|
Szerző |
Üzenet |
pajti
arany tag
|
Kotorászok olyan fototriac után, aminek a bemenetén két darab szembekapcsolt dióda van, ergo bármilyen irányú árammal bekapcsolhatom a triacot.
Végső soron azt fogom csinálni, hogy egy dióda hidat kötök a fotodióda elé, de örülnék neki, ha nem kellene 2 tokot használnom 1 helyett.
Éppen szétkeresem az agyamat neten, de valahogy nem találok. Ti találkoztatok már ilyennel ?
|
szomb. okt. 03, 2009 10:36 |
|
|
Gafly
gyémánt tag
|
En sem vagyok villanyszerelo, de miutan gondolkoztam egy sort arra jutottam, ha en terveznek vasuti vontatojarmuvet, akkor ilyen "izet" amiatt szerelnek fel mert a vasutuzem nagyon kemeny.
Ha beazik a fogyaszto/kabelkorbacs akkor oldjon le a tularam vedelem. Ugyanakkor ha csak a "fazist" szakitjuk meg, attol meg ugyanugy le fog oldani a foldzarlat vedelem (~FI rele). Ha "nullat" legalabb kezzel bonthatova teszuk, akkor a hibas reszt "selejtezni" lehet...
No mindegy, ott a katalogus (13MB ), valamint a kereso varazsszavak: ABB, Smissline, Neutralleitertrenner, etc...
|
szer. szept. 30, 2009 14:04 |
|
|
Transztyuszeres
gyémánt tag
|
.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Transztyuszeres szer. dec. 15, 2010 20:52-kor.
|
szer. szept. 30, 2009 11:24 |
|
|
FeF
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1149 Tartózkodási hely: Tatabánya
|
Gafly írta: Az kerlekszepen egy Neutralleitertrenner ...
No de az az érdekes, hogy nem mindegyik egypólusú kism. mellett van ilyen...
|
szer. szept. 30, 2009 9:52 |
|
|
Gafly
gyémánt tag
|
Az kerlekszepen egy Neutralleitertrenner
http://search.abb.com/library/Download. ... ion=Launch
Szerintem az adott aramkorhoz tartozo nullat lehet vele kezzel megszakitani. Ha jol lattam a Smissline sorozatban van egy polusu kismegszakito, ketpolusu kismegszakito (ez meg talan a masfelnek felel meg ).
|
szer. szept. 30, 2009 8:11 |
|
|
FeF
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1149 Tartózkodási hely: Tatabánya
|
Az automatákról még pár kép, hátha többet mondanak:
itt, itt meg itt.
Hátha tudtok valamit arról a bűvös kék pöcökről...
|
kedd szept. 29, 2009 21:55 |
|
|
kispedro
gyémánt tag
|
Érdekeség képpen, ha valaki akarna építeni egy ilyen órát:
http://www.radikalmod.hu/index.php?p=5&x=ne&y=4436&st=0
|
kedd szept. 29, 2009 12:54 |
|
|
FeF
gyémánt tag
|
pajti írta: FeF: kellene kicsit nagyobb kép arról az "automatáról". ....
Egyszerű biztosítószekrényben van egy rakás több sorban, ami érdekes hogy nem mindegyik automata ilyen kékbizgentyűs. Egyébként vasúti vontatójárművön található Ablaktörlő automatája, de még pár funkciónak is ilyen automatája van, egymástól viszont tök függetlenek.
|
vas. szept. 27, 2009 20:16 |
|
|
Dörmike
platina tag
Csatlakozott: csüt. jún. 08, 2006 20:36 Hozzászólások: 715 Tartózkodási hely: Szada
|
Karnaugh tábla? ( lehet, hogy nem így írják )
|
pén. szept. 25, 2009 21:30 |
|
|
pajti
arany tag
|
FeF: kellene kicsit nagyobb kép arról az "automatáról". Mégis miaz? Nukleáris önmegsemmisítő automata egyik bizgentyűje, vagy egy atom tengeralattjáró rakéta vezérlő pultjának egyik kallantyúja, vagy mégis mihez tartozik ?
