Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. nov. 08, 2024 20:13

Hozzászólás a témához  [ 6770 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 136  Következő
PIC kérdések 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
watt írta:
Idézet:
Tehát általánosságban a maga nemében hézagpotló, de én konkrétan az f18-assal akarok csak foglalkozni.

Az F18-ak nem térnek el olyan mértékben, hogy ne lenne érdemes a 16F-ekkel foglalkozni! A különbségeket az adott PIC adatlapjából könnyedén ki lehet olvasni!

ez jó. Fogalma sincs, hogy mit akar, de ahhoz az f18-as kell! :lol: Biztos én vagyok a kezdő, nem nekem elsőre jó volt a 10f200-as is. Igaz, hogy az csak 150Ft-os IC, míg a 18f452 egy ropi körül van, de tudni kell spórolni!

Igaza van potyónak: ott az adatlap (http://ww1.microchip.com/downloads/en/D ... 39564c.pdf), abban minden benne van. Nulla információ alapján mi nem találhatjuk ki, hogy a kedves hozzászólónak mi is kell belőle! :twisted:

csüt. nov. 20, 2008 19:10
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Idézet:
Tehát általánosságban a maga nemében hézagpotló, de én konkrétan az f18-assal akarok csak foglalkozni.

Az F18-ak nem térnek el olyan mértékben, hogy ne lenne érdemes a 16F-ekkel foglalkozni! A különbségeket az adott PIC adatlapjából könnyedén ki lehet olvasni!

csüt. nov. 20, 2008 18:38
Profil Privát üzenet küldése Honlap
vas-tag

Hozzászólás 

Kedves SZABI!
Köszönöm a linket, nagyon részletes és kimerítő tartalom.
Tudod, ha doktorálni szeretnék e témából, minden bizonnyal aranyat érne az az igényes munka, amire felhívtad a figyelmem.
Annak, aki tudja hogy mit keressen és hol minden bizonnyal ragyogó lehetőség, de amint a szerző írja:
Idézet:
Jelen kiadványban a 14 bites utasításhosszúságú PIC16xxx, PIC12x6xx és PIC14000 mikrovezérlőkkel foglalkozunk részletesen.

csüt. nov. 20, 2008 18:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na jó, de tényleg mit szeretnél építeni? Mert ha nem tudjuk, akkor a kedv se jön meg. Mi is sokmindent építünk egyszerre, ezért csak akkor gondolkodnánk el a dolgon, ha érdekelne a terv. A segítség is sokrétű lehet, többek között az, hogy segítünk megtanulni a PIC programozását. Persze gondolom mit gondolsz erről, ha soha nem csináltál ilyet, de egy-két év alatt meg lehet tanulni, ha tényleg sok az időd. Relékből is lehet digitális logikai hálózatokat létrehozni, és ha úgy vesszük a PIC-et is fel lehetne építeni, egy kis túlzással! Kiváncsi vagyok mit gondolsz erről!?

csüt. nov. 20, 2008 18:04
vas-tag

Hozzászólás 
Idézet:
tulajdonképp mit is akarsz építeni???

Az egzakt válasz elég hosszú lenne, ezért csak röviden.
Ajándékba kaptam egy PIC18F452-es procival szerelt mikrokontrollert.
Persze nem véletlenül...aktív koromban hydro-pneumatikus célszerszámokat, célgépeket terveztem, gyártottam. Annak rendje-módja szerint relével, végálláskapcsolókkal, néhány apró integráltáramkörös kiegészítővel az akkori időknek megfelelően
De ahogy változnak idők és fejlődik a technika - aki kicsit is affinitással bír e tárgykörben - szeretne fejlődni, megtudni dolgokat az újdonságokról, én sem vagyok kivétel ez alól. Szoktam volt mondani: " hogy ne hüjén haljak meg".
Így történt egyszer, hogy egy barátomnak végzett munkáért nem kértem semmit ellenszolgáltatásként és Ő meglepett ezzel az áramkörrel (amit valamikor én felmagasztaltam egy beszélgetés kapcsán)
A stori ennyi, tehát nem több mint hobby, érdeklődés. Rengeteg elektro-mechanikus alkatrészem van és igen jól felszerelt műhelyem. És rengeteg szabadidőm, amit nem lustálkodással akarok eltölteni.
Bármennyire is polihisztornak tartom magam, azért az tény, hogy annyifelé egy ember nem tud megfeleni feladatoknak, hogy abban valóban sikeres legyen. Én a mechanikai részben és annak fent említett vezérléstechnikájában érzem magam otthon, de a programírás már egy más történet. Ezért keresek valakit, aki esetleg ebben járatos és talán én más témában szerzett tapasztalatommal tudom viszonozni az ő munkáját, segítségét.

