|
Szerző |
Üzenet |
turmixfm
gyémánt tag
|
Re: Mekkora FM adót?
A SLIM JIM és a J kb. azonos nyereségre.A különbség a karakterisztikájukban van.A slim jim jóval " laposabban" sugároz mint a J pól.Ezért ha pl. azonos a nyereségük akkor a slim jim nek hosszabb a ható távolsága.---Igen a cső el húzza ha beleteszed az antennát.Nem tudom menyire csökkenti a kisugárzó jeleket ,de csökkenti ,le árnyékolja kicsit.Hogy ez menyit számít a gyakorlatban ???? az kérdés.Gyanitom ,hogy van jelentősége. Igazából fehér szinü cső lenne jó,mert annak a szén tartalma v mi ,kisebb .Hoppsz !!!! most gondolkodom ,az átlátszó cső nem lenne e kiváló,vagy plexi cső?Csak gondolkodtam. Azért is ,mert érdemes lenne ezt az antennát a jósága,olcsósága,az egyszerű kivitelezése miatt használni. ---Az RG 6 az 75 ohmos,tehát nekünk ez nem jó! Az RG 58 az tényleg nem alkalmas nekünk. 10-15 méteres rg 58 ból legalább 50-70 % teljesítmény vész el!!! Ez nem vicc. ---- Összefoglalón a végső megállapítás:- Jó antenna,minél magasabban elhehezve , jó minőségű koax kábel ,jó minőségű csatlakozók, SWR 1:1 vagy ehhez közeli, (de nem nagyobb mint 1:1.3 SWR !) kihangolás. Ez lenne a jó antenna rendszer.
|
vas. dec. 18, 2011 16:08 |
|
|
dddemeter
arany tag
Csatlakozott: kedd ápr. 15, 2008 20:29 Hozzászólások: 175 Tartózkodási hely: Erdély
|
Mit mondjak sok antenna meg kábel kérdés és válasz elhangzott már .de én azok közül amiket eddig kiprobáltam egy olyan slim jim melett maradnék amelyiket nem kell csöbe tenni mer azt tuti láttam hogy befolyásolja a csö vagy a teljesitményt vagy sugárzási karakterisztikát .a jim nekem jobban tetszett mert jobban produkált mint a j pole ,,,, Az rg6 1 mm vastag középsö vezetövel van kivitelezve dupla árnyékolással .biztos hogy nem véletlenül használnak 50 ohmot a legtöbb helyen ,,,deaz rg58 szerintem egy nagy zéro az rg6 u mellett is .... és egyelöre csak ez a két opciom van:-(
|
pén. dec. 16, 2011 20:08 |
|
|
turmixfm
gyémánt tag
|
Nem voltam két napig .- Az RG 6 ha 75 ohm akkor ne használd.Igaz nem sok az eltérés ,de ne használd.Használj korrekt illesztést,ezzel nagyon sok előnyre teszel szert,Különben hamisak a mért adatok.Lehet azért jobb néked vele a power ,mert nem 50 ohmra van ki illesztve az adód. ---- Egy koax kábel minél vastagabb, valószínű annál jobb ,mert vastag a benne lévő vezető.Ez logikus... nem?Jó koax nak a vezetője legalább kb 1 mm er vagy annál több.Ne problémázz azon, hogy nehéz vele dolgozni,hisz egyszer kell egy jó antenna rendszert fel épiteni.(már mondottam).Azt hiszem az a különbség a H-500 1000 között,hogy az 500 as kültéri az 1000 beltéri használatra van. A J pole jó antenna,egyszerű elkészíteni ,olcsó,és jól kilehet hangolni 1:1,2 körül is!! stb ---- De tessék ! ott van a terminátor antennám ,le lehet kopizni és lehet használni.Igaz ehhez le kellene mérnem mindent. --- De szerintem nem ezen kellene lovagolni hanem a compressor limiteren .Higgyétek el ezzel nagyon sokat javitassz a ható távolságon.Na és nem zavarsz véle ! Sajnos mikor hirdették az NRG comp lim et nem vettem ,a francba is.Olyan mint a veráé csak a javitott változata.De a rajz is jó lenne.
