Szerző |
Üzenet |
sse
arany tag
|
Valaki leirná, hogy is van ez pontosan? Van valami olyan dolog, hogy bekell mutatni valahol a mintát, de ezt mikor kell? Mi van ha nem mutatom be?
|
csüt. jún. 12, 2003 21:55 |
|
|
Recoil
vas-tag
|
Én még nem jártam a Verseny utcában, remélem nem is fogok. UPS-el és Fedex-el nem volt ilyen gondom, mindent intéznek, bár volt hogy mindenáron számlát akartak faxolni, de le lehetett beszélni őket róla . Viszont TNT hozott nekem (utoljára) egy csomagot, amiben csak egy a TI-től rendelt 3 Euro értékű CD volt és vámközreműködési díjat akartak kérni érte, nem is keveset (4500FT+Áfa-t)... Ha valakinek van még ilyen tapasztalata megoszthatná velünk.
Üdv: Recoil
|
csüt. jún. 12, 2003 12:59 |
|
|
oshifis
platina tag
|
Az hogy vámmentes, még nem jelenti azt, hogy nem kell bemenni a Verseny utcába, fél napot ott ülni, fizetni a nyomtatványért, fizetni a kitöltésért a (nem vámos, hanem beszervezett külsõ !) ügyintézõnek, fizetni a vámkezelési illetéket. Ha szerencséd van, nem kell mégegyszer visszamenni. Ha szerencséd van, a kibontáskor nem sérült meg a csomag tartalma. Esetleg megengedik, hogy elnézést kérj.
|
csüt. jún. 12, 2003 12:33 |
|
|
Recoil
vas-tag
|
részemről egy kis adalék :
Minta
Fogalma
Olyan áru, amelyet a külföldi ellenszolgáltatás nélkül küld be
vizsgálat, tesztelés vagy kipróbálás céljából annak érdekében, hogy az
adott termék később importálásra kerülhessen.
Vámmentessége
Vámmentes a külföldről visszaérkezett belföldi áruminta, amennyiben az
árunyilatkozatot adó hitelt érdemlően bizonyítja, hogy azt
ellenszolgáltatás nélkül árumintaként szállította külföldre.
Vámmentesek az ellenszolgáltatás nélkül beérkező, kereskedelmi
forgalomba nem kerülő áruminták, amelyek egyedi értéke nem haladja meg
a 5900 Ft-ot, összértéke pedig küldeményenként a 59000 Ft-ot. Ha az
áruminta egyedi értéke ezt meghaladja, csak akkor kezelhető
vámmentesen, ha az árubemutatásra kötelezett azt saját költségére és
veszélyére további rendeltetésszerű használatra alkalmatlanná teszi.
Üdv: Recoil
|
csüt. jún. 12, 2003 11:27 |
|
|
indexolvaso
vas-tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 5 Tartózkodási hely: Szék vagy fotel, esetleg sámli
|
Tegnap kaptam meg az AD-től a csomagomat, szóval talán minden mégsincs minden elveszve. A rendelést a topic hatására adtam fel gyorsan kb. 1 héttel ezelőtt. Értéket írtak a csomagra, igaz szerény 3,5 dollárról van szó (2db duál pnp tranzisztor viszont itthon 6 rugó lenne). Az is igaz viszont, hogy ezt a csomagot most másnak a nevére kértem (8 éves unokaöccs.. ) tehát előfordulhat??? esetleg, hogy nyílvántart valamilyen formában a vámhivatal "minket" sample productosokat.
Aztán lehet, hogy csak túlkombinálom a dolgokat.
|
csüt. jún. 12, 2003 8:31 |
|
|
oshifis
platina tag
|
A témához csak annyiban tudok hozzászólni, hogy kétféle postai csomagküldemény létezik: levélcsomag és postacsomag. A kettõt teljesen máshogy kezelik, és a feladótól függ, miként adja fel. A levélcsomag a postán jön, és nem néznek bele (levéltitok), tehát nem is vámolják. A postacsomagot a feladó DHL-lel, EMS-sel, UPS-sel vagy hasonló módon küldi, feladáskor levámkezelik, szerepel rajta vagy a kísérõokmányban az érték. 2000 gramm alatt ez a kettõ létezik, afelett csak csomag van.
