Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: kedd jan. 07, 2025 18:05

Hozzászólás a témához  [ 169 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4  Következő
MP3 dekodoló IC? 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 3510i + PIC18F452
Sziasztok

Ikadar:
Hány MHz-n járatod a pic-et? Illetve kicsit le vagyok maradva, azt hogy érted, hogy a négyszögjel kialakítása nem triviális. Én eddig abban a hitben éltem, hogy a logikai szintek megváltoztatásával négyszögjel jön létre a kimenetnek konfigurált porton. Persze e fel/le futási görbéket nem néztem. Magas frekvencián ez gondot okozhat?

arnd:
Kicsit már kezdek aggódni a cucc miatt. Ma már 2 hetes a megrendelés, a pénzt lehúzták, de azóta semmi. :shock: Ha ma sem jön meg...

üdv & thx.: RTT

hétf. ápr. 26, 2004 7:44
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 3510i + PIC18F452
Hi All!

Megoldodott a problema... Tokeletesen mukodik. Mar nem csak pixeleket, hanem karaktereket is ki tudok ra rajzolgatni. Tok logikus es egyszeru a kezelese. FPS-t meg nem meregettem rajta, de egy PIC-tol ne varjatok tul sokat (Mar a negyszogjelek letrehozasa sem trivialis ekkora frekin a PIC eseteben (persze nem az orajelrol beszelek :wink: )).
A kapcsolas igy nez ki:
LCD 1. lab --- RB0-s lab
LCD 2. lab --- RB1-s lab
LCD 3. lab --- GND
LCD 4. lab --- RB3-s lab
LCD 5. lab --- RB4-s lab
LCD 6. lab --- 3.3V
LCD 7. lab --- 3.3V
LCD 8. lab --- (ez a trukk a zizeges mentes kijelzeshez) 220nF-s keramiakondi a foldre...

Remelem segitettem kicsit, amit hasznalhato allapotba kerul a progi, azt is felrakom ide....

lkadar.

hétf. ápr. 26, 2004 6:37
ezüst tag

Hozzászólás 
Köszi így már ok. :)

szomb. ápr. 24, 2004 8:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bocsánat én voltam a gügye, lemaradt a 4. file....

pén. ápr. 23, 2004 18:22
ezüst tag

Hozzászólás 
Hello arnd

Engem is érdekelne, de a tolál kommanerem nem akarja összerakkni :oops: . A harmadik után keresi a negyedik filet... :shock:

u.i.: lehet a 6.00 miatt? (feldobok egy újabbat)

pén. ápr. 23, 2004 16:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
http://arnd.srv.hu/MP3/CF_card_on_IDE_bus/CF_card_on_IDE_bus.001
http://arnd.srv.hu/MP3/CF_card_on_IDE_bus/CF_card_on_IDE_bus.002
http://arnd.srv.hu/MP3/CF_card_on_IDE_bus/CF_card_on_IDE_bus.003
http://arnd.srv.hu/MP3/CF_card_on_IDE_bus/CF_card_on_IDE_bus.crc

totalcommanderrel összefűzni... bocsi de az srv szivat csak 1M-t hajlandó feltölteni... :(http://arnd.srv.hu/MP3/CF_card_on_IDE_bus/CF_card_on_IDE_bus.004

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára arnd pén. ápr. 23, 2004 18:18-kor.

pén. ápr. 23, 2004 13:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hi!

Valami "bázis" kapcsolásnak vehetnénk ezt a rajzott. http://arnd.srv.hu/MP3/009_sch.gif
Így egyszerűbb lenne az utánépítgetés stb.
Bár most nézegettem, hogy a http://sandiding.tripod.com/ni3510.html címen található bekötés nem teljesen ugyanazz mint amit, az MP3 project rajzán van.
Utána nézek egy Nokia doksiban mi is az igazság...

pén. ápr. 23, 2004 13:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
arnd írta:
Nekem úgy rémlik, hogy nem kell hozzá driver. Vincsinek látja a gép....

