|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 21 hozzászólás ] |
|
Autóhifi - Fejegység és erősítő
Szerző |
Üzenet |
inhouse
gyémánt tag
|
Nézd meg a használati útmutatót, lehet, hogy a menüben lehet kapcsolni a vonalkimenetet.
Üdv
Inhouse
|
hétf. szept. 04, 2006 8:55 |
|
|
intruder01
arany tag
Csatlakozott: hétf. ápr. 26, 2004 16:44 Hozzászólások: 239 Tartózkodási hely: Kmét
|
Hello! Megint én vagyok. Most az történt a fejjel hogy ráraktam egy erősítőt, az RCA kimenetére, de semmi... Az biztos hogy nem az erősítő rossz, mert más jelforrásból szépen dolgozik. Arra tippelek hogy a rca kimeneten nem jön semmi. 47kohmos kimeneti impedanciát mértem, tehát a rca csatlakozó jó lehet. Létezik hogy valamitől megpusztult a kimenet? Köszi
|
szomb. szept. 02, 2006 14:13 |
|
|
inhouse
gyémánt tag
|
Szerintem külön mérnökgárda foglalkozik az optikai cuccok 1 éves élettartamának kidolgozásán...
Üdv
Inhouse
|
kedd ápr. 18, 2006 11:21 |
|
|
intruder01
arany tag
Csatlakozott: hétf. ápr. 26, 2004 16:44 Hozzászólások: 239 Tartózkodási hely: Kmét
|
Senki nem tud segíteni?
|
kedd ápr. 18, 2006 10:53 |
|
|
intruder01
arany tag
|
Hello! REmélem befér ide a problémám. Szóval van egy sony s2200as fejem.
A következőt produkálta. Múltkor ment a zene, aztán otthagytam, mire visszajöttem, már ki volt kapcsolva. Bekapcsoltam, és már nem vette be a cd-t. (Újraírható mp3-as cd volt). Próbálkozik egy darabig, aztán kiírja hogy error, kikapcsol és kiadja a cd-t. Audio-t, és írható cdt mp3 al beveszi, de azt csinálja hogy másodperceket ugrál a számokban (Mp3-nál biztosan, audionál nem néztem még), szabálytalan időközönként. Kérdés mi lehet a baj? A fej karácsonykor volt 1 éves, és ami miatt vicces a dolog hogy szinte alig volt használva. Esetleg a fej gyengélkedik? Köszi a segítséget
|
vas. ápr. 16, 2006 16:31 |
|
|
.watt
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3333 Tartózkodási hely: Új nick-em watt (pont nélkül)
|
Idézet: Hangszoro pozitiv lab sorba 100uF majd sorba 330k parhuzamosan az eredeti foldhoz 47k ennyi.
Beszeltem egy villamossagissal, rakjak be egy 47k-s potit es keressem meg a torzitas hatart, termeszetesen a kondit hagyam bent ennyi.
Nem nekem lesz méylyben hiány, bár lehet, hogy neked nem számít, ha nincs meg a 30Hz, nekem igen. De azt csinálsz amit akarsz, csak akkor azt nem értem miért tettél fel itt kérdést. No mindegy, watt voltam......
|
pén. feb. 10, 2006 11:25 |
|
|
djsms
Moderátor
|
Funk írta: djsms!
Azok a kondik nem tudnak túl nagy áramot leadni(egyenként sem), a végeredmény nem lesz egyenértékű egy autóhifis 1F-os elkóval, ebben az alkalmazásban használva kb 1 db 10000 uF-dal helyettesíthető a konditelep tudása. Ára 150 Ft.
Üdv, Funkee
Értem és köszönöm
|
pén. feb. 10, 2006 11:22 |
|
|
Funk
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1206 Tartózkodási hely: Bp
|
djsms!
Azok a kondik nem tudnak túl nagy áramot leadni(egyenként sem), a végeredmény nem lesz egyenértékű egy autóhifis 1F-os elkóval, ebben az alkalmazásban használva kb 1 db 10000 uF-dal helyettesíthető a konditelep tudása. Ára 150 Ft.
Üdv, Funkee
|
pén. feb. 10, 2006 10:58 |
|
|
bi-bipp
vas-tag
|
Hangszoro pozitiv lab sorba 100uF majd sorba 330k parhuzamosan az eredeti foldhoz 47k ennyi.
