Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. nov. 16, 2024 22:37

Hozzászólás a témához  [ 41 hozzászólás ] 
Dob szintetizátor 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
Nekem is hasonló kellene. A lényege: bemeneten rendes analog hang bemegy (pl gitár), a kimeneten pedig midi jel. Közben van egy frekvenciamérő, amiből már lehet midi-jelet csinálni. Biztos megoldható, mert létezik ilyen, de házilag talán olcsóbb, főleg ha mintaként rendelem az IC-t. Biztos igen bony, de ha valaki tud valamit, akkor megköszönném.

csüt. aug. 24, 2006 19:04
Profil Privát üzenet küldése
platina tag

Hozzászólás 
topibacsi írta:
Jah viszont most jut eszembe. Mikor én régen csináltam ilyen jelző cuccot, és sorosporton küldtem adatot. Oda csináltam egy ilyen külön progot, aminél ha nyomkodtad az áramkörön a kapcsolót, akkor ott beesett egy Event. És akkor jöttem rá, hogy a midi hang késik. Azaz megütöd, és rá egy 100ms re szólal csak meg. Ez akkor van csak így, ha egy midi-t meghívó komponenst használok, vagy ez akkor is így, van, ha a midi portján küldöm az adatot... Akkor is van késleltetés? Mert pl dobolásnál már a 10ms is rohadt sok...

Midinel RENGETEGET szamit a hangkartya es a driver is.
Normalis hangkartyanal a kesleltetes 1.5-5msec, sblive-nal (kx driverrel) 20-40msec koruli ertek dereng (lehet, hogy tevedek, de nagysagrenddel nagyobb, mint egy jobbabb hanghartyanal), AC97fossal DX-es driverekkel pedig lazan tobb szaz msec, amit me'g egy botfulu is meghall...

kedd ápr. 26, 2005 18:10
a fórum lelke

Hozzászólás 
A http://www.epanorama.net
-en nézz rá, szerintem, még bitszinten is le van írva. A házi illesztőkben ált. egy vagy két optocsatoló szokott figyelni, a jelforrás meg uC, vagy gyári készülék. A hangkártya MIDI portjának kiosztása még nincs meg, de nem hiszem hogy gond lenne.

kedd ápr. 26, 2005 13:28
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Figy nemhiszem hogy midiporton keresztül is ilyen kaki lenne. Kéne valami egyszerű tesztáramkör, hogy kipróbáljam.. mert ha megépítem és kiderül hogy 100ms-et késik, a falra fogok mászni...
De mondjkuk nem hiszem hogy ilyen fenyegetne minket, mert ha megnézitek az edrum-ot, ő is a MIDI portot használja... Sztem ha késne, nem csinált volna ekkora projektet... Vagy tévednék?

Nem tudtok küldeni valam egyszerű kapcsot a teszthez? Ill az is jó lenne a végre valaki beküldene egy MIDI interface leírást... Példakapcsolással... Gugliban néztem, de nem találtam. Mindenhol csak gyári cuccok jönnek be rá...

kedd ápr. 26, 2005 13:19
arany tag

Hozzászólás 
Ha óccsó kell, de jó, akkor a Live-nál talán jobb lehet egy Gravis Ultrasound alias GUS :)

Jó vasak voltak azok is

hétf. ápr. 25, 2005 23:16
a fórum lelke

Hozzászólás 
Hupsz... Ebbe bele is bukhat a project, ha ennyire számít a dolog...

hétf. ápr. 25, 2005 22:39
ezüst tag

Hozzászólás 
De viszont ha egy trigger áramkört építünk, akkor mindenki olyan minőségben dobolászódik, amennyi pénze van. Ha sok pénze van, vesz egy jó hangkarit, és azzal nyomja ha nincs akkor meg marad az ilyen Lama cucoknál.

Jah viszont most jut eszembe. Mikor én régen csináltam ilyen jelző cuccot, és sorosporton küldtem adatot. Oda csináltam egy ilyen külön progot, aminél ha nyomkodtad az áramkörön a kapcsolót, akkor ott beesett egy Event. És akkor jöttem rá, hogy a midi hang késik. Azaz megütöd, és rá egy 100ms re szólal csak meg. Ez akkor van csak így, ha egy midi-t meghívó komponenst használok, vagy ez akkor is így, van, ha a midi portján küldöm az adatot... Akkor is van késleltetés? Mert pl dobolásnál már a 10ms is rohadt sok...

hétf. ápr. 25, 2005 21:09
platina tag

Hozzászólás 
Deka írta:
Akkor már inkább SBLive! kb. 5.000.- Ft-ért, mert egy csomó soundfont található hozzá. Szerintem a cuccos minősége elsősorban a hangmintákon fog múlni, és nem a D/A-n.

