Szerző |
Üzenet |
balu1
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. jún. 03, 2004 17:57 Hozzászólások: 4314 Tartózkodási hely: Budapest
|
-=RelakS=- írta: Mondjuk a kacsolója tegnap előtt vagy mikor a kezemben maradt Igen? Olyan volt és széthullott?
|
vas. szept. 04, 2005 19:27 |
|
|
balu1
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. jún. 03, 2004 17:57 Hozzászólások: 4314 Tartózkodási hely: Budapest
|
-=RelakS=- írta: Engem inkább ennek a színvisszaadása érdekelne. A szine nem lenne rossz de a hatásfoka nagyon gyengus.
Inkább a jó fényü fehér és zöld-piros kiegészítő szinek mellé meg lehetne próbálni még pluszban a sárgát. Így még nem próbáltam együtt. Talán ha a kikeverhetőt is külön hozzá adjuk akkor jobban érvényesül.
Íme egy teszt lehetőség. Úgyis azt mondta valaki, hogy a sárgát nehéz kikeverni.
Persze a piros és zöld feltétlen szükséges! ...már ha valaki szép valós színt kíván.
|
vas. szept. 04, 2005 19:24 |
|
|
-=RelakS=-
gyémánt tag
|
Mondjuk a kacsolója tegnap előtt vagy mikor a kezemben maradt
|
vas. szept. 04, 2005 19:05 |
|
|
-=RelakS=-
gyémánt tag
|
balu1 írta: -=RelakS=- írta: ösmerős rendelt két darab 14ledes elemlámpát. Már a másodikat csinálom, de az elemtartók bekaphatják tövig! Kénytelen leszek újat, és valami másmilyet venni, mert amit az elektrokontárban kapni, az **** sem ér. A lomexben lehet kapni teljesen zárt dobozt amiben vannak végkontaktusok és jól záródik körben mint egy zárt fekete dobozka, igaz nem vízmentesen. Abba 4 db ceruzaelem v. akku fér el. Talán az jó lesz. Ja és kicsi kapcsoló is be van építve. Az pont ilyenhez tökéletes.
Ja, van is ilyen itthon, még kapcsolója is van, de az utóbbi héten nincs ilyen a lomexben...
|
vas. szept. 04, 2005 19:03 |
|
|
KAMA3
platina tag
Csatlakozott: hétf. ápr. 11, 2005 10:48 Hozzászólások: 924 Tartózkodási hely: Budapest XI
|
-=RelakS=- írta: meg van benne minden helyen valami köcsög műanyagdarab, ami miatt nem érintkezik, ha akku van benne.
Akkor elmondanam, hogy azok a kocsog kis muanyagdarabkak mire valok: Mechanikus vedelem, a forditott polaritas ellen... ugy van kitalalva, hogy ha egy ceruzaelemet helyes polaritassal beleraksz, akkor a + sarkan a kis dudor erintkezik az elemtarto csatlakozojaba... ha forditva rakod be az elemet, a - sarok, lapos fele meg veletlenul sem eri el a csatlakozo + felet, tehat nem eg le a keszuleked...
Namost, ha akkupakk-bol bontott akkumlatorokat hasznalsz, aminek nincs a + sarkan ilyen butyok, (pontosan azert, hogy konnyen egymashoz lehessen oket heggeszteni), nem fog erintkezni... Hacsak nem forrasztasz valami on-gombot a + vegere.,..
|
vas. szept. 04, 2005 19:03 |
|
|
balu1
gyémánt tag
|
-=RelakS=- írta: ösmerős rendelt két darab 14ledes elemlámpát. Már a másodikat csinálom, de az elemtartók bekaphatják tövig! Kénytelen leszek újat, és valami másmilyet venni, mert amit az elektrokontárban kapni, az **** sem ér. A lomexben lehet kapni teljesen zárt dobozt amiben vannak végkontaktusok és jól záródik körben mint egy zárt fekete dobozka, igaz nem vízmentesen. Abba 4 db ceruzaelem v. akku fér el. Talán az jó lesz. Ja és kicsi kapcsoló is be van építve.
Az pont ilyenhez tökéletes.
|
vas. szept. 04, 2005 18:53 |
|
|
balu1
gyémánt tag
|
-=RelakS=- írta: Lassan már forrasztópákával fogok álmodni O_O
Az mind semmi egy régi történethez képest.
Volt egy időszak amikor a 27 MHz-es CB rádiók voltak divatban.
Hasonlóan működtek ehhez a fórumhoz csak élő hangban.
