Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: kedd jan. 07, 2025 15:31

Hozzászólás a témához  [ 386 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
LCD kontra plazma 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
Csak a kis lakásra szeretnék reagálni, de nem akarok senkit megsérteni!
Ha nem futja valakinek nagy lakásra, akkor mért akar 500+e Ft-ot költeni TV-re???
Szerintem nekem max. akkor lenne 500+e Ft-os TV-m, ha már egy 200nm-es házban laknék és lenne egy 1 millás házimozim a nappaliban.
Amíg a kis 51nm-es panelomban lakom, teljesen megfelel a 70cm-es 16:9-es képcsöves is. Amúgy, mivel a szoba rövidebb (3,5m-es) tengelyében van a TV, ez az optimális képernyõ méret, mert ha jól tudom, akkor 16:9-es képernyõnél a képátló 3-5 szöröse az optimális. De ha lenne 150e körül jó LCD, akkor meggondolnám, de amíg egy tisztességes minõségû még 4-500e, addig sajnos nem az én világom (66-70 cm)

szer. jan. 05, 2005 7:35
Profil Privát üzenet küldése ICQ
ezüst tag

Hozzászólás lcd vs plazma
Az rendben van, hogy kis lakásban nem annyira fér el a nagy tv, de arra is gondolni kell hogy milyen távolságról kell nézni egy nagyobbacska képernyőt ahhoz, hogy élvezhető és áttekinthető legyen a kép. Kis szobába mi a pics.nak tegyek 1méteres képátmérőjű lcd/plazma-t ha, két-három méterről tudom nézni, a szemem meg elfárad fél óra után. Ezért a helyhiány nem egészen helyénvaló ürügy a vásárlásra.

kedd jan. 04, 2005 16:34
Profil Privát üzenet küldése
platina tag

Hozzászólás 
Az elmúlt pár évben is laktak kis lakásban az emberek és elfért bennük a képcsöves tv....
Én egyenlőre felesleges luxusnak tartom, pár év múlva reális ára lesz majd.

kedd jan. 04, 2005 16:00
arany tag

Hozzászólás 
gravir írta:
Az lcd-s tv egyelőre rongyrázás .....

Az általad megadottak mind igazak, de pont az előtted író adta meg a lényeget:
... a hely nagy úr ... !!! - ha pl. kicsi a lakásod, akkor csak az LCD vagy a Plazma jöhet szóba.
Ezek közül a plazma a rövid élettartam miatt viszont nem javasolt, így csak az LCD marad,
mert az új nagy eltérítéssel dolgozó lapos CRT-k meg még az űrben járnak...

kedd jan. 04, 2005 15:17
arany tag

Hozzászólás 
Sziasztok!
Már régebben felvetettem, de nem reagált rá senki, hogy hallottam olyan technológiáról, amivel képcsöves TV-t is tudnak gyártani keskeny kivitelben.
És most olvastam is róla a HáziMozi magazinban ... a Philips és az LG fejleszti közösen. Ha nem is 10 cm-es lesz, de pl. azt írják, hogy egy 82cm-es TV sem lesz mélyebb mint 35 cm.... azért ez nem lenne már olyan rossz... pláne, ha a minõsége olyan mint egy képcsövesnek és még olcsóbb is mint a plazma és az LCD.
Nem tud róla valaki bõvebbet, hogy mikor jelenik meg és mennyiért?

kedd jan. 04, 2005 13:40
platina tag

Hozzászólás 
Az lcd-s tv egyelőre rongyrázás...
Hamar megy le az ára, előbb-utóbb elérhető áron lesz.
Az mm nem jó bemutatóhely, mert **** forrásról adják a jelet rosszul beállított készülékekre.
De ettől még a képcsöves tv nagyságrendekkel jobb mint az lcd.
A képcső kontrasztja több mint 1:10.000 az lcd 1:800 .....

kedd jan. 04, 2005 10:17
arany tag

Hozzászólás 
Én is kacérkodom a gondolattal, hogy LCD tv-t vegyek úgy 5 hónap múlva, de a mai nap is bementem a MM-ba és sajnos megint azt látom, hogy egy 72cm-es sík képcsőves katódos "doboz"-nak sokkal szebb, tűéles képe van egy LCD/plazma-hoz képest, hogy a projektorrol ne is beszéljek (olyan szemcsés hogy...).

