Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. nov. 16, 2024 10:23

Hozzászólás a témához  [ 16704 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 335  Következő
BringaVilágítás házilag ("LED lámpa") 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás Re: BringaVilágítás házilag ("LED lámpa")

Ahogy elnézem, talán XP-E vagy XP-G lehet?
~500 huf/db, szerelve, nem rossz.

szomb. okt. 20, 2012 4:39
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

8000 pénz az aszfaltpörkölőért... lenne hozzá lencse/tükör, kész lenne a légvédelmi reflektor !-F

pén. okt. 19, 2012 22:10
gyémánt tag

időnként dumálok kollégával, mert ő is csinált ledes világítást, bár kertbe, és mondja, hogy ha egyedi doboz kéne, próbáljam meg a 3D prototypeing-ot.
Valaki már próbálkozott ilyen céggel itthon? Érdekelne, hogy milyen árba van egy ilyen 3D nyomtatás, de ajánlatot ezért nem kérnék :D

pén. okt. 19, 2012 22:07
gyémánt tag

Egy ilyen játszani? :) Egész olcsó.

http://dx.com/p/diy-100w-8500lm-6000k-white-light-cree-led-module-30-36v-160007

pén. okt. 19, 2012 22:06
gyémánt tag

FeF írta:
Él bennem a gyanú, hogy a led sem a legjobb benne, konkrét infókat hirtelen nem találok.
A ház kidolgozása viszont nem rossz, az tény.

Minőségi leddel szerelik és kiemelkedően jó a lencse is, viszont a tudásához képest (beleértve a fényerőt) rettenetesen túlárazott.
Tucatszám van DX-en is olyan kézilámpa, ami tudja a fényerejét, akár még a fókuszált fényét is hozni, de sokkal olcsóbban.

pén. okt. 19, 2012 22:05
gyémánt tag

FeF írta:
Él bennem a gyanú, hogy a led sem a legjobb benne, konkrét infókat hirtelen nem találok.

A ledet cree-nek néztem, XP-E vagy G sorozat (legalábbis a tokozása a 3,5mm-es négyzet volt)

pén. okt. 19, 2012 19:25
gyémánt tag

-=RelakS=- írta:
FeF írta:
Most mondjam azt, hogy túlárazott, elavult technológia?
Amikor a két fényerő fokozat kapcsolása áll 2 db sorbakapcsolt ellenállásból? stb. :)

He? Akkor abban a lencse meg a led ér valamit, azt kész? :jajne:

pén. okt. 19, 2012 18:38
gyémánt tag

FeF írta:
Amikor a két fényerő fokozat kapcsolása áll 2 db sorbakapcsolt ellenállásból? stb. :)

He? Akkor abban a lencse meg a led ér valamit, azt kész? :jajne:

pén. okt. 19, 2012 16:59
gyémánt tag

-=RelakS=- írta:
Voltam ma media markt-ban.
10-20 ezer pénzekért elég komoly fényeket árulnak, pl több féle Led Lenser terméket is.

pén. okt. 19, 2012 13:12
gyémánt tag

Voltam ma media markt-ban.
10-20 ezer pénzekért elég komoly fényeket árulnak, pl több féle Led Lenser terméket is.

csüt. okt. 18, 2012 20:46
gyémánt tag

balu1 írta:
A led chipet valószinüleg ők is rendelik és nem itt gyárthatják, pedig jó lenne.
Úgy hallottam, hogy ők a lámpát gyártják le és nem a ledet.
..ha bár, ki tudja.

