Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: kedd jan. 07, 2025 18:27

Hozzászólás a témához  [ 5156 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 104  Következő
Mekkora FM adót? 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Weekendfm.- Sosem szált el egy tranyó sem,bár mind gyári kitt volt.

csüt. dec. 31, 2009 12:28
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
medmeksz .-Záhony hoz közel.Ezért marha jó mert slovákia,ukrajna ,HU,ROMANIA is érintem,szoktak is hivni adás időben ,várják is.

csüt. dec. 31, 2009 12:26
ezüst tag

Hozzászólás 
medmeksz: Turmixfm-hez nem túl messze, Sz-Sz-Bereg - ben.

Turmix: Nekem a PLL 3 -as Veronica van. Szinte a beüzemelés után kiment benne a 2N4427,de sikerült pótolni. Akkor még lehetett kapni eredetit.Ettől függetlenül lehet,hogy az a ludas a dologban.

csüt. dec. 31, 2009 12:21
arany tag

Hozzászólás 
Te merre vagy?

turmixfm írta:
Én nem vettem észre ilyet a veránál csak akkor,ha antennát tettem a PLL re közvetlen.Bár nekem már csak a PLL 3 van,abba pedig 1300 mw ot tud,de sosem kaptam 900 mw nál kevesebbet egyik tipusnál sem,mert ugye van 1,2,3,stb version,kiadás.

csüt. dec. 31, 2009 11:43
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én nem vettem észre ilyet a veránál csak akkor,ha antennát tettem a PLL re közvetlen.Bár nekem már csak a PLL 3 van,abba pedig 1300 mw ot tud,de sosem kaptam 900 mw nál kevesebbet egyik tipusnál sem,mert ugye van 1,2,3,stb version,kiadás.

csüt. dec. 31, 2009 11:38
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok !

Én csak dicsérni tudom BaseFm kollégát!
Van egy gyári Veronica 1 Watt PLL -em és gondoltam rendelek kiváncsiságból tőle egy Pira 1 Watt-os adót! Meg kell mondanom gyönyörű munka! Le a kalappal de tényleg! Kicsit át van dolgozva és igy szinte tökéletes ! Szépen szól és kevesebb a felharmónikusa mint a Veronicának. Évek alatt nem volt időm bedobozolni a cuccot,de most dillemmába kerültem. A probléma a következő: A Veronica szépen szól,de ha nem kap hűtést akkor ejti a teljesitményt és nem hajtja ki rendesen a végfokot. A Pira 1 Watt aktiv hűtés nélkül is kiadja amit kell,viszont az RDS kóderemmel nincsenek nagy barátságban.Ha emelem a löketet akkor eltűnik az RDS szignál.
Egy régebbi ERDS 1.1 utánzatom van.Ha jól emlékszem egy Kaposvári kollégától szermányoltam be kb 5 éve.
Esetleg nincs valakinek jutányos áron egy ennél jobb RDS kódere ?

Üdv !

És B.U.É.K. !!!

csüt. dec. 31, 2009 10:53
arany tag

Hozzászólás 
tápiógyörgye

csüt. dec. 31, 2009 10:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hol laksz ? Vagy milyen körzetbe.

csüt. dec. 31, 2009 10:18
arany tag

Hozzászólás 
Szerintetek a közelemben hol találok rádiózni vágyó illetőt?
Azt ne mondjátok,hogy myvip meg iwiw XD

csüt. dec. 31, 2009 10:01
arany tag

Hozzászólás 
Csak nem a country fm? :)
Vajon a medmeksz féle végfokja megy még? :)

Pasa írta:
medmeksz írta:
És googliztam hátha van élet de környékemen semmi:(
Sajna a környező 20km körzetben lévő kis településeken nem ismerek senkit akit érdekelne a téma.

