|
Szerző |
Üzenet |
oshifis
platina tag
|
DDL írta: Én - jobb nem lévén - vörösrezet (a sárga jobb lenne, mert jobban forrasztható) használok.
Hajmeresztő, hogy elektronikával foglalkozó emberek mennyire nem tudnak forrasztani. Ilyenkor aztán mindenféle savakkal pamacsolnak, amivel garantálják a munkájuk rövidéletűségét.
A jó forrasztáshoz két dolog kell: hő és az ennek hatására keletkező oxidréteg megakadályozása. Az utóbbitól nem fut meg az ón a forrasztandó anyagon. Cinkkel, forrasztóvízzel a bádogosok dolgoznak - odda az is jó, az eső úgyis lemossa a savat. Elektronikus munkákhoz még mindig a legjobb a fenyőgyanta. Némi gyakorlattal elegendő a gyantás közepű forrasztóón, ami lényegében ón-ólom ötvözet. Érdemes egy darab vaslemezen vagy megbarnult vörösrézlemezen gyakorolni a forrasztást, és ha ez már megy, akkor fogni a készüléképítésnek.
|
hétf. okt. 11, 2004 11:29 |
|
|
PMPO
arany tag
|
Hali !
A klimákhoz adnak egy családi gyufás doboznyi fehér, ragacsos gyurmaszerü kulimászt, vlszleg a falban ejtett furatok tömítésére. Na , ez aztán nem szilárdul meg az életben sem.
Beszerezni sem nehéz, mert manapság minden tizedik ember klimát szerel, de a gyorsaság érdekében tömítéssel nem babrálnak.
Én még nem próbáltam, csak szagolgattam, meg nézegettem...
|
vas. okt. 10, 2004 14:08 |
|
|
Cortez
gyémánt tag
|
DDL:
Akkor ilyen szilikonos, meg akril tömítő-anyagok nem jól neked ?
Réz:
De csak a vörössel kell ennyit bajlódni ? A sárgát simán csak hővel lehet ?
Erősítő
Még tanácsok ? Én várom, ha valakinek van !
|
pén. okt. 08, 2004 19:58 |
|
|
akki
gyémánt tag
|
qw
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára akki vas. márc. 13, 2005 20:19-kor.
|
pén. okt. 08, 2004 18:59 |
|
|
DDL
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 790 Tartózkodási hely: Föld nevű sárteke egy sáros szigete
|
Ach írta: Kellene egy olyan topic ahol kizárólag eszement hifisták fordulnak elő,az összes hókuszpókuszukkal. A neve lehetne herry potter,merlin,abrakahifibabra vagy hasonló. Technokratáknak belépni tilos. Persze csak képletesen értve,mert saját felelősségre benézhetnek egy levél nyugtató kíséretében.
|
pén. okt. 08, 2004 17:18 |
|
|
DDL
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 790 Tartózkodási hely: Föld nevű sárteke egy sáros szigete
|
Cortez írta: És a sárgaréz csak forrasztás szempontból jobb vagy esetleg elektromosan is ?
Is-is
|
pén. okt. 08, 2004 17:17 |
|
|
Ach
arany tag
|
Kellene egy olyan topic ahol kizárólag eszement hifisták fordulnak elő,az összes hókuszpókuszukkal.
A neve lehetne herry potter,merlin,abrakahifibabra vagy hasonló.
Technokratáknak belépni tilos.
Persze csak képletesen értve,mert saját felelősségre benézhetnek egy levél nyugtató kíséretében.
|
pén. okt. 08, 2004 15:51 |
|
|
Cortez
gyémánt tag
|
> Nem szabad a gyurmaszerű izének megkeményedni "soha"
Hát akkor kapásból vmi kinyomós tömítőanyag jut az eszembe.
Olyan anyag nyilván nincs, ami örök életre "nedves" marad, de
sztem ezek elég rugalmasak maradnak. Pl nekem a kinyomó
azután is folyik, miután már nem kéne neki, és ilyenkor általában
lefolyik vhová, és volt már hogy jópár hónap után takarítottam el,
és nem keményedett meg ! Ha kell megnézem a pontos nevet, típust !
És a sárgaréz csak forrasztás szempontból jobb vagy esetleg elektromosan is ?
|
csüt. okt. 07, 2004 22:26 |
|
|
Cortez
gyémánt tag
|
Hát ez felfogás kérdése.
A fejlődés néha csapatban (nem egyedül) hatékonyabb.
Ha mindenkinek mindent a 0-ról kéne egyedül kitalálni nem itt tartanánk.