Beszeltem egy villamossagissal, rakjak be egy 47k-s potit es keressem meg a torzitas hatart, termeszetesen a kondit hagyam bent ennyi.
|
pén. feb. 10, 2006 10:31 |
|
|
djsms
Moderátor
|
Ha már erőlködő akkor legyen kondi is
Azon gondolkodtam, hogy veszek 1F/5.5V-os kondikat. Ezeket hármasával sorbakötöm, akkor feszültségileg bőven jó lesz autóba. A három soros kondi eredője ugyebár 1/3F lesz. 3-4 ilyet aztán párhuzamosan kötve már megvan a kívánt 1F/16.5V. Árban kb 4000Ft ami ugyebár jóval kevesebb, mint az autóhifis csilivili kivitelű társa. No meg kisebb is
A kérdés az lenne, hogy ez hifi szempontból mennyire életképes? Elég gyorsak ezek a kondik illetve így sorosítva és párhuzamosítva le tudják adni a megfelelő ampereket? Melegedés felléphet?
|
pén. feb. 10, 2006 9:42 |
|
|
Funk
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1206 Tartózkodási hely: Bp
|
bi-bipp!
Watt jól leírt mindent. Mi nem érthető?
Tudom, hogy van elég vészmadár, de ha rám hallgatsz, akkor átviszed egy hozzáértő haverodhoz, vagy fizetsz egy autószerelőnek pár ezrest, aki korrekten elkészíti a hozzávalókat, különben lesz egy végfokIC csere a magnódban, és néhány elvesztegetett órád.
Cakk-pakk mínusz 10 eFt-ba kerülhetsz, ha nem vigyázol. Ha más csinálja, akkor meg csak töredéke.
Megéri a rizikót?
Üdv, Funkee
|
pén. feb. 10, 2006 9:18 |
|
|
.watt
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3333 Tartózkodási hely: Új nick-em watt (pont nélkül)
|
Lehet, hogy Te érted amit írsz, de én nem. Ráadásul azt sem érted amit én írok. Elmondom mit jelent amit Te írsz néhány mondatoddal:
Idézet: Méregettem és a Földhöz képest - és + erősített hangszoró kimeneten 5,3V körül volt, így nem is játszottam vele a pozitívat lehúztam és a fejegység földjére kötöttem a másik lábat. Tehát nem szórakoztál miután kiderült, hogy a + és - kimeneten is feszültséget mértél, hanem fogtad, és a + lehúztad(tehát ellenállással testre húztad), és a másik lábat(tehát a - kimenetet) letetted testre. Ennek a mondatnak ez az értelme szerintem. ezért kérdeztem, hogy mi a rákot csináltál! Idézet: Tehát sikerült egy szűrő kapcsolást csinálnom 10k és 1k esetén, ha nem is lesz szűrése nem sok kicsit a leosztás? Ezt a mondatodat egyáltalán nem értem. Idézet: Tinába összeraktam a te illetve én kapcoslásom AC analizis alapján nincs freki szűrés teljesen egyenletes, viszont ahogy te magyaráztad nicns osztás.
100u 10k föld 1k sorba az erősítő felé
ha meg 100u 1k majd 10k föld akkor sincs. Amit Te itt írsz, annak semmi köze nincs ahhoz, amit én írtam. Én ezt írtam: Idézet: a hátsó kimenetekre, de csak a pozitív szálakra kell egy-egy 100uF/16V-os elko pozitív felével a kimenet felé, aztán a kondi másik lábára egy 10k. A 10k másik lábáról a test felé egy 1k(10-es osztás), (nem a másik kimenet a test, hanem a magnó fekete táp vezetéke! Ki kell mérni, hogy az e!!). A 10k és az 1k találkozásából lehet kivenni a leosztott jelet a testhez képest(ide kell kötni az RCA vezetékét).
Ennél egyértelműbben nem tudom leírni, így is túl részleteztem, mert így is lehetne írni, ha szaki lennél.
Kell egy 100uF a kimenetre, pozítivval befelé, aztán egy 10K, innen testre egy 1k. Kész az osztó.
Üdv! watt
|
pén. feb. 10, 2006 9:01 |
|
|
bi-bipp
vas-tag
|
Tinába összeraktam a te illetve én kapcoslásom AC analizis alapján nincs freki szűrés teljesen egyenletes, viszont ahogy te magyaráztad nicns osztás.
100u 10k föld 1k sorba az erősítő felé
ha meg 100u 1k majd 10k föld akkor sincs.
elvileg ez így nem osztás lenne, felrajzolnál egy kis kapcsi rajzot, köszi
|
pén. feb. 10, 2006 8:09 |
|
|
bi-bipp
vas-tag
|
Azért 47k lett, mert elvileg minden jelszint 47kohmra csatolt.
Tehát sikerült egy szűrő kapcsolást csinálnom 10k és 1k esetén, ha nem is lesz szűrése nem sok kicsit a leosztás?
