Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. jan. 08, 2025 15:20

Hozzászólás a témához  [ 7757 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 156  Következő
OFFOLÓS TOPIK 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Azért véletlen :D
Gányoltam valami gyorsba....0 garancia!!! (de elvileg működnie kell :) )
Kép

pén. márc. 16, 2007 19:59
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Idézet:
Kivéve az őröket.

:)
Lehet, hogy kifigyelik, de ha véletlenszámban bízunk, akkor meg túl ritkán is jöhet, vagy túl sűrűn. Na mindegy....

pén. márc. 16, 2007 18:35
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Meg tovabb pontositva: a gyuru tavolsaga a padlozattol 3,05-re legyen.

pén. márc. 16, 2007 17:00
platina tag

Hozzászólás 
Úgy hogy a kosár 3,05 m magasan legyen. :)

-----
Üdv!
CyberDragon

pén. márc. 16, 2007 16:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na ez eleg OFF:

Milyen magasra kell tenni a kosarlabda palankot?

pén. márc. 16, 2007 15:17
a fórum lelke

Hozzászólás 
Idézet:
Kifigyelni nem lehet, mert nem áll addig ott senki.

Kivéve az őröket. És máris lehet üzletelni a biztonságos kijutási sorrenddel. De ha valaki lopni akar, az magától is rá fog jönni, hogy egy átkutatott ember után a másodikat sosem kutatják át, és máris biztonságosan kijut a szajréval.

pén. márc. 16, 2007 9:11
Profil Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Most, hogy már tudjuk mire kell, sokkal egyszerűbb a megoldás.
Nem kell véletlenszám generátor, elég egy számláló. Legfeljebb két számláló. Az egyik 9-re, a másik 7-re lenne beállítva. Így először a 9. másodszor a 7. emberke lesz kiemelve. Kifigyelni nem lehet, mert nem áll addig ott senki. Meg lehetne oldani egy 16-os BCD dekóderrel és egy 4bites számlálóval.

csüt. márc. 15, 2007 22:32
arany tag

Hozzászólás 
4017 pörög körbe mint a villám. Egy vagy két kimenetén tranzisztor, ami csak akkor kapcsol, ha megáll rajta a ciklus. A gomb indíthatna egy monostabil multivibrátort, ami a billenési idejére leállítaná az órajelet.

csüt. márc. 15, 2007 13:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
sixtek írta:
Most nem tudom hogy csak ironizalsz-e, de egy cegnel egy ilyen kartyas megoldas termeszetesen nevetseges lenne.

Nem Barátom! az a nevetséges, hogy ilyen gagyi megoldással 10-20E Ft-os szerszámok meglovasítását el lehetne kerülni.
Akármilyenm nevetséges, műküdik. Aki meg nem húz, azt megmotozzák. Hidd el nagyon meglepődnél milyen hasznos eredménye lenne!

Spafi, te pic analfabéta vagy? :shock: Azt hittem mindent tudsz, ami elektro.

csüt. márc. 15, 2007 12:25
a fórum lelke

Hozzászólás 
Azért kell gép, hogy
- ne mondhassa senki, hogy direkt rászálltak
- ne lehessen kijátszani, lefizetni
- mégse kelljen mindenkinek 1 óráig sorban állni.
Nincs ezzel semmi baj, ha valahol lopnak, az ellen tenni kell.

Én, mint PIC-analfabéta, egy impulzusgenerátort (exp. lecsengéssel) építenék, rá egy mintavevő-tartót, és ha megnyomáskor egy adott szint fölött van a feszültség, lehet villogni. 555+4066+TL072 az alap.

csüt. márc. 15, 2007 10:37
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Egyik ismerősöm a madaras tescóban dolgozik, és bizony ott is van ilyen "rendszer", nyomkodják a gombokat. Van visszatartó ereje, mert para van...