Én nyitott vagyok, és nagyon érdekelne mások véleménye, tapasztalta.
Ha megosztja, megosztja, ha nem nem.
Nem sértődöm meg, ha titok, de azért jobban örülnék, ha megtisztelne vele !
|
csüt. okt. 07, 2004 22:23 |
|
|
DDL
platina tag
|
Cortez írta: És ilyenkor ti milyen "anyagú" rezet használtok a testhez ? A metalloglobusban láttam elég szép vastag vörös és sárgaréz profilokat, ezek használható anyagok a témában vagy nem elektromosságra valók ?
Zajos trafók: Mármint maga a trafó zajos kívülről vagy a delej, amit ad ?
Gyurma: Pontosan milyen mechanikai jellemzőjű anyag is kéne erre a célra ?
A forgalomban kapható gyurma-szerű anyagok, gittek esetleg nem jók erre ?
Én - jobb nem lévén - vörösrezet (a sárga jobb lenne, mert jobban forrasztható) használok.
A trafónál a kettő összefügg. Ha zajos akkor a kakaó is az. Gondold végig. !!!
Nem szabad a gyurmaszerű izének megkeményedni "soha"
|
csüt. okt. 07, 2004 22:21 |
|
|
DDL
platina tag
|
Cortez írta: Akki ! Na, pont ilyesmikre gondoltam, köszi ! Ilyen tanácsokból én még szívesen vennék bármennyit ! Aki meg nem hisz bennük, ne foglalkozzon vele, de a többiek miatt ne zárd ki azokat, akiket viszont érdekelne a dologm ok ! Te hogyan oldottad meg az elektronika csillapítását ? Amúgy az rossz ötlet, hogy mechanikailag mindig megpróbálja az ember a kis elemeket minél nagyobbakhoz csatolni ? Aztán az egész doboz alá pl egy biciklibelsőt teszünk ? A trafó gerjesztettsége akkor annyit jelent, hogy jóval nagyobb legyen a vas, mint amennyit általában méretezni szoktak ? Puffer-kondikról mi az álláspontod ? (mennyiség, típus, kombinációk stb) Gréc ? Szimpla vagy dupla, sima vagy schottky ?
Nagyon eccerű lenne ha mindent más mondana meg!
|
csüt. okt. 07, 2004 22:17 |
|
|
Cortez
gyémánt tag
|
És ilyenkor ti milyen "anyagú" rezet használtok a testhez ?
A metalloglobusban láttam elég szép vastag vörös és sárgaréz profilokat,
ezek használható anyagok a témában vagy nem elektromosságra valók ?
Zajos trafók:
Mármint maga a trafó zajos kívülről vagy a delej, amit ad ?
Gyurma:
Pontosan milyen mechanikai jellemzőjű anyag is kéne erre a célra ?
A forgalomban kapható gyurma-szerű anyagok, gittek esetleg nem jók erre ?
|
csüt. okt. 07, 2004 22:15 |
|
|
DDL
platina tag
|
akki írta: Attila
most jut eszembe, keresd fel a helyi gázszolgáltatót, és van egy sárga színű szallag, amivel a főldbe kerülő gázvezetéket szokták bandázsolni. Ez hasonlít a legjobban a sicominhoz, (lehet hogy ua) és kellően nehéz, nem csak ronda fekete lesz. Melegen tekerik a csőre. Szépen lehet igy egymásmellé csavarni. Dobozon lehet hogy nem tapad, de ezt már megoldhatod mügyantával is.
üdv
Kösz! Majd megpumpolom az ismerőseimet akik ott dolgoznak.
|
csüt. okt. 07, 2004 22:14 |
|
|
akki
gyémánt tag
|
Attila
most jut eszembe, keresd fel a helyi gázszolgáltatót, és van egy sárga színű szallag, amivel a földbe kerülő gázvezetéket szokták bandázsolni.
Ez hasonlít a legjobban a sicominhoz, (lehet hogy ua) és kellően nehéz, nem csak ronda fekete lesz. Melegen tekerik a csőre. Szépen lehet igy egymásmellé csavarni. Dobozon lehet hogy nem tapad, de ezt már megoldhatod mügyantával is.
üdv
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára akki csüt. okt. 07, 2004 22:14-kor.
|
csüt. okt. 07, 2004 22:11 |
|
|
Cortez
gyémánt tag
|
Akki !
Na, pont ilyesmikre gondoltam, köszi !
Ilyen tanácsokból én még szívesen vennék bármennyit !
Aki meg nem hisz bennük, ne foglalkozzon vele, de a többiek
miatt ne zárd ki azokat, akiket viszont érdekelne a dologm ok !
