Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. jan. 05, 2025 2:55

Hozzászólás a témához  [ 16704 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 335  Következő
BringaVilágítás házilag ("LED lámpa") 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás Re: BringaVilágítás házilag ("LED lámpa")
Powerade írta:
De lehet akkor úgy is kötni hogy 1vezerlő/1led és úgy nelegyen baja a lednek! Így szeretném.

Azt nem tudom, hogy a deal áramkör hogy van konfigurálva, de a chipet be lehet akár 1.2V-ra is állítani kimenetnek. Tehát akár 1, akár több ledet is tud hajtani.

A pdf-ben ott vannak az ellenállás értékek, amivel be lehet lőni a max. feszültséget. Ennek mindig egy kicsivel többnek kell lennie, mint a ledek teljes hajtású max. feszültsége. 0.5-1V bőven elég, de persze az áramkör karakterisztikájától (alkatrész pontosság, stb.) is függ.

http://www.yobon.com.tw/pdf/YB1682%20Rev.1.0.pdf

Powerade írta:
Mivel lehet feltenni a csillagot hűtőfelületre? Hőátadó ragasztót nem tudok beszerezni sajnos.

Elég oda sima PC-s hűtőborda paszta is. A csillagot meg csavarozd.

szomb. dec. 11, 2010 15:50
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

dhpage írta:
Az adatlapja szerint max. 20V betápot és max. 18V kimenetet, 2A-es vezérléssel tud.
Tehát elvileg tudnia kellene több ledet is sorosan, a gyári mintaáramkör is így van megtervezve.

De lehet akkor úgy is kötni hogy 1vezerlő/1led és úgy nelegyen baja a lednek! Így szeretném.
Mivel lehet feltenni a csillagot hűtőfelületre? Hőátadó ragasztót nem tudok beszerezni sajnos.

szomb. dec. 11, 2010 13:57
gyémánt tag

Tomme írta:
A régi, AX2002-vel szerelt driver több ledet is ki tudott hajtani sorba kötve (betáp függő), nem tudom, hogy az YB1682-vel ez változott-e. Az biztos, hogy kevésbé hatékony mint az AX2002, de 1db XP-G szerintem gond nélkül megy, viszont hogy rá lehet-e aggatni több XP-G-t, azt nem tudom (engem ez utóbbi dolog érdekelne).
Majd jönnek a szakik és megszakértik :)

Az adatlapja szerint max. 20V betápot és max. 18V kimenetet, 2A-es vezérléssel tud.
Tehát elvileg tudnia kellene több ledet is sorosan, a gyári mintaáramkör is így van megtervezve.

szomb. dec. 11, 2010 13:05
ezüst tag

Powerade írta:
Sunyi disznók nekem is lecsiszolták a tipust :mrgreen:
Viszont én úgy gondoltam el hogy 3 led lesz meghajtva 3 külön vezérlőről mivel viszonylag messze kerülnek egymástól a ledek.
Ha 1db http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.26110 ilyen elvinne gond nélkül 1 ledek akkor bódottá lenne !-F
minden előtét ellenállások meg ilyenek nélkül. Uccuneki autóakksi.

A régi, AX2002-vel szerelt driver több ledet is ki tudott hajtani sorba kötve (betáp függő), nem tudom, hogy az YB1682-vel ez változott-e. Az biztos, hogy kevésbé hatékony mint az AX2002, de 1db XP-G szerintem gond nélkül megy, viszont hogy rá lehet-e aggatni több XP-G-t, azt nem tudom (engem ez utóbbi dolog érdekelne).
Majd jönnek a szakik és megszakértik :)

szomb. dec. 11, 2010 11:30
arany tag

Tomme írta:
Sajnos lecserélték az AX2002-es IC-t YB1682-re ... (ez ügyben interjúvoltalak meg pár napja).
http://www.dealextreme.com/forums/Forums.dx/Forum.26110~threadid.755890

Sunyi disznók nekem is lecsiszolták a tipust :mrgreen:
Viszont én úgy gondoltam el hogy 3 led lesz meghajtva 3 külön vezérlőről mivel viszonylag messze kerülnek egymástól a ledek.
Ha 1db http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.26110 ilyen elvinne gond nélkül 1 ledek akkor bódottá lenne !-F
minden előtét ellenállások meg ilyenek nélkül. Uccuneki autóakksi.