Minek költöztél a világ végére? Itt most is van mozgolódás, még a 10 évvel ezelőttiek közül is akadnak az éterben. :wink:

csüt. dec. 31, 2009 9:59
arany tag

Hozzászólás 
basefm KIT árai kicsit magasak. Elhiszem hogy sokat kell dolgozni vele (az ár készreszerelt!), de akkor is. 37000Ft az RDS876!!! Az alkatrészára maximum 12-15 ezer forint. Attól függ ki mit hol vesz. Ebből kalkulálható a munkadíj. 22-25 ezerért rakja össze??? OFF! Bocsi basefm, ha köreinkben vagy, és olvasod, de azon a kitten megakadt a szemem.

Viszont dícséretes a külön alkatrész beszerzés! Például az AD IC az RDS-hez külön nagyon jó árban van! Azt én drágábban vettem.

Amit érdemes tőle megvenni az a miniRDS és talán a pira limiter. A többi nagyon magas árban. Persze mindenki maga dönt. Hiszen én tudok viszonyítani, mert én is saját magam akom össze. Aki nincs benne a témában annak lehet nem sok.

UI:Amugy basefm-el beszéltem már mailben. Sokat tudó kollega. Segítségben ajánlom!

csüt. dec. 31, 2009 0:14
arany tag

Hozzászólás 
medmeksz írta:
Sajna a környező 20km körzetben lévő kis településeken nem ismerek senkit akit érdekelne a téma.

Minek költöztél a világ végére? Itt most is van mozgolódás, még a 10 évvel ezelőttiek közül is akadnak az éterben. :wink:

szer. dec. 30, 2009 20:54
arany tag

Hozzászólás 
Van valakinek UHF modulátora?(videokból)
Régen annyi volt mint a fene de elajándékoztam most meg egyet se találok a padláson.
Utánvételbe ajándékba vagy jelképes áron elfogadok:P

Most keresek egy zseblámpát és kutakodok tovább a padláson

szer. dec. 30, 2009 19:21
arany tag

Hozzászólás 
http://petyamuvek.try.hu/ccir.htm

Ezt most találtam
PROFI munka!
Szépen dobozolva árnyákolva rendes rezgőkörökkel,stb.
Van rds cucc is fent!!!!!!

szer. dec. 30, 2009 13:13
arany tag

Hozzászólás 
http://basefmradio.aruhaz.info/kategoria/modulok_kit-ek.html
Itt vannak KITek csak úgy irányárnak.

szer. dec. 30, 2009 12:21
arany tag

Hozzászólás 
Építeni kell sajátot!
Bár egy jó komplett adó úgy se olcsó:(
Nem tom most mik az árak de régen is elég kemény pénzbe volt...
Szerintem most egy 1wattos adó pll meg stereo bedobozolva simán lenne 20e.
50-100wattos végfok bedobozolva simán szerintem 30-40e.
egy táp használtan vagy építeni megint szerintem 20-25e

Szóval ha 100e körül valaki tud eladó régi magyar gyári profi adót érdemes megvenni.
Nemtom mi lett velük de egy időben elég sok volt!
Én egyszer 3db gyári tv adót vettem(fél wattos 6e ért a 3db t) még kb. 99ben és a 3ból egyet megcsináltam müködőre.
HTV gyártmány volt külön rackban a KF modulátor meg külön rackbe a nagyfrekis keverő.Nagyon komoly cuc volt bánom,hogy szétbontottam alkatrésznek.

matesz16 írta:
turmixfm írta:
Felejtsd el a pira kütyüket ,játékszerek a BW hez képest!!!

