Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. dec. 29, 2024 12:03

Hozzászólás a témához  [ 1224 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 25  Következő
TV Mi a probléma? (Szerviz topic) 
Szerző Üzenet
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok,
Van egy Videoton tv-m. (a típust most nemtom pontosan) Olyan gond van vele, hogy a nagyfeszültségű vezeték -ami asszem a sokszorozó dobozából jön- valami okból sérült. Egy fémalkatrészhez volt hozzátapadva és megégve. (A tv-t kaptam, nemtom az előéletét.) Mikor a vezetéket megmozgattam (kikapcsolva) és probáltam beállítani úgy hogy legyen érintkezés az ép részeken, bekapcsolás után megjelent a kép. Kicsit szikrázott, sistergett és gondolom egy idő után a vezeték teljesen elégett a kritikus szakaszon. A laikus kérdésem az lenne, hogyan tudnám ezt a hibát elhárítani? Esetleg egy sokszorozó modult tudna-e valaki ajánlani, ezzel a vezetékkel? Megoldható így a javítása vagy naív vagyok?
(nem vagyok tv.szerelő mint ahogy ez bizonyára ki is derült) :-)
Kérem valaki segítsen, ha tud!
Köszi VTP.

csüt. márc. 22, 2007 15:41
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok .
Adva vagyon egy BEKO 72ST TX E televizió nem tudná valaki a
szerviz menü kodját ? :?:

Előre is köszi

csüt. márc. 15, 2007 18:57
a fórum lelke

Hozzászólás 
martonfun: én a SINI-nél próbálkoznék

http://www.sini.hu

Az már egy más kérdés, hogy többe kerül mint a TV. Ez esetben marad a lomatalanítások körbe szaglászása. Esetleg nekem is van valami, de az 100% hogy nem az a típus.

vas. márc. 11, 2007 13:48
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Hala.

TV hibának hiba, csak nem a készülékben..

http://hmli.uw.hu/terminal/zavar.jpg

A képen látható hölgy már önmagában zavaró, de nem ez a lényeg. Minek köszönhetőek a vízszintes sötétebb-világosabb csíkok? KábelTV, és több csatin is mejelenik szinte ugyanígy. Jaa, és időszakos.

hmli

vas. márc. 11, 2007 10:03
vas-tag

Hozzászólás Kérdés
Kaptunk az egyik rokonunktól egy Orion Nárcisz tv-t. Nos, semmi kép nincs rajta de hang van. Megmutatta egy szerelőnek, de a rokonunk csak annyit tudott megmutatni (levettük a hátulját) hogy ott hátulról nézve a jobb oldali panelen van egy kék kicsi dobozszerűség, na és az ment tönkre (és még az eredeti volt). Utánanéztem és ez egy BG 1898-641-318-as sokszorozó. Akár képet is tudok feltenni. Az a kérdésem lenne, és honnan lehet ilyet beszerezni. Valamint megéri e vele foglalkozni? Ja és milyen tipusokkal helyettesíthetők? Amúgy én szeretném megjavítani, mert egyes szerelők az ilyen hibákért rengeteget elkérnek. Kérem, segítsen aki tud! Nagyon megköszönném!

csüt. márc. 08, 2007 19:40
arany tag

Hozzászólás 
csubi írta:
Sziasztok!

Lenne egy kis gondom! Vettem egy Samsung 72 cm, 50 mHz TV természetesen újat. Már egy hét után azt csinálja, hogyha megy 4-5 órát egyhuzamban, a TV jobb alsó sarkában megjelenik egy nagy zöld folt. Olyasmi, mintha mágnes kerülne a Tv közelébe! Ha kikapcsolom a TV-ét és visszakapcsolom, akkor eltűnika folt. Mi lehet a probléma? Gondolom a készüléket vissza lehet cserélné, bár a probléma bekapcsolástól számítva 4-5 óra múlva jelentkezik.

Köszönöm a segítséget előre is!

