|
Szerző |
Üzenet |
MotoHacker
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. jan. 28, 2005 20:39 Hozzászólások: 3683 Tartózkodási hely: Bp
|
Hátja..ezért nem volt sugárhajtómű évtizedekig,holott már a favázas gépek(!) korában létezett az ötlet.
Sőt össze is raktak többet sufniban,működött...mégsem kellet még a seregnek sem,félig készen sem.
Aztán rájöttek,jujujj nem sokon múlt,hogy Hitlerék galambvadászatot rendezzenek a szövetségesek gépeire,és a bajszosnak csak megnyerjék a "csodafegyverei" a háborút,ha már a villám startégia és az egyéb jó ötletek hiábavalóak voltak.
Szóval cidriztek,hogy ivánék építenek mostmeg mindeféle sugárhajtású csodát,úgyhogy a lovak közé csaptak,beindult a rakéta,űrrepülés,sugárhajtás,maghasadás,stb verseny.
Ha egy mai világpolitikai helyzet lett volna,elücsörögnek még 30évet a légcsavaron,és ma nemhogy internet,de még tömeges légi személyszállítás sem lenne,teljesen máshogy nézne ki a világ...
Nem árt néha ezeken elgondolkodni,mielőtt elhamarkodott ítéleteket hozunk arról,mi éri meg és mi nem!
A műanyagok annakidején ugyanilyen feleslegesnek tűntek..soroljam...?
|
vas. jún. 03, 2007 14:21 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Ros-Co. írta: Ami komoly hiba, hogy a htárterületeket azért nem engedik kutatni, mert általában a külföldön folyó kutatások 99%-a alkalmazott kutatás, tehát a kutatást csak részben pénzeli pl. egy egyetem, hanem inkább hadi-, olaj-, energia-, félevezetõ- , gyógyszer- stb. -ipari cégek. Nagyon kis százaléka az alapkutatás, ami nem az alkalmazott kutatásra irányul.
sztem nagyon is helyénvaló, hogy csak az alkalmazott kutatás finanszírozzák. Abból lesz közvetlenül pénz. Tök felesleges, és ellenőrizhetetlen olyasmibe befektetni, amit nem tudunk közvetlenül hasznosítani. Egy vállalkozás is azt veszi meg, amire szüksége van, nem pedig azt, amit - esetlegesen - később kellhet. Mert 1. lehet, hogy nem is kell később 2. lehet (sőt valószínűbb), hogy később ugyanazt olcsóbban megkapni. egyébként pontosan ezt mondtad te is a hsz-ed második felében: Ros-Co. írta: Én is ugyanezt kérdezem: MIT CSINÁLTAK EDDIG???
Ugyanis már vagy ötven éve etetnek mindenkit a fúzós rekatorral, dollármilliárdokat kicsalva szerte a világon a költségvetésekből. Eredmény persze nincs. És az iter-nek is nagyon ilyen íze van.
Te mondtad:
"Ugyanis megjelentek azok a csalók, sarlatánok, akiknek esze ágában sincs megcsinálni a kísérleteket, nem hogy méréseket, viszont jól megmondják a frankót, és még el is tudják adni magukat."
Még egy ilyen kutatásnak, mint a fúzió is kell pontos menetrend, prioritási/megvalósítási sorrend várható eredmény/költség vonatkozásában. Az iter ezzel szemben nem ilyen programok sorozata, hanem valaki(k) rábökött a legdrágább koncepcióra, és azt mondta, hogy ez lesz.
|
vas. jún. 03, 2007 14:00 |
|
|
watt
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. nov. 01, 2006 14:00 Hozzászólások: 3559 Tartózkodási hely: Régi nick .watt Hozzászólások: 3402
|
T68m írta: watt: ne haragudj, de kénytelen vagyok kétségbe vonni szavaidat. "Nekem rendelkezésre állna minden, ami szerintetek elég lenne egy ilyen kísérlethez" Szerintem pénz kell hozzá, nagyon sok pénz. Nos, ez rendelkezésedre áll?
Köszönöm, hogy korrigáltál, igazad van, pénzem az sajnos nincsen!
Viszont olyan helyen dolgozom, ahol elvileg meg lehetne oldani szinte mindent(nem mindent, csak szinte! ).
De ha ezzel állnék elő: Hé csináljunk egy fúziós reaktort! Háát!? Ezért inkább megtartom az állásomat!
|
vas. jún. 03, 2007 11:14 |
|
|
Ros-Co.
a fórum lelke
Csatlakozott: hétf. nov. 08, 2004 20:03 Hozzászólások: 6046 Tartózkodási hely: Bp.
|
Dieber kolléga volt is itt a fórumon, ő meg tudná csinálni. A vízbontóhoz is nyomásálló rozsdamentes acéltartály kellett. Szólok neki.
|
vas. jún. 03, 2007 11:04 |
|
|
Unnamed
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd nov. 22, 2005 21:29 Hozzászólások: 2565 Tartózkodási hely: van
|
off
Magyarországon már hagyomány, hogy ellopják/elutasítják a találmányokat, azért is van oly sok híres magyar külföldön. A környékünkön is van állítólag valami feltaláló, aki olyan lézert talált fel, ami kézben elfér, és megölhet bárkit vele, aztán egyrészt hülyének nézték a szabadalmi hivatalban, másrészt meg megpróbálták ellopni.