csüt. nov. 20, 2008 17:49
a fórum lelke

Hozzászólás Re: PIC18f452 ASM
orca17 írta:
Sajnos programírásban nem vagyok járatos, de szeretném címben jelölt PIC18f452-es mikrokontrolleremet "munkára fogni".
ASM pr nyelven írt programra lenne szükségem.
Szívesen felvenném olyan emberrel a kapcsolatot, aki jártas ilyen területen.
Esetleg olyan infót is megkösszönnék, ahol a kezdõ - alap - szintaxisok megtalálhatóak és tanulhatnók belõle. A kontroller képe

tulajdonképp mit is akarsz építeni???

csüt. nov. 20, 2008 14:14
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
potyo írta:
Órajel, órajelforrás, konfigurációs bitek?

Ezt amúgy miben írod?

ja, igen, elfelejtettem:

Idézet:
; configuration word for 16f688
; 0 = Fail-Safe Clock Monitor is disabled
; 0 = Internal External Switchover mode is disabled
; 11 = BOR enabled
; 1 = Data memory code protection is disabled
; 1 = Program memory code protection is disabled
; 0 = MCLR pin function is digital input, MCLR internally tied to VDD
; 0 = PWRT enabled
; 0 = WDT disabled
; 100 = INTOSCIO oscillator: I/O function on RA4/OSC2/CLKOUT pin, I/O function on RA5/OSC1/CLKIN
__config b'001111000100'

hogy érted, hogy miben írom????

csüt. nov. 20, 2008 14:10
Profil Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Ezt ismered?
http://www.freeweb.hu/t-t/elokep/pic/felhkk.htm

csüt. nov. 20, 2008 13:25
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Hozzászólás 
Köszönöm a gyors válaszod
Idézet:
Ha fizetsz érte, akkor talán.

Nos 58 éves rokkantnyugdíjas vagyok(50%) ami havi nettó 26eFt.
Nem hinném, hogy a hitvesem repesne az örömtől...de ez egy másik topic témája talán.
Minden esetre köszönöm a felvilágosítást, talán megpróbálom más fórumokon.

csüt. nov. 20, 2008 11:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
Minden információ megtalálható a kontroller adatlapjában. Ami azon kívül szükséges, az meg megtalálható vagy itt ebben a témában közvetlenül, vagy belinkelve. Tehát ha tanulni akarsz, akkor olvasd el ezt a témát az elejétől a végéig.

Hogy valaki írjon neked kész programot, arra viszont ne számíts. Ha fizetsz érte, akkor talán.

csüt. nov. 20, 2008 10:47
vas-tag

Hozzászólás PIC18f452 ASM
Sajnos programírásban nem vagyok járatos, de szeretném címben jelölt PIC18f452-es mikrokontrolleremet "munkára fogni".
ASM pr nyelven írt programra lenne szükségem.
Szívesen felvenném olyan emberrel a kapcsolatot, aki jártas ilyen területen.
Esetleg olyan infót is megkösszönnék, ahol a kezdő - alap - szintaxisok megtalálhatóak és tanulhatnók belőle. A kontroller képe

csüt. nov. 20, 2008 10:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
Órajel, órajelforrás, konfigurációs bitek?

Ezt amúgy miben írod?

csüt. nov. 20, 2008 10:07
a fórum lelke

Hozzászólás 
16f688-on, sorosan akarok adatokat fogadni, de valamiért mindig (f)rém errorosan jönnek az adatok,

init rész
Idézet:
bcf baudctl_reg, Brg16
movlw 0
movwf spbrgh_reg
movlw .207
movwf spbrg_reg
bsf rcsta_reg, SerialEnable
bsf rcsta_reg, ReceiverEnable

ez most 300 baudos, de ugyanez van 9600-an is.

