Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. jan. 10, 2025 8:09

Hozzászólás a témához  [ 19 hozzászólás ] 
Projector kispedro módra :-) 
Szerző Üzenet
platina tag

Hozzászólás 
Van egy fejhibás Sony U-matic videomagnóm. Szerintetek mit lehet vele kezdeni? Egyedül nem nagyon bírom el, megvan vagy ötven kiló. Egyáltalán: mi megy tönkre egy ilyen fejben? Szemre nincs semmi baja.

szer. nov. 05, 2003 14:07
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
> Azért arra kíváncsi lennék, hogy egy ilyen 8mm-es filmvetítõgéppel
> hogyan lehet filmet felvenni mágnesszalagra... :))))

Volt egy ismerosom aki anno ellejmolt tolem egy csoves Unitra szalagos
magnot hogy megprobalja atalakitani videomagnova.
Na meg nem jelentkezett hogy elkeszult vele :))))

kedd nov. 04, 2003 17:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
Huuuúúú, ezen én is jót mulattam! :)))
Azért arra kíváncsi lennék, hogy egy ilyen 8mm-es filmvetítőgéppel hogyan lehet filmet felvenni mágnesszalagra... :))))

Üdv
Inhouse

kedd nov. 04, 2003 15:15
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Meg nem is diafilm :))))

kedd nov. 04, 2003 15:08
ezüst tag

Hozzászólás 
Hát, fiúk, jókedvre derítettetek, így kora délután....:)))

kedd nov. 04, 2003 14:12
arany tag

Hozzászólás 
Most csöppentem bele ebbe a topikba, csak lestem, hogy miket irkáltok itt mágneses alapon működő felvevőkészülékekről, videomagnókról. :)

Szóval kispedro ötlete jó, egy baj van csak vele - a sok mellett :) , hogy a diafilm tudtommal egyszer "írható" média, így amit ki akar vetíteni, azt rögzítenie kell, hogy alatta ki is tudja vetíteni. Rendesen "enné" a filmet. :)

hétf. nov. 03, 2003 17:13
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem hangot nem kellene átvinni a rendszeren.Arra ott az erősítő.
Kicsit belebonyolódtam, amit írtatok itt ebben a pár hozzászólásban.Azt viszont kiszürtem, hogy lehetetlen megoldani.Azt nem tudtam, hogy a videózás teljesen máshogy működik, mint a hang.Gondoltam, hogy mivel az is szalagra megy, mint a hang, akkor biztos működik.Mert abban biztos voltam, hogy hanggal meglehet oldani.
Akkor felejtve a téma.Bocs a hülyeségek miatt.
kispedro

vas. nov. 02, 2003 12:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kedves Mindannyian!

Ne vegyük el kispedro-Barátunk kedvét a kísérletezéstől.

Valóban, abban a vetítőgépben a 8mm-es film megy, esetleg az S8-változata.
Tudtak/tudnak ezek a készülékek hangot is lejátszani, némelyik pedig felvenni is tud, hangot, persze.
Nyilván ez a készülék, ami a képen is látható, arra nem jó, amit kitalált kispedro-Barátunk, de szórakozásnak, önképzésnek jó.

Lehet, hogy Én értettem félre a dolgot, de képet és hangot is szeretnél egyszerre átvinni ezen a rendszeren?
Ha igen, akkor csak a video-technikai út a járható, de nem ezzel a géppel.
A háromfejes hangmagnókkal lehet azt a bizonyos "monitorozást" végezni, tehát a felvett hanganyag, szinte azonnal visszahallgatható. Csak ezzel a módszerrel lehet azt megoldani, amit írtál az első levélben, de ez képre nem működik, csak speciális készülékkel oldható meg.

Kivetítőként, LCD, vagy DLP-képhez a vetítőgép fényereje kevés, nem arra találták ki.

Egyébként ez a 8mm-es technika nagyon messze van a valódi mozifilmtől, ennek kockánként van egy perforációja egy oldalon, míg a mozifilm, a 35mm-es, kétoldalt perforált és kockánként négy perforáció van rajta.( Hasonló, mint a "kisfilmes" fényképezőgépekbe való film.)
Üdv! SMA

vas. nov. 02, 2003 11:14

Hozzászólás 
na amp leirta kicsit reszletesebben amirol en is vartyogtam.
amugy nem lehetetlen az egesz csak kicsit vicces ahogy a monitor kepet egy (talan S8 a neve ennek a rendszernek) S8 kameraval ami nem belulre cseveli a filmet hanem egy sotetkamraba adagolja ahol be van vezetve kulonbozo vegyszeres edenyekbe elohivas fixalas meg mittudomenmegmi onnet a kesz film kijon es megy bele a vetitobe amin megjelenik a kepi info. lehet lenne egy nehany masodperc/perc kesleltetese de talan igy mukodne :))))))))))))))))))

lenyek hogy ennek ebben a formaban semmi ertelme, es plane nemtudom hogy ezek a haromfejes meg hasonlo video illetve hang lejatszo/felvevok hogyan jottek itt kepbe.