Nekem így került egyszer 10 eurómba fél kiló szaloncukor, ami egy más alkalommal vámmentesen jött. Nem a vám volt ennyi, hanem a vámkezelés költsége (vagyis hogy 10 napig ültek rajta, majd méltoztattak kibontani és belenézni).
Szóval ha a feladó hajlandó rá, akkor levélként kell küldetni a cuccot.
|
kedd jún. 10, 2003 9:44 |
|
|
bandiatz
|
Axel:na és akkor?Te kit okolnál érte?
Bocs nem akartam durva lenni.
üdv
andrás
|
hétf. jún. 09, 2003 18:37 |
|
|
Axel_
vas-tag
|
Jaro:
Khm.. A politikai velemenyformalas nem ennek a topicnak a feladata velemenyem szerint.. .. )
|
hétf. jún. 09, 2003 16:06 |
|
|
Jaro
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 0 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Szabad minták vámosítása, bérek befagyasztása, iskolák bezárása, forintleértékelés egy hét alatt 10%-al, gázáremelés... Hamarosan jön a Millpengő mintájára a Millforint ) Jó irányba haladunk tényleg. Na nem politizáljak. A héten még jött a Microchiptól minta...
|
hétf. jún. 09, 2003 12:47 |
|
|
Axel_
vas-tag
|
Ha jol tudom (nem vagyok vamszakerto) 4000HUF/tetel alatt volt vammentes.
|
hétf. jún. 09, 2003 12:23 |
|
|
indexolvaso
vas-tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 5 Tartózkodási hely: Szék vagy fotel, esetleg sámli
|
Régen ugye úgy volt, hogy 100euró vagy (dollár?) értékig nem volt vámköteles a cucc, akkor ezek szerint ez stornó?
|
pén. jún. 06, 2003 11:35 |
|
|
Axel_
vas-tag
|
"Csak abban az esetben lehet behozni vámmentesen a mintát, ha azt ingyenes mintaként jelölik meg"
Nos, azt hiszem, elegge nyilvanvalo pl. a Texas csomagszallitojan a
"These are FREE SAMPLE." mondat, valamint a nullazott szamla.
(Ops, egyuttal elnezest kell kernem a remhir terjesztesert, a TEXAS meg hajlando szallitani.. de hogy meddig...)
"...mert ők tárgyi értéket néznek"
Tudomasom szerint (lehet, hogy rosszul tudom), de szamlaerteket kell(ene) figyelembe venniuk, kulonosen akkor, ha az igy beerkezett alkatreszek nem kerulnek kereskedelmi forgalomba. (mert ugye egy tetu sem arulja a free sample cuccokat!!)
No, mind1. Cel az EU, irany a balkan.
|
pén. jún. 06, 2003 11:04 |
|
|
CyberShot
ezüst tag
|
Mit akarsz, tök jó társaságban vagyunk. Éljen a KGST!!!:)
|
pén. jún. 06, 2003 9:30 |
|
|
DZzso
|
Ma viszont a rendelésnél kiderült, hogy már nincs is benne a címem Ennk lőttek! Csak így tovább Magyarország! Bár úgy láttam, nem vagyunk egyedül:
As of June 3, 2003 online samples are temporarily unavailable for registrants in Poland, Turkey, Russia, Hungary, Romania, Ukraine, Bulgaria, Czeck Rep., Bosnia, Africa, Yugoslavia, Egypt, and Slovakia due to freight and customs restrictions.