Ez lenne a jó... Nincs valakinek megépítve egy ilyen???

Üdv
Inhouse

pén. ápr. 23, 2004 13:07
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 3510i kijelzo
Hi All!

Vegre sikerult beizzitanom a berendezest (PIC18F452 + Nokia 3510i). Egy olyan gondom van csak, hogy nem egyenletes a kep, hanem valami miatt folyamatosan remeg. Ezzel kb. szinkronban remeg a 8-as labon kijovo feszultseg is (atlagban 8V, de igen gyakran lepottyan 5V-ra (tuske jelleggel)).
Ha valaki rajtam kivul mar probalta beizzitani, es sikerult nem tudna segiteni??? :?: (Gondolom valamelyik regiszterbe rossz erteket raktam be).

lkadar.

pén. ápr. 23, 2004 12:31
ezüst tag

Hozzászólás 
Ha tényleg wincsinek látja a gép, akkor ez tuti jó megoldás pl. egy linuxos routerhez. Talán egy kicsit gyorsabb is lenne egy usb tollnál, de ez már a kártya minőségének függvénye.

Szerintem úgy lenne érdemes használni, az átviteli sebesség növelése érdekében, hogy több CF kártyát raid szerüen összefogni, de ehhez már mindenképp mikrokontroller kellene, vagy egy raid-os alaplap. :lol: (Amúgy vmelyik cég ki is fejlesztett ilysemit (memóriakártyákból épített HDD szerüség) laptopokhoz, de iszunyú drágán osztogatják... :()

csüt. ápr. 22, 2004 9:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nekem úgy rémlik, hogy nem kell hozzá driver. Vincsinek látja a gép....

csüt. ápr. 22, 2004 8:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
RTT írta:
Szerintem azért egy illesztő mikrokontroller kellhet. Bár van egy olyan érzésem, hogy az alkalmazott file rendszertől is függ a dolog (jó ötletet adtál, lehet, hogy megpróbálom egy régi 486-os gépen USB toll helyett)
bye

Elvileg a CF kártya egy az egyben IDE kompatibilis, csak össze kell vezetékelni. Az lenne az érdekes, hogy virtuális vinyóként használható-e, driver nélkül? Dos alatt kellene 10-20MB-okat mozgatni, de a floppyval egy kicsit macerás (és akkor még finom voltam) :evil: ...bár lehet, hogy inkább befogok rá valami régi kisméretű vinyót. :idea:

Üdv
Inhouse

csüt. ápr. 22, 2004 7:14
ezüst tag

Hozzászólás 
arnd:

Egy jó hír, nem tudom, hogy a retro listán fönt vagy-e, de ott jelezte az egyik listatag, hogy ráért egy kicsit és a 3510i kilyelzőt behergelte.
Egy 89S8252 24Hmz mcu-t használt. Ez kb. egy 2 MHz-s PICnek felel meg. Ezzel 3 képkocka/másodpercet ért el különösebb kódoptimalizálás nélkül.

szer. ápr. 21, 2004 15:56
ezüst tag

Hozzászólás 
inhouse írta:
A garanciáról meg annyit, ahogy én eddig tapasztaltam, ha elsőre jó a készülék, akkor azt az 1 évet többnyire kihúzza, más kérdés, hogy 1 év 1 naposan tönkremegy. Ehhez nem kell gagyinak lennie...
Inhouse

Ezzel tökéletesen egyetértek. Pl.: a DVD-írók vmi siralmasak. Én fél éve vettem a pioneer cuccomat, azóta már két garis cserém volt. Nekem ez így megéri, mert még mindig új a DVD íróm :D , de hogy a cégnek aki gyártja ez miért jó. Az anyagi veszteség egy dolog, de a presztisvesztedég sokkal húzósabb...

