|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 7 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
edl
gyémánt tag
|
Idézet: Az Urbán-féle táp nem LM317-es: 1 2 3 4 Ja, bocs Idézet: Amúgy szerencsére megoldódott a dolog, kaptam egy trafót a suliból
Akkor jó
|
kedd feb. 07, 2006 15:20 |
|
|
Attila86
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd szept. 27, 2005 17:13 Hozzászólások: 2193 Tartózkodási hely: Budapest
|
edl írta: Attila! 1., Először is, arra vigyázz a versenyen, hogy ezt ne nevezd labortápnak. Nem tudom, hogy mennyire lesz komoly a verseny, de elképzelhető, hogy egy hozzáértő tanár beleköt, hogy egy labortáp azért nem egyenlő egy változtatható kimenőfeszültségű, LM317-es táppal. Igaza is lenne.
Az Urbán-féle táp nem LM317-es:
1234
Amúgy szerencsére megoldódott a dolog, kaptam egy trafót a suliból
|
kedd feb. 07, 2006 14:50 |
|
|
edl
gyémánt tag
|
Attila!
1.,
Először is, arra vigyázz a versenyen, hogy ezt ne nevezd labortápnak. Nem tudom, hogy mennyire lesz komoly a verseny, de elképzelhető, hogy egy hozzáértő tanár beleköt, hogy egy labortáp azért nem egyenlő egy változtatható kimenőfeszültségű, LM317-es táppal. Igaza is lenne.
2.,
Idézet: Az Urbán kéri el az 5800ft-ot trafónként. Na, ezen felizgattam magam rendesen. Mint mindig, ha Urbánról hallok. De azért ez túltesz az eddigieken. Ha most ráérnék, elmennék hozzá, és addig ütném a 10-szeres árú szkópjaival, alulméretezett Quad-jaival, és a hótdrága trafóival, és persze az RT-ben magjalent nevetséges cikkeivel, amíg nem kér elnézést az egész elektrós-tárdadalomtól. Bocsi srácok. 3., Én azt javaslom, inkább szerezz normális áron egy trafót. Azért egy kapcsüzemű táphoz kell egy felkészültség. És minimum egy szkóp. 4., Idézet: ha jól értelmezem az ic adatlapját, Vout 10-20V. Ez azt jelenti, hogy maximum 20V-ot tudok kiszedni belőle
A Spafi által beszúrt tápot tulképpen akkora kimenőfeszre építed meg, amekkorára akarod.
Üdv.
|
kedd feb. 07, 2006 11:17 |
|
|
Attila86
gyémánt tag
Csatlakozott: kedd szept. 27, 2005 17:13 Hozzászólások: 2193 Tartózkodási hely: Budapest
|
Az Urbán kéri el az 5800ft-ot trafónként.
SPafi, ha jól értelmezem az ic adatlapját, Vout 10-20V. Ez azt jelenti, hogy maximum 20V-ot tudok kiszedni belőle? Amúgy azt a trafót nagyon nehéz kitalálni, hogy milyen? Gondolom vastag vezeték, néhány menet primer és szekunder oldalon is. De úgy nagyjából nagyságrendileg hány menet lehet? Vagy hogyan tudom kikisérletezni a megfelelő menetszámot és huzalátmérőt? Mondjuk tekerek pl 20 menet primert és a szekundert menetenként rátekerem és lemérem? Aztán változtatok a primer menetszámán egy kicsit, és megint eljátszok a szekunderrel?
Tényleg, a ferritgyűrű (gondolom ferrit kell) átmérője mennyire lényeges?
Vagy lehet inkább tényleg a másik topicba kellene írnom
|
hétf. feb. 06, 2006 22:47 |
|
|
potyo
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3691 Tartózkodási hely: Ada
|
Ha graetz-el egyenirányítasz, akkor a graetz két diódája helyett elkót téve építhetsz pozitív és negatív feszültségforrást. Nem egy elegáns dolog a trafó egyenáramú mágnesezése miatt, de szükségmegoldásnak jó. Az ICL-nek meg nincs párja, ez van, ezt kell szeretni.
|
hétf. feb. 06, 2006 22:07 |
|
|
SPafi
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6360 Tartózkodási hely: Budapest
|
Akkor csinálj ott életet!
Például:
http://users.hszk.bme.hu/~sp215/elektro/SMPS_IR2155.gif
De a trafó méretezése a te dolgod.
Mondjuk nem tudom, hogy melyik rabló kér el ennyi pénzt egy trafóért, és hogy miért nem egy darab két szekunderű trafót rendelsz (6000 Ft-ból simán ki kellene jönnie!).
Ja, és Urbán mondjon le!
|
hétf. feb. 06, 2006 21:50 |
|
|
Attila86
gyémánt tag
|
30V 1A kapcsolóüzemű táp
Sziasztok!
Bocsi hogy megint egy új topicot nyitottam, de a "Kapcsolóüzemű táp építése" topicban nem túl nagy az élet...
Másrészt a dolog nagyon fontos és főleg sürgős lenne;
Szeretnék egy biztosan működő kapcsolóüzemű tápot (kapcsolási rajzát), kb 30V és 1-3A terhelhetőséggel. A suliban lesz hamarosan egy áramkörépítő-verseny, amire szeretnék nevezni a labortápegységemmel (Urbán-féle+ICL7107-es panelmérők), de nem szeretnék kiadni 2x5800ft-ot trafóra. Viszont a verseny fontos lenne, és egyedül csak a trafó hiányzik hozzá. Nagynehezen találtam itthon egy megfelelő tarfót, de kettős táp az egész, és másikat már nem tudok itthon előkotorni
Más, az ICL7107-nek nem tudja valaki, hogy van-e esetleg egy párja, ami közös KATÓDÚ led-kijelőt hajt meg?
És mégegyszer bocsi az új topicért!
Üdv, Attila
|
hétf. feb. 06, 2006 21:21 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 7 hozzászólás ] |
|