De a hely nagy úr, meg ha nincs egymás mellett, akkor fel sem tűnik...

kedd jan. 04, 2005 9:57
platina tag

Hozzászólás 
Egy év alatt nagy lesz a változás, azok a plazmák is amik most 1.5 millába kerülnek valahol a mostani áruk fele körül lesznek, szerintem.
Talán lesz majd addigra használható kontrasztú lcd is, mert az 1:1000 még mindig nagyon kevés.

pén. dec. 31, 2004 10:49
arany tag

Hozzászólás 
Nézelődtem én is rendesen, egyre nagyobb a kísértés, hogy vegyek valamilyen lapos csodát
- itthon nálunk is a hely szűke a fő probléma... ahogy nézem még egy évet várok.
Állítólag több gyártó telepít majd LCD gyárat erre a környékre, mert nagy a potenciális piac. Talán jövőre már nem lesz gond jobb áron 16:9-es, 1:1000-es, 10ms-os LCD-ket találni!

pén. dec. 31, 2004 9:58
platina tag

Hozzászólás 
Az lcd-n elmosódhat egy kicsit a kép mert lassú, ez igaz.
De ahogy jönnek ki az újabb modellek úgy javul a helyzet.
mielött veszel valamit, menj el itthon (vagy ha jól beszélsz németül akkor akár kint) egy rendes boltba, ahol meg tudod nézni őket és szakszerű felvilágosítást kapsz róluk.
(Majd vedd meg ahol akarod...)

pén. dec. 31, 2004 8:27
arany tag

Hozzászólás 
Hmmm végig olvastam és érdekes topic!

Én csak annyit mondok hogy életem elsö tévéje egy lomtalanitáskor guberált hibás orion70 amit 12évesen cipeltem haza bicajra téve és a bicajt tolva,és megjavitotam,mert hát nemhozott a jézuska saját tévét :DDD
Aki a tévét ismeri tudja egy nagyon régi csöves tévéröl van szo,fekete fehér.
Elég ha annyit mondok,hogy egy diöbe a mühelybe volt kint,mai napig is megy,igaz már nemhasználom,mert fekete fehér,de megvan!

Sok 100Hz tévé van aminek szép képe van!

Akinek meg 72cm felett kell,az vegyen projector,elég ha azt mondom hogy a mozikba se plazmatévé és lcd van!

Mind szép és jo de közelsem tökéletes technika!

csüt. dec. 30, 2004 18:58
arany tag

Hozzászólás 
Sziasztok!
Épp most készülök a frissenfelújított lakásomba tv-t vásárolni. Felmerült a lehetőség, hogy egy 27-30 collos lcd tv még beleférne anyagilag, pláne ha németo.-ban venném. Ott kb. 100e Ft-tal olcsóbbak. De most elolvasva ezt a topicot egy kicsit elbizonytalanodtam...
Szóval helytakarékosság miatt nagyon jó lenne az lcd-tv a falon függve, de most olvasom, hogy az lcd elmosódik gyors jeleneteknél. A notebook-okban mi van? Nem lcd? Csak azért kérdem, mert én csak azzal dolgozom, hozom-viszem magammal, most is azzal írok. Gyakran nézek rajta filmet és semmi problémát nem látok rajta. SXGA felbontású kijelző, Acer TM803. A szemem pedig kiváló! :-)
Szóval akkor hogy van ez most?

csüt. dec. 30, 2004 18:34
arany tag

Hozzászólás 
A minap Bécsben jártam és benéztem a Shopping City Süd-ben levő
MEDIAMAR**-ba. Meglepő, hogy ott a TV-osztályon hagyományos katód-
sugárcsöves TV már alig kapható. Laposból viszont mindenféle: LCD,
PLASMA, DLP-s hátérvilágításos.... jóval nagyobb a választék mint
nálunk. www.mediamarkt.at

Ami miatt írok, hogy az INFOCUS X1 projektor akcióban átszámítva
kb. 170000 Ft-ért kapható!

