|
Szerző |
Üzenet |
Anubys
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 274 Tartózkodási hely: Söröskorsó mellett(esténként)
|
Panashiba
Sonica
Panascanic
Futachi
|
kedd jan. 02, 2007 23:49 |
|
|
vasti
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1104 Tartózkodási hely: Zalaegerszeg
|
.. de a csúcs a Punna cipő volt, pár éve láttam ;-)) A "betűtípus" olyan volt rajta, hogy simán el lehetett nézni Puma-nak 1m-ről. Bár az is igaz, hogy a Puma cipő jó, de azért az Punna-t sem utasítja vissza az ember ;-)))
Üdv!
|
kedd jan. 02, 2007 22:44 |
|
|
Ros-Co.
a fórum lelke
Csatlakozott: hétf. nov. 08, 2004 20:03 Hozzászólások: 6046 Tartózkodási hely: Bp.
|
Mik is a menő márkák? Orion, Vestel, Beko, Alien,
és egy két régebbi hangzatos név:
Powasonic
Akaiwa
Tactics
Sunny
Harley Dewinson (ez nem műszaki cikk volt)
Nile/Mile
Reabeok (ez se műszaki)
Panascodic
stb...
|
kedd jan. 02, 2007 22:28 |
|
|
Laci
arany tag
|
Hát igen olyanokat már csak használtcikkek között találsz. Ma minden 2-3 évre nan tervezve.
|
kedd jan. 02, 2007 20:38 |
|
|
nagypapi
vas-tag
Csatlakozott: kedd jan. 02, 2007 17:18 Hozzászólások: 2 Tartózkodási hely: Hol itt, hol ott...
|
Ok, megértettem, köszi!
A minőség hol kezdődik árban és márkában?
A régi nagy nevek sem garanciák ezek szerint?
(Nem 100 Hz, de az audióm itthon egy NAD 3020, Infinity Reference, Pioneer PD104, és megfelelően installálva - nekem - szépen ketyeg)
|
kedd jan. 02, 2007 17:41 |
|
|
Anubys
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 274 Tartózkodási hely: Söröskorsó mellett(esténként)
|
Grundig helyett vegyél Bekot, ugyanaz, csak olcsóbb.
Sajnos ugyanaz a hulladék török bélés van benne, semmivel sem jobb.
Sajnos ez lett a Grundigból, mióta a törökök megvették kilóra az egészet.
A még eredeti gyártmányaik jók voltak, az ma is többet ér, mint egy török csoda Grundig felirattal.
|
kedd jan. 02, 2007 17:34 |
|
|
nagypapi
vas-tag
Csatlakozott: kedd jan. 02, 2007 17:18 Hozzászólások: 2 Tartózkodási hely: Hol itt, hol ott...
|
Szevasztok!
Tv csere előtt állok, jelenleg egy 17" JVC-t nézek.
Semmi bajom vele, csak egyre kisebb a képe... )
Gondolkodom egy 21" flat crt Grungid beszerzésén.
Lcd-vel is kacérkodom a helyszűke miatt, de aggályaim vannak.
A 14 ms válaszidő nem túl sok egy gyorsmozgásos sportközvetítés élvezetéhez?
|
kedd jan. 02, 2007 17:23 |
|
|
Anubys
arany tag
|
Az Universum akármi is lehet, mivel ő nem egy gyártó, hanem a Német Quelle cég bejegyzett márkaneve. Bármelyik gyártótól rendelhetik a tévét, és elnevezik a saját nevükön.
Mostanában, Orion (német), Vestel, Profilo, Beko, Evelux, Daewoo és hasonló bélések kerülnek Universum néven forgalomba.
|
pén. dec. 08, 2006 14:59 |
|
|
Lator
arany tag
|
Krisz_The_Zerg írta: Sziasztok!
Látom régen volt aktivitás a fórumban, így gondoltam új belépőként megtöröm a csendet. Mostanában szeretnék televíziót vásárolni, és tanácsot szeretnék kérni, hogy melyik típus/gyártó az, amelyiknek jó az ár/érték aránya, a legjobb az alkatrész ellátottsága.