pén. dec. 10, 2010 23:29
ezüst tag

DöG-1 írta:
Sajnos le van csiszolva az IC felirata, de talán AX2002-re tippelnék: az max 2A-t tud, és 0,25V esik az áramérzékelő ellenálláson... >>> 0,25V/0R22=1,136A; 0R68 még rá párhuzamosan~1,5A -ha tekercs is bírja-. :hm:

Sajnos lecserélték az AX2002-es IC-t YB1682-re ... (ez ügyben interjúvoltalak meg pár napja).

http://www.dealextreme.com/forums/Forums.dx/Forum.26110~threadid.755890

pén. dec. 10, 2010 22:43
platina tag

Powerade írta:
az XP-G led a chipcad-be lett véve... milyen binü? és ez a 2 meghajtó közül melyikkel menne max fény közeli állapotban.

Mindegyik XP-G 1,5A maxot bír (kibocsájtás után felülírták a specifikációt). Chipcadéknál R4 bint lehet(ett?) kapni. :)
Ránézésre az első (sku.26110) meghajtó tudhat nagyobb áramot. Sajnos le van csiszolva az IC felirata, de talán AX2002-re tippelnék: az max 2A-t tud, és 0,25V esik az áramérzékelő ellenálláson... >>> 0,25V/0R22=1,136A; 0R68 még rá párhuzamosan~1,5A -ha tekercs is bírja-. :hm:

pén. dec. 10, 2010 21:57
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Annyit kérdeznék hogy ez az XP-G led a chipcad-be lett véve még áprilisban.
Ez milyen binü és ez a 2 meghajtó közül melyikkel menne max fény közeli állapotban.

Kép

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.26110
vagy
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.13557

Elvileg ugye mind2 jólenne ha r5 bines mert az 1,5A-t bír el.

pén. dec. 10, 2010 20:43
platina tag

cimconc írta:
mce és xpg optika..... hüttő csillag...stb hazai forgalmazóknál nyilván képtelenség az utobbi pár nap kutatása szerint! :cry:

Itthon Cree ledeket, optikákat Chipcadnál tudsz vásárolni. :) Cree raktárkészlet már elég "hézagos". :? Úgy nézem MC-E hidegfehér, M-bines (430lum/4×0,35A) még van nekik; :) illetve melegfehérből a már kissé korszerűtlen XR-E/P4. :roll:
CREE horror áron itthon;
(kb.=XP-G alternetíva): Luxeon Rebel ES itthon Rebel staron, optikák XP-G-hez is kb. jók lehetnek. :wink:

XR-E, MC-E ledek elég nagyok, hűtőcsillag nélkül is ~könnyen szerelhetők!
MC-E lábait picit felhajtva (tövénél megfogva, nehogy kitörjön!) közvetlenül a hűtőfelülethez nyomható, vagy inkább ragasztható (2 komponenses hővezető ragasztóval).
Eredeti állapotban bármelyik led nyákra forrasztható, a hűtőfelülete alá illesztett alulemez "pogácsával" pedig tűrhető hőátadás érhető el a hűtőborda felé. (dhpage) Még jobb hűtéshez pedig vörösréz lemez darabra lehet forrasztani a hűtőfelületet. (Balu)

pén. dec. 10, 2010 11:40
vas-tag

sziasztok!

Kérni szeretnék egy kis segítséget tölettek ezel az oldalal kapcsolatban vásárlási szempontból
hogy egyilyen folyamat miböl is ál nagy vonalakból banki tranzakcio.... postai szállitás! :oops:

http://www.dealextreme.com/

Sosem vásároltam még külföldről ezért keresném a megoldást a problémára cree kiegészitö alkatrészek beszerzésére
mce és xpg optika..... hüttő csillag...stb hazai forgalmazóknál nyilván képtelenség az utobbi pár nap kutatása szerint! :cry:
üdv
jozsef

csüt. dec. 09, 2010 15:50
platina tag

Sikerült elrontanom egy dealextremes rendelést. Viszonylag hamar rájöttem, és töröltem a rendelést, a nagy kérdésem az, hogy kb mennyi idő, amíg visszaküldik a pénzt? Illetve kell-e külön írnom e-mailt? A rendelés státuszánál a "Pending Refund Authorization" szerepel, tehát elvileg fogadták a pénzvisszakérési igényt.

csüt. dec. 09, 2010 14:31
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Veriakilis írta:
Mi az a CRI érték?

http://hu.wikipedia.org/wiki/Sz%C3%ADnvisszaad%C3%A1s

kedd dec. 07, 2010 23:44
ezüst tag

dhpage írta:
Hú, jó kis hatásfok. Viszont a fényét nagyon lehúzta, azt írja szó szerint, hogy "tetves" rossz a színe, sárgásból a kékesbe változik a fény ahogy más irányokból nézi a ledet és a CRI érték is elég katasztrófa.