|
pén. dec. 16, 2011 19:55 |
|
|
Pasa
arany tag
|
Uraim! Minden dipólnak egységesen 0 dB a nyeresége, akár nyitott, zárt, T, gamma vagy delta illesztésű. Sőt, minden olyan antennának, amelyik félhullámú sugárzó (pl. a GP), szintén ugyanennyi, mivel egy dolog számít csak a hatásfoknál: a hatásos felület, tehát ami sugároz. Az pedig mindnél ugyanakkora (fél hullámhossznyi). Egyébként minden másban különböznek: sávszélesség, impedancia, méret, villámvédelem, bonyolultság, de A NYERESÉGÜK AZONOS! (bocs a kiabálásért, de annyiszor leírtuk már itt, így jobban rögzül talán)
|
szer. dec. 14, 2011 7:55 |
|
|
dddemeter
arany tag
Csatlakozott: kedd ápr. 15, 2008 20:29 Hozzászólások: 175 Tartózkodási hely: Erdély
|
turmix-Nrg kompreszorod valami ritka dolog lehet mert én is keresgéltem a kedvedért utána de egyelöre semmi sehol:-(
|
kedd dec. 13, 2011 23:31 |
|
|
dddemeter
arany tag
|
Azért irtam hogy zárt dipol mert annak egy darabnak is van kb 2 db nyeresége nézd meg a pira,cz-n,ha ketöt öszekapcsolsz már 4 dB ami már nagyot nyom a poweren ugyanakora adoteljesitmény mellett is . de erröl turmix tudna többet mesélni...
H1000 fizikailag nem ismerem, de a paraméterei elektromosan nagyon jok . kis csillapitásu gondolom hogy kemény vagy vastag és nehezebb vele dolgozni vagy mit tudm én még nem fogtam a kezemben,sajnos kevés a valoszinüsége hogy felétek megyek de sose lehet tudni mindenesetre köszi a joindulatodat....
PÁr evel ezelött gyártottam mobiltelefonokhoz vevö-adó antennákat és a szakik szerint csak a drága 50 ohmos kábellel müködik.én fele anyi áron vettem rg6 u kábelt igaz ez 75 ohmos volt , az üzemi freki itt 800mhz és 1 giga közt volt , mégis müködött a dolog pedig volt eset hogy20méter hoszu kábelt is használtunk és olyan gyenge volt a térerö hogy a mobiltelefon magára nem is észlelte a jelet nemhogy komunikálni tudjon rajta ,ilyen magas frekin is türhetö volta csillapitása ezért gondolom hogy alacsonyabb frekvenciákon még javul a helyzet.A kis csiapitásu k kábel legalábis mifelénk nem olcso mulatság .perszre ez attol is függ hogy kinek menyit enged mega pénztárcája hobby célokra!
|
kedd dec. 13, 2011 23:22 |
|
|
dddemeter
arany tag
|
Impedance Attenuation per100' velocity max.voltageRMSkv 50Mhz 1Ghz RG6U- 75ohm 1.5dB 11dB 78%(foam hab) 0.6kv RG58U- 50OHM 3.2dB - 78(foam) 0.2kv Turmix ezeket találtam az rg6u kábelemröl akkor szerintem inkább ez mint az rg58u . szerinted??? Az adatok alapján szerintem sokkal jobba rg6 perszre ha nincs jobb:-)
|
kedd dec. 13, 2011 22:58 |
|
|
tsanyi80
ezüst tag
|
köszi amit linkeltél,ismerm.Akorr sem volt olyan mint a GP! (Megcsináltam)
|
kedd dec. 13, 2011 22:36 |
|
|
tsanyi80
ezüst tag
|
Szia ddddmeter!Rosszul vagyok a zárt dipól látván!Bocsi!A h1000-et meg elég szerelni,ill dolgozni vele.ha jársz.M.on,én szivesen nekedadom!Főleg,ha az álmod! Összehozzuk!
