Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. jan. 08, 2025 6:32

Hozzászólás a témához  [ 394 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Következő
Oszcilloszkóp vásárlás 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
Hazánkban hol érdemes szétnézni használt szkóp ügyben?
Kellene valami normálisabb (fiatalabb) kapcsolóüzemű dolgok mérésére...
Szóval 100Mhz körüli érdekel, a kettős időalap előny, ne legyen embertelen nehéz, és lehetőleg fekvő kialakítású legyen...
Esetleg szóba jöhet digitális (pc) szkóp is.
Eddig amit találtam:
DSO2150 40eft körüli áron 75MS/s /csatorna, 60MHz analóg sávszéleséggel. Kicsit soványnak tűnik.
Másik egy KIKUSUI COS-5100TM 100Mhz kettős időalappal, mérőfejjel 70eft...

Ezeknek milyen az ár/érték arányuk?
Kapcsolóüzemre mennyire használható egy ilyen pc szkóp?

vas. márc. 23, 2008 11:38
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
duke írta:
Az 1.1 -es usbnel meg talan gyorsabb lehet,egy parhuzamos port,de a 2.0- usb meg a legrosszabb korulmenyek kozott is tobbszorosen gyorsabb a parhuzamos port 1-1.5 MB-os sebesegnel.

+ nem beszélve arról, hogy a mai számítógépekről (laptop) eltűnnek(tek) a soros és párhuzamos portok...

szomb. márc. 15, 2008 16:48
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
SMA írta:
Kedves duke és Többiek!

Miért baj, hogy párhuzamos porton megy, elvileg az sokkal gyorsabb, mint bármi más?!
Ha USB-lenne, szerintem azzal a mai gépeknél több probléma merülhet fel, pláne ha más is USB-porton működik, mert egymást lassítja a sok USB eszköz, ezt tapasztaltam.

Üdv! SMA

Az 1.1 -es usbnel meg talan gyorsabb lehet,egy parhuzamos port,de a 2.0- usb meg a legrosszabb korulmenyek kozott is tobbszorosen gyorsabb a parhuzamos port 1-1.5 MB-os sebesegnel.

szomb. márc. 15, 2008 16:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kedves duke és Többiek!

Miért baj, hogy párhuzamos porton megy, elvileg az sokkal gyorsabb, mint bármi más?!
Ha USB-lenne, szerintem azzal a mai gépeknél több probléma merülhet fel, pláne ha más is USB-porton működik, mert egymást lassítja a sok USB eszköz, ezt tapasztaltam.

Üdv! SMA

szomb. márc. 15, 2008 11:41
arany tag

Hozzászólás 
SMA írta:
Kedves duke és Többiek!

Én az ADC 212-50 tipust néztem ki, otthonra bőven elég lenne.
A gyorsaság a PC-belsőn is múlik, nem csak a mérőadapteren!

Egyelőre spórolok, de nem vetettem el a vásárlást.

Üdv! SMA

Igen ezt is neztem es tenyleg talan ez lenne a legjobb 12 bites 25 mhz-es,de elsore nem tetszett,hogy parhuzamos portos,persze lehet,hogy ezzel nem kene foglakoznom.

pén. márc. 14, 2008 21:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kedves duke és Többiek!

Én az ADC 212-50 tipust néztem ki, otthonra bőven elég lenne.
A gyorsaság a PC-belsőn is múlik, nem csak a mérőadapteren!

Egyelőre spórolok, de nem vetettem el a vásárlást.

Üdv! SMA

csüt. márc. 13, 2008 16:12
arany tag

Hozzászólás 
SMA írta:
Kedves duke és Többiek!

"Mellesleg" megméri pontosan a jelamplitúdót, a jelfrekvenicát is kiírja, tehát helyettesíthet alkalmanként több más műszert, vagy bonyolult műszeres-mérési összeállítást.
Az FFT-analizátor üzemmódban pedig lehet vizsgálni például egy erősítő zajszintjét, torzítását, frekvencia-átvitelét, fázismenetét, meg sok egyebet.