és a progi eleje
Idézet:
loop btfss pir1_reg, ReceiveChar
goto loop
;
btfss rcsta_reg, FrameError
goto AdatOk
movfw rcreg_reg
goto loop
AdatOk movfw rcreg_reg

valakinek van ötlete, hogy miért van mindig frame error?

csüt. nov. 20, 2008 9:41
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Igen, mert ha megnézed az adatlapot, akkor abban nincs ilyen utasítás. A fordító szolgáltatása, azaz egy gyári makró. Én nem szeretem használni, mert nagyon könnyen fel lehet cserélni a movwf-el, és néhány ezer sorban megtalálni egy ilyen cserét, nem valami leányálom! :)
Egyébként ennyi erővel egy csomó egyedi utasítást is lehet gyártani, de én ezt sem tartom szerencsésnek.

csüt. nov. 20, 2008 6:26
a fórum lelke

Hozzászólás 
érdekesség: a movf-t sosem szerettem a plusz paraméter (1 vagy W) miatt. Na, a tudatalatti ódzkodásban movfw-t írtam be, ami logikus. Simán lefordult, csak utólag vettem észre, hogy valami furcsa a progiban. Hát ez. És movf ,W-nek fordul!

csüt. nov. 20, 2008 1:27
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
A varázsszó Flux! Teljesen tökéletesen lehet gurítani a cint, ahogy írtad.

szer. nov. 19, 2008 11:44
platina tag

Hozzászólás 
Eddig én egyszerűen ugyanazzal az ónnal és pákável forrasztottam mint a többi alkatrészt. Egy kis óngömböt szép lassan végiggurítottam a lábakon. Megdöntöttem a panelt és kb. 5sec/oldal tempóval húztam a pákável az óngömböt. Profi lötstopos nyák esetén nem maradt meg az ón a lábak között. Ránézésre sokan nem akarták elhinni, hogy kézzel van beforrasztva az IC. Most viszont komplikáltabb a helyzet. Lemaradt a lötstop. (átterveztem az egyik libraryt és ezt elqurtam). Amúgy minden tutti, szépek, jók a nyákok, csak pont ott nincs lötstop, ahol a legjobban kellene, így most valami advanced forrasztási technikát kell nézni.

Na mind1, nem offolok tovább, megtaláltam a HE-n a szaktopicot.

szer. nov. 19, 2008 10:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én csak fluxszal forrasztottam eddig TQFP-t. Nekem nem tetszik ha "túlmelegítem" a tokot. Meg van adva, hogy hány foknak, hány másodperc ideig lehet kitenni. Egy hőlégfúvóval szerintem ezt nem nagyon lehet korrekten teljesíteni. Én maradok a pákánál.

kedd nov. 18, 2008 21:42
platina tag

Hozzászólás 
Nagyobb TQFP tokos PIC-eket próbáltatok már hőlégfúvós pákával beforrasztani? Lehet kapni fecskendőben solder paste -t, amit elvileg csak rá kell nyomni a padekre és rátenni az IC-t és megkínálni kb. 350°C-al. Hőlégfúvós pákám van, csak solder paste kellene. Viszont a paszta elég drága, kicsit sokkalok 4-7 ezeret kidobni zsákbamacskára, ezért kiváncsi vagyok, hogy Ti próbáltátok már ezt a módszert?

kedd nov. 18, 2008 21:35
arany tag

Hozzászólás 
NickE írta:
Én is ezt a VR Stampet néztem ki, csak a gyártó oldalát adtam meg a linken. Még meggondolom...
De ott a linken teljes komplett hozzátartozó hardver is látható, C fordítóval megspékelve.

hétf. nov. 17, 2008 17:51
platina tag

Hozzászólás 
Én is ezt a VR Stampet néztem ki, csak a gyártó oldalát adtam meg a linken. Még meggondolom...

hétf. nov. 17, 2008 12:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
Idézet:
Továbbá hiányoznak hasznos perifériák is.

Ez relatív. Aztán nem is állítottam, hogy bennük van, miért is lenne.
Az utasításokban igazad van, de én még nem használtam olyat, ami a 24-ben ne lenne meg, és hiányozna. Ez olyan, mint a 16F-ek 35 utasítása, amiből normális esetben jó ha 20-at használunk...

hétf. nov. 17, 2008 5:41
arany tag

Hozzászólás 
De nem az összes! (a 24H-nak 71 alap utasítása, a 33F-nek pedig 83 van) Továbbá hiányoznak hasznos perifériák is. DSP-re 33F kell.

vas. nov. 16, 2008 20:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
A 24-esekben is benne vannak a DSP utasítások.

vas. nov. 16, 2008 15:18
arany tag

Hozzászólás 
watt írta:
A dsPIC-ekben van némi specifikusság a perifériákat érintően. pl. van amiben sok PWM modul van, és van amelyikben motorvezérlő áramköröket tették túlsúlyba. De igazából nem valami nagy az ilyen jellegű eltérés...
+ a DSP funkciók.

