Hát Srácok, aki elektronikával szeretne foglalkozni, annak
1. Legalább az alapvető fizikai ismereteinek meg kell lenni. Szigetelő-vezető, Ohm törvény, mit csinál az ellenállás, kondenzátor, tekercs, és ez csak a kezdet.
Remek könyveket lehet kapni, melyek nem iskolaiak, mégis elmagyarázzák az alapokat (pl Szűcs Péter: Elektronika mindenkinek-> antikvárium.
2. Alapvető szerszám és műszer kell hogy legyen. (forrasztópáka, multiméter, csavarhúzóklt, oldalcsípő, pár fogó) Nem a legdrágább, multimétert lehet kapni 2eHUF alatt, ami mér U,I,R-t, sőt diódát és tranzisztor h21-et. Ha ügyes vagy 5, max 10eHUF-ból össze lehet állítani a szükséges eszközparkot szakirodalommal. Nem kevés pénz, de később alkatrészre ennél sokkal többet fogsz költeni.
3. Kezdőként inkább a LED villogtatást kellene gyakorolni, a nagyfeszültség ha nem is mindig halálos, igen szigorú tanár!
(Én madárfütty hangú dallamgenerátorral kezdtem, ami ha hamisan is szólt, több mint egy évtizedig szolgált dallamcsengőként.)
Ezután már úgy tudsz kérdezni, hogy válaszolni is lehessen rá.
Idézet:
Igenám de a gyári tekercsen rengeteg kivezetés van honnan tudjam, hogy nekem melyik kell?
A multiméter sokat segít benne ellenállásmérő üzemmódban.
Ui: Közben Kispedró is válaszolt