|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 9 hozzászólás ] |
|
Playstation3 tapasztalatok
Szerző |
Üzenet |
pucok
arany tag
Csatlakozott: pén. aug. 24, 2007 20:29 Hozzászólások: 171 Tartózkodási hely: Brussels
|
Calibra72 írta: Pucok !
Az unokaöcsém most vett egy Ps3-at,és azt mondja hogy le tudja játszani a DIVX-es filmeket.
Köszönöm szépen az info-t. Közben írtam a Sony Hungáriának is, és ők hihetetlen de válaszra méltattak! Szóval az új 2.10 firmware lehetőséget ad a legutolsó codec-k lejátszására is, mint pl. divX, Xvid, avi, mpeg4, H264, etc.
Teljesen odáig vagyok az örömtől, január 3-án rohanok és veszek egy starter pack-t
|
hétf. dec. 31, 2007 15:07 |
|
|
Calibra72
ezüst tag
Csatlakozott: hétf. okt. 08, 2007 18:21 Hozzászólások: 32 Tartózkodási hely: Baja
|
Pucok !
Az unokaöcsém most vett egy Ps3-at,és azt mondja hogy le tudja játszani a DIVX-es filmeket.
|
hétf. dec. 31, 2007 14:53 |
|
|
pucok
arany tag
Csatlakozott: pén. aug. 24, 2007 20:29 Hozzászólások: 171 Tartózkodási hely: Brussels
|
Üdvözlet a PS3 tulajoknak....
Lenne egy kérdésem, hetek óta dilemmában vagyok, hogy kellene venni egy ilyen konzolt... Eddig egyértelműen a PC táborba tartoztam, de vettem egy 82 cm-s LCD TV-t, s azóta nem tudok nyugodni a gondolattól, hogy végre játszhatom ismét a jó öreg Tekken-t
Szóval: milyen videó formátumokat játszik a konzol? Elképzelhető, hogy viszi az avi-t, divX-t, Xvid-t?
Ha igen, akkor rohanok és veszem is
|
szomb. dec. 29, 2007 19:33 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
Pontosabban 8 db-ot. Tudásuk egy szuperszámítógépé, az ár viszont töredéke.
|
hétf. dec. 17, 2007 7:32 |
|
|
WhipsOfGod
platina tag
|
A PS3 nyers erőben odavágja az XBOX360-at, de persze az, hogy milyen fejlesztések fognak rájuk kijönni a közeljövőben, és hogy melyik lesz felhasználó barátibb...(ár, kiegészítők, támogatás, lehetőségek, ilyesmik)
Nemrég olvastam valahol, hogy egy kutatólaboratóriumban PS3-akat fognak összekötni, mert annyira durva a számítási teljesítményük.
|
vas. dec. 16, 2007 2:14 |
|
|
Árpy
a fórum lelke
|
Melyik jobb, a csirke vagy a pulyka?
Attól függ, ki melyiket szereti és ki mit kíván, mire van szüksége...na meg hogy mennyi pénze van
|
csüt. nov. 08, 2007 16:18 |
|
|
Szoszomed
ezüst tag
|
Másik fórumon kaptam válaszokat a kérdéseimre és a PS3(60Gb) mellett dőntőttem,amit pár napja megvettem...Az eddigi tapasztalataimat leirom hátha hasznára lesz valakinek.Sok fórumon és hirportálon olvasható hogy a PS3 sima képcsőves tv-n használhatatlan,mivel a játékok grafikája HD képfelbontásra van optimalizálva és a menü(képcsőves tv-n) olvashatatlan,a grafika pedig olyan mintha PS2-re optimalizálták volna.
