Nem is a fetek szigetelése a lényeg, hanem a rajzodon a GND-n ott lesz a fázis.
SPafi szerintem a kis felbontással a PWM kimenetnek a nem eléggé nagy felbontóképességére gondolt.
Egy analóg áramköré majdnem nullától közel 100%-ig az analóg jel miatt nem beszélhetünk felbontásról.
De egy AVR-nek a kimenetén biztosan van valami minimális százalék amilyen ütemben növelni vagy csökkenteni tudja a kitöltést.
A 40106 trigger IC maghajtást felejtsd el és gondold át az IR IC-k használatát. Nem feltétlen kell ezeket használni, megoldható diszkréten is, optósan is..., csak az IR eléggé megbízható.
Javaslom az IR2127-t, valamint N-csatornás feteket, azoknak már alapban jobbak a tulajdonságaik.
Más...: a kimenő feszültségnek mi köze van a TL431-hez?
Ha a kapcsolófrekvencia fix lenne, akkor üresjáratban lehetetlen lenne beállítani egy bizonyos értékű kimenőfeszültséget.
Ugyanis ha a kitöltés lecsökken nullára az azt jelenti, hogy a kapcsolófreki esik.
Ha nem tud lecsökkenni 0-ra mert korlátozod pl 1%-ra, terheletlenül így is 50V-hoz fog tartani a kimenőfeszültség.
Tehát az hogy a freki fix maradjon csak azon múlik mennyire tudsz lemenni a kitöltéssel és hogy mennyire állítod be az állandó terhelést.
AVR vagy analóg, teljesen mindegy....[/quote]
Igen jól írod. pl ATmega8 ADC felbontása 1024(10bit) a PWM felbontása 16bit-es de 10biten használva elégnek találtam.
Értem. Csak errefelé nem nagyon vagyis, idő míg megrendelik/leszállítják az alkatrészt, mármint az IR-eket.
A 2127-et nem ismerem de megnézem. Tudom hogy N csatis feteket jobbat tudnak gyártani mint P csatisba.
Mert gondoltam az adja a visszacsatolást és a TL431-nek a max feszültsége 40V. Ahogy nézegettem Skori tápját minden kapcsi rajzba x-40V szabályozhatóságot láttam. Vagy esetlek ezt is le lehetne osztani, és nőne a kimenő fesz is?
Megcsináltam az AVR-es tápot... Úgy ahogy írtam. üresjáratban is 0,025-Ube-ig tudtam szabályozni FIX 64Khz-en. Nagyon szépen működött is. Egy probléma volt vele: Lassú a CPU!!
Teszt PL: Beállítottam 8V a kimenő feszt és tettem a kimenetre 12V/20W halogén izzót, közbe szkópoztam a fet Source lábán. A kapcsoló freki meg se moccant csak a kitöltés egyértelműen viszont amikor levettem a terhelést meg mikor rá is tettem változott a kimenő feszültség és utánna kb fél és 1/4 másodperc múlva ugyanarra az értékre állt be (8V). Ha levettem a terhelés üresjáratban járattam akkor meg felugrott a feszültség pár V-ot. Szóval ez az áramkör nem bírta a gyors terhelésváltozást, a szoftverét is próbáltam minél rövidebbre írni hogy gyorsabban fusson.
A program működése:
Van egy változóm aminelk az értékét 1-1023-ig állítom.
Van kettő feltétel benne ami összehasonlítja a beállított változót az ADC értékével.
Ha a változó nagyobb mint az ADC mérés eredménye akk a kitöltés +1
Ha a változó kisebb mint az ADC mérés eredménye akk a kitöltés -1
Ebből az jön le hogy az egész ketyere felbontása 1024 csak lassú.
Próbáltam átírni a szoftvert hogy ne 1-el változgatgassa a kitöltés értékét mert ugye akkor annak a sornak kevesebbszer kell lefutnia és hamarabb éri el a kívánt feszültséget a kimenet de, ez meg a felbontás rovására ment. Értehető hogy miért. 1024/5 alapon.
Köszönöm a válaszokat cimopata!
Üdv: Sunci