( Nagyon vágyom már egy ilyenre, mert sokkal könnyebbé teszi egy-egy mérés dokumentálását. )

Üdv! SMA

SMA irtad,hogy akarnal venni egy ilyen picotech szkopot.Te melyiket nezted ki,illetve melyiket ajanlanad ? En most a Pico 3224 -et nezegetem.Bar ez csak 20 MS-t tud,viszont van olyan uzemmodja "Fast streaming mode" amikor a mert adatokat nem a sajat memoriajaba tarolja,hanem ha jol ertetem meg akkor egy az egyben kuld mindent a gepnek.Es ez pont az amit mar az elejen is kifogasoltam a pc-s szkopoknal.
"Fast streaming mode is an advanced streaming mode that can transfer data at speeds of a million samples per second or more, depending on the computer's performance. This makes it suitable for high-speed data acquisition, allowing you to capture very long data sets limited only by the computer's memory."
Szoval most ez tetszik bar a 20 megat egy kicsit lassunak talalom,viszont a gyorsabbak meg csak 8 bitesek.

hétf. márc. 10, 2008 22:45
a fórum lelke

Hozzászólás 
Sajnos ezt rosszul tudod.

http://en.wikipedia.org/wiki/Decibel

pén. feb. 29, 2008 16:27
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
Mindegy. Nem vitázom. Vannak publikációk, ahol a P a teljesítményviszony és a V a feszültségviszony után áll. Ettől még 100 szoros telejesítményviszony (nyilván ugyanott, és ugyanolyan feltételekkel) 40dB feszültségviszony.

pén. feb. 29, 2008 15:30
a fórum lelke

Hozzászólás 
A teljesítmény és feszültség dB viszonyszámok konstans impedancia mellett számszerűleg megegyeznek. Ezért nem szokták általában külön megadni, hogy feszültségre vagy teljesítményre vonatkozik, mert direkt úgy határozták meg a definíciót, hogy megegyezzenek (konstans impedancián).

(A 40 dBV az nem viszonyszám, hanem egy konkrét feszültségszint, 100 V.)

pén. feb. 29, 2008 15:19
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
SPafi írta:
...Kb. 80 dB...

Lehet, hgy rosszul értelmezem, de 100 szoros teljesítmény viszony 20dBP, ami 40dBV.
100-40=60

pén. feb. 29, 2008 14:56
a fórum lelke

Hozzászólás 
Idézet:
És 1W-on mekkora a jel/zaj viszony, a -100dB-és végfoknál, ami nyilván a maximális jelszintű teljesítményhez van viszonyítva?!

Kb. 80 dB. Sőt végülis 100 mV/Div-ben is lehet mérni, szóval OK, jel/viszony mérésére végfok esetén valószínűleg jó. Torzításmérésre viszont nagyon korlátozottan.

Csak az a kár, hogy ez a 12 bites szkóp viszont túl lassú kapcsoló üzemű erősítőkhöz. Kell venni mellé még egy 3206-ot is. :-)

pén. feb. 29, 2008 14:36
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
SMA írta:
...És 1W-on mekkora a jel/zaj viszony, a -100dB-és végfoknál, ami nyilván a maximális jelszintű teljesítményhez van viszonyítva?!...

Szvsz kb 60dB. :shock:

pén. feb. 29, 2008 14:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kedves SPafi és Többiek!

Másról beszélünk, mindketten, de nem baj.
Inkább nézd meg, vagy töltsd le a Picotech demo-t és próbáld ki.
Amit leírnak róla, az helytálló és Én próbáltam élőben is, nagyon jó azért a pénzért, amibe kerül.
Persze hasonlíthatjuk a Tektronix valamelyik 200MHz-es digiszkópjához is, de az tényleg drága.

És 1W-on mekkora a jel/zaj viszony, a -100dB-és végfoknál, ami nyilván a maximális jelszintű teljesítményhez van viszonyítva?!

Üdv! SMA

pén. feb. 29, 2008 13:55
a fórum lelke

Hozzászólás 
12 bit már elég lenne torzításméréshez, ha az effektív 12 bit lenne. Csakhogy a gyors A/D-k linearitása nagyon ritkán ilyen jó.

Pl. egy 24 $-os IC:
http://focus.ti.com/docs/prod/folders/p ... 61b23.html

Még ennek is csak 70 dB a jel/(zaj+torzítás) aránya.

Egy jó végfok zaja -100 dB körüli, és a torzítása is lemehet -100 dB-ig.

pén. feb. 29, 2008 13:42
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kedves duke és Többiek!

Az újabb USB-portok elég gyorsak, számszerűen nem tudom, de az a 12Bites felbontású jel nem biztos, hogy többet igényel egy hálókártya ( 10/100M ) sebességénél.

