Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. jan. 04, 2025 1:36

Hozzászólás a témához  [ 1109 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23  Következő
PIC-ek égetése WPB_F18, PICKit2_klón és más égetőkkel. 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hi watt!

Sajnos az általam használt progi (IC-Prog) nem tudja csak az eepromot írni, viszont a Te progid igen. Ezért összedobom a "Te féle" égetőt, egy kérdésem lenne a D14/R20 szerepe, illetve a C2-t kisütő ellenállás hiánya.

A táplálást én inkább USB-röl/34063-al oldom meg de ez már csak részlet kérdés...

üdv arnd

szer. jan. 14, 2004 12:22
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sziasztok!
Kicsit elsüllyedt ez a topic, de a kérdés aktuális most is. Ezért felhozom egy kicsit.

Azóta a progit használom, és jól működik, eddig nem volt PIC-ekkel gond. Egyel adós maradtam, hogy nem tud még menteni, de ezt igyekszem bepótolni.
Jó hír, hogy az oshon kolléga bővítette a 16F-es palettát, ezért hasznosabb lett az ő progija is.

Ha kérdés van, ne kíméljetek!
Üdv! watt

szer. jan. 14, 2004 6:54
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szia lkadar!

A Design Works simán letölthető, és kipróbálható, csak a google-ban rá kell keresni és kész. Nem nagyon van időm konvertálgatni és szerkesztgetni a doksikat. Amúgy is így adják a legtöbb információt, és még a saját kis módosítások is beleszerkeszthetők, ha valakinek nem tetszik pl. a BC640..
Ha nem találnád a Design W-öt, akkor szólj!

Üdv! watt

szer. okt. 01, 2003 4:45
arany tag

Hozzászólás 
Hi Watt!

Volna egy olyan kerdesem, hogy esetleg nem tudnad valamilyen emberi formaba exportalni a kapcsolasi rajzot, mert szivesen hasznalnam ICP-re, de azzal a .cct file-lal nem sok mindent tudok kezdeni. Fo problema a Design Works Pro 4 beszerzese :)))).
Emberi formatum alatt pl. egy PDF-et, egy PS-t, egy JPG-t, ... ertek.

Koszonettel: lkadar (lkadar@mit.bme.hu).

kedd szept. 30, 2003 14:05
ezüst tag

Hozzászólás 
Üdv watt!

A progit csak most tudom letölteni, tegnap valahogy nem sikerült, :(
de most jön. :) Tesztelem.

Az ICD2-ről valamit sikerült kideríteni?

thx RTT

pén. szept. 26, 2003 0:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sajnos nem! Az "A" típusoknak eltér a programozás menete. Míg a sima 16F esek a 6 órajel alatt 4 bitet használnak fel a programozói parancs bevitelére, addig az A típusok 5-öt. Ez eleve kizárja, hogy azonos módon kezeljük őket. Amúgy nem sok különbség van a két család között, csak annyi, hogy a simákat 500x lehet flashelni, míg az A-sokat 100.000x (az EEPROM-ot meg 1millászor). Ha nem akarjuk ezen tulajdonságukat kihasználni, akkor nem érdemes több pénzt költeni rájuk. Gondolom oka van, hogy ezeket választottad.

Üdv! watt

hétf. szept. 22, 2003 12:48

Hozzászólás 
Helló Watt!

Köszi az 1.0-ás verziót erre vártam mivel nekem egy 18f442-hez kellett.
Hálám üldözni fog.

De van még egy kédésem, hogy az alap programozó az Oshon programozó progija égeti-e az "A"-s tipusúakat, mert ha igen akkor az volna a tökéletes.

Üdv!
Zsolt

hétf. szept. 22, 2003 7:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Megszületett az 1.0-ás verzió! A legfőbb változás, hogy a 18Fxx2,xx8-as sorozat mind a 8 típusát kezeli az eddigi x220, x320 sorozat 6 típusa mellett.

Változtattam az áramkörön is egy kicsit, ami nem jelentős, mert csak egy dióda került a Vpp ágba. Ha esetleg készen lenne már egy nyák, akkor azon egy kis kozmetikázással meg lehet oldani a változtatást, de e nélkül is működik az áramkör, csak kicsit világít a Vpp LED akkor is amikor nem kéne.
A nyákot is ennek megfelelően módosítottam.

