Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. jan. 06, 2025 3:56

Hozzászólás a témához  [ 1109 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 23  Következő
PIC-ek égetése WPB_F18, PICKit2_klón és más égetőkkel. 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
watt írta:
IDay!
Mértél feszeket égetéskor PIC nélkül?
Felismeri a PIC-et a program? (gondolom nem az oshon programjával próbálod!?)

Igen nem az oshon programjával probálom.
Hanem azthiszem a te programoddal. -> WattPicBurn 18F

MCLR (1es láb) alaphelyzetben 0.04V
égetés olvasás közben 12,3-12,5 között mozog
VDD (11, 32 es láb) 0,05V
égetés olvasás közben 5,06V
VSS (12, 31láb) természetesen 0V
RB7 (40es láb) alaphelyzetben 0.05V
égetés olvasás közben persze változik mivel adat vezeték :p
RB6 (39es lán) alaphelyzetben 0.05V
égetés olvasás közben persze változik mivel adat vezeték :p

Olyan problémám volt hogy az mclr led-je az mindig világitott.
Tranzisztorját kicseréltem, amit a vdd töl vettem el. nincs másik itthon. :|
Vdd nél most bc213 van ben.
Az a gyanum hogy aktiv mclr melett betettem a pic et és elszál a ....-ba.
Meg égetés közben picit meleg lesz.
Ugye nem döglött meg? T.T

csüt. júl. 21, 2005 12:06
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
IDay!
Mértél feszeket égetéskor PIC nélkül?
Felismeri a PIC-et a program? (gondolom nem az oshon programjával próbálod!?)

csüt. júl. 21, 2005 6:01
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
watt
Összeütöttem az oshon féle égetöt, de a fenének sem akarja a 18f452 -t irni. :|
A bc557 es tranzisztort lehet másra cserélni?

szer. júl. 20, 2005 14:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sajnos a korábbi módosítás nem teljesen szüntette meg a problémát, ezért a programon is módosítottam. A módosítás lényege, hogy a 7406 kóbor feszültségét a D0 printer vezeték alapból magasba húzásával sikerült kiküszöbölni. A legutóbbi elektromos módosításokra ezután nincs szükség. (de velük is jól működik az áramkör).
Jó égetést!
Üdv! watt

kedd júl. 05, 2005 7:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
potyo
Sajnos nem egyszerű a dolog..

csüt. jún. 16, 2005 10:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
Akkor lehet, hogy rosszul gondoltam, de beprogizom a pic-et, es az rb6-rb7 labakon elhelyezek 1-1 nyomogombot, es bekapcsolom a felhuzo ellenallasokat, akkor sem megy fel a feszultseg ezeken a labakon, tehat ugy nez ki, hogy az egeto lehuzza oket. Arra viszont nem vagyok hajlando, hogy minden egetes utan lehuzzam az egeto csatit, ahhoz hogy teszteljek. Erre keresnek valami megoldast.
watt: egy javaslat a progidhoz: jo lenne, ha tennel bele olyant, mint az oshon-ban a hardware check.

csüt. jún. 16, 2005 8:16
ezüst tag

Hozzászólás 
tellhun írta:
Érdekelne az, hogy egy klón ICD2-be beégetem a ICD661.hex-et , akkor kell utánna valamit még beletöltenem, vagy először a BL010101.hex-t és majd utánna az ICD661.hex-et, amit az MPLAB segítségével lehet beletölteni.

Mindenkepp a BL010101.hex-et kellene. Ha az benne van, akkor mar magatol is le tudja tolteni a pic tipusatol fuggo hex-et.

szer. jún. 15, 2005 10:20
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
A PIC topicban írtam egy hibáról, amit először nem tudtam mire vélni. A megoldás ide tartozó téma, bemásolom amit oda írtam:

A valódi hiba valóban egy sorban volt(fene egye meg!), de ami miatt a hiba nem jelentkezett mindig, az az égetőm volt. Az oshon eredeti égetője is ugyanezt produkálja, ha róla van táplálva a cél-PIC, ezért akinek ilyen égetője van, nézzen fel a honlapomra, mert javítottam a rajzon(tömörített állományban).
Az volt a gond, hogy kikerült 0,8-1,2V a táplábakra, méghozzá az RB7 lábon keresztül visszafelé az égető miatt(A 7406 2-3 lábáról)! ezért nem felejtette el az áramkör a RAM tartalmát kikapcsoláskor, és én azt gondoltam, hogy az EEPROM-ból olvassa a kezdő adatokat, közben meg nem, hanem csak az előző állapotot jegyezte meg a kóbor fesz miatt.
A változás gyakorlatilag néhány átkötéssel megoldható, de első körben az RB7-re menő dióda próbát ajánlanám(én azt csináltam utoljára), lehet az is elég. A lényeg, hogy a táp lábon 0,2V-nál nem lehet több(0,5 is sok már), mikor az égető progi a tápot kikapcsolja az égető panelen.

Ez egy apró problémának látszik, de igen meg tudott szívatni. Eddig nem adódott ilyen összefüggés a dolgokban, ezért nem is okozott gondot. Úgy gondolom érdemes módosítani, mert ki tudja mikor jártok hasonló cipőben! :)
watt

Hozzáteszem, hogy már régebben is gyanús volt néha, mikor bekapcsoláskor ökörségeket művelt egy korábbi kód módosítása utáni bekapcsoláskor. Ha másik tápról indítottam akkor meg jó volt.

szer. jún. 15, 2005 5:47
platina tag

Hozzászólás 
potyo írta:
Lenne egy javaslatom. A watt-oshon fele egetonel a printerport csatlakozo 2,3,4 es 5-os labara kellene egy-egy lehuzo ellenallast tenni, hogy amikor a port nem vezerli a vezetekeket, akkor az egeto ne adjon jelet a pic-re(ne legyen vpp, valamit a PGD es PGC labakat ne huzza le GND-re).

Olyan nincs, hogy a port nem vezérli a vezetékeket. A párhuzamos port ott "marad", ahova állították, tehát ha épp h szint van rajta, akkor mindegy, hogy beteszel egy lehúzó ellenállást vagy sem. Akkor nem mindegy, ha nincs rádugva a portra, akkor lebeghet a bemenete.

Alapelv: Mindegyik égetőbe akkor teszünk IC-t, ha elinditottuk a szoftverét, ami a kivánt szinteket adja már ki a porton, mindent elkészítettünk(kiválasztottuk az ic tipusát, megnyitottuk a fájlt, amit be szeretnék tölteni írás esetén) és már csak írni/olvasni szeretnénk. Ha ezt betartod, akkor nem lesz probléma.

hétf. jún. 13, 2005 14:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
Lenne egy javaslatom. A watt-oshon fele egetonel a printerport csatlakozo 2,3,4 es 5-os labara kellene egy-egy lehuzo ellenallast tenni, hogy amikor a port nem vezerli a vezetekeket, akkor az egeto ne adjon jelet a pic-re(ne legyen vpp, valamit a PGD es PGC labakat ne huzza le GND-re).

hétf. jún. 13, 2005 13:35
arany tag

Hozzászólás 
Érdekelne az, hogy egy klón ICD2-be beégetem a ICD661.hex-et , akkor kell utánna valamit még beletöltenem, vagy először a BL010101.hex-t és majd utánna az ICD661.hex-et, amit az MPLAB segítségével lehet beletölteni.
De inkább egy szakember véleményére lennék kiváncsi aki már csinált ilyett, hogy ő hogyan művelte ezt.

Zsolt

kedd máj. 31, 2005 11:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
IDay írta:
Valaki tudna mondani/mutatni nekem egy egyszerü pic mentes 18f452 pic égetöt?
http://wattmep.tvn.hu/pic_prog/PIC_pro_net_v03.html
Illetve watt forumtars WWW gombjara kattintva

kedd máj. 24, 2005 18:43
arany tag

Hozzászólás 
Valaki tudna mondani/mutatni nekem egy egyszerü pic mentes 18f452 pic égetöt?

kedd máj. 24, 2005 13:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
Közben találtam egy érdekes oldalt.
http://www.nebadje.org/ICD2Clone.html