Te hogyan oldottad meg az elektronika csillapítását ?
Amúgy az rossz ötlet, hogy mechanikailag mindig megpróbálja
az ember a kis elemeket minél nagyobbakhoz csatolni ?
Aztán az egész doboz alá pl egy biciklibelsőt teszünk ?
A trafó gerjesztettsége akkor annyit jelent, hogy jóval nagyobb
legyen a vas, mint amennyit általában méretezni szoktak ?
Puffer-kondikról mi az álláspontod ? (mennyiség, típus, kombinációk stb)
Gréc ? Szimpla vagy dupla, sima vagy schottky ?
|
csüt. okt. 07, 2004 22:10 |
|
|
DDL
platina tag
|
akki írta: "Nincs vmi 5leted arra, hogy lehetne házi módszerekkel az elektronika dobozát csillapítani? A fenéklemezre és a tetőlemezre ragasztott homokos zacskók nem az igaziak. Ha nincs csillapítva akkor rossz(abb) a hangja a cuccnak. És ez a szkópon is látható. Pedig már a trafó is külön dobozban van. Viszont így meg a kábelek hosszúak. És hiába vastagok a testvezetékek akkor is rövidebb kellene"
Szia Attila
Soha nem próbáltam csillapítani semmit, (készülék alatti tüskén kívül, ami nálam sicomin gyűrű, és műanyag kúp keveréke) a gyári cuccaim meg amig megvoltak sicomin bélést tartalmaztak. Ez kátránykinézetű, (persze nem az) fólia csomagolt fekete rágógumira hasonlított. Hoztak nekem anno ezt azt, rezgés csökkentőt CD-re ,stb, de ezek nálam sorra torznak bizonyultak, ráraktak a hangképre, igy nem is igen érdekelt ez az irány. A kábelkérdés a tömör 2mm ezüst cipőfűzőbe húzva után szintén megszünt. A trafóimat nagyon alágerjesztve gyártatom(tattam), igy szinte zérus a rezgése. Én 10x nagyobb trafót ajánlok, mint ami kell, és ezt ennek megfelelően alágerjesztve. Kis túlzással, testvezetéknek villamos sint alkalmazok, ha hosszú, akkor duplán, és szkóppal beállítva, forgatva. Komolyan állítom, hogy amig rezeg az elektronika, csak addig szólnak bele ezek a mutatványok ilyen drasztikusan a hangképbe. Máshová kerülnek a a rezonancia púpok, s ezt a változást hallani meg rögtön. Pár nap, aztán megint valahogy delejezni kell az egészet, mert ismét szörcsögni fog.
üdv
Amíg a trafók a dobozban voltak addig (végülis benne maradt) egy 4*15mm-es lapos rézsin volt a testvezeték. A trafóm teljesítménye az nem olyan rossz (kb. 5x), de sajnos zajosak. Egyelőre nem akarok másikat csináltatni (de lehet, hogy az lesz a vége). Arra gondoltam, hogyha tudok szerezni ebből a gyurmaszerű izéből, akkor abba belenyomom a panelokat is, ahol nincs számottevő melegedés. A kábelekkel együtt. Mivel a doboz adott (amit aztán végképp nincs kevem másikat csináltatni, mert 50 rugót fizettem az anyagáért) ezért kötve vagyok a topológiával sajnos. Majd a következőt máshogy csinálom...
A cd feltétek nekem sem jöttek be...
|
csüt. okt. 07, 2004 22:09 |
|
|
DDL
platina tag
|
fdsamano írta: DDL írta: Nincs vmi 5leted arra, hogy lehetne házi módszerekkel az elektronika dobozát csillapítani? Alvázvédő, jó vastagon.
Gondoltam már rá, de nem elég stabil. Most filcet próbálok átitatni vele és azt felragasztani. De megpróbálom majd az a gyurmaszerű vmit amit az autók hangszigetelésére, csillapítására használnak. Csak még nem tudom honnan lopjak
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára DDL csüt. okt. 07, 2004 22:11-kor.
|
csüt. okt. 07, 2004 21:55 |
|
|
fdsamano
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2990 Tartózkodási hely: Rákospalota-Kertváros
|
akki írta: Nincs vmi 5leted arra, hogy lehetne házi módszerekkel az elektronika dobozát csillapítani? Alvázvédő, jó vastagon.
|
csüt. okt. 07, 2004 21:49 |
|
|
el34
platina tag
|
"akki
A C 0,22u csökkentsd 0,047-re, (fülre).
Bocs, de ezt fogod hallani."
akki !
