Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. nov. 16, 2024 8:34

Hozzászólás a témához  [ 19 hozzászólás ] 
NTSC TV-tuner -> PAL TV-tuner 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Dip kapcsolót és jumpert csak aféle "végső funkcióra" tesznak be manapság,amin a usernek nem kell gondolkodni.Címkiválasztó,IRQ meg TV norma,CPU órajel stb kapcsoló és jumper anakronizmus.
Már a 836oshoz vett első tv kártyámon lakó BTxx.xx (mittudoménmár) nagy tepsi tokok is csak 15féle tv normát tudtak kb..keleti hangot a tuner nem tudta,nem volt benne a másik szűrő..vettem bele..a helye (a még teljesen lábas-furatos!) tunerban megvolt!! :)
Láttam pár alaplapot mostanság én is amin "még lehetett" eztazt jumperrel (kapcsolóval) IS állítani,de csak ha setupban perverz módon ezt kérted (manual-auto).Ezek ritkaságok,szerepük másodlagos..a legújabb 64bites cuccokban már "clearcmos" sincs és a régi "power,reset,led,stb" tüskesor "eltüntetésén" is gőzerővel agyalnak (jön a "chasis bus"?!?).

pén. márc. 10, 2006 21:36
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Hozzászólás 
A PAL B/G nálam műxik a videokártya Tv kimeneténél. Egyébként Germany az ország, amire (találomra) beállítottam. De előtte megnéztem mi van Mo-on.

csüt. márc. 09, 2006 21:02
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Motohacker: azért ez erős volt kicsit, hogy kihaltak. Nem egy alaplapon látni DIP kapcsolókat szerintem, még azok között is, amiket mostanában gyártanak.
Muter gépében (3 éves HP) szintén van.

csüt. márc. 09, 2006 20:40
arany tag

Hozzászólás 
Sajnos most nem tudok coaxon kívül más kábelt beledugni, mivel nincs itthon átalakítóm.

A saját szoftverében lehet állítani a composit forrásra szabványt, csak éppen a coax-bemenetre nem. És ezt nem értem, hogy miért! Nem ugyanaz a chip dolgozza fel mindkét jelet?
Bocs, ha hülyeségeket kérdezek, de sajnos nem ismerem a felépítését és a működését sem. :(

Kép

csüt. márc. 09, 2006 18:41
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ezúton fogadja a hardwer fórum meleg gratulációmat,PC-s "világban" évekkel ezelőtt kihaltak a DIP kapcsolók,és a jumperek is halódó félben vannak.
(nyilván,hiszen minden plug-and play és soft setting filozófiára épül,minden tokra teszenek inkább 2lábat egy I2C busnak és 8db regisztert bele,mint 18-20 lábat a kapcsolósornak)

szer. márc. 08, 2006 22:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
A PAL-NTSC dolog lényegében NEM a tuneren múlik! Dugj bele külső videojelet,azzal mennie kell.
A videodigitalizálók már a Btxx-xx család óta soknormásak,(pedig az még 386os korszak eleje!) továbbra is kétlem,hogy ne tudna PAL videojelet.

szer. márc. 08, 2006 22:15
arany tag

Hozzászólás 
Igen, a ChrisTv-ben tudok állítani mindent, nagyon szépre be lehet lőni a képet, csak éppen fekete-fehér, bármit is csinálok. És ez úgy látszik azért van mert NTSC a kártya. A TV-nknél is mikor váltok a standardok között NTSC-re, fekete-fehér lesz a kép.

Itt van 2 kép a kártyáról:

http://kepfeltoltes.hu/060308/DSC03232_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/060308/DSC03233_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Azt írták a hardver fórumon, hogy keressek DIP kapcsolót rajta, hátha azzal lehet állítani. Nos bevallom, nem tom pontosan hogyan néz ki egy ilyen, de még kapcsoló formát sem látok a kártyán. A tunerről a fém lapkát nem tudom leszedni, pedig lehet alatta rejtőzik a megoldás.