Akkor mindenki szuper érces hangu mikrofonokat épített és néha ott aludtunk el a kezünkben a forrasztó pákával.
Ezzel nekem nem is volt gondom mert pillanatpákát használok.
Volt egy régi CB-s a 704 Kálmán, aki estefelé egy ideig be-beszólogatott de azután jódarabig nem szólt semmit.
Egyszer bekiabált, hogy "hú b.sszátok... megégettem az orrom!
Aztán kérdeztük, hogy mit csinált, hogy égette meg? Mire elmesélte, hogy valami mikrofon erősítőt bütykölt és közben elbóbiskolt kezében a forró pákával és rábillent a feje. Arra ébredt, hogy forró.
Ledet eddig még nem forrasztott hozzá senki ?
Azután sokáig azzal ugrattuk, hogy hozzá forrasztotta a mikrofont az orrához..
|
vas. szept. 04, 2005 18:45 |
|
|
KAMA3
platina tag
Csatlakozott: hétf. ápr. 11, 2005 10:48 Hozzászólások: 924 Tartózkodási hely: Budapest XI
|
kozben az jutott eszembe, hogy kene csinalni kocsiba egy HUD -ot... Egy Head Up Display-t, ami kivetitit a szelvedore az aktualis sebesseget, es fordulatszamot... Hasonlo keszulek szokott lenni a vadaszrepulogepeken is... Namost letezik ilyen, 80- 90e forintert lehet kapni Conradektol, en viszont nem vagyok hajlando ennyi penzt kiadni erte.. kulonben is az emlitett conrados szerkezet csak a sebesseget tudta kivetitteni, azt is asszem csak ket es fel digiten...
Uj topikot nem akarok neki nyitni, mert gyanitom, hogy valami bika led lehet benne, egy LCD, meg egy lencserendszer... kerdesem a kovetkezo: talalkozott mar valaki ilyennel, esetleg van-e valakinek otlete, hogy hogyan kene elkezdeni egy ilyent osszerakni?? Vagy esetleg olyan ebresztooraval, ami a falra vetiti ki a pontos idot?? gyanitom az is hasonlo elven mukodhet...
|
vas. szept. 04, 2005 18:40 |
|
|
KAMA3
platina tag
|
Nah el voltam havazodva egy kicsit..... na jo, nem is kicsit, hanem nagyon..
-=RelakS=- írta: és abban a nagykerben engem is kiszolgálnának, mint magánember? Ja igen azt elfelejtettem mogeirni, hogy a nagykernek a kiskere, tehat ott teged, is engem is, mint maganembereket is kiszolgalnak.. Wolfheart írta: Kama3: Te emlitetted a MIG-es leszállófényt? Konkrétabban milyen paraméterei vannak?
Hat egyebet nem tudok elmondani... 27 volt 100 watt... ha elobanyaszom, akkor talan tudok rola valami konkretabb infot, vagy akar kepeket is kozolni...
A johir az, hogy a jovo hettol tobb idom lesz foglalkozni a ledes vilagitasommal... bar ma meg inkabb regeneralodom... azert lehet kimaszok a margitszigetre, riogatni a szerelmesparokat a sotetben::))
|
vas. szept. 04, 2005 18:27 |
|
|
Wolfheart
arany tag
Csatlakozott: szer. júl. 27, 2005 20:37 Hozzászólások: 341 Tartózkodási hely: Budapest. III. ker.
|
Azért a szinhőfokát megadhatnák, viszonyitásként. Igy, hogy napfehér, nem sokat mondd, főleg, hogy nem is látod élőben.
Tud valaki arról, hogy most mennyibe kerül egy xenon izzó, illetve, az elektronika hozzá. Esetleg az elektonikának a kapcsolási rajza? Bár ilyet nem szivesen raknék össze, nagyfesz meg ilyenek, gondolom spec IC kell bele.
|
vas. szept. 04, 2005 18:26 |
|
|
Ros-Co.
a fórum lelke
Csatlakozott: hétf. nov. 08, 2004 20:03 Hozzászólások: 6046 Tartózkodási hely: Bp.
|
Én melegfehér TOPLED-del játszottam (ami a Lomexnél van, és "hamis" Luxeon-ként emlegettük.) Hááát... Nekem a hidegfehér jobban tetszik. Szép fénye van , de ez meg túl sárga.