Kipróbáltam , igazad van , lehet hangolgatni .
Jelenleg 68nf MKP amit betettem.
Köszi
Üdv.: el34
|
csüt. okt. 07, 2004 21:32 |
|
|
akki
gyémánt tag
|
qw
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára akki vas. márc. 13, 2005 20:18-kor.
|
csüt. okt. 07, 2004 21:20 |
|
|
Cortez
gyémánt tag
|
Akki !
Abszolút értem, amit írsz, és lehet, hogy most naiv vagyok, és rosszul
gondolom, de én ha eljutnék valahova tudásban, szívesen megosztanám
másokkal. Persze az más, ha érdemtelen személyekről van szó, de
én sem üzleti célra nem kívánok semmi ilyesmit felhasználni, és úgy érzem
nem is lenne értelmetlen, ha pl tanácsokat adnál a lelkes fiataloknak.
Vagy nem ? Vagy a tudásod nem átadható, nem lehet viszonylag 1xű
formában összefoglalni azokat a jelenségeket, amikre te rájöttél ?
|
csüt. okt. 07, 2004 20:42 |
|
|
edl
gyémánt tag
|
"Az aprópénz konkrétum is ezen a fórumon,mert egyesek itt reklámozzák a szerkezeteiket jó pénzért,amit csak totál kezdők építenek meg,akik fel sem tudják éleszteni.A még kezdőbbek meg megveszik.Egy hobby fórumon!"
na ezt nem értem, tényleg nem. nem hülyülök, de abszolúte nem vágom, mi van.
folyamatosan követem a fórumot, és ez mégsem egész tiszta.
szabad kérdezni, milyen "szerkezetekről" van szó? azt már meg sem merem kérdezni, hogy pontosan kire gondoltál.
köszi!
(ui: hangosítás nem egyenlő hifi. tessék ezt szem előtt tartani.)
|
csüt. okt. 07, 2004 20:39 |
|
|
DDL
platina tag
|
akki írta: Nincs minimalkoncepcio, csak optimal. lényegtelen a fokozatok száma, hisz eszközönként más és más a megvalósithatóság. Titok? Javaslom, fogj egy szkópot, tegyél rá mondjuk egy IC-s erősítőt, hajtsd meg, olyan amilyen, s kezd el kihozni belőle a maximumot. Közben jegyzetelj. mozgasd az alkatrészeket egymáshoz képest, pöcköld a kábeleket. forgasd térben a műterhelést, s rájössz, mennyi labiris összetevő jön ki ugyanannál a végfoknál. Rendszerezd, és ne add fel, feküdj ezzel álmodj ezzel, minden gondolatod e körül járjon, éveken át, s akkor megérted, miért ért itt véget mondandóm.
üdv
Nincs vmi 5leted arra, hogy lehetne házi módszerekkel az elektronika dobozát csillapítani? A fenéklemezre és a tetőlemezre ragasztott homokos zacskók nem az igaziak. Ha nincs csillapítva akkor rossz(abb) a hangja a cuccnak. És ez a szkópon is látható. Pedig már a trafó is külön dobozban van. Viszont így meg a kábelek hosszúak. És hiába vastagok a testvezetékek akkor is rövidebb kellene
|
csüt. okt. 07, 2004 20:29 |
|
|
DDL
platina tag
|
Ach írta: (...) Az aprópénz konkrétum is ezen a fórumon,mert egyesek itt reklámozzák a szerkezeteiket jó pénzért,amit csak totál kezdők építenek meg,akik fel sem tudják éleszteni.A még kezdőbbek meg megveszik.Egy hobby fórumon! Ez bennem is visszatetszést kelt, de ettől még nem kellene, hogy ilyen alacsony szinvonalú személyeskedésig lezuhanjon a beszélgetés. A moderátorok feladata lenne az ilyen beírók figyelmeztetése, hogy ez itt nem járja, mert ez nem hírdetőtopic. Ach írta: Persze érthető,mert csakis ezek lehetnek a célközönség,mert aki kicsit is vágja a témát annak eszébe nem jut megépíteni egy "kisspafist"! A minőség szóról nekik sajnos nem sok fogalmuk van,ha mutatnál nekik minőséget hamar a homokba dugnák a fejüket hogy ne is hallják és arra hivatkoznának,hogy a nemtommilyen paramétere csapnivaló és különben is úgy rossz ahogy van.Ezekről ennyit.