Az izzókkal kapcsolatban felvilágosítanálak benneteket, hogy a led-es fényforrások is egész jól fejlődnek. Talán már csak normális optika hiányzik nagyobb térszöges megvilágításhoz, és a fénycsövek is ki fognak menni a divatból. Szóval tök8, melyik éri meg jobban - mindkettő menni fog a kukába.
Más.
Digitális áramkörök, fázisregiszter tervezés. Az állapot átmeneti táblának (ahová pld 4 bit esetén beírkáljuk a számokat 1-től 16-ig), vagy egy speckó neve, de elfelejtettem mi az. Segítsetek ezzel ki plz.
|
pén. szept. 25, 2009 19:56 |
|
|
Dörmike
platina tag
Csatlakozott: csüt. jún. 08, 2006 20:36 Hozzászólások: 715 Tartózkodási hely: Szada
|
Igen, valószínű annyira drága lenne. Pár évvel ezelőtt próbálkoztunk olyasmivel, hogy a BIAX sorozatú csövekbe tegyenek be még egy pici kitámasztó oszlopot a fűtőszálnak, mert mozgó járművön használva a cső a rázkódástól megy tönkre. Egyszerűen nem bírja a rázkódást a fűtőszál. Hát, azt mondták, laborkörülmények között legyártanak nekünk akár 100 db-ot is, hogy ki tudjuk próbálni. De amikor megtudták, hogy "csak" tízezer db kell belőle, azt mondták, hogy ez nekik nem bolt. Nem is lett belőle semmi, pedig egyszerűen ettől az időponttól gyárthatták volna még egy kitámasztóval a csöveiket. De az már annyi plusz költség, hogy nem éri meg nekik. Ezért nem lett semmi a dologból, a csöveket meg sűrűbben cserélik a felhasználóink...
|
csüt. szept. 24, 2009 18:53 |
|
|
Sparow2
gyémánt tag
|
T68m írta: Sparow2 írta: Meg lehet ezen is van szórás, és a jövő héten meg olyat veszel, ami 65W-tot fogyaszt. De igazából nem tudom. Sok értelme nincs lehazudni 5W-ot egy izzóból. nem le, hanem rá. És óriási jelentősége van, mivel a fénycsőveket nem veszik az emberek. Annyira nem, hogy az ízzókat be kell tiltani, hogy a fénycsővekre kényszerítsenek mindenkit. Ezután van pszihológiai jelentősége, hogy ne legyen szembetűnő a különbség, legalább fényerő tekintetében.
De miért? Annyival drágább volna olyan csövet gyártani, ami 5W-tal (mármint az 55-ös és 60-as izzó közötti 5W) többet világít, hogy inkább az izzókat rontják le?