Ami a linken van, meg kéne nézni.
|
vas. szept. 04, 2005 17:45 |
|
|
-=RelakS=-
gyémánt tag
|
Engem inkább ennek a színvisszaadása érdekelne.
|
vas. szept. 04, 2005 17:32 |
|
|
-=RelakS=-
gyémánt tag
|
Ha a tipikus fényereje 20mA-en van mérve, akkor ez még nem éri meg szvsz, feltéve, hogy a 16cd-s led is 20mA-en 16cd
|
vas. szept. 04, 2005 17:14 |
|
|
balu1
gyémánt tag
|
Wolfheart írta: Balu: ahhoz a képhez is hozzányúltál utólag, amin az én fényem van, és az úton készült? Az utolsó előtti kép. Nem, egyik tesztképhez sem nyúltam hozzá! A teszteknél a saját lámpámra jellemző adatot egészítettem ki. Beírtam azt, hogy a kb 2 órás teszt után mennyit csökkent az akku merüléséből adódó össz áramfelvétel. Nem sokat mert kevés az összfogyasztás és 22A/h-s az akku. Igaz, az csak az első sort táplálja. A fejlámpa akkuját korábban kiegészítettem kettő cellával mivel a ledek száma is növekedett, így most azt 6 db 1,4A/h-s akku táplálja. Igaz, ez csak kb 6 órára elég de talán ennél tovább nem megyek fejlámpával egy éjszakán keresztül, az első meg bírja. Ha meg nem elég a fejlámpához akkor fel kell használnom az utolsó négy cellás akku csomagot amit még akkoriban vettem elektronika hibával a Mmarktban amikor ezeket kitették "nagyon olcsón", most akadt egy a kezembe. Az is több mint 5A/h A kép.tár.hu-n egyetlen, a legutolsó kép lett szerkesztve, de ott van az eredetije is. Viszont amibe bele nyúltam arra nagy betűkkel rá is írtam. Az mutatná, hogy 1db led fénye hogy néz ki "abból" a távolságból "azon" a falon. Viszont az eredeti fotóról csak "négerek harca az alagútban" címü kép jut eszembe, ezért néztem meg, hogy kicsit világosítva mit látunk belőle. De mivel abba belenyúltam ezért ráírtam. Wolfheart írta: ..Valami csengőt vagy dudát is kéne szereznem, mert tegnap mintha beszólt volna egy csaj, hogy méér nincs dudám? Úriemberként viselkedtél mert nem kérted kölcsön az övét egy próbára ...töf-töff Wolfheart írta: Nagyon lelassult a fórum. Csak nem mindenki barkácsol és nincs ideje fórumozni? Azért csak vagyunk
A bikemagon írtak nekem egy még nagyobb fényü ledről amit meg lehet rendelni de állítólag 7EU a szállítás. Vagyis 100db fölött már megérné.
Itt lehet látni: http://shop.dotlight.de/shop/product_in ... 49f7a094cd
|
vas. szept. 04, 2005 17:05 |
|
|
-=RelakS=-
gyémánt tag
|
ösmerős rendelt két darab 14ledes elemlámpát. Már a másodikat csinálom, de az elemtartók bekaphatják tövig! Kénytelen leszek újat, és valami másmilyet venni, mert amit az elektrokontárban kapni, az **** sem ér. A 9v-os csatlakozó méretét nem találták el, éppen ezért vezetéket sem lehet rárakni, meg van benne minden helyen valami köcsög műanyagdarab, ami miatt nem érintkezik, ha akku van benne. Nameg pajszer kell az elemek kivételéhez. Az egyik aksi meg is szívta
|
vas. szept. 04, 2005 16:21 |
|
|
Wolfheart
arany tag
Csatlakozott: szer. júl. 27, 2005 20:37 Hozzászólások: 341 Tartózkodási hely: Budapest. III. ker.
|
-=RelakS=- írta: De! Lassan már forrasztópákával fogok álmodni O_O
Na mesélj csak, milyen projektet csinálsz?
Kama3: Te emlitetted a MIG-es leszállófényt? Konkrétabban milyen paraméterei vannak?
|
vas. szept. 04, 2005 14:33 |
|
|
-=RelakS=-
gyémánt tag
|
Wolfheart írta: Nagyon lelassult a fórum. Csak nem mindenki barkácsol és nincs ideje fórumozni?
De! Lassan már forrasztópákával fogok álmodni O_O
|
vas. szept. 04, 2005 14:25 |
|
|
Wolfheart
arany tag
|
Balu: ahhoz a képhez is hozzányúltál utólag, amin az én fényem van, és az úton készült? Az utolsó előtti kép.