/off
Nah, de inkább foglalkozzunk azzal, hogy rozsdamentes acéltartályt hol lehetne olcsón venni, és hogy kinek van hozzá megfelelő célszerszáma, amivel rendesen ki lehet fúrni, és alakítani. Nekem van esztergám, de egyrészt nem értek hozzá, másrészt csak kisebb munkákhoz jó, (fél méter max befogóképesség)
|
vas. jún. 03, 2007 10:56 |
|
|
Ros-Co.
a fórum lelke
Csatlakozott: hétf. nov. 08, 2004 20:03 Hozzászólások: 6046 Tartózkodási hely: Bp.
|
Az az igazság, hogy nagyon szép példáját látom a tanult, a mérnöki a kreatív, és a merész gondolkodásnak.
Sok előnye mellett van egy nagyon nagy hátránya a belénk vert oktatásnak. Ha a tudomány mai állása szerint lehetetlen (de inkább átfogalmazom: NEM DIVAT) akkor azt úgy fogják oktatni, hogy az lehetetlen. A víznél nehezebb tárgy nem úszhat! (mint az közismert)
A tudományos paradigmák, amíg meg nem dőlnek (ez így nem igaz, inkább kibővül a dolgok értelmezési tartománya) addig a teljes tudóstársadalom teljes melszélességgel ki fog állni mellette, hogy márpedig ez lehetetlen / nagyon bonyolult / nem gazdaságosstb.
Edison soha életében nem kapott műszaki képzést. Számára a lehetetlen fogalma ismeretlen volt. Ezért eleve nem vetette el hogy valami nem működhet, inkább kipróbálta. És az a fránya berendezés valahogy jobban tudta a fizikát, és működött... A tudomány így működik, sajnos. De kell egyfajta tudományos önszabályozás is, mert akkor nagyon elmenne a misztikum, tudománytalanság felé.
Ami komoly hiba, hogy a htárterületeket azért nem engedik kutatni, mert általában a külföldön folyó kutatások 99%-a alkalmazott kutatás, tehát a kutatást csak részben pénzeli pl. egy egyetem, hanem inkább hadi-, olaj-, energia-, félevezető- , gyógyszer- stb. -ipari cégek. Nagyon kis százaléka az alapkutatás, ami nem az alkalmazott kutatásra irányul.
Mo. még jól is áll ebben a tekintetben, mert az összpénz hallatlanul kevés a kutatásra, viszont még nem szólnak bele (csak részben) a cégek. Ez van.
Ha épül egy ITER, nem fognak a kokurrenciájának pénzt nyomni, ami ráadásul lehet hogy hamarabb kész lenne. A befektető hülyét kapna: mit csináltatok eddig. Én is ugyanezt kérdezem: MIT CSINÁLTAK EDDIG???
Watt: az álláspontod nem hogy tökéletesen érthető, de bizonyos fokig szükséges is. Ugyanis megjelentek azok a csalók, sarlatánok, akiknek esze ágában sincs megcsinálni a kísérleteket, nem hogy méréseket, viszont jól megmondják a frankót, és még el is tudják adni magukat. Ez vonatkozik a fusor-ra is, mert ez is egy határterület az energia termelő készülékeknél.
|
vas. jún. 03, 2007 10:00 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
watt: ne haragudj, de kénytelen vagyok kétségbe vonni szavaidat.
"Nekem rendelkezésre állna minden, ami szerintetek elég lenne egy ilyen kísérlethez"
Szerintem pénz kell hozzá, nagyon sok pénz. Nos, ez rendelkezésedre áll?
|
vas. jún. 03, 2007 0:28 |
|
|
Dr. Megavolt
arany tag
|
Huhh. látom nagyon eldurvult itt a helyzet. Ki hallott már a szonofúzióról?
|
szomb. jún. 02, 2007 21:42 |
|
|
perzeusz
ezüst tag
Csatlakozott: szomb. máj. 05, 2007 12:59 Hozzászólások: 96 Tartózkodási hely: Budapest
|
nem hülyéztél le, csak azt írtad: ne nézz hülyének (ti. Wattot)...
képben vagyok
|
szomb. jún. 02, 2007 19:52 |
|
|
watt
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. nov. 01, 2006 14:00 Hozzászólások: 3559 Tartózkodási hely: Régi nick .watt Hozzászólások: 3402
|
Igazatok van! Nem szép negtívan hozzáálni mások elképzeléséhez, ezért elnézést kérek!
Ja és nem akartam lehülyézni senkit, nem ezért betűztem, inkább azért, hogy engem nem kéne annak nézni ilyen betűzgetéssel!
További jó építést, és én leszek az első, aki megsüvegeli, ha elértek eredményt! Sok sikert!
|
szomb. jún. 02, 2007 19:44 |
|
|
Unnamed
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd nov. 22, 2005 21:29 Hozzászólások: 2565 Tartózkodási hely: van
|
watt írta: Ebben igazad van, de én elég viccesnek találom ezt az egész építősdit! Ez így ebben a topikban furán hangzik. watt írta: Nekem rendelkezésre állna minden, ami szerintetek elég lenne egy ilyen kísérlethez, még sem gondolom, hogy meg lehet valósítani.
