Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. jan. 08, 2025 17:00

Hozzászólás a témához  [ 5156 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 104  Következő
Mekkora FM adót? 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
dddemeter .- Elfeledtem a kérdéseidre válaszolni.- Néked,hogy betudj adni 3-4 km t stabilan,elég max 5 w .Persze jól kimudolálva az adó, ennek már stereóban is jól kell,hogy szóljon !- - Kérdezném milyen koaxot használsz és hány métert,mert rg 58 at nem ajánlom, mert sok ekkora távolságra a csilapitása, -- gondolom tető fölött 7 m plusz le a földig de ha még kanyarog az is rátesz,kb 13-15 méter -- az 1-2 w ot használsz a fele elvész kb! Ha 4-5 w ot használná akkor még elmenne 4-5 km ig stereoba.

csüt. dec. 10, 2009 17:14
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
dddemeter .- Ne keseredj el! Az ragadta meg a figyelmemet,hogy az antenna a tető fölött van kb 7 méterrel,ami nagyon jó kezdésnek !!! Az antenna magassága meghatározó tényező! Én ezzel a magassággal kezdtem,ugyan igy a tető fölött 6-7 méterrel egy nyitott dipolal és kb 10-15 km t adtam be kb 20 w al! ------ Egyébként ha adni akarsz akkor nem elég csak egy adó ! Az alap egy jó PLL es transmiter pl - VERONICA - előtte egy st coder ,-persze ha stereoba akarsz adni- ez elé pedig a limiter compresor -ami nélkül nem szabad lenne bekapcsolni az adót ! Nem beszélve aról,hogy e nélkül a minőség is elég silány,dinamikátlan na és zavarsz más adókat! ---- Felejtsd el azt a pira cuccot ! Épits fel egy normális korrekt rendszert ,hidd el megfogja hálálni !!!

szer. dec. 09, 2009 18:31
arany tag

Hozzászólás 
Ha beírod a keresőbe hogy "VERONICA PLL", akkor kijön.

Van olyan fóliarajz, ami hibás!

Ez viszont hibátlan:

http://senderbau.egyptportal.ch/veronica1.htm

Ez a jó kapcsolás teljes egészében! Ez alapján csináld meg! A panel méretet megírom, ha belefogsz. Hidd el, evvel nem lesz gondod! 2N4427 helyett, 2219-et használok (kb. 0,8W), és arra van egy BLY-os végfok rárakva.

szer. dec. 09, 2009 17:20
arany tag

Hozzászólás 
SZIASZTOK !NAGYON KÖSZI A TANÁCSOTOKAT .EGY KICSIT ELBIZONYTALANODTAM A BEKÖTÉSSEL KAPCSOLATBAN IS MERT A HQ VIDEONÁL A 2SC BEKÖTÉSE NEM UGYANAZ MINT A DATASHETEN .PEDIG UGYANAZ A GYÁRTÓ.ÉS UGYANAZ A TRANZISZTOR IS ,EZ HOGY LEHET?AKKOR MELYIK A HELYES VARIÁCIO? MÉRLEGELTEM A TANÁCSAITOKAT .CSAK AZ A GONDOM HOGY EGY ALAPLAPON MÁR MEGÉPITETTEM A PIRA CZ LEVÖ "3 WATTOS ADÖT",UGYANAZON A PENELEN A LIMITERT ÉS A KOMPRESZORT ,VALAMINT A PLL T IS ÉS . AKKOR MOST KEZDHETEM SZÉTBONTANI AZ EGÉSZET?.1 ÉVE MÜKÖDIK .A 2SC BÖL VAN MÁR EGY MARÉKKAL . VÉGÜL KIVETTEM ÉS CSAK A BFR96 TRANZISZTORT HASZNÁLVA "VÉGFOKKÉNT",IGAZ "IZZADÁSIG KIHAJTVA"SZEGÉNYT.1.5- 2 KM IG LEHETETT FOGNI AZ ADÁST..NYITOTT DIPOL ANTENÁVAL ,AMELY A HÁZ TETÖ FÖLÖTT MAGASODIK JÓ 7 MÉTERREL.VALAMI GYORS MEGOLDÁS KELLENE A VÉGFOK PROBLÉMÁMRA MERT NAGYON ELMENT A KEDVEM ELÖLRÖL KEZDENI AZ EGÉSZET ÉS IDÖ HIÁNYBAN IS "SZENVEDEK"JELENLEG.AXÉRT VETNÉK EGY PILLANTÁST ERRE A VERONIKA KAPCSOLÁSRA .HOL TALÁLOM MEG ?AZT IS PRŐBÁLTAM HOGY A SC HELYÉRE 2N3866 TETTEM DE NEM JAVULT LÉNYEGESEN A HELYZET-13 VOLT.0.56A MELLETT IZZAD A VÉGFOK HÜTÉSSEL IS DE A HATÖTÁV NEM VÁLTOZOTT.KÜLÖNBEN ÉN 3-4 KM T SZERETNÉK BESZÓRNI STABILAN MENYI KAKAÓ KELLENE EHHEZ SZERINTETEK?