inhouse írta:
Visszatérve a témához, ha összehozna az ember egy IDE csatlakozóra egy CF kártyát, azt tudná használni mindenféle driver nélkül IDE meghajtóként? PL. akár Dos alatt is? Úgy látszódna boot után mint egy akkora méretű IDE eszköz?
Inhouse

Szerintem azért egy illesztő mikrokontroller kellhet. Bár van egy olyan érzésem, hogy az alkalmazott file rendszertől is függ a dolog (jó ötletet adtál, lehet, hogy megpróbálom egy régi 486-os gépen USB toll helyett)

bye

szer. ápr. 21, 2004 15:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ja, csináltam tegnap képeket erről a cuccról, ha nem felejtem el holnap feltöltöm és rakok ide linket, ha érdekel titeket.

Üdv
Inhouse

szer. ápr. 21, 2004 14:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
Most nézem, hogy félreérthető volt az utolsó mondatom, nem szántam irónikusnak. Olvastam és megértem, hogy miért építitek.

Ezek a cuccok ennyi pénzért megérik. A garanciáról meg annyit, ahogy én eddig tapasztaltam, ha elsőre jó a készülék, akkor azt az 1 évet többnyire kihúzza, más kérdés, hogy 1 év 1 naposan tönkremegy. Ehhez nem kell gagyinak lennie, az ismerősi körben volt 100eFt-os Kenwood, Clarion, Pioneer fejegység, ami a gar lejárta után kis idővel adta be a kulcsot.

Visszatérve a témához, ha összehozna az ember egy IDE csatlakozóra egy CF kártyát, azt tudná használni mindenféle driver nélkül IDE meghajtóként? PL. akár Dos alatt is? Úgy látszódna boot után mint egy akkora méretű IDE eszköz?

További minden jót!

Üdv
Inhouse

szer. ápr. 21, 2004 14:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
inhouse

A második (vagy inkább első) hozzászólásban én is kifejtettem, az anyagilag nem éri meg véleményt. Ez a project nem a "nincs pénzem rá ezért építek egyet jegyében zajlik". Minden esetre valóban kedvező árú amit meséltél csak ezek azok a ketyerék amiket amikor meg akarok venni akkor valamiért pont nincs...

RTT
Köszi, várom a jelentkezésedet.

szer. ápr. 21, 2004 11:15
ezüst tag

Hozzászólás 
Hello inhouse

22 eFt-ért ez a tudás tényleg nem rossz, de azért kiváncsi lennék a tényleges származási helyére. Ezek az utazó ügynökök nekem mindig gyanusak, arról nem is beszélve, hogy szerintem garancia nuku ami egy ilyen noname cucnál nem nagy előny.

Amúgy a szines kilyelzó alatt mit kell érteni? Mondjuk egy full fungcionalítású 8 bit színmélységű kilyelzőt? (felbontás?) Vagy egy egyszerű alfanumerikus kijelző mondjuk kék leddel megvilágítva?

A fejegység a metróban 24500 Ft -ért... hát az hogy Roadstar sokat elárul róla (bár én senkit nem akarok lebeszélni róla), rendesen alsó kategória.

inhouse: köszi a körképet, ezzel nagyából eddig is tisztában voltam, én inkább az "építés öröméért" vágtam bele, arról nem is beszélve, hogy ebből így még bármi lehet, akár fix HDD-s, akár hordozható kártyás mp3 lejátszó is...

arnd: remélem mostmár napokon belül megjönnek a cuccok, majd jelentkezem, és akkor megbeszéljük...