csüt. márc. 15, 2007 10:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szerintem be akarják adni nekik,hogy van valami érzékelő,illetve nem így konkrétan,csak az anonimitás homályában tartani a dolgot.Tehát senkinek semmi köze hozzá,lápa ég,motozás.Mondjuk az sem semmi cég,ahol a dolgozók ilyen gestapós témába belemennek,merthogy vagy mindekit vagy senkit.Nyilván a mindekit nem merik mondani,majd mikor a góré megy ki,ő nem nyom(vagy mások nyomnak),a lámpa nem éghet..
De ilyen bohóckodáshoz javaslok én beszerezni egy régi C64-et,még egy emberke figura is villoghat egy képernyön,ha motozni kell:)

csüt. márc. 15, 2007 2:44
arany tag

Hozzászólás 
Most nem tudom hogy csak ironizalsz-e, de egy cegnel egy ilyen kartyas megoldas termeszetesen nevetseges lenne.

csüt. márc. 15, 2007 1:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
Erre tudok jobb megoldást. Mindenki húz egy lapot, és aki a bocsait(tök alsót húzza) az meg lesz motozva.
Persze ki lehetne szedni a 32 lapos magyar kártyából a 7-es 8-as 9-es kártyákat.
akkor20-ból pont egy lenne a kedvező eset.

Vagy lehetne az is, hogy "ma a hetes a trónf" és aki a 32 lapból kihúzza valamelyik hetest, az megint motozva lesz. 4 a 32-höz az esély azaz 1 a nyolchoz.
Egy pakli magyar kártya olcsóbb szerintem.

szer. márc. 14, 2007 22:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kispedro:
Ne haragudj,de én eltanácsolnálak az ingyenmunkától.Az ilyesmit nem magára vállalni kell a mai világban az embernek,de ahogy lehet elkerülni.

Egyesek a hivatalos munkájukat is igyekszenek elkerülni,másokra tolni...ilyen időket élünk.

Főleg ha "meghaladja az erődet",ahogy ez meghaladja.
Ha valaki egy délután összerakja ezt,szerintem annak sem szabad elvállani,mert legközelebb már 2délutános feladat lesz...

Nemtudom,érted-e miről beszélek,sajnos a mai világ már nem olyan,hogy vállonveregetik aki csinált valamit szivességből,hanem olyan,hogy elvárják legközelebb is,hiszen ért ehhez...Te meg ugye -így magunk közt- tudjuk rohadtul nem.

Ha az lenne,hogy adnak mittudomén,ott mennyi a szokásos,8e ft valami prémiumot,zsebbe,kézbe,lábba,telefonba,kajajegybe,stb akkor az van,oké én kérek 3ezret,egy próbanyákra egy régi csengőgomb vasdobozba összehuzalozom,az üzemkapuba jó lesz az is.

De most ha ezt meg is csinálja valaki szivességből neked,főleg piccel,akkor sem valószínű,hogy elkezdessz rátanulni a dologra,-mert akkor már mult hét óta lázasan keresgélnél valami alapokat- és mikor legközelebb majd már valami bonyolultabbat kérnek,vagy rájönnek,hogy ez így nem jó mégis máshogy kellene,akkor mi lesz?

Megmondom én,végül kiderül,roppant kínos módon,hogy hát ezt mégsem te csináltad,stb.

szer. márc. 14, 2007 22:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem értek a picekhez, így nem tudok tudok ajánlani egyet sem. Ti tudjátok melyik a legoptimálisabb bele. Én meg ahhoz keresek égető rajzot és majd azzal beégetem a cuccot. Megtudtam mire kell a cucc.
Egy üzem kijáratához kell. Járnak ki az emberek dihányozni, meg wc-re, meg haza és mindenki megnyomná a gombot és akinél világít a lámpa (véletlenszerűen), azt félreállítják motozásra. Ez azért kell nekik, hogy leszoktassák az embereket a szerszámok ellopkodásáról. Próbáltam nekik sok ötletet adni, de csakis ragaszkodnak ehhez. Végülis nekem ez nem lenne kötelességem, mert csak egy karbantartó vagyok ott, de talán jó néven vennék, hogy én ilyet is tudok csinálni. Sajna mára nem lett meg, de hátha jövőhétre meglesz. Jó nekem a pic-es is, ha az kevesebb alkatrészből áll. Talán akkor elkezdenék foglalkozni velük, de programozni nem tanulnék meg. Sosem tudtam semmiben programozni.

szer. márc. 14, 2007 21:26
gyémánt tag

Hozzászólás 
Idézet:
Elméletileg jövőhét szerdára kellene nekik.