Sz*rbol nem lehet varat epiteni.

Ha mar mindenkepp ragaszkodsz az live! szintu cuccokhoz, akkor az E-MU APS kell neked. Ugyanaz, mint a live (EMU10k1 alapu), csak igenyesebb alkatreszekbol, szimmetrikus ki/bemenetekkel, AC97 codecfos helyett Crystal konverterekkel, stb... Igaz, nem is annyiba kerul, mint a live.

hétf. ápr. 25, 2005 18:25
platina tag

Hozzászólás 
Én azért csodákat nem várnék ezektől az áramköröktől! Az első kapcsolásban az IC adja a hangot.

Szerintem vagy a PC-s, vagy az EPROM-os megoldás hozhat hallgatható minőséget.

hétf. ápr. 25, 2005 18:09
ezüst tag

Hozzászólás 
Ros-Co. írta:
Bocsi, félreértettem, azt hittem hogy firmware sincs hozzá, és azt keresed. Amúgy ha elég disznó az ember, meg kell nézni a kimeneti jeleket, és azt már könnyű leutánozni (vmilyen soros jelfolyam, tudtommal nem vészes)

Megnézem mikor azt te így visszafordítod... :D

Ros-Co. írta:
A Janel-panel könyvben mindkét IC elég speciális, nem valószínű hogy be lehet szerezni, esélye gyakorlatilag nulla.

Én nem az IC-t akarom beszerezni... Nem az adja ki a hangot, hanem a felül található generátor rész. az IC csak kapcsolgatja őket... Engem az érdekelne, hogy mennyire lehet jó az az oscillátor...

hétf. ápr. 25, 2005 18:00
platina tag

Hozzászólás 
Akkor már inkább SBLive! kb. 5.000.- Ft-ért, mert egy csomó soundfont található hozzá. Szerintem a cuccos minősége elsősorban a hangmintákon fog múlni, és nem a D/A-n.

Azért szívesen meghallgatnék egy ilyen régebbi csoda szinti kártyát, amiről régebben csak álmodozhattunk, hogy tényleg mit is tud, szóval 800.- Ft-ot én is adtam volna érte!! :)

hétf. ápr. 25, 2005 17:18
a fórum lelke

Hozzászólás 
Köszi!

Talán a GUS-sal megpróbálkozom. Egy cimbinek van MIDI billentyűzete, próbára jó lesz, legalább látni lehet a jeleket a kimeneten.

Akkor talán mégse olyan vészes a helyzet...

hétf. ápr. 25, 2005 16:25
platina tag

Hozzászólás 
Ros-Co. írta:
NEUROFIRE: hát ez elég elszomorító :( nincs az SB-nek belső memóriája, vagy miért nem megy?

Nincs.
AWE-knak szokik lenni, AWE32-t sima 9bites 30pines SIMM-ekkel lehet etetni (2 vagy 8megz max), AWE64-re mar specko (b***ott draga) memoriabovit kellik, alapbol csak minimalis van rajta (vagy 64k vagy 256k, nem tudom... Az EMU8000 mikrokodja elfut vele, aztan vege...)

Idézet:
Szerencsére van 2 db GUS kártya, de ahhoz maximum valami DOS-os drivert tudok felhejtani (már ami működik is)

Win9x alatt meg szoktak mukodni (tobbe-kevesbe).

Idézet:
Bár lehet hogy MIDI-hez ez is elég lenne. A Turtle Beach tudtommal 100...150eFt körül van, az csak akkor lenne jó, ha tényleg valaki komolyan zenét akar szerezni.

A Pinnacle ujkoraban volt 100-150k (lehet, hogy tobb valamivel, nem szamit), mar viszonylag olcson beszerezheto.
Pl. epp a napokban kukaztam egy AVM Apex nevezetu kartyat, ami kb. ugyanaz, mint a Pinnacle (Kurzweil MA-1 ott figyel ezen is, Analog Devices CODEC, AKM D/A konverter, vanik rajta valami Motorola proci is, alapbol 2megz ROM, meg en meg belepakoltam 64megz EDO-t:).
Tessek kapaszkodni: kokemeny 800 Ft-ot adtam erte...