Hát a chipgyártás nem egyszerű, azt egyik nagy cég sem európában csinálja.
Viszont egy lámpán többet lehet keresni, mint egy chip-en. És mint tudjuk a chip egy dolog, legalább annyira fontos a lencse-tükör-lámpatest kialakítása, hogy jó fénye legyen.

szer. okt. 17, 2012 23:04
platina tag

balu1 írta:
SPafi írta:
Philips kompakt fénycső 670 Ft-ért:
http://www.jobbanjar.hu/vilagitastechni ... o-t463838/
Ilyentből vettem kb 5-6 évvel ezelőtt vagy 8 db-ot, kicsivel többért. és még egyetlen darab kiválóan működik belőle.
Az első két évben kihullott nagy része, aztán egy-egy még időközben elszállt és az utolsót még most is nyúzom.
Ezeket kb akkor vettem, amikor KAMA3 ilyenből épített egy kerékpár első lámpát. Talán van az már több is mint 6 éve..
Akkor mindegyiket becsavartam valahová, vagyis nagyjából mindegyik ki-be lett kapcsolgatva.

Szerintem az elektronikája megy tönkre ezeknek. A fénycső látszólag nem feketedik, nem gyengült hanem egyszer csak nem világított. Az elektonikában szemmel látható égés nem látszik, viszont nem ismerem a pontos rajzot, hogy annak alapján keresgéljem. Igaz, mostanában semmihez nincs sok türelmem.

Én is vettem akkor többet, és hát elég hamar kipukkantak. Egy bírja az már 3 éves. Néhányat szétszedtem, és az egyenirányítás után a nagy 400V-os kondi szokott bennük kinyiffanni, meg még valami. A tünet az, hogy este lekapcsolod, következő nap meg már nem kapcsol be. A teóriám az, hogy a cső melege fűti a pufferkondit, ami ettől idő előtt kiszárad. A szobai nagy csillárban ezért megfordítottam a foglalatokat, hogy a cső felfelé álljon, ettől a termelődő hő nem a kondit fűti.

670-ért megéri, de ahogy nézem ez nagyon más, mint a korábbiak. Lehet, hogy bírni fognak annyit, mint egy GE. Újabban ez a nagy kedvenc, 8-at vettem, jó egy éve, és idáig nincs elhullás, pedig mindegyik megy, van amelyik szűk, zárt búrában 10-12 órákat egy nap. Az az előnye is megvan, hogy a hagyományos körte helyére is beférnek még a 23 Wattosak is, ez a philipsről sajnos nem mondható el.

szer. okt. 17, 2012 10:16
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
arany tag

scarbantia írta:
...

http://www.kaidomain.com/product/details.S020275 vagy melyiket kellene megvennem.
Akkor azt veszem majd meg amit mondtok, ha végre átírom a paypal adataimat :D

Köszi az infokat!

szer. okt. 17, 2012 6:22
arany tag

Powerade írta:
Kössz az infót és fogyasztásilag gondolom akkor ugyanannyi marad kb mint eddig csak kicsit nagyobb fénnyel. Viszont dx-en nemtalálom a ledet mert a kereső egyszerűen nemad eredményt.Belinkelnéd mind a két olalról a ledet? Köszönném :wink:

Igen, kb., bár az XP-G2 lehet hogy valamivel kevesebbet eszik adott fényerőn.

http://www.kaidomain.com/Search/SearchResult.XT-E Ha csak 1db-ot veszel, akkor ez se olcsó(1320Ft), én 5db-ot vettem, így 880Ft-ra jött ki.
Cutternél 700Ft körül van asszem, de ott sokat rátesz a szállítás.
http://dx.com/s/XT-E Most nézem, itt nincs is R5, csak R4-es, ami kicsit rosszabb hatásfokú.

http://cutter.com.au/products.php?cat=Cree+XPG-2
http://cutter.com.au/products.php?cat=Cree+XTE+White

kedd okt. 16, 2012 22:51
arany tag

scarbantia írta:
Fényerőben nagy előrelépés nem lesz, az XP-G2 R5-ről csak kb. tudok adatot, mert a pct.cree.com-on nincs benn a táblázatba, 700mA-nél 250lm, az XT-E R5 a táblázat szerint 700mA-en 283mA.