szer. dec. 09, 2009 16:58
Profil Privát üzenet küldése YIM
arany tag

Hozzászólás 
Én azért vagyok vera párti, mert sok adót építettem, de egyik sem volt olyan jó, mint ez. Mondjuk azért egy warehouse-t kipróbálnék még.

szer. dec. 09, 2009 14:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
RÁDIÓ ÁLLOMST ÉPITENI ! - VERONICA .- Én azt hiszem a - VERONICA - sztori sosem fog véget érni, mindig visszatérő lesz a körünkben ! Egy nagyon jól megtervezett,fel épitet és könnyen után épithető kitt ! Az Angolok azt mondják ,- ami egyszer bevált ahoz ne nyúljunk -,igen ehez nem kell hozzá nyúlni ez azt tudja amit leirnak róla! Ha egy kezdő broadcaster ezzel akar kezdeni ,még neki is sikerülni fog különösebb nehézségek nélkül ! Csak ajánlani tudom minden kezdőnek - hangsújozottan - csak is a VERONICA t épitse meg,mert ezzel a sikerélmény nem marad el ! Ellenben ha egy kezdő valami ismeretlent épit meg, azzal mindig valami gond merül fel! A VERONICA nál ez nem áll fent ! --- Mind ezt csak azok kedvéért irtam le, egy néhány szóban, akik most kezdenek saját - RÁDIÓ ÁLLOMÁST ÉPITENI - ezel az információval segitve őket ! Sok sikert - TURMIXFM -.

szer. dec. 09, 2009 2:35
arany tag

Hozzászólás 
Halihó!
Mivel anyagod már van,én RDVV ét ajánlom!
http://senderbau.egyptportal.ch/rdvvindex.htm
2SC be én is csalódtam!
BLY91 van helyette!5watt kimegy!Hideg borda!15volt

Veronica is jó,van is,de nem vagyok teljesen vera párti! :)

kedd dec. 08, 2009 22:43
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
2 sc 1971 ,- Jól kötötted be ? elszigetelted ? Bár nem ismerem a pira cz nek ezt a kapcsolását - bár egyszer láttam - de már nem emléxem pontosan de arra emléxem,hogy másoknak is gonjuk volt. ----- Nem is próbálom meg meg találni a hibát........ . ------ Mint ahogy Szifon barátunk is mondta ,- a VERONIKA - ha adót akarsz épiteni !!!! Én is ezt mondom , nyomatékosan a - VERONICA - !!! Ez alatt ne is kezdjetek bele semmibe ! De ez már szinvonal is egyben. Profi szinten is megállja a helyét,mint ahogy a VERONICA is ezt használja low power transmiter céljára. ----- Ezt ajánlom mindenkinek alapnak és ehez lehet igazitani a többi egységeket. ---- dddemeter ,- legyen ez tanulópénz,bár most lehet sokan leszólnak ezért a k i jelentésemért de hidd el többre mész és megszűnik a gondod a fejfájásod és még a kedved is megjön h Ha van kérdés csak kérdezz.a a VERONICA t meg épited . TURMIXFM .

kedd dec. 08, 2009 21:42
arany tag

Hozzászólás 
dddemeter!