szer. ápr. 21, 2004 10:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
A Metroban 22-étől 24.500Ft-ért lesz Roadstar autós MP3 lejátszós fejegység...
Az egyik ismerősöm tegnap vett valami utazó árustól még ennél is noname-bb autós fejegységet, csak típusjelzése van. Van hozzá egy gépelt magyar nyelvű, teljesen használható formában. Ennek a hátulján a specifikációnál olyanok, hogy Pioneer CD olvasófej, Samsung sasszé, Mitsubishi FM tuner, Toshiba végfok IC. (Nem néztem utána)
Egyébként RDS, 4*40Watt, MP3 ID tag kiírással.
A teljes hátlap egy hűtőborda, csak a csatlakozóknál van kivágva. Egy a legtöbb márkánál használt 2 soros csatlakozó, ehhez egy kábel aminek a másik vége ISO, mint pl. Kenwood, Clarion, Panasonic...
Normál antenna csatalkozás, és "kilógatott" 1 pár RCA.
Az előlap nem tartalmaz elektronikát, csak egy műanyag "álarc", de nem gagyi munka. A kijelző nagy, jól olvasható, színes. Sokaknak tetsző kivezérlésjelző is van rajta. Megtalálható rajta pl. a pause gomb is, ami nem jellemző még a nagy márkákra sem az olcsó kategóriában.
Csak egy teszt műhelydobozon hallgattuk meg, semmi gáz, nem köhög, nem csinált semmit rosszul. Egyedül a rázkódásvédelem ami még nincs kipróbálva...
És jön a hab a tortán, mindehhez egy infra távvezérlő, teljes funkcionalitással!!!
Lehidaltam mikor megmondta, hogy megvette az embertől 22eFt-ért!!!

További jó építgetést.

Üdv
Inhouse

szer. ápr. 21, 2004 9:12
gyémánt tag

Hozzászólás 
Felraktam a deszka modelre pár 6K8-at lehúzó ellenállásnak de még nem próbáltam ki majd csak holnap.

hétf. ápr. 19, 2004 21:32
platina tag

Hozzászólás 
Üdv az Uraknak!
Nos? Van valami fejlemény a kijelző ügyében? Működik már rendesen? Nézegettem ezeket a HDD-s ill CD-s MP3 lejátszókat, de elég bonyolultak... Nem tud valaki egy egyszerűen és egyáltalán utánépíthető változatot? Jó lenne Atmel vagy PIC mikroprofos is, csak lehetőleg ne kelljen bele pl. GAL (vagy mi?).

hétf. ápr. 19, 2004 12:58
platina tag

Hozzászólás 
Jaja. Lehet, hogy a kijelzőnek külön kis táp kellene, de a sima 16F877-nek is mennie kell 3 V-ról. Legalábbis nekem ment Lítium elemről... Az ellenállatokkal azért próbálkozz egy kicsit. Mondom 10k vagy 4,7 k. Legvégső esetben 2,2 k, de akkor valszeg a magas szintel lesznek gondok. Ha leveszed a tápot kevesebb idő kell, hogy elérje a 0 V-ot és élesebb lesz a H->L átmenet. Elég érzékenyek rá ezekek a vacakok.

pén. ápr. 16, 2004 18:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
Megnéztem a másik két hex-et azok így sem csinálnak semmit :(

pén. ápr. 16, 2004 15:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
Vazze :)
Lecsökkenttettem 2V-2,2V-ra a tápfeszt és így előkerült a felirat :)
"MP3 Player"

pén. ápr. 16, 2004 15:12
platina tag

Hozzászólás 
Próbáld meg az ellenállásokat aAz RB7-RB6-RB3 és a föld közé betenni. 10 k vagy 4,7 k. Hátha a H->L átmenet miatt hülyül. Mondom: a sima LCD is ezt csinálta. Az instrukciókat fogadta, de a RAM-ba nem tudtam írni. Kellett neki az élesebb átmenet. Főleg ha nem 3,6 V-ról megy.

pén. ápr. 16, 2004 13:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
http://arnd.srv.hu/sse/MP3.GIF

Az oszcija rezeg szépen, de csak sötét képernyőt mutat, a többi hex meg semmi. 4MHz-es qvarcal próbáltam azt írja azzal kell.
Az egyedüli változtatásom, hogy nem LF-es PIC-et használok csak F-eset, meg, hogy 5V-rol járatom.