Kössz az infót és fogyasztásilag gondolom akkor ugyanannyi marad kb mint eddig csak kicsit nagyobb fénnyel. Viszont dx-en nemtalálom a ledet mert a kereső egyszerűen nemad eredményt.
Belinkelnéd mind a két olalról a ledet? Köszönném :wink:

kedd okt. 16, 2012 22:20
arany tag

Powerade írta:
Kössz a tippeket és honnét is lehet rendelni a XT-E R5 vagy XP-G2 ledet?

Amúgy ezzel a mostani felállással olyan 200-250lumen körül megy a led ha jól sejtem, és fogyaszt 2,5-3W-ot. Ezzel a XT-E R5-ös leddel mennyit fogyasztana és milyen fényereje lenne, és ugyanez az XP-G2-vel szintúgy.

XP-G2-őt csak a Cutternél láttam, de onnan drága a szállítás, XT-E R5-öt kapsz a dealextrem-nél, és a kaidomain-nál. Szállítás mindkét helyről ingyenes, az utóbbinál ha 5db-ot veszel, akkor kb 880Ft-ra jön ki/db.

Fényerőben nagy előrelépés nem lesz, az XP-G2 R5-ről csak kb. tudok adatot, mert a pct.cree.com-on nincs benn a táblázatba, 700mA-nél 250lm, az XT-E R5 a táblázat szerint 700mA-en 283mA.

kedd okt. 16, 2012 20:57
arany tag

Kössz a tippeket és honnét is lehet rendelni a XT-E R5 vagy XP-G2 ledet?

Amúgy ezzel a mostani felállással olyan 200-250lumen körül megy a led ha jól sejtem, és fogyaszt 2,5-3W-ot. Ezzel a XT-E R5-ös leddel mennyit fogyasztana és milyen fényereje lenne, és ugyanez az XP-G2-vel szintúgy.

kedd okt. 16, 2012 20:08
arany tag

FeF írta:
Powerade írta:
Olyat kérdeznék hogy melyik staros ledet ajánljátok 3,7V-os 700mA-es meghajtóhoz?
Melyik led a legjobb hatásfok/lumenü cuccos :D Minél kevesebbet fogyasszon és minél több lumene legyen :wink: Autóakkuról megy a dolog és arról is tudom csak hajtani.
Most egy ilyen driver + cree xp-g led combokat használok.
Driver: http://dx.com/p/mr16-1-3w-650-700ma-con ... 57?item=64

A legjobb, árát is tekintve talán az XP-G2, ha tudsz olyat szerezni.

XT-E R5 feleannyiba kerül, és kb. azt tudja. Ráadásul majdnem feleannyiért lehet rendelni olyan helyről, ahol ingyen van a szállítás.

kedd okt. 16, 2012 18:42
gyémánt tag

Powerade írta:
Olyat kérdeznék hogy melyik staros ledet ajánljátok 3,7V-os 700mA-es meghajtóhoz?
Melyik led a legjobb hatásfok/lumenü cuccos :D Minél kevesebbet fogyasszon és minél több lumene legyen :wink: Autóakkuról megy a dolog és arról is tudom csak hajtani.

A legjobb, árát is tekintve talán az XP-G2, ha tudsz olyat szerezni.

kedd okt. 16, 2012 17:07
arany tag

vas. okt. 14, 2012 21:55
gyémánt tag

A led chipet valószinüleg ők is rendelik és nem itt gyárthatják, pedig jó lenne.
Úgy hallottam, hogy ők a lámpát gyártják le és nem a ledet.
..ha bár, ki tudja.

pén. okt. 12, 2012 23:03
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

balu1 írta:
Esetleg ha megpróbálod a szűkebb lámpát távolabb vinni annyival, hogy a közelivel közel azonos széttartást láss egymás mellett?

Meglátjuk mit lehet vele kezdeni.

