|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 21 hozzászólás ] |
|
Szerintetek a cheat egy jó dolog vagy megöli a játékot?
Szerző |
Üzenet |
.Dester.
gyémánt tag
|
Nameg a programozók is emberek. Én is rakok az összes (még a legszárazabb adatbáziskezelő programba is) valami kis rejtett apróságot. Valahogy energiát ad a további folytatáshoz és pihenésnek se utolsó (nameg esetleg valami új funkciót vagy komponenst tudok így kipróbálni, és legközelebb talán épp erre lesz szükség élesben). Ez viszont már inkább az easter egg kategória (pl. az Excelben a "repülőgépszimulátor").
|
vas. szept. 05, 2004 18:34 |
|
|
Xman
arany tag
Csatlakozott: szer. júl. 14, 2004 9:26 Hozzászólások: 391 Tartózkodási hely: TiszaNewCity
|
Hali !
Csak annyit fűznék a dologhoz,hogy a cheat nem "szükséges rossz",nem szemétkedés és NEM a mi kedvünkért van !!! A cheat igazándiból a programozót és a tesztereket segíti a hibakeresésben és a finomhangolásban.Képzeljétek el pl. a Far cry 20. pályáját tesztelni cheat nélkül ! Mindig végigjátszod odáig,hogy kipróbáld a "mi lenne ha.." tipusú teszteket ? Cheattel hamar kiderül ,hogy pl. a rakéta megfelelőt sebez-e egy adott szörnyön,megfelelő-e az ütközésvizsgálat a kocsival stb. Ezeket a dolgokat néha ezerszer is újra kell próbálni. Az,hogy kiderülnek ezek a "programozási segédletek" az már a mi bajunk/szerencsénk. Én is írtam kukac játékot és van benne cheat a teszthez de csak én tudom,hogy mi az
Remélem senki érzéseit nem sértettem
Hali all !
|
vas. szept. 05, 2004 18:05 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
Szerintem:
1. Online-on nagy szemétség csítelni. Mint már írták, a többi játékos játékát is tönkreteszik. LonG írta a CS-t. Hát igen három falon keresztül fejlövést ad egyik játékos a másiknak. Kicsit csít szagú volt.
2. Szerintem a játékokat úgy írják meg, hogy végig lehessen játszani és azért vannak a nehézségi szintek is. Ha tényleg komolyan játszik valaki, ne használjon csalást.
3. Ha csak úgy szórakozásból játszik valaki otthon, mert unatkozik, használjon csítet. Pl.: én GTA Vice city-t játszottam, bementem egy házba összes nehézfegyver csít, rendőrgyilkolás.
Nekem ez a véleményem a csít-ről.
|
szomb. aug. 28, 2004 10:38 |
|
|
holotron
ezüst tag
|
Hálózati játékban nyilván nem tisztességes. Géppel szemben azt csinálsz amit akarsz, de a tudásod nem fejlődik annyira mintha nem csalnál.
|
szomb. aug. 28, 2004 9:09 |
|
|
F12004
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 377 Tartózkodási hely: Apci Stunt Team HQ
|
szerintem a cheat nem egy jó dolog, de ha bajban vagyok a játékommal, akkor hasznát lehet venni.
|
szomb. júl. 24, 2004 16:47 |
|
|
TXSuny
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 773 Tartózkodási hely: Budapest
|
Na ez az unergroundos csítelés nálam is volt, amikor nitróval padlógázzal Mazda RX7-el kb. 50 km/h val gyorsabban elhúzott mellettem egy Integra. 3 man játszottunk, de a 2. lettem, mert az utolsó nem csalt ritka eset. És amikor chaten beírom nekik, hogy mocskos csíter, akkor csak ennyit ír vissza még be is vallja a köcsög! Amikor egyedül jáccik akkor csíteljen nem onlineba.
Volt már olyan, hogy a Vice City multijában csíteltek mint állat, és akkor ideges lettem, és átírtam a játékot (trainer, és kód nemműxik), és most azzal szivatom őket, hogy megyek, és mindenkit legyilkolok, és rohögök a pofájukba! De sajnos így se mindig tudom őket megölni, mert nem sérülnek.
|
pén. júl. 23, 2004 9:46 |
|
|
.Dester.
gyémánt tag
|
Utálom a cheatet, de néha nincs más megoldás. Türelmes típus vagyok, de amikor már 56-jára se tudok boldogulni és pedig szerintem mindent megtettem, akkor cheat (de csak arra az egy esetre). Esetleg ha végignyomom a játékot, akkor megnézem, milyen poéncheatek vannak benne (pl. Viper Racingben a kocsikra lövés, az jó vicc volt ). Ennyi és nem több.
|
szer. jún. 30, 2004 21:35 |
|
|
LonG
ezüst tag
|
Sziasztok!