Ez nem igaz!Nekem egy átlagos 21" képcsőves tv-re van a PS3 rákőtve és semmi gond a képpel.Szó sincs arról hogy a menü olvashatatlan meg hasonlók..Most a Resistance-t tolom és nagyon ütős a grafikája...1általán nem lehet egy PS2-es játék grafikájához hasonlitani.Sőt!!Kipróbáltam egy pici (asziszem) 15" képcsőves tv-n is és azon sem volt semmi gond a képpel.....Persze egy HD kompatibilis tv-n biztos valamivel jobb a grafika,mivel lehetnek(vannak) a grafikának olyan részletei amik csak HD képfelbontásban látszanak de az erős tulzás hogy képcsőves tv-n használhatatlan..Szintén fórumokon olvasható hogy a PS2 játékok nagy része nem kompatibilis a PS3 wireless kontrollerel.Szerintem ez nem igaz mivel eddig még nem tapasztaltam.Az persze előfordult már hogy e PS1 és PS2 játékok nem ismerik fel a PS3 kontrollert mert automatikusan playstation,illetve (ps2)dualshock2 kontrollert keresnek és csak annyit irnak ki hogy ellenőrizzük hogy megfelelően vannak-e csatlakoztatva...Ezt egyszerüen lehet orvosolni,mindőssze a PS3 kontroller kőzepén található egy bizonyos PS gomb.Csak azt meg kell nyomni egyszer és már mükődik is.1ébként ha szükséges a PS3 renszere figyelmeztet minket ps1,ps2 játék inditása kőzben úgy hogy a jobb felső sarokba ki irja hogy nyomjuk meg a PS gombot(press PS button).Szintén fórumokon állitják hogy a ps1,ps2 játékok mentése problémás(konverter szükséges) PS3-on.Ez nem igaz!A PS3 rendszere lehetővé teszi hogy akár tőbb virtuális ps1 és ps2 memóriakártyát létre hozzunk és meghatározhatjuk a beállitásokat(slot1,slot2,eltávoltás,csere) akár játék kőzben is,valamint saját nevet is adhatunk a (virtuális) memóriakártyáknak hogy egyszerübben megkülőnbőztessük melyiken van a szükséges mentésünk...a ps3 játékok mentéséhez nem kell memóriakártya,(gondolom)kőzvetlenül a merevlemezre(40-60Gb) ment..Szintén fórumokon és hirportálokon olvasható hogy a ps2 játékok problémásan futnak a ps3-on.Ez sajnos félig-meddig igaz!Amikor ősszedugtam a gépet,az alapvető beállitások után(nyelv,idő-zóna...) az volt az első dolgom hogy kipróbáltam a kedvenc ps1 és ps2 játékaimat.A ps1 játékokkal semmi gond nem volt,győnyőrüen futottak(futnak) PS3-on.Sőt!!A beállitásoknál(settings) van egy bizonyos smoothing(elsimitás) opció,amit ha bekapcsolunk(on) akkor a ps1 játékok grafikáját feldobja egy picit.Nem lesz pixeles(kockás) a kép.A ps2 játékok viszont tényleg problémásan futottak.Volt ami szaggatott,vibrált,hiányos texturák...és volt ami el sem indult csak annyit irt ki hogy ellenőrizzem a kompatibilitási listát és frissitsem a rendszert.És most jőn a jó hir:miután frissitettem a rendszert az ősszes ps2 játék amit volt szerencsőm kipróbálni,tőkéletesen probléma mentesen futottak(futnak).Bele értve azokat is amik előzőleg nem indultak.Szóval ha figyelmbe vesszük a frissités lehetőségét akkor az a hiresztelés sem igaz(részben)!Persze biztos hogy a kompatibilitási listát a Sony nem unalmában csinálta,ezért biztos hogy van még jó pár ps2 játék ami problémás,de a frissitésnek kőszőnhetően előbb-utóbb valószinüleg megoldódik ez a probléma.A PS3-hoz 4 darab SIXAXIS wireless (vezeték nélküli) kontrollert lehet csatlakoztatni és USB,Bluetooth,billentyüzetet+egér.A wireless konroller akkumulátorral mükődik,amit(eddigi tapasztalataim szerint) elég másfél-két órán át a PS3-hoz csatlakoztatni a mellékelt