Ez már volt?

http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/12/led-gyartas_kezdodik_magyarorszagon/

pén. okt. 12, 2012 21:27
a fórum lelke

Most vettem meg a Philips Tornádókat. 23 W-os már nem volt, úgyhogy főleg 20-asokat. A régi (2 éves, de nem túl sokat használt) Tungsram 20 W-os és Osram 16 W-oshoz képest kb. 30 %-kal fényesebb, és sokkal gyorsabban gyújt. Ha 1 évet kibír, már megérte.

csüt. okt. 11, 2012 21:15
Profil Honlap
gyémánt tag

dhpage írta:
Ez nem rossz ötlet, csak az a baj, hogy az egyik nagyon kis területre fókuszált építésű, így fotózni nehéz.
Esetleg ha megpróbálod a szűkebb lámpát távolabb vinni annyival, hogy a közelivel közel azonos széttartást láss egymás mellett?

szer. okt. 10, 2012 22:54
gyémánt tag

Pinyo1970 írta:
CPF-en voltak fénymérő tesztek, két hasonló spektrumú akármi összehasonlítására jók, de a kiírt abszolút lumen értéknek nem szabad hinni.

Elsősorban összehasonlítani kell, maga a lumen nem érdekes. Elő kell ásnom a fénymérőt. :)

szer. okt. 10, 2012 22:28
gyémánt tag

balu1 írta:
Esetleg egy fotót készítenél a kettő fényéről egymás mellett egy fehér lapon és átalakítod kép szerkesztőben alacsony bit számú szürke skálára, ahogy Pinyó szokta..? tudod, ott a szürke árnyalat lépcsőin lehet látni a különbséget.

Ez nem rossz ötlet, csak az a baj, hogy az egyik nagyon kis területre fókuszált építésű, így fotózni nehéz.

szer. okt. 10, 2012 22:26
gyémánt tag

dhpage írta:
És egy keresztkérdés a végére: 2 kék led fényerejét össze tudom hasonlítani sima fénymérővel, tudja vajon a spektrumot? Vagy próbálkozzak napelemmel, ahogy Dög szokta? :)

Fotózhatsz raw-ban, és mented lineáris 16 bit tiffbe. Az meg már olyan, mint ha a CMOS érzékelőt fénymérőként használnád. Relatív összehasonlításra jó.

CPF-en voltak fénymérő tesztek, két hasonló spektrumú akármi összehasonlítására jók, de a kiírt abszolút lumen értéknek nem szabad hinni.

szer. okt. 10, 2012 11:14
gyémánt tag

-=RelakS=- írta:
gondoltam, hátha érdekel valakit:
Tesco-ban Cree ledes 2db D elemmel működő lámpa 4000 forintért (remélem a 2db-ra jól emlékszem)
Először csak a led tűnt fel, de nagy boldogan hirdeti is a rajta lévő könyvecske

Jóféle (kategóriájában legalábbis), cseppálló (tömítések megvannak, illesztésük nem mindenhol tökéletes), masszív (és nehéz), olyan ledesek közt átlagos fényű (izzós maglitehoz képest szuper). TIR optikás, szép (gyűrű-lyukmentes) vetített képe van, és viszonylag messzire visz.
Rém egyszerű két tranyós boost áramkör van benne, még 1 elemről is elketyeg ha nagyon muszáj.

Enyémben amúgy SSC P4 led volt... lehet azóta újítottak? :)

szer. okt. 10, 2012 0:30
gyémánt tag

dhpage írta:
És egy keresztkérdés a végére: 2 kék led fényerejét össze tudom hasonlítani sima fénymérővel, tudja vajon a spektrumot? Vagy próbálkozzak napelemmel, ahogy Dög szokta? :)
Esetleg egy fotót készítenél a kettő fényéről egymás mellett egy fehér lapon és átalakítod kép szerkesztőben alacsony bit számú szürke skálára, ahogy Pinyó szokta..? tudod, ott a szürke árnyalat lépcsőin lehet látni a különbséget.

Egyébként fénymérővel is érdemes próbálkozni.
Ha valamit mutat, az már úgyis kiderül, hogy azonos távolságról melyiknél mutat többet.

kedd okt. 09, 2012 22:46
gyémánt tag

Sziasztok!