|
csüt. szept. 24, 2009 12:47 |
|
|
FeF
gyémánt tag
|
Üdv!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy az ilyen automatákon a kék pöcök mire szolgál? Mivel a nevét se tudom, rákeresni esélyem sincs. :/ kép
|
szer. szept. 23, 2009 11:55 |
|
|
SPafi
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6360 Tartózkodási hely: Budapest
|
Idézet: ismét bizonyította pafi, hogy csőlátásban verhetetlen Miért nem rögtön az anyámat szidod, ha már nem bírod ki értelmetlen és indokolatlan személyeskedés nélkül? Idézet: vannak olyan helyek, ahol ezalatt is szükség van a fényre Vannak. És? Idézet: senki nem állította, hogy én a nem bemelegedett csővek fényét hasonlítanám az ízzókével, de pafi azért ezt nyomatja, Nyomatja ám az agyadat a daganat! Én kérdeztem, már ha ismered ennek a szónak a jelentését. Te pedig értelmetlennek nevezted a kérdést, és nem voltál hajlandó válaszolni. Idézet: egyátalán nem mindegy, hogy az a valami mennyivel nagyobb, mint egy, mivel annak a valaminek az ára vagy 20-30x annyi, mint az egynek kinevezett áru ára. Tehát egyátalán nem mindegy, hogy a 20-30x-os ár mennyi idő alatt jön vissza - ha egyátalán valaha visszajön. Persze, pafi szerint ez mind1, Agyad lágya a mindegy! Tudsz olvasni? "az izzód által elfogyasztott többlet áram árából 4 vagy 5 kompakt fénycsövet vehetsz" Az izzók árát veheted akár 0-nak is, akkor is sokkal drágább lesz az üzemeltetéssel együtt, mint az általad drágának tartott kompakt fénycső (és fogyasztása). Ahol egyszerre 1-2 órát világít naponta, ott 1 év alatt megtérül. Csupán napi 2 óra, 48 W fogyasztáskülönbség, az évente majdnem 1400 Ft, tehát behozza az árát fél év alatt, viszont (átlagosan, legalább) 3 évig működik, vagyis egységnyi izzós világítás árából (kb.) 4-5-ször többet lehet világítani kompakt fénycsővel. Idézet: pafi szerint a piac ostoba, és adminisztratív eszközökkel kell megrendszabályozni azt.
Nem tudom, hogy ki az a pafi, de bakos gabi úgy tűnik, ismét gondolatolvasónak akarja magát kikiáltani. Vagy simán csak hazudozik. Soha nem írtam olyat, és nem is céloztam rá, hogy a piac ostoba. A háztartásbeli villanykörtevásárlók nem azonosak a piaccal. A szokások adminisztratív eszközökkel történő megváltoztatását pedig kifejezetten utálom.
|
kedd szept. 22, 2009 23:34 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
SPafi írta: T68m szerint nincs értelme azzal foglalkozni, hogy a még hideg, ezért kis fényerejû fénycsõ fényét hasonlítjuk össze az izzóéval, vagy a már bemelegedett, normál üzemállapotút. Azt sem fogja fel, hogy ha a kérdés az, hogy valami nagyobb-e mint 1, akkor tökmindegy, hogy 4, vagy 5, a válasz mindenképpen igen. Ehelyett ködösen felrémlik elõtte egy olyan szituáció, amikor a 4 és 5 közül kell kiválasztani a nagyobbat. A probléma csak az, hogy jelenleg errõl a szituációról nem folyik vita, és T68m egyébként is kapásból az 1-et választja. Pont azért kellett betiltani az izzókat, mert maguktól az idióta vásárlók nem képesek a jó döntésre. Kár, hogy ezzel azokat is megfosztják a választás lehetõségétõl, akik számára (illetve amilyen felhasználási hely számára) valóban az izzó a jó választás. Idézet: a média(hazugság)kampányban a 12W-os árával és felvett teljesítményével számolnak és tévesztik meg a fogyasztókat. Nem tudom, hogy milyen kampányról vízionálsz, pláne ahol bármit is számolnának. Én nem találkoztam vele.
ismét bizonyította pafi, hogy csõlátásban verhetetlen
1. pafi maga adja fel a labdát, hogy a csõveknek kell bemelegedési idõ, s vannak olyan helyek, ahol ezalatt is szükség van a fényre, amire a csõ kevéssé alkalmas. Bár ez nem volt jelenleg a vita tárgya, de azért pafi idekeveri, hátha ebbõl is rosszul jön ki
2. senki nem állította, hogy én a nem bemelegedett csõvek fényét hasonlítanám az ízzókével, de pafi azért ezt nyomatja, hisz ha sokszor mondd valamit, akkor azt valaki biztos elhiszi...