Ha nincs külső zavaró mágneses tér jelen, akkor simán lehet csőhiba is. Sajnos a mostani csodakészülékeknél ez is előfordul, hihetetlen silány anyagokból birják összerakni a mostani képcsöveket.
A Samsung csövek amúgy is igen rosszak sajnos.

szer. márc. 07, 2007 20:07
arany tag

Hozzászólás 
_Danger_ írta:
A probléma a függ ic & tekercs csatlakozás átforrasztásával megoldódott, kszi mégegyszer!
_Danger_

Igazán nincs mit.

hétf. márc. 05, 2007 22:46
ezüst tag

Hozzászólás 
lzs81 írta:
_Danger_ írta:
Senki? :(

A képeltérítést (függőleges) forraszd át, ne a sorkimenőt. És az összes elkot is a környéken cseréld ki.

A probléma a függ ic & tekercs csatlakozás átforrasztásával megoldódott, kszi mégegyszer!

_Danger_

hétf. márc. 05, 2007 22:11
ezüst tag

Hozzászólás 
Köszönöm, megteszem!

Üdv: Danger_

vas. márc. 04, 2007 16:00
arany tag

Hozzászólás 
_Danger_ írta:

A képeltérítést (függőleges) forraszd át, ne a sorkimenőt. És az összes elkot is a környéken cseréld ki.

vas. márc. 04, 2007 15:07
ezüst tag

Hozzászólás 

vas. márc. 04, 2007 10:50
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!
Egykis segítség kellene. Van egy BEKO TV kb 5 éves,a probléma, hogy a kép néha gondol egyet és függőleges irányba elmászkál, ütésre visszajön és el is megy, elég egy nagyon kicsi kopogtatás. Kontakthibára gyanakodtam/gyanakodom, szétszedtem megtisztítottam, forrasztásokat átnéztem, a nagyfesztrafó lábait a biztonság kedvéért átforrasztottam, összeraktam és nem jutok semmire m a hiba ugyan az..próbálok rájönni hogy hol érzékenyebb, de teljesen mindegy hogy a főpanel melyik részét kopogtatom, mert ugyan úgy reagál a nagyfesztrafó körül is mint a tuner körül..Kicserélném a kondikat de ebben az esetben nem hinném h segítene mivel ütésre reagál..Mit lehetne tenni? Kszi előre is a segítségeket!
Üdv: Danger

szomb. márc. 03, 2007 14:46
platina tag

Hozzászólás 
Van egy viszonylag régi samsung TV. Bár ez nem túl jelentős infó.
A lényeg hogy a kép időnként más színben pompázik. Egyszer erősebb benne a piros szín, máskor gyengébb. Ezt az állapotot mostanában elég gyakran váltohgatja. Nem szűnik meg a piros szín teljesen, de nagy mértékben eltűnik. Egyes filmeknél nem túl feltűnő ez a változás.
Ha valami kontakt hiba lenne benne akkor gondolom a piros színnek teljsen el kéne szállnia.
Mi lehet ez a probléma? Gondolom azért elég összetett dolog lehet ez...

szomb. feb. 17, 2007 15:20
vas-tag

Hozzászólás 
Szevasztok!

Meg tudná valaki súgni hogyan tudok belépni a Sony KV-M2101D TV szerviz menüjébe? A távirányító tip.: RM-841.

Üdv: zoló

csüt. feb. 15, 2007 20:03
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok
Tudja valaki a Vestel ctv7210 tv szervízkódját?
Előre is köszönöm

kedd feb. 13, 2007 22:22
platina tag

Hozzászólás 
http://nirvana.informatik.uni-halle.de/ ... Auslenkung

V. demodulátort leválasztani a video végfokról és 100-220u-val mehet be a jel , esetleg minőség érdekében , elé buffert tenni

kedd feb. 13, 2007 22:08
arany tag

Hozzászólás 
Namármost az RCA kábelről hogy a túróból szedem ki a világosság jelet?
Ja, van Svideo kimenetem is a vidkarin(radeon 9600 XT) azon van világosság jel :?: akkor azzal menni fog, már csak azt kell megállapítani, hogy a junosztyba hova kell ezt belelőni.
Mekkora kondenzátorral csináljam a leválasztást? nem akarok galvanikus kapcsolatot a vidkari és az orosz csoda között.
Gondolom megkeresem a tunerfokozat végét és oda valahova megy majd a jel.