SPafi!
A 12Bites felbontás már jó gyakorlati érték ahhoz, hogy zajt, vagy torzítást értékelhetően lássunk kijelezve, ráadásul ez olyan mérés, amit analóg szkóppal nem tudunk végrehajtani.
Legalább 80dB tartományt átfog az FFT-módban a 12Bites szkóp, amivel már lehet zajt, torzítást mérni. ( -40dB az 1%, -60dB az 0,1% és -80dB pedig, 0,01%-os torzításnak felel meg a névleges jelszinthez viszonyítva. )

Üdv! SMA

pén. feb. 29, 2008 10:28
a fórum lelke

Hozzászólás 
Idézet:
Az FFT-analizátor üzemmódban pedig lehet vizsgálni például egy erősítő zajszintjét, torzítását, frekvencia-átvitelét, fázismenetét, meg sok egyebet.

Elvileg ez igaz, de gyakorlatilag a zajszintjét nehezen méri le, mert több nagyságrenddel zajosabb egy jó erősítőnél, és a torzítással is vannak nehézségei.

Idézet:
Minden mintavételezéskor felülír, ha nincs változás, akkor nem, tehát elég gyors a jelfeldolgozás a hétköznapi mérésekhez.

Periodikus jelnél nincs gond, ott tényleg elég gyors tud lenni, de ha nem periodikus, akkor gáz van!

pén. feb. 29, 2008 7:20
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
SMA írta:
Kedves duke és Többiek!

Bőven elég az a 128k-feletti memória, mert ezek a DSO-készülékek DRT-módban ( Digital-Real-Time ) valós-idejű módban működnek, vagyis begyűjti az adatot és azonnal kijelzi, küldi a gépnek.
Minden mintavételezéskor felülír, ha nincs változás, akkor nem, tehát elég gyors a jelfeldolgozás a hétköznapi mérésekhez.
Ha tanulmányozod a leírását a Pico-nak, akkor ott sok minden kiderül, hogy célszerű beállítani, méréstartományok, időalap, triggerelés, stb, - hogy tényleg jól kihasználhassuk a készülék tudását, képességeit.

Gondolom hogy ossz egeszeben jol hasznalhatok,folleg ha mar ismeri az ember a lehetosegeket,de a DRT modot ugy erted,hogy minden samplet kepes tovabbitani a gep fele ? Mert pont az volt problemam hogy 100Ms-nal ez lehetetlennek tunik,mert egyszeruen tul sok az usb-nek.Az persze igaz,hogy az altalam nezett 12 bites pico 3224 20 MS-t tud ami lehet,hogy mar bele fer az usb savszelesegebe.

csüt. feb. 28, 2008 23:43
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kedves duke és Többiek!

Bőven elég az a 128k-feletti memória, mert ezek a DSO-készülékek DRT-módban ( Digital-Real-Time ) valós-idejű módban működnek, vagyis begyűjti az adatot és azonnal kijelzi, küldi a gépnek.
Ha tanulmányozod a leírását a Pico-nak, akkor ott sok minden kiderül, hogy célszerű beállítani, méréstartományok, időalap, triggerelés, stb, - hogy tényleg jól kihasználhassuk a készülék tudását, képességeit.
Sok esetben jobban használható, mint egy normál szkóp, mert esetleg az Auto-Set beállításban mindent a jelhez állít és csak le kell olvasni, hogy mi, merre és mennyi.
"Mellesleg" megméri pontosan a jelamplitúdót, a jelfrekvenicát is kiírja, tehát helyettesíthet alkalmanként több más műszert, vagy bonyolult műszeres-mérési összeállítást.

( Nagyon vágyom már egy ilyenre, mert sokkal könnyebbé teszi egy-egy mérés dokumentálását. )

Üdv! SMA

csüt. feb. 28, 2008 13:44
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ja, feltéve ha a vizsgálni kívánt esemény nem sokkal (32 kS) a trigger előtt vagy után történik.

szer. feb. 27, 2008 20:25
Profil Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Idézet:
A digitális szkóp azt az időpillanatot esetleg kihagyja,amiben az esemény van,ha viszont egyszer "elkapod",akkor alaposan megvizsgálhatod.