vas. nov. 16, 2008 11:52
arany tag

Hozzászólás 
NickE írta:
Azt leszögezem előre, hogy eszem ágában sincs ilyen szoftvert írni, ez messze meghaladná a kapacitásomat. Valamilyen modullal gondoltam megoldani, de nem sokmindent találok a neten. Ezt néztem (http://www.sensoryinc.com/products/modules_and_boards.html) de itthon nem is láttam semelyik kereskedő árlistáján beszédfelismerő cuccokat. Jó volna valami egyszerűen megvezérelhető...

Csinált már valaki ilyesmit?
A kollégám ilyennel próbálkozott pár hónapja: http://www.micro-examples.com/public/microex-navig/doc/088-vrstamp-voice-controlled-led-light-show.html
Ez teljesen komplett megoldás.

vas. nov. 16, 2008 11:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
A dsPIC-ekben van némi specifikusság a perifériákat érintően. pl. van amiben sok PWM modul van, és van amelyikben motorvezérlő áramköröket tették túlsúlyba. De igazából nem valami nagy az ilyen jellegű eltérés...

szomb. nov. 15, 2008 19:27
platina tag

Hozzászólás 
A PIC18 család elég jó, kényelmes, kevés nyűg van vele általában.

szomb. nov. 15, 2008 16:36
a fórum lelke

Hozzászólás 
NickE írta:
T68m írta:
a "ds" kezdetû picek miben különböznek a többitõl?

Marketingben :D

gondoltam, köszi. Csak az volt a furcsa, hogy van néhány nem "ds"-es, 16bites uC is. Igazándiból csak belenéztem, mivel funkcionalitásban nekem elég a 8bitesek is.

Megjegyzem, azért néztem bele a 16bitesekbe, mivel a 8biteseknek egy-két ordítóan zavaró programozási hibáját reméltem, hogy javítják. (12bites szóhossz miatt csak 7bites az adatcímzés, ami miatt lapozgatni kell a memóriát. Memóriába ágyazott vezérlő regiszterek forrásai az inkompatibilitásnak, hibáknak, stb. Csak egy "w" regiszter van, amikor az összes memóriarekesz tulajdonképp regiszterként funkcionálhatna, stb.)

szomb. nov. 15, 2008 16:18
Profil Honlap
platina tag

Hozzászólás 
Épp egy DSP/DSC-hez méltó feladatom lenne, hátha valaki már csinált valami hasonlót. Beszédfelismerő szerkezet kellene. Tehát szavakban kiadott parancsokkal kellene egy szerkezetet vezérelni.

Azt leszögezem előre, hogy eszem ágában sincs ilyen szoftvert írni, ez messze meghaladná a kapacitásomat. Valamilyen modullal gondoltam megoldani, de nem sokmindent találok a neten. Ezt néztem (http://www.sensoryinc.com/products/modules_and_boards.html) de itthon nem is láttam semelyik kereskedő árlistáján beszédfelismerő cuccokat. Jó volna valami egyszerűen megvezérelhető...

Csinált már valaki ilyesmit?

szomb. nov. 15, 2008 15:59
platina tag

Hozzászólás 
T68m írta:
a "ds" kezdetű picek miben különböznek a többitől?

Marketingben :D
Pár éve divatba jöttek a DSP -k (az Digital Signal Processor), amiket speciális területekre szántak, főként különösen nagy mennyiségű analóg jel real-time feldolgozására (bővebben http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_signal_processor) aztán a Microchip ennek mintájára elnevezte az akkor legerősebb kontrollereit dsPIC -nek. Mivel ezek nem procik, hanem kontrollerek, ezért DSC-nek nevezik őket. Vajon mit szól ehhez az azonos nevű riasztógyár? Költői kérdés.

szomb. nov. 15, 2008 15:49
a fórum lelke

Hozzászólás 
a "ds" kezdetű picek miben különböznek a többitől?

szomb. nov. 15, 2008 14:09
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Persze, az MPLAB-al. Szerintem mindent meg lehet vele nézni, amire szükség lehet.

kedd nov. 11, 2008 20:45
ezüst tag

Hozzászólás 
watt írta:
Helyette szimulálok, főleg :cry:

AZ MPLAB-bal vagy van még valami grafikusabb szimulátor de nem a PIC Simulator IDE :?:

kedd nov. 11, 2008 18:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
Igen, sajnos ez macerás. Nem állítom 100%-ra, hogy nem lehet valahol beállítani a feszt, de én még nem akadtam össze vele. Én a PK2 saját programját használom mindig, amikor nem debuggolok, amit egyébként szinte soha nem szoktam. Helyette szimulálok, főleg mióta a dsPIC33 max 100x írható garantáltan, és 1000x "talán"! :cry:

kedd nov. 11, 2008 18:03
ezüst tag

Hozzászólás 
A PIC mait használok az képes muxeni 2-5.5Vig ,de én 3.3V-röl akarom mert rá van kötve egy LCD és neki ennyi kell.Ha az MPLAB 5V-ot állit be neki mert szerinte a PIC-nek ez az üzemi fesze akkor ez nekem nem jó mert a kijelző miatt 3.3V kell.Lehet hogy az én fejlesztési módszerem a rossz mer én a progizótol veszem a Vdd-t mert igy könnyebb (nekem)progizni és debuggolni(mivel az áramkörben pogizom)és az MPLAB-on belül tudom kezelni a PK2-t ,:evil: de ha használom a PK2 saját progiját akkor a tápfesz probléma az megoldódik csak macerás mindig megnyitni az uj hex-et és betölteni kipróbálni,akkor ha nem jó vissza a MPLAB-hoz módosit befordit stb.stb. :evil:

kedd nov. 11, 2008 17:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
Igazad van, én emlékeztem rosszul. A PK2 program képes akkor is a beállított tápot kiadni, ha nem detektált PIC-et. Az MPLAB esetében viszont a kiválasztott PIC típusa határozza meg a Vdd-t és nem tudok róla, hogy ezen lehetne változtatni.

kedd nov. 11, 2008 16:32
a fórum lelke

Hozzászólás 
lehet, hogy félreértem a kérdést, de a pickit2-ben lehet állítani, hogy a programozástól függetlenül legyen-e táp a kimeneten (VDD pickit2 ON), mekkora legyen a feszültség, és hogy az MCLR lábat folyamatosan resetbe tartsa-e. Sőt, ez ki be lehet kapcsolni, tehát az áramkört feszültség alatt tartva resetelhetjük.

(Ez arra vonatkozik, ha a pickit2 önállóan futtatjuk)

kedd nov. 11, 2008 13:48
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az MPLAB tudja, hogy a beállított PIC esetében milyen tápfeszt kell beállítania. Tehát, abban az esetben, ha egy 3,3V-os PIC-et programozol, debuggolsz, jónak kell lennie a feszültségnek. Ha nem kötsz rá PIC-et, akkor a táp be sem kapcsolódik, ezért külön táplálásra nem lehet használni, szerk: helyesbítek, a PK2 külön programjával lehet Vdd kiadni, és be is lehet állítani azt!

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára watt kedd nov. 11, 2008 16:35-kor.

kedd nov. 11, 2008 13:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ha a beállításokban nem találsz rá semmit, akkor nem lehet.

kedd nov. 11, 2008 13:25
ezüst tag

Hozzászólás 
Hi all

Lenne egy pickit2 kérdésem :?: .Lehet-e olyat csinálni PK2-vel holy MPLAB alatt égetöként használva a Vdd feszt szabályozni mondjuk 3,3V ra :oops: ,szóval arrol lenne szó hogy a PK2-t használom a céláramkör progizására és ö adja a tápot is de az áramkörnek 3,3V kell mivel egy LCD-t hajt és annak 3,3V a tápja. :roll:

kedd nov. 11, 2008 13:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mi nem áll meg kimenetnél? A láb bemenetként indul, így nem kapcsolódhat szembe egy másik kimenettel. Aztán ha kimenetként van rá szükség, akkor át kell kapcsolni azzá.

10F200-at meg nem teszünk olyan áramkörbe, amiben analóg jelszintek (tartósan) jelenhetnek meg, mivel nincs értelme. Tehát a probléma eleve nem áll fenn.

Neked sokminden nem logikus, de attól az másoknak még az...

hétf. nov. 10, 2008 17:18
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nem értek egyet az indoklással*, de a pic már csak olyan, amilyen.