kedd feb. 13, 2007 20:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
> Úgynézki kapok egy kisjunoszty TV készüléket,

Mivel ez ugyis FF TV, ezert a vilagossag jel eleg
hozza szerintem. Rajz is biztosan lesz hozza,
talan meg nekem is van....

kedd feb. 13, 2007 16:38
arany tag

Hozzászólás 
Úgynézki kapok egy kisjunoszty TV készüléket, aminek csak annyi a baja, hogy gyengén veszi az adást, központi antennáról állítólag semmi baja.
Nekem olyan ötletem lenne vele, hogy kompozit bemenetet alkotni rá. Lehetséges ez? Illene utána néznek a kompozit jel felépítésének, a nyers képjel felépítésének, illetve az ezek közötti különbségeket illetőleg. Ezt most majd indjárt meg is teszem, de addig is feldobom a labdát.

kedd feb. 13, 2007 16:23
platina tag

Hozzászólás 
Üdv!

Tudna valaki segíteni abban, hogy miért nem veszi a ty az infra jeleket?
Vagyis veszi és kapcsol is de csak különböző szögből, szemből természetesen nem csak oldalról.

A távirányító hiba kizárva, mert a programozható távirnyával is ezt csinálja. véletlenül volt itthon pont ugyanolyan infra vevő kocka amilyen a tv-ben van és kicseréltem. Az elején 20másodpercig tökéletesen ment és utána mintha kezdett volna meghalni, már csak oldalról- lentről veszi a jeleket.

Tápfeszre gyanakszom, lehet nem elég szürt az 5 voltja?
A TV tip: CW-28D83N
kösz

vas. feb. 04, 2007 14:18
a fórum lelke

Hozzászólás 
Hali!

Nincs valakinek TV-be való PTC-je? Használt is jó, ha műkszik. Egy grundig TV-ben volt, 3 lábú. Nem tudom mennyire kényes a típus, és helyettesíthető-e.
(ha kell lekérdezem a TV típusát)

vas. feb. 04, 2007 12:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kedves csubi és Többiek!

Ez nem valószínű, hogy a TV hibája, hanem valamilyen "mágneses", vagy elektromágneses tér befolyásolja a készüléket.
A közelében nagyobb áramot vivő vezeték, elosztó, vagy PC van elhelyezve, az okozhat ilyen jelenséget ha nem működik, akkor is!
Nyilván a hangsugárzó, ha nem árnyékolt-mágnesűek a hangszórói, az is okozhat ilyen jelenséget.
Esetleg, ha vékony a szobák közötti fal, azon keresztül a másik helyiségben falközelben elhelyezett készülék, vagy hangsugárzó zavarja meg a TV képet.
A fűtés, vagy gázkészülék csöve is beleszólhat a jelenségbe.
Ha viszont másik TV készüléken ugyanazon helyen ilyen hibajelenség nem volt, akkor a TV cserélendő, javítandó, vagy megkeresendő, hogy mi változott meg közben, ami ezt a jelenséget okozza.

psylocke!
Mérni kell, nem pedig rögtön procit, IC-t, egybet cserélgetni.
Valószínűleg táphiba, vagy sorvégfok-sortrafó hibája okozhat többnyire hasonló jelenséget.
Ellenőrizendők a tápfeszültségek minden fokozatban, primer-szekunder táprész.
Melegedés ellenőrzés, mert lehet, hogy valami nagyobb áramot fogyaszt, mint anormális és ezért leáll a készülék rövid idő múlva.

Tényleg, a legtöbb TV stand-by üzemben jó. :)
Üdv! SMA

vas. feb. 04, 2007 11:33
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Lenne egy kis gondom! Vettem egy Samsung 72 cm, 50 mHz TV természetesen újat. Már egy hét után azt csinálja, hogyha megy 4-5 órát egyhuzamban, a TV jobb alsó sarkában megjelenik egy nagy zöld folt. Olyasmi, mintha mágnes kerülne a Tv közelébe! Ha kikapcsolom a TV-ét és visszakapcsolom, akkor eltűnika folt. Mi lehet a probléma? Gondolom a készüléket vissza lehet cserélné, bár a probléma bekapcsolástól számítva 4-5 óra múlva jelentkezik.