Akkor nyiss külön magadnak egy topikot, aminek a címe : Watt fúziós reaktora, és abban írd le nekünk halandóknak, hogy hogy is működik a reaktorod, és mi, mi mindennel nem rendelkezünk, amire mégpedig szükség lenne. Ha félreértettem volna amit írsz, akkor bocsánat.
|
szomb. jún. 02, 2007 19:35 |
|
|
perzeusz
ezüst tag
Csatlakozott: szomb. máj. 05, 2007 12:59 Hozzászólások: 96 Tartózkodási hely: Budapest
|
watt írta: én elég viccesnek találom ezt az egész építősdit! Nekem rendelkezésre állna minden, ami szerintetek elég lenne egy ilyen kísérlethez, még sem gondolom, hogy meg lehet valósítani. Meg se ugatjuk azt a szintet, ami ehhez kell.
valójában működő fúzort elég sok amatőr épített már...
én próbálok túllendülni, avagy túlmutatni ezen a szinten
nem muszáj leharapnod a fejemet... ehhez semmi érdeked nem fűződik
ugyanakkor feltételezheted, hogy hülye vagyok, és nem értek semmit, ez egyrészt kényelmes, és egyben megnyugtató megoldás lenne számodra, aztán ezt terjesztheted is, és a barátaid majd azt mondják: valóban, ez egy hülye, és ez további biztonságot ad majd Neked abban, hogy ne kelljen fúzorokon törnöd a fejed, lehetőleg semmilyen szinten
|
szomb. jún. 02, 2007 19:22 |
|
|
watt
gyémánt tag
|
Idézet: Most lehet megint elmélkedni, meg ez lenne jó meg az, de amíg épkézláb alap fusort nem építünk, ez mind üres beszéd.
Ebben igazad van, de én elég viccesnek találom ezt az egész építősdit! Nekem rendelkezésre állna minden, ami szerintetek elég lenne egy ilyen kísérlethez, még sem gondolom, hogy meg lehet valósítani. Meg se ugatjuk azt a szintet, ami ehhez kell.
|
szomb. jún. 02, 2007 19:08 |
|
|
Unnamed
gyémánt tag
|
Most lehet megint elmélkedni, meg ez lenne jó meg az, de amíg épkézláb alap fusort nem építünk, ez mind üres beszéd. Koncentráljunk az alapokra, pl kamrát már lehetne nézegetni, hogy honnan lehetne olcsón szerválni. Legjobb lenne a rozsdamentes acél, de szerintem vastag acél is megteszi tesztre. Aztán szerintem mi a nyáron még veszünk valami vákumszivattyút, az sokmindenhez kell. Vagy akár közösen is vehetnénk valami frankóbbat, aztán lesz vákum
|
szomb. jún. 02, 2007 19:01 |
|
|
watt
gyémánt tag
|
Akkor nem természetes, hanem egyértelmű, így jobb? Miért kötsz bele szavakba? Inkább értenéd meg mit akarok mondani!
Idézet: valóban a D-T fúzió megvalósítása a legkönnyebb, nagyságrendekkel könnyebb mint a fent leírt reakció megvalósítása Erre mondtam a kerék kockásítását. Kocka kerékkel is működik az autó, kicsit jobban döcög, és nehéz a kereket kerekké tenni, még is megéri(azaz tríciumot készíteni). A legnagyobb haszonnal a legkevesebb nyűggel járó dolgokat részesítjük előnyben(azaz a legkisebb energiabefektetéssel járó, legnagyobb nyereséget favorizáljuk, ha van eszünk). Ezért nem érdemes más reakciókban gondlkodni, és ezért nem is teszik, csak az álmodozók és az áltudósok. Idézet: itt éppenséggel kísérletekről van szó, betűzöm: k-í-s-é-r-l-e-t-e-k-r-ő-l Bocsi, nem vagyok hülye! Betűzöm h-ü-l-y-e! Idézet: Nincs jelentősége? azt mondod nincs?
Minek nincs jelentősége? Érted egyáltalán amit leírtam?(segítek, NEM!)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára watt szomb. jún. 02, 2007 19:05-kor.
|
szomb. jún. 02, 2007 19:00 |
|
|
perzeusz
ezüst tag
|
watt írta: Igen, természetes, hogy vannak olyan fúziók, ahol a résztvevő atomok neutronjai a keletkező új atomban "elférnek". De ez megint a kerek kerék kockásítása, mert nekünk olyan anyag lenne érdekes, amiből sok van és kevés kell és olcsó. Elméleteket pedig könnyű gyártani. Szakirodalmakban található fúziós kísérletek szinte mindegyike(de leglább is én mást nem olvastam még) a neutron megjelenését veszik bizonyítékul a fúzió megtörténtének, ezek szerint leginkább ilyen jellegű anyagokkal próbálkoznak. Persze jöhettek azzal, hogy elvétve próbálkoztak más anyagokkal is, lehet. Nem hiszem, hogy sok jelentőssége lenne.