Van a környezetemben egy Universum típusú készülék. Kíváncsi lennék, hogy milyen minőségű alkatrészekből szerelték össze, vagy esetleg mire kellene figyelnem átvételkor. Tudásban nekem pont megfelelne (100Hz, 2tuneres PIP, 72cm). Egy másik a Grundig, Megatron típusa. Typ:M70-281IDTV/LOG kódszámmal. Sztem ez csak 1tuneres PIP-et tud, a többi tulajdonsága ugyanaz.
Légyszi mondjatok vmit ezekre a típusokra, vagy akár általánosságban, hogy mit érdemes vásárolni!
Előre is köszönöm mindenki segítségét!
Krisz_The_Zerg
Hello!
Szerintem maradj a Grundig-nál. A PIP egy teljesen felesleges (na jó, egy hétig érdekes, meg jópofa) funkció. A Grundig 70cm-esben lévő Philips A66EAK képcső gyakorlatilag elpusztíthatatlan. Most fejből nem emlékszem, de ha a Grundigba 103.42-es digitbox van, az is bővíthető 2 tuneres pip-pel. Hogy megéri -e az megint más kérdés? A 103.37-es nem bővíthető csak analóg műholdvevővel. Abban gyárilag egytuneres képfrissitő pip van.
Az Univerzumról majd esetleg más, mert azt nem ismerem.
|
pén. dec. 08, 2006 3:02 |
|
|
Krisz_The_Zerg
vas-tag
|
Sziasztok!
Látom régen volt aktivitás a fórumban, így gondoltam új belépőként megtöröm a csendet.
Mostanában szeretnék televíziót vásárolni, és tanácsot szeretnék kérni, hogy melyik típus/gyártó az, amelyiknek jó az ár/érték aránya, a legjobb az alkatrész ellátottsága.
Van a környezetemben egy Universum típusú készülék. Kíváncsi lennék, hogy milyen minőségű alkatrészekből szerelték össze, vagy esetleg mire kellene figyelnem átvételkor.
Tudásban nekem pont megfelelne (100Hz, 2tuneres PIP, 72cm).
Egy másik a Grundig, Megatron típusa. Typ:M70-281IDTV/LOG kódszámmal. Sztem ez csak 1tuneres PIP-et tud, a többi tulajdonsága ugyanaz.
Légyszi mondjatok vmit ezekre a típusokra, vagy akár általánosságban, hogy mit érdemes vásárolni!
Előre is köszönöm mindenki segítségét!
Krisz_The_Zerg
|
szer. dec. 06, 2006 22:35 |
|
|
gris
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 683 Tartózkodási hely: lehetőleg üvegközelben
|
gafly!
öregek vagyunk már ehhez.
maradjunk a sörnél és a technika csak fejlődjön ha akar.
|
vas. aug. 13, 2006 20:12 |
|
|
Didi
arany tag
Csatlakozott: vas. jún. 13, 2004 23:49 Hozzászólások: 169 Tartózkodási hely: Budapest
|
Idézet: > LG 100Hz-es PIP-es tévém van amelyiknek > forog a középen lévő hangszórója.
Most mi a t ö k ö m ről beszéltek???
A forgó központi hangszóró valahogy nekem kimaradt...
Surroundos szuper hangú subwooferes tévé, melynek kétfajta hangüzeme van. a képcső alatti "középső" hangszóró vagy kifordul, vagy nem. ezt te határozod meg az üzemmód kiválasztásánál. inkább csak rongyrázás mint értelmes dolog. és sz.r.
|
kedd aug. 08, 2006 8:19 |
|
|
Gafly
gyémánt tag
|
> LG 100Hz-es PIP-es tévém van amelyiknek
> forog a középen lévõ hangszórója.
Most mi a t ö k ö m ről beszéltek???
A forgó központi hangszóró valahogy
nekem kimaradt...
|
hétf. aug. 07, 2006 20:32 |
|
|
Anubys
arany tag
|
Didi írta: Vagy én vagyok lemaradva, vagy nem tudom. A Tescóban most láttam 100Hz-es VIDEOTON tévét!! Feltámadt a cég? Más: LG 100Hz-es PIP-es tévém van amelyiknek forog a középen lévő hangszórója. Mik a tapasztalatok vele? Nekem már egyet kicserélt az LG, mert nem tudták időben megjavítani garosan. Elég hangosan búgott a hangszórókon keresztül. De a cserélt is búg, csak halkabban. Egyébként ez is cicereg, főleg bekapcsolás után. De a legszarabb benne a forgóhangszóró, mert állandóan eltörik az ütközöje, vagy mi, és ehhez előlapot ill. kávát kell cserélni. már kétszer cserélték gariban, most megint rossz. Tele van a f...om az LG-vel. Tudtok rá megoldást? Ki kéne kötni a forgatómotort, csak nem tudom járható út-e ez, mivel nincs végálláskapcsoló asszem, hanem a motor áramát figyelheti az elektronika. Ehh, sz..r az egész.