Köszönöm a segítséget előre is!

csüt. feb. 01, 2007 7:52
vas-tag

Hozzászólás segítség
Sziasztok!
Psylocke vagyok,új a társaságban,és a segítségetek kellene.
Van egy kis thomson tx807 készülékem.A gond az vele,hogy stand by üzemmódban nincs vele gond,de ha bekapcsolom 7másodpercig működik,majd kikapcsol.Eltelik megint 7mp és bekapcsol,majd ezeket ismételgeti.Feladja a képet hangot mindent,csak ez lenne a gondja.Mikor kikapcsol a led az elején pirosra vált mintha stand by-ra kapcsoltam volna.Már kicseréltem a memo ic-t,a procit,és a szindek.ic-t.Tehát minden ic-t ami belebarmolhat.De nem hiszem,hogy fogná valami a tápot mert olyan egészséges hangja van mikor indul és amíg megy is.Ugyanis van otthon egy ugyanilyen működőképes készülékem,azzal cseréltem át a procit és a többi alkatrészt.A táp elején a nagy kondit is cseréltem,hátha kapacitást vesztett.Ha valaki tud tanácsot megköszönném,mert eddig senki nem tudott értelmeset mondani.
Köszönöm előre is!

hétf. jan. 29, 2007 20:27
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Philips 32PW9527 (Pixel Plus) tévénk van, és egyik napról a másikra vízszintes, piros vonalak jelentek meg rajta. Tud valaki segíteni abban, hogy mi lehet a baja?
Köszi a segítséget!

hétf. jan. 29, 2007 20:10
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni, hogy egy Samsung LE 32R72B-n véletlenül elállítottam a szervízmenűbe valamit, és reseteltem a menüben utána. Azóta nem jó a kép, mert nagyon pirít a fehér szín benne. Ezt a problémát lehet-e orvosolni, vagy szakszervízben szerintetek meg tudják javítani? Ja mellesleg félrenyomtam egy gombot, és elindult az AV Calibration. Amikor végzett, rosszul állította be a képet... nem tudom megjavítani sajna....
Esetleg az jó megoldás lenne, ha valakinek van ilyen TV-je és bediktálná az ő szervízmenűjének az adatait?

PLS HELP!! :(

vas. jan. 28, 2007 16:34
vas-tag

Hozzászólás 
Ezen részében nem vagyok igazán jártas.Eddig még csak kisebb problémáim voltak(tuner,kf,hang).Ennyire mélyen nem ástam még bele magam a tv szerelésbe.Megpróbálok valamit kihozni belölle.remélem sikerül kisütnöm teljesen :zavarodott:

pén. jan. 26, 2007 16:34
arany tag

Hozzászólás 
Szivesen! ;) Még egy ötletem van: A sorkimenőről jövő nagyfesz. vezetéket lekötöd a soxorozóról. Ha így bekapcsol (nem ugrik vissza standby-ba, és lesz hang), akkor a soxorozó a bűnös + elképzelhető, h. a sorvégtranyót is "magával vitte". Ebben az esetben, úgymondd "beterhel" a tápnak - ezért nem tud elindulni.

Nem tudom, mennyire vagy jártas a témában - ha az vagy, akkor csak azoknak szól a köv. pár sor, akik esetleg még újak - és hasonló problémájuk adódik a TV-jükkel. Ezeket sosem lehet elégszer ismételni: ;)

Minden ilyen TV-s, nagyfesz-toszogatásnál azzal kezdünk, h. kisütjük a képcsövet úgy, h. óvatosan kihúzzuk a képcső oldalán található "tappancsot" - és BIZTOS földeléshez érintve kisütjük. De ez az esetek többségében nem elég - és még marad benne pár kilovoltocska. Kisütés után rázott már meg engem ilyen - és bizony üt azé' :roll:

Szóval - én még a képcső nyakán található panelt is le szoktam húzni a biztonság kedvért - teljesen kiiktatva ezzel a képcsövet a játékból.