Elegge vadallat, bar meg csak eleg keves soundbankot talaltam hozza (.ebm, .pbf meg .apex soundbankokat eszik), de amit eddig produkalt az nem gyenge...

hétf. ápr. 25, 2005 15:16
a fórum lelke

Hozzászólás 
Bocsi, félreértettem, azt hittem hogy firmware sincs hozzá, és azt keresed. Amúgy ha elég disznó az ember, meg kell nézni a kimeneti jeleket, és azt már könnyű leutánozni (vmilyen soros jelfolyam, tudtommal nem vészes)

Próbálkozni lehetne disassemblerrel is, nyilván nem kell az egész, csak az időzítőt (ami kinyírja 1 óra után) azt kellene kiherélni. A számláló regisztereit egy ilyen visszafejtett kódban is meg lehet találni.

A Janel-panel könyvben mindkét IC elég speciális, nem valószínű hogy be lehet szerezni, esélye gyakorlatilag nulla.

NEUROFIRE: hát ez elég elszomorító :( nincs az SB-nek belső memóriája, vagy miért nem megy? Szerencsére van 2 db GUS kártya, de ahhoz maximum valami DOS-os drivert tudok felhejtani (már ami működik is)

Bár lehet hogy MIDI-hez ez is elég lenne. A Turtle Beach tudtommal 100...150eFt körül van, az csak akkor lenne jó, ha tényleg valaki komolyan zenét akar szerezni.

hétf. ápr. 25, 2005 15:04
ezüst tag

Hozzászólás 
Töröltem mert kaki ez a fórum, és lefagyott...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára topibacsi hétf. ápr. 25, 2005 15:01-kor.

hétf. ápr. 25, 2005 14:55
ezüst tag

Hozzászólás 

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára topibacsi hétf. ápr. 25, 2005 15:00-kor.

hétf. ápr. 25, 2005 14:54
ezüst tag

Hozzászólás 

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára topibacsi hétf. ápr. 25, 2005 14:58-kor.

hétf. ápr. 25, 2005 14:52
ezüst tag

Hozzászólás 
Ros-Co. írta:
Már hogy ne lenne forrás?
http://www.edrum.info/download.html

Sztem miellőtt írsz, jó lenne, ha letöltenéd... :P Csak HEX file van benne... Azt én nem nevezem forrásnak. A forrás az amiből a HEX file-t csinálták :P :P :P

Nah viszont megtaláltam egyik régi Janel-Panel könyvemet... Abban találtam két áramkört...

Az egyiknél, van egy vezérlő IC-ami elvileg csak a ritmust adta, és hogy melyik hangszer mikor. És a kapcsrajzon felül, a 4011-nél található maga a dob hang generátor. Alatt egy műverősítővel az összegző erősítő meg ilyenek...
Az első áramkörnél sztem tulajdonképpen nekem csak ez kellene.
Ott a P1 a BASS DRUM, a P2 HIGH BONGÓ, P3 LOW BONGÓ, P4 CLAVES karakter hangjai (lecsengései), valamint az R1 BASS DRUM, R2 HIGH BONGÓ, R3 LOW BONGÓ, R4 CLAVES hengerőssége, ill mély vagy magas szintje állítható be.

A második áramkör egy kalviatúrás dobgép, ahol a K1 basszus, K2 Múly hangó dob, K3 közép hangú dob, K4 magas hangó dob, K5 igen magas hangú dob, K6 magas bongó dob.

Sztem érdemes lenne tanulmányozni :?

Üdv.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára topibacsi hétf. ápr. 25, 2005 15:03-kor.

hétf. ápr. 25, 2005 14:52
platina tag

Hozzászólás 
SB-re sehogy, max. valami sw ganyolassal, kerulendo (imho).
Ha regi SB, akkor probalkozhatsz egy WaveBlasterII-vel (wavetable kiegeszito bigyo, csodat tesz a kartya MIDI hangjaval, csak epp q nehez beszerezni), mas esetben nem uszod meg a rendes hangkartya beszerzeset, ami lehet akar egy GUS PnP vagy egy olyan vadallat, mint pl. a Turtle Beach Pinnacle (Kurzweil MA-1 chipset, max. 64megz RAM onboard, stb:).