Adós vagyok még a mentés funkcióval, amit hamarosan megoldok.

Az xx2,xx8 sorozatról megemlíteném, hogy nem elég hogy jóval nagyobb flash van bennük az x220,x320-asokhoz képest, de még 3* lassabban is égethetőek. Az újabb típusok gyorsabbak ezen a téren. Ha tele akarjuk írni a tárat, az néhány percig eltarthat! Hozzáteszem, hogy más ilyen módon működő programozók sem végeznek hamarabb. Elég lassú megoldás ez az ICSP.

Üdv! watt

hétf. szept. 22, 2003 5:14

Hozzászólás 
Helló Watt!

Köszönöm, én is erre gondoltam, csak nem voltam biztos benne!

Zsolt

pén. szept. 19, 2003 13:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
Printernél az options menüben a Pad Hole Guide Size-nél.

Üdv! watt

pén. szept. 19, 2003 13:06

Hozzászólás 
Helló Watt!

A PCB-vel kapcsolatban csak az a kérdésem, hogy Circuit Maker 2000-ben nyomtatáskor hol lehet azt beállítani, hogy a furatok helye is látszódjanak a könnyebb fúrhatóság miatt.

Köszi!

Zsolt

pén. szept. 19, 2003 12:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hali!

Természetesen nem kell telepíteni az officet, ez kicsit félreérhető volt eddig!! (Először azt hittük, hogy a kérdéses ocx-ek az office tartozékai!)

A feszátalakító amit ajánlottál, semmivel sem egyszerűbb, mint az általam használt és nem is jó ide. Nem fogja árammal bírni ezért abból a 30V-ból nem marad a végére semmi. Ha jól megnézed 1Kohm a kimeneti ellenállása, ami azt jelenti, hogy pl. egy LED, az 1.5V körüli zárófeszültségére fogja korlátozni a kimenetet. Az én kapcsolásom kb.100mA terhelhetőségű úgy, hogy nem változik a 13V a kimenetén! Amúgy nem rossz a kapcsolás, csak nem erre való.

A bonyolultság kérdése meg igen ingoványos, mert szerintem ennél egyszerűbb és ekkora áramot tudó, ilyen olcsó kapcsolás nincs nagyon több. Az alkatrészei is könnyen beszerezhetők. Akkor ennyit erről.. :))

Más:
A felbontási dologban léptem.

Feltettem a 014-es csomagot, amiben már a program futtatható kisebb felbontásban is(800*600). Csak a Config szerkesztését nem tudtam egyenlőre megoldani, de remélem sikerül azt is.

A 014-es csomagban benne van a nyákterv is!

A kapcsolás teljesen kipróbálva működik jól. Minden érték a nyákterven látható(remélem jól). A tantal kondikat esetleg 105 fokos sima elkók is helyettesíthetik, ha valaki drágállja. A J1-2 tüskecsatlakozók lennének,de be is lehet forrasztani a kábelt. A feszbeállító didáknál lehet jumpereket használni, vagy átkötésekkel operálni. A beállításokat PIC nélkül ajánlatos megtenni, de gondolom ez egyértelmű! :)) A zener dióda nélkül kb 14-15V kell hogy megjelenjen a 100ohm on mérve. A zenert utána tegyük be. Találkoztam olyan zenerrel amin a jelölés fordított volt, de a zpd12 az biztosan a rajz szerinti irányt követ. A max. feszültség a beállítás után 13.2V lehet. Ha ennél nagyobb, akkor az első feszbeállító dióda helyére átkötést tegyünk. A PIC 12-13V között jól működik. Ha kérdés van: ikori@pro.hu , vagy itt.

Még egyszer meg említem, hogy az áramkör teljesen kompatibilis az Oshon féle égető progival, ezért a 16F-es családot is tudjuk progizni!

Üdv! watt

szer. szept. 17, 2003 5:52

Hozzászólás 
Watt!