A dologban az a szép, hogy kicsit lehet egyszerűsíteni is az egészet, ha PL nincs szükség debuggerre(persze miért ne lenne..)

kedd márc. 22, 2005 10:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
Idézet:
Biztos rosszul magyarázok

Vagy én vagyok értetlen.... Csak azért kérdeztem, mert nem derült ki egyértelműen az, hogy a letöltött programrész, az egész, vagy csak egy rész. Köszönöm az infót!

kedd márc. 22, 2005 5:43
ezüst tag

Hozzászólás 
watt írta:
Viszont az érdekelne, hogy amit kitölt az PIC-be progit, az az egész, vagy csak egy része annak, ami az égetőt működteti? Mert lehet, hogy bizonyos részeket nem változtat. A letöltő progi az benne van a PIC-ben? Az működik közre, mikor soros porton keresztül betöltik az új programot? Hasonló lehet, mint az LDR-KEY?

Biztos rosszul magyarázok :).
blxxx.hex => bootloader (a letöltő progi), ez az, amit nem változtat
icdxxx.hex => a tényleges icd (és égető) működést megvalósító programok, a különböző pic családokhoz
Ez az összes program ami az icd pic-ébe belekerül, nincs más.

hétf. márc. 21, 2005 9:17
gyémánt tag

Hozzászólás 
Jobban belegondolva, a tartósság tényleg nem lehet gond.

Viszont az érdekelne, hogy amit kitölt az PIC-be progit, az az egész, vagy csak egy része annak, ami az égetőt működteti? Mert lehet, hogy bizonyos részeket nem változtat. A letöltő progi az benne van a PIC-ben? Az működik közre, mikor soros porton keresztül betöltik az új programot? Hasonló lehet, mint az LDR-KEY?

hétf. márc. 21, 2005 6:39
arany tag

Hozzászólás 
Igen, az ICD2 is saját kontrolleres, de tud frissíteni a gépről. A mikropó viszont sajnos nem, így szinte mindig postán kéne lenni a régi kontrollernek és várni az újat . . . .
Az ICD2 egyébként csak akkor tölt le magának új szoftvert, ha pic családot váltunk. A 16-osokat egy programmal kezeli, a 12-eseket is, a 18-asoknál pedig az általam használtaknál szintén egyet. Szerintem már rég nem fogunk pic-cel fejleszteni, amikor még mindig jó lesz a benne lévő kontroller programtárolója. . . (legalábbis remélem :? )

pén. márc. 18, 2005 20:49
ezüst tag

Hozzászólás 
watt írta:
Úgy tudom, hogy 16F877 van benne, vagy hasonló, azokat meg 100e* lehet írni. Azért félő, hogy előbb utóbb kikopik.

Az van benne, de mivel nem minden alkalommal frissíti, csak amikor a cél PIC családját változtatod (pl. párhuzamosan dolgozol 16F-el és 18F-el), így talán annyira nem is vészes ez a korlátozás. Ha meg elromlik, úgyis kell újat venned, ez a tuti üzlet (nekik).

pén. márc. 18, 2005 14:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
Idézet:
Arra is tudod használni, de nem csak az (több). Mindegy.

Ja értem! Egyetértek!

Idézet:
Az ICD2 frissíti a benne levő PIC programját, ha az éppen szükséges program eltér az aktuálistól.

Úgy tudom, hogy 16F877 van benne, vagy hasonló, azokat meg 100e* lehet írni. Azért félő, hogy előbb utóbb kikopik.

Idézet:
Amit írtam az a default helye.

Értem.

Köszi!

pén. márc. 18, 2005 14:01
ezüst tag

Hozzászólás Re: ICD2
tellhun írta:
Érdeklődnék, hogy nincs valakinek egy ICD2 clone PCB-je?
Olyan érdekelne, amiben a PIC DIP40-es tokozású.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Zsolt

Nézz körbe az elekroda.pl angol fórumán, ott lehet, hogy találsz.
Esetleg google?

pén. márc. 18, 2005 13:56
ezüst tag

Hozzászólás 
watt írta:
Én modtam volna, hogy egyszerű???