Természetes?
jelenségekről beszélünk
Kerék kockásítása?
akkor most természetes, vagy nem
Olyan anyag lenne érdekes, amiből sok van és kevés kell és olcsó?
bórból és hidrogénből éppenséggel kegyetlen sok van, ugyanez a tríciumról nem mondható el
Elméleteket könnyű gyártani?
itt éppenséggel kísérletekről van szó, betűzöm: k-í-s-é-r-l-e-t-e-k-r-ő-l
A neutron megjelenését veszik bizonyítékul a fúzió megtörténtének?
valóban a D-T fúzió megvalósítása a legkönnyebb, nagyságrendekkel könnyebb mint a fent leírt reakció megvalósítása, e készülék arra is alkalmas
Nincs jelentősége?
azt mondod nincs?
|
szomb. jún. 02, 2007 17:58 |
|
|
watt
gyémánt tag
|
Igen, természetes, hogy vannak olyan fúziók, ahol a résztvevő atomok neutronjai a keletkező új atomban "elférnek". De ez megint a kerek kerék kockásítása, mert nekünk olyan anyag lenne érdekes, amiből sok van és kevés kell és olcsó. Elméleteket pedig könnyű gyártani.
Szakirodalmakban található fúziós kísérletek szinte mindegyike(de leglább is én mást nem olvastam még) a neutron megjelenését veszik bizonyítékul a fúzió megtörténtének, ezek szerint leginkább ilyen jellegű anyagokkal próbálkoznak. Persze jöhettek azzal, hogy elvétve próbálkoztak más anyagokkal is, lehet. Nem hiszem, hogy sok jelentőssége lenne.
|
szomb. jún. 02, 2007 17:44 |
|
|
perzeusz
ezüst tag
|
amilyen kis vackokat építettek Bussardék
és amekkora Tesla tekercs rajongók vannak ebben a topikban
simán összedobhatnánk egy energetikai reaktort
úgy látom a vákuumkamrák iránt is nagy az érdeklődés, az is kell
|
szomb. jún. 02, 2007 17:39 |
|
|
perzeusz
ezüst tag
|
két dolog, de egybevág:
nem hallottatok véletlenül Bussard Polywelljéről,
ez a leírt fúzorok egy tökéletesebb formájának tekinthető
amelyben az elektródákat mágneses terekkel kialakított potenciálvölgyek helyettesítik (ha jól értem)
így mivel nincs elektróda nincs ami leolvadjon
http://en.wikipedia.org/wiki/Polywell
http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_W._Bussard
előadás a googleon, videó
http://video.google.com/videoplay?docid=1996321846673788606
továbbá van néhány neutron-kibocsátás-mentes fúziós reakció
pl az említett úr által javasolt
p + 11B → 3 4He + 8.7 MeV
|
szomb. jún. 02, 2007 17:25 |
|
|
perzeusz
ezüst tag
|
Unnamed írta: Tesla karbonfejű lámpája annyiban tér el, hogy ő longitudionális elektromos hullámmal hajtotta, és nem volt szüksége deutériumra, se tríciumra. Így -állítása szerint- kimeríthetetlen energiaforrásra bukkant, mivel csak a vízben található hidrogénre volt szüksége. Idéznék még a 'Borotvaélen' címü Egely könyvből, amit Tesla mondott : "Ez egy újfajta cső és a hozzá tartozó apparátus. Már 1896-ban használtam olyan csövet, ami 4millió voltos feszültségen működött. Később aztán 18millió voltot is sikerült elérni, azonban ekkor legyőzhetetlennek tűnő akadályokba ütköztem. Meggyőződtem arról, hogy teljesen más típusú csövet kell kifejlesztenem. A feledat a vártnál jóval nehezebbnek bizonyult, de nem elsősorban a cső elkészítésével, hanem müködtetésével kapcsolatban. Éveken keresztül csak lassan haladtam előre. Aztán munkámat siker koronázta. Olyan csövet találtam fel, amit nehéz tovább javítani. Ideálisan egyszerű, nem gyengül az idővel, és bármilyen nagy potenciálon, feszültségen működtethető. Egészen nagy áramok is átfolyhatnak rajta, és reális szinten belül használható energiaátalakításra. Könnyen szabályozható, ezért nagyon nagy eredményekre számítok. Többek között lehetővé teszi hogy olcsó, sugárzó anyagokat állítsunk elő bármilyen mennyiségben, és sokkal hatékonyabb lesz, mint az anyag átalakítása mesterséges sugárzással." Pontosan nem tudom miére értette a cső kifejezést, gondolom hogy a fúziós reaktorra utalt.
Megvizsgálta valaki ezeket az eszközöket (???),
mivel egy fantasztikus feltaláló "kacatjai" voltak
talán érdemes lett volna megvizsgálgatni őket...
|
szomb. jún. 02, 2007 16:59 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
watt írta: Gondolom nem kell itt senkinek elmagyarázni, hogy a fúzió mitõl fúzió, ha hideg, ha nem!?? Ha nincs neutron termelõdés, nincs fúzió. Ha még is történik valami effekt, akkor az nem a fúziótól van. Hogy mitõl? Ki tudja.
nem minden reakció neutron termelő. Ettől függetlenül még bőven kell mérni alfa, béta és gamma sugárzást is.
|
szomb. jún. 02, 2007 14:41 |
|
|
watt
gyémánt tag
|
Inkább hiszek egy kondinak. Ha nem gond próbáljátok ki azzal is! Mondjuk kéne hozzá néhány farád, de ma már nem akkora gáz összerakni.
Idézet: villanyórával is mérte a fogyasztást, amit nekem pl. nagyon nagy impulzusokkal, vagy nagyfrekivel sem sikerült még átverni.