Áram alatt lévő TV nagyfesz részénél nem piszkálunk, ha nem értünk hozzá. Én pl. max. a soxorozó potméterén szoktam állítani így - minden egyéb esetben jó távol tartom a kezeimet onnan.

A lekötött soxorozó + sorkimenő közti vezetéken kV-ok mászkálnak, amelyek viszonylag nagy távolságra áthúzhatnak - tehát arról a részről, ha áram alatt vagyon - el a csavarhúzókkal, ill. kezekkel! ;)

Nos - soxerencsét! !-F

Üdv: fk

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára '// /\ l\l D /\' L pén. jan. 26, 2007 16:47-kor.

pén. jan. 26, 2007 15:19
vas-tag

Hozzászólás 
CSáó!Nagyon rendes vagy,hogy kerestél tápot:)megnéztem a képet azt az ellenállást cseréltem ki.nem kapcsolt be igaz próbaképpen 3K ohmosat tettem bele.nem volt más :( .A kondikat hogyan tudom kimérni?A tábaloldalán lévő középső csatlakozón nem jön áram így a képcső meg sem indúl.a trafó aljából jövő vezetéből sem jön áram ami a nagyfrekvenciás lapra megy.Ha mindent összedugok a hang próbál megindulni de kikapcsol a tv.Nagyon köszönöm a s segítséged!!!!!!!!

pén. jan. 26, 2007 12:16
arany tag

Hozzászólás 
david224:

Szerencsére találtam egy másik táppanelt - így nem kellett nekiesnem a TV-nek. :) Jól látszik, h. ennek is ugyanez volt a betegsége.

Az ellenállás pozíciószáma: R20
Értéke: 2k2

Olyan 1-2 W körüli terhelhetőségű. Mivel hajlamos szétégni, én 2W-osra javaslom a cserét... ;)

Lefényképeztem, h. lásd melyikről beszélek:

Kép

Ha erről az ellenállásról beszélsz - akkor a mérésed szerint jónak kell lennie; de én kicserélném akkor is, mert eddig három rossz TS4329-cel volt dolgom (pedig nem is vagyok TV-szerelő, csak egy megtévedt szociológus ;)), és mindkét készülékben ez az R20-as okozta az általad leírt hibát...

csüt. jan. 25, 2007 21:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
david224 kérdezte:

Idézet:
Sziasztok.Van egy videoton infracolor 2000 típusú tv-m.Ezzel kapcsolatban kérném segítségeteket.Készenlétből nem hajlandó bekapcsolni.próbálkozik vele de visszaáll készenlétbe.a tápról már mindent lehúztam csak a vezérlést a nagyfrekvenciás lapot hagytam rajta valamint a hálózati feszkót.így gondolom táp hiba lehet.A tápon a Bu208-at kicseréltem semmi változás.A biztosítékok jók.A diódákat kimértem ok.Mi lehet a gond?Előre is köszönöm a hozzászólásokat!!

vandál válasza:

Idézet:
Hello!

Egy ellenállás lesz a bűnös, a tápban. A táp paneljének a feléd mutató oldalán van, rögtön a szélén - tehát elvileg látható, ha leveszed a hátlapot. A jobb oldala felé keresd. Sajnos nem tudom a pozíciószámát meg az értékét, mert ahhoz szét kéne szednem (most van a Híradó...)

Szerintem szemmel is látható lehet, h. a felénél kicsit meg van pörkölődve - egy olyan 2W körüli ellenállás, tehát nem annyira kicsi. Típushiba.

Ha leégtek róla a csíkok (vagy a szám) - szólj, holnap lekapom a hátlapját, és megnézem Neked. Nem tart semmiből!

Soxerencsét!

david224

Idézet:
Találtam egy ellenállást ami a felénél meg van sérülve.ugy nézem 3k ohmos így sérülten 2.25-öt mutat.ez már elé,hogy ennyire ne müködjön?Ja az rllenállás a jobb oldali nagy kondi mellett van a második ellenállás.erre gondoltál?