|
kedd dec. 13, 2011 22:34 |
|
|
dddemeter
arany tag
|
Meg aztán ha már dipol akkor inkább zárt legyen mert annak van egy kis nyeresége is ugy tudom a nyitott az "veszteséges" de bocs ha rosszul tudom....
|
kedd dec. 13, 2011 22:23 |
|
|
dddemeter
arany tag
|
Az a H1000nem rosz kábel én azt mondom kár használatlanul hagyni megöregedni:-)
inkább legyen méretes fizikailag és elektromosan "rövid" vagyis kis csillapitásu mint forditva lásd rg58:-)
|
kedd dec. 13, 2011 22:16 |
|
|
dddemeter
arany tag
|
tsanyi80 én ezt használtam és müködött de azéért nem tudott anyit mint a slim jim közel se! http://scheme.dring.ro/wp-content/schem ... eschis.GIF
|
kedd dec. 13, 2011 22:12 |
|
|
dddemeter
arany tag
|
Rg 6 u kábelem van 18 méter Rg58u csak 10méter,mégis az rg6 végén nagyobb teljesitmény van mint az rg 58 on akkor ezek szerint a hosszabnak mégis kisebb kell legyena csillapitása vagy mi mással lehet ezt megmagyarázni ?ezen a táblázaton menyi az rg6 csillapitása 100mhz en szerintetek? http://www.pacificcabling.com/Coaxial%2 ... m/RG6U.htmAkinek a padlásán csak ugy hedereg a H1000 kábel az szerencsés ficko az én szememben:-) RG213 akartam venni ugy ahogy turmix javasoltad annak idején de mire rászántam magam duplájára emelték az árát:-) több mint 2 euro 1 méter:-) igy lehet aztán hogy rg6u nál maradok igaz hogy 75 ohm de ugy láttam ez nem okoz jelentös ilesztetlenséget csak az a gondom vele hogy az árnyékolása nem réz igy nem tudom pld a jimre ráforasztani:-)
|
kedd dec. 13, 2011 22:02 |
|
|
tsanyi80
ezüst tag
|
Szia turmix! Van a padláson fölös 18 méter h1000-sem,csak méretei miatt rühellem.(potyára vettem) Tudtok bevált nyitott dipól rajzot linkelni esetleg,ahol a szimmetrizálás és a 50 Ohm-os csatlakozás illesztése is megoldott?A komp,limiter meglesz,csak közben építkezek is itthon,aztán hol erre van idő,hol arra.
|
kedd dec. 13, 2011 20:16 |
|
|
turmixfm
gyémánt tag
|
A -GP- nem egy rossz antenna!Régebben ezt használták (állítólag) a helyi rádiókhoz.Jó ki lehet hangolni.-------- Én azt mondom,hogy legalább dupla dipól,amit nem kell hangolni.Ez nagyon sok lehetőséget rejt magában.A mai helyi rádiók nagy része is ezt használja.De főleg amiatt ajánlanám,mert gyakran cserélgethetünk frekit hangolás nélkül,ha szűkséges és kettőnek már nem rossz a performance.
|
kedd dec. 13, 2011 20:02 |
|
|
turmixfm
gyémánt tag
|
Javaslat.-Egyszer vegyél koax kábelt ,de jót! (H-500) és nincs több gondod.Ha ehhez párosul egy jó nyereségű antenna,akkor már jelentős gondoktól szabadulsz meg! Eztán jön a nélkülözhetetlen a compresso/limiter,(aminek az amatőrök nagy része, nem tart nagy jelentőséget!) pedig ez a leg fontosabb ,(e nélkül nem is szabad lenne adni)- ekkor csúcsra van hegyezve a rendszer!!!! Eztán már csak az antenna magasságával lehet operálni lényegesen. -------------- Kérdés.- ha valamelyikőtök fel lelné az NRG comp /limiter rajzát ,vagy egy meg építettet ,jelezzen már nekem.Nagyon fontos lenne.Kösz.