3. egyátalán nem mindegy, hogy az a valami mennyivel nagyobb, mint egy, mivel annak a valaminek az ára vagy 20-30x annyi, mint az egynek kinevezett áru ára. Tehát egyátalán nem mindegy, hogy a 20-30x-os ár mennyi idõ alatt jön vissza - ha egyátalán valaha visszajön. Persze, pafi szerint ez mind1, vegyük csak a drágábbat, a környezetszennyezõbbet, mert ezt mondja a média. És már csak tudjuk (lásd 2-es pont), ha valamit sokszor mondanak, akkor az biztos úgy van, vagy legalább sokan elhiszik, hogy úgy van.
4. pafi szerint a piac ostoba, és adminisztratív eszközökkel kell megrendszabályozni azt. Hát, ilyet már hallottunk. Nem kell külön kommentár, ha valaki mindenkinél okosabbnak képzeli magát.
+1 pafi széleslátókörét, tájékozottságát mi sem bizonyítja jobban, mintsem, hogy még nem találkozott az összehasonlító fénycsõ médiakampány egyik elemével sem.
|
kedd szept. 22, 2009 22:15 |
|
|
SPafi
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6360 Tartózkodási hely: Budapest
|
T68m szerint nincs értelme azzal foglalkozni, hogy a még hideg, ezért kis fényerejű fénycső fényét hasonlítjuk össze az izzóéval, vagy a már bemelegedett, normál üzemállapotút. Azt sem fogja fel, hogy ha a kérdés az, hogy valami nagyobb-e mint 1, akkor tökmindegy, hogy 4, vagy 5, a válasz mindenképpen igen. Ehelyett ködösen felrémlik előtte egy olyan szituáció, amikor a 4 és 5 közül kell kiválasztani a nagyobbat. A probléma csak az, hogy jelenleg erről a szituációról nem folyik vita, és T68m egyébként is kapásból az 1-et választja.
Pont azért kellett betiltani az izzókat, mert maguktól az idióta vásárlók nem képesek a jó döntésre. Kár, hogy ezzel azokat is megfosztják a választás lehetőségétől, akik számára (illetve amilyen felhasználási hely számára) valóban az izzó a jó választás.
Idézet: a média(hazugság)kampányban a 12W-os árával és felvett teljesítményével számolnak és tévesztik meg a fogyasztókat.
Nem tudom, hogy milyen kampányról vízionálsz, pláne ahol bármit is számolnának. Én nem találkoztam vele.
|
kedd szept. 22, 2009 20:55 |
|
|
Unnamed
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd nov. 22, 2005 21:29 Hozzászólások: 2565 Tartózkodási hely: van
|
Transztyuszeres írta: Csak 1 vélemény : én nem veszek energiatakarékos izzókat...
Én sem, nekünk küldtek kettőt a villamos művektől, ingyen, kihozta a postás.
|
kedd szept. 22, 2009 19:09 |
|
|
Transztyuszeres
gyémánt tag
|
.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Transztyuszeres szer. dec. 15, 2010 21:27-kor.
|
kedd szept. 22, 2009 18:50 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
SPafi írta: Sõt kisebb. Totál mindegy, hogy 12 vagy 15 litert mond, mivel így is úgy is biciklivel járok. Kompakt fénycsõnél pedig: mivel a nyálverésed arról szól, hogy izzót vagy kompakt fénycsövet vegyünk, tökmindegy, hogy az izzód által elfogyasztott többlet áram árából 4 vagy 5 kompakt fénycsövet vehetsz, mindenképpen jobban megéri (hacsak nem spájzba kell a hûtõ mellé, ahol 40 mp-ig mûködik felkapcsolásonként). Ne is válaszolj a többi kérdésemre, már úgyis megszoktam!
a többi kérdésednek még ennyi értelme se volt. Egyébként egyátalán nem mind1, hogy 12W-os vagy 15W-os kell, mert a média(hazugság)kampányban a 12W-os árával és felvett teljesítményével számolnak és tévesztik meg a fogyasztókat. Annyira nem mind1, hogy a tpvt (tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tiltalmáról szóló törvény) és fvtv (fogyasztóvédelmi törvény) is foglalkozik azzal, hogy ne lehessen megtéveszteni a vásárlókat. Mert piaci viszonyok között, kis megtévesztésnek is (milliós vásárlás miatt) jelentõs, piactorzító szerepe van.
|
kedd szept. 22, 2009 18:48 |
|
|
SPafi
a fórum lelke
|
Sőt kisebb.