Aki kicsit is vágja a Tmát az miért ne építhetné meg? Hiszen ha végre elindul akkor állítólag megbízható (feltéve, ha a félvezetőkészlet a tápfesznek megfelelő). Csupán az a kérdés, hogy mire akarja használni. Ha maghallgatja akkor kritikus-e a hangjával kapcsolatban, vagy nem, már más kérdés. Az megint más dolog, hogy kíváncsi-e vki arra, hogy vajon a hang amit hall az miért olyan amilyen, vagy csak a műszereinek hisz. Ha a műszerek szerint jó akkor érdekli-e a hangja? Az megint más kérdés, hogy amit mér (és azt hogyan méri!) az mennyire mutatja meg a valódi minőséget.
Szóval tök felesleges ez a hangnem. Te sem a tökéletessel kezdted. Ha meg vki nem hallgatja meg más véleményét és mindenkinél okosabb(nak hiszi magát) akkor úgy sem tudsz mit csinálni. Nem vagyunk egyformák, és senki sem tud mindent. Hiába is hiszi magáról
|
csüt. okt. 07, 2004 20:18 |
|
|
akki
gyémánt tag
|
qw
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára akki vas. márc. 13, 2005 20:18-kor.
|
csüt. okt. 07, 2004 20:05 |
|
|
Cortez
gyémánt tag
|
Ok, vagyis a minimálkoncepció az elved...
És azon belül ? Pl milyen táp, félvezetős vagy csöves, hány fokozat ?
Nekem ezek a konkrétumok !
Ne kelljen már harapófogóval kihúzni mindent !
Itt állok a tudás végtelen szomjával, és akkor itt titkolózol nekem...
|
csüt. okt. 07, 2004 19:43 |
|
|
akki
gyémánt tag
|
qw
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára akki vas. márc. 13, 2005 20:17-kor.
|
csüt. okt. 07, 2004 19:38 |
|
|
Cortez
gyémánt tag
|
> lásd fény terjedése közegben. alias elektronáramlás vezetőben,
> félvezetőben, illetve lazán csak anyagban.(esetünkben)
> rezonancia tolerancia, stb
És te ezeket az elveket mind bele tudod építeni egy erősítőbe ?
Ha igen, akkor hogy ?
Lécci-lécci elektronika szinten is írj valamit vagy ha más szintű, akkor úgy.
Mert még mindig nemtom elhelyezni, hogy te hogyan építenél erősítőt.
|
csüt. okt. 07, 2004 19:29 |
|
|
akki
gyémánt tag
|
qwe
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára akki vas. márc. 13, 2005 20:16-kor.
|
csüt. okt. 07, 2004 19:25 |
|
|
Cortez
gyémánt tag
|
Amúgy azzal én is teljesen egyet értek, hogy elvileg egy diszkrét erősítő
jobb lehet mint egy ilyen IC-s, mivel itt pl külön táp mehet az elejének,
meg ugye ICben általában van védelem is, ami ki tudja mennyire ront.
Még a tökéletes erősítőhöz:
Azért furcsálom, mert olyan mintha azt írtad volna, hogy bármikor
tudok építeni egy tökéletes verseny-autót. Ez ugye elvi lehetetlenség,
mivel nem létezik tökéletes eszköz általában semmiben. Az egyik jobban
kanyarodik, a másik jobban gyorsul, a harmadiknak jó az úttartása, de
olyan autó, amiben minden előny egyesül, sztem nincs.
(Ill max a KITT... )
Az "ízlések és pofonok" oldaláról nem is beszélve...
Ezek után is várom a kritikád a kapcsolásról, de akkor indokold, hogy
ez és ez szted rossz, MERT... Kösz !
|
csüt. okt. 07, 2004 19:08 |
|
|
Ach
arany tag
|
Ó igen,mérhető aranyban és súlyra,nameg különféle jelzők halmazában,amit az érdeklődő garmadával olvashat a hangtechnikával foglalkozó lapokban.
Melyek annyira szemléletesek,hogy már-már szinte hallani véli az olvasó,de csak akkor tudja meg,mi is az,ha saját maga hallja.
Ebben hasonlít bármi más művészetre.Van akinek mond valamit egy Picasso kép,vagy Homéroszi eposz,van akinek csak betűk egymás után és színek egymás hegyén hátán.
De amíg a tinába nem lehet betáplálni egy kis pregnáns mélyet,vagy telt közepet,addig a kockaagyúaknak ez a paraméter mérhetetlenül érthetetlen.
Cortez!
Gondolom megérted,hogy nem akarja mindenki aprópénzre váltani a tapasztalatait,pláne úgy nem hogy aztán egy akárki a pofájába vágja,hogy az évtizedes tapasztalata egy nagy baromság,pláne olyasvalaki,akinek még a seggén van az iskolapad festéke.