Bár a reklámokban nem ezt mondják, de sajnos ez a legolcsóbb koreai hulladék márkák egyike, sokat ne várj tőle. Lesz annak majd más baja is, csak rövid idő kérdése. Épp ma javitottam egy LG Flatron csoda monitort. Valahol Kinában rakták össze a rabok, úgy is nézett ki, ki is birta a garit, meg egy hónapot. Silány panel, és még silányabb minőségű alkatrészek, hamar össze is jött a gyártó akarata, igaz nekem nem kell sirnom, mert most én keresek rajta pénzt.
C'est la vie....
|
hétf. aug. 07, 2006 19:21 |
|
|
Levike
ezüst tag
|
Nem tamadt. Ugy gyartatjak kinaban.
|
hétf. aug. 07, 2006 18:19 |
|
|
Didi
arany tag
Csatlakozott: vas. jún. 13, 2004 23:49 Hozzászólások: 169 Tartózkodási hely: Budapest
|
Vagy én vagyok lemaradva, vagy nem tudom. A Tescóban most láttam 100Hz-es VIDEOTON tévét!! Feltámadt a cég?
Más: LG 100Hz-es PIP-es tévém van amelyiknek forog a középen lévő hangszórója. Mik a tapasztalatok vele? Nekem már egyet kicserélt az LG, mert nem tudták időben megjavítani garosan. Elég hangosan búgott a hangszórókon keresztül. De a cserélt is búg, csak halkabban. Egyébként ez is cicereg, főleg bekapcsolás után. De a legszarabb benne a forgóhangszóró, mert állandóan eltörik az ütközöje, vagy mi, és ehhez előlapot ill. kávát kell cserélni. már kétszer cserélték gariban, most megint rossz. Tele van a f...om az LG-vel. Tudtok rá megoldást? Ki kéne kötni a forgatómotort, csak nem tudom járható út-e ez, mivel nincs végálláskapcsoló asszem, hanem a motor áramát figyelheti az elektronika.
Ehh, sz..r az egész.
|
hétf. aug. 07, 2006 17:31 |
|
|
Anubys
arany tag
|
Nem hiszem, az egy hónapja volt kb.
|
vas. aug. 06, 2006 21:02 |
|
|
EFi
gyémánt tag
|
Anubys írta: Én nemrég adtam el egy ilyen tévét.
Ennyiért ingyen volt, egyébként én is valami hasonló árban adtam el.
Lehet hogy pont streetracernek adtad el?
|
vas. aug. 06, 2006 20:13 |
|
|
Levike
ezüst tag
|
Teljesen igazad van. A komoly cegek mar nem foglalkoznak vele, nincsenek jo kepcsovek sem, csak a gagyi van. Probalkoztam venni egy regit, de sajna ugy nez ki elektronikai problemaja van. Meg futok egy kort, ha maceras, akkor vissza a feladonak. Reszletek a TV hibak topicban.
|
vas. aug. 06, 2006 13:27 |
|
|
Zsora
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 459 Tartózkodási hely: Tatabánya
|
Nekem az a véleményem hogy már nem szabad katódsugárcsöves TV-t venni, 100Hz ide vagy oda. Persze nem is plazmát javaslok, de még csak nem is az olcsóbb LCD-ket, mert azok meg silány képminőségűek. Ha nem olyan sürgős a TV vásárlás, akkor megvárnám az új OLED és SED technikákat. Ezek minden létező szempontból jobbak a mai CRT, LCD és plazma képernyős cuccoknál; laposabbak, energiatakarékosabbak, kevésbé melegszenek, zajtalanok, jobbak a színeik, olcsóbbak (egyszerűbb és olcsóbb az előállításuk). 2007 elejétől lehet velük majd találkozni. Persze akkor még biztos drágák lesznek, mert újdonságnak fognak számítani...