|
kedd dec. 13, 2011 19:53 |
|
|
turmixfm
gyémánt tag
|
Hát igen! Néhány száz milliwattal mindennek jónak kell lennie ,hogy vehető legyen.Abszolult lehetséges ,pláne ha comp/lim van,vagyis jó a modulációs mélység és ezzel párhuzamosan jó a vevő szelektivitása.-A vevő szelektivitásán múlik minden,autóról van szó ez mellette szól.Terepviszony is lényeges, stereó vagy mono ( monoban még hallod de st ben elvész a zajban stb) ,na meg hogy mérted ,-line off sight,vagy anyit mentél a kocsival? stb. ----- RG-58 - RG -6 ,az első jó kaki koax a másikat nem ismerem.Ha egy 10 w ot belevezetsz egy 15 méter rg 58 ba ,max 4 w.Elég ha 1,5 db különbség van csalipitásba ,már kb dupla power a különbség a végén.Még a RG 238 al is sok a veszteség,ami egy jóval komolyabb.28 métert használtam ebbő ( rg 238) ból 25 w ból csak kb 15 w maradt!Ez viszont 15-20 km tudott otthoni rádiókon (halgathatóan) és kb 30 km et autóból ! (nem pontos, csak arányában ). ----- FM-DX a legjobb erősítő egy jó antenna !!! Ez igy van.Én egy 9 elemest is használok és olyan adókat is befogok vele, amit sosem találtam az előtt a skálán.1-2 db különbség nagyon sokat számít.
|
kedd dec. 13, 2011 19:40 |
|
|
dddemeter
arany tag
|
Na hát az a 0dB nem valami sok nyereség szempontjábol:-). akkor ez anyi mintha szimpla nyitott dipollal adnál,,,,
Az autorádiok én ugy tudom hogy érzékenyebbek mint az átlagos asztali dolgok Én egy két ceruzaelemmel müködö hordozhato rádioval optikai rálátással 9-10 km ig fogtam tisztán recsegésmentesen 2 w +Slim jim 10m magasággal
Pasa megépitettema 9.7dB kilencelemes antennádat és hát mit mondjak sokat számit az a3-4dB amivel többet tud mint az elözö 5 elemers antennám.Optikai rálátás nélkül is sikerült befognom vele tisztán olyan viszaverödött adásokat amelyek nem is az adó irányábol jöttek:-) A LEGJOBB ERÖSITÖ AZ ANTENNA ez tuti!!!
|
kedd dec. 13, 2011 11:19 |
|
|
Pasa
arany tag
|
A GP nyeresége 0dB, megegyezik egy dipóléval.
|
kedd dec. 13, 2011 7:59 |
|
|
tsanyi80
ezüst tag
|
Optikai rálátás a habokban!!!! Eddig nálam ezért a GP a nyerő!
|
hétf. dec. 12, 2011 21:37 |
|
|
tsanyi80
ezüst tag
|
Hello ddddmeter! Nem milliwatt,pár száz millivatt!! kb.7-800. Kocsival "pásztázva"(erdöben lakom,ígí foltosan,de meg van az a pár km
|
hétf. dec. 12, 2011 21:35 |
|
|
dddemeter
arany tag
|
Na éleszük fel egy kicsit a topikot:-) Turmix jo hogy te is maradtál ....Lenne egy költöi kérdésem :Ha választani kellene rg58u és rg6u kábel közt melyiket választanátok???? Ugyanis én azt tapasztaltam hogy 10méter rg 58u kábellel 1:1 swr mellett a teljesitménymérö egyszer régebb 2wattot mutatott. Ugyanazon swr melett ugyanazon antennát használva rg6 u kábellel 2.5watt volt a kakao:-) akkor most enyivel jobb lenne az rg6 u ,lehet hogy kisebb csillapitású????