sztem sullyedhet a tema megerett ra :)

vas. nov. 02, 2003 10:01
ezüst tag

Hozzászólás 
Hát szerintem sem mágnesszalag:) van a 8mmm-es DIAVETÍTŐben.
Kispedro! Szerény ismereteim szerint ha ezzel a ketyerével akarsz filmet kivetíteni akkor előbb azt a filmet fel kell venned 8mm-es filmszalagra (előhívni stb)... Mert ebben bizony nem sok mágnesfej van. (Remélem a kép nem csak illusztráció és egyébként valami hi-tech projektorról van szó:))
Szerintem a cucc kb így müködik: A felső orsó alatt van egy kis rés, oda kell befűzni a filmet és a mőgőtte lévő koncentrált erős fényforrás a filmszalag előtt lévő optikán keresztül a vászonra vetíti a filmet. (mint a moziban) A szalag két szélén kis lyukacskák vannak amivel szinkronizálni lehet egy olyan kis rekesznyílást (mint a fényképezőknél) ami csak akkor nyit ki mikor a filmkocka az optika elé ér, így csak akkor világítja át a szalagot és csak annyi ideig amíg az egész pontosan az optika előtt van. (különben csak annyit látnál, mintha egy elszabadult lift ablakán bámulnál ki ami a 100adik emeletről zuhan a liftaknába:)) Kicsit érzékelhető a villódzás is. Ebből következik, hogy egy mozgássorozathoz sok kis képkocka tartozik így folyamatosnak tünik a mozgás.
Ha tényleg egy ilyen szerkezetről van szó, akkor ebből még fából-vaskarika módon sem lesz projektor. Bocs ha valami baromságot írtam...
üdv amp

vas. nov. 02, 2003 8:40

Hozzászólás 
ugyan elegge elkanyarodott a tema de a temanyito szovegben szereplo berendezes egesz pontosan hogy is van? milyen felvevofej egesz pontosan?

nekunk van egy hasonlo vetitonk, es abba egy filemt kell fuzni (fotozas - elohivas - lejatszas) nemtudom hogy ez most megis mi a szosszenet akar lenni.

szerintem ez az egesz marhasag, de lehet hogy en nem ertem a rendszer mukodeset ilyen keves info alapjan.

mas: tok zavaro hogy nem a tema hanem az utolso egy ket hozzasszolas hatarozza meg a tartalmat. ha en elkezdenek irni a hazilag is elkeszitheto hidrogennel mukodo erositorol akkor aztan tuti arrol beszelne mindenki holott az nem egy projektor :)

Gergely

szomb. nov. 01, 2003 23:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
És ezeket a cuccokat mire használják a hangteknikában?
Amúgy miért lenne olyan nagy dolog megcsinálni?Szerintem nem kellene 2 mehanika.Elég lenne egy felvevős magnó, aminek a felvevőfejét lejötném és rákötném egy másik magnó felvevő elektronikájára.Így venné fel a szalagra a zenét.Közben, meg játszaná le a a lejátszófej a cuccot.Ehhez miért kell két mehanika?Felvevéskot is, meg lejátszáskor is ugyan olyan sebességgel forog a szalag nem?
Nem próbáltam ki, mert nem találtam itthon egy magnót sem.Anyám kidobált egy csomó cuccomat.:-(
Lehet megpályázom ezt a hifi showt.:-)
kispedro

szomb. nov. 01, 2003 20:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kedves kispedro és Többiek!

Ezt úgy hívják készen, hogy háromfejes magnó és a hangtechnikában használnak is ilyent. Nakamichi, például, vagy a jobb Denon tipusok egy része kazettás kivitelben.( AKAI GX4000-is így működik, de ez szalagos készülék.)