Nem. Azt viszont igen, hogy programozó :). Arra is tudod használni, de nem csak az (több). Mindegy.
Idézet:
Mibe töltögeti le és ki? :) Ezt nem értem pontosan(sejtem talán) kifejtenéd! Azt mondod, hogy az ICD2-ben lévő PIC-be minden alkalommal új program van kitöltve, attól függően, hogy melyik PIC-et választom ki az MPLAB-ban?

Azt. Az ICD2 frissíti a benne levő PIC programját, ha az éppen szükséges program eltér az aktuálistól.
Idézet:
És ezeket a hex-eket lehet fellelni ott ahol említed?

Ott. Legalábbis a 6.62-es mplab-ban ott van. Keress icd2 könyvtárat az mplab telepítésedben. Amit írtam az a default helye.

pén. márc. 18, 2005 13:54
arany tag

Hozzászólás ICD2
Érdeklődnék, hogy nincs valakinek egy ICD2 clone PCB-je?
Olyan érdekelne, amiben a PIC DIP40-es tokozású.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Zsolt

pén. márc. 18, 2005 11:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
Idézet:
Azért egy kicsit több, mint egy egyszerű programozó.

Én modtam volna, hogy egyszerű???

Idézet:
A BL010101.hex a bootloader, az ICDxxx.hex fájlokat töltögeti le magába a cél PIC títusától függően. Ha minden igaz, az ICD01xxx.hex a 16F-ekhez tartozó fájl.

Mibe töltögeti le és ki? :) Ezt nem értem pontosan(sejtem talán) kifejtenéd! Azt mondod, hogy az ICD2-ben lévő PIC-be minden alkalommal új program van kitöltve, attól függően, hogy melyik PIC-et választom ki az MPLAB-ban? És ezeket a hex-eket lehet fellelni ott ahol említed?

pén. márc. 18, 2005 11:06
ezüst tag

Hozzászólás 
watt írta:
Egyetértek veled, de azért megjegyzem, hogy az ICD 2 is egy PIC-es programozó, ami az MPLAB tól kapja a nyers adatokat, és az időzítéseket már maga oldja meg.

Azért egy kicsit több, mint egy egyszerű programozó.
Idézet:
Sajnos nem találtam még hozzá a benne lévő programot, pedig nagyon érdekelne. (Gondolom a benne lévő PIC-ben az olvasás le van tiltva :( )

Biztos rossz helyen kerested. Nézted az "Program Files\MPLAB IDE\ICD2" könyvtárat? A BL010101.hex a bootloader, az ICDxxx.hex fájlokat töltögeti le magába a cél PIC títusától függően. Ha minden igaz, az ICD01xxx.hex a 16F-ekhez tartozó fájl.

pén. márc. 18, 2005 10:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
hqp
Egyetértek veled, de azért megjegyzem, hogy az ICD 2 is egy PIC-es programozó, ami az MPLAB tól kapja a nyers adatokat, és az időzítéseket már maga oldja meg. Sajnos nem találtam még hozzá a benne lévő programot, pedig nagyon érdekelne. (Gondolom a benne lévő PIC-ben az olvasás le van tiltva :( )

pén. márc. 18, 2005 7:04
arany tag

Hozzászólás 
Valami ilyesmi a MIkropo programozó, csak ott atmel a proci. Nekem van, de nem tetszik, túl nehézkes a kezelése, fura módon állandóan összevész a mai sebességű számítógépekkel és szinte állandóan frissíteni kell(lene) a prociban lévő programot. Én 2 éve lettem hűtlen az atmelekhez és a pic-re való áttérésemet egy ICD2-vel ünnepeltem meg, ezzel soha semmi gondom nincs és az újonnan megjelenő tokokat is kezeli. Kevés időm lévén úgy gondoltam, azt a keveset inkább a fejlesztésre, mint a fejlesztőeszközre fordítom.

csüt. márc. 17, 2005 19:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
Bár az elején óckodtam a PIC-et tartalmazó égetőktől, mert elsősorban PIC égető nélkül elkészíthető PIC égetőt akartam csinálni, de most egyre inkább foglalkoztat, hogy építsek egy soros, vagy USB-s égetőt, amiben egy PIC átvenné az időzítések feladatát a PC-től. PIC-ben sokkal könnyebb megoldani az ilyen problémákat, és a bővítés is egyszerűbb némileg.
Érdekelne a véleményetek, hogy érdemes e foglalkozni ezzel az irányzattal?