Remélem a T6-nak jobb a színe, bár nem valószínű, hogy sokban különbözzön a T5-től (?).

Mi az a CRI érték?

kedd dec. 07, 2010 22:49
gyémánt tag

DöG-1 írta:
De ez a drót átvezetés lesz az igazi magyarázat! :)

XM-L mérés másik fórumról. 8)

Az lett, most szépen kinyomtam szilikonnal a csatlakozókat, illetve kicseréltem a gagyi kábelt egy jobbra. Mai esőben tesztelve, semmi derengő fény nincs. :)

Hú, jó kis hatásfok. Viszont a fényét nagyon lehúzta, azt írja szó szerint, hogy "tetves" rossz a színe, sárgásból a kékesbe változik a fény ahogy más irányokból nézi a ledet és a CRI érték is elég katasztrófa.

kedd dec. 07, 2010 20:16
ezüst tag

KAMA3 írta:
Jelentem megkerült a csomagom amit hongkongiából küldtek. Dec. 3-án kapta meg a magyar vámügy, de nem bontották fel szerencsére, sértetlen az egész csomag. Eddig ez a rekord, 3 nap híjján egy egész hónap.

Csatlakozom! Nekem ma hozta a postás. Úgy látszik dugó volt valamelyik vámon/postán.

kedd dec. 07, 2010 15:24
platina tag

Jelentem megkerült a csomagom amit hongkongiából küldtek. Dec. 3-án kapta meg a magyar vámügy, de nem bontották fel szerencsére, sértetlen az egész csomag. Eddig ez a rekord, 3 nap híjján egy egész hónap.

kedd dec. 07, 2010 10:10
platina tag

dhpage írta:
Ja igen a vezérlő elektronika 2 fetes, van egy felső áteresztő (ez csinálja a pwm-et egy diódával és a tekercsekkel), illetve egy alsó, ez meg a teljes kikapcsolást. Az ominózus lámpa a pozitív végen, tehát a felső áteresztő irányában van.
Lehet, hogy ez a felső fet, vagy a dióda döglődik és nem zár rendesen?

Először arra gondoltam, hátha az alsó fet Gate-je "lebeg" (nincs határozottan földrezárva néhány 100Kohmmal), az ingadozást meg esetleg a koaxkábel vége mint antenna, a tekercs, meg a ledek mint detektorok fognak valami nagyfrekis adást... :jajne:
De ez a drót átvezetés lesz az igazi magyarázat! :)

XM-L mérés másik fórumról. 8)

hétf. dec. 06, 2010 21:15
ezüst tag

Köszönöm dhpage.

vas. dec. 05, 2010 22:02
gyémánt tag

kveszt írta:
Vannak nedvszívó műanyagok, ez benne a trükk. :)
(Kifejezetten koax kábelnél olvastam ilyenről, ezért is ugrott be ez.)

Lehet benne valami. :)
Az autóból kiszedve rögtön kimértem (továbbra is gyengén világított) és 10Kohm volt az árnyékolás és a huzal között. Mikor kicsit száradt, akkor felment 30-ra.
Utána fogtam és sós vízbe mártottam (ahogy most a havazásban is megkapta), simán lement 5-6Kohm-ra.

Egy másik kábellel próbálgatva sokkal jobb volt a helyzet, amint kivettem a vízből szinte megszűnt az ellenállás, a 20Mohm méréshatárnál sem mért semmit.

Most kipróbálom a zsírzásos megoldást.

vas. dec. 05, 2010 19:58
arany tag

Vannak nedvszívó műanyagok, ez benne a trükk. :)
(Kifejezetten koax kábelnél olvastam ilyenről, ezért is ugrott be ez.)

vas. dec. 05, 2010 13:19
gyémánt tag

kveszt írta:
Sokáig szárítgasd, mert ha jól emlékszem a belső dielektrikum is lehet nedvszívó. Utána lehet, hogy elég lesz egy kis zsír a csatlakozóhoz, az kint tartja a vizet, de bontható marad.