A 2Sc1971-el nekem sincs jó tapasztalatom, ha erre gondolsz:

http://pira.cz/entx2.htm

3W 12V-ról ebben a kapcsolásban sosem jön ki. A 2SC-t nem bírja kihajtani.

Javaslat: (én ezeket csinálnám)

-Én azt csináltam anno hogy a 2SC-nek 12V-nál nagyobb feszültséget adtam! De csak annak! A többi része maradt 12V. Stab ic-vel oldottam meg.

-Másik tranyó + olcsó külön végfok (kezdésnek KT, ami 1200Ft és minimum 5-6W kijön -- Bár ennek 28V-os táp kell)

-Végűl javaslatom egy másik jobb adó. (Nálam a VERONICA PLL a favorit) 3000-5000Ft-ból összerakható és király. Bár 1W, de külön végfokkal sokkal többet ér, mint a pira.cz

kedd dec. 08, 2009 20:28
arany tag

Hozzászólás 2sc1971
SZIASZTOK!TANÁCSOT SZERETNÉK KÉRNI AZ OKOSABBAKTÓL, HA ESETLEG NEM JÓ HELYEN ÉRDEKLÖDÖK ,MINDENKITÖL ELNÉZÉST KÉREK.MEGÉPITETTEM A PIRA CZ N TÁLÁLHATÓ 3 WATTOS ADÓT ERÖSITÖFOKOZATOKBAN ELÖL BFR 91.UTÁNA BFR96.VÉGFOKNAK PEDIG 2SC1971 TRANZISZTORRAL.DE ANNAK ELLENÉRE HOGY AZ2SC1971 UJON VETTEM MINDEN MÁS TRANZISZTORTIPUSSAL JOBBAN MEGY MINT EZZEL .PEDIG A RAJZ EZT KÉRI VÉGFOKKÉNT,MIELÖTT BERAKTAM VOLNA .MÉRTEM MULTIMÉTERREL. A DIODAVIZSGÁLÓVAL.NPN TRANZISZTOR LÉVÉN UGY TUDOM HOGY KELLENE VEZESSEN A BÁZIS A KOLLEKTORRAL,VALAMINT A BÁZIS ÉS AZ EMITTER IS VISZONT A BÁZIS EMITTER KIVEZETÉSEK MÉRÉSEKOR A MÜSZER SZAKADÁST MUTAT .UGY TAPASZTALTAM HOGY MÁS TRANZISZTOROK MÉRÉSEKOR A BÁZIS EMITTER ELLENÁLLÁS MINDIGEGY PICIT nagyobb SZOKOTT LENNI MINT A BÁZIS KOLLEKTOR ELLENÁLLÁSA DIÓDAVIZSGÁLO FUNKCIOVAL MÉRVE. MÁS TRANZISZTORT VETTEM UGYANCSAK 2SC1971 ET ÉS ANNÁL IS UGYANEZEKET AZ ÉRTÉKEKET MÉRTEM. A KAPCSOLÁSBA BETÉVE NEM IS MELEGSZIK JÓFORMÁN A TRANZISZTOR ,ÉS INKÁBB"ELNYELI"MINTSEM ERÖSITI A JELET.LEHET HOGY ESETLEG EGYIK SEM JÓ TRANZISZTOR VAGY EZ A NAGYFREKIS TRANZISZTOR NEM UGY KELL VISELKEDJÉK MÉRÉSKOR MINT BÁRMELZIK KIS FREKVENCIÁS ROKONA?NEM TUDOM MI LEHET A BAJ LEHET HOGY MÁR UJON IS ROSSZAK?HA VÁLAKI TUDNA TANÁCSOT ADNI NAGYON .MEGKÖSZÖNNÉM .VÁROM VÁLASZOTOKAT ,TISZTELETTEL ÜDVÖZÖL MINDENKIT dddemeter. :( :?:

kedd dec. 08, 2009 18:01
Profil Privát üzenet küldése YIM
gyémánt tag

Hozzászólás 
Igen,mert nem vágják le mindenűt ,vagy nem kapsz?! --- Jól vásárolj,hogy ne keljen kétszer venned mert kettő méterrel kevesebbet vettél. Gondolj arra is,hogy más helyiségbe költözöl stb. ---- este 21 után megint fönt vagyok egyfolytában legalább 01 ig.

kedd dec. 08, 2009 16:19
arany tag

Hozzászólás 
:)

Raktam be műanyagmerevítőt a másik végébe.

3-4 felé megyek 25 méter koaxért.

kedd dec. 08, 2009 12:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
szifon.- hogy haladsz ?

kedd dec. 08, 2009 11:28
arany tag

Hozzászólás 
Egyettértek!

hétf. dec. 07, 2009 19:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
Csak azt tudom mondani,hogy az antennának nem a szobába a helye,még a TV antennának sem. ----- Ezek után minden kérdést feleslegesnek tartok ezzel kapcsolatban, - mig a helyére nem kerül az antenna.

hétf. dec. 07, 2009 19:20
arany tag

Hozzászólás 
Oké! Dolgozom rajta. Hétvégére jobb helyre kerül.

Meglepő módon a zavar kisebb bugássál jelentkezik, ami a hangfalon hallatszik. Más nem szokott lenni.

hétf. dec. 07, 2009 18:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
Egy néhány w nem probléma de zavarni fogsz sokmindent. A cd lejátszó is megbolondulhat.Minél hamarabb a tetőre tenni!

hétf. dec. 07, 2009 18:51
arany tag

Hozzászólás 
7,4cm a távolság. A végénél is annyi csak fényképezéskor a támasztás miatt kicsit beljebb ment. Persze ha nem ér hozzá semmihez, akkor ok!

Bekapcsoltam egy pillanatra. A SWR szerint minden oké. Az előzőnél alacsonyabb az érték! Arról nem tudok nyilatkozni, hogy mennyivel jobb az előzőnél. Csütörtökön felviszem a padlásra. Akkor jön a nagy változás! Tavaszal talán tető? Szeretném...

Apropó! 8W-al az antenna mellett a szobában mennyire egésséges lenni hosszutávon??? A hosszutávot én 2-3 órára értem! :)

hétf. dec. 07, 2009 18:37
gyémánt tag

Hozzászólás 
Igen ez az - a J pol.- Valami műanyaggal fogad össze a két csövet,hogy párhuzamos maradjon. - Kiváncsi vagyok,hogy a hangolás hogy fog sikerülni. ------ A két cső között menyi a távolság ? kb 7,5 cm nek kell,hogy legyen ,ha jól emléxem.

hétf. dec. 07, 2009 17:58
arany tag

Hozzászólás 
Elsőként nektek!

http://kepfeltoltes.hu/view/091207/DSC_ ... es.hu_.jpg

92 megára kicsit nagynak tűnt elsőre, de ennyi... Nem is fért bele a képbe.

hétf. dec. 07, 2009 16:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
Compresor - limiter nélkül nem szabad adni !!! - Ez biztositja ,hogy ne over moduláld a rendszert! Azzal meg nem zavarsz ,nem lógsz bele más frekvenciába ami melletted van! ---- A 15 khz -s filter a rendszer elején én mindenképpen elengedhetetlennek tartom !!! Épp azért mert ezzel pl egy gyengébb coder pl vronica is jobban szól .Épp ezért van a verának a compresor limiterébe a 15 khz s TOKO filter. Ha megnézitek minden jobb helyen használják . Haználatával a nem kivánatos frekvenciákat már levágod ,mielőtt bejutna a rendszerbe és ott galibát csinálna!