|
hétf. dec. 12, 2011 21:04 |
|
|
dddemeter
arany tag
|
Na szép napot mindenkinek annak is aki maradt annak is aki nem. tsanyi80 Kiváncsi lennék hogy annak gp nek menyi a nyeresége .hogy milivattokkal 5-6 km re adsz .vagy nagyon magas kell legyen az az antenna ,vagy nagyon érzékeny vevövel tesztelted a hatósugarat, hogy ilyen" ideális"a vételkörzet??? Swr menyi nálad? Csak nem lehet egy gp nek 5-6 dB nyeresége??? Optikai rálátás esetén volt az a 5-6km??? Nem kötekedni akarok csak kiváncsi vagyok nehogy harag legyen:-)
|
hétf. dec. 12, 2011 20:56 |
|
|
turmixfm
gyémánt tag
|
vagyok.- tsanyi80. - Nem tudom mit mondjak.Az árnyékolás tényleg javasolt ,egy régebbi - kb 10 éve -olvastam rólla .Ara gondolj,hogy használják igy helyi rádiók is.Egyébként megjelent a leg újabb változat .Azt hiszem veszek is egyet ,itt már komoly szürő van a végén és két oldalu nyák,out tranya 4 w tud,emiatt könyedén tud 1,5-1,8 w ot. Ha meg rendeled kapsz hozzá egy códert ingyen.
|
hétf. dec. 12, 2011 20:43 |
|
|
tsanyi80
ezüst tag
|
Nincs kompresszor-limiter,tudom fő hiba,de nemrég kezdtem ezt az egészet.A táp kapcsolóüzemü,a verába a kondikat megválogattam.Antenna GP,jobb hiján,belden h155 14 méter.Viszont a GP-vel pár száz milliwattal is kilóméterekről(kb5-6) fogható a dolog.Nekem nagyon bevált antenna.
|
hétf. dec. 12, 2011 20:28 |
|
|
tsanyi80
ezüst tag
|
Ja mérgemben megbontottam a verát,öszinténszólva a PIC semmilyen csalódást nem okozott eddig,kivéve,hogy nem tudok programozni.Bocsi de letettem a veráról.Felhúzott.Egyébként nagyon rendes tőled!!
|
hétf. dec. 12, 2011 20:19 |
|
|
tsanyi80
ezüst tag
|
Igen,nem ma kezdtem! Kb.15 éve maratok,barkácsolok.sajnos jól raktam bele.Feladtam,mert besokalltam a hibakeresésben.A pénz nekem ilyekor nem számít(hány cuccot kell még cserélnem)-ez nagyképüen hangzik,bocs!-Csak a végeredmény,mindenáron...Átnéztem sajna.Kicsit kedvem szegte ,ezért írtam BASE-nek,ő meg megkérdezte,figyu már a verába te hol látsz árnyékolást stb.? Szürők? Na mondom ez tényleg jó kérdés.-Válasz akkor miért van oda mindenki a Veráért?Pfú...Kicsit jogos-gondoltam,az oszci sinncs árnyékolva tényleg! Aztán feladtam,pedig nem szoktam....
|
hétf. dec. 12, 2011 20:07 |
|
|
turmixfm
gyémánt tag
|
......a dip kapcsolót jól raktad bele?
|
hétf. dec. 12, 2011 18:04 |
|
|
turmixfm
gyémánt tag
|
tsanyi80.-Az RDVV ről már olvastam és tényleg jókat írnak róla.Az új változatról még nem tudok semmit.-A veronica val kapcsolatban ne add fel! Nem tudom mi lehet a gond ,de vannak benne kondik amelyek lényegesek a TTL részében.Szerintem valami egyszerű oka lehet,mert,hogy ennyire ne induljon ...?! Kvarcot tudtam volna néked adni még eredeti varikapot is.Ha gondolod küld el ,megnézném.Több szem többet lát. --- Irj a berendezéseidről.