Egyébként sok cuccnál nem értjük, hogy kerülhet bele pára, amikor zárt. A melegedés lehet az oka, mert a kitáguló levegő kifelé talál utat, aztán lehűléskor a legkisebb résen is "beszívja" az ott figyelő lecsapódott nedvességet.

Én műanyagnak láttam, de azért felhozom száradni a fűtőtestre, az a biztos.

Simán lehet, elég forró tud lenni a led, ezáltal bent a levegő is.

vas. dec. 05, 2010 0:42
gyémánt tag

Veriakilis írta:
A Deal árulja hozzá az elektronikát?
Be tudod esetleg linkelni az elektronikát?

Persze:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.50026
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.50025

vas. dec. 05, 2010 0:34
arany tag

dhpage írta:
Holnap megpróbálom azt, hogy lehúzom a kérdéses lámpáról a csatlakozást és szépen kiszárítom a koax dugót. Ha akkor nem csinálja, akkor egyértelműen a vizesedő csatlakozás a gond.
Szilikonnal szépen le van tömítve a lámpa, nem szeretném fölöslegesen szétszedni, előbb még kipróbálom ezt.

Sokáig szárítgasd, mert ha jól emlékszem a belső dielektrikum is lehet nedvszívó. Utána lehet, hogy elég lesz egy kis zsír a csatlakozóhoz, az kint tartja a vizet, de bontható marad.

Egyébként sok cuccnál nem értjük, hogy kerülhet bele pára, amikor zárt. A melegedés lehet az oka, mert a kitáguló levegő kifelé talál utat, aztán lehűléskor a legkisebb résen is "beszívja" az ott figyelő lecsapódott nedvességet.

szomb. dec. 04, 2010 22:46
ezüst tag

dhpage írta:
Veriakilis írta:
Ezt írja:

I'm sorry, there was a problem with your transaction.
Transaction Result: Your transaction failed. Insufficient Funds

Nekem úgy tűnik, hogy valami netes vásárlási limit lehet a kártyádon és ezt pont túllépted a Cutter rendeléssel. Ilyenkor szokta visszadobni a boltnak a bank azzal, hogy "nincs rajta elég leemelhető összeg".

Köszönöm!
Félrefordítottam ezek szerint az Insufficient-et.
Insufficient memory ugrott be erről a szövegről, ami memória túlcsordulást jelent az én fejemben..., persze az elégtelen, vagyis kevés memória miatt. Ezért nem értettem.

Hétfőn bemegyek a bankba, és még egyszer rákérdezek a kártyára,- pontosabban a vásárlási limitre.

Mégegyszer köszi!

Veriakilis

szomb. dec. 04, 2010 22:33
ezüst tag

dhpage írta:
Veriakilis írta:
Deal-en kapható az SSR-90 $30.20, és az SSR50 $24.20 is!

És végre úgy árulnak új fajta ledet, hogy van hozzá elektronika is. :)

A Deal árulja hozzá az elektronikát?
Be tudod esetleg linkelni az elektronikát?

szomb. dec. 04, 2010 22:25
gyémánt tag

balu1 írta:
Esetleg kicsi forrasztó paszta maradék..?
Az régebben már engem is hasonlóan tréfált meg.
Az cink vagy ón klorid ami jól vezet ha nem sikerült a végén teljesen lemosni.

Erre is gondoltam. Most azt próbáltam, hogy a jó lámpa negatív végén lévő koax-ába belenyomtam egy vizes szivacsot és erre azonnal elkezdtek ugyanúgy derengeni a ledek.
Csak a sorban utolsó led, vagy a csatlakozó lehet a ludas.

Holnap megpróbálom azt, hogy lehúzom a kérdéses lámpáról a csatlakozást és szépen kiszárítom a koax dugót. Ha akkor nem csinálja, akkor egyértelműen a vizesedő csatlakozás a gond.
Szilikonnal szépen le van tömítve a lámpa, nem szeretném fölöslegesen szétszedni, előbb még kipróbálom ezt.

szomb. dec. 04, 2010 16:37
gyémánt tag

kveszt írta:
Ha a 2. lámpát kikötötted, akkor az áramnak "középen" utat kell találnia a test felé is. Nálad nem lehet pára, beázás?