Szombaton átmentem szembe abba a boltba amit rekk ajánlott, és vettem egy "óriás" cangatáskát. Mostmár van helye az akksinak!
Valami csengőt vagy dudát is kéne szereznem, mert tegnap mintha beszólt volna egy csaj, hogy méér nincs dudám? Nem hallottam annyira tisztán, mert zene ment a fejemben
Nagyon lelassult a fórum. Csak nem mindenki barkácsol és nincs ideje fórumozni?
|
vas. szept. 04, 2005 14:11 |
|
|
-=RelakS=-
gyémánt tag
|
balu1 írta: -=RelakS=- írta: ...de ahhoz előbb tényleg meg kéne nézni, hogy ennek a csecsének milyen a fénye. Apropopo, kinek a csecsének van fénye?
Jajj :D:D
|
szomb. szept. 03, 2005 22:28 |
|
|
balu1
gyémánt tag
|
-=RelakS=- írta: ...de ahhoz előbb tényleg meg kéne nézni, hogy ennek a csecsének milyen a fénye. Apropopo, kinek a csecsének van fénye?
|
szomb. szept. 03, 2005 21:48 |
|
|
balu1
gyémánt tag
|
-=RelakS=- írta: én arra gondoltam, hogy egy zöldet meg egy pirosat két sárgával ki lehetne cserélni, de ahhoz előbb tényleg meg kéne nézni, hogy ennek a csecsének milyen a fénye. Az előny abban lenne, hogy a piros nagyon sötét, a sárga viszont beleolvadna rendesen a fehérbe
Már nagyon régóta kisérletezek ilyesmivel. Ezt már kipróbáltam még abban az időben amikor nem lehetett kapni erős fényü fehér ledet.
Akkoriban kék színüben voltak már a korának megfelelően erősnek számító darabok,
viszont nem volt még erős pirosban és zöldben viszont volt erős fényü sárgában.
Az akkor kapható kék led fényereje nem volt több 1-2candelánál.
Akkor jött nekem ugyanez a gondolatom mint most neked és ki is próbáltam.
Az eredmény nagyon ronda lilás fény volt aminek alig volt köze a valódi fehérhez.
próbáltam az arányokon változtatni de az sem segített igazán.
Hiányoztak az tiszta piros és zöld szinek és ez a megvilágított terület tárgyairól is hiányzott, de azért lehetett látni mellette de nem igazán szinesben.
Ezután jöttek ki az egyre erősebb kicsit lilás fényü fehér ledek lumineszcens elvü hasonló színkeverési technológiával és színhibával,
először 1 cd alatti fényerővel, aztán ez lassan növekedett. Ez a színvisszaadási hiba azoknál is jelentkezett.
A mai ledek már valamivel jobbnak látszanak (talán a 'fénypor' módosult valamennyit) de még ez sem tökéletes ilyen a szempontból.
Ezzel is az a probléma, hogy nem adja vissza megfelelő élénken a piros és zöld szineket mert
kék led fényéből sárga lumineszcens bevonattal állítják elő a fehérhez hasonló fényt.
Viszont sárgából és kékből sohasem lesz valódi teljes spektrumu fehér.
Ezért érdemes kiegészíteni a színt de nem sárgával mert a problémát éppen ez okozza.
Vagyis ha az egyébként is hiányos spektrumu "fehér" fényü led mellé még sárgát teszel akkor legfeljebb kicsit sárgásfehér lesz a fénye
de a pirosat és a zöldet nem adja vissza élénkebben. Vagyis az alap probléma attól nem oldódik meg.
A piros valóban sötétnek látszik de arra a kevésre szükség van a
tökéletes szín vissza adáshoz, legalább annyira mind a zöldre.
|
szomb. szept. 03, 2005 20:44 |
|
|
-=RelakS=-
gyémánt tag
|
én arra gondoltam, hogy egy zöldet meg egy pirosat két sárgával ki lehetne cserélni, de ahhoz előbb tényleg meg kéne nézni, hogy ennek a csecsének milyen a fénye.
Az előny abban lenne, hogy a piros nagyon sötét, a sárga viszont beleolvadna rendesen a fehérbe
|
szomb. szept. 03, 2005 16:55 |
|
|
balu1
gyémánt tag
|
-=RelakS=- írta: BAZZ!!! 10-13cd-s 30 fokos sárga led! Ez már megérne egy misét, nem? NEM! ..persze ez attól függ, hogy mit kezdesz a sárga ledekkel.