A 15" monitoron 800x600-nál nagyobb felbontásba már nem kényelmes használni (kicsik az ikonok, a gombok stb.). Szerintem az office-t nem kell telepíteni, csak a kért fájlokat kell a progi mellé másolni és kész.
Szerinted ez a feszátalakító használható lenne (ha szerinted bonyolult a mostani)?
http://www.interq.or.jp/japan/se-inoue/e_ckt27_1.htm

Delf

kedd szept. 16, 2003 13:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Delf!
Köszi az építő jellegű kritikát, mert nekem ez nem jutott eszembe! Megpróbálom megoldani. A 14"-os monitoron nem lehet 1024x768-as bontásban jól látni?
Az ocx-ek inkább DirectX fájlok, de nem tudom pontosan. A VB kéri, de hogy miért nem tudom.(van aki igen?) pl. a futófényhez nem kell(mádik topic). Valószínű, hogy néhány objektum ezt használja(ebből él). Három gépből egy volt ami kérte, a többin simán ment. De végül is tök mindegy, mert ha felteszed akkor műkszik.

RTT!
A nyák már készen van, beültettem, de tegnap már nem tudtam élesben kipróbálni(kajapakol,fürdik,alszik..:). Ha minden igaz, akkor ma jön meg a 18F458-am(pont-ez!:). Hamarosan bővül a progi!
Az áramkör szerintem nem bonyolult, csak első ránézésre. Ha a nyákot felteszem, akkor csak bele kell pakolni a beültetési rajz szerint a dolgokat és mennie kell. A feszátalakító az ami kicsit bonyolít, de megéri szerintem, hogy ne kelljen külön hálózati tápegységgel bajlódni!

Üdv! watt

kedd szept. 16, 2003 6:53
ezüst tag

Hozzászólás 
ezekbet

Abszolut egyetértek veled: Hajrá Watt!

Watt

Letöltöttel a progit! Fa*za, bár élesben még nem teszteltem, a programozó kapcsolási rajza nekem kicsit bonyolult (az elektonikát és az informatikát csak hobbi szinten üzöm), de megoldom. ((18F458 please)) Egyellőre csak ezzel a tipussal tudnám teszteni.

hétf. szept. 15, 2003 20:50

Hozzászólás 
Hajrá Watt!!!

Tibi

hétf. szept. 15, 2003 9:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Elkészült a WPB_F18_011-es verzió. Sajnos a portok kezelésével kellett foglalkoznom, ezért új PIC még nem került a kezelhető PIC-ek közé, de az LPT port kezelése megoldódni látszik minden gépen.

Feltettem az új csomagot, amiben minden benne van ami a futtatáshoz kell(ocx-ek is!). Olvassátok el az Infókat az új io.dll-el kapcsolatban is.

Ezen a héten megjön a 18F458, és akkor rámozdulok a 18Fxx2,xx8-as családra! Ekkor már 14 féle 18F-es PIC lesz kezelhető a jobbik fajtából. A nagyobb fajtákat későbbre hagyom, inkább a 16F-ekre mozdulok rá, bár arra addig is ott az Oshon programja.

A nyák is elkészült tegnap, de még nem tudtam beültetni, ezért még nem tettem fel. A Circuit Maker 2000-ben lesz olvasható! Ha a nyák is ki lesz próbálva, akkor felteszem azt is.

Üdv! watt

hétf. szept. 15, 2003 5:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szia Delf!
Lehet ha nincs a gépeden office(excel) akkor nem futnak a VB programok. Az említett fájlt el tudom küldeni ha kell, de lehet, hogy akkor meg majd egy másikat keres. Ezért szerintem az office a jó megoldás. Ha fennt lenne, akkor lehet, hogy csak ez a fájl hiányzik.
(ha kell, írj címet! ma 14:00 ig.., utána csak hétfőn...)
Azt tudnod kell, hogy jelenleg a progim csak a 18Fx220, x320- akat kezeli, ez egyenlőre csak 4db PIC, de a jobbik fajtából. A fejlesztés folyik...
Üdv! watt

csüt. szept. 11, 2003 11:12

Hozzászólás 
Watt!

Kösz a válasz. Ez várható volt, hogy ami ilyen egyszerű abba van valami hátulütő.
Letöltöttem a programodat, de nem tudtam megnézni, mert MSFLXGRD.OCX fájlt keres a gépemen (win98se). Lehet hogy MS VB runtime lib kell neki?