Igen, jogos, máshogy nem világíthat, valami testnek csak kell lennie.
Most ki is próbáltam úgy, hogy a másik lámpával "vaktesztet" csináltam és a negatív végére tettem egy 8 ohmos lezáró ellenállást és lőn, egyből produkálta a hibát.
A lámpatest nem ázik be, azt azonnal "jelzi" a plexin lecsapódó pára (a legkisebb vizet is kimutatja, akárcsak egy cseppet is) és most teljesen száraz. Viszont az antenna kábelek csatlakozása már korántsem vízhatlan, ott elég közel van a test és a ledsor vezetéke. Oda még ki kell találnom valami vízhatlanítást, lehet egy kis adag szilikonpasztát nyomok bele, ami a fémes csatlakozást nem rontja, de megakadályozza, hogy víz bekerüljön a csatlakozóba.
Egyébként az 5 led feszültsége szerencsére túl magas ahhoz, hogy érdemben elkezdjen ettől világítani. Mondjuk járó motornál már lehet gond, viszont akkor meg már bekapcsol a vezérlés.

szomb. dec. 04, 2010 16:30
gyémánt tag

kveszt írta:
Nálad nem lehet pára, beázás?
Esetleg kicsi forrasztó paszta maradék..?
Az régebben már engem is hasonlóan tréfált meg.
Az cink vagy ón klorid ami jól vezet ha nem sikerült a végén teljesen lemosni.

szomb. dec. 04, 2010 15:53
arany tag

Ha a 2. lámpát kikötötted, akkor az áramnak "középen" utat kell találnia a test felé is. Nálad nem lehet pára, beázás?

szomb. dec. 04, 2010 13:32
gyémánt tag

Egy furcsa jelenségre figyeltem fel: az autós 2x5 XP-G cucc fél oldala gyengén világít még kikapcsolás után is. Az elektronikán rajta van az akksi állandóra kötve, de persze vezérlő jel hiányában /gyújtás/ kikapcsol a vezérlő és a microprocesszor is. Így áramot mindig kap, de nem szabadna világítania.
Egyrészt csak a fél oldal csinálja (csak épp annyira világít, mint mikor multiméterrel ellenőrzi valaki a ledet, hogy működik-e, (mikro amperek lehetnek rajta max.) másrészt most levettem a másik oldalt, vagyis megszakítottam az egész led sor áramkörét (a 10 XP-G sorban van) és így is csinálja.
Minden csatlakozást levettem róla, kivéve persze a tápot, a testelést, meg a világító lámpatest vezetékét. Utóbbi egy koax, tehát a középső éren kapja az áramellátást, a külső árnyékolás meg testelve van, illetve a lámpatest burkolatára is csatlakozik, az árnyékolás miatt.

Majd most szépen kimérem, az áramkör kimenetét, de nagyon fura. Ja és pulzál is, néha erősebben, néha gyengébben világít. Rendszertelenül persze.

Test nem vezethet át a ledek PCB rögzítésénél, mert akkor ugye bekapcsolva is gondok lennének (60-65V simán áthúzna már kis zárlatnál is), de úgy meg rendesen megy.

Ja igen a vezérlő elektronika 2 fetes, van egy felső áteresztő (ez csinálja a pwm-et egy diódával és a tekercsekkel), illetve egy alsó, ez meg a teljes kikapcsolást. Az ominózus lámpa a pozitív végen, tehát a felső áteresztő irányában van.
Lehet, hogy ez a felső fet, vagy a dióda döglődik és nem zár rendesen?

szomb. dec. 04, 2010 11:02
gyémánt tag

Ide is: nincs véletlenül valakinek 1 li-ion cellához (Dealextreme, vagy más hasonlóan olcsó) és 1 MC-E/SSC multichip ledhez való elemlámpa vezérlője elfekvő? ja és boost-os, bár gondolom ez az akksiból egyértelmű. :)

szomb. dec. 04, 2010 10:51
gyémánt tag

KAMA3 írta:
Ez viszont shipped státuszú, és a track_code szerint 10 én adta ki a hongkongi posta. A csaj szerint "valahol a két ország között" van jelenleg lassan egy hónapja.

Mindegy, várok még, hátha megjön és talán még az árfolyam is javul addig.

