|
Szerző |
Üzenet |
cspenergy
ezüst tag
Csatlakozott: kedd máj. 29, 2007 12:59 Hozzászólások: 76 Tartózkodási hely: Pilisvörösvár
|
Sziasztok
Ja a képen látható izzóban a plazmát is én csináltam az egyik kütyümmel, az pont egy kiégett izzó volt amit világitásra birtam az egyik készülékemmel,
üdv Csefi
|
szer. máj. 30, 2007 18:29 |
|
|
cspenergy
ezüst tag
Csatlakozott: kedd máj. 29, 2007 12:59 Hozzászólások: 76 Tartózkodási hely: Pilisvörösvár
|
Sziasztok
Bocsi rosszul irtam a V helyett W irtam, és köszi a javitást Watt,
|
szer. máj. 30, 2007 18:25 |
|
|
watt
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. nov. 01, 2006 14:00 Hozzászólások: 3559 Tartózkodási hely: Régi nick .watt Hozzászólások: 3402
|
Idézet: igaz nagy feszültségü jelleget mutat pedig csak 1-2 ezer vvolt van a kimeneten de azt mutatja mintha több 10 kw lenne
Nem egészen értem, hogyan függ össze a V a W-al ebben a mondat szerkezetben!
Kicsit pontosabban fogalmazz kérlek, főleg ha ilyen kényes kérdésben nyilatkozol! Gondolom azt akartad írni, hogy több kV, ugye?
(egyébként én ismerem a "titkodat", de ne félj, nem árulom el! )
|
szer. máj. 30, 2007 16:13 |
|
|
cspenergy
ezüst tag
|
A plazma gépem egy nagy teljesitményü alacsony frekvenciás inverter, igaz nagy feszültségü jelleget mutat pedig csak 1-2 ezer vvolt van a kimeneten de azt mutatja mintha több 10 kw lenne
|
szer. máj. 30, 2007 12:55 |
|
|
Unnamed
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd nov. 22, 2005 21:29 Hozzászólások: 2565 Tartózkodási hely: van
|
Tehát összegezve az akksiból végülis önfenntartó energiatermelést nem értél még el, de többször annyi energiát voltál képes kinyerni az egész szerkezettel, mintha csak az akksi lenne önmagában. Az a bizonyos plazma géped mi is?
|
szer. máj. 30, 2007 12:47 |
|
|
cspenergy
ezüst tag
|
IGEN meg nézhető
filmek vannak róla, több is készült, mármint film, de mondtam hogy a vissza termelés miatt van a többlett ENERGIA, de még nem sikerült úgy vissza csatolni hogy önfenntartó legyen, remélem egyszer sikerül, ha analog müszerekkel mérem akkor 137 % ot mérek de ez szerintem nem igaz, de mégis valaminek kell benne lenni mert a mérések azt igazolják, pl..... kb 3kw os fürészgéppel mértünk 2 db 200 A aksirol ment 5 köbméter fát vágtunk össze 2 óra 2 perc efektiv munkával és csak 110 A/o kellett vissza tölteni az aksiba
üdv Csefi
|
szer. máj. 30, 2007 12:19 |
|
|
cspenergy
ezüst tag
|
Ha valakit érdekel egy két kép akkor az iwiven megtalál Csefkó pál néven, ott le van fotozva a Franhoffer intézetből is egy két dolog, sajna a honlapomon még csak a régi cuccaim vannak fent, kmindig valahogy leszedik a filmeket és nem lehet megtekinteni, de remélem nemsokára elkészül az új honlapom és azon fent lesz minden, bocsi hogy részletességgel nem irok az inverterről de egyenlőre szabadalmaztatás alatt van, de annyit elárulhatok hogy amitől félnek az elektronikában én pont arra mentem rá a fejlesztés során, és bejött mert müködik, igaz nem örökmozgó de k***a jó hatásfokú berendezés, a mérésröl annyit, hogy spektrum analizátortól kezdve mérték már mindennel, sőt a katonaság is mérte már, és koppantak mert azt mondták hogy nagyfrekin viszem át az energiát és kimérték hogy igazam ban mert alacsony frekin viszem át, üdv mindenkinek
|
szer. máj. 30, 2007 12:09 |
|
|
watt
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. nov. 01, 2006 14:00 Hozzászólások: 3559 Tartózkodási hely: Régi nick .watt Hozzászólások: 3402
|
Nehogy lelépj mielőtt válaszolnál! Kérlek a kérdésekre válaszolj! Köszi!