Tehát mára! :) tubybb sietned kell! :D

szer. márc. 14, 2007 18:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
watt írta:
tubybb
Szerintem nem PIC-es rajz kéne, mert az egy LED-ből megy egy gombból állna. Vagy a programot is megírod neki?...

Meg én biza!
Erre a legtökéletesebb pic a 8 lábú Pic16c508. Bár igaz hogy csak egyszer írható, de majd jobban oda fogok figyelni amikor a programot írom. :D

szer. márc. 14, 2007 16:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
Watt:dobókockát is csináltak pic nélkül,pedig milyen "bonyolult",egész led kombinációkat kell kiggyújtani véletlenszerüen :)

A dobókocka jó kiindulási alap,esetleg egy 556-os sziréna is,innentől módosítani és "próbálgatni" kell.Az nem megy,hogy rajzolok valamit,más összerakja,nem megy...na innetől én vagyok a hunyó,találjam ki miért nem...

szer. márc. 14, 2007 15:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
tubybb
Szerintem nem PIC-es rajz kéne, mert az egy LED-ből megy egy gombból állna. Vagy a programot is megírod neki?
Ő szerintem a PIC nélküli megoldást kéri, amit egyébként én nem nagyon tudok elképzelni, hogyan lehetne...

szer. márc. 14, 2007 9:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ha definiálod, hogy egész pontosan mit kell lerajzolni, ill milyen PIC legyen benne, akkor a magányos estéimen megrajzolom neked.
Most akkor kell egy egyszerü programozó is, meg maga a pices áramkör rajza is?

szer. márc. 14, 2007 7:03
gyémánt tag

Hozzászólás 
Akkor nekem nem tud senki segíteni?

kedd márc. 13, 2007 21:55
vas-tag

Hozzászólás 
watt írta:
SorX
Örülök, hogy segíthettem, de közben a SuperAntiSpy progi csinált néhány érdekes dolgot, ezért leszedtem. pl. kiírtotta a McAffe-t a regisztriből!

Köszi, azért akkor én is letörlöm, meghagyom tartalákba, ha esetleg máskor is szükség lesz rá!

Még egyszer köszi!

kedd márc. 13, 2007 20:25
a fórum lelke

Hozzászólás 
Egy ismerősömnek szüksége lenne 1-2 napra egy Canon Powershot típ. gépre. Egy vetítő berendezés kalibrációjához kell, és elég sok függ tőle. Ha valakinek van elfekvőben, és hiányolni tudná szerintem hálásak lesznek érte.

kedd márc. 13, 2007 12:22
gyémánt tag

Hozzászólás 
SorX
Örülök, hogy segíthettem, de közben a SuperAntiSpy progi csinált néhány érdekes dolgot, ezért leszedtem. pl. kiírtotta a McAffe-t a regisztriből!

hétf. márc. 12, 2007 11:13
vas-tag

Hozzászólás 
watt írta:
Más: Képzeljétek ma szívtam egy netről bekapott áldással. Beült a taskbarra, villogott, hogy a rendszer vírusos, és töltsek le egy programot, melynek neve Spydawn. Kínomban letöltöttem, és meg is talált néhány tróját és kémet. Na meg egy két regiszry bejegyzést, küztük a villogó ikonhoz tartozót is. De letörölni már nem törölte, azt csak a megvásárolt példány tudta volna. Na mondom akkor kitörlöm kézzel amiket talált. El is tűnt a villogó idegesítő ikon, ami 5 percenként feldobott egy buborékot, valamint egy sárga háromszög ikont ami szintén vásárlásra szólított fel.

Na mondom nem létezik, hogy nincs egy másik kereső-írtó ami ezeket nem találná meg(a Spyware terminator nem találta amúgy, ez volt eddig is fenn), ezért kerestem és találtam, letöltöttem a SUPERantiSpywaret.

Na ez megtalált egy két dolgot, köztük a Spydawn-t is, mint káros elem!!!!