Oldalfénynek végülis kiváló. Viszont valamikor a kisérletezgetések elején megpróbáltam a kék szín kiegészítésére használni...
Mondanom sem kell, nem jött ki a fehér. Valami nagyon ronda lilás színt kaptam eredményül. Annál még sokkal vadabbat mint amilyen lilásak általában a fehér ledek.
|
szomb. szept. 03, 2005 14:33 |
|
|
-=RelakS=-
gyémánt tag
|
BAZZ!!! 10-13cd-s 30 fokos sárga led! Ez már megérne egy misét, nem?
|
szomb. szept. 03, 2005 9:08 |
|
|
-=RelakS=-
gyémánt tag
|
Idézet: ... alkatresznagyker ...
és abban a nagykerben engem is kiszolgálnának, mint magánember?
|
szomb. szept. 03, 2005 9:02 |
|
|
KAMA3
platina tag
|
Illyés & Társa Bt. alkatrészbolt,
1068 Bp., Király u.80.
Ugy tudtam, hogy ez a bolt megszunt... legalabbis tavasszal leltaroztak vagy ket honapig, es a vege fele osszeveszett mindenki mindenkivel.... Ezek szerint megsem szunt meg, de Eszti, egy nagyon kedves kozepkoru elado holgy atment egy masik uzletbe, az Incomp alkatresznagyker budapesti uzletebe: 7. ker Vorosmarty utca 5.
Ok is forgalmaznak nagy fenyereju huzallabas ledeket, csak akkor nem kerdeztem amikor utoljara ott jartam, hogy melyik mit tud... erdemes ellatogatni oda, hatha van ott valami erdekes...
Azota nem jartam a kiraly utcaban.... olyan Bercsenyi utca fele pincebolthoz hasonlitott akkor, arultak rengeteg sok hasznalt cuccot is...
|
szomb. szept. 03, 2005 7:42 |
|
|
Wolfheart
arany tag
|
Köszi rekk! Itt van szemben ez a bolt nálunk, nem is tudtam, hogy ilyeneket árulnak. Körülnézek majd.
|
pén. szept. 02, 2005 22:23 |
|
|
-=RelakS=-
gyémánt tag
|
Ja, "régimódi", egy kedves idősödő krapekkel, meg egy-két érdekes cuccal a kirakatban
|
pén. szept. 02, 2005 20:27 |
|
|
balu1
gyémánt tag
|
-=RelakS=- írta: Ez az Illyés dolog elég kis putri, de... Van nekik sokminden.
Szerintem érdemes benézni.
kicsit régimódi az üzlet stílusa de a lényeg amit árulnak.
|
pén. szept. 02, 2005 20:11 |
|
|
-=RelakS=-
gyémánt tag
|
Ez az Illyés dolog elég kis putri, de lehet, személyesen is elmegyek, amikor nyitva lesz
Ha meg nem jön össze, még mindig ott az RCA lehetősége ... feltéve, hogy nem kell ehhez saját 7.1-es hangoskodót szerkeszteni. Mondjuk ha van 3 csatornás hosszabbító a piacon
|
pén. szept. 02, 2005 18:53 |
|
|
rekk
arany tag
Csatlakozott: szer. máj. 11, 2005 13:36 Hozzászólások: 392 Tartózkodási hely: bp
|
Wolfheart: Idézet: Háromszögletű cangatáskát hol lehet kapni?
http://www.saucony.hu/index2.html
itt az akciok, a lap aljan vannak a kerekparos cuccok.
http://www.saucony.hu/orias.htm
Elvileg 4 fajta is van.
cim nyitvatartas egyebek:
http://www.saucony.hu/unisport.htm
De kapsz a nagyaruhazak barmelyikeben is.
Es sok kerekparosuzlet van pesten.
A sauconyt csak az akcios ar miatt irtam.
|
pén. szept. 02, 2005 16:00 |
|
|
Wolfheart
arany tag
|
Háromszögletű cangatáskát hol lehet kapni? Valami nagyobb féle kéne, nem merev, a lényeg, hogy beleférjen az aksi! (151x34x91 ha jól emlékszem)
|
pén. szept. 02, 2005 14:53 |
|
|
balu1
gyémánt tag
|
balu1 írta: balu1 írta: Király utcában (60-70?) nézted (illyés féle bolt)... -=RelakS=- írta: Illyés & Társa Bt. alkatrészbolt, 1068 Bp., Király u.80. Senki többet Másodszor... 80. Senki Töbet Harmadszor! Te nyertél
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára balu1 pén. szept. 02, 2005 13:42-kor.