Totál mindegy, hogy 12 vagy 15 litert mond, mivel így is úgy is biciklivel járok.
Kompakt fénycsőnél pedig: mivel a nyálverésed arról szól, hogy izzót vagy kompakt fénycsövet vegyünk, tökmindegy, hogy az izzód által elfogyasztott többlet áram árából 4 vagy 5 kompakt fénycsövet vehetsz, mindenképpen jobban megéri (hacsak nem spájzba kell a hűtő mellé, ahol 40 mp-ig működik felkapcsolásonként).
Ne is válaszolj a többi kérdésemre, már úgyis megszoktam!
|
kedd szept. 22, 2009 16:56 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
SPafi írta: - És ha nem a 12 W-os kompakttal lehet kiváltani a 60 W-os ízzót, hanem a 15-össel, az nagy tragédia?
Nem nagyobb, minta az autód 15litert fogyasztana 100-on, 12 helyett. Nem tragédia, csak az autokeres ne hazudja azt, hogy elmegy 12-vel.
|
kedd szept. 22, 2009 11:27 |
|
|
SPafi
a fórum lelke
|
T68m!
Éppen van 5 percem, ezért megkérdezném, hogy mit jelent nálad az, hogy ugyanolyan típusú?
Egyébként számoltál valaha megtérülést a kompakt fénycsövekre?
"kevesebb a fényük"
- Hogyan hasonlítod össze?
- Bemelegedés után?
- És ha nem a 12 W-os kompakttal lehet kiváltani a 60 W-os ízzót, hanem a 15-össel, az nagy tragédia?
|
kedd szept. 22, 2009 11:20 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Sparow2 írta: Meg lehet ezen is van szórás, és a jövõ héten meg olyat veszel, ami 65W-tot fogyaszt. De igazából nem tudom. Sok értelme nincs lehazudni 5W-ot egy izzóból.
nem le, hanem rá. És óriási jelentõsége van, mivel a fénycsõveket nem veszik az emberek. Annyira nem, hogy az ízzókat be kell tiltani, hogy a fénycsõvekre kényszerítsenek mindenkit. Ezután van pszihológiai jelentõsége, hogy ne legyen szembetûnõ a különbség, legalább fényerõ tekintetében.
|
kedd szept. 22, 2009 10:06 |
|
|
Sparow2
gyémánt tag
|
T68m írta: ... Nosza, megmértem néhány régi 60W-os izzó áramát: 0,27A-0,28A, az új "60"W-os ízzó árama: 0,23A-0,24A. Nyilván az én szemem és a műszer hazudik (megint), nem az elvtársak! ...
De a régi izzóra gondolom az van írva, hogy 220V, az újra meg 230V (bár így is csak 55W, nem 60)
Egyébként attól, hogy kevesebb áramot vesz fel, még világíthat jobban, ha az izzószál más, mint a régiben és jobb a hatásfoka. Ergo világíthat annyira az 55W-tal, mint a régi 60W-os izzó.
Persze én elhiszem Neked, hogy nem világít annyira, csak megjegyeztem, hogy önmagában az a tény, hogy picivel kevesebb áramot fogyaszt az újabb izzó, még nem jelenti feltétlenül azt, hogy kevésbé is világít, mint a régi.
Meg lehet ezen is van szórás, és a jövő héten meg olyat veszel, ami 65W-tot fogyaszt. De igazából nem tudom.