pén. ápr. 16, 2004 13:26
platina tag

Hozzászólás 
Arnd!
Sajnos a teljes kapcsrajzot nem tudom megnézni (nincs Eagle-em), de a program szerint a bekapcsoláskor inverzen ki kellene írnia valami szöveget. Még mielőtt keresné a CF kártyát. Lehet, h időzítési hiba van. Ha még esetleg nem próbáltad, nézd meg kisebb értékű kvarccal. Nem tudom van-e ellenállás a test és az adat ill. órajelkiment között a kijelző felé.Ha nincs prószáld meg 10 K-sal "lehúzni" őket. Elég sokat szenvedtem emiatt a normál karakteres LCD-nél is...

pén. ápr. 16, 2004 12:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kaninjo

Ne én pont ezt drótoztam össze (csak a gombokat meg a kijelzőt a PIC-re)
ezzel a hexel próbáltam, ez mint nevében is van szépen "kigyújtja" az összes szegmenst mint bekapcsoláskor a Nokiák.
De utána már nem csinál semmit sem, valamit csak kéne neki CF kártya nélkül is... minden estre kivezetékezek rá egy IDE csatit hátha kell neki valami adat is :)

RTT

Én csak az eredeti MP3-as projectet szeretném összedobni nekem még csak a LED villogtatás megy PIC-ileg :(.

pén. ápr. 16, 2004 11:52
ezüst tag

Hozzászólás 
Hello arnd!

Bocs, de eddig nem nagyon értem rá, ma egy kicsit bütykölök vele (de előtte még össze kell dobjak egy indításgátlót), az ezedményt majd megosztom veletek is.

Pontosan mi lenne a cél, mit tudjunk kijelezni? Én elsőre pont/vonal/szöveg megoldásra törexem ebben a sorrendmen. Esetleg érdemes lenne egy háttérképszerűséget is megoldani.

Gondolom a szöveg kilyelzés terén célszerű lenne az ASCII kompatibilitásra törekedni, hogy a FAT/FAT32 táblán találhtó szövegek kilyelzése már ne kívánjon sok "konvertálgatást".

pén. ápr. 16, 2004 10:29
platina tag

Hozzászólás 
Üdv!
Korábban nézegettem én is ezeket, van is egy forráskódom, de sajnos C fordító kell hozzá. Szintén Nokia LCD-s, a kapcsolási rajza viszont sajna nincs meg. Ha érdekel vkit a dolog itt van:
www.kaninjo.fw.hu/prog/lcdplayer.zip
Megpróbálom megkeresni a kapcsrajzot hozzá!
*
Meg is van:
Ha jól sejtem Eagle file:
www.kaninjo.fw.hu/prog/009_sch_v4.zip
Ez pedig a lefordított C file:
www.kaninjo.fw.hu/prog/009_v4_on_hex.zip
Ha valaki megépíti és netán még műxik is, az írjon!!
Sok sikert!

pén. ápr. 16, 2004 10:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
Help-Help itt vagyok mindenféle használható hex nélkül, köcsög MPLAB nem akarja nekem az igazságot... :?:
Valaki... fordítson már le nekem egy jót is, amik az oldalon találhatóak azok nem nagyon csinálnak szinte semmit sem (az On-os kivételével).

pén. ápr. 16, 2004 9:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én mindenféle betölthető hex-et szivesen fogadok, bár tudom ez nem a "kis" segítség kategória..

szer. ápr. 14, 2004 8:55
arany tag

Hozzászólás 
Hi All!