Kérem itt folytassátok! Köszi!

csüt. jan. 25, 2007 21:02
Moderátor

Hozzászólás 
MotoHacker írta:
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=26436&highlight=f%F6ldhurok

Jelentem a tisztelt modinak,a kért rajz megtalálása pont 6mp-ig tartott... :lol:

Igaz,ennyi idő alatt ideírhattam volna,hogy a dugóban belül két 10n kerámia sorban a testre és a melegre,de az nem lett volna annyira autentikus :)

Még annyit hozzátennék,a testre érdemes egy glimet vagy 10-20 megaohm ellenállást is betenni a kondival párhuzamba,különben több KV potenciálkülönbség halmozódhatna fel a tv és a kábel testje közt,ami rövid úton átütné a kerámia kondit,előbb utóbb véglegesen.

Ba..us mindenre kerestem, csak a földhurokra nem... :P Túl kézenfekvő lett volna :)
Kösz az infót, már rakom is össze a cuccot!

vas. jan. 21, 2007 19:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php? ... %F6ldhurok

Jelentem a tisztelt modinak,a kért rajz megtalálása pont 6mp-ig tartott... :lol:

Igaz,ennyi idő alatt ideírhattam volna,hogy a dugóban belül két 10n kerámia sorban a testre és a melegre,de az nem lett volna annyira autentikus :)

Még annyit hozzátennék,a testre érdemes egy glimet vagy 10-20 megaohm ellenállást is betenni a kondival párhuzamba,különben több KV potenciálkülönbség halmozódhatna fel a tv és a kábel testje közt,ami rövid úton átütné a kerámia kondit,előbb utóbb véglegesen.

vas. jan. 21, 2007 19:38
Moderátor

Hozzászólás 
OFF, de nem találom az illetékes topikot... ;)
Szóval kábeltv-hez kellene leválasztó szűrő, mert eléggé búg a hifi, ha be van dugva a kábeltv. Hol lehet ilyet olcsón beszerezni?

vas. jan. 21, 2007 19:14
arany tag

Hozzászólás 
Szevasztok!

Van nekem egy jóféle DELTON TV-m. Legalábbis jó ára volt, 37e-ért a 72 centis.. Tunerről elfogadható a képe, DVD-ről kifogástalan, de csak akkor, ha az oldalsó RCA bemenetekre kötöm. Viszont ha SCART-ra, vagy a hátsó RCA-ra, akkor nem kicsit színhibás.

Tettem a gépembe egy TVoutos videokártyát, a TV-n megjelenített asztalon előhoztam a windows szabvány színkezelő ablakát, majd lefotóztam. http://hmli.uw.hu/terminal/szinhiba1.jpg Nem a telefonom kamerája csalt, a valóságban is ilyen fakó, totál hibás színei vannak.

Ha melléteszem az eredetit talán látványosabb az eltérés: http://hmli.uw.hu/terminal/szinhiba2.jpg
A TV-t még nem szedtem szét, passz, hogy miféle panelje van.
Lehet ezzel valamit kezdeni, vagy maradjak az oldalsó bemenetnél?

hmli

vas. jan. 21, 2007 14:25
vas-tag

Hozzászólás 
Segítséget kérnék!

Orion (magyar) CTV 22A TV-nél a beállított csatornákat bekapcsolás után finomhangolással állítani kell, kikapcsolásig jó marad csatorna váltás után is, de következő bekapcsolásnál megint állítani kell. Egyébként a képe még jó, kár lenne kidobni, a tulajdonos idős, nem nagyon megy neki az állítgatás. Szereztünk neki egy hasonló tv-t, (CTV 25A) de kiderült, annak is ugyan ez a problémája.

Ha tudnátok segíteni, megköszönném.
Jano

csüt. jan. 18, 2007 16:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
> Ha tipust is tudnánk akkor talán ,
> a válasz konkrétabb is lehetne

Szerencsere meg nincs nalam a
munkadarab, allitolag focimeccsek
vannak es kihasznalom az
nyert idot "irodalmazni" :)))))

> Javításuk éppen ezért elég nehézkes
> és drága, amit nemigen lehet "behajtani".