|
szer. máj. 30, 2007 12:01 |
|
|
cspenergy
ezüst tag
|
sziasztok
Sőt azt is kimérték az intézetben, hogy van egy bizonyos VISSZA TERMELÉSI szakaszom is, amik 800 A impulzusok, ezért van az hogy sokkal nagyobb energiát veszek ki az aksikból mint bár ki, söt többször be is mutattam hogy 2 db 4 A/ó aksirol 1050 W körfűrésszel vágok, na mindegy ezt sajnos sokan csak elpoénkották, remélem gyártásba tudom vinni Németországban a kütyümet, ezen dolgozom már évek óta, üdv mindenkinek Csefi
|
szer. máj. 30, 2007 11:57 |
|
|
watt
gyémánt tag
|
Nem sokat mondtál az inverterről, és arról sem, hogy mitől jön ki több szerinted?
Még fontosabb kérdés, hogy hogyan mérték, milyen műszerekkel?
Idézet: amik le vannak filmezve fa ipari gépek kb 5 kw osak
Ez megnézhető?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára watt szer. máj. 30, 2007 11:57-kor.
|
szer. máj. 30, 2007 11:56 |
|
|
cspenergy
ezüst tag
|
Szasztok
A tápellátásom az két db akkumulátor és abbol veszem ki az energiát, állitolag elég jó hatásfokkal, az egyik találmányomból indultam ki mert gyakorlatilag ez is egy inverter, most jelenleg a rendszerem képes átvinni egy 600w os trafó vasanyagon alacsony frekin több kiló vattot, pl a 3 fázisú rendszerem induláskor kb 35 mp ig 16kw megy át, vagyis két aksirol már müködtettem villany autot is, de amik le vannak filmezve fa ipari gépek kb 5 kw osak, üdv csefi............................sajnos a hülyék úgy nevezték el hogy semleges áram....nem én találtam ki ezt a baromságot, én mindig azt mondtam hogy érdekességeket mérek a berendezéseimen, már 1984 ota foglalkozom energia kutatással, TÖBB KEVESEBB SIKERREL, ....sokan akik látták azt mondják jó irányban haladok
|
szer. máj. 30, 2007 11:47 |
|
|
watt
gyémánt tag
|
Idézet: Mire lennél kiváncsi?
Mindenre, amit hajlandó vagy elmondani róla! Arra is, hogy szerinted mitől jön ki több belőle.
|
szer. máj. 30, 2007 11:46 |
|
|
Gazz
ezüst tag
|
A kimenő energia hőenergia volt?
Fuzort csináltál, vagy úgy egyáltalán miről szólt az egész?
cspenergy írta: Mire lennél kiváncsi?
Német órszágban a Franhoffer intézetben mérték a kütyümet, ott azt mérték ki hogy az egyik plazma gépem bemenetén 97w ment be és a kimenetén 367w jött ki erre ök sem tudtak választ adni, ezért gondolom hogy lehet valami plusz a plazmában, elég rég foglalkozom már vele, kb 8 éve
|
szer. máj. 30, 2007 11:29 |
|
|
Unnamed
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd nov. 22, 2005 21:29 Hozzászólások: 2565 Tartózkodási hely: van
|
Hát ha ott nem tudtak válaszolni, akkor ez komoly dolog Egyéb részletek? Pl milyen anyagokat használsz, tápellátás, menyi idő volt összerakni, szóval mindent
|
szer. máj. 30, 2007 11:22 |
|
|
cspenergy
ezüst tag
|
Mire lennél kiváncsi?