Delf

csüt. szept. 11, 2003 8:34

Hozzászólás 
Watt!

Kösz a válasz. Ez várható volt, hogy ami ilyen egyszerű abba van valami hátulütő.
Letöltöttem a programodat, de nem tudtam megnézni, mert MSFLXGRD.OCX fájlt keres a gépemen (win98se). Lehet hogy MS VB runtime lib kell neki?

Delf

csüt. szept. 11, 2003 8:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szia Zsolt!

Nem azt mondom, hogy kétségbe voltam esve, de azért jól esett, hogy valaki jelzést adott! Kösz! :))

A nyáklapot már félig megterveztem, de még nincs kész(az áramkört kipróbáltam lógóban, minden jól működik elektromosan!). Ha lesz kész nyákterv azt is felteszem.

A program fejlesztéséhez várom a 18F252-t és akkor az Fxx2,xx8 család is kezelve lesz hamarosan. (átmeneti anyagi gondjaim vannak, ezért nem tudok bevásárolni PIC-ekből egyszerre, de remélem azért haladok a dologgal..)

Üdv! watt

hétf. szept. 08, 2003 8:31

Hozzászólás 
Helló Watt!

Igen én megnéztem, és szerintem nagyon jó.Most akarok a kapcsolási rajzhoz, valamilyen PCB-t összedobni, remélem sikerül.

Üdv!Zsolt

hétf. szept. 08, 2003 6:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Úgy látom nem valami nagy a lelkesedés. Ez nem valami örömteli számomra. Van aki legalább megnézte milyen?
Üdv! watt

hétf. szept. 08, 2003 4:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
....Van itt még néhány komoly gond: Nem fut NT/2000/XP-alatt(LPT portkezelés probléma miatt). Az egész DOS-os, áttekinthetetlen, barátságtalan és őskori. Aki szeret fekete képernyő előtt dolgozni, annak ajánlom.
Üdv! watt

pén. szept. 05, 2003 4:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
Delf!

Ez egy LVP (alacsony feszültségen való programozás) programozó. Nagyon sog galibát tud okozni, hogy nem tudja égetni azt a PIC-et aminek az LVP bitje a configurációjában nincs engedélyeze. A legutóbbi ilyen "égető" nem tudta a Configot változtatni egyáltalán, hiába próbálkoztunk vele(az 16F628-hoz való volt, de ezek elektromosan egyformák, csak a program eljárás az égetés alatt ami nem az.). Ha jó lenne ez a módszer, akkor nem lenne szükség a 13V-os Vpp használatára. Van még néhány hátránya. Nincs leválasztás az LPT portról, ezért könnyen szembekapcsolódhat a PIC egy kimenete, ami végzetes is lehet. Elektromosan sem szerencsés egyből rákötni a PC-re a PIC-et. Akár a Port is bánhatja. Egy lábbal kevesebb használható, ha az LVP mód aktív, mert ezen keresztül érzékeli, hogy programozni akarjuk(másként honnan tudná?!) stb.....
Üdv! watt

pén. szept. 05, 2003 4:40

Hozzászólás 
Helló !

Ki tudná valaki próbálni ezt a programozót?
Nagyon egyszerűnek látszik (2 alkatrész!!).

http://members.naspa.net/djs/software/pic18f.html

Delf

csüt. szept. 04, 2003 16:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Feltettem a rajzokat is. Az alkalmazás nevezetű rajz azt akarná megmutatni, hogy a céláramkörön miként kell a tüskesort kialakítani ahhoz, hogy a programozáshoz csak egy jumpersort és egy tüskeajzatot kelljen cserélgetni a célpanelen.
Ennek több előnye van:
1. Nem kell foglalatba tenni a PIC-et.
2. Ha mégis, akkor nem fogjuk a PIC lábát elgörbíteni és a foglalatot idő előtt kitágítani a ki-be huzogatással a programfejlesztés alatt.
3. SMD tokozású PIC-eket is könnyen a helyükön tudjuk programozni.

Tervezek egy "DIP" tokos relékkel megoldott átkapcsolót, amit a programozó automatikusan átkapcsol a programozáskor ill. a program futtatásakor. Ez még nincs a rajzon tehát nekünk kell "dugdosni" a tüskecsatit ill. a jumpercsoportot.