|
hétf. dec. 12, 2011 18:03 |
|
|
tsanyi80
ezüst tag
|
Szia Turmix! A Vera valóban nagyon szép hangú kapcsolás,csak valamit lehet én rontottam el,de kb 30x végignéztem a-z-ig!Természetesen kijavítottam a panel hibákat,(alap)minden alkatrész megvolt amit a nagykönyvben(varikap, 4427,utána bfr 96-3553 páros,gyönyörűen szólt,na meg mindegyik TTL IC ből vásásroltam kb 10-10 darabot,az összes kombinációt(sztem) kipróbáltam,hátha valamelyik eleve hibás.Tápfeszek renben voltak,kvarc,a belevaló(nagynehezen sikerült beszerezni),de mégis valami.... Végeredmény:a dip kapcsolók közül mindig vagy 3 ra reagált,az ic-k cserélgetésével változott,hogy melyik 3-4 re! Nagyon bíztam ebben a kapcsolásban,mivel annnyi jót írtatok róla,kitartóan kerestem is a hiba okát v. 2 hétig,de beleuntam,pedig egyáltalán nem vagyok az a "feladós" típus.(jöttek sorba a tranyócserék(hátha,de nem ) Az oszciból kijövő -de csúnya szó- félfrekvencia kimérve ,az is o.k. de feladtam... De mondjuk az AAREFF-től rendelt enkóder,nálam nagyon korrektül működik,szép hanja van,tudom persze ennyi össegből,itthon komolyabbat összeraktam volna,de így meglett a "gyári" varázsa. BASE-től rendelem a legutolsó Pirát(5w),ebben viszont kellemesen csalódtam,a PLL-je gyors,szerintem ennyi pénzért nagyon korreket darab,BASE pedig szép,igényes munkát végzett,bár Ő azt tanácsolta várjam meg a legújabb RDVV-jét,ég és föld szerinte. Röviden ennyi,csak érdeklődtem,hogy valaki esetleg nem csinált az oszcija helyett valami komolyabbat,amit könnyedén átalakíthatnék. Köszi Turmix,hogy reagáltál levelemre,asszem ha lesz elég türelmem Az oszciját is kiváltom valami "jobbfajtára". Üdv:Sanyi Debrecenből (u.i : kár lenne a fórumért,szerintem nagyon jó!!)
|
hétf. dec. 12, 2011 14:13 |
|
|
turmixfm
gyémánt tag
|
tsnyi80.- Szevasz! Na és végül is mi lett a VERONICA vég eredménye? Én még nem próbáltam a pira nak az 5w os verzióját,csak a hagyományos verzióját az nagyon jól ment csak nem PLL.Valahogy mindig is idegenkedtem tőle.Pláne ,hogy vannak tőle jobb bevált kapcsolások.Én még mindig a veronica t veszem előtérbe a kezdőknél.Nagyon hasznos tapasztalatokat lehet szerezni az épitése és a hangolása során az alkatrészek használatánál stb ,na és amellett nagyon jó masszív stabil és mivel TTL es ,ezért olcsó és nem kritikus az alkatrész beszerzése.Ezt ajánlom kezdőknek.Egyébként BW használok,ez egy más kategória.
|
vas. dec. 11, 2011 17:53 |
|
|
tsanyi80
ezüst tag
|
Sziasztok! Még mostv regisztráltm a fórumon,bár nagyon rég olvasom.
