|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 31 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
TC
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1662 Tartózkodási hely: Newpole
|
Na, végeztem vele.
Nagyon jó kis játék volt, legnehezebb módon újrajátszós!
|
hétf. jan. 05, 2009 9:28 |
|
|
TC
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1662 Tartózkodási hely: Newpole
|
Nem rossz.
Nekem 360-ra kellene, nem most, TEGNAP!
|
csüt. dec. 18, 2008 9:41 |
|
|
Zsora
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 459 Tartózkodási hely: Tatabánya
|
A Dead Space és a gamepad-es irányítás kapcsán azon kezdtem el gondolkodni, hogy egy FPS (ill. TPS) játékhoz milyen vezérlő kellene. Vajon hogy kellene kialakítani a gamepad-et, hogy az FPS-ekhez is maradéktalanul megfeleljen?
Az első ötletem az, hogy maradna a jobbos analóg pöcök, viszont nem úgy használnánk, hogy a kar elmozdításával a nézet az adott irányba kezdene el mozogni a kar állásával arányos sebességgel, hanem a kitérés szöge arányos lenne a kamerakitérés szögével. Igaz ekkor a körbeforgás nem lenne megoldható egy lépésben, de hát a valóságban is így van ez. Másrészt precízebb kitérésérzékelő kellene hozzá.
A másik ötletem, hogy a jobbos pöcköt trackballal helyettesítjük, ami már (majdnem) maradéktalanul helyettesíti az egeret.
Poénból rá is kerestem a "Trackball" és "Gamepad" kifejezésekre, és lássatok csodát; van is már ilyen kütyü. Tehát feltaláltam a spanyolviaszt.
http://www.trackballer.com/2003/06/13/why-go-trackball/
|
szer. dec. 17, 2008 23:33 |
|
|
TC
gyémánt tag
|
Zsora írta: Szóval, csak "gratulálni" tudok a programozóknak.
EA, ennyi.
Az alapkoncepció remek, tiszta Event Horizon feeling, de vannak hiányosságai.
Nem tudom milyen lehet az a joy, de a 360 joy-a tökéletesen megfelel az ilyen játékokhoz, hamar meg lehet szokni.
Igaz, hogy soha nem lesz olyan pontos, mint az egér, de teljesen más a feeling!
|
szer. dec. 17, 2008 9:08 |
|
|
TC
gyémánt tag
|
Unalmas már ez egy kicsit.
Elmebetegeg, ép elméjű ember nem csinál ilyet.
Ép elméjű emberek eszét márpedig nem veszi el holmi virtuális játék, pláne nem egy ilyen jellegű!
Egyszerűen csak egyszerűbb a saját f*szságát vmire fogni, hátha esetleg enyhítő körülmény lenne, vagy ezzel leplezi a saját agybaját.
Ennyi.
|
szer. dec. 17, 2008 8:48 |
|
|
Zsora
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 459 Tartózkodási hely: Tatabánya
|
Logitech Rumblepad 2-t vettem végül. (PS kiosztás)
Na, így már könnyen elérhető minden funkció, viszont... a joystick-el való célzás nem a legideálisabb - enyhén szólva.
Nem lehet vele gyors és egyben precíz mozdulatokat végezni, mint egérrel. Így bizonyos helyzetekben az egérhez kell hogy nyúljak.
Azért elgondolkodtató, hogy amit gamepad-en 14 gombbal és két karral meg tudtak oldani, azt billentyűzet/egér kombóval miért nem tudták összehozni. Pedig remekül meg lehetne oldani...
Ja és a játék nem ad lehetőséget a gamepad kiosztásának megváltoztatására, és a joypad.txt módosítása is teljesen eredménytelennek bizonyult. (Bár az alap beállítás teljesen rendben van, de azért mégis...) Továbbá a rezgés sem működik a Logitech vezérlőjével.
Szóval, csak "gratulálni" tudok a programozóknak.
|
szer. dec. 17, 2008 3:58 |
|
|
Victorius
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. szept. 23, 2004 15:47 Hozzászólások: 1955 Tartózkodási hely: Somewhere in time
|
|
kedd dec. 16, 2008 21:05 |
|
|
TC
gyémánt tag
|
Zsora írta: (Vajon Xbox vagy Playstation gombelrendezésűt válasszak?)