Erre jó a pretrigger. Folyamatosan megy a mintavételezés, és a trigger után csak fele memóriányi adatot ír fellül. Szerintem minden digit szkópnál alap, de lehet hogy a kínaiak kihagyják :)

Kép

szer. feb. 27, 2008 20:04
arany tag

Hozzászólás 
MotoHacker írta:
A normál szkópon sem tudsz leolvasni többet,csak egy képernyőnyit.Hiába van nagyon nagy frekinél lassúra állítva a vízszintes eltérítés,akkor meg összefolyik minden egy sűrű fényfoltba és kiértékelhetetlen.
A digitális szkóp azt az időpillanatot esetleg kihagyja,amiben az esemény van,ha viszont egyszer "elkapod",akkor alaposan megvizsgálhatod.
Az analóg felrajzolja ugyan,de nem is látod,ha az esemény ritka,csak valami apró maszat a jel felett.
Illetve,ha az extrém esemény a triggerhez képest véndorol,akkor ráadásul egy teljesen leolvashatatlan fátyollal borított jeled van.

Eddig nem sokat tudtam dso-ok,most mar kezdek megbaratkozni a dologgal,es ha ezek igy mukodnek,hat akkor ez van,ezt kell szeretni. :)

szer. feb. 27, 2008 17:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
A normál szkópon sem tudsz leolvasni többet,csak egy képernyőnyit.Hiába van nagyon nagy frekinél lassúra állítva a vízszintes eltérítés,akkor meg összefolyik minden egy sűrű fényfoltba és kiértékelhetetlen.
Az analóg felrajzolja ugyan,de nem is látod,ha az esemény ritka,csak valami apró maszat a jel felett.
Illetve,ha az extrém esemény a triggerhez képest véndorol,akkor ráadásul egy teljesen leolvashatatlan fátyollal borított jeled van.

kedd feb. 26, 2008 22:46
arany tag

Hozzászólás 
SPafi írta:
Idézet:
Ez igy most nem nagyon tetszik.

Nekem sem. :-)

Jobb PC szkópok memóriája jópár MB (mondjuk az valószínűleg inkább 200000 Ft körül van), de egy gagyiban is szerintem 64k-nál sokkal több lehet, így valamivel kevésbé kritikus a dolog.

Hat peldaul az altalam nezett usb 2090-esben van 64 k,de meg a 180-200 ezer korulii picotechben is csak 256-512 k memoria van.

kedd feb. 26, 2008 19:26
a fórum lelke

Hozzászólás 
Idézet:
Ez igy most nem nagyon tetszik.

Nekem sem. :-)

Jobb PC szkópok memóriája jópár MB (mondjuk az valószínűleg inkább 200000 Ft körül van), de egy gagyiban is szerintem 64k-nál sokkal több lehet, így valamivel kevésbé kritikus a dolog. Ennek is utána kell nézni vásárláskor! Másrészt pedig kis "eltérítési" sebességre állítva - gondolom - kisebb sebességgel mintavételez, így hosszabb folyamatot is meg lehet figyelni, csak persze fokozott aliasing mellett.

hétf. feb. 25, 2008 19:58
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
"Úgy, hogy csak egy-egy időszeletet mintavételez, eltárolja, aztán szép lassan átküldi."

Ez igy most nem nagyon tetszik. :) Ha jol ertem hiaba mer 100 milliot masodpercenkent, ezt nem kuldi el a gepnek,hanem csak egy reszet amennyi a szkop memoriajaba belefer,az pedig igen keves szokott lenni.64 128 kbyte Mondjuk 64 kbyte memoriba 65 ezer meres fer bele,ami csak 0.0006 masodperc folyamatos merest jelent 100Ms/s sebeseg eseten. Tehat meg 0.2 masodperces jelet sem tud folyamatosan merni csak megszakitasokkal kihagyasokkal.Ha jol ertem.

"Azt, hogy ez soros, vagy párhuzamos buszon keresztül megy a gépbe az másodlagos kérdés, a gép jelcsomagokat kap, amit azonnal feldolgoz és kijelez"
Na igen de ha at sem tudja kuldeni mert nincs eleg savszeleseg akkor hogy tudja kijelezni.Persze eros tomoritessel lehet attudja kuldeni mind 100 millio merest.

hétf. feb. 25, 2008 18:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kedves duke és Többiek!