Talán jövőre már én is veszek végre valamit!

szomb. dec. 04, 2004 15:18
platina tag

Hozzászólás 
Projectorban nagyon jókat gyárt!
Abban bármikor ajánlanám a Benq-t

csüt. dec. 02, 2004 19:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
Régebben megfogadtam, hogy ha lesz "100 alatt" 19-es LCD monitor akkor beruházok egyre. Na ma láttam kicsivel 100eFt alatt BENQ gyártmányut, 700:1 kontrasztaránnyal. Ismeri valaki ezt a tipust? Jól járnék vele, vagy inkább valami ismertebb márkájúra gyüjtsek még?

csüt. dec. 02, 2004 18:11
Profil Privát üzenet küldése Honlap
platina tag

Hozzászólás 
Ja és még valami eszembe jutott: a plazmák nagyrésze (még azok is amelyek hd-nek vannak írva) a PAl videójel egy jó részét nem jeleníti meg mert a felbontásuk kicsi hozzá....

szer. dec. 01, 2004 23:38
arany tag

Hozzászólás 
Gravir hozzászólásához még néhány gondolat:

Szóval a boltokban nekem tetszenek a plazma TV-k, mert szerintem szép éles a képük, jó a geometria és a színek is szépek. De azért nem vennék, mert ennyi pénzt nem adok ki egy olyan TV-re, ami 2 év után már kezd fakulni és 5 évesen már csak fele olyan fényerõt tud.
Az LCD TV-kel meg az a bajom, hogy a gyorsabb jeleneteknél mosódik a kép. Amúgy a kontraszt arány adatok is magukért beszélnek.
Szóval én még azért várnék az ilyen technológiákkal.
Meg a szobám méretéhez meg is felel egy 100Hz-es 70cm-es 16:9-es TV....
De amint lesz megbízható technika és lesz olyan minõsége, ami ezt felülmúlja, biztos elgondolkodom, hogy melyiket válasszam...

Ha jól emlékszem, akkor a Color Star volt az-az ominózus robbanós TV. De abból sem hallottam 3-nál többet..... gondolom nem ennyit adtak el belõle....

szer. dec. 01, 2004 10:40
platina tag

Hozzászólás 
valamikor a 80-as években volt egy videoton tv ami eldurrant, de azóta nem nagyon történt ilyen...
Szóval azért ettől nem nagyon kell tartani!

szer. dec. 01, 2004 10:16
platina tag

Hozzászólás 
Szerintem itt senki sem irigységből irta amit írt!
Egyszerűen leírtuk az lcd-k / plasmák néhány hibáját.
A képcsöves tv-knek még korántsincs vége, a plasmák minőségben, élettertamban még elég távol állnak tőlük.
A többi technológiának még évek kellenek amíg minőségben, árban utolérik a képcsöves tv-ket.
Én továbbra is fenntartom, hogy nem érdemes plazmát venni, annak akinek van nagyobb helye, én maradok a 72 cm-es tv - projector párosnál.

Egyébként honnan tudod, hogy azok akik ide írtak, mit használnak otthon?
Az írásodból az derül ki számomra, hogy neked savanyú az alma egyedül....
Nem fikázzuk az új technológiát, csak vannak hátrányai amit a boltban nem mondanak el.
Sőt rengeteg olyan dolog van ami a gyakorlatlan szemnek nem is tűnik fel, de aki látott már párat az azonnal kiszúrja, főként az elektronikai hiányoságokra gondolok.