Ó, simán volt nekem már 1 hónap is, amíg megjött. Sajnos a Deal és a posta közötti szerződés valószínűleg nagy egységekre szól, így kivárnak egy jó adag csomagot és azokat egyben küldik. Így egy-egy csomag akár 2 hetet is állhat a postán.
Nekem még eddig minden megjött, ami 1 dolog nem, azt is megreklamáltam és újraküldték.

szomb. dec. 04, 2010 10:50
gyémánt tag

DöG-1 írta:
Dhpage épített magának egyszer valami hasonlót. :wink:

OFF:
Nem tudom, hogy van egy autó huzalozva: :hm:
-Érdemes-e egy dobozba építeni a cuccot, vagy inkább 2(4) felé bontva* (a lámpákra lehessen rakni) -akkor nem kell hosszan végigvezetékezni a hőérzékelőt, a lámpáig maradhatna minden eredetinek- nem kell plusz hűtőborda a feteknek -esetleg zárlatos led esetén se disszipálja túl magát, (mert nagy bordán van + a hővédelem leszabályoz).
-Milyen dobozt, csatlakozókat érdemes használni, mennyire kell zártnak, esetleg vízállónak lennie... akkor már jó lenne olyanra tervezni a nyákot, hogy egyből illeszkedjen mindenhez (csatlakozók, doboz, hűtés...) :roll:
-Kell-e esetleg valami visszajelzést produkálni (hibás izzó...) :?

Igen, bár az nem teljesen ez a kapcsolás, de volt benne hőfok szabályozás is és 12V-ra volt tervezve. Viszont nekem az autóm mindig kinyírta az LM ic-ket. :shock: De másnál sehol, pedig sok helyen kipróbáltam direkt.

Hát minimum vízzáró legyen (nem kell okvetlen búvár kivitel), mert egy esős-párás napon, vagy csak sima mosáskor simán telemehet, aztán annyi az elektronikának.

szomb. dec. 04, 2010 10:46
gyémánt tag

Veriakilis írta:
Ezt írja:

Nekem úgy tűnik, hogy valami netes vásárlási limit lehet a kártyádon és ezt pont túllépted a Cutter rendeléssel. Ilyenkor szokta visszadobni a boltnak a bank azzal, hogy "nincs rajta elég leemelhető összeg".

szomb. dec. 04, 2010 10:42
gyémánt tag

Veriakilis írta:
Deal-en kapható az SSR-90 $30.20, és az SSR50 $24.20 is!

És végre úgy árulnak új fajta ledet, hogy van hozzá elektronika is. :)

szomb. dec. 04, 2010 10:40
gyémánt tag

Veriakilis írta:
A cuttertől rendelhető XM-L az nem star-on van, jól gondolom?

Szerintem de. Mivel a képen az van és külön nem írják, hogy csak led, én így tippelem.

szomb. dec. 04, 2010 10:39
gyémánt tag

balu1 írta:
Persze értem én, nem merik összehasonlítani mert lemaradnának. :mrgreen:

:D :D

szomb. dec. 04, 2010 10:29
gyémánt tag

Domonyi Ferenc írta:

Dhpage
1.Azt mondtad tudsz olyan oldalt ahol optikákat tesztelnek. Eltudnád küldeni? A reflektoros világítás megoldásához valószinüleg közelebb kerülnék.
2. Arról az elektronikáról is kellene információ amit az asztalnál mutattál,vagyis ami a lámpádban volt. Ez az elektronika kinai,pici,kb 10000ft, nem szabad a panelre -amin a ledek vannak - rárakni csak nagyon közel,számítógéppel kel beállítani különböző értékeket de gyárilag 60-70 fokra van beállítva, mindenféle védelmet tud, azt hiszem ennyit jegyeztem meg róla. Ja és vilogtatja a lámpát ha merül az aksi.
3.Információ kellene arról a panelról is amire a ledeket bele lehet rakni így nem kell forrasztani, forasztástól nem megy tönkre a led. Gondolom így az esetleges led csere is egyszerübb.
4. Arról a kapcsolóról is kellene információ ami vizhatlan,3 állású, 1 nyomás tompított,kettő nyomás reflektor, hosszan nyomva kikapcsol. Ezzel ha jól értettem könyen tudom változtatni a tompított és a reflektor üzemmodót vagyis nem lesz kikapcsolt mód csak ha hosszan nyomom.

1. Itt van pl. egy ilyen topik: http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?210242-A-bit-disapointed-in-the-MCE-optics

2. Amit mutattam fent, az ez: http://www.taskled.com/bflex.html, de már ebből egy új változat kapható. Ez viszont nem kínai, ezért jóval többet is tud. Nem számítógéppel állítod, hanem van benne egy processzor, amit bekapcsoláskor lehet állítani és utána ezeket megjegyzi. Hőfok amin kapcsol, feszültség amin jelzi a merült akksit, fényerők, stb.

