Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. jan. 06, 2025 13:02

Hozzászólás a témához  [ 10 hozzászólás ] 
3310kábel 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
Igaz, flashelni csak a nyomtatópotros kábellel lehet.
Ahhoz meg a Dejan Flasher 1.00b, vagy még javasolt prog a Knok-nak valamelyik újabb verziója.
Ha kell flashkábel kapcsrajz, akkor majd megkeresem, de a speedshop-ban lehet azt is kapni. www.mobiltelefonok.hu
Az ilyen DCT3 nyitogatásra meg a Rolis NokiaTool 17 1.8 1.9 + MBUS kábel a tuti.

Üdv, Net wizard

szomb. szept. 06, 2003 7:51
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
Netwizard

Kösz a segítséget, sikerült kiütni a telefont. Ez igaz amit Laj beszél, hogy nem lehet flashelni vele?

pén. szept. 05, 2003 21:05
arany tag

Hozzászólás 
tomeeboy!
Milyen progival próbáltad az unlockot?
Mer elég sok prog nem műxik gyári kábellel!
pl:probáld ki az 1.8-as Nokiatoolt nekem azzal ment!

pén. szept. 05, 2003 18:08
Profil Privát üzenet küldése Honlap

Hozzászólás 
A GND-t (általában fekete) a helyén hagyod a másik két vezetéket az üres lábra forrasztod és voila.Az RX/TX lábon semminek nem kell lennie, meg kapcsoló sem kell,hiszen a Logomanager tudja az FBust is meg az MBust is, de MBus módban nem ajánlom, mert nekem már rontott el telefont,igaz az 6210 volt.Arra meg elég macerás volt annak idején virgin eepromot szerezni.Flashelni nem tudsz vele, és az unlocking is illegális, az IMEI cseréről nem is beszélve.

pén. szept. 05, 2003 14:46
arany tag

Hozzászólás 
kicsit tényleg gagyi a rajz, a középsö 3 pont egy kapcsoló lenne.Ha ott a 4 drót, akkor a fekete a GND a kék és a fehér az FBUS TX és RX (h melyik melyik,nemtom) és akkor talán a piros lesz az MBUS. igaz én ilyen kábelt még nem láttam, mert nekem az összesben 3 szál van.
az viszont tuti, hogy ha a most bekötött kéket és fehéret leforrasztod onnan ahol most van(de jegyezd meg,h melyik hol volt), utána összekötöd öket és az eddig nem használt 4. fejkivezetésre teszed, akkor MBUS-t kapsz.legalábbis nálam a 3 szálas kábelnél ez müxik.

Üdv, Net wizard

csüt. szept. 04, 2003 15:15
ezüst tag

Hozzászólás 
Hello Netwizard.
Bocs, de nem tudok kiigazodni a rajzodon. A kábebelben pedig 4 ér van. Piros, fehér, fekete és kék, a piros nincs bekötve, szerintem valaki levágta, és kivette a kapcsolóval együtt. Tudnál valahogy segíteni?

csüt. szept. 04, 2003 15:06
arany tag

Hozzászólás 
na itt a rajz:

http://web.interware.hu/kr5891/FBUStoMBUS.gif

ez tuti müxik abban az esetben, ha nem cseréltem össze az RX-et a TX-szel. ha nem megy - ami lehet, mert emlékezetböl csináltam a rajzot - akkor cserélgesd nyugodtan a TX-RX drótokat, a tellának nem lesz baja. valahogy csak elindul.sok sikert!

Üdv, Net wizard

szer. szept. 03, 2003 21:42
arany tag

Hozzászólás 
Van megoldás! Ha szétkapod a fejet, akkor elméletileg 3 drót van benne. egy GND egy FBUS RX és egy FBUS TX mind a 3 a megfelelö helyre kötve. ha a TX és RX drotokat közösitve a 4. fejkivezetéshez kötöd, akkor már kész is az MBUS kábel.pillanat és gyártok egy rajzot,h érthetöbb legyen.

Üdv, Nw

szer. szept. 03, 2003 21:29
arany tag

Hozzászólás 
A "kiütés" illegális :)
A kábeled ezexerint FBUS kábel és valaki már megbuherálta, hogy az mbus része ne működjön, ezt tényleg nem tudod használni "kiütésre", ahhoz MBUS kábel kell szoftcseréhez meg flashkábel kell

szer. szept. 03, 2003 20:42
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Vettem egy adatkábel 3310 es telefonomhoz. De az a baj hogy kiütésre, vagy szoftcserére nem tom használni, csak logo és csengõhang áttöltésére.
Eddig annyit már megtudtam, hogy kellene, hogy legyen rajta valami kapcsoló. Hát ez sajnos nics, de a helye megvan. Nem tudtok valami kapcsrajzot, amivel esetleg át tudnám alakítani(egy kapcsoló beiktatásával) úgy hogy szervízkábelként is mûködjön? Összesen 4 vezeték van a kábelben, de a piros nincs bekötve(ha ez esetleg segít). :)

Lécci seegítsetek

szer. szept. 03, 2003 20:00
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 10 hozzászólás ]