En is beszereztem egy 3510i-s kijelzot (nem kispalyazunk). Meg sajnos nem drotoztam ossze egy PIC-kel sem, de ami kesik nem mulik. Jelenleg valoszinu, hogy egy 16LF88-hoz, vagy egy 18F452-hoz lesz kotogetve proba kepen. Ha a kicsi PIC lesz, akkor az valamifele I2C-s feluleten keresztul elerheto LCD driver-kent fog mukodni... (Pixel kigyujtasa - kioltasa, vonal huzasa, szoveg kiirasa stb.).
A PIC programozassal nem sok gondom van :oops: szerencsere, mert itt a munkahelyemen eleg sokat foglalkozok veluk. Ha valakinek esetleg egy kis segitseg kell, csak irjatok.
Nemsokara megprobalkozok en is akkor a kijelzo eletrekeltesevel...

Udv.: lkadar.

szer. ápr. 14, 2004 6:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na a "mp3c04_0n.HEX" -el bekapcsolja az összes pontot a kijelzőn (On). Én elsőre azt hittem, hogy ezek a teljes hex tartalmak. Esetleg belenézel az "ASM"-be, hogy ez így működőképes lehet. Nekem nagyon soványkának tűnik, esetleg egy fordítást is megejthetnél rajta ha ez full-os és nem csak egy demo verzió, nekem az MPLAB nem fexik még, LED villogtatáson kívül még nem bírtam rávenni PIC-et másra, saját erőböl...

kedd ápr. 13, 2004 23:13
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok

Tervezgetem a végleges MP3 lejátszó nyontatott áramköri lapját, majd azon tesztelem a kijelzőt. Egyelőre én is csak a 3310-est próbálom meghajtani. Ha ez üzembiztosan megy, akkor jön a 3510i kijelző.

Én általába eagle-ben szoktam tervezgetni, ha tudtok jobb ingyenesen elérhrtő progit, akkor ne kíméljetek. :)

Amúgy 16F877-et terveztem be, de ez valószínű idővel cserélem egy 18F458-ra. Ezek a lábkiosztásukat tekintve kompatibilisek.

Arnd én meg sem próbáltam más által fordított hex fileval. Ki tudja, azokat milyen körülményekre forgatták...
azt el is felejtettem mondani, hogy soic-28 tokotással rendeltem az ic-ket remélem nem gond. Ha kész az első nyák prototipus terve, akkor persze dobok egy linket. :)

kedd ápr. 13, 2004 18:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
Rádrótoztam a PIC-re a 3310-es kijelzőt de meg sem nyikkan, sőt a PIC-nek olyan mintha csak bemenetnek lenne configurálva az összes lába (nagy bemeneti ellenállású, "lebeg") három féle hex-et próbáltam de ugyanaz az eredmény. Megpróbálok majd én fordítani egyet hátha... :(

kedd ápr. 13, 2004 17:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
RTT írta:
Szisztok

Arnd: rendeltem neked is, ahhogy a mailban kérted. Ezen felül rendeltem 2db CF kártya foglalatot is vmi ezeregynáhányszáz Ft/db. Ha kell az egyiket pattinthatom...

Bye RTT

OK, köszönöm szépen, kellene a CF foglalat is!
Jelentkezzél, hogy a csúnya anyagiakat, hogyan és hol rendezzem.

arnd

kedd ápr. 13, 2004 7:27
ezüst tag

Hozzászólás 
Szisztok

Arnd: rendeltem neked is, ahhogy a mailban kérted. Ezen felül rendeltem 2db CF kártya foglalatot is vmi ezeregynáhányszáz Ft/db. Ha kell az egyiket pattinthatom...

Bye RTT

hétf. ápr. 12, 2004 20:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
RTT
Küldtem mailt, (legalább is nekem úgy tűnt) megkaptad?
Nekem is rendeltél IC-t?