USB kábellel és utána tőbb mint 30 órán át használható aksiról.A ps3 kontroller 99%-ban azonos a ps2 kontrollerrel,mindőssze annyi külőnbség van hogy a "analog" gombot a fentebb emlitett PS gomb-ra cserélték és az L2,R2 gomb alakja egy picit más.A PS gomb alapvető funkciója:a gép be illetve ki kapcsolása,játék kőzben előrhető a segitségével a beállitások(settings) menüpont,illetve a ps1,ps2 játékok esetén a memóriakártya beállitásait(is) elérhetjuk és a játékból ki tudunk lépni a PS3 főmenübe....A ps3 kontroller nem tartalmazza a rezgőt.Ez persze van akinek jó hir és van akinek nem.PS1 és PS2-nél,nekem nem igazán fokozta a játék élményt azzal hogy ott vergődőtt a tenyeremben,de külőnősebben nem zavart.Szóval én nem hiányolom...A PS3-ra lehet másik operációs rendszert telepiteni,de előtte particionálni és formázni kell a merev lemezt amihez a ps3 rendszere a segitségünkre van.Ezt mondjuk nem próbáltam ki...A PS3(60Gb) tartalmaz(amit ismerek):4 USB csatlakozót,1CompactFlash kártya olvasót,1SD kártya olvasó,1 memóriakártya olvasót,HDMI kimenet,AV kimenet.....DVDfilm lejátszás,Blue-Ray film lejátszás....De ami a legjobban tetszik a PS3-ban a grafikán túl az-az hogy semmi hangja nincs.Észre sem lehet venni hogy be van kapcsolva.Mindent ősszevetve nagyon jó gép.Megéri a pénzét.Én legalábbis 100%-ban megvagyok vele elégedve.Csak ajánlani tudom mindenkinek.Ja!!Tudomásom szerint csak a 60GB-os verzió kompatibilis a ps1 és ps2 játékokkal.
|
szer. nov. 07, 2007 1:23 |
|
|
Dester
Moderátor
Csatlakozott: kedd nov. 02, 2004 17:38 Hozzászólások: 5120 Tartózkodási hely: Budapest/Szeged
|
Engem nem az "ő" betűid zavartak, hanem hogy nem vetted még észre, hogy az "ly"-os "jé" betű még érvényben van a magyar helyesírásban.
|
pén. okt. 26, 2007 21:05 |
|
|
Szoszomed
ezüst tag
|
Sziasztok!!Szeretnék venni egy PS3-at vagy Xbox360-at de nem tudom hogy mejikkel járnák jobban.Már mind a kettőről olvastam egy rakás magyar és külfőldi(UK) tesztet,hireket,de nem sikerült előrébb jutnom,mivel az egyik oldalon csupa pozitivumot irnak mind a két gépről,más oldalakon pedig fikázzák ezerrel és azt tanácsolják hogy várjunk 1-2 évet a vásárlással.
Szóval ha véletlenül egy PS3 tulajdonos erre jár akkor ha nem nagy kérés légyszi ird már le a PS3-al kapcsolatos tapasztalataid.Meg kérek mindenkit hogy csak Playstation3 tulajdonosok irjanak(véleményt).Konkrétan ezekről a dolgokról kellene infó(nekem):
1,állitolag a ps3-at fojamatosan frissiteni kell külőnben nem fogja az új ps3 játékokat gond nélkül futtatni.A játékokhoz mellékelik a szükséges frissitéseket???
2,állitolag a ps3 visszafelé kompatibilis(ps1,ps2).Ezzel kapcsolatban sok mindent hallotam:nem kompatibilis,csak ps2 kompatibilis,félig-meddig kompatibilis,kontroller miatt konverter szükséges.......Mi a teljes igazság ezzel kapcsolatban??????
3,ps3 játékoknak mijen grafikája van egy átlagos 21" képcsőves tévén???
4,a ps1,ps2 játékokat hogy lehet menteni ps3-on????állitólag ehez is konverter szükséges.
5,a ps3-al kapcsolatban mik az alapvető pozitivumok és negativumok amiket érdemes tudni mielőtt vásárlás mellet dőntünk????
Az "ő" betőért bocsesz.Angol billentyüzetem van és még nem találtam meg a rővid "ő"-t:) A válaszokat előre is kőszőnőm.
|
csüt. okt. 25, 2007 21:05 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 9 hozzászólás ] |
|