Azt 100%-osan kizárod, hogy átverted, de nem tudtál róla? Mert mivel méred meg, hogy ha átvered?
És még valami: Gondoljátok hogy ha egy ilyen íves folyadékos kísérlet többletet okoz, akkor ezt nem vették volna még észre komoly kutatók? Nemá!
|
szomb. jún. 02, 2007 12:48 |
|
|
Ros-Co.
a fórum lelke
|
Watt: részben igazad van, mert valóban nagyon sokan úgy próbálnak megélni, hogy OU-nak titulálják a készüléküket, ami valójában csak mérési hiba.
Jnaudin villanyórával is mérte a fogyasztást, amit nekem pl. nagyon nagy impulzusokkal, vagy nagyfrekivel sem sikerült még átverni.
Vigyázni kell hogy a műszerek TRUE RMS mérésre alkalmasak, és nagy frekvenciásak legyenek.
Én ezt teljesülni látom azoknál a méréseknél, de a kísérletet tényleg érdemes megcsinálni akkumulátorról, inverterről. Beszélek az inverteres ismerősömmel, megcsináljuk úgy is. Remélem az akksiból kifolyó DC áramoknak és feszültségeknek hinni fogtok???
|
szomb. jún. 02, 2007 12:45 |
|
|
Unnamed
gyémánt tag
|
Ha fúzió jön létre akkor a D-D gondolom, ott viszont akkor hélium vagy alfa is keletkezik! Hogya ez nem mérhető, akkor az nem fúzió.
|
szomb. jún. 02, 2007 11:48 |
|
|
watt
gyémánt tag
|
Idézet: Itt vannak Jnaudin mérései.
Én erre azt mondanám, hogy jó lenne pontosan mérni! Egy plazma ívnél olyan frekvenciájú, és olyan meredekségű impulzusok is kialakulhatnak, amiket szinte lehetetlen megmérni.
pl. soha nem látok olyan mérést, hogy egy ismert kapacitású kondenzátort feltöltenek egy adott feszültségre, majd erről az ismert energiamennyiségről működtetnek egy ilyen, vagy ehhez hasonló készüléket, majd megmérik, hogy mennyi hő keletkezett.
Nem! Inkább mindenféle digitális, meg analog műszerekkel méricsgélnek és alkalmazzák az ohm törvényét egy olyan áramalakra, amit nem is ismernek! Ez önbecsapás, és szemfényvesztés! (kérem csak alaposan alátámasztott véleményt írjatok, ne valami légbőlkapott halandzsát! köszi! )
|
szomb. jún. 02, 2007 11:19 |
|
|
watt
gyémánt tag
|
Gondolom nem kell itt senkinek elmagyarázni, hogy a fúzió mitől fúzió, ha hideg, ha nem!??
Ha nincs neutron termelődés, nincs fúzió. Ha még is történik valami effekt, akkor az nem a fúziótól van. Hogy mitől? Ki tudja.
|
szomb. jún. 02, 2007 11:06 |
|
|
Ros-Co.
a fórum lelke
|
Én nem mértem semmiféle sugárzást.... Igaz lehet hogy még nem jött létre az effekt, de hatamlas mennyiségű hő fejlődött.
http://www.hvlabs.hu/tmp/plasma_electrolisis.avi
Sajnos a fogalomzavar még mindig él. Olyan nincs hogy hidegfúzió, de binyonyos nagyobb energiájú (és főleg folyadékokban létrejövő) plazmánál abnormális hőfejlődés tapasztalható.
A Fleischmann-Pons illetve a Mo.-on megismételt Dugasz János-féle kísérletekben még érdekesebb a dolog, mert viszonylag alacsony betáp mellett is létrejön.
Itt vannak Jnaudin mérései. Ha csak a felét hisszük el, akkor is szép eredmény.
http://jlnlabs.imars.com/cfr/html/cfrdatas.htm
|
szomb. jún. 02, 2007 8:19 |
|
|
potyo
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3691 Tartózkodási hely: Ada
|
A hidegfúzió attól hideg, hogy nem kell az anyagot tízmillió fok nagyságrendű hőmérsékletre hevíteni Sugárzás ugyanúgy van/lesz (bár már lenne... )
|
pén. jún. 01, 2007 23:52 |
|
|
cspenergy
ezüst tag
Csatlakozott: kedd máj. 29, 2007 12:59 Hozzászólások: 76 Tartózkodási hely: Pilisvörösvár
|
Sziasztok
Légyszi javitsatok ki ha nem jól tudom, de a hideg fuzionál szerintem nincsen kemény sugárzás, vagy nem jól tudom? mert én valahogy úgy képzelem el illetve szeretném megépiteni, hogy ne kelljen mindenféle sugárzástól tartani, de az is lehetséges, hogy létrejön ugyan de közvetlenül a mag belsejében, és csak olyan rövid ideig tart, hogy a kilépéskor elenyésző a káros sugárzás. üdv Csefi
|
pén. jún. 01, 2007 22:50 |
|
|
Unnamed
gyémánt tag
|
Ha könnyű lenne az építkezés, akkor unalmas lenne, nem lenne kihívás. Gondoljatok bele, hogy neutronnal ám be lehet sugározozni egy két dolgot, pl bizmutot, amiből aztán jó szerencsével polóniumot lehet gyártani, az meg aztán tolja az energiát. Persze elég veszélyes lenne.