Hangszoró kimenet pozitív és direkt magnó test van hátrahúzva.
|
pén. feb. 10, 2006 7:53 |
|
|
.watt
gyémánt tag
|
Idézet: így nem is játszottam vele a pozitívat lehúztam és a fejegység földjére kötöttem a másik lábat. Mit csináltál? Részleteznéd? Idézet: Kapott 100uF-et sorba + 330k-t és 47k-t párhuzamosan Írtam milyen értékekkel kell megoldani. De ha azt akarod, hogy ne legyenek mélyek, akkor maradhat így is...... (a mélyek nem feltétlenül tűnnek el teljesen, de hogy 50Hz alatt most halkulnak az szinte tuti.) Idézet: Egyéb kérdés. A vezérlést az antenna erősítő tápra kötöttem egy vékony kis tápkábel, annyi a különbség nem járó motornál 11,8V van itt. Maradhat itt? Ha más kábelre rako makkor, ha már gyújtáson van bekapcoslja az erősítőt. Jól van így.
|
pén. feb. 10, 2006 6:32 |
|
|
bi-bipp
vas-tag
|
Egyéb kérdés. A vezérlést az antenna erősítő tápra kötöttem egy vékony kis tápkábel, annyi a különbség nem járó motornál 11,8V van itt. Maradhat itt? Ha más kábelre rako makkor, ha már gyújtáson van bekapcoslja az erősítőt.
|
csüt. feb. 09, 2006 23:56 |
|
|
bi-bipp
vas-tag
|
Tapasztalat
Halihó Watt!
Méregettem és a Földhöz képest - és + erősített hangszoró kimeneten 5,3V körül volt, így nem is játszottam vele a pozitívat lehúztam és a fejegység földjére kötöttem a másik lábat. Kapott 100uF-et sorba + 330k-t és 47k-t párhuzamosan és akkor éppen jól szól, ha Gain koxon van és még a 12dB 45Hz-es emelést is rárakom, holnap lecsökkentem a 330k-t 150k-ra akkro valószínű lesz benne már elég kráft, de amúgy jó lett
Köszi a segítséget!
|
csüt. feb. 09, 2006 23:09 |
|
|
.watt
gyémánt tag
|
Ha jót akarsz a magnótól viszed.
|
csüt. feb. 09, 2006 9:51 |
|
|
bi-bipp
vas-tag
|
Rendben is lenne meg is venném a ketyerét csak elfelejtettem rendelni és nincs a városunkban.
Addig én is eljutottam, hogy 100uF bipolar mondjuk sorba, mert ha hidalt a végfok akkor féltáp ottvan és a földre kell kötni. A föld lehet a tápföld vagy mindenképpen a magnóról húzzak egy földet?
Pont erre jutottam, mint amit mondasz, de gondoltam kimérem mivel 4x15W el tudom képzelni nem hidalt és akkor simán le lehet húzni, persze előtte kimérem a negatív föld e.
Ha hidalt akkor a föld bárhonnan jöhet a jelhez?
|
csüt. feb. 09, 2006 7:11 |
|
|
.watt
gyémánt tag
|
A kapható átalakító elvileg jó. Nem kell tovább kínlódni a megoldáson, csak akkor ha valam miatt mégsem lenne elég az illesztőből kijövő jelszint.
Ha ez véletlenül így lenne, akkor a hátsó kimenetekre, de csak a pozitív szálakra kell egy-egy 100uF/16V-os elko pozitív felével a kimenet felé, aztán a kondi másik lábára egy 10k. A 10k másik lábáról a test felé egy 1k(10-es osztás), (nem a másik kimenet a test, hanem a magnó fekete táp vezetéke! Ki kell mérni, hogy az e!!). A 10k és az 1k találkozásából lehet kivenni a leosztott jelet a testhez képest(ide kell kötni az RCA vezetékét). Ez biztosan elég lesz a végfoknak. Ezt a levételt akkor is meg lehet tenni, ha a kimeneten hangszóró marad. Ha nem marad rajta hangszóró, akkor egy 100ohm-os 1W-os ellenállást rá lehet tenni a kimenetre a kondi elé még! Ez védi az fejerősítőt az esetleges gerjedéstől, lebegéstől.
|
csüt. feb. 09, 2006 6:30 |
|
|
bi-bipp
vas-tag
|
Autóhifi - Fejegység és erősítő
Sziasztok,
Következő a probléma adott egy gyári fejegység, aminek erősített kimenete van csak, adott egy SAL PRO280-as erősítő elvileg 250mV-6V-ig mehet rá a jelszint. Lehet kapni jelszint cöskkentőt, aminek a műszaki adatai -60dB 10kohmos impedenciájú kimenet. Szerintetek elegendő mondjuk az egyik erősített kiemenetre párhuzamosan rákötni mégpedig egy 10Mohmos soros ellenálláson és 10kohmos párhuzamos ellenálláson keresztül, végülis így -60dB-t és 10kohmos csaotlást érek el vagy ezt így nem ildomos?
Tudtok valami kapcsolást mutatni?
Köszönöm Bi-Bipp
|
szer. feb. 08, 2006 20:21 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 21 hozzászólás ] |
|