Ha nem a céláramkörben akarunk progizni, akkor csak az 5 vezetéket kell a PIC adatlapján megtalálható megfelelő lábakhoz vinni. Ezt lehet külön kis csatlakozókkal is(darabolható ICfoglalat), de ezt csak profiknak ajánlom, mert keveredés esetén annyi a PIC-nek.,
Vagy a PIC-nek megfelelő foglattal készítünk egy tüskesoros egyszerű kis panelt. Lehet a panelon több féle foglalat is. Ezeket én adaptereknek hívom.

Javaslok első menetben egy próbapanelt elkészíteni, amin LED-eknek foglalatos előkészítés, 1Kohm-os ellenállások a test felé a használható lábaktól a LED-es foglalatokkal(IC foglalat darabolva) megszakítva, Kristály(20MHz-es), Resetkör(A Reset gombot programozás közben nem szabad megnyomni! Csak a gomb kell mert a felhúzó tagok a programozón vannak. Igaz, hogy ekkor a próbapanel csak a programozóval együtt működik. Ha külön is akarjuk működtetni, akkor a programozón látható diódás megoldással a próbapanelen is építsük ki a felhúzó kört. Külön működtetéshez kell még egy +5V-os stabil táp is.), analog bemenetekhez előtét ellenállással és egy 5V-os Zenerrel bemeneti kör kialakítása analog mérések kipróbálásához, végül egy tüskesor a programozó csatlakoztatásához a céláramköréhez hasonló elvvel. (Ha igény van rá, akkor a próbaáramkör elvi rajzát is lerajzolom.)

A tüskecsatit csak akkor kell lehúzni, ha azokat a lábakat is használjuk a céláramkörön ill. a próbapanelen, amiken keresztül programozunk(RB7,RB6,MCLR). Ha ezeket nem használjuk, akkor még táp sem kell egy próbálkozáshoz, mert a programozón keresztül a próbaáramkör megkapja a tápot, ha azt a WPB_F18 programban bekapcsoljuk(Vdd On/Off gomb)(A programozó, meg a PC-ről kap tápot.)

Egyenlőre ennyi.. Lehet kérdezni, ha van mit! :)
Üdv! watt

csüt. szept. 04, 2003 6:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szia Zsolt!

A PIC 18F-es kérdésedre:
A www.chipcad.hu főoldalán megtalálod a PIC Mikrovezérlők Alkalmazástechnikája című könyvet és az alatt egy mintafejezetet pdf formátumban. Abban a szerző a 18F-et tárgyalja. Nyílván pont ott hagyja abba az amúgy elég bő infót, ahol a legérdekesebb, de a lényeg benne van. Ha most ismerkedsz a PIC-ekkel, akkor esetleg érdemes megvenni ezt a könyvet.
Ha az én véleményemet kérdezed, akkor jelentős javításokat végeztek el és gyorsabbak lettek. Könnyebb ezekre programot írni.
A 16-os sorozat viszont olcsóbb, és elég széles körben használhatóak. Persze atomreaktort nem fognak vezérelni, de pl. töltőt, riasztót, motorvezérlőt, sokfunkciós órát és még kismillió dolgot igen.
A 18F- néhány típusában már van PWM "motorvezérlő" kapcsolás is, csak a 4 csoport FET-et kell illeszteni hozzá. 3 Timer és elegendő flash memória. Érdemes a nagyobb flash méretűeket venni a típuscsoporton belül, mert alig drágábbak.
Attól nem kell tartanod, hogy kezdőkén a 18F-el vagy a 16F-el kezded, mert alapjaiban minden PIC egyforma. Csak a felhasználható lehetőségeik bővülnek. Ezeket a lehetőségeket az adatlapjaikban találod. (a www.microchip.com oldalon biztosan jártál már...)
Na lelövöm magam...
Üdv! watt

csüt. szept. 04, 2003 5:20

Hozzászólás 
Szia Watt!

Én egy nagyon kezdő vagyok aki megcsak messziről ugatja a PIC-ket, de ahogy olvasom az írásaidat nagyon megtetszett a programozód, így mindig nagyon várom az újabb fejlesztéseid.Szerintem nagyon jó!
Ha lehet enem is érdekelne a kapcsrajzod is.