Ép9ítettem Veronicát,persze a pll része nekem sem indúlt 2 hét kínlódás után sem. Na most a pira 5w-os verzióját "nyűvöm",bár sokat alakítottam rajta az oszci utáni részt teljesen átépítve,így jeletős felharmónikusáradattól szabadultam meg.Az lenne a kérdésem,hogy esteleg nem próbálta-e valaki az oszci részét is kiváltani,valamilyen korszerűbb FETesre,a plll változtatása nélkül,mert szerintem ö még az igazi felharmónikusgyár a kapcsolásban,szerintem kissé el****ott konstrukció,de nekem eddig bevált.A táp Sztem tökéletesen szűrt,a rajz szerinti felharmónikus szűrőjét is kiváltoottam egy kilenc tagúra,így sokat javult,de az oszcival nem vagyok kibékülve azóta sem. Valakinek nincs ötlete esetleg erre.Előre is köszi. Debrecen!
|
pén. dec. 09, 2011 18:21 |
|
|
turmixfm
gyémánt tag
|
Na végre!!!! Valaki aki akarna valamit! ... a többiek átmentek a face re ,hogy ne lássák mit csinálnak.Én maradtam itt mert engem nem érdekel ha látja a (szerv).Épp az a célom ,hogy lássák, VAGYUNK és kész.Nehogy már megkeljen tagadnom önmagam .Jelenleg még itt vagyok BP n ,dolgozom. De nem hagyom abba ami érdekel és hasznos.Tehát maradok a rossz fiú .Találkozhatnánk ha van időd.
|
kedd dec. 06, 2011 21:20 |
|
|
ArsenalFm
vas-tag
|
turmixfm írta: ArsenalFm! Üdv! Nem emlékszem,hogy a fórumon találkoztunk e volna,de a névről hallottam már. - Látod üres a fórum!Ez miért van?Te tudod rá a választ? ........ de el kelne ide egy két vérbeli kalóz....... -mert a mai emberkék beszariak,-ép most mikor a legnagyobb szükség lenne rájuk. TURMIXFM -EAST HUNGARY-FREE RADIO. Hello! Szerintem nem találkoztunk, beszeltünk még. Kár lenne ha elsüllyedne a fórum. Lenne kedvem beröffenteni a motyót, de sajna jelenleg kábel nélkül van fent az antenna. Azért lelkesen figyelek ide is.
|
kedd dec. 06, 2011 17:26 |
|
|
turmixfm
gyémánt tag
|
ArsenalFm! Üdv! Nem emlékszem,hogy a fórumon találkoztunk e volna,de a névről hallottam már. - Látod üres a fórum!Ez miért van?Te tudod rá a választ? ........ de el kelne ide egy két vérbeli kalóz....... -mert a mai emberkék beszariak,-ép most mikor a legnagyobb szükség lenne rájuk. TURMIXFM -EAST HUNGARY-FREE RADIO.
|
kedd dec. 06, 2011 15:37 |
|
|
ArsenalFm
vas-tag
|
Pasa írta: ArsenalFm írta: Jó reggelt félszeműek! Üdv, őskalóz! Itt szokd meg a belekötős stílust sajnos... Üdv! Semmi gond, nem veszem sértésnek, sem kötözködésnek. Jó volt olvasni a hozzászólásokat, jó nosztalgiázni. Örömmel tölt el ha hallok az éterben rendszeren kívüli modulációt. Mint néhai szakmabeli, vettem a bátorságot beregelni, beírni. Bp anno 96,00 ; 106,8 ; 100,1
|
vas. dec. 04, 2011 21:00 |
|
|
Pasa
arany tag
|
ArsenalFm írta: Jó reggelt félszeműek! Üdv, őskalóz! Itt szokd meg a belekötős stílust sajnos...
|
vas. dec. 04, 2011 20:55 |
|
|
ArsenalFm
vas-tag
|
Laci_L írta: ArsenalFm írta: Jó reggelt félszeműek! Ez volt az első hsz-ed a regisztráció után. Biztos, hogy jó úton haladsz? Miért is?
|
vas. dec. 04, 2011 20:52 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11959 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
ArsenalFm írta: Jó reggelt félszeműek! Ez volt az első hsz-ed a regisztráció után. Biztos, hogy jó úton haladsz?
|
vas. dec. 04, 2011 18:11 |
|
|
ArsenalFm
vas-tag
|
Jó reggelt félszeműek!