Én mindenképp várni fogok, és csakis olyanra fogom lecserélni a jelenlegi szutyok TV-met. 'Csak kitart addig...
|
vas. aug. 06, 2006 13:03 |
|
|
Levike
ezüst tag
|
Hali !
Thomsonnal sem mehetsz biztosra. Mar evek ota van olyan, hogy egy tipuson belul is 3 fele kepcsovel szerelnek, olasz, lengyel es kinai gyartmanyokkal. Ezekbol az olasz a legjobb.
Az alaplap felol megnyugodhatsz, Thomsonban csak thomson van, es 1 adott tipust csak egyfelevel szerelnek. Thomsonbol a 29dc850ben levo a legfejlettebb a mai napig.
|
vas. aug. 06, 2006 9:35 |
|
|
Anubys
arany tag
|
Én nemrég adtam el egy ilyen tévét.
Nem is tudom, hogyan jellemezzem.
Össze sem lehet hasonlitani semmilyen török fos Orion, JVC, koreai Panasonic, Samsung és még sorolhatnám a többi fost, amit manapság árulnak.
Ez egy fantasztikus kis tv, nagyon jó tudással, és azt mondhatom, utolérhetetlen képpel.
Ennyiért ingyen volt, egyébként én is valami hasonló árban adtam el.
Sajnos ritkán lehet ilyen finom falatokhoz hozzájutni.
|
vas. aug. 06, 2006 9:16 |
|
|
streetracer
vas-tag
|
AZ UJ TV-M
Hello sziasztok valaki aki nagy szaki tudna nekem irni egy véleményt az uj tvm-ről?
szoval vettem egy (METZ LINEA SF 100 Mt de luxe) tipusu készüléket 39000-ft-ért!szeretném megkérdezni a véleményeteket a tv-ről!
Azokat az infokat kaptam hogy a kinti uj ára:800 euro !????
jo vételt vettem vagy nem?
elöre is köszi
|
vas. aug. 06, 2006 2:55 |
|
|
streetracer
vas-tag
|
AZ UJ TV-M
Hello sziasztok valaki aki nagy szaki tudna nekem irni egy véleményt az uj tvm-ről?
szoval vettem egy (METZ LINEA SF 100 Mt de luxe) tipusu készüléket 39000-ft-ért!szeretném megkérdezni a véleményeteket a tv-ről!
Azokat az infokat kaptam hogy a kinti uj ára:800 euro !????
jo vételt vettem vagy nem?
elöre is köszi
|
vas. aug. 06, 2006 2:54 |
|
|
EFi
gyémánt tag
|
Tudom, kukacoskodásnak hangzik, de miért is a 16:9? Gyakorlatilag minden műsor 4:3-ban megy (amit persze az egységsugarú nézők vígan néznek lapítva, most nem rád gondolok, ne érts félre) , max DVD indokolná.
|
kedd júl. 11, 2006 17:09 |
|
|
Pepi
gyémánt tag
|
Csello írta: Értem. Akkor mégis mit lenne érdemes vásárolni a mai típusok közül? A miskolci Cora-ban 80 eFt-ért láttam a fenti Grundig-ot.
82cm-es 16:9 arányú 100Hz-es TV-t ilyen olcsón ne vegyél mert csak gagyit kapsz. És ami a legfontosabb ne a hiper szuper marketekben vásárolj. Ha valóban minőséget szeretnél akkor kb. 150.000Ft-tól nézelődj ha nagyképernyős 16:9 100Hz kell. Az ilyen 80 eFt-os Cora-s meg TESCO-s, förmedvényekkel csak be fogsz fürödni. Ennél már az is jobb ha veszel egy márkásabb használtat melyet olcsóbban megkapsz.
|
pén. júl. 07, 2006 6:34 |
|
|
Csello
vas-tag
Csatlakozott: csüt. júl. 06, 2006 18:06 Hozzászólások: 2 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Értem. Akkor mégis mit lenne érdemes vásárolni a mai típusok közül? A miskolci Cora-ban 80 eFt-ért láttam a fenti Grundig-ot.
|
csüt. júl. 06, 2006 19:48 |
|
|
Anubys
arany tag
|
Beko bélés van benne.
Kár több pénzt adni érte, ennyi erővel vehetsz Beko tévét is, pont ugyanolyan, csak a doboz más.