Naigen, de nem valószínű hogy nem tudok már szerezni ilyen cuccokat.Pénzem meg nincs hogy kb 70.000ért vegyek a gyártótól :(

szer. dec. 30, 2009 12:05
arany tag

Hozzászólás 
turmixfm írta:

Naigen, de nem valószínű hogy nem tudok már szerezni ilyen cuccokat.Pénzem meg nincs hogy kb 70.000ért vegyek a gyártótól :(

szer. dec. 30, 2009 11:55
arany tag

Hozzászólás 
turmixfm írta:
matesz16.- Hol vetted és menyiért,kitt ben ?--- Kérdésedre a vállaszom, -felejds el a szoftveres codert meg a többit. - Ha már megvetted a BW - PLL t ,ahoz illik BW coder, BW limiter !!! - Nekem is ez van . Majd csak ez után fogsz nézni ,hogy hogy szól,....ez még semmi ! Sőt ha csak a PLL t használod ,úgy minden nélkül akkor csak gondjaid lesznek. Ide már limiter nagyon kell! - Ha ez a három egyben van ,akkor úgy fogsz szólni mint egy profi ,jól be állitott rádió,mint a CD ! - Mikor adásban vagyunk ,sokszor hivnak a barátok,hogy ki .... ul jól szól,és hasonlitgatják más rádiókhoz ,hogy az sem szól igy, mint ez, a - TURMIXFM -.

Alkalmi vétel volt,10.000ért a teszveszről.Igen kit volt nekem kellet összeszerelni.
naja nagyon tudnék örülni 1 BW limiternek meg stereónak az biztos.De nem valószínü hogy lesz hasonló árkategóriában. :( de rákérdezek a gyereknél akitől ezt vettem.

szer. dec. 30, 2009 10:28
arany tag

Hozzászólás 
Erre rátaláltam a youtubon: http://www.youtube.com/watch?v=ATeRBtzmjFo

Tab120L írta:
medmeksz írta:
...

medmeksz kolléga, te meg honnan kerültél elő? :)
Jó újra itt látni :)
Azok a régi szép idők, mikor még éjjel, betárcsázós neten, irc-n tanítottál végfokot hangolni... :)

szer. dec. 30, 2009 10:22
arany tag

Hozzászólás 
turmixfm írta:
medmeksz.- Te milyen antennát használtál,vagy használnál? Figyelembe véve a nyereséget meg azt,hogy lehet ,hogy gyakran cserélni kell a frekit,esetleg két frekin adsz hét végén és hét közben is más frekin.

Polarizációra tuti függő!Pedig szentűl megvoltak sokan győzödve a vizszintesről még a messzecsúszecrádió is.

Ha körsugárzóról van szó tuti ilyen soros gerjesztésú kolineárt minél több tagot amit megbírok építeni.Utoljára is azt használtam háztartási boltban vettem réz vizcsövet meg hozzá T és könyök,tömör müanyaggal volt a toldás megoldva és a eltolotagok vastag rézhuzalból.
Alján meg "J" illesztés a könnyű földpontra való felfogatás miatt.
Ugye J tagnál földelhető az alja.
(villámvédelem miatt)

Ha irányított akkor yagi elönyős mert olcson kapható(régen kapható volt ráday utcában fillérekért) ha meg építés akkor már inkább quad(sokkal jobb előre hátra viszonya van és nagyobb nyilás szöge).Meg ha építem refletor falas lenne.

szer. dec. 30, 2009 10:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
medmeksz írta:
...

medmeksz kolléga, te meg honnan kerültél elő? :)
Jó újra itt látni :)
Azok a régi szép idők, mikor még éjjel, betárcsázós neten, irc-n tanítottál végfokot hangolni... :)

szer. dec. 30, 2009 0:06
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
medmeksz.- Te milyen antennát használtál,vagy használnál? Figyelembe véve a nyereséget meg azt,hogy lehet ,hogy gyakran cserélni kell a frekit,esetleg két frekin adsz hét végén és hét közben is más frekin.

kedd dec. 29, 2009 22:35
gyémánt tag

Hozzászólás 
A digitális technikának nem az MP3 a csúcsa! De mivel manapság minden digi tech el készül,emiatt kézenfekvő a digi. --- Engem amúgy meg, maga az anyag érdekel nem a teknikai része,na persze ha az kivállóan is szól az csak pozitiv.

kedd dec. 29, 2009 22:30
arany tag

Hozzászólás 
http://www.vatera.hu/akai_gx_600db_orso ... 95563.html

77e???????????????????
De tipptopp!