Sok értelme nincs lehazudni 5W-ot egy izzóból.
|
kedd szept. 22, 2009 1:20 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
potyo írta: Inkább soros porton szokás az ilyesmit összekötni, vagy mostanában USB-n (de majd jön T68m és elmondja, hogy az USB nem jó ). De lehet párhuzamos porton is, szerintem a parallel slave port jó is lenne hozzá, csak PC oldalon kell az RD, WR és CS jelek vezérlését megoldani (esetleg CS mehet fixen GND-re). LPT porton van néhány kimeneti és bemeneti vezérlõ jel, azokkal tudod a kommunikációt irányítani: http://j.techgsm.com/img/testers/lpt_signals.gif
nagyon jó annak, aki szeret sokat szívni vele mind pic, mind pc oldalon...
Mondjuk én sem értem miért lpt-n akarja tuby összekötni a pic-t a pc-vel, de ez már az õ dolga. Mondjuk még azt se mondta el, hogy milyen irányû kommunikációt akar...
|
hétf. szept. 21, 2009 19:13 |
|
|
potyo
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3691 Tartózkodási hely: Ada
|
Inkább soros porton szokás az ilyesmit összekötni, vagy mostanában USB-n (de majd jön T68m és elmondja, hogy az USB nem jó ). De lehet párhuzamos porton is, szerintem a parallel slave port jó is lenne hozzá, csak PC oldalon kell az RD, WR és CS jelek vezérlését megoldani (esetleg CS mehet fixen GND-re). LPT porton van néhány kimeneti és bemeneti vezérlő jel, azokkal tudod a kommunikációt irányítani: http://j.techgsm.com/img/testers/lpt_signals.gif
|
hétf. szept. 21, 2009 17:46 |
|
|
tubybb
gyémánt tag
Csatlakozott: vas. feb. 05, 2006 19:53 Hozzászólások: 1170 Tartózkodási hely: Győr
|
Szeretnék összekötni PIC-et PC-vel LPT porton keresztül. Rájöttem, hogy a parallel slave port opció nem erre való. Hogyan szokták őket akkor összekötni? Kérek szépen linket, amin elindulhatok!
Előre is köszi!
|
hétf. szept. 21, 2009 17:32 |
|
|
ozpecs
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 361 Tartózkodási hely: Pécs
|
Viszont a szénszálas izzó magában negatív hőfokkarakterisztikával rendelkezik, azaz melegedve csökken az ellenállása így külön áramkör kell hogy ne fusson meg, mint pl egy fénycsőnek. Még az egyetemen volt egy darab, azt méricskéltük, ez kb 30 éve volt:)
|
szer. szept. 16, 2009 17:48 |
|
|
potyo
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3691 Tartózkodási hely: Ada
|
Dörmike írta: Attól eltekintve, hogy jól néz ki a szénszálas izzó, mi benne a jó? (Nagyon) Retró? Kevésbé fárasztja a szemet, nem vibrál a fénye, a fényspektruma (vagy színképe, valami ilyesmi) folyamatos, a legjobban hasonlít a napfény spektrumához. Most így hirtelen ennyi jutott eszembe.
|
kedd szept. 15, 2009 15:43 |
|
|
Dörmike
platina tag
|
Biztos szabadságolta magát...
Et.! Javítsd ki a hsz-edet, mert nem mA-t, hanem A-t mértél...
Egyébként, hallottam valami olyasmit, hogy az izzók néhányszor tíz óra üzem után jóval kevesebb fényt adnak le. Ezt már meg kellene mérni... Nemsokára indul egy újabb munkánk a GE Tungsramban, a wolfram részlegben, majd rákérdezek erre.
Nem lesz izzó 2012-től a boltban? Sebaj, a piacon biztos lesz kinai, ócco pézért... pult alól...