A PIC18-as tipusok szerinted tényleg jobbak, mint a 16-os sorozatok?

Üdv! Zsolt

szer. szept. 03, 2003 17:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szia Atti!

Igen olvastam a dologról és azért is húztam el abból a topicból, hogy ne zavarogjak. :)
Még én is tervbe vettem, de szerintem Veled egy időben folytak a kutatások ha jól emlékszem.
Nekem azért nem realizálódott a dolog, mert:
1. 17C44 nem szimpi, és túl drága. 2. A program nem azt csinálja amit én szeretnék. 3. Nem kaptam itthon sehol olyan analóg kapcsolót ami a panelbe kéne. 4. Ha új típus jön ki akkor majd építenem kell egy PicStart3-at, úgy mint a 18F eknél mikor bejöttek a 2.es verziót (az 1.verzióval nem lehet 18F-eket kezelni!)! 5. Feleslegesen bonyolult és egy zsák olyan IC-t ismer, amit soha nem fogok használni. Ha meg még is, akkor hozzáírom a progimhoz annak kezelését is.... De ez mind az én dolgom :))

De a lényeg: hogy ha érdekel, akkor a korábban megadott címen minden infót és progit megtalálsz ami kell a kipróbáláshoz. Holnapra elhozom és fedobom az új áramkör fejlesztésemet is, ami már beépített feszültséggenerátorral bír, és nem kell hozzá táp, mert a PC +5V-járól működik(ha van hangkártya a gépben(játékport)), vagy a céláramkör tápjáról, ha nem külön progizunk (az utóbbi ötletet még Te kristályosítottad ki bennem!).
Tegnap kipróbáltam és működik az "új" áramkör, de ma még finomítok rajta egy kicsit. Egyenlőre a rajz lesz meg, de olyan egyszerű, hogy nagyon(555, 4 tranyó, 74ls06 és az aprólék.).

Az áramkör fejlesztése és egyéb dolgok miatt a progi fejlesztése szünetel, de hamarosana 18Fxx2 és a 18Fxx8 is teljesen kezelve lesz. Ezután jön majd a 18Fxx20 és a 18Fxx39. Utána a 16F-ekkel a progi is változni fog, mert azok teljesen más Configterületeket használnak(Addig ott az Oshon program a 16F-ekhez!).
Szóval nem állt le a dolog nálam, és akkor is megcsinálom, ha senkit nem fog érdekelni. Akit meg igen, annak mindenben segítek, ha szüksége van rá.

Üdv! watt

szer. szept. 03, 2003 11:31
arany tag

Hozzászólás 
Szia Watt

Amíg szabin voltál, a csapat úgy döntött, hogy PICSTART PLUS - t fognak készíteni, egy orosz weboldal alapján. Annak idején én is néztem, de nem kezdtem el, mert nem akartam 15 e ft - t kiadni egy olyan égetőre, ami nem biztos hogy működni fog. Én megmaradtam a wisp - nél, viszont a tied is érdekelne.

Atti

szer. szept. 03, 2003 8:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kedves Phobos!
A 18Fxxx sorozaton kívül van még néhány 18Fxxxx-es PIC, amik kisebbek, olcsóbbak, kaphatóak, és jobban megfelelnek az otthoni felhasználóknak. Az általam fejlesztett égető nagyon egyszerű! Csak néhány alkatrész kell hozzá, amik szintén kaphatóak és olcsók.

Viszont azt látom ,hogy nulla az érdeklődés, bár az elején mikor elkezdtem, még sokan örültek a dolognak. Mindegy, nem erőlködöm...

Üdv! watt

szer. szept. 03, 2003 4:46

Hozzászólás 
Hi!

Ajánlom a propic2-t egyszerű megépíteni, és kiprobáltam a pic18f452-vel és garantáltan müködik, és hozzá az ICprog-ot.

Eredeti propic2 kapcsolas
www.propic2.com
Egyoldalas változatban is megtalalhato és propic2 gold:
www.freeweb.hu/majki/elektro/pic/devtoo ... ropic2.htm

IC-prog
www.ic-prog.com

Bye!

kedd szept. 02, 2003 22:27

Hozzászólás 
Hi!