Nesze neked mp3 ti akartátok a digitális teknikát:S

kedd dec. 29, 2009 22:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
tomash .- Maximálisan egyet értek!!!

kedd dec. 29, 2009 22:03
arany tag

Hozzászólás 
Igaz sose volt kapcsoló áramköröm de kézzel mindig külön kapcsoltam be.
Amugy nem nagy durranás megcsinálni ha behúz a pll akkor meghajtani egy BD-xxx -t aminek a koletorába berakni egy 20amperos rellét(pl. zsiguli fényszoró relét ingyen adnak bontóban) és azon átvezetni a végfok tápját.

Kár,hogy már haver elköltözött akivel éjszakákon át dumáltunk rádión.
Ma már mindenkinek van internet:S

Néha vissza vágyom az orsós magnóhoz meg a rádión át beszélgetéshez.

tomash írta:
Én igazából egyet szeretnék elkerülni,mint "pirás"!
És ezért használok rdvv ét!Leírom gyorsan!
A kezdő kalóz rádiós általába bekapcsol,1-akármennyi watt,osci behúz,közbe közel 600mhz ig végig interferál,szomszéd RTL klubja elmegy 2-3 ms ig,stb...
Ezt naponta,hetekig,hónapokig eljátsza,egyszer csak rácsöngetnek!
Na ezt nem akarom,remélem érthető!
Lehet hülyeség,ez egy szempont!Számomra!
Tehát ha valaki 1wattal vagy 100wattal ad,ne nyomja ki egyből a végfokozatot amíg osci nincs helyén,mert érdekes dolgokat csinál!

kedd dec. 29, 2009 22:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
medmeksz,-Jól mondod ,csak a fórum tagoknak egy része még kezdő.Talán csak egy két tag aki szakmailag is ért a dolgokhoz,na meg tudod a műszerezettség.....! Most ebben az esetben mit lehet tenni? Én mindig arra intem a kezdőket,hogy ne ekecseljenek,jól gondolják át a dolgokat.Mert nem elég,hogy valami csak működik és elvan intézve. Itt az kevés ,ez nagy freki!

kedd dec. 29, 2009 22:01
arany tag

Hozzászólás 
Én igazából egyet szeretnék elkerülni,mint "pirás"!
És ezért használok rdvv ét!Leírom gyorsan!
A kezdő kalóz rádiós általába bekapcsol,1-akármennyi watt,osci behúz,közbe közel 600mhz ig végig interferál,szomszéd RTL klubja elmegy 2-3 ms ig,stb...
Ezt naponta,hetekig,hónapokig eljátsza,egyszer csak rácsöngetnek!
Na ezt nem akarom,remélem érthető!
Lehet hülyeség,ez egy szempont!Számomra!
Tehát ha valaki 1wattal vagy 100wattal ad,ne nyomja ki egyből a végfokozatot amíg osci nincs helyén,mert érdekes dolgokat csinál!

kedd dec. 29, 2009 21:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
Részemről már, nem épitek végfokot,elég erős a rendszerem,hogy ne épitsek házilag.Codert,comp,limitert ,PLL t igen,na meg új fejlesztéseket igen de nagyobb véget mint 20-30 w nem,mert az alkatrészek miatt.- Ha profi berendezésről beszélek. - Azért,hogy csak valami funkcionáljon ,már nem épitek semmit,vagy profit vagy semmit ! Elvégre a hobbym ról van szó!!!

kedd dec. 29, 2009 21:46
arany tag

Hozzászólás 
néztem ezeket a warhouse meg pira kütyüket hát nemtom ezekért ti pénzt mertek adni?
egymás mellett meg sok esetben egy panelon a nagyfreki meg a többi kisfreki(rds,st,pll,stb)