|
pén. jún. 01, 2007 21:57 |
|
|
cspenergy
ezüst tag
Csatlakozott: kedd máj. 29, 2007 12:59 Hozzászólások: 76 Tartózkodási hely: Pilisvörösvár
|
Sziasztok
Sajna, a helyes irásom tényleg nem a legjobb, de gondolom még sok mindennel igy vagyok, ezért előre is elnézést kérek mindenkitől, a kérdésedre a válasz, igen volt már olyan mérésem amiből erre tudok következtetni, de szerintem csak az nem téved aki nem foglalkozik ilyenekkel. üdv Csefi
|
pén. jún. 01, 2007 19:24 |
|
|
watt
gyémánt tag
|
Idézet: a tapasztalataim pont ezt mutatják
Ezt úgy mondod, mint ha már sikerült volna fúziós reaktort elindítanod, csak nem sikerült kordában tartani! ? Ez így van?
|
pén. jún. 01, 2007 16:47 |
|
|
watt
gyémánt tag
|
Csefi!
Kérlek itt csak a fúziós kérdéseket tárgyald.
Van egy számodra érdekes topic más témában:
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=23652
Másik, hogy lehet szerkeszteni amit írsz, nem kell külön hszt nyitni, ha valamit elfelejtettél. Kérlek a helyesírásra kicsit jobban figyelj, mert szerintem egy feltalálónak igényesnek kell lenni, hogy hiteles legyen!
További jó fórumozást!
watt
|
pén. jún. 01, 2007 16:43 |
|
|
cspenergy
ezüst tag
|
Ismét én
Szerintem nem beinditani nehéz a rendszert, hanem inkább kordában tartani, vagyis szabályozhatóvá tenni a folyamatot, legalább is a tapasztalataim pont ezt mutatják, üdv Csefi
|
pén. jún. 01, 2007 16:01 |
|
|
cspenergy
ezüst tag
|
Sziasztok
Én részemről azért foglalkozom a plazmával és a vizes cuccokkal, mert egyre égetöbb az energia szükséglet mindenütt, és szerintem elégnehéz még othon házilag fúzios erőművet csinálni, és nem is veszélytelen, de ezt ti is jól tudjátok ezért felesleges is mondanom
|
pén. jún. 01, 2007 15:58 |
|
|
Unnamed
gyémánt tag
|
bandiras2 írta: Eddig nem, is tudtam arról hogy a fúziót már megoldottták hidrogénbombán kívül, annyira agyonhallgatják a témát.
Azért a tokamakról sok ismeretterjesztő film volt, és ha valamit elérnek azt közölni szokták.
A belső elektródát meg vízzel hűtötték, úgy hogy nem a csövön keresztül folyt a víz, hanem alul, ahova csatlakozik az elektróda. Addig míg nemigen van gyakorlati tapasztalatunk még felesleges azzal foglalkozni, hogy hogy lehetne energiatermelésre használni. Meg első körben úgy is trícium nélkül kell használni, az meg nem az igazi.
|
pén. jún. 01, 2007 8:42 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
watt írta: Idézet: Sõt, erre már én is rájöttem, és ezt itt, a fórumon meg is írtam régebben... Nagyon macerás újból kifejteni? Nem találom az írásodat. Esetleg egy link is érdekelne! tx!
Megkeresem.
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php? ... zma#767076
Gáz(fákyla) ügyben meg tökéletesen igazad van. A kollegák rendre összekeverik a fogyasztói árat (ami nagyon magas), a termék önköltségével (ami gyak. nulla).
Tehát az a gáz, ami ott (vagy másutt) így simán elég, semmibe se kerül. Persze, ha valaki ezt az otthoni gázból akarná megtenné, annak fizetnie kéne rendesen.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára T68m pén. jún. 01, 2007 9:02-kor.
|
pén. jún. 01, 2007 8:22 |
|
|
watt
gyémánt tag
|
Idézet: Sőt, erre már én is rájöttem, és ezt itt, a fórumon meg is írtam régebben...
Nagyon macerás újból kifejteni? Nem találom az írásodat. Esetleg egy link is érdekelne! tx!
|
pén. jún. 01, 2007 4:54 |
|
|
watt
gyémánt tag
|
Idézet: olyan gazdag országban élünk, naponta annyi gázt égetnek el a levegőbe, amivel egy családi házat 10 évig fűteni lehet.
Nem azt állítom, hogy nincs igazad, de nem gondolsz arra, hogy milyen sokba kerül megépíteni a szükséges dolgokat, hogy azzal a hővel otthonokat fűtsenek! Hidd el a fákja energiája nem elég 5 házra és akkor hogy vethető össze mondjuk csak a turbina árával a dolog? Hidd el, a fákján olyan gáz ég el, ami hasznosíthatatlan. A hasznosítható gázt nem látod, mert az egyenesen az erőműbe megy, és megnyugtatlak, jóval nagyobb mennyiségben, mint a fákja!