Az aprópénz konkrétum is ezen a fórumon,mert egyesek itt reklámozzák a szerkezeteiket jó pénzért,amit csak totál kezdők építenek meg,akik fel sem tudják éleszteni.A még kezdőbbek meg megveszik.Egy hobby fórumon!
Persze érthető,mert csakis ezek lehetnek a célközönség,mert aki kicsit is vágja a témát annak eszébe nem jut megépíteni egy "kisspafist"!
A minőség szóról nekik sajnos nem sok fogalmuk van,ha mutatnál nekik minőséget hamar a homokba dugnák a fejüket hogy ne is hallják és arra hivatkoznának,hogy a nemtommilyen paramétere csapnivaló és különben is úgy rossz ahogy van.Ezekről ennyit.
Még haggyán is lenne ha nem vennék át a hatalmat és ilyen öreg rókák meghúzzák magukat az árnyékban,csak mert nekik nem a tina mondja meg,mi a jó és mi nem az.
Ha randira mennek is kitöltetnek a csajjal egy tesztlapot matekból,meg fizikából(szőke eleve kiesett)!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Ach csüt. okt. 07, 2004 19:29-kor.
|
csüt. okt. 07, 2004 19:06 |
|
|
Cortez
gyémánt tag
|
> bármikor képes lennék összerakni egy tökéletes erősítőt,
> ha szükségem lenne rá, rém kevés eszközzel.
Azért nagyjából nem mondod el, hogy mire gondolsz ? Nagyon érdekelne !
Legalább vmi apró konkrétumot írj lécci ! Amúgy a tökéletes jelző alatt te mit értesz ?
Meg is valósult egy ilyen erősítő, és valóban jó lett ?
Nem bántani akarlak, de kicsit nagyképűnek hangzik, hogy ilyen lazán
meg tudsz építeni egy tökéletes erősítőt, holott temérdek cég törexik
erre, és semmi egyértelmű irány nem bontakozott ki, ha jól tudom.
|
csüt. okt. 07, 2004 19:00 |
|
|
akki
gyémánt tag
|
qw
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára akki vas. márc. 13, 2005 20:15-kor.
|
csüt. okt. 07, 2004 18:57 |
|
|
akki
gyémánt tag
|
qw
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára akki vas. márc. 13, 2005 20:15-kor.
|
csüt. okt. 07, 2004 18:44 |
|
|
Ach
arany tag
|
akki!
Én sejtem kire gondoltál,asszem újabban köze van valamiféle szent grálhoz,vagy legújabban a sz..rmata(a terminal "asziszi" káromkodok,pedig nem) lovassághoz...ami legalább akkora baromság.
Aki állást foglal bármiben,az meg lesz támadtatva,mert jön egy technokrata és betáplálja a tinába,ami megmondja neki,hogy az úgy nem jó.
Úgyhogy nem javaslom senkinek.
A gond az a hangminőséggel,hogy nem lehet mérni,mert nincs mérőszáma és mértékegysége.Akinek van füle az mégis meg tudja ítélni,akinek nincs annak marad a tina.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Ach csüt. okt. 07, 2004 18:57-kor.
|
csüt. okt. 07, 2004 18:41 |
|
|
Cortez
gyémánt tag
|
De akkor mért nem osztod meg velünk, hogy Te hova jutottál ? Vagy netán titok ?
Hozzád esetleg lehet menni hallgatózni ? Nagyon kiváncsi lennék rá !
> De erre a próbára már nem is volt szükségem, rájöttem,
> mindegy mivel erősítesz, van közös GONOSZ, NEVEZŐ.
Valami konkrétabbat plíz, mert kb ebből annyit értek, hogy
egyáltalán erősítőt is felesleges építeni, mert úgy sem létezik
megfelelő minőségű.
> IC
Hát azért ezt furcsálom. Mert ha nem is tartod a legjobbnak, de azért
a körberöhögés nekem túlzás. Szal akkor ha lehet írd le lécci, hogy
neked mi a favoritod erősítőben, meg persze a többi láncszem is jöhet !
|
csüt. okt. 07, 2004 17:51 |
|
|
akki
gyémánt tag
|
qwe
|
csüt. okt. 07, 2004 16:52 |
|
|
Cortez
gyémánt tag
|
Ok, elfogadom a véleményed, de akkor már indokold is, ha lehet !
Te is építettél ilyet vagy hasonlót és nem tetszett ?
Mert most úgy érzem kicsit hasra csapva mondtad ezt.
