Szerző |
Üzenet |
vasti
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1104 Tartózkodási hely: Zalaegerszeg
|
MotoHacker írta: A fórum üzemeltetője ennél ezerszer egyszerűbb módosításokat sem hajlandó megoldani, Jaaa, ezt nem tudtam: én csak a szakmai topicokat olvasgatom ;-) MotoHacker írta: Egyébként ezt a funkciót is támogatja a PHPbb alapból.
Igen, ezért is csodálkozok az "alapvető" beállítások / házirend hiányán: én is üzemeltetek egy-két szervert, amin van phpBB.
Üdv!
|
csüt. dec. 20, 2007 11:31 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11973 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
MotoHacker írta: vasti: A fórum üzemeltetője ennél ezerszer egyszerűbb módosításokat sem hajlandó megoldani,sőt a moderatúra hatáskörében manuálisan törölgetni sem akarják a "döglött" topicokat. Pedig nyilvánvalóan valami efféle karbantartás lenne a megoldás,és akkor nem volna probléma az egész kérdéskör,nem lenne belőle vita-sértődés,stb. Az már csak a hab volna a tortán,s szinte idilli állapot,ha vas tag-nak,vagy legalább 50hozzászólásig nem lehetne topicot nyitni. Egyébként ezt a funkciót is támogatja a PHPbb alapból.
Erről már az Info-ban már sokat siránkoztam(tunk). Hiába. Ez van. A szolgáltatás ingyenes, ajándék lónak ne nézd a fogát.
Az üzemeltető talajdonos bármikor megteheti, hogy odamegy, és kihúzza dugót. És akkor (sajnos) semmi sincs.
De azért jó lenne, ha meghallanák, amiket írunk.
|
szer. dec. 19, 2007 17:24 |
|
|
MotoHacker
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. jan. 28, 2005 20:39 Hozzászólások: 3683 Tartózkodási hely: Bp
|
vasti:
A fórum üzemeltetője ennél ezerszer egyszerűbb módosításokat sem hajlandó megoldani,sőt a moderatúra hatáskörében manuálisan törölgetni sem akarják a "döglött" topicokat.
Pedig nyilvánvalóan valami efféle karbantartás lenne a megoldás,és akkor nem volna probléma az egész kérdéskör,nem lenne belőle vita-sértődés,stb.
Az már csak a hab volna a tortán,s szinte idilli állapot,ha vas tag-nak,vagy legalább 50hozzászólásig nem lehetne topicot nyitni.
Egyébként ezt a funkciót is támogatja a PHPbb alapból.
|
szer. dec. 19, 2007 17:18 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11973 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
T68m írta: ...ja, egyetértek!...
|
szer. dec. 19, 2007 16:27 |
|
|
vasti
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1104 Tartózkodási hely: Zalaegerszeg
|
Szerintem meg mehetne a természetes kiválasztódás itt is ;-))
Nyisson aki akar új topicot: ha érdekes, fennmarad úgyis. Azokat meg szerintem simán lehetne törölni automatikusan, amikben mondjuk (hasraütés) negyed / fél éve nem volt hozzászólás, és pl. 15 hozzászólásnál kevesebbet tartalmaznak... Erre a statisztikák alapján lehetne valami jó limitet beállítani.
Üdv!
|
szer. dec. 19, 2007 15:03 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Laci_L írta: Emberek! Béke van! Kédezni persze hogy szabad (arra van a Fórum). De körülnézni is szabad.
ja, egyetértek!
Kár leordítani az új tagok fejét, mert az új tagok már csak ilyenek. Nem tudnak arról, hogy X témában már született egy topic Y évvel ezelött. A probléma korrekt megoldása a topicnyitás korlátozása lenne, de ez (állítólag) nem megvalósítható.
|
szer. dec. 19, 2007 0:46 |
|
|
Charlie61
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 834 Tartózkodási hely: "Acélváros"
|
Mint amikor a vak forgatja a feje körül a vakvezető kutyáját?
(Bocs, ez egy régi vicc poénja volt.)
Csak ez jutott hirtelen eszembe a körülnézésről.
|
kedd dec. 18, 2007 23:01 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
Emberek! Béke van!
Kédezni persze hogy szabad (arra van a Fórum). De körülnézni is szabad.
|
kedd dec. 18, 2007 21:22 |
|
|
MotoHacker
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. jan. 28, 2005 20:39 Hozzászólások: 3683 Tartózkodási hely: Bp
|
Szerintem az elégedetlen kollegák nem értik a fórum lényegét,és azt,hogyan működik hatékonyan
Az a példa,hogy baráti duma folyik,és aki bármit kérdez azt legyalázzák nemtudom miféle elfajzás,itt ez nagyon nem jellemző
Aki értelmesen,a helyén érdeklődik,annak bármire,akár kicsit OFF-ra is reagálnak a törzstagok,erre számtalan példa van.