Sztem tök mindegy. Ha nem vagy egyikhez sem hozzászokva, akkor mindegy.
(Csak annyit tudok mondani, hogy a boxénak nagyon jó a kiosztása, de szvsz a ps-é sem lehet rosszabb! )
|
kedd dec. 16, 2008 9:51 |
|
|
Victorius
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. szept. 23, 2004 15:47 Hozzászólások: 1955 Tartózkodási hely: Somewhere in time
|
Xbox kiosztást válassz.
|
hétf. dec. 15, 2008 16:50 |
|
|
Zsora
arany tag
|
Szóval senki...? Hááát jó. Már hozzászoktam...
Mivel a key remapper progik sem segítettek megoldani a gondot, így - zsákbamacska ide, vagy oda - beruházok egy gamepad-re.
Majd meglátjuk lesz-e öröm és boldogság, avagy sem...
(Vajon Xbox vagy Playstation gombelrendezésűt válasszak?)
|
hétf. dec. 15, 2008 16:15 |
|
|
TC
gyémánt tag
|
Nem, sztem jó lesz ez.
Hamar letettem, nem nagyon bírtam idegekkel, kicsit magas a para-szint!
|
vas. dec. 14, 2008 12:17 |
|
|
Victorius
gyémánt tag
|
TC írta: Ma este kezdek neki 360-on!
S nem ment el a kedved tőle? Szerintem nagyon gyengus lett..
|
vas. dec. 14, 2008 9:50 |
|
|
TC
gyémánt tag
|
Ma este kezdek neki 360-on!
|
szomb. dec. 13, 2008 19:33 |
|
|
Zsora
arany tag
|
Üdv mindenkinek!
A héten megvettem a játékot PC-re, mert sok jót hallottam róla. Az első kipróbálás azonban roppant lehangoló és kiábrándító volt. A vállmögüli nézet eléggé nehézkes, de talán még elmegy. Viszont az irányítás... az egy katasztrófa! Ez az általam valaha próbált legrosszabb irányíthatóságú játék. Egyszerűen képtelen vagyok megszokni. Igaz, a billentyűk átkonfigurálhatók elvileg, de a gyakorlatban nem annyira. Vannak ugyanis fix kiosztású gombok (pl. a kurzorbillentyűk), amik így nem használhatók másra. Ez egyszerűen felfoghatatlan...
A kérdésem az lenne:
Játszható a játék gamepaddel, azaz kiváltható a billentyűzet/egér kombináció? Az előzők alapján ugyanis már ebben sem vagyok olyan biztos. A játék megvétele után nem akarok elkövetni mégegy ballépést, hogy feleslegesen veszek hozzá kontrollert, amit nem is tudok használni.
A válaszokat előre is köszönöm!
(A játék programozói meg bekaphatják a nagy f...t!!! )
|
szomb. dec. 13, 2008 15:42 |
|
|
TC
gyémánt tag
|
Ok, kicsit elszálltam, sry! ON!
|
hétf. nov. 10, 2008 15:20 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
OFFTOPIC
Erről a témáról volt szó szoftverben:
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=36398
A továbbiakban menjenek inkább oda az ilyen típusú hozzászólások. Köszönöm.
|
hétf. nov. 10, 2008 15:02 |
|
|
TC
gyémánt tag
|
Laci_L írta: Ezt csak hiszed, mert te ilyen vagy (szerencsére). De van olyan idióta felnőtt (vagy még rosszabb: gyerek, aki még összekeveri a valóságot a játékkal), és az utcán éli ki az agressziót, majd a rendőrségen ébred fel. Azt hiszem, nem kell példákat hozni. Sajnos van bőven.
Ezzel nem értek egyet! Hogy miért? Mert a virtuális játékok előtt is volt bűnözés/kiskorú bűnözés/pszichiátriai esetek, és ha eltörölnék a Föld színéről még a fogalmát is az erőszakos, véres, stb... játékoknak, akkor is lenne!
Egyszerűen csak könnyű valamire ráfogni, hogy ettől volt-attól volt, ezt láttam-azt láttam, GTA, stb...
Hát a nagy lótúrót!!!! Egyszerűen csak nem tudják/merik/akarják (naná, hogy nem!!!) sem maguknak, sem másnak bevallani, hogy baj van ott belül, nyakon felül (és azt a bajt nem a játékok okozták!).