hétf. ápr. 25, 2005 13:52
a fórum lelke

Hozzászólás 
Már hogy ne lenne forrás?
http://www.edrum.info/download.html

Asszem ennél jobb megoldás nem is kell. Bütykölősöknek ott az EEPROM-os megoldás, ez meg egész profi is lehet ha valaki jól megcsinálja. És a hangja csak a hangkártyádtól függ. No persze az SB-n az alap MIDI hangszerek borzalmasan szólnak. Nem tudja valaki, hogy hogy lehet saját soundbankot feltölteni? Ehhez a részhez nem nagyon értek (én sem :)

vas. ápr. 24, 2005 21:57
ezüst tag

Hozzászólás 
Jó ez az eDrum, csak az a baj, hogy nincs forrás... és láttam már olyan hexben letölthető progit, hogy ingyenes meg minden, de 1 órai működés után leáll... Aztán utánnaolvastam, és direkt tették bele...

Ennyi erővel lehet hogy ebben meg olyan van, hogy mittomén néha küld jeltet megától stbstb... Szóval én ikább magam fogom írni hozzá a programot. Csak jó lenne tudni, hogy mit kell kiküldeni midi porton...
Mert a programot megírom, az nem nagy kunszt, de nem tom milyen digitális jelnek kell ott lennie :D

szomb. ápr. 23, 2005 9:27
platina tag

Hozzászólás 
http://www.edrum.info/

Ez a technika nem lehet olyan rossz (korábban már nézegettem)...
Ha jól látom bővítették 15 analóg csatornára (15 ütésérzékeny bemenet), eredetileg csak 8 volt.
Szerintem, ha valaki csak ismerkedik a dobolással, vagy csak hobbi szinten szeretné "űzni", akkor ez lehet talán az egyik legegyszerűbb (és esetleg a legolcsóbb) megoldás. És az sem utolsó szempont, hogy pl. panelházban nyugodtan lehet akár este is dobolászni :) .

Üdv.:Kaninjo

U.i.:A Yamaha XG hangkészletben egész jók az analóg dobhangok...

szomb. ápr. 23, 2005 8:36
arany tag

Hozzászólás 
udv!

Mi is gondolkodtunk ilyesmin, de inkabb (a sokak altal elvetett) szoftveres megoldast reszesitettuk elonyben, azaz midin keresztul vezerelnenk sampler programot (vagy igeny szerint szintetizatort.. :D )... persze itt bejon az a nehany ms latency amit sokan nem tudnak elviselni. ellenben koltsegkimelo, ha mar van pc.. vagy mac vagy akarmi. lenyeg hogy van. ;] es szinten piezoval akarjuk megoldani. Ismerosom mondta hogy hangszoroval probalkozott, piezot elbol elfelejtette, mert ugy gondolta nem ad hasznalhato jelet, de sikerult ravennem hogy egy probat azert tegyunk (barbar modon egy ledet forrasztottam a piezoelemre, es szamomra is meglepo modon meg mindig el ez a szerkezet;]]) > ezutan o elvitte megnezni oszcilloszkoppal, hogy valojaban mit is produkal.
szoval most ott tartunk hogy varjuk a piezoelemeket.. nemtom mikor lesz belole valami.
(a jelfeldolgozashoz nekem gozom sincs, azt ismeros fogja megcsinalni, en csak forszirozom)

valosaghuseghez pedig olyan otletem tamadt hogy esetleg lehetne 2 piezoelemet teni egy utofelulet ala, az egyik a bor kozepet "szimbolizalja", a masik a szelet... ebbol mar el lehetne donteni hogy hol utod a bort, es
a. ) esetleg ennek megfelelo controller eventet kuldene a samplernek, ami ebbol a megfeleloen modulalt,
b.) ennek megfelelo mintat jaszana le.

juteszembe...
>Mert ezért abban mindannyian egyet értünk, hogy ugyan nem montható épp profinak a >hangkártyák MIDI hangja

Erre valok az un. Sound fontok (hangmintagyujtemeny, kimondottan ilyen celra)

szomb. ápr. 23, 2005 7:28
ezüst tag

Hozzászólás 
Nah akkor DOBok én is egy hozzászólást.

A hangszórot nem tartom jó megoldásnak, mivel a piezónak meg van az az előnye, hogy hiába papír vagy gumi a membránja a hangszórónak, az előbb utóbb tökremegy. Meg mivel annak a felülete nem egyenes, hanem ilyen belefé kúp szerű :D ezért macerás a megütő részét megcsinálni. A piezo sztem jó
nem véletlenül csinálják a "nagyok" is azzal.

pén. ápr. 22, 2005 17:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
Jó dobot kívánok!