DZzso
|
pén. jún. 06, 2003 8:37 |
|
|
reservedjoke
|
Nah, mindenkinek:
Utána néztem a dolgoknak, és az alábbi választ kaptam (hiába, vannak kapcsolataim ):
Csak abban az esetben lehet behozni vámmentesen a mintát, ha azt ingyenes mintaként jelölik meg. Ha nem -márpedig az USA cégek mindegyike ír rá értéket (erre saját jogszabályaik kötelezik)-, akkor ebben az esetben a vámteher 8%+25%ÁFA összege, amit a megfelelő helen be kell fizetni. És itt van egy félreértés, mert ezk a cégek ténylegesen nem kérnek ellentételezést, pusztán a vámáru értékét tüntetik fel. Ezt azonban (sajnos) nem veszik figyelembe a vámnál, mert ők tárgyi értéket néznek, vagy ha nem, akkor csak speciális esetekben tekinthetnek el tőle (pl. garanciális csere).
Legjobbakat:-)
|
pén. jún. 06, 2003 8:32 |
|
|
CyberShot
ezüst tag
|
Nekem írta a Microchip, hogy nem tud szállítani, rá 5 napra itt volt a cucc.....
|
csüt. jún. 05, 2003 8:01 |
|
|
Gafly
gyémánt tag
|
Az a baj hogy ha valami nem kommersz cucc kell
akkor egy-ket darabot gyakorlatilag lehetetlen
beszerezni. Meg akkor sem ha egyebkent hajlando
vagy fizetni is erte.
|
csüt. jún. 05, 2003 7:50 |
|
|
Axel_
vas-tag
|
kepzeld el azt a fizikailag keptelen helyzetet, hogy mondjuk egy nemet cegnek dolgoznal alvallalkozokent, es tok veletlenul nem a sajat sufni-cuccodat epitgeted, hanem arra kell az a 2 sample cucc, hogy megismerkedj vele kozelebbrol (es mondjuk ne kelljen 2-3 honapot(!) varni, mire a magyar disztributor kegyeskedik behozni - horribilis osszegert...)
Nekem inkabb az az erzesem, hogy az EU-jogharmonizacio kapcsan a csatlakozas eloszelet erezzuk...
|
csüt. jún. 05, 2003 0:48 |
|
|
Hinnye
ezüst tag
|
Mellesleg nekem rögtön az jutott eszembe a hír hallatán, hogy megunták a sok kamu cég kamu rendelését. Persze ha minden gyártó erre a vám dologra hivatkozik akkor nem valószínû. (lehet összebeszéltek:)
|
csüt. jún. 05, 2003 0:13 |
|
|
Hinnye
ezüst tag
|
Nem egészen értem a felháborodást...
Ez kicsit olyan, mint amikor etnikum veri a blattot, mert x idõnyi láblógatás után már nem jár neki a munkanélküli segély.
|
csüt. jún. 05, 2003 0:07 |
|
|
bandiatz
|
erre nem lehet mit mondani...
elegem van ebből az országból ugy ahogy van.
Vagy maradt volna kommunista, vagy lett volna kapitalista
DE mi ez a **** középen????
csáó
|
szer. jún. 04, 2003 22:35 |
|
|
sse
arany tag
|
és igaz. microchipnél kikerült Magyarország a listárol, és irják is, hogy valami vám dolgok miatt...
|
szer. jún. 04, 2003 20:38 |
|
|
_Danko_
gyémánt tag
|
Ez persze nem jelenti azt,hogy ezutan is fogok....
--
Danko
|
szer. jún. 04, 2003 20:24 |
|
|
_Danko_
gyémánt tag
|
a Texastol ma kaptam IC-ket.
--
Danko
|
szer. jún. 04, 2003 20:23 |
|
|
DDL
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 790 Tartózkodási hely: Föld nevű sárteke egy sáros szigete
|
Az AD-tól, meg a Texastól a múlt héten még kaptam.
Üdv: DDL
|
szer. jún. 04, 2003 20:01 |
|
|
Axel_
vas-tag
|
van egy "kellemes" hirem az Online alkatreszt rendelgetoknek:
VAM-jogszabalyok modositasara hivatkozva nem szallitanak mar a nevesebb gyartok.
- Microcip
- OnSemi
- Dallas/maxim
- Texas
- AD
Koszonjuk meg az illetekeseknek... ... ...
|
szer. jún. 04, 2003 19:32 |
|
|