vas. dec. 06, 2009 17:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hát elméletileg ,gyakorlatban is igaz egy kicsit. Na ezt jól meg azt mondtam ?! ----- Igazából ha kihangolsz egy antennát egy frekvenciára az azon lesz a leg jobb SWR ,de a tűréshatárba belefér pl 1 mhz,antennától függ . A -J-polt elég jól kilehet hangolni közel 1-1 re de ha 1-1-1.5 re megy fel -mert arébb hangoltad az adód de az antennát nem- az SWR akkor sem lesz még gond . ----- De ne alkudozz azzal,hogy mindent akarsz,ennek ára is van. Vagy máshogy kell dolgokat csinálni. --- Emlékezz ,épp az elején kezdtem ecsetelni ,hogy arra a következtetésre ,döntésre jutottam,hogy a hurok- csoport dipól - mellett kell,hogy döntsek ,mert nekünk ez lesz a legjobb antenna rendszer !!!!!! NEM KELL HANGOLNI és a NYERESÉGE IS NAGYON JÓ ,csoportban! ---- Meg azt is mondtam,hogy ha rádió adót akarsz épiteni és adni is akarsz vele akkor hátulról kezdeném az épitést,az ANTENNA rendszerrel!!!!! ----- Ezzel nem lehet spórolni. Várom a kérdéseid.

vas. dec. 06, 2009 17:47
arany tag

Hozzászólás 
Tomash!

Ez így igaz! Csak tegnap nem írtam meg. Először nekem is csak a limiter volt, aztán később a st. kodert is megépítettem. Sokkal jobb lett ez által. Egyébként az st. koderban a 15mH a filter a 15Khz-nek. Tehát ez is szűrt.

--------------

J-pole:

Felmerült egy kérdés! Adok egy adott frekvencián, amire behangolom az antennát. Ha később máshol is akarok adni, akkor hogy érdemes megcsinálni? Mert úgye lehet, akkor túl rövid lenne a rézcső...

Én elsősorban menetes réz darabra gondoltam, így lehetne csavarni, és a hossza is változna.

Azt olvastam hogy a J-pole hangolás szempontjából jó. Tehát ha valaki 100Mhz-en add, és arra van behangova, majd később átmegy 96Mhz-re, akkor sem muszáj áthangolni. Ez igaz?

vas. dec. 06, 2009 14:06
arany tag

Hozzászólás 
A pira comp/limitert,st kóderük mellé tervezték,mert a pira st koder egyébként nem szól sehogy!2 együtt,nagyon jó eredményt hoz!

vas. dec. 06, 2009 11:47
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
A VERONIKA egy klaszisal jobb,mondhatnám ég és föld ! -Áramkörileg a pira jól néz ki de nincs olyan finoman kidolgozva mint a vera. A vera lelkének a 15 khz s filtert tartom,ezzel már kivan küszöbölve sok minden ,ami a rendszerben meghatározó ! ---- Azt mondanám,hogy a verát broadcast ra tervezték és kifejlesztették, mig a pirát csak áramkörileg ,számitások alapján publikálták. különbség ! ---- Az én véleményemet mondtam ! Több mint 10 éve használom a verát de sosem csalódtam benne,mindig megmentett ! TURMIXFM.

szomb. dec. 05, 2009 1:25
arany tag

Hozzászólás 
Gondolom azért a pira.cz-s comp/limiter sem annyira rossz. Én a kettőt együtt használom 1,5 hónapja. Bár mostanában felmerűl a kérdés hogy minek? Szerintem egy is elvégzi ugyanazt. Bár ahogy mondtad, mint a Veonica limiter, úgy a pira.cz-s is broadcastra van. Ezért nem vettem még ki.