|
pén. szept. 02, 2005 11:14 |
|
|
balu1
gyémánt tag
|
rekk írta: Vagy mindet kicserelem 20 fokosra vagy 3 at vagy valahogy osszekombonalom es... Szerintem ne mindet. Kell valamennyi hosszú fénynek. rekk írta: ...gondolkozok egy fejlampan is bar meg mindig nem tudom hova tennem mert sisakot nemszeretek es egyeb mast sem a fejemen. A kínai gumiszalagos fejlámpa is többet ér a semminél ha átszereled, de jól le kell alkudni ha veszel.
Mond egy árat akkor mondod neki, hogy az sok és lassan nézelődve tovább indulsz.
Akkor utánad szól "heloheló várjá" mond még valamit lejjebb, erre mondj valami még alacsonyabb reális árat, esetleg annyiért...
Általában a kettő között szoktak megegyezni.
...ha meg nem enged akkor majd a következő, hiszen annyian vannak mint a kínaiak.
|
pén. szept. 02, 2005 10:54 |
|
|
-=RelakS=-
gyémánt tag
|
Illyés & Társa Bt. alkatrészbolt
1068 Bp., Király u.80.
tel./fax:351-8985
Gúgöl a barátom?
|
pén. szept. 02, 2005 10:46 |
|
|
-=RelakS=-
gyémánt tag
|
Amennyiben a 60-70 az a házszámra utal, megnézem. De ha boltnevet tudnál mondani, esetleg interneten ránéznék.
Köszi!
(megjegyzés: Ma megyek kontárba ledért, szal lehet, hogy holnap lesz még kétdb 14 ledes elemlámpám, meg beszámolok arról, hogy a lomex-féle 10cd/20fok piros-ból 2 és három hogyan egészíti ki a fényt 30mA környéki áramnál)
|
pén. szept. 02, 2005 10:42 |
|
|
balu1
gyémánt tag
|
-=RelakS=- írta: Ha ez már úgyis rég nem a száraz-féle generátorról szól : Erről jut eszembe, hová tűnt a topik nyítója a "pakaforgato" ?? -=RelakS=- írta: Hol tudok venni 3,5mm jack 4pólus nyákra szerelhető anyát? Lengő 4pólus apa van lomexnek meg kontárnak is, de anya nélkül nem működne egy hosszabbító Király utcában (60-70?) nézted (illyés féle bolt). Persze nem biztos de kérdezd meg, hátha...
|
pén. szept. 02, 2005 10:35 |
|
|
-=RelakS=-
gyémánt tag
|
Ha ez már úgyis rég nem a száraz-féle generátorról szól :
Hol tudok venni 3,5mm jack 4pólus nyákra szerelhető anyát? Lengő 4pólus apa van lomexnek meg kontárnak is, de anya nélkül nem működne egy hosszabbító
|
pén. szept. 02, 2005 10:05 |
|
|
rekk
arany tag
Csatlakozott: szer. máj. 11, 2005 13:36 Hozzászólások: 392 Tartózkodási hely: bp
|
Idézet: Nincs korabbrol 16 cd-s 20 fokos feher leded, amivel ossze tudod hasonlitani a fenyet?? A tesztre 22cd-s 12 fokos ledeket hoztal ha jol emlekszem... az a kis egyeduli is ilyen volt ugye??
Az oteledesben is ugyanazok voltak mint a egyeduli led.
Azrert vettem 16 cd 20 fokost mert elegge szuk a fenycsova.
Vagy mindet kicserelem 20 fokosra vagy 3 at vagy valahogy osszekombonalom es gondolkozok egy fejlampan is bar meg mindig nem tudom hova tennem mert sisakot nemszeretek es egyeb mast sem a fejemen.
|
pén. szept. 02, 2005 9:29 |
|
|
balu1
gyémánt tag
|
A főtéren is kaptam egy-két beszólást a nagy fényemre, de most legalább wolfheart is hallotta.
Meg is jegyezte, hogy ezeket szoktam itt megemlíteni.
Már csak ezért is csinál majd valami hasonlót, hogy jó feltünő legyen mondta viccesen
Egyébként én nem azért találtam ki ezt a formát, hogy megnézzék hanem ez tűnt a legcélszerűbbnek azon célok elérésére amit kitűztem magam elé, amit a lámpának feltétlen teljesítenie kell. Korábban vakított a fénye, lagalábbis többen mondták. Ez, pontosabban ennek megszüntetése a különös dizájn oka.