Jól megszívtam, de remélem nektek tudtam valamit segíteni! :)

Köszi, nekem nagyon sokat segítettél.
Nem tudtam mivel szedjem le, amiket letöltöttem (pl. a spydawn.org-ról) az csak megtalálta, de ahhoz, hogy le is törölje, meg kellett volna vennem.

vas. márc. 11, 2007 15:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szeretnék akkor kérni egy kapcsolásirajzot. Akinek van annyi fölösleges ideje, az firkanthatna egyet. Sosem írtam még progit, semilyet. Valami hasonlót nem találniesetleg a neten? Én meg átírnám benne a dolgokat, a ti segítségeitekkel. Háthaaddig is tanulnék valamit. Elméletileg jövőhét szerdára kellene nekik.

vas. márc. 11, 2007 9:25
a fórum lelke

Hozzászólás 
bammeg... ennyire sz*r nem lehet...

szomb. márc. 10, 2007 23:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
http://index.hu/politika/belfold/budapest/0227smncmb

Idézet:
Hétfőn négy villamost kellett kivonni a forgalomból, mert az utasok csizmájáról a jármű forgózsámolyára szivárgott a víz. A rosszul szigetelt vezetékek miatt két villamosnál a rendszer azt hitte, az ajtók nyitva vannak.
Mégis hová tervezték ezeket :?: A szaharába :?:

szomb. márc. 10, 2007 22:30
a fórum lelke

Hozzászólás 
plusz C 1000mg a gyógyír. Legalább naponta egy. A Coldrex forró ital is padlóra küldi a betegséget, de valakire úgy hat mint ha bedrogozott volna.

Az 500mg-os rózsaszín C vitamin érdekes, semmire sem jó. Valószínű az kell hogy hirtelen szívódjon fel.

Ja és a gyógyszertárban kapható ginseng kapszula és folyadék is nagyon jó! Nem f*szállítónak kell, hanem immun-erősítő.

Már nagyon sok féle pirulát kipróbáltam, mert minden sz*r elkap, ami csak lehet. Ezek az egyszerű módszerek a legjobbak, az antibiotikum csak nagyon indokolt esetben kell, és ha nem szeded végig, a betegség visszajön, de megerősödve :wink:

szomb. márc. 10, 2007 14:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
by Gafly írta:
Amig az
orrvalladekod viztiszta, addig sima virusfertozes.
Ha mar sarga vagy zold, akkor mar bakteriumos....

Ma reggel mikor felkeltem, tapasztaltam ez utóbbit. Látod csak idő kérdése volt. Ha tegnap elmentem volna az orvoshoz, akkor bizonyára a lila dobozos antibiotikumot írta volna fel.

szomb. márc. 10, 2007 13:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kispedro:miért ne tudnád módosítani? Bizonyos fajta jártasságot persze igényel egy program lefordítása,de nem ördöngősség.

Anyagköltség,megrendelő...ez ugye poén csak? :)

A PIC 1000ft körül van tipustól függően...a jártasság megszerzése,fejlesztőeszköz(programozót össze kell raknod,még a legegyszerűbbet is),időráfordítás,stb jóval többe.

Mondjuk PIC-et ma már szinte bármilyen nyelven lehet programozni,szóval ha írtál már életdben programot,egy LED villogtató aligha fog ki rajtad :)

De ha nagyon tegnapelőttre kell,összerakhatod 556-ból és számlálóból is,leírtam az alapját hogyan kell...le is rajzoljam? :D

pén. márc. 09, 2007 23:38
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nekem nem minden 20. gombnyomásra kell jelzés! Azt megtudnám oldani pl. számláló IC-vel. 4017-el.
Nekem az a lényeg, hogy minden 20 nyomásból egyszer, de véletlenszerűen jelezzen. Pl. a 10-25-ig lehetne mondjuk. Esetleg ha lenne egy kész megírt progi, akkor én ezt a számot áttudnám írni benne, vagy pedig más dolgokat is módosítani kell a progiban?

pén. márc. 09, 2007 22:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
Pedro!

Ennek a dolognak most véletlenszám generátorként kell működnie azaz kb 15-25 gombnyomás után egy villogás, vagy az a cél hogy minden 20. gombnyomásra villogjon?