Fáj a szívem a vera limiter után. Nem volt fóliarajz, így inkább tervezés elkerűlése végett pira.cz-s lett.

pén. dec. 04, 2009 23:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem stilús függő. ---- De ez csak egy közép értékre jó ! Az igazi broadcast procesorok milliókba kerülnek ! ---- Megmerném reckirozni azt a kijelentésemet,hogy a VERONICA nak a compresor limitere többet ér adásra mint az én két kütyüm ! 100 font a két modul,csak táp kell neki és kimondottan adóhoz tervezték és adásra,hogy elvégezze a szükséges (proceszálást),nem hinném ,hogy az én behrigerem többet csinálna - sőt kevesebbet- csak nálam ott van a deviation limiter a behringer csak rádolgozik ! ------ Ez a két panel nagyon jó hatásfokkal bir,nagyon jó a compresora is, a limitere az kimondottan jó,- nem engedi túl hajtani az adódat ,ami nagyon lényeges!!!!

pén. dec. 04, 2009 23:02
arany tag

Hozzászólás 
És ez stílusfüggő? Tehát mást beállítás kéne rock és pop zenénél is?

Az angol az nem gond! Megértem.

pén. dec. 04, 2009 21:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
Azért nem ártana ha megértenéd a lényegét,mert akkor tudod is hogy mit miért csinálj. ----- röviden .-atack time a reagállási idő -az a jó minél kisebb -( minél gyorsabb a beavatkozási idő).- a release time ,- amig a szabályzási időt tartani tudja ,-minél hosszabb annál jobb ( minél hoszabban tudja tartani a beavatkozási időt ) . Röviden . Majd belinkelek egy oldalt (csak megkeresem) ott le van irva ,és rajzolva minden,igaz nem magyarul -angol-.

pén. dec. 04, 2009 21:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az már jó érték.

pén. dec. 04, 2009 21:36
arany tag

Hozzászólás 
Attack time:1-150 mSec
Release:0,05-5 Sec

A doksiban az automatikus beállítást ajánlották. Fogalmam sincs hogy milyen értékre kell állítani, ezért hagytam azon.

pén. dec. 04, 2009 17:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem lét fontosságú de teltebbé teszi a hangzást ha megemeled az alját,izlés kérdése.Nem erőteljes kiemelést kell csinálni ! - Mert ugye a rendszert úgy fűzöd föl,hogy először a mély kiemelés és majd ez után a compresor limiter,hogy a compresor limiter tudja ezt is befolyásolni. - A felfutási időt nem hiszem,hogy autamatikusra kellene be állitani.Egyáltalán mi a legkisebb idő rajta ,elég az atack time rajta mert a reeles time az biztos elég.Ezért nem minegy milyen compresor limitert használsz broadcastra ,- na persze még más dolgok is vannak. ----- Én használok alapvetően deviation limitert is ,ami megakadályozza ,hogy ne tudjam túl vezérelni az adót .Majd ez után jön a hang limiter compresor ,-előtte a bass proci. ------ Én behriner mixert használok ,semmi bajom vele,- kis zajú,olcsó, fantom power is van rajta a condi miki miatt.8 csatornás négy mikrofon csatorna szimetrikus bemenettel, 4 sztereó vonal bemenet ,a mikrofonhoz van egy csöves behringer előfok ,direkt mikrofonhoz - érdemesnek tartom használatát !

pén. dec. 04, 2009 17:25
arany tag

Hozzászólás 
http://www.altoproaudio.com/index.php?t ... 3620103965

A fel és lefutási idő automatikusra van állítva. Mélyhang kiemelés miért fontos?