A másik a hűtés, és a harmadik a tárgy árnyékának mérséklése, vagyis a mögévilágítás.
Ez alatt azt értem, hogy a szemem távolságánál mindkét oldalom kijebb távolabb kezdődnek a ledek.
Ezzel azt tudom elérni, hogy az én látómezőmban eltűnnek az éles árnyékok.
Köralakban minden bicikli lámpa vakít bizonyos fényerő felett, ha csak nem irányul közvetlen a kerék elé. Úgy meg mi értelme van?
Azt még elfelejtettem mondani, hogy a lámpa teszt éjszakáján amikor mentem haza és a Pók utcánál jártam
akkor megláttam két rendőrt az átkelő másik oldalán. Piros volt a lámpa és nem jött forgalom, két sávot fel is bontottak de azért megálltam mert láttam, hogy ketten mind a négy szemükkel rám néztek mint valami ufó.
Biztosan gondolták, ha átmegyek a piroson akkor hú mi lesz... De én szemfüles voltam és megvártam a zöldet.
Amikor elmentem mellettük akkor látom, hogy az egyik (japán rituálé szerint) mélyen meghajol előttem.
Persze rájöttem, hogy ez nem az én tiszteletemet jelenti, inkább a lámpám alá igyekezett belátni, mi az ami így világít egy bringán.
Aztán mivel láttam az érdeklődést így megálltam és vissza mentem, hogy megmutassam a lámpát ha már ennyire érdekli.
Kérdezte, hogy mi világít ennyire, mondom, hogy "ledek, ledsor világít.
Megint kérdezte micsoda? -mert nem értette és megint kérdezte, hogy mi ez?
Na mondom, ez már keresztkérdés de azért sem hagytam magam megingatni,
megint határozottan rávágtam, hogy ledek világítanak.
Szerintem akkor sem értette, hogy miféle legyek világíthatnak egy lámpában??.
Aztán nem kérdezett tovább, csak annyit tett hozzá, hogy ezzel már meglátnak az autósok.
Aztán elköszöntem "jóéjt" és elindultam hazafelé.
Szóval a ámpátmmég a négy szemü két rendőr is meglátta és szóvá tette, de pozitív értelemben.
|
pén. szept. 02, 2005 8:55 |
|
|
KAMA3
platina tag
|
rekk írta: Ez uton tajekoztatok mindenkit hogy van 16 cd-s 20 fokos led az elektrokonthaban, legalabbis vettem 7 darabot es meg lett kerdezve hogy biztos az-e merthogy eddig nem volt. Remelem nem vertek at.
Nincs korabbrol 16 cd-s 20 fokos feher leded, amivel ossze tudod hasonlitani a fenyet?? A tesztre 22cd-s 12 fokos ledeket hoztal ha jol emlekszem... az a kis egyeduli is ilyen volt ugye??
|
pén. szept. 02, 2005 7:38 |
|
|
KAMA3
platina tag
|
Pinyo1970 írta: Nem tudom, hogy a luxeon.hu-n árult 600 Ft körüli egy ledre valók mit tudnak, de ennyi pízért lehet, hogy lenyelik a fele fényerőt. Amit én ismerek, a fraen optika ( www.fraen.com ), az amerikában is 5-6 usd.
Amit nalam a piros szinu luxeonon lattal, az az a lencse, amit lehet kapni a Golden Vill ben... tenyleg lenyeli a feny felet, vagy legalabb szetsugarozza a 10 fokos tartomanyon kivulre... ha lesz egy kis idom, akkor csinalok osszehasonlito kepeket rola... ez max a jovo het kozepen fordulhat elo...
5*Luxeon Star/O 1 Watt 10 fok (5*350 mA) 1750 mA Nyitofesz majd kesobb, mosrt nincs raja idom...
1*Halogen 20 Watt 36 fok ~ 1700 mA
a harom helyzetjelzo feny aramfelvetele most nem mervado...
|
pén. szept. 02, 2005 7:35 |
|
|
rekk
arany tag
|
Na megneztem a FAQ ban...
"Megváltoztattam az időzónát, de még mindig pontatlan az idő! Ha biztosan a helyes időzóna van beállítva, akkor feltehetőleg azért nem pontos, mivel probléma lehet a kétfajta időszámítás. Jelenleg a fórum motorja nem támogatja a téli-nyári időszámítás változásának követését, így fordulhat elő a +-1 óra eltérés az pontos időhöz képest."