Senki sem írta itt, hogy nem vegyél plazmát, akinek tetszik az vegye!
Szóval teszteket olvasni vásárlás elött! (pl.: Dvdcenter magazin)
Meg figyelni arra, hogy mit tartalmaz az ár, nehogy lemaradjon pl. a tunerkártya, állvány, stb. !

Egyetlen dologról beszélnék le mindenkit az a projectoros TV!
Az tényleg nagyon **** főként az olcsóbbak!
Tudom nagy divat mert relatív olcsó de iszonyatos a képminőségük.

szer. dec. 01, 2004 10:13
arany tag

Hozzászólás 
koliz írta:
:D SZIA

Nem igazán értek eggyet az elöttem hozzászolo kal látom sok emberböl csak az irigység beszél de tessék tudomásul venni a képcsöves tv k nek vége jövöre csak no name tv kel lesz tele a piac .
A plazmaugyanugy röntgen sugázást bocsát ki de már a hö elvezeést venti nélkül is meg tudják oldani tény és valo melegszenek áram felvételük kb 40% at elfütik DE TESSÉK TUDOMÁSUL VENNI AKI NAGY KÉPET SZERETNE MONDJUK 5 ÉVRE AZ PLAZMÁT VEGYEN ÉS LEHETÖLEG
NE VESTELT LUXORT HYUNDAI T SAMASUNGOT TESSÉK VENNI PHILIPS SONY PANASONIC NEC PIONEER TERMÉKET .A plazmák 5 év mulva fényerejük felét vesztik el utána használhatatlanok már .
A többiek meg nézzék az elvult gömbképcsöves orion tv iket és várják mikkor durran el a képcsö és fikázzák az uj technologiákat nyugodtan.

koliz

Csak arra lennék kiváncsi, akik megvették az első plazmákat 4 milláért, mit mondanak amikor pár év múlva a kukába kell dobni ?
Valahogyan erre nem tudok irigykedni.
Azt viszont nem tudtam , hogy a képcső eldurran. Jó tudni...
Mielőtt azt mondod, hogy proli vagyok, elmondom, nem gömbképcsöves Oriont nézek. :?

szer. dec. 01, 2004 10:08
arany tag

Hozzászólás 
Nem tudom, hogy hülyeség-e, de valahonnan azt hallottam, hogy fognak nemsokára gyártani olyan hagyományos technológiával gyártott képcsöves TV-ket, amik olyan vastagok lesznek, hogy el fog férni az LCD állványokon.
Akkor az már szinte lapos TV lesz, az LCD és a plazma hiányosságai nélkül.
Errõl tud valaki valamit? Igaz lehet?

szer. dec. 01, 2004 9:22
vas-tag

Hozzászólás 
sziszi1 írta:
500e ft egy 95cm-es panaszkodikért nem tűnik extrém árnak!
ennyiért ekkora csövü tv-t se nagyon kapsz és mégiscsak ez a jövő !

A panasonic Th37pa30 ra gondolsz?

Mielött megvennéd hasonlitsd össze a képét mással is !

szer. dec. 01, 2004 6:59
vas-tag

Hozzászólás 
:D SZIA

Nem igazán értek eggyet az elöttem hozzászolo kal látom sok emberböl csak az irigység beszél de tessék tudomásul venni a képcsöves tv k nek vége jövöre csak no name tv kel lesz tele a piac .
A plazmaugyanugy röntgen sugázást bocsát ki de már a hö elvezeést venti nélkül is meg tudják oldani tény és valo melegszenek áram felvételük kb 40% at elfütik DE TESSÉK TUDOMÁSUL VENNI AKI NAGY KÉPET SZERETNE MONDJUK 5 ÉVRE AZ PLAZMÁT VEGYEN ÉS LEHETÖLEG
NE VESTELT LUXORT HYUNDAI T SAMASUNGOT TESSÉK VENNI PHILIPS SONY PANASONIC NEC PIONEER TERMÉKET .A plazmák 5 év mulva fényerejük felét vesztik el utána használhatatlanok már .
A többiek meg nézzék az elvult gömbképcsöves orion tv iket és várják mikkor durran el a képcsö és fikázzák az uj technologiákat nyugodtan.