Behringer nem tartozik a kedvenceim közé. (keverőm az) Nyáron egyik napról a másikra egy csomó 4558-as műveleti erősítőt kellett cserélnem. Hogy mitől ment tőnkre? Passz. Annyi biztos hogy nem hajtottam túl. ALTO-nál döntöttem, ami jó dolgokat készít. Lehet még egy komolyabb keverőre befizetek jövőre.

pén. dec. 04, 2009 12:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az a réz cső amit lehet kapni az megfelel. Én is abból csináltam,meg mindenki abból csinálja aki J csinál. ----- Compresor limiter ,na ez egy megint fontos része a rendszernek.Eről nagyon sokat irtam egy időben és a fontosságáról,lapozz visza.Ezt a tipust nem ismerem .Én BEHRINGER lim és compresort használok és egy BEHRINGER mély kiemelőt enhenserest. (nem mindegy melyik behringer comp lim !

pén. dec. 04, 2009 11:22
arany tag

Hozzászólás 
Beállításos kérdés lesz! Ráér akkor vasárnap!

csüt. dec. 03, 2009 22:27
ezüst tag

Hozzászólás 
Kérdezz és vasárnap este válaszolok.

csüt. dec. 03, 2009 21:56
arany tag

Hozzászólás 
Hát én is úgy mentem be a fűtés szerelvény boltba hogy kérek 1/2"-os rézcsővet. Erre eladó:Fűtéstechnikában nem collba van az átmérő, hanem mm-ben. Erre mondja hogy a legkisebb 15mm, ami a fél collostól kicsit több.

Más:

Kacsa99! Compressor/limiter téren mennyire vagy otthon? 1 hónapja vettem 40K-ért egy két csatornás ALTO névre hallgató darabot.

csüt. dec. 03, 2009 19:05
ezüst tag

Hozzászólás 
Fűtéscsövek nem félcolosak?

Más: van pár könyvem, amit nem csak elolvastam, és tudom, hogy mi az ami felesleges egy ilyen analóg átvitelhez, és tudom, hogy miért. Mindegy. A megjelenő hang megannyi tulajdonsága nem feltétlenül a konverziótól vagy annak metóduástól (DSP; algoritmusok) függ. Attól is persze, de azt a szintet egy középkategóriás hangkártya is már messze túlszárnyalja. Ha annak nem szép a hangja, az ilyen sebesség lehetőségei mellett már nem a mintaszámtól vagy a konverziós metódustól függ.

csüt. dec. 03, 2009 18:56
arany tag

Hozzászólás 
Van egy komplett könyvem, ami evvel foglalkozik. (Integráló rendszerű, Létrahálozatos, Aktív áramosztos, PCM jel, Hibák, stb) Mindez 150 oldalon. Gondolhatjátok hogy csak beleolvastam...

Más:

1/2"-os rézcső nincs a boltban! A legkisebb 15mm, utána 18mm. De úgye a fél coll az 12,5mm. Kell valami átszámítást csinálnom vagy mehet 15mm-esel is? (még mindig antenna)

csüt. dec. 03, 2009 18:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ezzel csak azt akartam mondani,hogy egy kimondottan digitál analóg át alakitásra legyártott DAC ,azzal jobb analóg jelet lehet kapni mint egy átlag CD lejátszóba beépitettel. Épp amiatt amiről te - kacsa99 - beszélsz. Egy jó DAC ot amivel már lehet külömbséget hallani -(az átlag lejátszókhoz képest )-már kapni 60 000 huf ért, vagy jóval töbér. ----- Minden esetre van egy határ amit nem érdemes átlépni mert maga az FM -technikának nak is vannak korlátai. --- Egy szó mint száz , - a lényeg az ,hogy igyekezzünk minél jobb és tisztább jelet beküldeni a rendszerünkbe !!!!!

csüt. dec. 03, 2009 17:42
arany tag

Hozzászólás 
:)

hmmm! Próbálom még feldolgozni a leírtakat... (nem az árat, hanem a technikát)

Igen hát vannak milliókért is. Hát olyanom biztos nem lesz.