Rég jártam erre. :)

A tesco-t én is akartam írni, pont hétvégén néztem azt a lámpát. Kár hogy nem voltak benne elemek, kíváncsi lettem volna a fényére, mert egy régi tesco-s lámpát már próbáltam és az jó fényű volt.

Nekem sincsenek jó tapasztalataim a fénycsövekkel, viszont annál jobbak az Ikeában kapható ledesekkel. Most 3 darab 200Lm-es megy elég sokáig naponta és kellemes fénye van, gyakorlatilag nem melegszik.
Az ára 2e forint, nem olcsó, meglátjuk mennyit bírnak.
A csövesek nekem folyamatosan hullanak el, volt olyan párszáz forintos, ami egyszerűen kiolvadt a foglalatból és csak lógott a dróton. :)

kedd okt. 09, 2012 22:09
gyémánt tag

gondoltam, hátha érdekel valakit:
Tesco-ban Cree ledes 2db D elemmel működő lámpa 4000 forintért (remélem a 2db-ra jól emlékszem)
Először csak a led tűnt fel, de nagy boldogan hirdeti is a rajta lévő könyvecske

vas. okt. 07, 2012 21:12
gyémánt tag

SPafi írta:
Philips kompakt fénycső 670 Ft-ért:
Ilyentből vettem kb 5-6 évvel ezelőtt vagy 8 db-ot, kicsivel többért. és még egyetlen darab kiválóan működik belőle.
Az első két évben kihullott nagy része, aztán egy-egy még időközben elszállt és az utolsót még most is nyúzom.
Ezeket kb akkor vettem, amikor KAMA3 ilyenből épített egy kerékpár első lámpát. Talán van az már több is mint 6 éve..
Akkor mindegyiket becsavartam valahová, vagyis nagyjából mindegyik ki-be lett kapcsolgatva.

Szerintem az elektronikája megy tönkre ezeknek. A fénycső látszólag nem feketedik, nem gyengült hanem egyszer csak nem világított. Az elektonikában szemmel látható égés nem látszik, viszont nem ismerem a pontos rajzot, hogy annak alapján keresgéljem. Igaz, mostanában semmihez nincs sok türelmem.

vas. okt. 07, 2012 17:54
a fórum lelke

Nem bringa, de világítás, Philips kompakt fénycső 670 Ft-ért:

angyalati!

Az egyszerűség kedvéért használhatsz bontó érintkezős relét is.

vas. okt. 07, 2012 16:54
Profil Honlap
vas-tag

Köszönöm a választ.
A D-S és a G pont bekötést értem, de nem világos a G-S bekötés.
Lerajzolnád?
Nagyobb N-fetet tudok használni ha túllépném a 100mA-t?

A lámpa lényege az lenne, hogy álló helyzetben elemről menjen az 5mm villogó, menet közben meg a 3 pled adjon fényt dinamóról.

pén. okt. 05, 2012 18:32
a fórum lelke

angyalati írta:
Sziasztok.

Kis segítségre lenne szükségem. Próbálnám összehozni a Skori féle egyenirányított dinamós világítást és egy elemes villogót úgy, hogy a dinamó feszültségére automata módon megszakadjon az 555 áramkör.
Milyen alkatrészt kellene beépítenem a két kör közé?
Sok közöm nincs az elektronikához, szóval ha lehet akkor kezdő szinten kérnék választ.
Kösz előre is.

Szóval álló helyzetben villog két sor LED, de ha megy a dinamó, akkor elsötétülnek a villogó LED-ek, és helyette csak a folyamatos fényű LED-ek mennének? Nem értem, hogy ez mire jó, de ha valóban ez a cél, akkor egy j-FET-tel meg lehet oldani. Pl. 100 mA-ig megfelelő a J107. 3 lába van, abból a D és S-t kell bekötni az elemekkel sorba, a G és S közé pedig bekötni a fixen világító LED-ek feszültségét. (Gate a negatívra.)

vas. szept. 30, 2012 17:03
Profil Honlap
gyémánt tag

Volt már itt olyan elvetemült, aki saját maga készített dobozt, vagy mindig vásároltok megfelelő méretűt?

vas. szept. 30, 2012 15:36
vas-tag

Sziasztok.