Attól eltekintve, hogy jól néz ki a szénszálas izzó, mi benne a jó? (Nagyon) Retró?
|
kedd szept. 15, 2009 15:21 |
|
|
Transztyuszeres
gyémánt tag
|
.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Transztyuszeres szer. dec. 15, 2010 21:33-kor.
|
kedd szept. 15, 2009 12:42 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
na, akkor a pafi kedvéért egy újabb szösszenet:
tudom, hogy náci-fasiszta-rasszista vagyok, ezért arra az örömteli hírre, hogy betiltják az izzókat én olyan reackiós módon reagáltam, hogy vásároltam egy nagyobb tételt a még meglévõ készletbõl, ahelyett, hogy a fénycsõgyártó multik zsebét tömtem volna, s így miattam állnak a drága gépsorok...
Az új izzók szemmel láthatóan halványabban világítanak, mint az ugyanolyan tipusú régiek. Ebbõl is látszik, hogy náci-fasiszta-rassziszta vagyok, hogy ilyenek egyátalán észreveszek! Igen, igen, a fénycsõvekkel szemben az is az egyik érv, hogy gyengébb fényük van, mint amit a gyártók ráhazudnak. Csak nem a még kapható izzók fényeit is ehhez igazítják? Áh, nem lehet. Ezt csak összeesküvés elméletben szenvedõk láthatják így!
Nosza, megmértem néhány régi 60W-os izzó áramát: 0,27A-0,28A, az új "60"W-os ízzó árama: 0,23A-0,24A. Nyilván az én szemem és a mûszer hazudik (megint), nem az elvtársak!
szerk.: hibás prefix javítva, köszi!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára T68m kedd szept. 15, 2009 16:33-kor.
|
kedd szept. 15, 2009 12:32 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
mellesleg, hogy fognak örülni a dimmer rendelkezõk, hogy nem lesz izzó, csak fénycsõ...
ja, és ezt csak a pafi kedvéért:
http://bolthely.hu/tungsram/id/00432_Sz ... E27_carbon
|
csüt. szept. 10, 2009 10:44 |
|
|
Unnamed
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd nov. 22, 2005 21:29 Hozzászólások: 2565 Tartózkodási hely: van
|
Egyik obiba régen lehetett kapni szénszálas izzót.
|
csüt. szept. 10, 2009 10:07 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Mi van, nem érted a viccet?
Én csak elmondtam, hogy az általad felvetetteket (is) ki lehet magyarázni. Ennyi.
|
szer. szept. 09, 2009 17:52 |
|
|
SPafi
a fórum lelke
|
T68m!
Te még mindig nem szabadultál ki az elmegyógyintézetből, igaz? Igaz hát! De attól még baromság!
Igaz, hogy "2010-től nem kapható hagyományos szénszálas égő...", mert ilyen egyáltalán nem is létezik, de egy hírműsor ne szóljon már arról, hogy nemlétező dolgoknak beszüntetik a forgalmazását! Mindenki pontosan tudja, hogy wolframszálas izzóról szólt volna a hír, ha el nem basszák, de te vagy az egyetlen, akinek ezt külön el kell magyarázni.
Idézet: Na, és a halogénizzókat sem fogják betiltani, azok pedig energiatakarékosabbak, nem?
1: hogy jön ez ide?
2: közvetlenül nem tiltják be, csak azt, amelyik nem ér el egy bizonyos hatékonyságot. Ez egyébként a kompakt fénycsövekre is ugyanúgy vonatkozik.
|
szer. szept. 09, 2009 12:25 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
SPafi írta: Retekklub, õszes hajú seggfej bemondó:
"2010-tõl nem kapható hagyományos szénszálas égõ..." "energiatakarékos izzó", stb..., vegyesen a legnagyobb baromságok.
Könyörgöm, valaki lõje már le!