csüt. dec. 03, 2009 13:39
ezüst tag

Hozzászólás 
Jogos, nem a minőség miatt nem lesz Sony stúdióm :D:D:D

csüt. dec. 03, 2009 13:31
arany tag

Hozzászólás 
Azért az is számít! :)

csüt. dec. 03, 2009 13:26
ezüst tag

Hozzászólás 
Nem az ár a releváns paraméter... :roll:

A frontend sem a szűrőkön levágott torzításmentes tartományszélek miatt kerül többe. A DSP nem egy nagy kaland abban sem, nem a digitális rész dob az áron (a digitális SONY tudat eleve nagy ár), hanem az analóg karakterisztikát fizeted meg. A hulláminterferencián alapuló erősítőre gondolsz - amit egyik volt tanárom fejlesztett, így volt szerencsém élőben is látni - ahoz egy nullával kevesebbet írtál és nem zene szólt rajta, hanem patkányok kanyarogtak tőle :D Bár sajnos nem tudlak megerősíteni: nem egy nagy kaland a DAc benne.

Apropó DAC: mivel eleve veszteséges mindkét konverzió, nincs értelme a kvázi torz jel bizonyos minőségi (PCM!) mutatóin túl visszaállítani. Speckó műveleteket pedig a digitálissal végzünk, innentől a DAC megint háttérbe szorul. A konverterrel minimális elvárás van: némi analóg karakterisztika.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kacsa99 csüt. dec. 03, 2009 13:29-kor.

csüt. dec. 03, 2009 13:14
arany tag

Hozzászólás 
Nagyon jó DAC van azon a hangkártyán. Nyilván az SB-knél sokkal jobb, mivek ezek a kártyák nem játékra, hanem például mínőségi zenehallgatásra, és digitalizálásra vannak kitalálva. Így nyilván a DA és AD is jobb benne.

Házilag lehet úgyan építeni (például cirrus logic chipből), de szerintem értelmetlen. Szól-szól, de a 10000Ft-os hangkártyákat úgy sem előzi meg mínőségben.

Amúgy szerintem turmix sem összerakásra gondolt, hanem egy gyári DA-ra. Vannak nagyon drága külső DAC-k Azért egyszer megnézném hogy szólna. A legjobb példám a 10000Ft-os átlagos SONY asztali cd játszó, és a 200000Ft-os high end szintén SONY-ban. Szerintetek miért kerül többe??? Az egyik ok a kíváló mínőségő DAC!!! Ezt le is szokták írni. Nyilván abban nem mp3-as cd-t kell rakni... De egy rendes audio cd egy jó erőstővel és hangfallal... baromi jó! :) Na kezdek kicsit eltérni a tárgytól...

csüt. dec. 03, 2009 12:28
ezüst tag

Hozzászólás 
A hangkártyán is DAC van... Ennek akkor lenne értelme, ha keverési és/vagy vágási műveleteket végeznétek a kártya után, és az előzőnél a minőség végett, utóbbinál a digitális adat matematikai kezelhetősége végett használnátok digitális adatot. Egyébként oly mindegy, mikor végezzük el a DA konverziót. Annyi, hogy egy átlagos SB kártya koverziós paramétereit házi technikával nem közelíti meg senki. :?

csüt. dec. 03, 2009 12:10
arany tag

Hozzászólás 
Na majd egyszer kipróbálom úgy is. De idén biztos nem.

szer. dec. 02, 2009 23:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
Igen !!! - Igen de itt már nem is kell ez a drága hang kártya hanem csak legyen egy digitális cox kimenet az alaplapi kártyán.

szer. dec. 02, 2009 23:20
arany tag

Hozzászólás 
Azt mondod hogy ha a hangkártyán a digitális kimenetet használom, és utána kötöm rá egy külső DA konverterre, akkor még ezen is túltesz? Hmmm! Felcsigáztál.

szer. dec. 02, 2009 23:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
Igen ! ez már jó hang kártya,hallottam róla és ajánlották is.

szer. dec. 02, 2009 22:30
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 5156 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 104  Következő