Ha az első eset akkor milyen tartomány legyen 15-25 helyett? (én a hasamra ütöttem, azért kérdezem, mert lehet hogy neked más ötleted van.

Annak idején a véletlenszámot az elektronikus dobókockánál úgy oldották meg, hogy volt egy baromigyorsan számláló számláló, és addig számolt, míg a delikvens nyomva tartotta a nyomógombot. Aztán mikor felengedte, kiadta az eredményt.

pén. márc. 09, 2007 22:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
Gondoltam én ám erre is, hogy a vezérműszíj átugorhatott, de hamar elfelejtettem, mert nem akartam, hogy ez legyen. Erre mégis ez történt. Sajnos ez van.
Lehet, hogy egy PIC-el kellene kiegyeznem. Ma váltottam munkahelyet és most már van időm fusizni. Építek egy PIC égetőt és megtanulok égetni, de a programozásába nem megyek bele.
Légyszives írd meg milyen PIC kellene hozzá és esetleg egy programot írni, nem tudom. Sokat kell írni egy ilyen kis dologhoz? Esetleg találnék neten hozzá progit?
Kb. összesen mennyi az anyagköltség? Csak, hogy tudjak mit mondani holnap a megrendelőnek.

pén. márc. 09, 2007 22:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
Épp azt akartam írni, hogy én a szelepekre tippelek, de megelőztek.

Azért elmesélem, hogy van nekem egy nagybátyám, aki annakidején a Zastava 1300-as tipusú autójában miután az útpatkán az olajpumpát feladatának elvégzésére alkalmatlanná tette, addig hajtotta az autót, hogy a dugattyú teteje a kenés és a hűtés hiányából kifolyólag beolvadt :!:

Illetve egy nagynéném az amúgy kifogástalan autóban -20fokos hidegben is fel tudta forralni a vizet - állítólag - de a dugattyúval ellentétben erre nem láttam bizonyítékot.

pén. márc. 09, 2007 19:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
Tanulság:Kuplung ráengedgetést legközelebb kihagyni,nem biztos,hogy már a leálláskor szétvitte az összes szelepet.A szíjat idejében cserélni kell,a feszítőt is,úgy nincs ilyen kínszenvedés.

A véletlenvillogót úgy lehet megoldani,hogy egy számlálót ugráltat egy elég gyors órajel.Mivel nem tudjuk hol áll,egyszercsak gombot nyomunk,tisztára véletlennek fog tünni,ahol épp megáll.
Az órajelet egy 556 egyik fele adja,a másik felét a gomb indítja,ez letiltja az órajelet és 3másodpercre bekapcsolja a villogó led-et.Ami csak akkor villog,ha a számláló épp valami nevezetes állapotban leledzik.Ezt eddig 2db IC kell realizálni...de hamar más igények is felmerülnek,és akkor gond van.

Nem hülyeség az a mikrokontroller hidd el.Mennyivel elegánsabb egy 8lábú IC és a led meg egy ceruzaaksi,mint 22kiló passzív alkatrész.

pén. márc. 09, 2007 19:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
Átugrott a vezérműszíj 15 fokot!!! és szétverték a dugyattyúk a szelepeket. Mind a 4-et. :-( 1 hét múlva kész lesz, 60 ezerbe fog nekem kerülni. Ebből 45 ezer az alkatrész, többi a szerelés. Na ez van, csak leírtam, hátha valakit érdekel.
Ma megbíztak engem, hogy csináljak holnapra egy szerkezetet. Bár holnapra nem fogom megcsinálni. Az lenne a lényege, hogy legyen egy nyomógomb és egy kis villogó lámpa. Ha nyomkodokm a gombot, a lámpa valamelyik nyomásra véletlenszerűen kezdjen el villogni pl. 3 másodpercig. A gomb kb. 3-4 másodpercenként lesz megnyomva. Úgy kellene, hogy 20 nyomásból kb. egyszer villogjon a lámpa.
Tudom mikrokontroller az élet, de inkább kihagynám. Egy kapcsrajz esetleg, vagy ha van valahol ilyen építőcsomag, az is jó lenne. Bár még sehol sem láttam ilyet.

pén. márc. 09, 2007 17:52
arany tag

Hozzászólás 
HA nem is értesz hozzá, azért igazad van:) A vitaminokat főleg C meg bőven, és keveset enni főleg csak gyümölcsöt:)
Abban van riboflavanoid is ami a C vitaminnal együtt még hatásossabb.
Hála Szentgyörgyinek aki felfedezte őket:)
OZ

pén. márc. 09, 2007 14:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
> ui: Valaki nem tudna nekem szerezni antibiotikumot?