Persze, igen nagy munka árán két jó videomagnóból is lehet ilyesmit készíteni, kell két mechanika, külön felvevő-erősítőrész és külön a lejátszó-rész. Ha "hatfejes" a video-fej, akkor ráadásul HIFI-Sztereo hangot is tudsz felvenni/lejátszani. :)
Szinkronban kell vezérelni a két készülék-részt, tehát a szalagot vinnie kell mindkettőnek egyszerre. Ez a gond nagy része!
Ha sikerül ilyet megépítened, azt a jövő évi HIFI és Házi Mozi Show-n érdemes lenne bemutatni. :)
Üdv! SMA

szomb. nov. 01, 2003 14:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nem vettem meg a vetítőt, csak tudok egy eladót.Asszem kipróbálom ezt a módszert egy kis magnón.Lesz 2 fej (felvevő, lejátszó) és 2 külön áramkörön fognak menni.A magnóban maradhat a felvevő rész, egy másikból meg kiszedem a lejátszófejhez tartozó elektronikát.Vagy a lejátszó fejet is és berakom a felvevő fej után.De elméletileg nem működen?Ha már felvettem a szalagra mondjuk pl. a hangot, akkor azt utánna pár centivel arrébb lévő fejjel le is játszhatom, nem?Én csak otthoni nézésre használnám.Nem tennék rá pénzbedobót, meg nem létesítenék is mom parkot, meg mittoménmit.:-)
Megyek kipróbálom a magnósmegoldást, mert rámjött a buherálás!!!!!!! :-)))
kispedro

szomb. nov. 01, 2003 13:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kedves kispedro és Többiek!

Ez olyan fából-vaskarika lenne.
Hasonlatos a videomagnókhoz, - de minek?
Akkor már inkább egy videomagnó, az felvesz és le is játszik. :)

Az a vetítőgép jó? - AKKOR VIGYÁZZ RÁ! - mert egyre többet fog érni!
NE alakítsd át, ne tedd tönkre!
Ha netán javításra, karbantartásra szorul, akkor hívj Engem! :)
Mai árakon számítva ez többet ér, mint egy új videomagnó!

Amire egyébként Te gondolsz, az egy PC-szerver-szerű szerkezet, amiben igen gyors, nagykapacitású Winchesterek vannak, amire a bejövő jelet fel lehet venni, de szinte azonnal ki is lehet olvasni, manipulálni, stb.; - igen drága készülék ez. Egy ilyen szerver-szerű gépezetbe több film anyaga belefér, amit tetszőlegesen lehet vetíteni, persze a jogdíjak tisztázása után :) - és ez lenne az alapja a műholdon keresztül levehető jelátvitelnek, hogy ilyen szerverre töltjük le, majd engedélyezés ( fizetés ) után mehet a (mozi)műsor.( Ez egy rémálom, már látom lelki szemeimmel a szomorú jövőt, hogy pénzbedobós készülékkel, vagy banki átutalással lehet majd otthon filmet nézni, persze, előre fizetve.) A MOM-Park Digitális vetítője működik hasonlóan, kb. 100-millióért, abban van egy szerver-szerkezet, de még nem "aktív". Azóta pedig már kicsit mentek lejjebb az árak. :)
Üdv! SMA

szomb. nov. 01, 2003 12:00

Hozzászólás 
Nem, csak nem értek hozzá.
De elképzeltem, ahogy forog (és kerreg) a háttérben. Szép lenne! :-)

szomb. nov. 01, 2003 1:43
gyémánt tag

Hozzászólás 
Annyira reménytelen?
kispedro

pén. okt. 31, 2003 23:18

Hozzászólás 
Bárcsak segíthetnék! :-)

pén. okt. 31, 2003 23:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hi!
Ma láttam neten egy ilyet 5000 Ft-ért: http://apro.mogyoro.hu/kepek/031018/8mm_vetito.jpg

Közben eszembe jutott egy hülyeség, de szerintem elméletileg megvalósítható.Szóval ez egy régi orosz 8mm-es diavetítő, amivel lehet felvenni is.Nem-e lehetne azt megoldani, hogy én a felvevőfejére rákötném a számítógép tv kimenetét és venném fel a szalagra a videót.A felvevő fej után lenne a lejátszó fej és amíg a felvevőfej venné, utánna a lejátszófej már vetítené is a videót.Ha működne, akkor olcsón meglehetne csinálni és lenne egy régimódi, de működő kivetítőm.
Mi a véleményetek róla?Nagyon extrém lenne a működne.Le már lécci ne hülyézettek, mert tudom, hogy az vagyok.:-)
kispedro

pén. okt. 31, 2003 21:28
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 19 hozzászólás ]