|
vas. dec. 04, 2011 16:50 |
|
|
turmixfm
gyémánt tag
|
Keresem az NRG kompresszor /limiter rajzát.Ha valaki tudja hol található,kérem jelezzen .Turmixfm.
|
vas. nov. 20, 2011 16:35 |
|
|
turmixfm
gyémánt tag
|
Valaha élni fog még ez a fórum újra??? TURMIXFM.
|
vas. nov. 06, 2011 16:03 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11959 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
turmixfm írta: ... Lehet készen kapni max 5000 ezerért ... Én itt vagyok. Ez pont 5 millió Ft. Nem sok egy kicsit?
|
szomb. okt. 29, 2011 21:17 |
|
|
turmixfm
gyémánt tag
|
Nincs senki ezen a fórumon?
|
szomb. okt. 29, 2011 13:27 |
|
|
turmixfm
gyémánt tag
|
dddemeter.- Hát ez az ami nem olyan egyszerű,nem olyan bonyolult csak érteni kell hozzá.De találsz hozzá rajzokat ,méretezést pl:pira cz n.Én sem értem igazából.Az illesztést még igen csak de azt ,hogy a teljes sávra jó legyen hangolás nélkül ,azt nem értem. - az antenna erősítő táv táplálással nem sokat kell foglalkozni.Lehet készen kapni max 5000 ezerért komplett erősitőt.Már nagyon jók a gyáriak .Jobbat meg házilag csinálni ,műszer nélkül nem lehetséges. - Tehát dupla dipólt kell csinálni amit nem kell hangolni.Nem tudom az NRG meg a Veronikának ami van azt kell e hangolni v nem.A BW nek ami van azt nem kell hangolni,egyébként az zárt dipól. - Milyen tunerel fogsz DX elni?
|
szer. okt. 19, 2011 20:28 |
|
|
Pasa
arany tag
|
Bocs, nincs kapcsolási rajzom, én gyári távtáplált erősítőt használtam.
|
kedd okt. 18, 2011 8:10 |
|
|
dddemeter
arany tag
|
Na és a két dipol összekapcsolását hogy oldanád meg?
|
hétf. okt. 17, 2011 19:57 |
|
|
turmixfm
gyémánt tag
|
Igen a cső befolyásolja,egy kicsit elhúzza az antennát és a tér ereje is egy kicsit csökken de nem számot tevően.Egyébként a dipólt ajánlom hosszútávon ,persze kettőt összekapcsolva.
|
hétf. okt. 17, 2011 19:41 |
|
|
dddemeter
arany tag
|
még valami a slim jimmel kapcsolatban:Szabadtérben az antenna csak egy darab deszkán 1.5wattal 2.5 km simán produkált .viszont ugyanennél a teljesitménynél fehér müanyagcsöben ugyanannál a magasságnál 1:1SWR mellet már nem produkálta ugyanazta téreröt ugyanazon a távolságon...Lehet hogy a csö befolyásolja a sugárzási karakterisztikát is .és árnyékol is ...az 1:1 SWRaz antennán csöbe rakva 1.5 cm magasabra került a becsatolási pont .mint csö nélkül...
|
hétf. okt. 17, 2011 16:09 |
|
|
dddemeter
arany tag
|
Nos egyelöre ugymond zéron vagyok mert még csak a pasa által küldött 10 dB nyereségü yagin dolgozok , viszont tervezem hogy egy távhangolásu, távtáplálásu erösitöt tennék rá azért hogya vevöhöz már egy kicsit szürt .erösitett jel érkezzen,annak ideján a komunizmusban is sokat segitett ha nem csak simán az antennával vettük a távoli tv adások jeleit külföldröl sokkal jobb képminöséget kaptunk erösitövel ,és arra gondoltam talán az fm rásio sávon is érvényes lenne ugyanez.
|
hétf. okt. 17, 2011 16:02 |
|
|