Laikuskent az a velemenyem hogy magara a megfazasra
nem kell antibiotikumot szedni. Az antibiotikum
a bakteriumokat irtja, a megfazas viszont virusfertozes.
A virusok ellen viszont nem igazan van jo megoldas,
csak a klasszikus: Meleg tea, szukseg eseten lazcsillapitas
(lazcsillapito (Rubophen) egyben fajdalom csillapito
is, bar a laz bizonyos szempontbol jo is), szopogato
tabletta (Strepsils/Mucoangin), plusz C vitamin.
Valamint a nagyagyu: Mezes hagymatea....

Anitbiotikumot azert szoktak adni hogy a bakteriumos
felulfertozest kezeljek (esetleg elkeruljek). Amig az
orrvalladekod viztiszta, addig sima virusfertozes.
Ha mar sarga vagy zold, akkor mar bakteriumos....

Azert sem jo nyakra-fore par szem antibiotikumot beszedni,
mert attol lesznek ellenallok a bacik, es utana amikor
tenyleg kellene akkor mar nem hatasos....

De mondom nem ertek hozza...

pén. márc. 09, 2007 11:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
Beg vagyok fázva. Voltam ma a gyógyszertárban, és megkérdeztem a patikusnőt, hogy lehet-e kapni vény nélküli penicilin tartalmú gyógyszert.
Azt mondta, hogy nem, és hogy ne csodálkozzak rajta mikor már az Algopirint is csak vényre adják ki.

Tehát ha meg akarok gyógyulni, el kell mennem az orvoshoz és fizetnem kell 300 Ft-ot hogy megkapjam a vényt, amivel meg tudom venni az antibiotikumot.

Komolyan mondom, egyszer be fogok pipulni, és nem fog érdekelni. Vagy elmegyek innen barátságosabb országba, vagy magam fogok gyógyszereket készíteni nemespenészből.

Útálom ennek az országnak a törvényhozóit.

ui: Valaki nem tudna nekem szerezni antibiotikumot?

pén. márc. 09, 2007 10:32
arany tag

Hozzászólás 
A vezérlés is átugorhatott. (Vezérműszíjj átugrik egy két fogat, máris nem fog indulni az autó és **** hangja lesz - akár.)

Ez még mindig jobb, mintha elszakad.

Vagy simán betojt a gyújtótrafó, kompresszió alatt nem megy a szikra. Ebből még bármi is lehet :) Szerelővel kell megnézetni, nem találgatni. Lehet filléres és lehet drága...

csüt. márc. 08, 2007 23:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem ez,de hasonló.Valaminek vezérelnie kell a motort,pontosabban a gyújtást és az injektorokat,nomeg az alapjáratot a jeladók jelei alapján.

Karburátoros autóban nem kellett utoljára ilyen,ott a karburátor és a megszakító megoldja a motor működését.

(Bár utóbb már elektronikus karburátorok is voltak,hasonló dobozzal,millió tengellyel,szelensével,kapcsolóval,mindegyiken érzékelők és léptetőmotorok kötegeivel,ezektől a profi autószerelőt is kirázza a hideg.)