Mondjuk a most futó Vestel, Profilo sassziknál ez még mindig jobb.
|
csüt. júl. 06, 2006 19:33 |
|
|
Csello
vas-tag
Csatlakozott: csüt. júl. 06, 2006 18:06 Hozzászólások: 2 Tartózkodási hely: Miskolc
|
TV vásárlás
Sziasztok!
Új vagyok itt, most regisztráltam és TV vásárlás előtt állok.
A kinézett modell egy Grundig Cinaro 82 cm-es 16:9-es készülék lenne, tavalyi típus. Tudna nekem valaki infót, tapasztalatot mondani róla.
Előre is köszönöm, üdv:
Csello
|
csüt. júl. 06, 2006 18:08 |
|
|
Kano
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 854 Tartózkodási hely: Mistral, ahol sok ember megfordul. Én már a bejáratnál! Egyébként Budapest III. ker.!
|
akki írta: A fentieket olvasva, jól megijedtem. Előbb utóbb elöregszik a mostani TOSHIBA tévém, (13 éves, képe mint újkorában,(angol szerelésű) nem búg, nem zug, csak a távja szzarr már) és ha cserére szorulok, szintén Toshibát veszek, mégha a világ végére is kell menni érte. Ez a típus hogy tartja manapság a minőségét? Apropó, lehet valahol Toshiba távirányítót venni? Üdv
Nyugi már a Toshiba sem gyárt egy ideje képcsöveket.
Én is néztem egy Toshiba tvt mert azt hittem, hogy abban minőségi Toshiba képcső lapul, de nem. A Toshiba tvben Samsung képcsövet raknak. Hogy mennének a fenébe...
|
szomb. jún. 17, 2006 8:54 |
|
|
akki
gyémánt tag
|
A fentieket olvasva, jól megijedtem.
Előbb utóbb elöregszik a mostani TOSHIBA tévém, (13 éves, képe mint újkorában,(angol szerelésű) nem búg, nem zug, csak a távja szzarr már) és ha cserére szorulok, szintén Toshibát veszek, mégha a világ végére is kell menni érte. Ez a típus hogy tartja manapság a minőségét? Apropó, lehet valahol Toshiba távirányítót venni?
Üdv
|
szomb. jún. 17, 2006 8:31 |
|
|
Kano
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 854 Tartózkodási hely: Mistral, ahol sok ember megfordul. Én már a bejáratnál! Egyébként Budapest III. ker.!
|
Szia!
Nagyon köszönöm a tippeket. Nagy Panasonic párti vagyok/voltam de én is úgy hallottam, hogy a mostaniakban már Daewoo az alaplap és Samu a képcső (Pana szervizes mondta). Így a PS12 sorozat kiesett. A régi Panák közül semmit sem sikerült felkutatnom az egész országban. Még egy haverom is próbált intézkedni. A cége hivatalos kapcsolatban áll a Pana viszonteladókkal, boltokkal. Ő sem talált semmi normális készüléket (PM11;PX10;PX15;PX20). Ahol véletlenül van ott bent van a falban. Azt meg nem akarom. Ez a JVC állítólag nagyon szép képpel bír és régi konstrukció(már ezt sem lehet kapni sehol, 1db-t találtam még) ezért reménykedem még abban, hogy eredeti JVC belül. Láttam a JVC AV-32H50 képét de egy hányadék amit produkál. Az X5 állítólag nagyszerű képileg.
Ezt a Thomsont is azért mertem megvenni mert legalább 2 éves típus és úgy gondoltam, hogy ebben még a régi eredeti Thomson bélés van.
Láttam Mo-on Loewe tvket de azok olyan 235k-400k-ig terjedtek árilag. Ennyiért inkább veszek egy Pana 42PA60 plazmát állvánnyal. Egyébként eléggé el vagyok keseredve már, úgyhogy lehet, hogy tényleg megveszem ezt a plazmát. Ennyit meg sajnálok kiadni egy tvért. Tudom, ha minőséget szeretnék akkor... De ez nekem már akkor is sok.
Nagyon köszi a segítséget. Sokszor jót akar az ember de semmi sem jön össze. Én így állok a tv-vel. Ha nem néztem volna utána ennyire a dolgoknak akkor megvettem volna a legolcsóbb ócska bóvlit 40k-ért és nem lenne semmi gondom vele(1 évig). Nincs igazság...