Én is törtem már rajta a fejem, íme: A mintákat 27(C)xxx filléres EPROM-ba égetni, majd azokat egy szintén filléres számlálóval kiolvasni. Az adat vezetékere ellenállásos DAC építendő. Impulzusra RESET jut a számlálóra, mire "Ő" már nem blokkolja a saját órajelét és egyszer lefut. Újabb ütésre ismét indul, akár még az előző, le nem futott ciklus alatt is. Aztán már csak azt kell megoldani, hogy az ütés erősségével arányos legyen a hangfrekis jel (pl.: ütés impulzus egyenirányítva -> DAC tápja). Utóbbi szolgáltatáshoz esetleg analóg kapcsolók is szükségesek. Univerzális modulokat kell tervezni, ami lehet lábdob, pergő vagy cinn is. Nagy EPROM-okkal több minta is tárolható, ahol a magasabb címbitekkel lehet lapozni az éppen tetsző pl. pergőhöz.

Gilszkilabor

pén. ápr. 22, 2005 15:19
a fórum lelke

Hozzászólás 
Szerintem ne piezót rakj a "dob szerelvény"-be hanem egy hangszórót. Ott hasonló játszódik le, mint egy membrán megütésekor. így könnyebb feldolgozni a jelet. A midi egy soros adatátvitel-szerű dolog, egy PIC simán megoldja. Van is egy ilyen project, magyar, csak nem ttudom hol. Ott szintetizátor a kütyü, nyomógombokkal.

pén. ápr. 22, 2005 14:51
ezüst tag

Hozzászólás 
Egyáltalán mi is pontosan a MIDI port szabvány...?

pén. ápr. 22, 2005 13:04
ezüst tag

Hozzászólás 
Tulajdonképpen nekem nem kell megszólaltatni meg minden, alég, ha pl MIDI porton kapom a jelet... Mint az is csinálta. Mert ezért abban mindannyian egyet értünk, hogy ugyan nem montható épp profinak a hangkártyák MIDI hangja, de azért olyan minőségért is meg kell szenvedni.

A másik, ha meg a gépben van már a jel, akkor vannak olyan kottázó progik, amik képesek a MIDI porton jött parancsokat le is kottázni...

Szóval nekem "Trigger to MIDI" kapcsolások kellenének igazából...

pén. ápr. 22, 2005 12:52
gyémánt tag

Hozzászólás 
Gafly írta:
Dobot szintetizalni a legegyszerubb dolgok egyike.
Egyszeru X*10Hz alapreki, meg fel es lefuto el.

Azért ez egy kicsit merész kijelentés volt... Ezalapján minden hangszert könnyű "megszólaltatni" egy hanggenerátoron?! ;-))

Szerinetm minden hangszer hangja igen összetett, és házilag talán még hangminták eltárolásával és lejátszásával lehetNE megvalósítani a dolgot. De mivel egy hangszeres játék ennél sokkalsokkal összetettebb (hogyan és hol ütöd-vágod-húzod-vonod, stb.), szvsz jobb elfelejteni a dolgot, és keresni használt dobgépet... Annak sem lesz sok köze egy dobhoz, de mindenképpen kategóriákkal jobb, és talán nem is sokkal drágább lesz, mint amit házilag építenél.

Tudom, én mindenkit le akarok beszélni az építésről ;-)) , dehát ilyen dolgoknak fölösleges nekiállni...
Ez olyan, mintha monitort akarnál gyártani magadnak, te akarnád megcsinálni a képcsövet, nagyfesztrafót meg mindent házilag... OK, izgalmas meg minden, de kicsi az valószínűsége, hogy működni fog, annak meg, hogy úgy fog működni, ahogy szeretnéd, szinte nulla.