Kis segítségre lenne szükségem. Próbálnám összehozni a Skori féle egyenirányított dinamós világítást és egy elemes villogót úgy, hogy a dinamó feszültségére automata módon megszakadjon az 555 áramkör.
Milyen alkatrészt kellene beépítenem a két kör közé?
Sok közöm nincs az elektronikához, szóval ha lehet akkor kezdő szinten kérnék választ.
Kösz előre is.

Gyakorlatilag ez a kérdés:
Kép

Itt tartok most:
Kép
Egy 30 és egy 40mm alu "U" szelvény van a ledeken keresztül összecsavarozva. Még kap plexit meg egy felső árnyékolót.

szomb. szept. 29, 2012 12:46
gyémánt tag

[Telehódas Topik Túrák]

140. telehódas HHH
Hely: Budapest
Dátum: 2012. szeptember 29. (szombat)
Időpont: 19:30
Találkozó: Batthyány tér Duna felöli oldala, a HÉV feljáró mellett
Program (Classic): szokásos útvonalon fel a HHH-ra, majd vissza (a szokásos útvonal aszfaltot jelöl, mégpedig Batthyány tér - rakpart kerékpárút - Kolossy tér - Szépvölgyi út - Fenyőgyöngye - HHH). Alternatív útvonalak egyénileg választhatók.
Program (Extra): Pálvölgyi barlangnál a söröző (?legutóbb nyitva volt)
Kötelező kiegészítők: lámpa előre, hátra!!

Ajánlott kiegészítők: bukó, pulóver, bundabugyi - az nem, stb.
Mindenkit szeretettel vár a "Rendezőség"!
Értelmi szerző: robi

Szervező: esetleges, alapjáraton dhpage

pén. szept. 28, 2012 7:30
a fórum lelke

Szerintem mérd meg a feszültségesést a LED-eken! Lehet, hogy valamelyik "megnyúlt".

szer. szept. 05, 2012 21:18
Profil Honlap
ezüst tag

Sziasztok Mesterek!

Tudnátok segíteni? Bedöglött a homemade lámpám. 3 db sorba kötött xm-l ledet taskledes hypflex meghajtó tápol 4 soros li cellákkal. Már több éve használtam gond nélkül. Most annyi történt, hogy az egyik tekerésnél max fényerőnél elérte a lámpa a cut off feszültséget és kikapcsolt. Visszakapcsolva nem engedte a felsőbb fokozatokat használni. (Csak az első hármat az ötből, de a 2. és 3. között már alig volt fényességkülönbség. Korábban nem lépett fel ez, visszakapcsolva megint lehetett akár maxra is tenni - rövid időre.) Gondoltam feltöltöm és megint ok lesz, de nem így történt. Megnéztem az akksi feszkóját, de rendben volt. Talán az lehetett a baj, hogy amikor lemerült, akkor a maxon hajtott ledeken több feszültség esett, mint amit a táp leadott (step down driver)? Mit csináljak?

szer. szept. 05, 2012 19:46
gyémánt tag

DöG-1 írta:
-=RelakS=- írta:
Luxeon 3 ledekért mit lehetne kérni?
Mivel abszolút elavult* / kifutott (~80lum/1A!): szerintem fél marékért egy Milka csokit :mrgreen: ...Bár mondjuk izzólámpánál még mindig talán jobb a hatásfoka / élettartama...

*pl. XB-D olcsón !-F

Kösz, de már mind1 :}
Kiderült, neki 18 kellene, nekem meg jóindulattal van 10 :D

kedd szept. 04, 2012 21:06
gyémánt tag

A Kőbányai úton a kínai piacon (a fedett oldalon az épületekben) lehet kapni hideg és meleg fényűben 10-és 20 Wattos kültérit, jókora felületű ledekkel (nem akarok hülyeséget mondani a méretet illetően), amiben benne van a táp is. Vagyis 220-ba dugható. 5.000,- az ára Forintban. Azt azért meg kellene nézni, mennyire vízálló az úgy ahogy összerakták. Pillanatra láttam a fényét a meleg színünek és elég kellemes fénye volt.