csüt. márc. 17, 2005 12:36
a fórum lelke

Hozzászólás 
Bocsi, nem néztem meg a te égetődet. :oops: Igazából csak az ilyen JDM féle "fusi" megoldásoktól ódzkodom. Ha van benne normális táp vezérlés, meg jelformálás az adatvezetékeken akkor bármi jó.

pén. márc. 11, 2005 15:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
watt írta:
Nem, az én programozóm nem működik soros, vagy USB-s portról, és nem is fog. Nincs olyan átalakító, ami ezt meg tudja oldani, és nem is lesz. Eleve a program nem arra van írva.

Én is így gyanítottam, csak biztos akartam lenni benne. muszáj lesz a nyomtatóval valamit csinálni. Kösz szépen.

pén. márc. 11, 2005 13:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
potyo
Nem, az én programozóm nem működik soros, vagy USB-s portról, és nem is fog. Nincs olyan átalakító, ami ezt meg tudja oldani, és nem is lesz. Eleve a program nem arra van írva.

Ros-Co.
Idézet:
Egy normális égetőt minden uC megérdemel, pl. az PICALL P16PRO
Ezt tuti működik.

Kicsit megsértődtem, hogy a "saját" topicomban nem a saját égetőmet ajánlod! :D :D :D
Külső eepromot nem égettem még vele, de a IC-prog-al tudja a 24C02-t is.

szer. márc. 09, 2005 6:03
a fórum lelke

Hozzászólás 
Már megint JDM! Lőjetek le, de már sírtam párszor, hogy azért ez nem teljesen korrekt cucc. Nem mindegyik soros port egyforma, hiszen az RS232 szintek +-3V-tól +-15V-ig terjedhetnek. Ha ez éppen olyan, amit nem szível az áramkör, akkor nem fog működni. Arról nem is beszélve, hogy én már tettem tönkre így PIC-et.

Egy normális égetőt minden uC megérdemel, pl. az PICALL P16PRO
Ezt tuti működik.

szer. márc. 09, 2005 3:26
arany tag

Hozzászólás 
Sziasztok! Megepitettem az "eredeti" JDM programozot, ugy is kellett volna irnom egy 24c02 eepromot, ezzel is probaltam ki, de az IC-Prog 1.05D visszaellenorzeskor hibat ir ki. Ket kulonbozo gepen is kiprobaltam, windows 98SE es 2000 alatt is. Az I/O delay 4-10-ig volt beallitva amig probalkoztam. Van esetleg otletetek, hogy mi okozhatja ezt a problemat?

"Verify failed at address 0010h !"

Kozben kicsereltem az osszes alkatreszt, de nem lett jo. Van olyan eeprom tartalom aminel 0010h helyett 0000h hibat ir ki. En mar nem tudom, hogy mit kene csinalnom.

kedd márc. 08, 2005 22:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sziasztok
Kicsit offtopic, de talan mast is erdekel, ezert irom ide.
Szoval az a kerdes, hogy probalta-e mar valaki watt programjat usb-parhuzamos atalakitora kotott programozoval? Vagy watt tudsz-e valamit arrol, hogy mukodik-e igy?
Azert kerdezem, mert van egy parhuzamos portos nyomtatom, es nem szeretnem mindig lehuzgalni, amikor egetni akarok, viszont a progi es az egeto tetszik. A nyomtatot meg nem lehet az atalakitora kotni, mert dos alol is kell nyomtatni. Ha mukodik, akkor megprobalok szerezni ilyen atalakitot. Ma akartam venni, voltam egy boltban, ahol van minden ilyen szirszar, de ez nincs nekik.

kedd márc. 08, 2005 19:33
arany tag

Hozzászólás 
Watt: köszönöm!

csüt. jan. 20, 2005 9:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
S.M.
Megnéztem az invártálós kérdést, kicsit nehézkes, de megoldható. Hogy mikorra tudom megírni nem tudom, de igyekszem.

csüt. jan. 20, 2005 7:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
D-trax!
Ha nem bánod átveszem a megoldást és berajzolom a rajzomba!?

szer. jan. 19, 2005 6:18
arany tag

Hozzászólás 
Watt!