Némi adalék a DSO-ügyhöz:
A nagysebességű jelfeldolgozáshoz magának a számítógépnek is kellően gyorsnak, nagy teljesítményűnek kell lennie.
Az a 100MS/sec sebesség igen nagy, másodpercenként 100-millió minta. Azt, hogy ez soros, vagy párhuzamos buszon keresztül megy a gépbe az másodlagos kérdés, a gép jelcsomagokat kap, amit azonnal feldolgoz és kijelez, ha elég gyors hozzá, a mérőszoftverrel együtt.
Egyébként az a célszerű az ilyen mérőcucc esetén, hogy semmilyen más program még háttérben sem futhat, így gyors a mérés és kijelzés, ha mást is futtatunk, akkor bizony lassú lesz és hibák is előfordulhatnak.

Töltsd le a Picotech-oldaláról a demo verziót és látni fogod, mi tud az a készülék és milyen vele dolgozni. Minden funkció kipróbálható, kijelezhető, változtatható, csak nem menthető a demo verzióban.
Én is innen próbálkoztam és ha majd összejön az ára ilyesmit fogok venni.

Üdv! SMA

hétf. feb. 25, 2008 13:35
a fórum lelke

Hozzászólás 
Úgy, hogy csak egy-egy időszeletet mintavételez, eltárolja, aztán szép lassan átküldi.

vas. feb. 24, 2008 13:46
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Az jutott eszembe,hogy tudja az adatokat atkuldeni a gepnek egy ilyen 100Ms/s sebesegu pc-s szkop ?
8 bites felbontas esten ez 800 Mbit az usb 2 meg max 480 Mbit,es az is csak elmeletileg.Es akkor vannak ennel sokkal gyorsabb szkopok is.Hogy mukodhet ez ?

vas. feb. 24, 2008 11:26
arany tag

Hozzászólás 
Koszonom a reszletes elemzeseket,mostmar van nemi elkepzelesem a dologrol.Altalanos amator hobbi celokra akarnam hasznalni.Most ugy gondolom hogy,fontos lenne az adatok tarolasa,utolagos elemzese,ertelmezese,ezert is gondolokodtam mindjart pc-s szkopba.De a dso 2090-es felbontasa kevesnek tunik.Ha jol ertem a bemeno feszultseget 256 -os felbontasban tudja merni.Csak viszonyitas keppen,egy hagyomanyos analog szkopnak mennyi lehet a felbontasa,ha egyaltalan meghatarozhato ez igy ? Neztem a 12 bites pico szkopokat,de azok mar lehet hogy tul dragak nekem . :(

" Gyenge felbontás. Pl. ez a 100 MS/s (MegaSample/sec, millió minta másodpercenként) 10 ns-nál kisebb időket és 0,5 %-nál kisebb jeleket nem képes megjeleníteni, a 25 MHz-es jelet csupán 4 pontból rakja össze. Ez néha túl kevés, analóg méréseknél nagyon csúnya a megjelenítés. "

Tehat hiaba irnak a leirasban 40 Mhz-es savszeleseget a 100 millio meres masodpercenkent az realisan kb egy 10-20 mhz-es analog szkop felbontasanak felel meg.Persze a legtobb dologra pont eleg.

szomb. feb. 23, 2008 18:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kedves duke és Többiek!

Amit SPafi barátunk leírt, tökéletesen helytálló.
Másik dolog, amire gondolni kell a használhatósága a DSO-nak.
Egy Notebook, vagy Lap-Top géppel összkötve univerzális a felhasználás, mert függetleníthetjük a mérést a hálózattól, különböző helyszíneken mérhetünk, akkumulátorról használva a cuccot. Ez nagy előny, meg a kis méretük!
A felbontás viszont kérdéses, hogy általánosságban mire akarod használni a műszert.
Ha szép, kiértékelhető és pontos mérés szükséges, akkor inkább 12Bites felbontással rendelkező DSO-t kell venni. Például, a Picotech ADC212-50-es tipusa, vagy ennek USB-csatlakozós megfelelője. Ezek már igen szépen felrajzolják a mérendő jelet és pontosak a mérés szempontjából, valamint kellően gyorsak is, de még nem annyira, mint egy jobb analóg szkóp. A jelfeldogozás más, e-miatt a DSO kicsit mindig lassabbnak tűnik.
A kezelésüket meg kell szokni, némiképp lassúbbak, illetve számukra nem feldolgozható jel esetén hibás ábrát mutatnak, mit ezt SPafi is írta, aliasing-effektus.
Egy DSO nagy előnye a mért adatok menthetősége, nyomtathatósága, ami helyszíni mérés esetén felbecsülhetetlen érték lehet, mert azonnal lehet dokumentálni a hibát, vagy a jó eredményt!