Nekem nem az olcsóbban hanem a jobbat, és használhatóbban a célom.
Arrol nem beszélve, hogy ez a telefon kijelzős téma nagyon tetszik :) holnap össze is drótozom a PIC-el a kijelzőt, ha lesz időm még egy vincsit is.
Egyébként egy Li-Ion akuval kiegészítve már veri a gagyi gyári kategóriát, a AAA-s elemmmel tápláltakra gondoltam. Kicsi ugyan nem lesz viszont azért még használható a mérete. Esetleg egy TQFP tokra méretezett NYÁKot még azért meg kéne csinálni, a PLCC nekem eléggé vaskos a végső verzióba, esetleg még a VS1001k is LQFP ben lenne szép, a BGA-azért már talán túlzás :)

üdv arnd

u.i.: olcsó CF kártya/foglalat??????

hétf. ápr. 12, 2004 17:00
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok

A dokumentálásban nem lesz hiba, de részemről most valószínű egy kis szünet lesz. Bő egy hét, amire Svédországból ide ér az MP3 decóder IC, illetve a diplomamunkámon is kell dolgoznom. Igazándiból csak július elején fogok ráérni, hogy rendesen befejezzem és dokumentáljam a dolgokat. ( lehet, hogy meg lesz elöbb is, de addig nem igérek semmit :) )

Üdv.: RTT

hétf. ápr. 12, 2004 7:56
arany tag

Hozzászólás 
Ja szerintem is eleg jo dolgokat meg lehet epiteni igy sajat erobol is. Nem kell mindig bamban megvenni ami a kezedbe akad, hanem esetleg csinalhatsz magadtol is, megha nem is teljesen ujat. Egyreszt szerzel vele tapasztalatot, masreszt ilyet utana sehol nem latsz, ha emghibasodik akkor tudod , hogy mit hol kell javitani.

Sracok, ha keszititek dokumentaljatok szepen, kepekkel nagyon erdekel.

csa

vas. ápr. 11, 2004 22:12
ezüst tag

Hozzászólás 
Hello

Az igért képek:

3310: A rendelési cikkszám: 7137
http://home.tvnet.hu/~sarpba/pictures/3310_front.JPG
http://home.tvnet.hu/~sarpba/pictures/3310_back.JPG

3510i: A rendelési cikkszám: 7232
http://home.tvnet.hu/~sarpba/pictures/3510i_front.JPG
http://home.tvnet.hu/~sarpba/pictures/3510i_back.JPG

A védőfóliák karcosak csak.

venkecske: hogy miért? Ráéreztél a lényegre. Az alkotás öröme. Amúgy ha nem lesz legalább olyan jó, mint az általad említett árkategóriába eső dolgok, akkor rég rosz. Amúgy az ilyen "gyári kacatok" :) nem feltétlenül azt tudják, amit én szeretnék, és nem látok belke a lelki világukba. Amúgy a sok kudarc közt, azért az ilyen "vackokkal" való bütykölés nagyon hasznos lehet. Pl.: karbantartja az ember matematikai/ligikai készségét. És ki tudja mire lesz jó még a megszerzett tudás...

bye: RTT

vas. ápr. 11, 2004 21:35
ezüst tag

Hozzászólás 
Igazán nem akarom letörni a lelkesedéseteket, de mi a francnak tököltök rendelgettek kísérletezgettek, mikor bemehettek a metró nevű hodályba, és 9 és 20 ezer között olyan mp3 jáccót vihettek haza , amilyent sosem építetek. Ha az építéssel, utánajárással elcseszett időt is hozzászámolod, sosem jön ki kevesebbre . "az építés öröme?" szerintem több kudarc érhet egy ilyen projecttel, mint sikerélmény. Komolyan gondoltam, magam is utánanéztem a neten. :?

vas. ápr. 11, 2004 20:27
arany tag

Hozzászólás 
Aztan dokumentaljatok ti is szepen az eredmenyeket, mert ha sikerul es **** akkor en is nekilatok egy mp3 asztali jatszo epitesenek :D