Üdv!

pén. ápr. 22, 2005 10:46
platina tag

Hozzászólás 
Megoldható, de szerintem ez a kapcsolás nem ezt csinálja! Ez csak szimplán az ütést figyeli.
A hangerő figyeléséhez azt a piezó jelet digitalizálni kell. Tehát kb 16 féle dob ->16 piezó->16 A/D konverter...

csüt. ápr. 21, 2005 20:56
ezüst tag

Hozzászólás 
figy piezóval megoldható... meg ha már a PC-be megy be a MIDI porton keresztül, nekem már az is jó... Csak legyen vmi :D

csüt. ápr. 21, 2005 20:34
platina tag

Hozzászólás 
Másrészt meg gyanús, hogy ez nyomást is érzékelne!

csüt. ápr. 21, 2005 20:25
platina tag

Hozzászólás 
"Here you will find detailed information on how to build an electronic Trigger to MIDI Converter module"

Biztos, hogy ez kell neked?

csüt. ápr. 21, 2005 20:20
ezüst tag

Hozzászólás 
több évig doboltam, ezért vágom hogy mit kellene tudnia. Az érzékelés mindenféle képpen piezo-kkal történik majd, mert azzal nyomástól kezdve mindent lehet érzékelni... találtam egy nagyon jót. Egyszerű áramkör meg minden, csak mindössze a PIC hez nincs asm forrás :(
http://www.edrum.info/

csüt. ápr. 21, 2005 20:09
platina tag

Hozzászólás 
Szia!

Gondolom ez valami gyakorló hangszer lenne...vagy nem?
Szerintem kezdd azzal, hogy hogy fogod az ütéseket érzékelni, mert a többi része sokkal egyszerűbb! Egyáltalán ilyen tekintetben mennyire akarod korrektre építeni? Régen én is gondolkodtam ilyesmin, mert a (lány) tesóm dobolni akart tanulni, aztán szerencsére abbahagyta, mire komolyra fordult volna a dolog! :)

Üdv: Deka

csüt. ápr. 21, 2005 19:43
ezüst tag

Hozzászólás 
Nincs valami olyan oldal ahol RT archív van? mert ha már tom melyikben volt, akkor kikeresem, mert meg van az összes 30 évre visszamenőleg :)

csüt. ápr. 21, 2005 19:38
platina tag

Hozzászólás 
Gafly írta:

Ezt ne nagyon hangoztasd. Me'g korberohognek.
Dobot szintetizalni a legnagyobb szopas (ennel mar csak bemikrofonozni es felvenni durvabb).

Idézet:

Hat persze. Ez nem dob, csak valami alacsonyfrekvencias zorej, ami egy 4k-s demo zenejeben me'g megfelelo, de mashol nem nagyon. Pl. szamit a bo"r feszessege, az, hogy hol utod (kulonosen cinnel, a legallatabb gyari cuccok is alig par eve tudnak korrekt cinre emlekezteto hangot eloallitani), es hogy mennyire es mivel.

Persze kiserletezni lehet, csak zenesznek ne mutasd meg.

csüt. ápr. 21, 2005 19:34
ezüst tag

Hozzászólás 
Van nekem valahol a szekrény mélyén ilyen cucc. Még anno csináltam. Tele tekercsekkel, meg minden, de én azt az IC-t használnám szívesebben. A PIC meg jó ötlet, csak pl. CF kártyán tudnám eltárolni, és onnan lejétszani, de akkor ott azzal a technikával egyszerre csak egy hang játszódhat le. Az meg a dobnán akkor nem épp előnyös :D

csüt. ápr. 21, 2005 19:24
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szerinten nem jol kerestel a neten....

Volt anno egy szintetizatoros konyv,
de jelenleg nem vagyok hajlando
eloasni kulonosen Watt nappalyas
kerese utan...

csüt. ápr. 21, 2005 19:14
a fórum lelke

Hozzászólás 
Szerintem egy memóriában kellene a hullámformát eltárolni, és egy PIC-kel vagy Atmellel vezérelni. Ez esetben nem csak dob, hanem bármiyen szintetizátor készíthető.

csüt. ápr. 21, 2005 19:03
ezüst tag

Hozzászólás Dob szintetizátor
Sziasztok...

Nézegettem dobokat... Aztán nézegettem elektromos dobokat. És rájöttem, hogy építek egy kezdetlegest. Régen még anno valamelyik RádióTechnikában láttam ilyen áramköröket.
Nem tudtok valami ilyesmi kapcsolást? Néztem googleban, de semmi kapcsolást nem találtam...

Nincs valami olyan IC, amit mintadarabként meg is lehet rendelni? Mert gondolom azért egy ilyen szintetizátor IC, biztos nem két forint...

Köszi és üdv.

csüt. ápr. 21, 2005 19:01
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 41 hozzászólás ]