Németországban a Franhoffer intézetben mérték a kütyümet, ott azt mérték ki hogy az egyik plazma gépem bemenetén 97w ment be és a kimenetén 367w jött ki
erre ök sem tudtak választ adni, ezért gondolom hogy lehet valami plusz a plazmában, elég rég foglalkozom már vele, kb 8 éve
|
szer. máj. 30, 2007 9:46 |
|
|
watt
gyémánt tag
|
Esetleg részleteket elárulsz?
|
szer. máj. 30, 2007 9:25 |
|
|
cspenergy
ezüst tag
|
Sziasztok mindenkinek
én is csinálgattam plazmát, a mostani is elég jól sikerült, 24V on max 76 A vesz fell
szerintem ez nem rossz teljesitmény, a legkisebb plazmám amit még fenn tudok tartani a 4,5 W, erre az okosok azt mondták hogy ilyen kicsit nem is lehet csinálni, hát nekem sikerült
|
szer. máj. 30, 2007 9:24 |
|
|
Unnamed
gyémánt tag
|
Na, inkább csináltam egy táblázatot, a félreértések elkerülése végett
Igen, persze a D-D hez kell a legtöbb energia. De deutériummal úgyis csak addig megy, míg elég trícium nem készül
Az oldalon ( http://www.rtftechnologies.org/physics/fusor-mark3.htm) lévő fusort meg valami profi gépészmérnök tervezhette, mert abszolút profi munka, és eszméletlen drága lehetett. Saccra úgy 5000$. És ehhez már nagyon sok célszerszám kell, amint azt látni is lehetett, mindezek hiányában nagyon nehéz ilyen jól kivitelezni.
|
kedd máj. 29, 2007 18:47 |
|
|
watt
gyémánt tag
|
Én írtam korábban:
Idézet: Idézet: Nem csak tríciumból és deutériumból lehet fúziót elérni. Igaz, nem csak kerek kerékkel lehet autót építeni, csak kicsit döcögni fog, ill. sokkal több üzemanyagot fog használni. Erre Te: Idézet: Watt: A szén atomok is tudnak fúzionálni, és zzel energiát termelni. Mielött egy csillag elpusztul, az összes létező fúziós folyamaton átesik ami energiát termel. az utolsó energiát termelő fúzionáló anyag a vas körül van +-2. Az ez utáni elemek, már energiát vonnak el fúzionálás közben. Az megint egy más kérdés, hogy a szén fúzionálásához már több milliárd celziusz fokra van szükség.
Szóval tisztában vagyok a dolgokkal.
|
kedd máj. 29, 2007 18:03 |
|
|
Unnamed
gyémánt tag
|
Na hát szóval ezért bonyolult. Az elmélet egyszerű, de nagyon sok kis hibát kell mindenképpen megelőzni és kiküszöbölni, ez rettentő mód bonyolítja, és drágítja a szerkezetet. Ráadásul több helyen kell tized mm pontossággal dolgozni, hogy teljesen biztonságos legyen. Szerintem mi első lépcsőben vákumszivattyút fogunk venni, mivel az nemcsak a fusor-hoz kell, hanem sok egyéb dolgokhoz is.
A karbonfejű lámpáról csak a könyvben olvastam, a neve angolul carbon bulb, de google nem nagyon talál rá semmit.
|
kedd máj. 29, 2007 17:54 |
|
|
Dr. Megavolt
arany tag
|
Watt: A szén atomok is tudnak fúzionálni, és zzel energiát termelni. Mielött egy csillag elpusztul, az összes létező fúziós folyamaton átesik ami energiát termel. az utolsó energiát termelő fúzionáló anyag a vas körül van +-2. Az ez utáni elemek, már energiát vonnak el fúzionálás közben. Az megint egy más kérdés, hogy a szén fúzionálásához már több milliárd celziusz fokra van szükség. Fúzorban a sima D-D reakció nagyfesszel és vákummal elindul. Nem termel enerdiát, de röntgen sugarakat és gyors neutronokat igen. A neutronokat le kell lassítani, hidrogén dús anyaggal, utána lítium 6-os izotópba kell ütköztetni és kapunk tríciumot és egy alfa részecskét. ha jól tudom.