Ajánlom a propic2-t egyszerű megépíteni, és kiprobáltam a pic18f452-vel és garantáltan müködik, és hozzá az ICprog-ot.

Eredeti propic2 kapcsolas
www.propic2.com
Egyoldalas változatban is megtalalhato és propic2 gold:
www.freeweb.hu/majki/elektro/pic/devtoo ... ropic2.htm

IC-prog
www.ic-prog.com

Bye!

kedd szept. 02, 2003 22:26
gyémánt tag

Hozzászólás 
Felkerült a program javítot WPB_F18_009-es verziója. A 002-es verzió nem működik jól! Hozzáfűztem egy LED villogtató próba .asm, ill .hex-et is, amivel egy 18F1320-at ki lehet próbálni. Az infókat javaslom elolvasni.
Az áramkör rajzai is hamarosan felkerülnek, amihez még táp sem kell majd!!

Üdv! watt

hétf. szept. 01, 2003 4:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sziasztok!
Ha megengeditek röviden összefoglalnám a történéseket, hogy mindenki képbe legyen:) Kezdődött azzal, hgoy több mint egy hónappal ezelőtt még nem voltak olyan égető programok, amik kezelték a PIC18Fxxxx eket, és ha voltak is vagy nem tetszettek, vagy túl bonyolultak, vagy nem működtek nálam, ill. XP, NT-s gépeken.
Ezért belefogtam egy program megírásába. Sajnos az első program amit RQBasicben írtam és már majdnem kész volt a fordító hibájából kidobásra kerül. Tehát előlről kezdhettem az egészet VB-n.
De most már kész van egy kipróbálható verzió, ami a 18Fx220 és a 18Fx230 as típusokat kezeli. A fejlesztés nem áll meg, mert minden 18F-es típusra meg szeretném csinálni. Sőt talán sok más típust is beintegrálok, ha lesz időm és kedvem.

A programhoz írtam egy kis infót, amit érdemes elolvasni, ha ki akarod próbálni. Letölthető a csomag (1,55M) vagy csak a .exe (378K) a következő címről: http://mappa.prim.hu/WattMEP/public

Ha valami komolyabb hibát találsz, akkor írj!

A progi a szükséges port driver telepítése után minden oprendszeren fut. A próbák XP-n és a PIC18F1320-on történtek(egyenlőre csak ezt azonosítja, de a többi már jelzett típust is kezeli ha kiválasztod. A 18Fxx2 kiválasztható a listából, de még nem működik minden funkció.)

Jelezzétek, ha valamelyik PIC18F-es típus sürgősen kéne, mert akkor azt előre veszem a sorban. Igaz jelenleg nincs minden típus a fiókomban sajna:)

Üdv! watt

csüt. aug. 28, 2003 6:08
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Találtam a témához talán kapcsolódó (?) oldalt :
http://w3.enternet.hu/mklub/prices.htm
Itt úgy láttam, hogy a programozójuk már tudja a 18-asokat is programozni. Esetleg találkozott már valaki ilyen kütyüvel?

Üdv!
putymuty

kedd jún. 10, 2003 14:47
arany tag

Hozzászólás 
Feltelepítettem, és nem volt vele semmi gond. Azt a script file-t kell futtatni (xwisp.py), én DOS ablakból futtattam windows alatt, nem volt vele semmi gond. Persze jobb lenne egy grafikus változat... de végül is kezelhető így is.

Atti

kedd jún. 10, 2003 12:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szia atta!
A Pythonnal milyen a viszonyod? :))
Üdv! watt

kedd jún. 10, 2003 8:27
arany tag

Hozzászólás 
Sziasztok

Szerencsére hosszú volt a hétvége, így volt időm a programozóra.
Szóval: működik. Kipróbáltam egy 18f258 - al, sikerült beégetni. Más típussal még nem próbáltam, de gondolom működni fog.