Nem tudom mennyire vagytok ismertek a counter-strike nevü jatekban, na ez a jatek ahol rengeteg csiter illetve haxor van. Na most cheat mindaddig jo dolog mig nem onlineban tolod, mert online mas emberek szorakozasat teszed tonkre. Pl cs ben nagy harc folyik ellenuk mert nem minden esetben derül ki hogy ki a a csalo mert lehet okosan is hasznalni, és azert egy 5on5 waron csitelni egy egesz csapat moraljat és jatekat rontjak el.
|
csüt. jún. 17, 2004 8:03 |
|
|
Sensut
ezüst tag
Csatlakozott: kedd jún. 15, 2004 23:29 Hozzászólások: 38 Tartózkodási hely: Erdély
|
A csalás úgy a játékban mint az életben is egy szemét dolog! Ha hálózaton játszom és észreveszem hogy valaki csalt,beintek neki és otthagyom játékosól. Azonban van,hogy az ember gép ellen játszik és már annyira felidegesedik,hogy beírja a GOD-ot. Jó példa erre a Serious Sam. Én biza nem egyszer beírtam,miután láttam a célt,ahova el kell érnem,de még fél óra múlva is csak a mentést töltöttem vissza,mert az istennek se tudtam áthatolni a rengeteg ördögön, vagy mi a fenék azok. Ez az egyetlen játék,melyben muszáj volt istennek is lennem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sensut pén. jún. 18, 2004 9:55-kor.
|
szer. jún. 16, 2004 20:40 |
|
|
a2d2-2
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 102 Tartózkodási hely: Pécs
|
Nahát végre egy jó téma!!!
ÉN éppen hogy a kihívást szeretem egy játékban. Ha én lennék a készítő, biztos hogy nem építenék bele csítet a játékomba. Mondjuk eddig csak kukacos játékot írtam c++ban, de abból is kihagytam
Páran fent azt mondtátok, hogy kell azért a csít, szükséges rossz. Hát szerintem installáljátok fel a NFS Undergroundot, és menjetek pár kört Online. Majd meglátjátok mennyire idegesítő az egész. Itt van egy k**** jó játék, pontokat lehet gyűjteni meg veszíteni, haverommal szoktuk nyomni, és egyszerűen legszívesebben néha kettégyűrném a billentyűzetet, annyira ideges leszek a k csíterek miatt! Nem tudom mit élveznek rajta, abból áll az egész játékuk, hogy 10mp-enként nekivágódnak a falnak, vagy van amikor szándékosan kilöknek, és utána egy gombnyomásra 50m-re előttem visszateszik magukat 300km/h-ás sebességgel. És így mennek végig akár 10 körön keresztül. Egy gombot nyomogatva! Na most kérdezem, mi ebben a jó? Az hogy 20000000 pontja van? És hol itt a "RESPECT" érte? Mondjuk az is igaz, ha sikerül megverni egy ilyen ugrálós csalót (mondjuk 6-ból 1x), akkor az felér egy orgazmussal
Ja, és ez még a lájtosabb eset. Van az, amikor 8 kör alatt otthagyom őket 1 perccel már, mikor hirtelen utolsó körben kiírja a nevük mellé, hogy finished. A 2. meg a 3. helyen!!!!!!! Ez egyszerűen undorító. Alig várom már az Underground 2.-t, elvileg valami új anticheatsystemet tesznek bele. Meg van az a drift mód. Ott meg hajtok mint az őrült, a többiek meg leparkolnak szépen, de úgy, hogy csak egy nagy zöld pacni látszik a kocsiból (van róla printscreenem), és egyhelyben állva "pötyögtetik" be a pontokat. Szóval megvan a véleményem a csalókról. Legalábbis az Online-csalókról. Az mondjuk tényleg más, ha otthon csinálja az ember egymagában, de azokról is megvan a véleményem. Mondjuk én is csaltam, de utoljára 16 éves koromban, Warcraft-ba beírtam a "showpath"-ot, na. De utána végigjátszottam rendesen a kiegészítővel együtt.
Biztosan láttátok azt a videót, amikor kidobják a srácot lanpartyról a 2000 dolcsis gépével együtt, mert csalt. Hát az a helyes megoldás! Szerintem aki egy játékban nem tud veszteni, az milyen gáz lehet az életben???