Tubybb: Gondolom, hogy rengeteg szabály létezik a sugárzással kapcsolatos tevékenységekre, de mivel a fúzor nem képes nagy energiákat előállítani, simán elég az ólom lemez vagy max. 10 centi beton. Ehhez még jönnek az elmaradhatatlan sugárzás mérők és a neutron detektor. Más részről a fúzort, nem kapcsolom be órákra és nem állok mellette. Deutérium gázt meg lehet venni a lindétől. Igaz trícium gázt is lehet venni náluk, de ez engedélyhez van kötve a "kemény" 12keV-os béta sugárzása miatt, aminek a felezési ideje 12 év.
RosCo: Igen, Farnsworth arra jött rá, hogy hogyan lehet a plazmát stabilan tartani elektrosztatikus mezőben, anélkül, hogy elégne a terelő elektróda. sajna még így is sokat látom, hogy egy kisebb plazma jet kiszabadul a gömb alakó terelőből, persze ez lehet, hogy a hibás tervezés és kivitelezés eredménye. Istenemre mondom, itt találtam az eddig szerintem legigényesebb fúzor kivitelezést. http://www.rtftechnologies.org/physics/fusor-mark3.htm
Unnamed: Ezt a Tesla féle karbonos cuccot nem nagyon ismerem. Tudnál linkelni valami oldalt, ami leírja hogyan működik, és estleg még van hozzá valami ábrázolás is?
|
kedd máj. 29, 2007 17:31 |
|
|
Unnamed
gyémánt tag
|
Az meg, hogy Tesla igazat mondott-e megint csak nem tudni, de több független forrásból lehet olvasni, hogy az autója az mindenféle üzemanyag nélkül ment, csak csövek voltak benne, és valószínüsíthetően egy ilyen reaktor volt benne.
|
kedd máj. 29, 2007 16:29 |
|
|
Unnamed
gyémánt tag
|
Sparow2 írta: Bocs, nem akarlak megsérteni, de Egelyről azt olvastam, hogy sok bemutatott szerekezete, kísérlete, csak parasztvakítás. Sokszor már régóta ismert fizikai jelenségeket állít be forradlami újdonságnak, és magyaráz meg egész másképpen, mint ahogy történik. Úgyhogy én fenntartással kezelném, amit írt.
Ezt mondjuk igazság szerint Tesla mondta. Bizonyára mondanak jót rosszat mindenkiről, én nem azért írtam be, mert szentírásnak veszem, viszont ő képvisel valamit, amit manapság nemigazán 'divat'.
|
kedd máj. 29, 2007 16:28 |
|
|
watt
gyémánt tag
|
Idézet: Idéznék még a 'Borotvaélen' címü Egely könyvből, amit Tesla mondott :
Tételezzük fel, hogy azért Tesla írásait pontosan idézi Egely! Remélhetően!
|
kedd máj. 29, 2007 16:20 |
|
|
watt
gyémánt tag
|
Idézet: Nem csak tríciumból és deutériumból lehet fúziót elérni.
Igaz, nem csak kerek kerékkel lehet autót építeni, csak kicsit döcögni fog, ill. sokkal több üzemanyagot fog használni.
|
kedd máj. 29, 2007 16:19 |
|
|
Sparow2
gyémánt tag
|
Unnamed írta: ... Idéznék még a 'Borotvaélen' címü Egely könyvből ...
Bocs, nem akarlak megsérteni, de Egelyről azt olvastam, hogy sok bemutatott szerekezete, kísérlete, csak parasztvakítás. Sokszor már régóta ismert fizikai jelenségeket állít be forradlami újdonságnak, és magyaráz meg egész másképpen, mint ahogy történik.