* főleg azért nem, mert kimenet esetén még elméletileg sem áll meg amit mondtál. Ja, meg mi van a 200-asnál? Ott nem baj, hogy akármi van a bemeneten?

hétf. nov. 10, 2008 15:46
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
A CMOS nem szereti, ha analóg jelszint van a digitális bemeneteken. Ezért van a komparátor alapból engedélyezve, és a digitális puffer bemenete gnd-re kötve bekapcsoláskor. Ezzel mintegy a legrosszabb forgatókönyvre fel van készítve a kontroller az áramkörön belüli induláshoz, tehát ez a logikus megoldás. Az nem elsődleges szempont, hogy egy másik kontrolleren változtatás nélkül fusson a program...

hétf. nov. 10, 2008 14:13
a fórum lelke

Hozzászólás 
Igazad van, köszi!

A programot 10f200-ra írtam, de csak 206-osom volt. Úgy láttam, hogy nem zavar a comparátor (és ez lenne a logikus, hisz ha ezt a bitet fordítva tették volna be (vagy a reset inicializálnál fordítva), akkor változás nélkül futhatna (tehát kompatibilis lenne) a 200-as programmal.)

hétf. nov. 10, 2008 13:58
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Csak egy tipp, hogy a CMCON0 regiszterben nincs kikapcsolva a komparátor.
bit 3 CMPON: Comparator Enable bit
1 = Comparator is on
0 = Comparator is off
Nézd meg a további periféria prioritásokat is a lábakra nézve!

hétf. nov. 10, 2008 5:50
a fórum lelke

Hozzászólás 
Kartácsak! Kérdés:

mi lehet annak az oka, hogyha belepörkölöm a 10f206-ba a progimat, (verify ok), majd adok neki tápot (vagy az égetőn eleve rajta hagyom a tápot), akkor nem történik semmi. Konkrétan fogalmam sincs mit csinál a vezérlő, mert hiába állítom kimenetre a lábait, azok továbbra is lebegnek. Tehát ezt a részt pl.:

Kód:
   list p=10f206
   #include <P10F206.INC>
   __CONFIG _MCLRE_OFF & _CP_OFF & _WDT_OFF & _IntRC_OSC
   org 0x00
   movlw b'00000000'
   tris GPIO
   movlw b'00000111'
   movwf GPIO
   nop
   goto $
   end

(ezt a netről másoltam ki, nehogy az legyen a baj, hogy a sajár progim rossz) beégetem. Majd kapja a vezérlő a tápot és a lábai továbbra is lebegnek. Vajon miért? Egyedül csak annyi változás van, ha a MCLRE-t ON-ba teszem, olyankor az a láb nem lebeg.

hétf. nov. 10, 2008 4:58
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Tud az még mást is égetni. Itt a komplett lista: PICkit 2 Device Support List

A hozzáadott panel meg játszani, kezdőknek tanulni jó. Fejlesztéshez úgyse nagyon használ az ember ilyesmit...

vas. nov. 09, 2008 20:59
a fórum lelke

Hozzászólás 
1. 6.500+áfa-ért lehet kapni égetőt. DV164120 PICKit 2 starter 6 540 Ft
http://www.chipcad.hu/ ezekhez:
Baseline All1 no limit3 no limit3
Midrange All1 no limit3 no limit3
PIC18F All1 107264 bytes 0x1A2FF
PIC18 J-Series All1 111872 bytes 0x1B4FF
PIC18 K-Series All1 107264 bytes 0x1A2FF
PIC24 All1 106560 bytes 0x1157F
dsPIC33 All1 106560 bytes 0x1157F
dsPIC30 All1 103872 bytes 0x10E7F
dsPIC30 SMPS All1 no limit3 no limit3

2. fontos! A hozzá adott Low Pin Count Boarddal (tehát a panellal), csak ezeket
PIC12F508 PIC12F629 PIC12F635
PIC12F509 PIC12F675 PIC12F683
PIC12F510
PIC16F505 PIC16F630 PIC16F684
PIC16F506 PIC16F676 PIC16F688
PIC16F685 PIC16F689 PIC16F785
PIC16F687 PIC16F690
lehet égetni. A többihez csinálni kell csatlakozást! (mivel a többinek más a lábkiosztása)

vas. nov. 09, 2008 17:10
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Pipe mikor lesz? :D (1instr/clock)
Mennyi lesz a max órajel vajon? 33mega? Vagy az csak belső oszcillátorra?
A megszakítás jó, ha gyorsan elindul, csak az a gáz, ha "véletlenszerű", hogy épp milyen utasítást és hol szakítunk meg, tehát +2 +3 ciklus bejöhet(?)

pén. nov. 07, 2008 20:17
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 6770 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 136  Következő