És hogy mostanában sok ilyet hallani? Persze, felkapott lett a dolog, médiaszenzáció, hogy kiskorúak öldökölnek PC játékok miatt...
Ezek után naná, hogy még több elmebeteg próbálja a sz*rját ilyesmire "kenni"...
Na kérlek, hát ilyen világot élünk!
|
hétf. nov. 10, 2008 13:38 |
|
|
Victorius
gyémánt tag
|
Laci_L írta: Victorius írta: ... Szerintem még mindig jobb, ha egy ember egy ilyen játékban éli ki az agresszióját, mint a való életben... Ezt csak hiszed, mert te ilyen vagy (szerencsére). De van olyan idióta felnőtt (vagy még rosszabb: gyerek, aki még összekeveri a valóságot a játékkal), és az utcán éli ki az agressziót, majd a rendőrségen ébred fel. Azt hiszem, nem kell példákat hozni. Sajnos van bőven.
Szerintem ne kezdjünk most morális vitát. Ezzel az erővel a filmeket is piedesztálra állíthatod, abban is van szenny bőven..
|
hétf. nov. 10, 2008 8:57 |
|
|
energoman
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2584 Tartózkodási hely: miskolc
|
Remélhetőleg a topic nyitója kommentálja a fentebb elhangzottakat és nem csak ugy nyitotta ezt a topicot! És saját véleményét is leirja a játékról!
Márcsak azoknál fogva is mert közeli rononságban állunk!!
üdv
energo
|
vas. nov. 09, 2008 22:43 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11959 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
Victorius írta: ... Szerintem még mindig jobb, ha egy ember egy ilyen játékban éli ki az agresszióját, mint a való életben...
Ezt csak hiszed, mert te ilyen vagy (szerencsére). De van olyan idióta felnőtt (vagy még rosszabb: gyerek, aki még összekeveri a valóságot a játékkal), és az utcán éli ki az agressziót, majd a rendőrségen ébred fel.
Azt hiszem, nem kell példákat hozni. Sajnos van bőven.
|
vas. nov. 09, 2008 20:35 |
|
|
Victorius
gyémánt tag
|
Ez is egy vélemény!
Gondold el, ha Mazsoláról csinálnának gammát, a kutyának se kéne!
Szerintem még mindig jobb, ha egy ember egy ilyen játékban éli ki az agresszióját, mint a való életben.
|
vas. nov. 09, 2008 19:29 |
|
|
Laci_L
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11959 Tartózkodási hely: Budapest, Solymár
|
Off
Idézet: ... A briliáns, merész és gyakran véres... Idézet: ... Stratégiai csonkolás... Idézet: ...átélheted a rettegést...
Csak néhány idézet. Ez lenne egy játék? Ez az értelme?
Ide jutottunk? És csodálkozunk azon az agresszión, ami egyre terjed?
Egyszerűen undorító. Ez a véleményem az ilyen " játékok"-nak nevezett idiotizmusról.
|
vas. nov. 09, 2008 19:16 |
|
|
Victorius
gyémánt tag
|
Nem lett teli a liberom.
Nem is emlékszem mikor fostam játékon utoljára.
Az egyik még talán a Max Payne volt, amikor egy rohadt sötét nem tudom min kellett átmenni, és közben gyereksírás volt. Na, akkor ki kellett kapcsoljam a játékot, este volt, tök sötét, nagyon besz@rtam. Meg talán még egy Silent Hill volt, amin annyira fostam, hogy kicsit pihennem kellett. Ezeket még mind PC-n toltam, azóta nem tudok félni játéktól...
|
vas. nov. 09, 2008 19:09 |
|
|
TC
gyémánt tag
|
Naná, hogy!
Para szint nagy benne?
|
pén. nov. 07, 2008 15:59 |
|
|
Victorius
gyémánt tag
|
|
pén. nov. 07, 2008 10:08 |
|
|
Victorius
gyémánt tag
|
Én elkezdtem játszani vele. Lehet, bennem a hiba, de engem nem köt le az űrszörnyes harc. A grafika szép, bár láttam szebbet is, van egy két jópofa megoldás benne.
