Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: kedd jan. 07, 2025 23:59

Hozzászólás a témához  [ 11 hozzászólás ] 
Kell a DVI, vagy nem? 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én úgy tudtam, hogy az Acerhez kap az ember DVI kábelt. Tévednék? Másrészt nem kell nekem 3 méter :) Elég 1,5 is.

A Belineának (bár nem hiszem, hogy ilyet vennék) mennyi a válaszideje (response time)? Ha már egyszer TFT-t nézek, legalább körülnézek alaposan.

Köszi az infót, kazso, Neked is: Dester

kedd júl. 08, 2003 19:15
Profil Privát üzenet küldése

Hozzászólás 
3 hete vettem egy Belinea 10 17 41 LCD monitort bruttó 135 ezerért és nagyon meg vagyok vele elégedve 17,4"-os.

Most cseréltem videókártyát is, hogy a DVI-t ki tudjam használni. Tényleg ajánlom mindenkinek a DVI-kapcsolatot, nagyon megéri. Az összes felbontásban kapásból megtalálta a legjobb képelhelyezést, semmit sem kellett állítsak rajta.
A színek valahogy sokkal élettel telibbek lettek, mint VGA-n. LCD monitor vásárlásakor mindenkinek DVI-set ajánlok. Megéri!

Viszont van hátránya is. A DVI kábelt soha nem mellékelik a monitorhoz, azt mindenkinek magának kell megvennie, 3méter 6 ezer Ft. Ráadásul szinte sehol sem lehet kapni, csak nagyon kevés üzletben.

kedd júl. 08, 2003 12:32
arany tag

Hozzászólás 
Megéri a DVI a plusz pénzt.

kedd júl. 08, 2003 10:25
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mengéztem az F-317-est. Nagyon szépek az extrák, meg a kép a képben funkció, meg a 4-féle bemenet, de DVI ezen sincs.

Dester

kedd júl. 08, 2003 8:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
Meg fogom nézni! Ami Fujitsu-Siemenset találtam elfogadható árkategóriában, annak a response time-ja "messze" elmaradt a másik két általam kiszemelt márkáétól.

F-317? Én eddig az F-17-ről beszéltem, de ránézek arra is. Szerencsére a kedvenc boltomban bármelyik AGNeovot tudják nekem hozni.
Köszönöm eddig is a segítséget... Akkor a véleményetek: MEGÉRI?

Dester

kedd júl. 08, 2003 8:28
arany tag

Hozzászólás 
Ha jól tudom akkor DVI esetén a kártya digitális jele közvetlenül kerül a monitorra míg a sima VGA csati esetén ezt analógra konvertálják, és a monitor (már ha LCD-ről van szó) akkor vissza alakitja, és ez plusz minőségromlást okoz.

Az XP-ben egyébként van valami LCD kép javitó funkció.

Neovo magyar oldal:
http://www.agneovo.hu

Az F-317 meglátni és megszeretni egy pillanat müve volt, bár lehet hogy inkább a 15" -st veszem meg.

Proharveren a cikk:
http://prohardver.hu/rios2_cikk.php?id=226

egyébként ha a DVI feltétlenü kell akkor még ajánlat a Fujitsu Siemens LCD, a képük ált. nagyon szép, az árúk jó, a kinézet meg izlés dolga:
http://www.fujitsu-siemens.hu/rl/periph ... plays.html

hétf. júl. 07, 2003 21:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na ezt pl. nem tudtam. Köszi a segítséget! Még van időm átgondolni a helyzetet alaposan, amíg meg nem jön a pénzem.

Üdv: Dester

hétf. júl. 07, 2003 14:01
arany tag

Hozzászólás 
DVI esetén nem kell foglalkozni a képernyő beállításokkal (ez egyes monitoroknál elég hosszadalmas folyamat). Csak rákötöd a gépre, és máris azt látod, amit a videokártya ad.

hétf. júl. 07, 2003 10:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
Köszi Kazso!
De milyen macerákra gondolsz? A szebb képet sejtettem.
Akkor úgy tűnik, a döntés mérlege billenni látszik.

Dester

hétf. júl. 07, 2003 9:24
arany tag

Hozzászólás 
DVI-vel kevesebb a macera és szebb is a képe, mint a VGA-nak. Míg DVI-n minden egyes pixel jól kivehető, addig VGA-n kicsit homályos a kép és nem ritka a csíkozódás sem.

hétf. júl. 07, 2003 7:14
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

A kérdés a következő. Eladtam a monitorom és egy TFT kijelzőt szeretnél venni, de kettő között vacillálok (mind a kettő 17"-os):

AG Neovo F-17 (116e)
Acer 712 (130e)

Az utóbbi abban több, hogy van rajta DVI csatlakozó + 2 hangszóró, de ez utóbbi nem érdekel. A válaszidő kb. ugyanaz, pontosat most nem tudok mondani, de kb. 20 mindkettő, tehát elég jó ebben az árkategóriában. Az előbbi viszont szebb :))) A képük hasonló, Media Marktban láttam mindkettőt működni, az Acert tudtam tesztelni is és elég jó tapasztalatai vannak az embereknek vele kapcsolatban, akik olyat vettek.

Szóval... szerintetek megéri az Acer a +13-14e Ft-ot csak azért, mert van rajta DVI? (A jelenlegi kártyám nem tudja, de ugye gondolni kell a jövőre is... :)

Viszont. Másnak elhanyagolható, de nekem fontos: olyan helyen lakom, ahol a környéken csak 1 helyen van Acer képviselet és megvallom őszintén, nem szívesen vennék tőlük, mert már egyszer-kétszer csaptam ott hatalmas balhét, mert megpróbáltak átverni. A Neovot a kedvenc boltom forgalmazza, ahonnan a teljes gépem is van, tehát ez egy picit az AG Neovo felé billenti a mércét. Szóval... az egyiken van DVI, de nem jó a bolt, a másikon nincs, de jó helyről tudom venni. Ezért vagyok egálban a két monitorral kapcsolatban és alighanem az döntene, hogy érdemes-e a DVI-ra figyelnem, vagy nem lesz annyival szebb a képe (azt tudom, hogy a felbontásváltások DVInál azonnaliak, analóg esetén 2-3 mp).

Köszönöm a segítséget előre is, üdv: Dester

hétf. júl. 07, 2003 0:21
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 11 hozzászólás ]