Üdv! SMA

szomb. feb. 23, 2008 14:09
a fórum lelke

Hozzászólás 
Eléggé más egy digitális szkóp, mint egy analóg. Jobb is, rosszabb is.

Amiben jobb:
- Eltárolja a jelet, így egyetlen rövid kis impulzust, vagy akár hosszabb jelfolyamot bármeddig megfigyelhetsz, tetszés szerinti szakaszára zoomolva.
- "Pretrigger". A triggerfeltétel előtti jelalak is megfigyelhető. Ez fontos, mindenképp ellenőrizd, hogy van-e az adott típusban ilyen funkció!
- Spektrumanalízis.
- Kurzorok, feszültségmérő, egyéb beépített adatfeldolgozó funkciók (pl. energiaszámítás, esetleg torzításmérés). Már ha vannak. Általában vannak.
- Sokféle triggerfeltétel lehetséges, akár 3 kölönböző esemény tetszőleges logikai/sorrendi kapcsolatára is be lehet állítani némelyiket.
- Közvetlen adatkonverzió PC-re.
- Stb... típusfüggően.

Amiben rosszabb:

- Gyenge felbontás. Pl. ez a 100 MS/s (MegaSample/sec, millió minta másodpercenként) 10 ns-nál kisebb időket és 0,5 %-nál kisebb jeleket nem képes megjeleníteni, a 25 MHz-es jelet csupán 4 pontból rakja össze. Ez néha túl kevés, analóg méréseknél nagyon csúnya a megjelenítés.
- Nem képes bizonyos információkat megjeleníteni. Pl. míg analóg szkópon egy négyszögjel felfutási ideje az él fényerejéből jól megsaccolható, addig a digitális csak egyféle vonalvastagságot ismer, elmossa a finom információkat. (Kivéve a 2 milla fölötti LeCroy szkópokat.)
- Aliasing. A túl nagy frekvenciájú jeleket (pl. erősítő gerjedése, rádió zavar, PWM vivőfreki, stb...) lekeveri az alapsávba, téves megjelenítést okozva.
- Jitter. Általában csak a saját belső órajelével hajlandó mintavételezni, így pl. egy nagy frekis négyszögjel szélességét hol ennyinek, hol annyinak veszi. Normális asztali digitális szkópnál azért ezt ki szokták küszöbölni, de az újonnan 500000 Ft körül kezdődik.

szomb. feb. 23, 2008 12:22
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Szkopot akarnek venni.Elso neki futasra ezt neztem ki.
DSO 2090 pc-s usb-s oszciloszkop
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=VkZaU1ZrMVZNVVZVV0doUVZrWkdOUT09&pid=VkZod1JrMUZOVVZYVkZKUFVrWnJPUT09
Nincs tul sok tapasztalotom semilyen szkoppal sem,de ugy gondolom ezek a pc-s szkopok rendelkeznek a legjobb arteljesitmeny viszonnyal.Nem kifejezeten errol a tipusrol kerdeznek,hanem altalaban jok a pc-s szkopok? Pont ugy es azt tudjak mint a hagyomanyos analog szkopok,vagy van esetleg valamilyen hatranyuk ? Szoval milyenek,illetve orulnek ha tudnatok ajanlani mas tipust olcsobbat nagyobb tudasut.

szomb. feb. 23, 2008 11:47
vas-tag

Hozzászólás eladó szkóp
Sziasztok!

Szeretném eladni EO-213-as típusú szkópomat. Ára: 30000,-

szer. feb. 13, 2008 20:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
Béláim az Úrban!
Hameg HM1007-es szkóp szervizdoksiját keresem. Hátha... :wink:

pén. jan. 25, 2008 10:28
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok !

Eladnám EMG1555-ös 2x100 MHz-es kétfürészes szkópomat.
Kiváló műszaki és esztétikai állapotban van.
Iá.: 35000 Ft

Üdv.

csüt. jan. 10, 2008 20:24
ezüst tag

Hozzászólás 
Üdv Topiktársak!

Jómagam a 10 MHz-s Philips szkópom tönkrement mérőfejét innen pótoltam:

http://www.profitech.hu/upload/kiskearlista.xls

Ajánlom figyelmetekbe!