3. Cutteren kaphatóak ilyenek: http://www.cutter.com.au/proddetail.php?prod=cut834

4. Ez nem a kapcsoló tulajdonsága, hanem az elektronikáé. Ez egy sima microkapcsoló, amit gumidugóval lehet szigetelni, a nyomkodásokat meg az elektronika érzékeli és aszerint vezérli a ledeket.

Ja, megtaláltam, hogy milyen gumidugót rendeltem még régebben a Dealről: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.5031 14-es furatba megy bele, recés teteje van és az alján kis csap van, ami nyomja a microkapcsolót.

szomb. dec. 04, 2010 10:27
ezüst tag

Nekem egy 18-án Hongkongból elindult csomagom bóklászik még valahol.

pén. dec. 03, 2010 20:43
platina tag

FeF írta:
Dealextreme-ről meg már számtalan rendelésem volt, mind sikeres, kisebb-nagyobb késésekkel, de megjött (minimum rekord: valahol 10 nap körül, max. 2 hónap de ott egyéb komplikációk is voltak... meg lett oldva végül, készletgondok voltak)

Készlethiányból fakadó késések nálam is voltak, de akkor kiírták a honlapon, hogy ezeket a tételeket egy másik csomagban fogom megkapni. Ez viszont shipped státuszú, és a track_code szerint 10 én adta ki a hongkongi posta. A csaj szerint "valahol a két ország között" van jelenleg lassan egy hónapja.

Mindegy, várok még, hátha megjön és talán még az árfolyam is javul addig.

pén. dec. 03, 2010 15:27
gyémánt tag

Veriakilis írta:
UI.: hogyan lesz nekem 13 db XM-L LED-em?

PÜ ment.

pén. dec. 03, 2010 13:24
ezüst tag

KAMA3 írta:
Még nem is jártál olyan rosszul, feltéve, ha nem terhelték/zárolták meg a számládat. November 6 án rendeltem a dealextremen, 10-én adta fel a hongkongi posta. Azóta várok, egy postás ügyfélszolgálatos azt mondta, hogy még nem ért át a magyar határon. Gondolom még a vám előtt ellopták a rakodók. :twisted: Ez volt az első eset, hogy ellopták a csomagomat.

Jelenleg nem tudom törölni a levegőben lógó rendelést sem:

View my order status / Order Management:
Egyik rendelési próbálkozásomat "Order Deleted"-nek mutatja, a másikat, ahol próbáltam fizetni pedig ennek:
Status:
Awaiting Payment
Vagyis ha jól értem várakozás fizetésre... :hm:

A Cutter az nem amerikai honlap?

Kell keresnem valakit, aki tud segíteni ebben a vásárlásban.
Még hogy egyszerű az interneten vásárolni...

Akkor már sokkal egyszerűbb volt az, amikor egy házimozit rendeltem (ajándéknak), utánvéttel, szépen meghozta a futárszolgálatos autó, és helyben készpénzzel kifizettem.

Nem tartom valami biztonságosnak ezt az egész netes bankos dolgot.
Cutter még csak SSL-re sem küld amikor kártyaadatokat kér...

Elnézést az off-ért.

Veriakilis

UI.: hogyan lesz nekem 13 db XM-L LED-em?

csüt. dec. 02, 2010 23:35
gyémánt tag

KAMA3 írta:
Még nem is jártál olyan rosszul, feltéve, ha nem terhelték/zárolták meg a számládat. November 6 án rendeltem a dealextremen, 10-én adta fel a hongkongi posta. Azóta várok, egy postás ügyfélszolgálatos azt mondta, hogy még nem ért át a magyar határon. Gondolom még a vám előtt ellopták a rakodók. :twisted: Ez volt az első eset, hogy ellopták a csomagomat.

Nekem most a lightake-től lenne aktuális egy csomag, még csak nem is olyan értékes, egy lámpatest csak. Érdekes, már kétszer kaptam tőlük csomagot, azokkal nem volt semmi gond. Lehet a karácsonyi forgalom miatt betorlódott a kínai posta?
Dealextreme-ről meg már számtalan rendelésem volt, mind sikeres, kisebb-nagyobb késésekkel, de megjött (minimum rekord: valahol 10 nap körül, max. 2 hónap de ott egyéb komplikációk is voltak... meg lett oldva végül, készletgondok voltak)

csüt. dec. 02, 2010 23:17
platina tag

Veriakilis írta:
Most próbáltam rendelni 13 db XM-L-t, de a kreditkártyás fizetésnél nem fogadja el az adatokat.