Szerk.:
A sassziszáma: ITC222 ami roppant érdekes. Egyrészt a szerviz szerint elég régi belső, a net szerint meg 29DC850-t nem is gyártottak ilyen belsővel. Nagyon remélem, hogy Thomson belső van még benne.
|
pén. jún. 16, 2006 21:26 |
|
|
Anubys
arany tag
|
Sok okosat nem tudok mondani róla, tudni kellene, milyen bélés van benne, lehet akár Daewoo, Vestel, avagy eredeti JVC. Komoly tapasztalatok csak minimum 1 évvel a modell megjelenése után vannak.
Amit utoljára láttam JVC sikcsöves csodát, másfél éves volt, és már képcsöves (persze Philips cső ).
A bélése eredeti JVC volt, de a szerkezet rendkivül silány, 14:9 -ben pl. teljesen nézhetetlen volt, úgy lélegzett, izgett-mozgott a képe.
Ezek alapján azt javaslom, ezt a tulajdonságát jól nézd meg, mert nagyon zavaró tud lenni.
Ha még létezik Panasonic eredeti tervezésű béléssel, én azt javasolnám, a régebbi gépekből a legjobbak között voltak, sajnos a kisebbek ma már jórészt Daewoo béléssel futnak.
Jó választás még a Loewe, avagy a Metz, ezeket még fehér emberek gyártják és tervezik, persze nálunk nem kapsz, helyette silány hulladékokat hoznak be jórészt.
Épp ma adtam el egy fiatal Metz 100Hz tévét, mintha nem is evilági találmány lett volna a sok multis török mocsokhoz képest.
|
pén. jún. 16, 2006 20:40 |
|
|
Kano
platina tag
|
Sziasztok!
Egy JVC szerintetek milyen belül? Hátha van vele tapasztalatotok. Ha ezt a Thomsont esetleg visszaviszem akkor egy JVC AV-32X5B lenne a jelöltem. Számítanék a szakértők tudására, főleg Anubyséram.
Köszönöm szépen!
|
pén. jún. 16, 2006 19:01 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11974 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
Föbb (ismétlődő) Thomson hibák (nálam):
1. Sorkimenő meghajtó tranzisztor (1500V-os impulzusra, igen speciális) csere.
2. Memória IC (nem vagyok a tv-nél, fejből nem tudom, 8 lábu) csere. Ekkor mindent elfelejt (képgeometria, video beállítások, csatornák és nevei mentések, stb. Ha nem lenne felírva, soha nem tudnám vissza programozni, így is 1-2 óra tökölődés.
3. Az összes forrasztást át kellet forrasztani, mert kikristályosodott a gyári ón, sza*rul vezetett, gerjedés, össze-vissza működés volt.
Hirtelen több nem jut eszembe.
|
pén. jún. 16, 2006 18:48 |
|
|
Anubys
arany tag
|
Pedig a 8 évvel ezelőtti széria minden szempontból jobb volt a mostani Thomsonoknál.
Az árán is meglátszik sajnos, olcsó lett, és bóvli.
És nem érdemes megvenni a drága Scenium szériát sem, ugyanaz a silány bélés egy szebb dobozba, sikabb a csöve, és ugyanúgy megeszi 3 év alatt, de azért közben legalább egyszer sorkimenős is lesz, hogy jobb legyen.
Ratyi mind, viszont jól eladható.
|
pén. jún. 16, 2006 18:22 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11974 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
Egy biztos: Thomson tv-t soha többet nem veszek.
Ami most van 8 éves, annakidején 300.000 Ft-ba került. Akkor jelentek meg az első 100Hz-es PIP készülékek. Ez az. A képe nagyon jó, de többet volt rossz, mint az összes többi tévém az elmúlt 35 évben. Pedig volt néhány.
Na ezért.
Nagyon pipa vagyok rájuk. A szerelő azt mondta, mind ilyen.
|
pén. jún. 16, 2006 17:10 |
|
|
Kano
platina tag
|
Laci_L írta: A vákuum nagyon fontos mert így a menetek közé is behatol , különben csak a felületet fogja a lakk. Ez egy trafónál különösen fontos.