Gyuri

szer. jan. 09, 2008 19:53
vas-tag

Hozzászólás 
mint írtam a készülék a TV Miniscope névre hallgat.
a "skála" amit írtam arra vonatkozik ami általában a szkópok elején megtalálható.

szer. jan. 09, 2008 17:30
vas-tag

Hozzászólás 
Helló hobbistahibbant

Ehez a szkóphoz egy kiválló mérőzsinor van gyári új csomagolásában mely tartalmazza a mérőzsinort krokodil csipeszt szükitőt és egy rugós érintkezőt.
De ha gondolod vegyél fel msn-re
cimem: gyulaur20@freemail.hu

szer. jan. 09, 2008 15:28
a fórum lelke

Hozzászólás 
TV-Miniscope

Sajnos, csak a hozzászólás témájába írta be, így nem valami feltűnő.

szer. jan. 09, 2008 15:04
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kedves hobbistahibbant és Többiek!

Milyen szkópja?

Milyen oszcilloszkóphoz kell a mérővezeték?
Csinálni nem érdemes, csak ha nagyon jó minőségű kábel van hozzá és megfelelő mérőfejet is tudsz készíteni, - de ezt kétlem - házilag jó mérőfejet nem lehet csinálni, ami megfelel egy gyárinak.
Több szaküzlet is árul oszcilloszkóp mérőkábeleket, nem olcsók és még tudni kell, hogy milyen határfrekvenciáig kell működnie megfelelően.

Milyen skálára gondolsz?
Egyáltalán, milyen szkópról van szó?
Tisztázzuk.

Üdv! SMA

szer. jan. 09, 2008 13:49
vas-tag

Hozzászólás TV-Miniscope
Sziasztok!

mint láttam egy-két fórumozónak van ilyen szkópja.
lenne néhány kérdésem:

hogy/hol tuok mérővezetéket szerezni hozzá?
ha kénytelen leszek bnc-t rakni rá akkor milyen mérővezetéket vegyek?
tudja-e esetleg valaki a műszaki paramétereit?
tud-e esetleg valaki egy (esetlegesen magyar) használatit esetleg szervízkönyvet.
Tudok e valahogyan ráeszközölni egy mérőskálát,vagy inkább felejtsem el?

a válaszokat előre is köszönöm! (akkor is ha melegebb éghajlatra küldtök,mert úgyis fázok:(:D)

szer. jan. 09, 2008 13:01
vas-tag

Hozzászólás Helló
Van egy szkópom amit sürgösen el szeretnék adni.
KEnwood cs-4135 A tipusú 1 darab mérőzsinorral.
ára 55 ezer forint lenne.

szer. nov. 28, 2007 14:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
.....

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Transztyuszeres csüt. dec. 16, 2010 14:53-kor.

hétf. nov. 19, 2007 9:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szivem szerint aztmondanám,vedd a másodikat,és ne a commed-es gagyit.
Csak lehet,hogy a 100megás mérőfejet nem tudod majd tökéletesen belőni a szkópodhoz..

vas. nov. 18, 2007 18:29
vas-tag

Hozzászólás 
Uraim!
Van egy EO 174a 10Mhz szkópom melyik mérőfejet vegyem meg hozzá?
http://www.vatera.hu/oszcilloszkop_merofej_41185136.html
http://www.vatera.hu/oszcilloszkop_merofej_42470450.html

vas. nov. 18, 2007 18:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sok szerencsét hozzá..
A függőleges végfoknak a sévszélességig,de inkább azon túl kell óriási felfutási sebességű többszáz voltos jelalakhű (!) feszültséget előállítania..
Ha van a szkópnak "ultrakritikus" része a bemenőerősítőn és osztón kívül,akkor ez az.

kedd szept. 04, 2007 14:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
Lehet hogy ezzel is erdemes lenne elpepecselni...

http://www.vatera.hu/kenwood_cs_2110_10 ... 77727.html

kedd szept. 04, 2007 13:50
arany tag

Hozzászólás 
Köszönöm az érdeklődést , a szkópok Új gazdára találtak :)

szomb. aug. 11, 2007 11:09
arany tag

Hozzászólás 
Szia !
Igen pont az amelyik a képen van.
2 csatornának van feszültségosztója a másik 2 csatornának csak egy átkapcsolója van . De mind a 4 csatornáról tud szinkronizálni , mind a 4 csatornán tud mérni. Tehát végül is akkor igy 4 csatornás.
Másutt vagy 4 csatornásnak vagy 2+2 csatornásnak írják. (ebay-on).

csüt. aug. 09, 2007 11:35
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 394 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Következő