Ha nagyon jó adót akartok minden panel legyen árnyékolt dobozban a lomexben meg a gigatechben vettem régen több fajta méretbe dobozokat.
ezek a dobozok felforasztva egy nyákra ami a doboz alatt kimarva.
Csak a doboz alja volt felforasztva így szereléshez sztészedhető amig nem tértem át smd -re.ugye ott szereléshez elég a fedőt levenni.
nagyfreki,hangfreki,táp dobozokból dobozban koaxon az árnyékolás miatt ügyelve ne legyen földhurok és a táp meg hangfreki átvezetőkondikon bevezetve a dobozokba.
érdemes külön dobozba rakni a stereot meg a pll t meg az adót.
adót 1wattig egy hosszú dobozban ahol beforasztott árnyékololemezek és akár több kis db nyákon a külön részek(oszci,leválaszto fokozat,egy kisebb erősitő fokozat 1-2tranyoval és a végén egy szürés)

Végére érdemes az 1watthoz is meg a 10-20-100-200wattos(kinek mennyi) végfokhoz is tenni egy aluláteresztő kört meg a freki 2szeresére egy külön szűrést.

be--kondi földre--tekercs sorba--kondi megint földre--párhuzamos rezgőkörön sorba kötni-ki

a két kondi földre legyen trimmer(10-180p) a tekercs 4menet körül.
rezgőkör meg freki 2szeresére(kb. 2menet és 1-15p trimer)
Mivel a freki kétszeresére méretezett rezgőkörön nincs nagy fesz és áram oda még a 200wattnál is elég egy ici pici trimerkondi!

Azoknak akiknél nincs kábeltv és pl. a kékesi mtv1 -t nézik hasznos föleg ha olyan frekin adnak ami totál az mtv1 fele.
Ha nekem nem volt bent úgy lelőtem a képet,mint atom....

kedd dec. 29, 2009 21:37
gyémánt tag

Hozzászólás 
A jelző ,KÜTYÜ- ( idéző jelbe - PIRA ) - ,az RDS az tényleg a legjobb produckt a pira nak. ----- De az a kép tényleg profi !!! Megnézem már a foto albumot,már vagy egy hónapja nem néztem. ---- profi munka tényleg!

kedd dec. 29, 2009 21:33
arany tag

Hozzászólás 
st kódert fenteb írtam 4-5ic nem kell kétségbe esni.
kapcsolgatni kell a két csatit 38khz val és 19khz t kikell küldeni meg 15nél levágni a hangbemenetet(rlc tagokkal) és előkiemelést(rlc tagok szintén)

Lehet össze dobok egy adót nyáron de a nagy gáz néztem googleval és sehol nincs semmi "power cucc"
amiket én használtam magamnak vagy másoknak építve:
blx 94,95,2t951(ment itt pedig rh tranyó),2t931,kt922a-b,2n3375,kt904907,gi7b,gi11b
Na most ezek mind akár cső akár tranyó max egy ezres volt régen most meg vaterán is 6500ért elkelt aukciot találtam.

Miből csináltok minimum 50-150wattot?
Bár amilyen helyen lakom jó lenne ha újra rádiózok inkább 250-300watt közelemben nagy puszta minden város 30km re.
gi7b jó lenne csak trafom sincs hozzá:(
Réz meg nem olcsó:(

kedd dec. 29, 2009 21:27
arany tag

Hozzászólás Re: ÁLSZTEREÓ!!!!
Kijut az ha akarjuk:)

Nekünk mindenkinek régen kivolt vezetve a vevőből az MPX jel és úgy relléztük egymást az egyszerű!
Nem megy át a jel annyi szrrrn és jobb a jelzaj viszony.