Sok sikert 8)

pén. ápr. 09, 2004 20:45
ezüst tag

Hozzászólás 
Sajna, szerintem azt a sracot nem fogom tudni utolerni. Ennek tobb oka van. O mar vegzett, en most diplomazom. Igy o sincs bennt, en meg 2 hetente egyszer.
Sajna meg a neve sincs meg, mert pocsek a nev memoriam :(
De ha lesz idom jobban utananeze.

pén. ápr. 09, 2004 15:39
ezüst tag

Hozzászólás 
arnd akkor mailben légyszi küld el ( sarpba@freemail.hu ):
Név
Cím
Telefonszám

Ha valami nem tiszta, akkor majd hívlak. max. 5000-5500 lesz postázással együtt, de ez annak a fügvénye, hogy hol laksz. :) (Én sem vagyok Pesti, de esetleg ott személyesen is átadhatom majd)

üdv.: RTT

U.i.: ebben a pillanatban jöttek meg a kijelzők, elég korrektek, de nem árt egy nagyító. :), felteszek majd néhány sokatmondó képeket róluk...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára RTT pén. ápr. 09, 2004 15:53-kor.

pén. ápr. 09, 2004 14:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
Vettem 16F877-et, nem volt "L"-es PLCC-ben sima DIP-est meg nem akartam még próbára sem mert kezelhetetlenül nagyméretű tok :(
CF kártya csatit tudtok valahol? Bár egyenlőre azt hiszem vincsihez fogom illeszteni próbaként, tuti ami ziher a sima "F"-es tok azért 20MHz-es, így lehet tuningolni a 4MHz-es qvarcot :)

RTT
akkor számoljál velem a rendelésnél, hétvégén vidéken leszek (NET nélkül) tehát majd csak kedden tudok jelentkezni.
Vagy még ma este ha szeretnél valami telefonos, egyébb megerősítést.

üdv arnd

pén. ápr. 09, 2004 9:57
ezüst tag

Hozzászólás 
Arnd egyetértek, nem is ezt szeretném utánépíteni, de mivel nyilt forráskódú, ezért gondolatébresztőnek jó lehet, a firmware és a hardver oldalon is.

A 4 MHz elég lehet, mert eddig 2-3 4MHz-es mp3-as PIC projectet láttam.
(pl. I2C busz simán tud 400 kb/s-is, bőven elég)

Az Atmel projecthez egy kis olvasnivaló:
http://www.mp3projects.com/discus/messa ... 1073141662
Beko itt is írják, hogy a fejleszőkártya brummos, rosszul sikerült. Úgy érzem egy kicsit elhamarkodtam az IC leírását. :)

csüt. ápr. 08, 2004 15:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ez már túl bonyolúlt, az eredeti projecthez képest alkatrész temető :)
Meg a 3310-es kijelző is szimpibb.

csüt. ápr. 08, 2004 15:13
ezüst tag

Hozzászólás 
Állítólag a Atmel által a termékhez adott fejlesztőkártyával művelte a dolgot, de ne én írjam le, ez nem az én véleményem, hanem a jampp fejlesztőjé. Az összes többi (most a 7. verziónál jár) verzióban is Atmel lapkákat használ, ugyhogy itt szó sincs a két mikroplatform közti rivalizálásról. Az megeshet, hogy a fejlesztőkártya rosszul sikerült, és csak ez a probléma, de láthatóan sok embernek elvette már a kedvét a fejlesztésektől erre a lapkára.

Akkor még sem veszem le a napirendről az Atmeles projectet. (Viszont jó lenne, ha az a vállalkozó kedvű user, aki ebbűl diplomázott tényleg előkerülne :) és ellátna minket egy két jó tanáccsal.

Még egy hasznos link:
http://www.angelfire.com/ms/mp3player/page2.html
http://www.mp3ar.com/
érdemes ezeken is nézelődni. Pic18F452-re épül. (Pic 16F877 és 18F458-am van itthon)

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára RTT csüt. ápr. 08, 2004 20:05-kor.

csüt. ápr. 08, 2004 15:08
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 169 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4  Következő