|
pén. jún. 01, 2007 4:51 |
|
|
bandiras2
arany tag
Csatlakozott: pén. okt. 08, 2004 12:27 Hozzászólások: 282 Tartózkodási hely: SZÉKESFEHÉRVÁR
|
A belső elektródát meg lehetne csinálni nyomástűrő csövekből, abban kering a primer köri gőz, 100 Bar, gyönyörűen vinné ki a hőt. Ha egyszer elindult már attól sem kell félni, hogy túlhűti a plazmát, mert megtermeli az magának a szükséges hőt, ha egyszer nyereséges lesz. Lehet hogy nem is olyan nehéz pozitívba fordítani az energia mérlegét? Villanyszámlát csak addig lehet szedni, amíg az erőmű olyan nagy, és drága(tokamak stellatrator), hogy csak a gazdasági elit képes felépíteni, hogy a villanyszámlával méggazdagabbak legyenek. Olcsó hobbierőmű fejlesztése nem érdekük. Eddig nem, is tudtam arról hogy a fúziót már megoldottták hidrogénbombán kívül, annyira agyonhallgatják a témát. A vízmotort feltalálni súlyosan károsítja ön és környezete egészségét mi? Eszméletlen mi megy a világban. Meg magyarországon is. Megyek Dújvárosból pestre a sztrádán, mit látok? 30 Méteres gázfáklya lángol. Kollégát kérdezem:- Mindig? - Igen mindig. Wázze egy bármilyen gázturbinát rákötni meg egy generátort luxus??? Meg mögé egy bojlert, hogy a falut arról fűtsék?
Ehh bocs az offért, nézzük a dolog jó oldalát: olyan gazdag országban élünk, naponta annyi gázt égetnek el a levegőbe, amivel egy családi házat 10 évig fűteni lehet.
|
pén. jún. 01, 2007 3:30 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Ros-Co. írta: Az a baj, hogy ezek alapvetõen egy rossz filozófiára épülnek, azaz hogy erõszakkal kell a plazmát egyben tartani. Farnsworth rájött hogy meg lehet azt tenni óriási mágnesek és erõterek nélkül is. (illetve nem kell létrehozni)
Sőt, erre már én is rájöttem, és ezt itt, a fórumon meg is írtam régebben...
De, úgy látom, nem én vagyok az első lángész a földön!
Sose hallottam, olvastam még ezelőtt erről az elvről, pedig teljesen kézenfekvő, én is ki(fel)találtam már. Az elektromos energiává való alakítás első körben - természetesen - a szokásos hőerőműves módszerrel történhet, a hulladékhő távfűtésre való használata mellett.
|
pén. jún. 01, 2007 0:15 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
watt írta: A fúziós reakciónak két alapanyaga van az egyik a deutérium a másik a trícium, amit lítiumból állítanak elõ a tervek szerint. A kapott energia nagy része hõ, ezért minden bizonnyal gõz rendszerrel fog mûködni az elsõ reaktor is. Házilag a megvalósítás erõsen kérdõjeles, én azt mondanám lehetetlen. Fõleg olyan, ami termel is. Olyan reaktort már mûködtettek, ami veszteséges volt(JET http://www.jet.efda.org ), de olyan csak most épül franciaországban (ITER http://www.iter.org ) nemzetközi összefogással, ami állítólag 10x es kivéttel fog rendelkezni. A beruházás 4,6milliárd dolláros! Biztosan nekünk otthon is sikerülhet a satupadon! Röhögnöm kell!
légy erős, annál egy kicsit többe fog kerülni. Megjegyzem, ott nem a reaktor a lényeg, hanem a közpénzek elsikkasztása - tehát minél drágább, annál jobb.
|
pén. jún. 01, 2007 0:08 |
|
|
Unnamed
gyémánt tag
|
http://www.fusor.net/board/view.php?bn=fusor_construction&key=1177272987
Majd ilyen üveget kell beszerezni a reaktorhoz. De azt írja, hogy közvetlen a plazma nézéséhez nem szabad nagyobb feszültségen járatni a plazmát, mint 15kV. Ha jól látom ólom-üvegből van, és csak a röntgent nyeli el. Szerintem majd kell rá csinálni egy tömör ólomkupakot is a biztonság kedvéért.
15kV-nál indul be a neutrontermelés. 40kV felett ha nincsenek a neutronok lelassítva, mielőtt az embert elérnék, igen komoly hatásai lehetnek. 20 cm vastag paraffin réteg elvileg képes 100kV-ig biztonságossá tenni a fusort, neutronsugárzás szempontjából, viszont a röntgent átengedi.
|
csüt. máj. 31, 2007 13:51 |
|
|
Ros-Co.
a fórum lelke
|
Csefi: beszéltünk erről. A szkeptikus reakciók természetesek a műszaki kollégáktól. És ez nem is igazán a találmány ellen szól, hanem nagyon sokan próbálnak megélni abból, hogy "félremérik" az OU készüléket, ettől az máris energiatermelő lesz, és azt jól el lehet adni. Az internet hemzseg ettől. Ezért van sajnos egy természetes félelem, óvatosság a műszaki kollégák közül.
A másik, hogy se te sem én még nem láttunk működő visszacsatolt rendszert... De ettől még vannak nagyon érdekes effektusok, amit kutatni kell.
Például az egyik esetben a kimeneti (nagyjából négyszög alakú) feszültség tényleg nem ráz a vízben!!! És nem a leválasztás miatt. Valamiért az ionok máshogy viselkednek szinuszos ill. négyszög alakú feszej hatására. Ha egy ugyanolyan kimenti feszültségű leválasztótrafóról nyomtam a vízbe a delejt, megrázott mint Krisztus a vargát...