Úgyhogy én fenntartással kezelném, amit írt.
|
kedd máj. 29, 2007 15:57 |
|
|
cspenergy
ezüst tag
|
Sziasztok
üdv mindenkinek, én is foglalkozgatom plazma dolgokkal, de sajna még vissza csatolt rendszert nem sikerült csinálnom, de még látni sem láttam, igaz az nem azt jelenti, hogy nincs is
|
kedd máj. 29, 2007 15:49 |
|
|
Unnamed
gyémánt tag
|
Hát a csapágy már meghalt benne, és szerintem léket is kapott... van még 3, de nem voltak olcsóak, hogy csak úgy szétvágjam az összeset Ezt az egyet meg fél napig flexeltem, csupa kék, meg fekete lett minden a környéken.
|
kedd máj. 29, 2007 12:11 |
|
|
Ros-Co.
a fórum lelke
Csatlakozott: hétf. nov. 08, 2004 20:03 Hozzászólások: 6046 Tartózkodási hely: Bp.
|
Kinyírtad szegényt? Nem baj, remélem még maradt belőle. Arra gondoltam az ólom pajzs jó lesz még árnyékolásnak, ha esetleg rtg vagy gamma keletkezne...
|
kedd máj. 29, 2007 12:01 |
|
|
Unnamed
gyémánt tag
|
Majd előtte a müszereket ki lehet próbálni a röntgencsöveknél. Azokból vajon fel lehet hozzá használni valamit? Pl az ólmot biztos, de egyet már szétkaptam, és szép nagy a wolfram benne.
http://kalazif2.googlepages.com/wolfram.jpg/wolfram-full.jpg
|
kedd máj. 29, 2007 11:18 |
|
|
Ros-Co.
a fórum lelke
Csatlakozott: hétf. nov. 08, 2004 20:03 Hozzászólások: 6046 Tartózkodási hely: Bp.
|
Azt a csövet én sem igazán értem, nagyon sok a bizonytalan elem. Szerintem a fúzió csak mellégjelensége a dolognak, mert nagyon felmegy a hőmérséklet benne. És jól mondod nagyon sokféle anyag alkalmas a fúzióra, csak még nagyobb hőmérséklet kell.
Farnsworth úgy emléxem hogy hidrogéntöltésű (adó?) csövekben vett észre egy érdekes fényjelenséget, és ebből fejlesztette ki a későbbi kütyüt.
Csak gyanította hogy fúzió, és neutronfluxust csak a későbbi modellek tudtak produkálni.
Érdekes lehet, hogy vajon milyen fényes az az izzó pont a reaktor belsejében?
|
kedd máj. 29, 2007 10:59 |
|
|
Unnamed
gyémánt tag
|
Nem csak tríciumból és deutériumból lehet fúziót elérni. Igazság szerint minden könnyű elem a vasig képes fúzióra. Példa erre a napciklus, először H-H majd halad az egyre nehezebb elemek felé. Energiatermelőt nemigazán lehet otthon építeni, ahhoz mi még nem tudunk eleget. Viszont az egyszerűbb fúziót könyebb elérni D-D-vel, mint D-T -vel, és kell is a neutronforrás miatt. Persze más más energiák kellenek hozzá.
Tesla karbonfejű lámpája annyiban tér el, hogy ő longitudionális elektromos hullámmal hajtotta, és nem volt szüksége deutériumra, se tríciumra. Így -állítása szerint- kimeríthetetlen energiaforrásra bukkant, mivel csak a vízben található hidrogénre volt szüksége. Idéznék még a 'Borotvaélen' címü Egely könyvből, amit Tesla mondott :
"Ez egy újfajta cső és a hozzá tartozó apparátus. Már 1896-ban használtam olyan csövet, ami 4millió voltos feszültségen működött. Később aztán 18millió voltot is sikerült elérni, azonban ekkor legyőzhetetlennek tűnő akadályokba ütköztem. Meggyőződtem arról, hogy teljesen más típusú csövet kell kifejlesztenem. A feledat a vártnál jóval nehezebbnek bizonyult, de nem elsősorban a cső elkészítésével, hanem müködtetésével kapcsolatban. Éveken keresztül csak lassan haladtam előre. Aztán munkámat siker koronázta. Olyan csövet találtam fel, amit nehéz tovább javítani. Ideálisan egyszerű, nem gyengül az idővel, és bármilyen nagy potenciálon, feszültségen működtethető. Egészen nagy áramok is átfolyhatnak rajta, és reális szinten belül használható energiaátalakításra. Könnyen szabályozható, ezért nagyon nagy eredményekre számítok. Többek között lehetővé teszi hogy olcsó, sugárzó anyagokat állítsunk elő bármilyen mennyiségben, és sokkal hatékonyabb lesz, mint az anyag átalakítása mesterséges sugárzással."