Ja, egyébként egész jó kis magyar mag alakult ki NFS-ben, akik nem csalnak. Ha van kedvetek korrekten játszani, akkor megtaláltok HUNoCheaters néven. Haveromat meg NocheaterHUN néven
Na báj, és el a kezekkel a konzoltól!!!!!!
|
szer. jún. 16, 2004 14:55 |
|
|
pikachu
ezüst tag
|
Vendel írta: Wapon nehéz itt eligazodni. Vagy én vagyok idétlen?
Nem nem vagy az. Nekem is beletelt egy kis időbe, hogylevegyem, hogy itt a kodozásrol fojik a vita. Tényleg neked mi a véleményed?
|
hétf. jún. 14, 2004 6:44 |
|
|
Vendel
vas-tag
|
Wapon nehéz itt eligazodni. Vagy én vagyok idétlen?
|
vas. jún. 13, 2004 20:49 |
|
|
caprine
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 388 Tartózkodási hely: BAZ megye
|
Vannak olyan dolgok amik akkor sem érhetőek el ha full-on végignyomod a game-t, csak kóddal. Pl: Colin McRea Rally 1: a Celica GT four, és future gép annak aki sosem használ kodot tök ismeretlen. Most jövök rá, hogy az esetek 95%-ban én sem használok kodót, ki tudja mennyi ilyen pluszról maradtam le???!!! Jezusom!!
Bizonyos játékoknál meg egyszerűen az a jó ha belenyulsz, cheat helyett. Ilyen pl a NFS sorozat több része. Az NFS4-ben untam a gépet, és az összes konkurens gép sebességét lenyomtam 100 alá. A ReVolt-ban az auto dinamikáját lehet könnyen átírni, persze nem árt némi fizikai ismeret hozzá (stabilitás, tömeg, gyorsulás, maxseb, 2 helyet 4 kerék meghajtás, stb).
|
vas. jún. 13, 2004 20:18 |
|
|
pikachu
ezüst tag
|
Igen és még sokan igy vannak.
|
pén. jún. 11, 2004 21:58 |
|
|
F12004
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 377 Tartózkodási hely: Apci Stunt Team HQ
|
|
pén. jún. 11, 2004 17:15 |
|
|
pikachu
ezüst tag
|
Szerintem is. Mikor valaki elsőnek játsza ki a játékot akkor undoríto csitelni. De mikor már csak játszani és szórakozni akkor nem árt. Egyetértek az elöttem szólo véleményével az UT-vel kapcsolatban.
|
pén. jún. 11, 2004 16:58 |
|
|
F12004
arany tag
|
Hello!
Ha végignyomtad a kedvenc játékod (az én esetemben unreal) és ha nagyon unod már, akkor csítelj mert úgy azért már jobb nem? beírod hogy loaded, allammo minden fegyver 999 lőszerrel csillapítja az éhségünket
Kellemes fórumozást!
|
pén. jún. 11, 2004 12:27 |
|
|
Wiki
Site Admin
Csatlakozott: csüt. márc. 25, 2004 18:31 Hozzászólások: 3429 Tartózkodási hely: IV.
|
Zsoca véleményével értek egyet. Hozzátenném, hogy nemrég kipróbáltam a GeForce kártyámhoz kapott eredeti Duke Nukem Manhattan Project című játékot - a Duke Nukem 3D nagy kedvencem volt. Ez viszont nem igazán jött be, de a videókat meg akartam nézni. Más lehetőség nem maradt, csak a csít (az életemből így is kb 5 órát elpazaroltam erre). No persze egy stratégiai játéknál csítet használni, az más téma, annak tényleg nem sok értelmét látom...
|
pén. jún. 11, 2004 11:26 |
|
|
Air
ezüst tag
|
"Szukseges" rossz..
|
pén. jún. 11, 2004 10:08 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 9:12 Hozzászólások: 2711 Tartózkodási hely: Budapest, Érd
|
Hali!
Nos én speciel sosem használok cheateket!
A véleméynem a következő:
Aki cheatet használ nem a kihívás miatt játszik!
Tehát:
1. Az olyan játékokban ahol a végigjátszás a fontos, szerintem "csirke" gyerek aki Cheat-etek használ. Úgy mi az értelme???
2. Az olyanokban ahol inkább a néhány perc szórakozás a fontos (főleg autósok) azokban viszont megértem, hogy aki fáradtan hazaér a suliból vagy munkából, nem akar 150 pályát végignyomni, hogy a leggyorsabb autóval száguldozhasson egy keveset! (mondjuk én inkább végignyomom )
3. Az olyanokban amiben viszont az ügyesség a fontos (pl. Unreal) ismét csirkének tartom aki cheatel (jellemtelen dolog szerintem)!!!
|
pén. jún. 11, 2004 10:05 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
|
csüt. jún. 10, 2004 22:34 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 21 hozzászólás ] |
|