Nem rossz játék, de szerintem nem fogom végigtolni.
|
pén. nov. 07, 2008 10:06 |
|
|
TC
gyémánt tag
|
Vártam már nagyon, de annyi nagy volumenű játék jött most egyszerre, hogy erre nincs időm.
Majd talán egy hónap...
Update:
Ide a bökőt, ha reklámozni akarok, de ezt látnotok (és persze kihasználnotok, mint PC-sek) kell:
http://www.gamestar.hu/tesco-ban-a-dead ... orint.html
|
szer. nov. 05, 2008 14:51 |
|
|
Only42
vas-tag
Csatlakozott: kedd nov. 04, 2008 16:20 Hozzászólások: 5 Tartózkodási hely: Székemen
|
Elnézést, de én a gamer topicba csináltam és sajna nemtudom hogy hogyan került máshova :S
|
szer. nov. 05, 2008 14:39 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
Átrakva
|
kedd nov. 04, 2008 23:03 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
Szerintem,eltévedtél Van egy gamer nevű topic is..! ,bár igen rossz érzésem vannak,mond csak Only42,nem vagy te amerikai kém..(avagy spammer)?
|
kedd nov. 04, 2008 19:32 |
|
|
Only42
vas-tag
Csatlakozott: kedd nov. 04, 2008 16:20 Hozzászólások: 5 Tartózkodási hely: Székemen
|
Dead Space
A Dead Space új szintre emeli a Sci-Fi Horror játékokat. A briliáns, merész és gyakran véres Dead Space egy third-person sci-fi játék, amelyben a túlélésért küzdhetsz és közben hátborzongató és rémisztő élményeket élsz át.
A hatalmas űr hideg sötétségében és rémisztő atmoszférájában átélheted a rettegést. A Dead Space-ben a játékosok Isaac Clarke mérnök személyébe bújhatnak bele, aki egy teljesen hétköznapi ember és csupán egy rutin küldetést végez - meg kell javítania a kommunikációs rendszert - egy az űrben lévő bányász hajó fedélzetén. Miközben ráébred, hogy egy rémálomba csöppent, hiszen a hajó legénysége elpusztult egy gonosz földön kívüli fertőzés következtében. Ahhoz, hogy túlélhesse, át kell küzdenie magát a halálos csenden és a Dead Space sötétségén keresztül.
Miután a hatalmas bányászhajó, az USG Ishimura egy távoli csillagrendszerben titokzatos idegen tárgyra lel, legénységének hirtelen minden kapcsolata megszakad a Földdel.
Történet: Isaac Clarke fedélzeti mérnököt küldik, hogy megjavítsa az Ishimura kommunikációs berendezését, érkezésekor azonban munka helyett rémálom várja - a sodródó hajón vérfürdő zajlott, a legénység szörnyűségesen megcsonkított tagjait ősi, idegen járvány fertőzte meg. Clarke-nak a javítás helyett immár a túléléssel kell törődnie; nem csupán saját magát kell megóvnia, a tárgyat is vissza kell juttatnia az idegen bolygóra? bármi áron.
Stratégiai csonkolás
Nagy erejű fegyvereiddel leválaszthatod a támadó szörnyek végtagjait, és véres rendet vághatsz az idegen horda soraiban. Találj hatékony módot a lények ártalmatlanná tételére, mielőtt túlerejükkel szemben alulmaradsz! Ha lőszered kifogy, használj telekinézist tárgyak - vagy épp idegen végtagok - megragadására, és taszítsd őket bárki vagy bármi felé, ami az utadban áll.
Rémület a világűrben
Ez a vérfagyasztó interaktív horrortörténet a legkorszerűbb grafikával, effektekkel és idegborzoló hangzással teremti meg az ólálkodó halál és a parttalan kétségbeesés atmoszféráját.
Valódi súlytalanság
Csatázz könyörtelen ellenfelekkel és oldj meg bonyolult fejtörőket a súlytalanság állapotában, mely új értelmet ad a túlélő-horror fogalmának.
Derítsd ki a szörnyű igazságot
Oldd meg a rejtélyt, hogy véget vess az idegenek tombolásának. Fedd fel az Ishimura végzetének titkát a szörnyűséges változásokon átesett személyzet hátrahagyott naplóbejegyzései segítségével.
|
kedd nov. 04, 2008 16:58 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 31 hozzászólás ] |
|