Nos amikor pici gyerekkel csotoresem
volt es egyaltalan nem volt viz a hazban
(meg hideg sem..) akkor o sem a
nyereszkedesre gondolt.
Tehat ez a "jon meg a kutyara teherauto"
tipikus esete....

Annyi elonyom azert van hogy az ot
problemabol negy pikk-pakk meg lett
oldva, ami azert jo arany :)))))

vas. jan. 14, 2007 13:34
platina tag

Hozzászólás 
Gafly írta:
Minimalis igeny: Legalabb a kazettat
vissza kellene nyerni.....

Gyanitom hogy ki kell dobozolni
es valahogy kioperalni.

Kidobozolás után keresd meg a betöltömotort , csatiját húzd le , vagy forrasztd ki és kapcsolj rá kb. 8-10V DC-t , ha nem jó irányba dolgozna ,polarirás csere
Ha tipust is tudnánk akkor talán , a válasz konkrétabb is lehetne

vas. jan. 14, 2007 11:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kedves Gafly és Többiek!

Én is láttam ilyen förmedvény-készüléket. :)

A video-részt ki lehet venni, néhány csavar és csatlakozó megbontása után, elég verejtékes munkával.
Utána már könnyű. :)

Sajnos ezen készülékek többsége azért megy tönkre így, mert a tulaja, kezelője, stb. - nem kapcsolja be, hanem tolja be a kazettát, hogy majd attól bekapcsol.
Hát nem, nem egészen, mert mire az észleli, hogy dugják és kapcsolna, addigra már valami szétugrik, eltörik, elállítódik a beerőltetett kazettától.
Javításuk éppen ezért elég nehézkes és drága, amit nemigen lehet "behajtani".
Sok sikert hozzá!
Üdv! SMA

vas. jan. 14, 2007 11:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sziasztok,

sajnos a luke vizvezetekszerelo
ismerosom meg mindig nem hiszi
el hogy nem TV szerelo a szakmam
es lehetetlen meggyozni az
ellenkezojerol. Ugyhogy kenytelen
vagyok megoldani a problemajat :)))))

Kapott egy hasznalt TV-vel egybeepitett
VHS videomagnot (felul TV alul
video). Na es ebbe rogton belenyomott
egy kolcsonkazettat :))))))
Minimalis igeny: Legalabb a kazettat
vissza kellene nyerni.....

Gyanitom hogy ki kell dobozolni
es valahogy kioperalni. Egyszer
mar lattam hogy ezt hogy csinaljak a
profik de ennek mar jo par eve volt.
Az egeszbol mar csak arra emlekszem
hogy egy mua pocok tort le amit
aztan visszabarkacsoltunk es azota is
jo.

Tehat hogyan vegyuk ki a videoban
ragadt kazettat konnyen-gyorsan???

szomb. jan. 13, 2007 13:04
vas-tag

Hozzászólás 
MotoHacker írta:
Persze,ha új,visszaviszed a boltba,és kicseréled ...Valahogy rá kell szorítani a népet,hogy átálljon plazma TV-re..... :(

Nem akarlak kiábrándítani, de a plazmaTV-knek is tud lenni hangja (tele van inverterekkel, némelyikben ventillátor is van), nem beszélve az igen rossz hatásfokról (egy 42"-os plazmaTV simán megkajál 300-400W-ot is).
Ha pl. a szobád fűtését akarod megoldani és a villanyt ingyen szerzed, akkor ideális megoldás. Csak nem célszerű elaludni előtte, mert ha egy olyan adón megy órákon keresztül, ami pl. éjszaka valami monoszkópot (de legalábbis állóképet) sugároz, reggelre kikapcsolt állapotban is nézheted rajta ezt a képet (hajlamos beégni).
Ha már a CRT-k leváltása a cél, akkor inkább az LCD-TV látszik jobb alternatívának.