Pasa írta:
dddemeter írta:
ÜDV MINDENKINEK! SZERETNÉK MAGYARÁZATOT TALÁLNI A KÖVETKEZÖ JELENSÉGRE!ADOTT EGY SZTEREÓ RÁDIÓ VEVÖKÉSZÜLÉK. AMELY EGY SZTEREO ADÁST ,VESZ.EGY HIVATALOS ADÓ MÜSORÁT.A SZTEREÓ KIMENET EGYIK CSATORNÁJÁT RÁVISZEM A SAJÁT ADÓM BEMENETÉRE,AMELY NEM SZTEREÓ. ÉS AMIKOR AZ ÁLTALAM KISUGÁRZOTT ADÁS FREKIJÉRE HANGOLOK EGY MÁSIK SZTEREÓ VEVÖVEL AKKOR A VEVÖ SZTEREO VÉTELT JELEZ, FOLYAMATOSAN ÉG A SZTEREO VÉTELT JELZÖ LED. SZERINTETEK MITÖL LEHET EZ ?AMIKOR AZ ADÓMHOZ CSATLAKOZTATOTT RÁDIÓVEVÖVEL EGY MÁSIK NEM SZTEREÓ ÁLLONÁSRA HANGOLOK .ÉS EZT A JELET VISZEM AZ ADÓM BEMENETÉRE AKKOR MÁR NEM MUTAT SZTEREO VÉTELT A"MÜSOROM".ELMENTEM A VEVÖKÉSZÜLÉKEMMEL AZ ADÓTÓL 1.5 KM RE DE OTT IS SZTEREÓ VÉTELT JELZETT A RÁDIÓ, TERMÉSZETESEN TUDOM HOGY EZ NEN SZTEREO ADÁS MERT NINCS KÓDEREM AZ ADÓBAN STB, DE AKKOR MI LEHET ENNEK A MAGYARÁZATA? KIVÁNCSI VAGYOK JÁRT E VALAKI HASONLÓAN..... :roll:

Egyszerű: a gyenge szűrés miatt a vevőből a vonalkimeneten keresztül kijut a vett sztereó adó pilotjele, ami modulálja az adódat. Ettől még nem szól sztereóban nálad, csak a pilot világít, mivel az 19 kHz-es. A magasabb frekik már nem jutnak ki a vevőből, így a sztereó információ sem.

kedd dec. 29, 2009 21:22
arany tag

Hozzászólás 
medmeksz írta:
amugy mi a fene az a BW?

Broadcast Warehouse (gugli haver...).

kedd dec. 29, 2009 20:55
arany tag

Hozzászólás Re: ÁLSZTEREÓ!!!!
dddemeter írta:
ÜDV MINDENKINEK! SZERETNÉK MAGYARÁZATOT TALÁLNI A KÖVETKEZÖ JELENSÉGRE!ADOTT EGY SZTEREÓ RÁDIÓ VEVÖKÉSZÜLÉK. AMELY EGY SZTEREO ADÁST ,VESZ.EGY HIVATALOS ADÓ MÜSORÁT.A SZTEREÓ KIMENET EGYIK CSATORNÁJÁT RÁVISZEM A SAJÁT ADÓM BEMENETÉRE,AMELY NEM SZTEREÓ. ÉS AMIKOR AZ ÁLTALAM KISUGÁRZOTT ADÁS FREKIJÉRE HANGOLOK EGY MÁSIK SZTEREÓ VEVÖVEL AKKOR A VEVÖ SZTEREO VÉTELT JELEZ, FOLYAMATOSAN ÉG A SZTEREO VÉTELT JELZÖ LED. SZERINTETEK MITÖL LEHET EZ ?AMIKOR AZ ADÓMHOZ CSATLAKOZTATOTT RÁDIÓVEVÖVEL EGY MÁSIK NEM SZTEREÓ ÁLLONÁSRA HANGOLOK .ÉS EZT A JELET VISZEM AZ ADÓM BEMENETÉRE AKKOR MÁR NEM MUTAT SZTEREO VÉTELT A"MÜSOROM".ELMENTEM A VEVÖKÉSZÜLÉKEMMEL AZ ADÓTÓL 1.5 KM RE DE OTT IS SZTEREÓ VÉTELT JELZETT A RÁDIÓ, TERMÉSZETESEN TUDOM HOGY EZ NEN SZTEREO ADÁS MERT NINCS KÓDEREM AZ ADÓBAN STB, DE AKKOR MI LEHET ENNEK A MAGYARÁZATA? KIVÁNCSI VAGYOK JÁRT E VALAKI HASONLÓAN..... :roll:

Egyszerű: a gyenge szűrés miatt a vevőből a vonalkimeneten keresztül kijut a vett sztereó adó pilotjele, ami modulálja az adódat. Ettől még nem szól sztereóban nálad, csak a pilot világít, mivel az 19 kHz-es. A magasabb frekik már nem jutnak ki a vevőből, így a sztereó információ sem.

kedd dec. 29, 2009 20:54
arany tag

Hozzászólás 
turmixfm írta:

Azért nem kell elfelejteni!Már ne haragudj!"Amit nem próbáltam ki,nem mondok róla véleményt!!!!!"
Pedig sok mindent kipróbáltam!
Veronicával kezdtem,nem rossz!Pasa is nagy megelégedésére használja!
De RDVV párti lettem,mert egyben olyan funkciókra képes amit sok adó nem bíztosítt!Nem részletezem!
ST koderek halomban álnak itt,mert sokat építettem!Mégis Pira st koder(pices) lett nálam a nyerő!!!!CompLimitere egyszerű,viszont tökéletesen illik a láncba!
Szoftveres cuccokról annyit,Airomate programot sok helyi nagy rádió is használja!!!Tudom azok nem jók ahogy írtad!Igazából a hang feldolgozásától függ hogy adja vissza a minőséget!
Viszont nemtudom ki írta,hogy kis mp3 lejátszóval használná a cuccát!Na itt kezdődik a baj!Ehez nem kell prof cucc!!!!

http://pira.cz/gallery/show.asp?i=49
Ez a kép csak érdekesség!!Minden Pira cz és!
Szép,de egyben elég hülyeség!
Lassan én leszek cső látó itt a fórumon? :D

Ja!És azért a pira rds kodere sem éppen kütyü!!!Már bocs! :)
http://pira.cz/rds/

kedd dec. 29, 2009 20:45
arany tag

Hozzászólás ÁLSZTEREÓ!!!!

kedd dec. 29, 2009 18:59
Profil Privát üzenet küldése YIM
arany tag

Hozzászólás 
http://www.pira.cz/pdf/SAA1057.pdf google val megkerestem.
beirtam pll saa
azt kidobta saa1057 aztán beirtam saa1057.pdf :)

üllöiúton elektro konthába vettem még annó és filléres ic.
progit meg pascalba meglehet irni simán.

kedd dec. 29, 2009 18:30
arany tag

Hozzászólás 
74193 -t felejtsd el nekem is az volt az első PLL ben minidmum 3-4db meg csomó ilyen szr.
Van egy saa-xxxxxxxx ami tök jól megy és egyben komplett pll ic.
Simán Pc sorosportjáról felprogramozod vagy egy pic be irsz progit pl. 16f84.

matesz16 írta:
Uraim alkatrészellátási problémáim adódtak.Verához gyűjtöm őket.
KV1310 nem rendelhető
és a 74es ICkkel is vannak gondok.jóformán 1iket sem találom pedig nagyon sokféleképpen kerestem a SINItől rendelek mert faterom onnan rendel minden nap.
74ALS74 helyett találtam:74f74
74LS193 helyett:semmi
74LS76 semmi
74LS86 helyett pedig 74LS86B
4060az legalább OK

kedd dec. 29, 2009 18:26
arany tag

Hozzászólás 
amugy mi a fene az a BW?

kedd dec. 29, 2009 18:15
arany tag

Hozzászólás 
Nincs kedve valakinek Jászberény-Cegléd-Abony térségében rádiózni?:)
Bár már vevőm sincs bekötve nem,hogy adó.