Mindket kapcsolo vezeteket(D2 es D3) GND-re kotottem 4.7k-val. Csak akkor van 5 es 13V a PIC labain, ha rakattintok az IC-Prog programozz gombjara, semmilyen mas kombinacioban.Jol mukodik, egyik PIC-emet sem bantotta azota! :D

szer. jan. 19, 2005 0:07
arany tag

Hozzászólás 
Idézet:
Igen. Teljesen másként kell. De a hardver ugyanaz!

Rosszul kérdeztem, persze a hardverre gondoltam. A szoftvert szerencsémre te írod :-)

Idézet:
Megnézem...

Előre is köszönöm.

Remélem, menni fog vele. Nem értem, miért nem megy Ic-proggal, ha egyszer tudom égetni a 16F-eket.
Mindegy, a te programod úgyis szebb sokkal, áttérek arra.

kedd jan. 18, 2005 10:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
Idézet:
Van különbség a 16F-ek és 18F-ek égetése között?

Igen. Teljesen másként kell. De a hardver ugyanaz!

Idézet:
Nem lehetne a programodban megoldani, hogy állítani lehessen az invertálást, mint az Oshonban?

Megnézem...

hétf. jan. 17, 2005 6:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
D-trax
Én az oshonnal és a saját progimmal szoktam progizni. Mindkettő mindig jól működik.
Nem tudom, mennyi ideig szabad 13Vot adni a PIC-re. Inkább semeddig, ha engem kérdezel, de ez csak érzés. Tehát a PIC-et nem szabad a kikapcsolt progizóban hagyni és csak ha minden be van kapcsolva és előkészítve, akkor szabad csatlakoztatni. Szerintem inkább akkor van gáz, ha a 13V az 5V nélkül kerül be. Hozzáteszem, hogy nekem még egyetlen egy PIC sem ment tönkre, pedig már olyan is volt, hogy a ICSP csatit egyel eltolva dugtam rá. Szívós állat a PIC.

hétf. jan. 17, 2005 6:29
arany tag

Hozzászólás 
Hopp, a kérdés lemaradt. Van különbség a 16F-ek és 18F-ek égetése között?

szomb. jan. 15, 2005 16:09
arany tag

Hozzászólás 
Elsősorban Watt-hoz, mint 18F-guruhoz szólna a kérdésem, de persze bárkitől szívesen fogadok ötletet. Még régen összeraktam egy (Bojan Dobaj, Tait, Oshon, Watt) égetőt, de valamiért nem akar 18F-et égetni. Eddig négy típusú 16F-et próbáltam, azokkal megy jól. Ic-progot használok. Nem tudom eldönteni, hogy az Ic-proggal van gond, vagy a hardverrel. Ki akartam próbálni Watt programját, de az a hardver invertáló kaput használ, az enyém meg nem (http://surjanmiklos.hu). Watt! Nem lehetne a programodban megoldani, hogy állítani lehessen az invertálást, mint az Oshonban? Lécci, lécci. Persze, csak ha van időd.[/url]

szomb. jan. 15, 2005 16:07
arany tag

Hozzászólás 
Hogy kell kepet beilleszten?[/img]

szomb. jan. 15, 2005 0:00
arany tag

Hozzászólás 
[img]c:\Dscn2367.jpg[/img][/img]