Ezt írja:

Teljesen elment a kedvem az egésztől!
Az ember rászánja a pénzt, és szeretne egyszerűen interneten rendelni,- fizetek, és hozza a postás...

csüt. dec. 02, 2010 23:04
gyémánt tag

KAMA3 írta:
Közben rájöttem, hogy az alubordára lefogtó csavarból kaphat testet a star, és emiatt bohóckodik velem.

Nekem is volt ilyen és sokáig tartott, míg megtaláltam miért nem égnek bizonyos chipek az MC-E-kben. :)

csüt. dec. 02, 2010 1:26
gyémánt tag

Veriakilis írta:
Jó lenne, ha tudnál segíteni, mert nem tudom, hogy mi a probléma.
Veriakilis

Egyéb netes vásárlás sikerült már a kártyáddal? Hitel- vagy bankkártya?
(Ha gondolod a többi mehet privátban is.)

szer. dec. 01, 2010 22:28
platina tag

Veriakilis írta:
Tetszik az elektronika amit linkeltél, egyszerű, künnyű lesz megépíteni...
Nyáktervet esetleg nem tudsz a linkelt elektronikához?

Köszi! 8) Nyáktervet nem csináltam, azok nálam igen lassan készülnek, mostanában nincs időm szöszölni.. :( Egyszerűbb változat 1 csatornáját annó légszereléssel kipróbáltam, működött... :) Dhpage épített magának egyszer valami hasonlót. :wink:

OFF:
Nem tudom, hogy van egy autó huzalozva: :hm:
-Érdemes-e egy dobozba építeni a cuccot, vagy inkább 2(4) felé bontva* (a lámpákra lehessen rakni) -akkor nem kell hosszan végigvezetékezni a hőérzékelőt, a lámpáig maradhatna minden eredetinek- nem kell plusz hűtőborda a feteknek -esetleg zárlatos led esetén se disszipálja túl magát, (mert nagy bordán van + a hővédelem leszabályoz).
-Milyen dobozt, csatlakozókat érdemes használni, mennyire kell zártnak, esetleg vízállónak lennie... akkor már jó lenne olyanra tervezni a nyákot, hogy egyből illeszkedjen mindenhez (csatlakozók, doboz, hűtés...) :roll:
-Kell-e esetleg valami visszajelzést produkálni (hibás izzó...) :?

*LM324,224,124=4 csatornás; LM258=2 csatornás.

szer. dec. 01, 2010 19:12
ezüst tag

FeF írta:
Üdv!

Ha gondolod, megpróbálhatok segíteni. Jó pár netes vásárlást tudhatok már magam mögött, eleddig mind sikeres volt, nem volt gond a fizetés körül.

Szia!

Jó lenne, ha tudnál segíteni, mert nem tudom, hogy mi a probléma.

Veriakilis

szer. dec. 01, 2010 16:56
gyémánt tag

Veriakilis írta:
montu írta:

Most próbáltam rendelni 13 db XM-L-t, de a kreditkártyás fizetésnél nem fogadja el az adatokat.

Ezt írja:

...

Veriakilis

Üdv!

Ha gondolod, megpróbálhatok segíteni. Jó pár netes vásárlást tudhatok már magam mögött, eleddig mind sikeres volt, nem volt gond a fizetés körül.

szer. dec. 01, 2010 15:19
ezüst tag

montu írta:
Többen kérték, hogy Cutter renelés menetéről szeretnének tájékoztatást kapni. Megpróbálom leírni.
Aki már rendelt és van észrevétele javitson!

Ezt írja:

Az ember rászánja a pénzt, és szeretne egyszerűen interneten rendelni,- fizetek, és hozza a postás...
Hát nem, ez egyáltalán nem egyszerű...
Nem értek bankul...
Pedig azért van a kreditkártya, hogy egyszerűen fizethessünk vele.
Bent voltunk a német bankban, és megkérdeztünk egy embert, aki azt mondta, hogy lehet vele neten fizetni, csak megadom a számát, meg azt a számot, ami hátul van a kártyán.

Igaza van Balu1-nek, sokkal egyszerűbb, ha az ember besétál egy boltba, és készpénzzel fizet.

Elnézést ha mérges vagyok. :(

Veriakilis

szer. dec. 01, 2010 12:26
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 16704 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 335  Következő