Stereó koder tök mind1 milyen ha jól van megépítve.
Nekem 456khz -z kvarc amit am vevőben találsz(vigyázz mert van 455 az nem jó csak a 456,bár megprobálható elhúzni).
456 -t osztottam le.
7400al volt berezgetve és aztán ha jól rémlik jk flipfop aztán nand kapuk(a bal-jobb vezérléshez)
4066 meg egy jól müködő kapcsoló ic.

pll az elöszőr kb. 20-30ic s volt(sok szrrr ttl) aztán kidobtam és egy db saa-xxxx nemtom a számát amit sokan használtak PC ről vezéreltem mint sokan.
végfoknak a legtöbb 2db 2t931a volt a 4db -t nem bírta a tápom meg mindig kigyúladt a végfoknál valami.

Kár,hogy a környékemen nem rádiózik már senki:(
Vagy csak nem tudok róla.

kedd dec. 29, 2009 18:15
arany tag

Hozzászólás 
megy?

kedd dec. 29, 2009 18:10
gyémánt tag

Hozzászólás 
Minden lánc olyan erős, amilyen a leg gyengébb láncszem benne!!! Ne feledjétek !

kedd dec. 29, 2009 16:19
gyémánt tag

Hozzászólás 

kedd dec. 29, 2009 16:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
matesz16.- Hol vetted és menyiért,kitt ben ?--- Kérdésedre a vállaszom, -felejds el a szoftveres codert meg a többit. - Ha már megvetted a BW - PLL t ,ahoz illik BW coder, BW limiter !!! - Nekem is ez van . Majd csak ez után fogsz nézni ,hogy hogy szól,....ez még semmi ! Sőt ha csak a PLL t használod ,úgy minden nélkül akkor csak gondjaid lesznek. Ide már limiter nagyon kell! - Ha ez a három egyben van ,akkor úgy fogsz szólni mint egy profi ,jól be állitott rádió,mint a CD ! - Mikor adásban vagyunk ,sokszor hivnak a barátok,hogy ki .... ul jól szól,és hasonlitgatják más rádiókhoz ,hogy az sem szól igy, mint ez, a - TURMIXFM -.

kedd dec. 29, 2009 16:12
arany tag

Hozzászólás 
jah a pirás comp6mimiter meg a ST kóder megnézegetm majd holnap.

kedd dec. 29, 2009 15:55
arany tag

Hozzászólás 
Tab120L írta:
mate8sz16 írta:
93,5(nagyposta)

Nem nyert :( (Nyár u.)

Hát ez van :(

kedd dec. 29, 2009 15:28
arany tag

Hozzászólás 
matesz16 írta:
nemsokáig megy már.
ráálítottam 1 pizzafutárt azt mondta szinte mindenhol jön kivéve a völgyekben :D
még lenne pár kérdés:
1.tudja valaki hogy kell beállítani a SAMben a compressort,exandert,limitert?meg a többi nyalánkságot?
2.megépítésre melyik stereo codert ajánljátok aminek fenn van a neten minden szűkséges infoja+érdekelne lehet comp/limiter is.
Előre is köszi

2. kérdésedre 4 oldallal odébb már válaszoltunk!Szóval nem értem!
1. én speciel Sam ba is soundsolution dll t használom!Google megtalálod!

kedd dec. 29, 2009 15:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
mate8sz16 írta:
93,5(nagyposta)

Nem nyert :( (Nyár u.)

kedd dec. 29, 2009 15:12
arany tag

Hozzászólás 
nemsokáig megy már.
ráálítottam 1 pizzafutárt azt mondta szinte mindenhol jön kivéve a völgyekben :D
még lenne pár kérdés:
1.tudja valaki hogy kell beállítani a SAMben a compressort,exandert,limitert?meg a többi nyalánkságot?
2.megépítésre melyik stereo codert ajánljátok aminek fenn van a neten minden szűkséges infoja+érdekelne lehet comp/limiter is.
Előre is köszi

kedd dec. 29, 2009 15:10
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 5156 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 104  Következő