szer. márc. 08, 2006 21:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kellene hogy tudd a ChisTVben minden csatornára állítani a TV normát.Ezért is ajánlom általában a fenyegetőző elégedetlenkedő kártyát visszahozni akaró Pinnacle vásárlóknak is.Kicsit agyment a Christv logikája,de meg lehet találni benne a dolgokat,próbálgasd.Még kontrasztot,színeket,különböző zajszűrőket és szoftveres relatime számolt képélesség állítást is tudsz minden csatira külön megadni-állítani.Nekem pl az volt vele a baj,hogy minden csatornán minimum volt a szín,és a fényerő+a kontraszt is,alig látszott valami,mindet egyenként(!) beállítgatva kb ugyanoda,tökéltes döbbenetes,minden TVkészüléket felülmúló kristálytiszta gyönyörű kép lett,a kicsit zajos kábeltv jelből.

kedd márc. 07, 2006 20:14
arany tag

Hozzászólás 
Kipróbáltam a ChrisTV-t. Nagyon jó kis progi!
Felismerte a kártyát (a chip-et ATI Rage Theater-nek írja), be is hozta az összes csatornát, csak az a baj, hogy fekete-fehérben. Valószínű, hogy tényleg csak NTSC-t tud. :(
Lehet ezen még valamit buherálni?

hétf. márc. 06, 2006 22:25
arany tag

Hozzászólás 
Na, megjött a kártya!
Izgultam a beszerelésnél, nehogy a foglalat legyen rossz és hazavágja a kártyát.
Persze most sem ment minden simán. Szerelés, indítás, egy hosszú, 3 rövid síp, majd szépen bootolt tovább, de kép nem volt. Nem tudtam mi a gáz, mert a videokártya hibája 1 hosszú és 2 rövid, ez meg a billentyűzetre figyelmeztetett. Eszembe jutott egy kis idegeskedés után, hogy talán azért nincs kép mert a Biosban PCI video-ra van állítva. Az S3-at nem vettem ki. Vakon szépen átállítottam AGP-re és lőn világosság, megjött a képe. Ekkor már nagyon örültem! :D
Felraktam a driver, letöltöttem az all-in-wonder-es programokat, majd telepítettem őket.
A DVD dekódert is fel akartam, de ahhoz kér eredeti ATI cd-t. Be is raktam neki, erre azt mondja nem valid. Aztaqrvaanyád, mondom, mi nem jó ezen. Szóval az még pihen egy kicsit.

Következő lépés, beüzemelni a TV-t. Persze az ország választásnál ismét pofára estem. Nincs se Magyaroszág, se másik európai állam. Most megpróbálok keríteni valami másik szoftvert, amivel fel tudom ismertetni, aztán meglátjuk.

Sajna ez még csak fél siker. :(

Update:

Kipróbáltam az iuVCR nevű progit. Felismerte a csatornákat, de úgy látszik valahogy összeakadt a Controll Centerrel, mert a gép belassult és az eszközkezelőben egy rakás cli.exe volt.
Power off lett a vége.

hétf. márc. 06, 2006 15:21
arany tag

Hozzászólás 
Sajnos én sem találtam info-t erről a chipről. Biztos van valami kódja is, Theater 200 néven csak a leírásokban szerepel. A Philips oldalán sincs konkrétan ilyen nevű lapka. A kereső egy csomó találatot kidobott, de az ott leírtakból nem értettem semmit.

Remélem hamarosan kézhez kapjuk a kártyát és akkor kiderül minden.

vas. márc. 05, 2006 14:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ez tuti próba/cseresznye lesz. Bármilyen kombináció elképzelhető....
Valószínűleg a PAL/NTSC-vel nem lesz gond (de ez sem 100%) csak nem csináltak csak NTSC ic-t. Ha csak nem valami bevált (amcsiknak) TV IC-t raktak rá.
Vagy ez a "Philips Theater 200" komplett antennától PCI-ig átalakítást végez? Én ilyen nevű IC-t nem találtam a philips oldalán. Valami SAA-XXX szerű lenne valószínűbb.

vas. márc. 05, 2006 12:46
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nem hinném hogy kétféle hardvert gyártanának ezért. A dekóderek 99%-a tudja a PAL és NTSC szabványt együtt (secam-ot már nem, mert kihalt)