Atti

kedd jún. 10, 2003 7:47

Hozzászólás 
Atta!
Tudom, nem ildomos, főleg ilyen melegben, de van valami
eredmény? Meg különben is, kedvenc témáim, igenis az első
oldalon legyenek :-))
Tibi

kedd jún. 10, 2003 6:57
arany tag

Hozzászólás 
Sziasztok

A NYÁK elkészült, tegnap este lett meg, ma este forrasztom össze, holnap élesztem. Holnapután elmondom, mi lett.
Szerintem a windowsos interface-t újra kéne írni, ez a Pythonos dolog nem igazán tetszik :). Még jelentkezem :)

Atti

hétf. jún. 02, 2003 8:01

Hozzászólás 
Atta!
Vannak már híreid a Wouter-féle égetőről?
Tibi

hétf. jún. 02, 2003 7:46
gyémánt tag

Hozzászólás 
Találó szó ez a varázslat! :)

kedd máj. 27, 2003 7:55

Hozzászólás 
Sziasztok!
Ezt a Wisp cuccot még F84-es korában láttam, akkor a
Pythonnal kapcsolatos varázslatok miatt mondtam le róla.
Van vele konkrét tapasztalat?
Tibi

kedd máj. 27, 2003 7:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
atta!

Na így már értem. Sajnos itt is be kell vallanom, hogy az angol nyelv nem a legerőssebb oldalam. Ha túl sok amit meg kéne értenem, nem értek semmit. Így ahogy rámutattál a lényegre, minden világos!
Még átrágom magam ezen a projecten, de már most is szimpatikus.
Mindent kösz!
Üdv! watt

hétf. máj. 26, 2003 11:50
arany tag

Hozzászólás 
Itt a telepítési útmtató:

installation on windows:

Download and install Python (version 2.1 or higher) from www.python.org.
Download and install the Python Win32 Extensions from www.python.org/windows/win32.
Download and install xwisp_setup.
In the XWisp directory (by default C:Program FilesXWisp) double-click on register.py.

On NT-derived windows versions you can insert the following line in your startup batch file, to make it possible to type just xwisp (without .py):

set PATHEXT=%PATHEXT%;.py

Or more permanently:

Bring up the System control panel and select the "Environment" tab.
Is the PATHEXT variable in the "System Variables" list?
Yes: Add the file extensions above to the end of the value, separated by semicolons
No: Click on one of the System Variables, then type "PATHEXT" into the Variable text-field and ".com;.exe;.bat;.cmd;.tcl;.tsh;.tk" into the Value text-field.
Press the Set button to save the changes to the environment.
Restart any consoles to see the changes to the environment.

Szerintem elég egyszerű, le kell tölteni a Python (version 2.1 or higer) - t (én a 2.1 - et tudtam letölteni, mert a többit nem hagyta a vírusirtó :)))) ).
Én ma kezdek neki a nyáknak, utána élesztés. Kb. jövő hétre többet tudok mondani a működéséről.

Atti

hétf. máj. 26, 2003 11:37
gyémánt tag

Hozzászólás 
atta!
Nézegetem ezt a wisp628-at, de nem jövök rá, hogy a PC-s programját hogyan kéne telepíteni, mit kéne letölteni főleg hogyan, mert ez az oldal nem az egyszerűségéről híres, össze vissza hivatkozik.
A vas tényleg egyszerűbb és olcsóbb lenne.
Te már raktál össze ilyet? Ha igen leírhatnád a szoftver körüli kérdéseket!
Üdv! watt

hétf. máj. 26, 2003 10:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
atta!
Köszönöm a tippet, megnézem!
Üdv! watt

hétf. máj. 26, 2003 9:21
arany tag

Hozzászólás 
Sziasztok

Egy általános PIC programozó:

http://www.voti.nl/wisp628/

Ezt tudja (elvileg):

12F629, 12F675
16F630, 16F676
16C84, 16F84, 16F84A
16F627, 16F628
16F818, 16F819
16F72, 16F73, 16F74, 16F76, 16F77
16F870, 16F871, 16F872, 16F873, 16F874, 16F876, 16F877
16F873A, 16F874A, 16F876A, 16F877A
18F242, 18F442, 18F252, 18F452
18F242, 18F442, 18F252, 18F452
18F1220, 18F1320, 18F2220, 18F2320, 18F4220,18F4320

Olcsóbb, mint ha lemásolod a PICSTART - ot

Atti

hétf. máj. 26, 2003 7:47
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 1109 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23  Következő