pén. jan. 14, 2005 23:58
arany tag

Hozzászólás 
Sikerult megoldanom a problemat, most mar programoz!
Kicsereltem a tranzisztort, amely a 13V-ot adja es kicsereltem a 74ls06 os ic-t is mert annak az egyik negaciojat leegettem(hibas kotes miatt)!
Az erdekes az h csak idaig az ic-prog-gal sikerult programoznom, sem a Dobaj sem az Oshon program nem irja bele a kodot(annak ellenere h azt mutatja hogy sikeresen irja). Te melyik programot hasznalod?
A masik erdekes dolog hogy kinyiffantott egy 16f84-et. Nem tudom miert? Ha nincs a printerkabel csatlakoztatva akkor Vdd=5V es MCLR=13V, ha rateszem a kabelt akkor mindketto 0V.Nos, baj-e ha az IC MCLR-je huzamos ideig 13V-ot kap (amikor nincs csatlakoztatva a printer kabel, az IC meg ra van kotve a programozora).Lehet h ez nyirta ki? Mindenesetre talaltam ra egy megoldast:a D3-at 10k-val foldre huztam, hogy logikai 0 legyen(ha lognak a levegobe az inverter bemenetek akkor ertekuk 1.7V, amit log. 1-nek vesz),ekkor a tranzisztor nem kapcsol be, es MCLR-n nincs 13V amikor a kabel nincs csatl. Kuldok kepet a kesz murol a watt@gportal.hu <watt@gportal.hu>-ra

[/quote]

pén. jan. 14, 2005 23:40
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem tudnál fényképet csinálni a nyákról(alul,felül)?
Nincs 50cm körüli printer kábeled(1,5m hosszú nagyon!)?
Az a 1,7V nem valami jó, meg kéne nézned a tranyót, hogy jó e! A legegyszerűbb, ha kicseréled.

Idézet:
Az oshon seman D0 es D1 utan van ellenallas, majd foldre vannak kotve 1nF kondenzatorral,a tieden eme alkatreszek nincsenek. Ennek lehet jelentossege?

Kipróbálhatod..

Az IC-Progot nem használom, nem tudok segíteni. Talán ha a Dobaj benne van, akkor azt ki lehet választani.

csüt. jan. 13, 2005 6:28
arany tag

Hozzászólás 
Szia Watt!

A printerporttol a vezetekek 10cm, a printerkabel kb 1.5m
Athlon 1.7GHz
PIC-hez meno szalak 11cm
Minden vezetek a helyere megy!
A kovetkezo ertekeket lemertem muszerrel!
Ha a tapot rakotom, kebelt nem:
Vss=GND(vagyis 0.6mV)
Vdd=5V
MCLR=13.1V
RB6=55mV
RB7=55mV
Ha a kabelt is:
Vss=Gnd
MCRL=0V
Vdd=1.7V (nem 0V kene h legyen, mint MCLR,nem?mert az 5V-ra kotott tranyo E es B-jen is 5V van igy nem kapcsol be es a C-n(ez a Vdd) nem kene h legyen fesz(de van 1.7V)?
rb6=1.7V
rb7=1.7V
ha D2=5V-->Vdd=5V ok!
ha D2=GND-->Vdd=1.7V ??
ha D3=5V-->mclr=13V ok!
ha D3=GND-->mcrl=0V ok!
16F84-gyel es f628-cal probaltam! PGM nincs is ezen ic-ken
Az oshon seman D0 es D1 utan van ellenallas, majd foldre vannak kotve 1nF kondenzatorral,a tieden eme alkatreszek nincsenek. Ennek lehet jelentossege?
A ic-prog-nal Setting/Hardware menuben melyik programozora kell allitai s mit invertaljak?

szer. jan. 12, 2005 17:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
Idézet:
Amikor a tied csinaltad rokton mukodott?

Igen.
Idézet:
Hol lehet a hiba?

:?:

Több infó kéne. Milyen hosszúak a printerporttól a vezetékek? Milyen gyors a géped? Milyen hosszúak a PIC-hez menő szálak? Minden vezeték a helyére megy? A PGM láb le van húzva testre egy 1K-val, vagy direkt? Milyen PIC-et progizol? Másik típussal próbáltad?

szer. jan. 12, 2005 6:16
arany tag

Hozzászólás 
Hi Watt!

Elkeszitettem az Oshon fele programozot! A picall program(Bajan-e) felismeri mint P16PRO kompatibilis, csak nem programoz: "program error address 0000", az IC-prog-ban is ugyanez az uzenet. Amikor a tied csinaltad rokton mukodott? Hol lehet a hiba?
A +5 es 13V megvan es tobbszor atneztem h jol kotottem -e az aramkort ossze.

szer. jan. 12, 2005 1:05
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 1109 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 23  Következő