Vettem egy TV-t megint. Végre sikerült szereznem egy régebbi modellt újonnan. Ezzel pont ez a bajom amit ti itt említetek. Olyan magasfrekis hang jön a hálózati trafóból, hogy öröm hallgatni. A fickó azt mondta a szervizben, hogy a Thomson nagyon leszigetelte a trafóját és ez nem tett jót a dolognak. Még 3 napon belül vagyok de nem nagyon tudom visszavinni Pestre 200km-ről és ráadásul nincs is már égen-földön DC850-es készülék. Pedig nagyon tetszik a masina képileg és tudásilag is. Azt hiszem, hogy vagy javíttatás lesz a vége, vagy tényleg jelzem a hibát a MM-nak és jövő kedden visszaviszem.
|
pén. jún. 16, 2006 9:00 |
|
|
Anubys
arany tag
|
zsokía írta: Szevasztok egy grundig tv m van már régóta nekem is semmi zavaró hangja nincs pedig már nem mai a kicsike.akkor mikor sikerült vennem még eléggé drága volt ez van már vagy 6-7 éve sorkimenő cserén kívül semmi baja sem volt eddig. De lenne egy kérdésem most a kép kissé homoru lett a két szélén ezzel lehet e valamit kezdeni köszi
Persze, elviszed egy szervizbe, ahol megcsinálják neked.
Ahhoz, hogy tartósan is jó legyen, kell pár apró felújitás, de összességében ez egy nem drága rutin javitás.
Mielőtt valami űberokos kitalálná, elmondom, hogy nem lehet service menüben semmit sem kezdeni vele, nehogy elállitgasd.
|
csüt. jún. 15, 2006 9:41 |
|
|
Lator
arany tag
|
Fal írta: Sziasztok! GRUNDIG ST72-864 milyen? A http://grundigtv.freeweb.hu/-n árulják 38eFt-ért. Nem 16:9-es, de minden mást tud, ami egy TV-nek kell. Philips képcsöves, ha minden igaz, probléma ez? Üdv
Jó kis tv és ennyiért nagyon jó árban van. Valóban Philips képcsöves, de egy jó cső sokáig elmegy. A Toshiba tartósabb, de képminőségre a Grundig elektronikával a Philips verhetetlen.
Üdv: L
|
szer. jún. 14, 2006 23:54 |
|
|
zsokía
ezüst tag
Csatlakozott: vas. jan. 08, 2006 21:55 Hozzászólások: 31 Tartózkodási hely: néha itthon de most nincsen itthon....
|
Szevasztok egy grundig tv m van már régóta nekem is semmi zavaró hangja nincs pedig már nem mai a kicsike.akkor mikor sikerült vennem még eléggé drága volt ez van már vagy 6-7 éve sorkimenő cserén kívül semmi baja sem volt eddig.
De lenne egy kérdésem most a kép kissé homoru lett a két szélén ezzel lehet e valamit kezdeni
köszi
|
szer. jún. 14, 2006 22:17 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
A vákuum nagyon fontos mert így a menetek közé is behatol , különben csak a felületet fogja a lakk.
Ez egy trafónál különösen fontos.
|
szer. jún. 14, 2006 19:34 |
|
|
james555
ezüst tag
|
Az impregnálást lakkal végzik, mely lehet levegőn száradó vagy hőre száradó/keményedő. Az utólagos vakuum impregnálás ugyanolyan jó eredményt adhat mint a gyári, csak hát kinek van erre otthon elfekvőben gépe? Hiszen a gyártó is a kész tekercset impregnálja.
|
vas. jún. 11, 2006 20:15 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
|
Az igényes kivitelű termékekben a mágneses indukció miatt zúgni tudó alkatrészeket (eltérítő tekercs, sorfrekvenciás meghajtók és kimenők, kapcsolós tápok tekercsei és ferrit magjai) vákuumban impregnálják egy hőre keményedő műgyantával, ami folyékony (így behatol mindenhova), de ha kész, akkor kőkemény.
Mivel vékonyan vonja be az alkatrészt, így jelentős hővezetési veszteség nincs. Ez a megoldás a huzalok és a ferrit mozgását akadályozza meg. Dupla haszonnal: nem zizeg és szigetel is. Ezért a szilikon nem jó mert hőszigetel, és nem a huzal mozgást akadályozza. Ha vastag némi hangszigetelése van.
Ha ezt kihagyják, olcsóbb a termék, de zúg, fütyül. Trópusra nem is lehet ilyet szállítani, mert a másnapot sem éri meg.