koliz

szer. dec. 01, 2004 6:56
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok! :wink:

Szabad itt "kopaszoknak" is beleszólni??
Hát nem tom.. Én most vettem mindössze 109 ezer forintért egy Samsung Tv -t, 100 hertz, flat cső. izé ..stereo, meg 62 nyelven beszélget. Szóval jó ez na! :)
Nem mondom, hogy egy nagyobbacska pl. 100 centi fölötti lcd nem lenne jobb adott esetben, de ennyi pénzért ez engem igazán bodoggá tesz, a hájgend csodacuccok meg tényleg olyan drágák még, hogy nem éri meg beléjük invesztálni.
Magam is azt vallom, hogy egy "crt" TV is tud ám szép képet produkálni...
Ami számomra feltünő inkább, hogy a "menők" (Szoni, Panaszkodik, Filipsz) milyen sokkal több pénzt kérnek el egy ugyanannyit tudó készülékért! :( Pedig, (legalábbis szerintem) ma már az Lg, Samsung, JVC stb... is azon a szinten áll mint azt előbb soroltak.
Fene se tuggya! :roll: Akinek a név is számít...
Szerintetek?

hétf. nov. 22, 2004 17:35
Profil Privát üzenet küldése YIM
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szerintem az LCD-k meg nem adnak olyan szép szineket mint a katódsugárcsö meg a plazma képernyö. De engem az alacsony kontraszt is zavarna. Biztos velem van a baj, de pl. a PC-n is zavar ha csak 16k szinnel megy és nem 16M-al, még sima win alatt is egyböl feltünik. Az LCDk meg szintén nem tudnak 16M szint megjeleníteni. Az élettartamát nem tudom mennyi, de engem az a pár pixelhiba is zavarna ami elvileg még nem az élettartam végét jelenti.

hétf. nov. 22, 2004 11:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nekem is valami olyasmi rémlik, hogy a plazma kijelzők fényereje évente feleződik/negyedelődik, és csak a kompenzálás miatt nem veszed észre... és egyszer csak hirtelen rohamosan leromlik.

hétf. nov. 22, 2004 9:32
arany tag

Hozzászólás 
A palzmáról azért nem árt még két dolgot tudni.
A fogyasztásuk kb. 600W, ami megfelel egy kisebb hősugárzónak.
Olyan embernek való, aki nem sajnál a villanyszámlára több 10e Ft-ot.
A másik, amiről kevesen beszélnek, hogy az élettartama kb. ötöde egy LCD-nek, és a képcsöves tévéét sem közeliti meg, úgyhogy sokáig nem nézi aki megveszi. Nem véletlen, hogy a külföldi fórumokon már rendszeres téma a plazmák esetleges regenerálása, ami persze gyakorlatilag nem megoldható.

szomb. nov. 20, 2004 18:50
Site Admin

Hozzászólás 
Már szóltam a rendszergazdánknak. Ha ilyenbe futtok bele, ne nyomjátok meg újra az elküldést, mert a hozzászólás felkerül (a hibaüzenet ellenére) a fórumba.

szomb. nov. 20, 2004 17:49
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
platina tag

Hozzászólás 
Egészen pontosan ezt irja ki:

Could not connect to smtp host : 111 : Connection refused

DEBUG MODE

Line : 113
File : /var/www/forum.terminal.hu/includes/smtp.php

Tudja valaki, hogy miért?