Az ok nélküli új topic nyitás amire mérges az ember,s szerintem joggal,mert ez egy önmagát erősítő folyamat.
Ha van 700000 db 5hsz-es egyedi problémát "taglaló" topic,már senki nem találja hova is írhatná amire épp kérdezni szeretne,tehát a helyzet egyre rosszabb és rosszabb,végén kidurran és elviselhetetlenül lassú lesz a fórummotor...
Vagyis muszáj lesz a régi témákat válogatás nélkül likvidálni,akármilyen értelmes dolgok is voltak bennük.
Úgysem lehet megtalálni a hihetetlen hegynyi,fél oldal után elfelejtett "hova kössem a lámpát,segíccsetek lécci" c. topic közt.
|
kedd dec. 18, 2007 20:42 |
|
|
sse
arany tag
|
vasti írta: Ez egy olyan fórum lett az utóbbi időben, ahol csak félve szabad kérdezni, új topicot nyitni pedig főben járó bűn... Lassan lesz egy "Itt kérdezz meg mindent" topic, és aki nem oda ír, annak leharapják a fejét. Nem baj ám, vannak pl. más fórumokon olyan topicok is, ahol lassan már csak a jóbarátok beszélgetnek egymás telefon helyett, és ha valaki véletlenül kérdez valamit, akkor az le van alázva egy kicsit.... 3-4 éve még teljesen más volt egy ilyen szakmai fórumon a hangulat, de annak sajnos már vége Üdv!
Ezt én is észrevettem és nekem sem tetszik.
|
kedd dec. 18, 2007 18:53 |
|
|
Charlie61
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 834 Tartózkodási hely: "Acélváros"
|
6Matt
Ide is beírhattad volna, csak a keresőt kellett volna használni:
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php? ... pontiz%E1r
De hogy segíteni is próbáljak, elküldöm a Service Manualt a Golf-hoz. Remélem hasznát veszed.
|
hétf. dec. 17, 2007 20:46 |
|
|
vasti
gyémánt tag
|
Ez egy olyan fórum lett az utóbbi időben, ahol csak félve szabad kérdezni, új topicot nyitni pedig főben járó bűn... Lassan lesz egy "Itt kérdezz meg mindent" topic, és aki nem oda ír, annak leharapják a fejét.
Nem baj ám, vannak pl. más fórumokon olyan topicok is, ahol lassan már csak a jóbarátok beszélgetnek egymás telefon helyett, és ha valaki véletlenül kérdez valamit, akkor az le van alázva egy kicsit....
3-4 éve még teljesen más volt egy ilyen szakmai fórumon a hangulat, de annak sajnos már vége :-(
Üdv!
|
hétf. dec. 17, 2007 17:49 |
|
|
6Matt
vas-tag
|
Szia!
Nem akartam gondot okozni, csak pont itt találtam riasztóval kapcsolatos témát, abban segítettek az itt lévők az illetőnek, gondoltam nekem is sikerülhet. Egyébiránt pedig a riasztót teljesen jól sikerült bekötni. Végül pedig nem tudom mivel érdemeltem ki ezt a stílust. Azt hiszem teljesen udvariasan kértem, kérdeztem valamit, nem gondolom, hogy bárkit is bántottam a beírásommal, valamint azt hiszem talán témába is vágtam. Mivel is sértettem én meg a szabályzatot jobban, mint a Riaszto HELP! c. topic?
Tisztelettel:
Hatolkai Máté
mate [kukac] avalonclub [pont] hu
|
szer. dec. 12, 2007 16:24 |
|
|
MotoHacker
gyémánt tag
|
1. Mielőtt beírogatsz egy fórumba,nem ártana elolvasni a használatával kapcsolatos szabályokat,mielőtt elfogadod azokat!
2.Egy autós fórumon bizonyára több segítésget tudnak adni,mint egy informatikai-elektrós fórumon.
3.Ha már magad beleturkálsz a kocsidba,nem ártana megvásárolni hozzá a szakirodalmat.
4.Ha fogalmad nincs mit hova kössél,esetleg jobb volna szakemberre bízni,mielőtt a tűzoltóknak kell locsolni azt a füstölgő szenes roncsot,ami a kocsidból lesz pár másodperc alatt.
|
szer. dec. 12, 2007 16:16 |
|
|
6Matt
vas-tag
|
Központizár HELP!
Sziasztok!
Abban segítsetek nekem légyszíves, ha valaki ért hozzá, hogy vettem egy Rhino riasztót, de a központizár vezérlésétnem tudom, hogy hova kössem. Egy VW Golf III-asom van és még nem akadtm rá a kp.-i zár vezérlőjére.
Köszönettel:
Máté
|
szer. dec. 12, 2007 14:59 |
|
|