Vagy szted az egész félvezetős irány rossz ? Pl LM3875-ről mi a véleményed ?
Ez alapján tudok majd véleményt alkotni a véleményedről.
|
csüt. okt. 07, 2004 16:11 |
|
|
akki
gyémánt tag
|
qwe
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára akki vas. márc. 13, 2005 20:14-kor.
|
csüt. okt. 07, 2004 15:52 |
|
|
Cortez
gyémánt tag
|
Mivel ez még prototípus, nem volt komoly "super-match" válogatás,
de majd ha esetleg építek egy véglegeset, akkor valszeg alaposan
válogatni fogok, bár ha jól tom, ezen a BC-k között eleve nem volt
nagy a szórás. Amúgy ahoz képest, hogy monoban tesztelem, egész
jó tere van... Lehet ha majd építek mégegyet, egy egészen új
világ tárul majd elém a sztereón keresztül...
|
csüt. okt. 07, 2004 13:54 |
|
|
el34
platina tag
|
Köszi ,megvárjuk.
ui.:N-MOS változat érdekel .
|
csüt. okt. 07, 2004 8:42 |
|
|
Funk
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1206 Tartózkodási hely: Bp
|
el34 írta: Funk! Következő lépés lehetne ,hogy bemutass egy ilyet a terveidből . Köszi . Üdv.: el34
Bármilyen meglepő, én is a Cortez által belinkelt kapcsolást fogom megépíteni, ill. egy olyan áramerősítő fokozattal ellátottat, amiben csak N-MOS van. Képek majd ha elkészült, de az csak a labortáp után várható...
Üdv, Funkee
ui.: Már az első célzást is értettem!
|
csüt. okt. 07, 2004 8:33 |
|
|
Fürészoszkár
ezüst tag
|
Cortez szeretnék az egyébként nagyon jó elvi rajzhoz gratulálni. Végre valaki valami produktumot is felmutata sajna én nem vagyok elektronikai zseni, de építetem pár végfokot. Nagyon tetszik a diferenciél fokozat és az áram generátor kapcsolása, szerintem nem érdemes tovább bonyolitani minél több félvezetöt és passziv alkatrész használtokk annál nagyobb lesz a termikuszaj sajna. Egyébként váloggatátok a tranyokat bétára? Nagyon sokat számit ez tapasztalat, igaz engem mindig kutáltak a boltbol metr ott méricskétem és ugy vettem meg.
|
csüt. okt. 07, 2004 8:07 |
|
|
el34
platina tag
|
"Természetesen továbbra is 1000 feletti dampingot fogok csinálni "
Funk!
Következő lépés lehetne ,hogy bemutass egy ilyet a terveidből .
Köszi .
|
csüt. okt. 07, 2004 7:24 |
|
|
el34
platina tag
|
Cortez véleményével 100%-ig azonosulok , javaslom mindenkinek !
Üdv.
|
szer. okt. 06, 2004 21:14 |
|
|
Funk
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1206 Tartózkodási hely: Bp
|
dokigyg írta: Funk!
Kár,hogy pont azon lovagolsz,amit már réges-régen korrigáltam,na mind1!
Üdv Doki!
Nem szeretnék lovagolni...
A figyelmet hívnám fel álltalában, a módszer lehet kissé rossz.
Annó nekem a rumplival úgy meggyült a bajom, hogy a hangsugárzó alap mozgása nagyobb volt, mint amire a hasznos hanganyag késztette volna. Asszem nem kell magyaráznom, hogy hallható volt a torzítás.
Az extrém alacsony DF-es dumálásiamról:
Túl nagy fikát kapott a nagy DF, ahhor képest, hogy milyen hatásai vannak, cserébe a topicból az tűnt ki, hogy az 1 körüli DF igen jó hatással van a hangra. Szerencsére fdsamano jó példát mondott a nagy DF-re és El34 is korrekten kiegészítette állításait. Így kerekebb a kép számomra és mások számára is.
Természetesen továbbra is 1000 feletti dampingot fogok csinálni, de ez nem jelenti azt, hogy más módszer nem szólhat jól, sőt. Ezt a véleményemet szerettem volna elmondani, csak egy vitaféleség előzte meg.
Üdv, Funkee
ui.: Ha úgy tetszik ezzel azokat is védjük, akik kisebb tapasztalattal rendelkeznek a témában. Milyen rossz lenne valakinek, ha fogná a Somogyis(rezonanciáktól nem mentes) hangfalát és rákötné egy nagyimpedanciás végfokra? Rossz következtetéseket vonhatna le stb.