szomb. nov. 20, 2004 11:57
platina tag

Hozzászólás 
Szerintem meg 500.000-ért már nagyon jó minőségű kivetítőt kapsz (Vagy tőlem egy olcsót 220.000-ért...) és a kivetítőnek mégiscsak 2-3m-es képe van.
Szóval én inkább vennék egy 72-es tv-t 100.000 alatt, a maradékot meg elkölteném projectorra!
Ha meg mindenképp plazma vagy lcd, akkor a az lcd-k képe szebb, de a plazmáé nagyobb....
Egyébként meg alaposan nézz körül menj el egy korekt szaküzletbe (nem mediamarkt és társai) és ott egy szakértő eladót hallgas meg nehogy otthon döbbenj rá, hogy nem is ezt akartad, meg nem tetszik a képe...
(Aztán lehet menni megvenni ott ahol a legolcsóbb...)
Érdemes teszteket nézegetni, pl. Dvdcenter magazin, mert elég rendes különbségek vannak a készülékek között.

szomb. nov. 20, 2004 11:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szerintem meg 500eFt bármilyen tv-ért túl sok.

szomb. nov. 20, 2004 9:54
ezüst tag

Hozzászólás 
500e ft egy 95cm-es panaszkodikért nem tűnik extrém árnak!
ennyiért ekkora csövü tv-t se nagyon kapsz és mégiscsak ez a jövő !

pén. nov. 19, 2004 22:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
Jelenleg tényleg a katódsugárcsönek a legjobb a képe, de csak bizonyos szempontból!
Szinek, kontrasztarány szempontjából mindkét lapos képerynö sokkal rosszabb. Kontrasztarány ha jól tudom: Katódsugárcsö 1:7000, Plazma 1:600....1:2000 (ártól fügöen), LCD 1:400.....1:1000 (sziontén ártól függöen) Vagyis a lapos csodák nem tudnak fekete szint produkálni, csak ez jól kivilágított, óriási eladótérben nem tünik fel. De szerintem otthon zavaró tud lenni.
Frissítés: Katódsugárcsö 50 v. 100Hz (utóbbi kevésbe rontja a szemet, szerintem ez fontos szempont), Plazma általában 100Hz, LCD elvileg egyszerre világítanak a képpontok tehát a képminöség alig függ a frissítéstöl.
Sugárzás: Katódsugárcsö hát olyan amilyen egy kis röntgen nem árt :-), a lapos csodák alacsony feszröl mennek nincs mérhetö sugárzás.
A plazmatvknél nekem feltünt, hogy szinte okádják a höt magukból...nem túl megnyugtató.
A lapos képernyöknek szinte egyáltalán nincs geometriai torzítása, és a képélésség is egy hangyányival jobb szokott lenni mint a katódsugárcsönél.
Mindenképpen a lapos képernyöké a jövö, de egyelöre még túl drágák. Pláne ha azt nézzük, hogy az LCD szinte csak egy rakás müanyag. A gyártók most akarják behozni a fejlesztés költségeit. Szerintem érdemes megvárni amig a "vietkong" gépsorok mindent elárasztanak ezzel a technikával és ide ontani kezdik ezeket a cuccokat (talán 1...2 év sincs).
Jelenleg (ha az anyagi helyzetem lehetövé tenné) Plazma TV-t vennék, vagy talán inkább egy nagy kopntrasztarányt tudó, alacsonyzajú kivetítöt+a mozivásznat hozzá :-). Mellesleg némelyik nagyobb plazmatv is tartalmaz ventillátort (tök durva nem?). Ja van még egy kategória: Projektoros tv, felejtös kirorratlan de mégis elavult technika.
Remélem segítettem valamennyit.

pén. nov. 19, 2004 18:08
arany tag

Hozzászólás 
Szerintem még egy ilyen lapos csoda sem éri meg az árát. Szal jobb a hagyományos és még talán a képe is szebb valamivel.

csüt. nov. 18, 2004 18:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kedves sziszi1!

Maradj a hagyományos TV készülékek mellett, azok még mindig jobbak, megbízhatóbbak, olcsóbbak.
Üdv! SMA

csüt. nov. 18, 2004 17:45
ezüst tag

Hozzászólás LCD kontra plazma
Falrakaszthatós csodákról kinek van valamilyen tapasztalata?
Az LCD-s nagy tv-t érdemes venni vagy plazmát?

csüt. nov. 18, 2004 17:37
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 386 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8