Most se lehet már kapni szénszálas izzót??? Tehát nem mondott hamisat ebben a vonatkozásban. Na, és a halogénizzókat sem fogják betiltani, azok pedig energiatakarékosabbak, nem?
|
szer. szept. 09, 2009 8:47 |
|
|
SPafi
a fórum lelke
|
Retekklub, őszes hajú seggfej bemondó:
"2010-től nem kapható hagyományos szénszálas égő..." "energiatakarékos izzó", stb..., vegyesen a legnagyobb baromságok.
Könyörgöm, valaki lője már le!
|
kedd szept. 08, 2009 22:30 |
|
|
Unnamed
gyémánt tag
|
Egy ideje már gyűjtöm az ilyen új találmányokat, találtam már vörösréz szénkefét, illetve homokszorozást is.
|
szomb. szept. 05, 2009 19:41 |
|
|
SPafi
a fórum lelke
|
És ez egy "Profi eladó". Hát igen, profi, tehát ebből él. A színvonalat inkább ne említsük.
Viszont az ár nem tűnik rossznak.
|
szomb. szept. 05, 2009 14:39 |
|
|
Unnamed
gyémánt tag
|
Tudtátok, hogy van földmágnes?
http://www.vatera.hu/eros_foldmagnes_20mm_atmerovel_10_darab_151900100.html
Ha forgatja az ember a föld felett, felszántja a földet.
|
szomb. szept. 05, 2009 12:35 |
|
|
Transztyuszeres
gyémánt tag
|
.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Transztyuszeres szer. dec. 15, 2010 21:34-kor.
|
pén. szept. 04, 2009 7:18 |
|
|
Unnamed
gyémánt tag
|
|
vas. aug. 30, 2009 17:01 |
|
|
Transztyuszeres
gyémánt tag
|
.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Transztyuszeres szer. dec. 15, 2010 21:35-kor.
|
vas. aug. 30, 2009 7:29 |
|
|
Attila86
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd szept. 27, 2005 17:13 Hozzászólások: 2193 Tartózkodási hely: Budapest
|
|
szomb. aug. 29, 2009 21:16 |
|
|
Komaki
platina tag
|
Találtam a neten egy érdekes kütyüt, aminek az lenne a feladata, hogy megvédje az autókat és minden más fém építményt (mezőgépeket, csónakokat, üzemanyag lepárlókat stb) a korróziótól. Az ára 20 ezer körül van. Azt írják a "katód védelem" elvén működik a felszereléséhez nem szükséges szerszám. Érdekelne a véleményetek mennyire hatékony az effajta védelem, márha egyáltalán lehetséges? itt a link: http://www.omegacor.info/
|
szomb. aug. 29, 2009 18:25 |
|
|
Transztyuszeres
gyémánt tag
|
.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Transztyuszeres szer. dec. 15, 2010 21:36-kor.
|
csüt. aug. 27, 2009 9:01 |
|
|
Unnamed
gyémánt tag
|
Ha .cn végű mailcímről akarom megtiltani a regisztrációt phpbb 3 vezérlőpultban, ez a jó script: *@*.cn ? Retardált kínai botokat már unom.
|
szer. aug. 26, 2009 20:27 |
|
|
Gafly
gyémánt tag
|
Nalunk mhr (man-hour) kifejezest hasznaljak.
http://en.wikipedia.org/wiki/Man-hour
|
vas. aug. 23, 2009 8:42 |
|
|
NickE
platina tag
|
Hogy lehet könnyen kommunikációkat bemutató ábrákat csinálni, mint amilyenek pl. a PIC vagy AVR adatlapjában vannak az SPI, I2C, UART résznél? Vagy bármilyen más adatlapban, pl. memória IC-k írását, olvasását bemutató ábrákat mivel csinálják?
Pl. ilyenre gondolok
http://avrhelp.mcselec.com/hardware_spi_cpha0.jpg
|
pén. aug. 21, 2009 18:39 |
|
|