Valószínű driver szinten van beállítva a dolog, persze az lehet hogy ennél a fajtánál le van tiltva a PAL használat, de még ezt sem hiszem. Egy valamire tudok gondolni még, a HW-ből kispórolták a PAL kvarcot :) Lehet hogy ezt meg kéne nézni. : 4,433619, 8,8662, 17,7344 MHz-es lehet (a PAL színsegédvivő, ill. többszörösei) ha 3,57xxx -es kvarc van benne, az NTSC-s. (vagy ennek többszöröse)

vas. márc. 05, 2006 10:53
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Ha igazán precíz NTSC (CCIR) a tuner, akkor nem lesz OIRT1 (TV1 Bp) csatorna, mert ott ez a régebbi cordless-phone meg modell-távirányítós freki. Sztem a PAL B/G-t mindenképp tudnia kellene és legalább két -háromféle hangnormát.

szomb. márc. 04, 2006 20:52
arany tag

Hozzászólás 
A szavaidból azt veszem ki, hogy a kártyával, illetve a tunerrel nem lehet elvileg semmilyen kompatibilitási hiba, csak a driverrel és a szoftverrel.

A kártyán egy Philips Theater 200-as chip van, amiről jókat írtak. Persze lehet, hogy mindez csak marketing duma.

Mindenesetre remélem nem lesz gond.
Közben beszéltem apám egyik volt kollégájával, aki TV-ket és egyéb elektronikai cuccokat szerel. Szerinte is vennie kell az itteni adásokat.

szomb. márc. 04, 2006 19:12
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kétféle baj lehet,a hangvivő ami ugye kétféle,illetve a többféle képfrekvencia és színrendszer.Általában inkább driver-szoftver szinten szokták hanyagolni,vagy gyengén kezelni ezt a kérdést,a video tokok évek óta "mindenevőek",és a tunereknek is "illik" tudni a kétféle hangot.
Pinacle kártyáknál szokott pl gond lenni,hogy egy adott tv rendszerben összevissza előfordul kétféle kép,illetve hang,amire a kártya gyári programja nincs felkészítve,nem képes csatornánként normát váltani.Valamelyik másik TValkalmazást használva ilyen gond nincs,minden csatorna tökéletesen beállítható.

szomb. márc. 04, 2006 16:53
arany tag

Hozzászólás 
Az az igazság, hogy a kártya már meg lett rendelve és csak egy-két nappal utána jöttünk rá, hogy ott más a szabvány és ez lehet, hogy gáz.
A TV kimenetet én is tudom szabályozni és mindegyik TV kimenetes Radeonban lehet tudtommal, de a kérdés az, hogy az antennából érkező jel típusához lehet-e állítani a tunert?

Neked milyen kártyád van?

szomb. márc. 04, 2006 16:13
arany tag

Hozzászólás Re: NTSC TV-tuner -> PAL TV-tuner
grimi írta:
Hello!

Az lenne a kérdésem, hogy egy amcsiból származó Radeon 9700 Pro All in Wonder vajon képes-e az itthon sugárzott TV adást normálisan kezelni. Mert ugye ott NTSC a szabvány.

Üdv
grimi

Az én karimnak a szoftverje alapból tud számtalan kép és hangnormát. Szvsz nálad is lehet állítgatni ntsc/secam/pal közt. Már próbáltad, és úgy nem müködik, vagy csak előre, óvatosságból érdeklődsz?

szomb. márc. 04, 2006 11:45
arany tag

Hozzászólás NTSC TV-tuner -> PAL TV-tuner
Hello!

Az lenne a kérdésem, hogy egy amcsiból származó Radeon 9700 Pro All in Wonder vajon képes-e az itthon sugárzott TV adást normálisan kezelni. Mert ugye ott NTSC a szabvány.

A hardver topikban már kérdeztem, de sajnos nem találtunk megoldást. A Bios frissítés szóba került , de nem tudjuk, hogy az a TV tunert is befolyásolja-e, vagy csak a TV kimenetet?

Esetleg létezik valami egyszerű jel-átalakító szerkezet?

Üdv
grimi

szomb. márc. 04, 2006 11:11
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 19 hozzászólás ]