer. feb. 25, 2004 21:01 |
|
|
stol
gyémánt tag
|
H johnny!
LCD-s a projektor?
|
szer. feb. 25, 2004 20:24 |
|
|
Maniacc
|
Sziasztok!
Én is ilyen projit néztem ki. Ti, mint tapasztalt rokák tudnátok mondani valamit a projirol. Mármint közelebbit, mert ez a pattogás megijesztett. megéri?
CortezMester te irtálvalamit már róla olvatam de nem találom. tudnátok segiteni több infot összeszedni róla(képek tapasztalatok).
|
szer. feb. 25, 2004 20:14 |
|
|
stol
gyémánt tag
|
Kivéve, ha nem LCD-s projektor, és ragasztva van a sorkimenője.....
|
szer. feb. 25, 2004 10:51 |
|
|
CortezMester
|
Jajj bocsánat, a másikba írtam, de akkor inkább ide is folytatom...
Kicsit megijesztettél ezzel, nekem még semmi ilyemi bajom nem volt vele, igaz én nem használom ilyen sűrűn...
A kép amúgy teljesen eltűnik vagy csak valamelyik összetevője ? (RGB)
És milyen felbontásban használod ? És hány Hz-el ?
Nekem is tetszik különben, nálam egy kis hiba van a képben, amit már írtam is,
mégpedig, hogy a kék összetevő néha túllóg a többin, nemtom miért... Neked ilyesmi bajaid nincsenek ?
Amúgy milyen a képe nállad ? Élesség, színek jók ? Hova szerelted amúgy, milyen pózban ?
Szerintem is nagyon jó vétel volt, hacsak nem fog tönkremenni hamarosan, akkor úszott ez a kis pénz....
Bár biztos meg lehet javítani, csakhát gondolom nem mindenapi TV-s elektronika van benne...
Lehet hogy csak vmi kis baja van (pl elko elöregedés stb, mert elég sokat álltak sztem raktáron).
|
kedd feb. 24, 2004 21:51 |
|
|
h_johnny
vas-tag
|
Ha kifújom belőle a port (nem teljesen, csak úgy nagyjából), akkor tovább bírja pattogás nélkül.
Talán a por?
|
kedd feb. 24, 2004 20:12 |
|
|
h_johnny
vas-tag
|
Ha kifújom belőle a port (nem teljesen, csak úgy nagyjából), akkor tovább bírja pattogás nélkül.
Talán a por?
|
kedd feb. 24, 2004 20:08 |
|
|
kispedro
gyémánt tag
|
Talán, táp probléma?Abból jöhet a pattogó hang.
kispedro
|
kedd feb. 24, 2004 19:20 |
|
|
h_johnny
vas-tag
|
Sziasztok!
Pár hónapja vettem egy RCF LS 6200 LD projektort. Eddig szuperul működött, tökéletesen meg voltam elégedve vele. Sajnos az utóbbi időben egyre gyakrabban tapasztalom, hogy működés közben hangos pattanás hallatszik belőle, közben egy pillanatra a kép is eltűnik.
Vajon ez mitől lehet?
Köszi a segítséget!!! h_johnny
Szeva Cortez! Remélem, rátaláltál a topicra. És ha már itt vagy, megoszthatnánk a tapasztalatokat erről a kivetítőről. Mit szólsz? Én már rengeteget használtam, volt, hogy fél napig egyfolytában ment. Mióta megvan, csak ezzel használom a számítógépet.
folyton más kivetítőkhöz hasonlíthatom. A Media Marktban szoktam nézelődni, meg hasonló helyeken. az ottani 6-7százezres projektorok nem győztek meg. szerintem a miénk jobb náluk. Szerinted tényleg 220 ezret ér??? Egy 4 millás Barcot azért kipróbálnék, mit tud!
|
kedd feb. 24, 2004 19:08 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 29 hozzászólás ] |
|