Sajnos lassan megint jo lesz
|
csüt. szept. 01, 2005 20:44 |
|
|
rekk
arany tag
|
Idézet: Elküldve: Csüt. Szept. 01, 2005 7:43 pm Hozzászólás témája:
ezt teszi be a rendszer.
ezt meg bepastezom a szovegszerkesztovel.
21:07 2005. 09. 01.
ennyi
|
csüt. szept. 01, 2005 20:05 |
|
|
-=RelakS=-
gyémánt tag
|
hogyarákbaraktadbeadátumot?
|
csüt. szept. 01, 2005 19:47 |
|
|
rekk
arany tag
|
Na ez erdekes direkt odatettem a datumot es az elkuldes idejet es ez nem az mint ami a forumban megjelenik ez mindenkinel igy van ?
20:46 2005. 09. 01.
|
csüt. szept. 01, 2005 19:43 |
|
|
rekk
arany tag
|
Ez uton tajekoztatok mindenkit hogy van 16 cd-s 20 fokos led az elektrokonthaban, legalabbis vettem 7 darabot es meg lett kerdezve hogy biztos az-e merthogy eddig nem volt. Remelem nem vertek at.
20:35 2005. 09. 01.
|
csüt. szept. 01, 2005 19:33 |
|
|
Pinyo1970
gyémánt tag
Csatlakozott: hétf. aug. 22, 2005 12:43 Hozzászólások: 1642 Tartózkodási hely: Budapest
|
Uhh, találtam minőségi tripla optikát Luxeonhoz. 12 vagy 30 fokos szórás, 5 cm átmérő három egységre. Csakhogy 22.60 euró. Elegáns lenne pedig. Hát igen, a Luxeon azért is drága, mert nem elég a led, normális optika is kell elé, ami ledenként plusz 1000-1500 Huf.
Nem tudom, hogy a luxeon.hu-n árult 600 Ft körüli egy ledre valók mit tudnak, de ennyi pízért lehet, hogy lenyelik a fele fényerőt. Amit én ismerek, a fraen optika ( www.fraen.com ), az amerikában is 5-6 usd.
---edit:
Megkérdezem a luxeon.hu-s embert, és ők a www.carclo-optics.com termékeit forgalmazzák. Tényleg sokkal olcsóbb, mint a fraen. És ugyanolyan jó. Megpróbálom a 15 és 25 fokosakat (náluk: 30 és 50 a szimmetria miatt). A mostani összeállításom a 6 fokosnak (szimmetria miatt 12 fokos) felel meg, ami nagyon szűk.
|
csüt. szept. 01, 2005 9:22 |
|
|
rekk
arany tag
|
Idézet: Tegnap szó volt a félvezető lézerek működéséről. ........ Nem sok az egész, már amennyire ez tőlem telik. ... kinek is igértem.. rekk?...
Nem is tudom mit koszonjek meg hogy leirtad es linkelted vagy hogy nem szoban hallhattuk tegnap
Konkretan azt hiszem nem en kerdeztem a meghajtas modjat csak ugy felmerult.
|
szer. aug. 31, 2005 18:14 |
|
|
Wolfheart
arany tag
|
Nálam 380 mA-t vesznek fel a ledek, és ledenként kb. 3,05 V a feszültség. Ez igy 1,159 W-nyi teljesítmény. Az akksi feszültsége pár perc után biztos lecsökken 6 V-ra. Ezzel számolva már 2,28 W az összes teljesítmény a veszteségekkel együtt. Majnem a kétszeresét elfűtöm
Ebből azért látszik, hogy elég takarék üzemben mentek a ledek. Ennek az az oka, hogy 1-1,2 V-ot el kell valahova tüntetnem, mert 6 voltos az akku, és a ledekkel sorbaközött ellenállások kb. 4,8-5 V-ra vannak méretezve. Ezért van beiktatva egy 3,9 ohmos talán 3 wattos ellenállás. Azért ekkora mert más nem volt kéznél. Persze hosszabbtávon ez nem igy lesz.
Akartam kérdezni, hogy milyen töltőt kérjek a boltban ha veszek ehhez az akksihoz (6 V, 7,2 Ah)?
A képek jók lettek, csak ma juttott eszembe, hogy itthon hagytam a 2,4 wattos halogént, és egy nagyobb autós lámpát is tudtam volna hozni Mindegy, biztos lesz még lámpanézés
|
szer. aug. 31, 2005 18:14 |
|
|