Komoly autókban sok ilyen (hasonló) doboz van,egyik felel a fűtésért,másik az abs vezérlője,harmadik a váltójé,stb.

csüt. márc. 08, 2007 23:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szóval ez van benne abban a dobozban, ami az anyósülés előtt van a kesztyűtartó alatt és milió vezeték jön ki belőle?

csüt. márc. 08, 2007 22:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
Motorvezérlőegység.Az injektorokat vezérli,a gyújótrafót vezérli,ez villgoja a hibakódokat,stb.
Persze,hogy belefér egy IC-be,bár a gyújtásvégfokot és a procit ma sem szokás egybeintegrálni azért,de a mostaniakban jóval kevesebb tok van.
Ez még hagyományos CPU-ra épül,van benne RAM,ROM,halom TTL,stb.

csüt. márc. 08, 2007 22:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ezt a vezérlést 1db IC is meg tudná oldani. Fogadok azért kell bele annyi IC, hogy ha egy feldobja a talpát, legyen ott még pár, hogy segítsen neki átvenni a terhet.
Legalábbis ha én megbízható BMW-ket építenék, akkor tuti ez volna a tervem.

csüt. márc. 08, 2007 22:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ez az elektronika most mit vezérel?

csüt. márc. 08, 2007 21:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ezt így látatlanban már nagyon nehéz.Alapoktól kell kezdeni,szív-e a motor,kipufog-e a motor,kompresszió van-e,gyertyák milyenek.
Ha nincs,vagy összevissza van szikra,az lehet gyújtótrafó hiba is.
Sajnos vezérlő is lehet,de a közhiedelemmel ellentétben az is javítható,(néha fillérekből) semmi csoda nincs benne.

Egy régebbi (kb 87-89ig szerelt) BMW vezérlő belseje:
http://www.freeweb.hu/motohacker/HARD/motronic.JPG

csüt. márc. 08, 2007 19:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem adott hiba kódokat. Valószínűleg törlődtek, mikor az aksiról levettem a sarut. Azt hittem, hogy utána pár indítás után a hibát csak eltárolja. Már ha van, de nem volt. A porlasztó televolt benzinnel, kitakarítottam. Az injektoron mind 3 csatlakozót (injektor, alapjárati motor + nem tudom mi) lekontaktspréztem. De nem indul. Az alapjárati motor, mikor kell, hogy kinyissa a torkot? Már indításnál, vagy akkor mikor beindul a motor? Mert indításnál meg sem moccan a torok ajtaja. Bár úgy sem indul be, ha nyomom a gázpedált, pedig akkor nyitva a torok. Viszont kinyitottam, benéztem és egy csomó benzint láttam ott. Megmozgattam aza utót és lötyögött benne. Onnan hogyan kerül be a hengerekhez a benzin? Van valami elektromos zár ott is? Mert szerintem nem kellene ott állnia a benzinnek. Gondolom attól lett benne sok benyzin, hogy mindig indításnál frökcsölte be a benzint a porlasztó.
Elvittem egy szerelőhöz. Hirtelen ránézett és azt mondta, hogy nagyon ritkán adja a szikrát. Levettem a rotort is és belenéztem, de nem láttam benne semmi szokatlant. Remélem nem a digitális fordulatszámmérő kavar be, amit a gyújtótrafó vezetékére kötöttem. Bár az már jó pár hónapja tökéletesen műküdik.

csüt. márc. 08, 2007 17:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ha a motornak nem volt kevése,az nem tréfadolog,mire csúnya hangja lesz,már megsérülhetnek a csapágyak benne.
Ha van szikra és van benzin is,akkor el kellene indulnia,legalábbis valamit durrognia.
Valoszinű azt vélted te csúnya hangnak,hogy összevissza durrantott.
Hogy miért nincs jó helyen a gyújtás vagy miért nem jó a keverék (túl sok lenne,és azért nem indul?) már további vizsgálattal kideríthető.
Sokakat etetett már meg egy adag alig élő többször is beköpött gyertya,gyenge épphogy forgató,de be már nem indító aksi,stb.
Ha benzin és szikra van a hibakódok sokat nem fognak elárulni,ezek túl egyszerű motorok,hogy a számítógépre kelljen hagyatkozni abban,hogy mi a baja.
Még annyit megnézhetsz,hogy kiveszed a gyertyákat,bent az égéstérben milyen az állapot,illetve megtekered (valaki segít,lába a féken!!) az önindítóval van-e egyáltalán kompresszió minden hengerben.
(ráteszed erősen az ujjad a gyertya "lukra" és le kell "löknie" a 10bar-nak)

csüt. márc. 08, 2007 15:43
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 7757 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 156  Következő