Egyébként így nézett ki, csak három szál volt a bekötésnél, vagyis földelhetően volt kialakítva.
Kép
http://aprod.hu/hirdetes/kulteri-fenyve ... zAodVX0Aug

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára balu1 kedd szept. 04, 2012 21:11-kor.

kedd szept. 04, 2012 20:45
platina tag

-=RelakS=- írta:
Luxeon 3 ledekért mit lehetne kérni?
Mivel abszolút elavult* / kifutott (~80lum/1A!): szerintem fél marékért egy Milka csokit :mrgreen: ...Bár mondjuk izzólámpánál még mindig talán jobb a hatásfoka / élettartama...

*pl. XB-D olcsón !-F

kedd szept. 04, 2012 17:32
gyémánt tag

Luxeon 3 ledekért mit lehetne kérni? Kolléga udvari világítást akar csinálni, és azt mondja, nem akar nagyon vacakolni rendelésekkel, jó neki az is, amim van.

hétf. szept. 03, 2012 20:32
gyémánt tag

scarbantia írta:
Nem értem rá utána nézni, de XT-E R5 és S2-höz képest mit tud?

Erre én is kíváncsi lennék.

hétf. szept. 03, 2012 12:43
ezüst tag

Hello!

DX-en találtam 44mm-es üveglencsét, arra gondoltam, hogy esetleg a Luxeon Rebel-ekhez jó lenne.
http://www.dealextreme.com/p/44mm-secondary-optics-glass-5-pack-4558?item=6
Ezen a képen jól néz ki: http://www.dealextreme.com/customerphotos/4558-60ce3fd8-02ae-4a64-b3e5-fc251cc0ed11.jpg Esetleg XML-hez jó lehet ?

Ugyan csak ott találtam:http://www.dealextreme.com/p/glass-optics-for-flashlights-28mm-5297?item=4
Rebel-hez gondolkodom rajt, mondjuk 4db lencse egymás mellett elférne, és nem lenne túl nagy átmérője (Mert a 44-esből 4 már elég nagy helyet foglal, hozzáteszem, ha xml-hez használható, akkor a fényerő miatt megérni a nagy helyigény). A Rebel-hez az LR1-RS helyett (http://www.ledil.com/datasheets/DataSheet_LR1.pdf) használnám.
Cél: a nagyobb világítási távolság lenne, lehetőleg minél több fény hasznosításával...

Szerintetek érdemes próbálkozni valamelyik lencsével ezek közül, vagy felesleges, mert kicsik?
Köszi!

hétf. szept. 03, 2012 8:03
arany tag

FeF írta:

Hogyne!

20 % + fényerő, meg hatékonyság, meg minden. Vf=2.8 V@350 mA

Nem értem rá utána nézni, de XT-E R5 és S2-höz képest mit tud?

vas. szept. 02, 2012 21:33
gyémánt tag

-=RelakS=- írta:
FeF írta:
Cutteres rendelés lesz-e a közeljövőben? (1 hónap :))
Beszállnék egy-két dologgal (XP-G2), de ahogy elnézem, már 150 usd felett van csak az ingyenes szállítás :(

Hmm.... dolgozik a Cree? G2-t még nem láttam

Hogyne!

20 % + fényerő, meg hatékonyság, meg minden. Vf=2.8 V@350 mA

vas. szept. 02, 2012 10:26
gyémánt tag

FeF írta:
Beszállnék egy-két dologgal (XP-G2), de ahogy elnézem, már 150 usd felett van csak az ingyenes szállítás :(

Hmm.... dolgozik a Cree? G2-t még nem láttam

szomb. szept. 01, 2012 15:38
gyémánt tag

szomb. szept. 01, 2012 14:18
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 16704 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 335  Következő