Pontosan nem tudom miére értette a cső kifejezést, gondolom hogy a fúziós reaktorra utalt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Unnamed kedd máj. 29, 2007 11:03-kor.
|
kedd máj. 29, 2007 10:50 |
|
|
Ros-Co.
a fórum lelke
|
Az a baj, hogy ezek alapvetően egy rossz filozófiára épülnek, azaz hogy erőszakkal kell a plazmát egyben tartani. Farnsworth rájött hogy meg lehet azt tenni óriási mágnesek és erőterek nélkül is. (illetve nem kell létrehozni)
|
kedd máj. 29, 2007 10:44 |
|
|
tubybb
gyémánt tag
Csatlakozott: vas. feb. 05, 2006 19:53 Hozzászólások: 1170 Tartózkodási hely: Győr
|
Vállalati gazdaságtanból tanultuk, hogy vannak betartandó minőségbiztosítási szabályok. (ISO 9001)
Illetve környezetvédelmi szabályok (ISO 14000)
Sajnos egy-egy ilyen akcióval veszélybe lehet sodorni a környezetünket. De ha valaki épít egy bombabiztos bunkert több méter vastag vasbeton és ólom fallal (belülről kifelé bombabiztos) akkor abban azt csinál amit csak akar.
|
kedd máj. 29, 2007 5:43 |
|
|
watt
gyémánt tag
|
A fúziós reakciónak két alapanyaga van az egyik a deutérium a másik a trícium, amit lítiumból állítanak elő a tervek szerint. A kapott energia nagy része hő, ezért minden bizonnyal gőz rendszerrel fog működni az első reaktor is.
Házilag a megvalósítás erősen kérdőjeles, én azt mondanám lehetetlen. Főleg olyan, ami termel is. Olyan reaktort már működtettek, ami veszteséges volt(JET http://www.jet.efda.org ), de olyan csak most épül franciaországban (ITER http://www.iter.org ) nemzetközi összefogással, ami állítólag 10x es kivéttel fog rendelkezni. A beruházás 4,6milliárd dolláros! Biztosan nekünk otthon is sikerülhet a satupadon! Röhögnöm kell!
|
kedd máj. 29, 2007 4:52 |
|
|
Ros-Co.
a fórum lelke
|
Nem is tudjátok milyen közel van ez az energiatermelő készülékekhez. Állítom Tesla majdnem ilyet csinált...
|
hétf. máj. 28, 2007 22:52 |
|
|
Dr. Megavolt
arany tag
|
Ha egyáltalán működne az energia termelő folyamat, akkor én a gőztermeléses rendszert céloznám meg elsőként, mert az bevált. Aztán jöhet a többi rendszer. az egyik nagy probléma, ha beindulna a láncreakció, akkor túl sok neutron szabadulna fel egyszerre és túl erős lenne a gamma sugárzás ahhoz, hogy a rendszert biztonságosan lehessen üzemeltetni. Énegyenlőre még ott tartok hogy honnan szerezzek be rozsdamentes acél alkatrészeket. Deutérium gázt lehet venni a lindétől, az nem lehet gond. A másik problémás dolog a neutron detektor, mert olyat még nem is láttam.
|
hétf. máj. 28, 2007 18:41 |
|
|
Unnamed
gyémánt tag
|
Hát nemigazán lehet, mert nem önfenntartó a reakció, ha megszünik az energiaellátás, akkor megszűnik a fuzionálás is... meg ahhoz amúgy is össze kéne szedni az összes neutront, és mindenfajta sugárzást, hogy jó legyen a hatásfoka, ami igazán nehéz.