Ez pl. kipróbálható, megismételhető. A cuccot lehet versenyeztetni hagyományos UPS-ekkel is, aztán kiderül az eredmény.
|
csüt. máj. 31, 2007 11:45 |
|
|
cspenergy
ezüst tag
|
Sziasztok
Bocsika, biztosan a véletlenek összjátéka az egész amit az írásodból értettem, mert ahogyan leírtad az egészet tökéletesen rá illett arra, ami velem történt, a zöldmezős beruházástól kezdve az ellopásig, és gondolom véletlenül raktad oda azt a linket is, bocsi de egy kicsit még zavarnak amik megtörténtek velem, de ez az én problémám, üdv Csefi
|
szer. máj. 30, 2007 23:41 |
|
|
MotoHacker
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. jan. 28, 2005 20:39 Hozzászólások: 3683 Tartózkodási hely: Bp
|
Üdvözöllek én is,egyben kérlek,ne kérdezgess egem olyasmiről,amiről egy szót sem írtam.
|
szer. máj. 30, 2007 23:01 |
|
|
cspenergy
ezüst tag
|
Sziasztok mindenkinek
Üdvözöllek Motohacker, addig légyszi ne nyilatkozz valamiről ilyen gyorsan amig nem győződsz meg az igazság tartalmáról, söt amig saját szemeddel nem látod a berendezést, és ha utána nézel és az EMC TECH labort felhivod akkor még meg is kérdezheted a berendezésem mérését CSP konverter néven 2005 OKTOBER 13 dátummal, itt is mérték és a FRANHOFFER intézetben is, de ha nem mondanék igazat a kütyümröl akkor a Német honlap sem létezne szerintem, ezt is megnézheted WWW.csp-energy.eu cimen, amire meg hivatkozol azt nem én állitottam a kütyümröl hanem a volt kollégáim, ezért is mentem külföldre mert itt csak a pénzre mentek és le akartak nyúlni mindent, sajnos egyépként több mint 400 üzleti tárgyalásom és bemutatóm volt itt Magyarországon, és megvizsgálták a HM EI ben, Miskolcon, Györben, Pécsi tudományi egyetem stb is, mérési jegyzőkönyvek is vannak a rendszerről, és ha hülyeségnek tartanák a Németek akkor nem lenne most kint cégem szerintem, de te biztossan jobban tudod nálam.
üdv Csefi
ui..
és biztossan film trükköt mutatok be mindenkinek, sőt mind két Gazdasági miniszter is megnézte, ennyi, itt Magyarországon hülyeség de Németországban meg már több helyen vizsgálják és céget csinálnak rá, biztosan nem értenek hozzá .... egyépként a mérés több mint 25000 euróba került.. és hülye az aki egy kamu készülékre kifizet ennyit, nem? szerinted nincsen igazam ? légyszi erre is válaszolj, elöre is köszönöm , Csefi
|
szer. máj. 30, 2007 22:30 |
|
|
Unnamed
gyémánt tag
|
Vákumszivattyút tud valaki olcsón? Én osztrák ebayon nézegettem, nemtudom hogy mekkora lenne már elég. Persze minél nagyobb annál jobb.
|
szer. máj. 30, 2007 21:01 |
|
|
MotoHacker
gyémánt tag
|
|
szer. máj. 30, 2007 20:55 |
|
|
MotoHacker
gyémánt tag
|
Apám,nekem meg olyan gépem van telefonrelékből,hogy tök kitalál egy 2jegyű számot,amit gondolsz.
Kód: De meg akarom építeni 5jegyűre is,esetlegtízre.. Példáulazt fogják vele az emberek kitalálni,például mekkora számra gondol az apeh,hogy ne indítson vagyonosodási vizsgálatot! Sajnos az 5 jegyű számokhoz nagyon sok telefonrelé kell!!
Ezen a terven 10éves korom óta dolgozok,de nemsokára zöldmezős beruházás valósulhat meg,miáltal nemcsakhogy ismert leszek,de minenkiről ki tudok találni az összes számát..meg amire gondol épp...
Képzeljük el ha a 9-11-et kitalálták volna előre!!
Naugyemilyenjólett volna?? Mindez elérhető mától,mindössze pár egyszerű műveletet kell a számokkal további kitalált számok segítségével elvégezni,majd kapcsolókat beállítani.
Kemény fejlesztés van abba az irányba,hogy ezsekelljen!! Már csak kétmilliárdháromszáztizehétmilliószázötvenkétezerhatzsáztizanhat forintot kell relékre költenem,és megvalósul a végső mindenszámkitalálóberendezés azaz UltimateMindszamkit vagy csak simán ultiminimi.
(Szőkekapitány ötletemet galádul ellopta,ezért őt bepereltem már,nemsokára leveszik a műsorról!)
Neves kutatóintézetek vizsgálják világszerte,de katonai laborok is,miképpen lehet,hogy egyszerű relék a leginkább alkalmasak erre? Én csak nevetek,jó tudom,már tesla sőt edison is reléket akart alkalmazni! A találmányom jelentőségét nemsokára najmanhoz hasonlithatják csak,ő is relés gépeket tervezett!!
|
szer. máj. 30, 2007 20:55 |
|
|