kedd jan. 09, 2007 20:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
Persze,ha új,visszaviszed a boltba,és kicseréled valami szimpatikusabbra.
A sik-nagyképcsöves 100Hz-es TV-k mind "zizegnek" működés közben,némelyik igen hangosan.
Ez a silányul összerakott képeltérítés hangja,nem igazán lehetséges sem megszüntetni,sem olyat találni(még a "legdrágább" kategóriában sem) ami ne "zizeregne".
Valahogy rá kell szorítani a népet,hogy átálljon plazma TV-re..... :(

kedd jan. 09, 2007 18:29
vas-tag

Hozzászólás 
hello , bocs a zavarásért
nekem sony kv-29se10k tipusu TV-t hozott a Mikulás
de ennek is van bekapcsolás után nem valami borzasto
"ciripelése" (magasfrekvenciás zugás...)
nem igazán tudom megszokni
van rá megoldás?
köszi a választ...
üdv dani.

kedd jan. 09, 2007 12:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
> A férjem a tv-n elnyomkodta a gyaerekzár kódját és ugye
> nem tudja milyen új kódot adott meg. Ilyenkor mit tudunk
> csinálni??

Tokonrugas????

Attol fugg mennyire bonyolult eset.
Anno kollegamnal a macska maszott
ra taviranyitora. Hosszas gondolkodas
utan arra jutott hogy macska annyira
bonyolult kombinaciot nem adhatott be.
Nekiallt probalkozni es a 4444 bejott :))))

szomb. jan. 06, 2007 17:34
vas-tag

Hozzászólás gyerekzár
Sziasztok!
Tegnap írtam ezt a gyerekzáras kérdést és utánanéztem hogy milyen típusú a tv:
Hyundai HE-TC 2970E
29 colos 72 cm síkképernyős

ha valaki tudja hogy ennek a gyerekzárával mit és hogyan kell csinálni, lécci szóljon!
Előre is köszike
Üdv: Dina

szomb. jan. 06, 2007 14:45
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kedves H.Attila és Többiek!

Ha volt kép és hang a készülékben, akkor biztos, hogy nem a sorkimenő volt a hibás. Mindegy, már ki lett cserélve.
A tápegységet végig kell mérni, megnyúlt elleneállás, kiszáradt, gyenge ELKO, stb.
Máshol lehet a hiba, Én a táp primer-pufferkondira gyanakszom, ha nem elég a tápfeszültség - öreg, beteg a kondi - mert induláskor lerántja a készülék a puffer-feszültségét, akkor vagy be sem indul, vagy töredezett lesz a kép. Esetleg egy idő múlva beáll, de ez nem biztos.
Lehet még a hiba okozója a képeltérítő-áramkörben az IC és néhány ELKO a közelében. Főként az eltérítő-IC utánhúzó köre szokott még hasonló jelenséget produkálni.
Mérni kell és cserélni a púpossá vált kondikat.
Sok sikert hozzá!
Üdv! SMA

szomb. jan. 06, 2007 14:07
gyémánt tag

Hozzászólás 
spari
Eddig ezt találtam, de lehet, hogy ezzel nem sokra mész.
http://www.thomson-lyra.com/upload/tech ... 404_en.pdf

szomb. jan. 06, 2007 11:19
vas-tag

Hozzászólás Segítség!!!!!!
Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni, igazából nem tudtam ,hogy melyik topikba írjam.....van egy Thomson ROC2404es távirányítom, viszont elveszett a hozzá tartozó kódtáblázat....

Ebben kérném a segítségeteket, honnan tudnám ezt beszerezni???

Üdv. Spari

szomb. jan. 06, 2007 10:33
arany tag

Hozzászólás 
dobakedy20 írta:
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni? A férjem a tv-n elnyomkodta a gyaerekzár kódját és ugye nem tudja milyen új kódot adott meg. Ilyenkor mit tudunk csinálni??

Márka és típus?

pén. jan. 05, 2007 19:20
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni? A férjem a tv-n elnyomkodta a gyaerekzár kódját és ugye nem tudja milyen új kódot adott meg. Ilyenkor mit tudunk csinálni??

pén. jan. 05, 2007 17:58
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 1224 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 25  Következő