|
hétf. máj. 28, 2007 18:31 |
|
|
DLL
ezüst tag
Csatlakozott: pén. máj. 25, 2007 16:59 Hozzászólások: 77 Tartózkodási hely: Magyaroszág
|
Egy ilyenből hogy lehet az energiát (akár elméleti körülmények között, ahol működik is) kivenni, he teljesen zárt és elszigetelt rendszer? Vagy építésnél csöveket kell bele tekerni amiben víz folyik aztán gőzzé lesz? Bár nem hiszem hogy így a benne rejlő összes energiát ki tudnánk nyerni..
|
hétf. máj. 28, 2007 18:22 |
|
|
Unnamed
gyémánt tag
|
Ros-Co. írta: Viszont először egy neutrondetektort is be kell szerezni. No meg méteres vízfallal körülvenni, mert nem kellene megdögleni a neutronoktól...
Méteres azért nem kell Na igen fő a biztonság, de mire ezt mind megépíti az ember... az biztos hogy működés előtt azt még be kell szerezni, meg mindenfajta műszert hozzá.
|
hétf. máj. 28, 2007 17:55 |
|
|
Dr. Megavolt
arany tag
|
Tehát, fúzor alkatrészek:
-rozsdamentes acél reaktor
-deutérium gáz, vagy nehézvíz, elektrolizálva
-vákuum szivattyú, minél nagyobb a vákum annál jobb a hatásfok
-ion ágyúk,
-legalább 50kV-os egyenáramú tápegység, de mehet impulzusos üzemben is
-sugárzás és neutron detektorok
-(ólom lemezek, sugárvédelmi célra) Ez csak akkor kell, ha már tényleg üzemképes a fúzor!!
Remélem sikerült leírom a fontosabb alaktrészeket, ha nem így lenne, kérlek segítsetek ki.
RosCo: A neutron fluxus függ a fúziós folyamatok egyidejű számától. Minél nagyobb a feszültség, annál arősebb lesz a röntgen, vagy gamma sugárzás és annál erősebb lesz a neutron fluxus. Mivel normál esetben gömbalakú egy fúzor, ezért a neutronok 360-fokos szögben, minden irányban terjednek. És ezek gyors neutronok. A legjobb anyagok amik elnyelik vagy lassítják a neutronokat, az a hidrogén dús anyagok. Pl.: víz, nehéz víz, parrafin, és egyéb ilyen nyalánkságok. De abban tejes mértékben igazad van, hogy fő a biztonság, ha ilyen berendezést épít az ember.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Dr. Megavolt hétf. máj. 28, 2007 17:59-kor.
|
hétf. máj. 28, 2007 17:54 |
|
|
Unnamed
gyémánt tag
|
|
hétf. máj. 28, 2007 17:53 |
|
|
Ros-Co.
a fórum lelke
|
Viszont először egy neutrondetektort is be kell szerezni. No meg méteres vízfallal körülvenni, mert nem kellene megdögleni a neutronoktól...
|
hétf. máj. 28, 2007 17:51 |
|
|
Unnamed
gyémánt tag
|
Hát ha energiát nem is, de sok sok neutront idővel biztos sikerül kicsikarni a reaktorból. Szerintem irjuk először is össze hogy mi kell hozzá, mi az amit nekünk kell csinálni, és mi az amit feltétlen be kell szerezni hozzá, hogy megelőzzük a sok kérdést.. Én már fordítottam egy keveset, akit érdekel, az nézze meg :
http://collectorib.googlepages.com/f%C3%BAzi%C3%B3sreaktor
|
hétf. máj. 28, 2007 17:42 |
|
|
Dr. Megavolt
arany tag
|
Fusor-fúziós reaktor
Sziasztok!
Mivel még nincsen fúziós topic, ezért gondoltam létrehozok egyet, hogy itt meg tudjuk tárgyalni, az ezzel kapcsolatos dolgokat és elképzeléseket. Engem személy szerint már rég foglalkoztat a téma, hogy hogyan hódítsuk meg, a csillagok energiatermelési folyamatát.
|
hétf. máj. 28, 2007 17:39 |
|
|