A baab féle tápnál is szinvonaltalan vitával kellett felhítvni a figyelmet, hogy végre többen is belássák a hibákat. Nem is fogtak bele az építésbe pedig sokan akartak.
|
szer. okt. 06, 2004 20:18 |
|
|
Cortez
gyémánt tag
|
Ááá, ne egymás ellen OFF-oljunk már... !
Inkább építesen midnenki 100 féle erősítőt, és járjunk össze fülelni.
Nem sok értelmét látom, 1más győzködésének ebben a formában...
|
szer. okt. 06, 2004 19:52 |
|
|
dokigyg
arany tag
|
Funk!
Kár,hogy pont azon lovagolsz,amit már réges-régen korrigáltam,na mind1!
Üdv Doki!
|
szer. okt. 06, 2004 19:23 |
|
|
Funk
gyémánt tag
|
Ach írta: Funk! A Butus Pistikét valószínűleg magadról mintáztad,mert a részinformációk az álltalad felsorolt idézetek! Ugyanis te kiragadtad a mondatokat szövegkörnyezetükből,így másítva meg eredeti tartalmukat,ami csak az egésszel együtt nyilvánvaló! Szóval aki kioktat másokat nem én vagyok. Részemről befejeztem veled a kommunikációt. Ha megsértődtél a topicomban hemzsegő "előítéletektől",akkor valószínűleg magadra ismertél. Ennek örülök! Csá!
Ach!
Pontosan ezt a választ vártam tőled, mivel már a "hozzászólásomra" (amit Cortez törölt) is önmagadnak ellentmondó választ írtál.
Sanjos nem derül ki továbbra sem, hogy milyen állásponton vagy. Magas DF vagy alacsony DF. Egyáltalán mi az a DF és mi számít alacsonynak....
Nem kell kihátrálni, ha van egy kifonomult véleményed, hanem el kell mondani az összefüggéseket és hogy miért gondolod jónak. Ha meg nem kifinomult, akkor nem kell akkora határozottsággal állítani dolgokat, mint ahogy azt te tetted. A "hozzászólásomban" csak egyszerű példákat hoztam fel, hogy mi történhet bizonyos esetekben. Miért nem válaszoltad meg?
Üdv, Funkee
ui.: Talán azért nem, mert elakadtál a metematikai összegzés problémájánál? Ülj le Pistike mellé!
ui2.:Arról nem tehetek, hogy képtelen vagy a tagolt írásra. Ha nem fejezel be a gondolatot, akkor nem kell ENTER-t nyomni. Lásd: az idézett hozzászólás első két mondata.
|
szer. okt. 06, 2004 18:50 |
|
|
Funk
gyémánt tag
|
dokigyg írta: "Az lp-n jóval részletesebb hangzás érhető el, mint cd-n, ez könnyen kárpótólhat bármilyen torzításért és így azokra fel sem figyelsz. " Hát ez is egy érdekes okfejtés,ezekszerint azt az elméletet is dugába dönthetem,miszerint ha jobb a műsoranyag,akkor jobban lehet helyesebb megítéléshez jutni,tehát legyen minél gyengébb a bemenő műsor,mert így nem derülhet fény az erőlködő bajaira Sőt a hangsugárzómat,kábeleimet is a legjobbra cserélem és akkor akár egy sokol rádió végfokja is meg fog felelni Üdv Doki!
Doki!
Azt döntesz dugába, amit akarsz.
Ha az erősítő fel van készítve a rumplihoz hasonló szubszónikus hangokhoz, akkor annak nem lesz baja, legfeljebb egy kis modulációs torzítása. Én a hangsugárzóról beszéltem, ami ettől a frekvenciától kiszaladhat a lineáris tartományból ill. előjön a már szétrágott doppler(valahogy így kell írni) effektus. Ha ez téged nem érdekel és nem szűröd ki, akkor az a te bajod. Szerintem az egyik legzavaróbb torzítások közé tartozik az, amikor a hangsugárzó kiér a lineáris tartományból.
Minden mondatomban használok ilyet:elérhető,lehetséges, elképzelhető... Ha kérhetem, ezt értsük így.
Mivel az lp-nek nem kötelező velejárója a rumpli(főként nem a nagymértékű), ezért általában nem is észlelhető az. Pont.
Apropopó: Mekkora a hta-30-as végfokod kimenetén a kondi és mekkora a hangfalimpedancia? 6800 uF és 4 Omh!?! 6 Hz-es alsóhatárfreki. Ez is csillapítja...
Üdv, Funkee
|
szer. okt. 06, 2004 18:24 |
|
|