Ezt az impregnálást utólag, házilag nem lehet megcsinálni. Ha bátor valaki, vékonyan belakkozhatja (valaki parketta lakkot írt), de az eredmény közel sem hasonló.
|
vas. jún. 11, 2006 15:48 |
|
|
Fal
vas-tag
|
Sziasztok!
GRUNDIG ST72-864 milyen? A http://grundigtv.freeweb.hu/-n árulják 38eFt-ért. Nem 16:9-es, de minden mást tud, ami egy TV-nek kell. Philips képcsöves, ha minden igaz, probléma ez?
Üdv
|
pén. jún. 09, 2006 21:09 |
|
|
Kano
platina tag
|
Anubys írta: A sassziszámot olvasd le a hátlapmatricáról. Pici téglalap, benne fura 'S' betű, utána van a sassziszám.
Nagyon köszönöm!
A sassziszám: Ses.1E
??
|
hétf. jún. 05, 2006 12:49 |
|
|
Anubys
arany tag
|
A sassziszámot olvasd le a hátlapmatricáról.
Pici téglalap, benne fura 'S' betű, utána van a sassziszám.
|
hétf. jún. 05, 2006 9:01 |
|
|
Anubys
arany tag
|
Amennyiben tudod értelmezni melyik beállitás mit jelent (mire való), nem nehéz beállitani.
A geometrián kivül semmit sem szabad átállitani, sem opciós bitet, sem egyéb paramétert.
Van saját hálóábrája valszeg a szervizmenüben, azt kell használni.
Elég rossz a Philips tévék geometriája, nem tudom mennyire fog sikerülni, ritka, hogy tökéletesre be lehet állitani.
Belépési kódot nem tudok, nekem gyári service távom van, azzal szoktam ezt megoldani, oda meg nem kell ilyesmi.
|
hétf. jún. 05, 2006 8:31 |
|
|
Kano
platina tag
|
Hát igen, vannak ilyenek is. De továbbra is fenntartom azt, hogy nem a vásárló a hibás azért, hogy a Pana, Sony stb. ilyen sz.rokar gyárt a saját márkájaként.
Anubys, hadd kérdezzek valamit. Egy Philips TV-nek(29PT8520/12) milyen a szerviz menüje? Mennyire könnyű vele boldogulni? Igazából olyan problémám lenne, hogy a kép teteje jobbra lóg úgy 0,5 cm-t és az alsó széle pedig homorú. Be tudnám ezt én egyszerűen is állítani vagy inkább hívjam ki a szerizeseket? Nem vagyok szakember de azért elektronikai-műszerészként végeztem még valamikor.
Köszi!
Üdv.: Kano
|
vas. jún. 04, 2006 23:07 |
|
|
Anubys
arany tag
|
"Csakhát a sok igénytelen veszi a multikban a sok szemetet"
Ez nem egyenlő azzal, hogy mindenki hülye, aki új tévét vesz. Én még véletlenül sem mondtam ilyet, vagy ha igy lehetett érteni, akkor nagyon nem igy gondoltam.
Csak elmesélek egy történetet:
Van egy jó barátom, dolgozott is nálam a cégnél mint alkalmazott. A szülei tévévásárlás előtt voltak. Elmentek a Tescoba, és akkori árakon 70k F5t-ért vettek egy buta 50Hz-s, mono Beko akciós török szemetet.
Mondom nekik, miért nem szóltak nekem, ennél olcsóbban nagyon jó minimálisan használt 100Hz tévét adtam volna.
Mi volt a válasz ? Amit most vettek, az új, nekik nem kell a használt vacak, hiába majdnem új az is.
Közben eltelt pár év, nemrégiben szóba került a tv, kiderült, hogy most éppen valami más márkájú török mocskot néznek. Kérdezem, mi lett a "jó" Beko tv sorsa ? Mondják, hogy az 3 éves korában széthullot, másik szemetet vettek helyette. Mire mondom nekik, hogy az anno 5 éve eladott gépeim nekem a mai napig még hibátlanul mennek, akkor mégsem volt olyan jó választás a multis szemét. Nembaj, mondják, most vettünk másikat, hátha az jobban beválik. Persze az is török **** szintén...
Én igy is eléldegélek, de néha bánt, hogy az emberek micsoda szemétrakásokat tudnak megvenni drága pénzért, mig máshol olcsóbban minőséget is tudnának vásárolni, dehát ez már csak ilyen kenyér.
|
csüt. jún. 01, 2006 13:32 |
|
|